Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μία απίστευτης αγριότητας δολοφονία εκδίκησης από τη μαφία της Καλαβρίας ήρθε στη δημοσιότητα. μετά από τη σύλληψη διαβόητου μαφιόζου από την Καλαβρία, κατά την επιχείρηση «Ερινύες» της ιταλικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αλλά και την Daily Mail ο μαφιόζος Φρανσέσκο Ρακόστα, (δεξιά) ξυλοκοπήθηκε με σιδερένιες βέργες και ρίχτηκε ζωντανός σε χοιροστάσιο όπου φαγώθηκε ζωντανός από τα γουρούνια.
Ο φρικτός θάνατός του ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε μία βεντέτα που κράτησε 60 χρόνια. Δολοφόνος του Ρακόστα φέρεται να είναι ο Σιμόνε Πέπε.
Μάλιστα ο Πέπε ακούγεται να περιγράφει τη δολοφονία σε τηλεφωνική του συνομιλία. «Χάρηκα τόσο ακούγοντάς τον να ουρλιάζει. Δεν έμεινε τίποτα. Λένε πως καμιά φορά κάτι μένει αλλά τελικά τα γουρούνια δεν άφησαν τίποτα», αναφέρει.

Πηγή: iefimerida.gr
Ένα τεστ αγάπης δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι ένα καλό... crash test που δείχνει με ακρίβεια και ασφάλεια κατά πόσον θα πετύχει ένας γάμος, άσχετα από τις ρητές δηλώσεις των προθέσεων του νιόπαντρου ζευγαριού.
Όπως αναφέρουν οι μελετητές, η υποσυνείδητη εικόνα που έχει ο ένας σύντροφος για τον άλλο είναι ένας πολύ καλός δείκτης πρόβλεψης της επιτυχίας ενός γάμου.
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής James McNulty, ανέφερε στο BBC ότι το νέο αυτό τεστ αναδεικνύει τα πραγματικά συναισθήματα του ενός για τον άλλο σύντροφο, άσχετα με το τι λένε ή ακόμη και με το τι παραδέχονται στον εαυτό τους.
Οι μελετητές έβαλαν 135 νιόπαντρα ζευγάρια να αξιολογήσουν το γάμο τους.
Κατόπιν, σε κάθε έναν από τους συντρόφους έδειξαν φωτογραφία του άλλου για ένα τρίτο του δευτερολέπτου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο εγκέφαλος προλαβαίνει να "δει" την εικόνα αλλά δεν καταγράφεται στο συνειδητό ότι την είδε. Μετά ζήτησαν από τους συντρόφους που είδαν τις φωτογραφίες να αξιολογήσουν λέξεις όπως "σπουδαίο", "υπέροχο", "τρομερό", "τρομακτικό" ως θετικές ή αρνητικές. Η ταχύτητα με την οποία αξιολόγησαν τις λέξεις ήταν δείκτης των πραγματικών τους συναισθημάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Το πείραμα βασίστηκε στη θεωρία που υποστηρίζει ότι μια εικόνα που βλέπουμε μας βάζει αυτόματα σε μια θετική ή αρνητική νοητική κατάσταση.
Οι επιστήμονες ανέμεναν ότι οι σύντροφοι που ήταν σε μια θετική κατάσταση βλέποντας το σύντροφό τους, θα αξιολογούσαν πιο γρήγορα ως θετικές τις λέξεις "σπουδαίο", "υπέροχο" και σε περισσότερο χρόνο τις λέξεις "τρομερό", "τρομακτικό" ως αρνητικές.
Οι μελετητές συνέχισαν να παρακολουθούν την κοινή ζωή των ζευγαριών. Τα ζευγάρια που έμπαιναν σε αρνητική κατάσταση όταν έβλεπαν ο ένας τον άλλο, μετά από 4 χρόνια δήλωναν πολύ πιο δυστυχισμένα στο γάμο τους και πολλά μάλιστα είχαν χωρίσει.  
news.gr
To ενεργειακό πρόβλημα στη χώρα μας κατά τους χειμερινούς μήνες οφείλεται στην ύπαρξη της μεγάλης πλειοψηφίας των κτιρίων που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, τα οποία δεν είναι θερμομονωμένα, και απαιτούν πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας για να εξασφαλίσουν αποδεκτές συνθήκες άνεσης το χειμώνα. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η μέτρια κατάσταση και συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης, που οδηγεί σε μειωμένους βαθμούς απόδοσης και επομένως αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Μία ακόμα παράμετρος είναι η συνεχής αύξηση, τόσο σε αριθμό όσο και σε εγκατεστημένη ισχύ, των συστημάτων και συσκευών που καταναλώνουν ηλεκτρική, κυρίως, ενέργεια και οι ανάγκες σε βελτίωση των συνθηκών άνεσης σε πλημμελώς μονωμένα κτίρια. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην εγκατάσταση πάνω από 3.000.000 κλιματιστικών μονάδων τα τελευταία 25 χρόνια.
Όπως λέει η Διονυσία Κολοκοτσά, επίκουρη καθηγήτρια στη Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένα καλό σύγχρονο σύστημα θέρμανσης έχει απόδοση 95% και ένα παλιό 75%.
“Πιο συμφέρουσα λύση είναι να θωρακίσει κάποιος το κέλυφος για να μην έχει απώλειες από αεροστεγανότητα και να έχει καλή μόνωση στις ταράτσες. Για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης χρειάζεται η χρήση θερμοστατικών βαλβίδων, αλλά και καλές μονώσεις”, λέει η κυρία Κολοκοτσά.

