Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016


Το Audi R8 Coupé  κατέκτησε τον τίτλο “World Performance Car 2016” σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη για τα World Car Awards.
Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το R8 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των World Car Awards.
Ο προκάτοχος του μοντέλου έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία World Performance Car και ένα World Car Design of the Year στον διάσημο θεσμό, ενώ η δεύτερη γενιά του σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, κατόρθωσε να κερδίσει την διεθνή επιτροπή των 73 δημοσιογράφων χαρίζοντας του το πρώτο βραβείο επιβεβαιώνοντας έτσι την υπεροχή του στον δρόμο αλλά και στην πίστα. “Με την ξεχωριστή του σχεδίαση, την δυναμική του συμπεριφορά και την εγγύτητά του στους αγώνες, το R8 είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Audi και η ναυαρχίδα της Audi Sport.
Η πρώτη γενιά του μοντέλου μας άνοιξε τον δρόμο για να γίνει η μάρκα μας premium και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.
Το νέο R8 θα συνεχίσει την επιτυχημένη  πορεία και θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της Audi Sport”, δήλωσε ο Dietmar Voggenreiter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της AUDI AG.
Το Audi R8 Coupé  με τον V 10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις  από  οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της μάρκας.
Η κορυφαία έκδοση των 610 ίππων, επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 χλμ/ώρα.
Η υψηλή ευστροφία του κινητήρα, η ελαφριά κατασκευή και η εξαιρετικά δυναμική ανάρτηση με το νέο σύστημα quattro  αναδεικνύουν  το R8  σ’ ένα πραγματικά καταπληκτικό αυτοκίνητο.
Στα γονίδια του R8 περιέχεται η τεχνογνωσία της μάρκας που αποκτήθηκε από τις πολυάριθμες νίκες της στους αγώνες αυτοκινήτων.
Τα σπορ πρωτότυπα έχουν κερδίσει 13 φορές από το 2000 στους αγώνες 24 ωρών του LeMans και το R8 LMS συνέβαλε σ΄αυτό το αποτέλεσμα με τις επτά νίκες του στους 24ωρους αγώνες από το 2009.
naftemporiki.gr

1. Περίπου το 20% της συνολικής σοδειάς πορτοκαλιών πωλείται σαν ολόκληρο φρούτο. Ό,τι απομένει, χρησιμοποιείται για χυμούς, εκχυλίσματα κ.ο.κ.
2. Είναι διάσημο για τη βιταμίνη C, αλλά περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.
3. Μια πορτοκαλιά μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9 μέτρα ύψος και να ζήσει πάνω από 100 χρόνια.
4. Θα πρέπει να φάτε 7 φλιτζάνια νιφάδες καλαμποκιού για να πάρετε την ίδια ποσότητα φυτικών ινών που έχει ένα μέτριο πορτοκάλι.
5. Μετά τη σοκολάτα και τη βανίλια, το πορτοκάλι είναι η επόμενη αγαπημένη γεύση στον κόσμο.
6. Οι πρώτες πορτοκαλιές καλλιεργήθηκαν στην Κίνα. 7. Η Βραζιλία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή πορτοκαλιών. Ακολουθούν οι Η.Π.Α, η Ινδία, η Κίνα και η Ισπανία.
8. Ένα μέτριο πορτοκάλι μπορεί να μας δώσει όλη τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνη C (75-100mg την ημέρα).
9. Η βιταμίνη C δεν είναι τοξική, αλλά σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες, όπως 2000 mg την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε εντερικά προβλήματα, αέρια, κράμπες, διάρροια και φούσκωμα. 10. Τα πορτοκάλια και τα άνθη της πορτοκαλιάς αποτελούν σύμβολα αγάπης, ενώ ήταν γνωστά και ως τα φρούτα των θεών ή ως «χρυσά μήλα».
clickatlfe.gr

Δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη που να μην ξέρει τον «Μίστερ Μπιν», αφού η σειρά προβλήθηκε σε πάνω από διακόσιες χώρες.

Ο γκαφατζής γουρλομάτης με τις μούτες και τους άναρθρους ήχους δημιούργησε έναν οικουμενικό κώδικα γέλιου το ’90, υποκύπτοντας στην τυποποίηση. Οχι βέβαια ότι τον έβλαψε, αφού κάπως έτσι έγιναν θρύλοι ο Σαρλό και ο Μπάστερ Κίτον.

Χθες για μερικά λεπτά οι τηλεθεατές του βρετανικού ITV θα πρέπει να απόρησαν βλέποντας τον Ρόουαν Ατκινσον να επιστρέφει ύστερα από είκοσι χρόνια στη μικρή οθόνη με έναν κόντρα ρόλο, αγέλαστο και σκεπτικό.

Ο 61χρονος Βρετανός ηθοποιός δέχθηκε να ενσαρκώσει τον επιθεωρητή Ζιλ Μεγκρέ στην τηλεοπτική μεταφορά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του διάσημου Βέλγου συγγραφέα Ζορζ Σιμενόν.

Ο «Μίστερ Μπιν» έκανε λόγο για στροφή στην καριέρα του, μια και δεν θα είναι πια ο «άνθρωπος που τρέχει» (σαν τον ημέτερο Βέγγο), αλλά «ένας κοινός ντετέκτιβ, χωρίς εκκεντρικότητες (σ.σ.: αναφορά στον Πουαρό) ούτε ένοχα κρυμμένα μυστικά».

Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «Ο Μεγκρέ στήνει μια παγίδα», έχει φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι και το κυνηγητό ενός κατά συρροήν δολοφόνου στη Μονμάρτρη.

Για λόγους οικονομίας και ασφάλειας -τρομοκρατία στο Παρίσι γαρ- τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στη Βουδαπέστη, η οποία κατά τον παραγωγό, Τζέρεμι Γκουίλτ, «θυμίζει περισσότερο το Παρίσι του ’50 από ό,τι το ίδιο το Παρίσι».

Ο Ρόουαν Ατκινσον δεν είναι «σκληρός», όπως οι προκάτοχοί του στο ρόλο του Μεγκρέ, ο Γάλλος Ζαν Γκαμπέν και ο Βρετανός Μάικλ Γκάμπον.

Εκείνους όμως δεν τους πολιόρκησε ποτέ πλήθος θαυμαστών στα γυρίσματα, ικετεύοντας για «ένα αυτόγραφο Μίστερ Μπιν!» Το γέλιο σώζει την ανθρωπότητα.

ΠΗΓΗ: e-typos.gr

Το 2015 ήταν μια… βίαιη χρονιά για το κόστος διαβίωσης στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, οι υποτιμήσεις νομισμάτων και η γεωπολιτική αβεβαιότητα συνέβαλαν στη σχετική μείωση του κόστους ζωής για μια σειρά πόλεων, σύμφωνα με τον εξαμηνιαίο δείκτη τιμών του Economist Intelligence Unit.
Ενδεικτικά, η ισχυροποίηση του δολαρίου είχε σαν αποτέλεσμα δεκαέξι αμερικανικές λίστες να ανέβουν στην κατάταξη αρκετά υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, η Αθήνα κατετάγη στην 84η θέση της λίστας-όπως και πέρσι-μαζί με τη Λισσαβώνα.
Ελάτε να γνωρίσουμε τις δέκα ακριβότερες πόλεις του κόσμου!
1. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Σιγκαπούρη φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, έχοντας εκτοπίσει το Τόκιο από το 2013.
sigapouri_aftodioikisi
2. ΖΥΡΙΧΗ
Μετά την απελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ, η ελβετική πρωτεύουσα κατέστη η δεύτερη ακριβότερη πόλη στον κόσμο και η ακριβότερη πόλη στην Ευρώπη.
zyrixi_aftodioikisi
3. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Μία «ανάσα» πίσω από τη Ζυρίχη βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ που «σκαρφάλωσε» επτά θέσεις υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη.
xong_kong_aftodioikisi
4. ΓΕΝΕΥΗ
Δεύτερη ελβετική πόλη στη λίστα και μάλιστα, στην πρώτη πεντάδα. Η Γενεύη βρίσκεται φέτος τρεις θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρσι.
geneva_aftodioikisi
5. ΠΑΡΙΣΙ
Το Παρίσι έπεσε από την δεύτερη στην πέμπτη θέση της λίστας φέτος, ωστόσο παραμένει η ακριβότερη πόλη της Ευρωζώνης.
parisi_aftodioikisi
6. ΛΟΝΔΙΝΟ
Η βρετανική πρωτεύουσα παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων πόλεων στον κόσμο και στην Ευρώπη.
LONDON_aftodioikisi
7. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στην ίδια θέση με πέρσι συναντάμε την Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί την ακριβότερη αμερικανική πόλη.
nea_yorki_aftodioikisi
8. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Η πρωτεύουσα της Δανίας βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας και καθίσταται μία από τις ακριβότερες στην Ευρώπη για αυτή την χρονιά.
kopegxagi_aftodioikisi
9. ΣΕΟΥΛ
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας φιγουράρει στην ένατη θέση της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου.
SEOUL_aftodioikisi
10. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Άλλη μία αμερικανική πόλη στη λίστα και μάλιστα, στην πρώτη δεκάδα. Οι τιμές στο Λος Άντζελες επηρεάστηκαν από το «σκληρό» δολάριο.
los_angeles_aftodioikisi
Πηγή: fortunegreece.com