Οι επιπτώσεις της πλημμελούς μόνωσης

Σημειώνει μάλιστα, ότι η χώρα μας καταναλώνει συγκριτικά περισσότερη ενέργεια για θέρμανση από τη Δανία – η οποία έχει σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες - λόγω πλημμελούς μόνωσης. Σήμερα και μετά την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), η ενεργειακή κατανάλωση στην χώρα μας μειώνεται κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις ενεργειακές τους ανάγκες και όχι τόσο λόγω βελτίωσης των κτιρίων παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας που προτείνουν την εφαρμογή κτιρίων μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου μέχρι το 2020.

Μείωση της κατανάλωσης κατά 20,9% το χειμώνα 2011 - 2012

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει σε μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με ταυτόχρονη υποβάθμιση των συνθηκών στο εσωτερικό των κτιρίων. Σε μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με συμμετοχή του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Πάτρας και Πειραιά και του Αστεροσκοπείου Αθηνών (Santamouris et al., 2013) για 512 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα φαίνεται μια μείωση κατά 20.9% τον χειμώνα 2011-2012 σε σχέση με τον 2009-2010 παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας του 2011 είχε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Τι να προσέχουμε

Όπως διευκρινίζει η επίκουρη καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, “πρέπει να κοιτάξουμε την απόδοση, την εύκολη συντήρηση του συστήματος θέρμανσης και φυσικά αν μονώνονται οι σωληνώσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης, το ποιος θα το εγκαταστήσει και τι προδιαγραφές θα χρησιμοποιήσει, η εκπαίδευση του εγκαταστάτη και η γνώση του πελάτη”
Τα πρώτα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση των ενεργειακών αναγκών με ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών άνεσης, είναι η βελτίωση της αεροστεγανότητας του κελύφους και η εφαρμογή μόνωσης τόσο στην οροφή όσο και αν είναι δυνατό και στην τοιχοποιία.
Στη συνέχεια σημαντικό ρόλο παίζει η αντικατάσταση των κουφωμάτων και υαλοπινάκων.
Σε σχέση με τα συστήματα θέρμανσης υπάρχει πληθώρα λύσεων όμως θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά περίπτωση και δεν υπάρχει μια λύση για όλες τις περιπτώσεις.