Μπορεί το Google να σου δίνει τη δυνατότητα να ψάξεις κυριολεκτικά τα πάντα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις! Σύμφωνα με το Reddit, υπάρχει μια λίστα με πράγματα για τα οποία υπάρχει άγραφος νόμος ότι δεν πρέπει να τα googlάρεις!
Θέλεις να μάθεις ποια είναι αυτά;
Το αγαπημένο σου φαγητό
Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πεινάσεις! Ποιος ο λόγος να το ψάξεις; Αφού είναι το αγαπημένο ξέρεις ακριβώς πώς είναι! Τι θέλεις να μάθεις googlάροντάς το;
Google
Μα γιατί να χάσεις έστω κι αυτά τα κλάσματα δευτερολέπτου από τη ζωή σου; Ποιος πληκτρολογεί πλέον Google; Οι πιθανότητες το πεδίο όπου βάζεις το URL να μην είναι επίσης και search bar είναι σχεδόν μηδαμινές!
Τη διεύθυνση του email σου
Το να δεις τα αποτελέσματα που βγαίνουν όταν αναζητάς το email σου στο Google μπορεί είναι από εντυπωσιακό μέχρι και τρομοκρατικό.
Τα συμπτώματά σου
Για πολλούς λόγους. Αρχικά διότι εάν δεν έχεις ιδέα από ιατρική δεν θα καταλάβεις τίποτα, ή το πιο πιθανό να θεωρήσεις ότι έχεις ό, τι πιο σοβαρό κυκλοφορεί. Εάν είσαι άρρωστος, απλά πήγαινε στο γιατρό. Μην μπεις στον πειρασμό να googlάρεις τα συμπτώματά σου.

Απάντησε στις παρακάτω 9 ερωτήσεις και ανακάλυψε πόσο έξυπνος είσαι στην πραγματικότητα!
Πάτησε εδώ για να κάνεις το τεστ.
Τι τρώνε οι Ιάπωνες και ζουν μέχρι τα 100
Στην υγιεινή διατροφή που κάνουν, οφείλεται το μεγάλο προσδόκιμο ζωής των Ιαπώνων, τονίζει νέα πανεπιστημιακή μελέτη.
Οι Ιάπωνες καταφέρνουν να έχουν έναν από τους χαμηλότερους δείκτες θνησιμότητας στον κόσμο, τρώγοντας πολλούς, αλλά συγκεκριμένους, υδατάνθρακες, λαχανικά, φρούτα, ψάρια και κρέας.
Διαμορφώνουν έτσι μια διατροφή με λίγα κορεσμένα λιπαρά, ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και πολλούς υδατάνθρακες που προέρχονται όμως μόνο από το ρύζι και τα λαχανικά.
Το ότι η Ιαπωνία ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή που έριξε κατά πολύ το δείκτη θνησιμότητας δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πριν 11 χρόνια, το 2015, η ιαπωνική κυβέρνηση παρουσίασε έναν συνιστώμενο οδηγό διατροφής. Μια δεκαετία αργότερα το Εθνικό Κέντρο για την Παγκόσμια Υγεία και Ιατρική στο Τόκιο, μελέτησε το κατά πόσο ο εν λόγω οδηγός διατροφής επηρέασε το δείκτη θνησιμότητας.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής 36.500 ανδρών και 43.000 γυναικών μεταξύ 45 και 75  ετών, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων ή χρόνιων παθήσεων του ήπατος. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν επί 15 χρόνια.
Τι διαπιστώθηκε; Οτι όσοι ακολουθούσαν τον οδηγό διατροφής είχαν 15% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης αγγειακών και εγκεφαλικών νόσων.
Η μελέτη κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ισορροπημένη κατανάλωση ενέργειας, δημητριακών λαχανικών, φρούτων, κρέατος, ψαριού, αβγών, προϊόντων σόγιας, γαλακτοκομικών, ζάχαρης και αλκοόλ, μπορούν να συμβάλλουν στη μακροζωία μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου κυρίως από καρδιαγγειακά νοσήματα».
Επιστήμονας ειδικός στα καρδιαγγειακά νοσήματα σχολιάζοντας τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας τόνισε ότι «μπορούμε να μάθουμε πολλά από τους Ιάπωνες για το πώς να είμαστε υγιείς. Κυρίως ότι αν επιθυμούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να τρώμε ''πραγματικό φαγητό'' και να ασκούμαστε». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα καλά ποιοτικά τρόφιμα και τα τρόφιμα με χαμηλά κορεσμένα λίπη, είναι σημαντικοί παράγοντες.

Πηγή: iefimerida.gr

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μπαίνει σε εφαρμογή από το τέλος Μαρτίου ως τις αρχές Απριλίου, ανοίγοντας 15.685 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα, οι επικείμενες προσλήψεις θα γίνουν σε:
6.918 θέσεις εργασίας σε 17 Δήμους
Το φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 6.918 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για ανέργους σε 17 δήμους-θυλάκους υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας (Πέραμα, Θερμαϊκός, Καλαμαριά, Αμπελόκηποι-Μενεμένη, Σαλαμίνα, Φυλή, Ασπρόπυργος κ.α.) αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.
Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.
Ηotspot
Τα hotspot, οι χώροι φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων θα δημιουργήσουν αρκετές χιλιάδες θέσεις με το υπουργείο Εργασίας να προκηρύσσει για αρχή 2.297 θέσεις για ανέργους μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν για οκτώ μήνες τα πέντε hotspots σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο, τα δύο κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.
Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 495,25 ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.
Κατάρτιση και πρακτική άσκηση στον τουρισμό
Σε 6.650 άνεργους νέους έως 29 ετών απευθύνεται το νέο Voucher για τον τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνουν από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ. Το νέο Voucher περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ, ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνει στο ποσό των 2.248 ευρώ.
Επιπλέον στα νησιά θα προκηρυχθούν 36 θέσεις για μόνιμους διανομείς στα ΕΛΤΑ, στον Έβρο και τα νησιά θα προκηρυχθούν 746 θέσεις εθνοφυλάκων στον Στρατό Ξηράς, ενώ στα μουσεία θα προκηρυχθούν 675 φύλακες με 7μηνες συμβάσεις.
aftodioikisi.gr

Θέλετε οι συνομιλίες σας στο γνωστό μέσο δικτύωσης να μείνουν αποκλειστικά για εσάς και για το άτομο που μιλάτε; Εχετε ανάμεσα στο chat σας μυστικά που θα επιθυμούσατε να μείνουν για πάντα κρυφά; Το Facebook μόλις σας έδωσε την λύση. Το νέο πληκτρολόγιο ονομάζεται Kaboom και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να γράψουν μηνύματα με… ημερομηνία λήξης. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να στείλει ένα «κρυφό» μήνυμα είναι, αφού κατεβάσει την εφαρμογή, να το πληκτρολογήσει, να επιλέξει το Kaboom Keyboard, από τις επιλογές του Facebook και να ορίσει την διάρκεια ζωής του. Σύμφωνα με το Facebook, ακόμα και οι εργαζόμενοι της εταιρίας δεν θα μπορούν να δουν τα μηνύματα. Φυσικά, αν ένα άτομο θελήσει, τότε μπορεί απλώς να πάρει φωτογραφία το μήνυμα και να… “σπάσει” την νέα εφαρμογή.
kaboom2



Σημαντικές αυξήσεις αναμένονται στο υγραέριο κίνησης με αναπροσαρμογή της φορολογίας στα καύσιμα όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αύξηση στη φορολογία στο υγραέριο κίνησης θα είναι διπλάσια από αυτή στη βενζίνη, όπου εξετάζεται αύξηση κατά 0,13 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αύξηση των φόρων στο υγραέριο έτσι ώστε από τα 0,65 ευρώ το λίτρο σήμερα να διαμορφωθεί στα 0,85 ευρώ το λίτρο.
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν πάνω από 200.000 αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο. Σημειώνεται ότι ανάλογες αυξήσεις αναμένονται στο πετρέλαιο κίνησης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!