Οι λύσεις:

-Αντικατασταση Παλαιων καυστηρων η και λεβητων πετρελαιου με νεους υψηλης αποδοσης (πετρελαιου)
-Αντικατασταση Παλαιων καυστηρων η και λεβητων πετρελαιου με νεους φυσικου αεριου.
-Εγκατασταση συστηματων θερμοστατικων βαλβιδων στα συστήματα θέρμανσης.
-Τοποθετηση τριοδης βανας αναμιξης με τους καταλληλους αυτοματισμους
-Moνωση Δικτυων μεταφορας συστηματων θερμανσης.
news.gr
Η εικόνα είναι συγκλονιστική και δεν χρειάζεται καν λεζάντα: σε ζωολογικό κήπο της Δαμασκού, άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, σκοτώνουν ένα λιοντάρι και το τρώνε για να μη λιμοκτονήσουν.
Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμο διαμέσου των social media δείχνει τρεις άνδρες να έχουν σκοτώσει το λιοντάρι και να προσπαθούν να το τεμαχίσουν για να φάνε.
Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, η φωτογραφία φαίνεται να προέρχεται, σύμφωνα με τον Independent από το ζωολογικό κήπο Al-Qarya al-Shama Zoo, σε ανατολικό προάστιο της Δαμασκού.
Κάποιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το ζώο πέθανε από άλλα αίτια και οι άνθρωποι έσπευσαν να φάνε το κρέας του και να γδάρουν τη γούνα του για να ζεσταθούν.
Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα υψηλόβαθμων Σύρων κληρικών εξέδωσαν διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται στους ανθρώπους να τρώνε ακόμη και κρέατα ζώων που κανονικά απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα.
Σύμφωνα με το think tank, Oxford Research Group, 11.420 παιδιά και εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών στη χώρα.
news.gr
Ένας νεαρός από το Νιούπορτ της Ουαλίας,ο Τζέιμς Χάουελς έχει κάθε λόγο να αναζητεί απεγνωσμένα στη χωματερή τον σκληρό δίσκο που πέταξε. Ο δίσκος, όπως υποστηρίζει, περιέχει 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin, η πραγματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 28χρονος δηλώνει ότι άρχισε να συλλέγει bitcoin το 2009, την εποχή που η αξία του ήταν μηδαμινή. Σταμάτησε έναν χρόνο αργότερα, όταν χάλασε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του λόγω υπερθέρμανσης. Φρόντισε, όμως, να κρατήσει τον σκληρό δίσκο, τον φύλαξε σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο ξέχασε την ύπαρξή του.
 Όλα αυτά μέχρι που ο... αφηρημένος Χάουελς έμαθε πόσο αξίζει σήμερα το μπίτκοϊν, η αξία του οποίου ξεπέρασε την Τετάρτη, για πρώτη φορά, τα 1.000 δολάρια.

Ήταν, ωστόσο, πολύ αργά γιατί είχε πετάξει τον δίσκο κάνοντας ένα μεγάλο "ξεκαθάρισμα" στο σπίτι του "κάποια στιγμή μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο", όπως είπε ο ίδιος. Μαζί με το σκληρό δίσκο έχασε και 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το χειρότερο για τον Βρετανό είναι ότι ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του: σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου. "Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται", εξήγησε μιλώντας στο BBC. "Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια", πρόσθεσε.

Η μοναδική του ελπίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε... μεγάλη κλίμακα.

«Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.
Δείτε το παρακάτω link  http://youtu.be/6FarT93AIQk
real.gr
123 εργαζόμενοι μένουν στο Δρόμο μετά την απόφαση του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά να κλείσει το εργοστάσιο της εταιρίας
αλουμινίου Αλουμύλ, στην Ξάνθη.
 
Η είδηση ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους και έχει προκαλέσει σοκ.
 
Στη μονάδα της Ξάνθης, που πριν την εσωτερική αναδιάρθρωση του Ομίλου ανήκε στη θυγατρική Αλουνέφ, εργάζονται πάνω από 123 άτομα ενώ η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε τους εργαζόμενους την Πέμπτη να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση και υποσχέθηκε την καταβολή αποζημίωσης όπως και ένα ποσό ως πριμ.
 
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης, ανέφερε στο XanthiPress,gr ότι η Διοίκηση σε συνεργασία με τη νομικό του Κέντρου έχουν απευθυνθεί ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας και κινητοποιούνται για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να ελέγξουν κατά πόσο είναι νόμιμες οι ενέργειες της εργοδοσίας.
 
Αυτό, ενώ το Φεβρουάριο και το Μάρτιο η εταιρία είχε προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις περίπου 40 ατόμων, που είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια.Το εργοστάσιο της Ξάνθης  είχε μπει στο παραγωγικό δυναμικό του Ομίλου το 2001 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, κυρίως για την ελληνική αγορά.
 
Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Καζακστάν εδραίωσε την Ελλάδα στη δωδέκατη θέση της κατάταξης της UEFA και μάλιστα βοήθησε να αυξηθεί η διαφορά από την Ελβετία. Μάλιστα οι Τουν και Σεντ Γκάλεν έχασαν και δεν θα συνεχίσουν στους «32» του Europa League.

Αν η Ελλάδα τελειώσει τη φετινή χρονιά κάτω από τη δωδέκατη θέση, θα χάσει την απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2015/16.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ισπανία 86.998 (7/7)
2. Αγγλία 80.463 (7/7)
3. Γερμανία 76.212 (6/7)
4. Ιταλία 61.772 (5/6)
5. Πορτογαλία 57.466 (5/6)
6. Γαλλία 54.000 (4/6)
7. Ρωσία 44.498 (5/6)
8. Ολλανδία 42.812 (3/6)
9. Ουκρανία 39.466 (4/6)
10. Βέλγιο 35.700 (4/5)
11. Τουρκία 32.400 (3/5)
12. Ελλάδα 31.600 (2/5)
13. Ελβετία 31.025 (4/5)
14. Αυστρία 29.125 (3/5)
15. Ρουμανία 27.007 (2/4)
16. Τσεχία 26.850 (2/4)
17. Ισραήλ 25.625 (2/4)
18. Κύπρος 23.250 (2/4)
19. Δανία 21.100 (2/5)
20. Κροατία 19.375 (2/4)

http://www.agelioforos.gr 
Σε πεζόδρομο θα μετατραπεί και αυτή την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης, από το ύψος της οδού Βενιζέλου μέχρι το Λευκό Πύργο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

1. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσ/νίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφαλή και άνετη κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους πεζούς, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.00΄ ώρα της Κυριακής 01-12-2013 έως την 17.00΄ ώρα της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφ. Νίκης του Δήμου Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

2. Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους περιμετρικά των οδών της Λεωφ. Νίκης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

3. Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την ανωτέρω Υπηρεσία.

4. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

5. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός οικισμού από την Προκεραμική Νεολιθική περίοδο.
Το μνημείο ανακαλύφθηκε τυχαία σε μία πεδινή έκταση στο νότιο Ισραήλ από εργάτες που δούλευαν για τη διεύρυνση ενός αυτοκινητόδρομου.
Τα ευρήματα χρονολογούνται από την εποχή που ο άνθρωπος προσπαθούσε να καλλιεργήσει φυτά και να εκθρέψει ζώα, αντί να τα αναζητάει στην άγρια φύση. Εκείνη την εποχή έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα δείγματα οργανωμένου αστικού σχεδιασμού.
«Όλα αυτά τα κτίσματα συνθέτουν μία ολοκληρωμένη πολεοδομία. Στα ερείπια που εντοπίσαμε βλέπουμε τη μετάβαση της κοινωνίας από αγροτική σε αστική», εξηγεί ο Ισραηλινός αρχαιολόγος Αμίρ Γκολάνι.
Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο οικισμός είχε χτιστεί πριν από 10.000 χρόνια. Ανάμεσα στα ευρήματα που ήρθαν στην επιφάνεια είναι ένα μαχαίρι από πέτρα και αρκετά κεραμικά σκευάσματα.
«Έχουμε βρει αρκετά κτίρια στο σημείο. Ανάμεσά τους ανακαλύψαμε και μία μεγάλη πέτρα, που έχει ενδιαφέρον. Θα έλεγα ότι είναι μία πολύ μεγάλη πέτρα, δουλεμένη και στις έξι πλευρές της. Πραγματικά δεσπόζει στο χώρο. Αυτή η πέτρα πιστεύουμε ότι είχε λατρευτικό χαρακτήρα», επισημαίνει ο Αμίρ Γκολάνι.
Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν, ότι τα κτίρια είχαν ανακαινιστεί. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ευρήματα, τα οποία εκτιμούν ότι είναι κομμάτια από κίονες, ίσως από κάποιον ναό.
euronews.com
Μπροστά σε αυτό που μπορεί να αποδειχτεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στημένων αγώνων ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες βρίσκεται η Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία ότι έστηναν ματς των αγγλικών πρωταθλημάτων. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο ατζέντης Ντέλροϊ Φέσεϊ που είχε αγωνιστεί και στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπόλτον.

Όπως αναφέρεται τα στησίματα των αγώνων γινόταν από ανθρώπους στην Ασία και είχαν ως πεδίο δραστηριότητας τα ματς των μικρότερων κατηγοριών, που μπορούσαν εύκολα να περάσουν απαρατήρητα. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων αγώνων μπορούσαν να... κανονιστούν ακόμη και με ένα σχετικά ευτελές ποσό γύρω στις 50.000 στερλίνες (περίπου 60.000 ευρώ).

Η Telegraph τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που οι Αρχές καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουν σε συλλήψεις υπόπτων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αρχές σημειώνουν ότι: «Έξι άνδρες συνελήφθησαν στη χώρα ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση προσυμφωνημένων αγώνων. Η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί επάνω στην ύπαρξη διεθνούς παράνομης στοιχηματικής οργάνωσης. Η NCA (National Crime Agency), είναι σε διαρκή συνεργασία με την Επιτροπή Στοιχηματισμού και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) της χώρας».
tanea.gr
Σε ένα video 2 λεπτών και 43 δευτερολέπτων μπορείτε να δείτε πως χτίστηκε ο Παρθενώνας και πως ήταν η αρχαία Αθήνα, γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το εντυπωσιακό video δημιούργησε η ομάδα της εταιρίας πληροφορικής και τρισδιάστατων γραφικών Whiskytree.com.
Το video παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στο 40ο συνέδριο Νέων Τεχνολογιών Siggraph 2013.
Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό.
iefimerida.gr
Το δικαίωμα να εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα έως για 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η ημέρα του νέου έτους.
Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση οι «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».
Οι προϋποθέσεις για το επίδομα
1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 66ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.
2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.
3.Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση. Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2014, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2013 έως 15/5/2014 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.
4.Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Σημείωση : Οικογενειακό εισόδημα θεωρούμε το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο του ίδιου και της οικογενείας του (συζύγου και ανηλίκων τέκνων).
Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .
Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.
Ποιά είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν υπέχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο του προηγούμενου οικονομικού έτους εισόδημα του δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του Στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Όσοι εκ των δικαιούχων είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται : α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δεόντως επικυρωμένο, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Πηγή: iefimerida.gr
Το συναίσθημα είναι μια ροή που ενώνει τη διαδικασία της σκέψης με το υπόλοιπο του σώματος με τρόπο που να μας κάνει να νιώθουμε ενότητα με τον εαυτό μας καθώς κάποιος, με τον οποίο έχουμε ταυτιστεί, παίρνει τους φόβους μας. -Ο πρωταγωνιστής μιας βίαιης σειράς, πχ-
Κάθε φορά που βλέπουμε έναν άνθρωπο και νιώθουμε έλξη γι'αυτόν (δηλαδή διάθεση για ταύτιση) στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι οικείο πάνω του που παντρεύεται με κάτι που φοβόμαστε. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να εξερευνήσουμε το νέο αυτό άτομο με τρόπο που ο φόβος να εξηγείται μέσα σ'αυτή την κατάσταση με σκοπό την απαλοιφή ή απάλυνσή του. Η έλξη αυτή μπορεί να είναι φιλία ή έρωτας ή και τα δύο.
Η φιλία είναι η αγάπη των συνοδοιπόρων που σκοπό έχει την αμοιβαία ανακούφιση και άφεση του ενός απ' τον άλλο μέσα από την ειλικρίνεια ως προς τις προσπάθειες και τα λάθη που έκαναν: το μοίρασμα των εμπειριών.
Ο έρωτας είναι η αγάπη των συντρόφων όπως εκφράζεται σε συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο και έχει σκοπό την αμοιβαία ανακούφιση και φροντίδα του ενός για τον άλλο όπως εκφράζεται απ' τη σωματική ειλικρίνεια -το γυμνό σώμα- και τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου: Το θάνατο, που λυτρώνεται ή απαλύνεται μέσα από α)τη συνέχειά του στα παιδιά του και β)την αμοιβαιότητα της παρατήρησης ότι “γερνάμε”.
Υπάρχει η αντίληψη για τον έρωτα ως ένα “κόλπο” της φύσης για τη συνέχιση των πλασμάτων της.
Υπάρχει κι η φοβική αίσθηση ότι ο έρωτας είναι ίδιος με μια τρέλα αφού ο εαυτός αγνοείται μασκαρεμένος στο χαμόγελο του/της συντρόφου και η αίσθηση ότι ο έρωτας είναι μια παλλινδρόμιση στην εξαρτητική φάση της ζωής μας όταν ήμαστε παιδιά. Υπάρχει η ιστορική εξήγηση του έρωτα ως μια ιδεολογική κατασκευή που ξεκίνησε από τους ιππότες που έκαναν κατορθώματα για την αγάπη της δεσποσύνης τους και υπάρχει και η βιοχημική εξήγηση του έρωτα ως μια εγκεφαλική διαδικασία που κρατά από οκτώ με δέκα μήνες.
Όλα αυτά από μόνα τους δε στέκουν γιατί είναι μονοδιάστατα. Αλλά όπως οι πύργοι από σπίρτα ή τραπουλόχαρτα αν τα θέσεις σε μια ορισμένη κλίση μεταξύ τους φτιάχνουν κάτι που “στέκεται” και προσεγγίζει τη σφαιρικότητα της αλήθειας: Την πραγματική ύπαρξη που τα περιλαμβάνει όλα αυτά ως συμπληρωματικά μεταξύ τους.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον έρωτα αλλά κανείς δεν έχει διάθεση να τους δώσει πραγματική προσοχή γιατί όπως είπαμε όταν μας λένε τη συνέχεια της πορείας σε τέτοιες περιπτώσεις δε θέλουμε να ξέρουμε. Θέλουμε να νιώσουμε εμείς οι ίδιοι!
Ο έρωτας μοιάζει στη νεύρωση ως προς το “δε θέλω να ξέρω” αλλά διαφέρει απ'αυτήν ως προς το ότι η έκβασή του είναι μια νέα γνώση, η γνώση του πραγματικού εαυτού, αν έχουμε διάθεση να ζήσουμε στη σχέση μας όλα αυτά που μας πόνεσαν με ένα τρόπο που να τα απαλύνει με παράλληλη διάθεση να κάνουμε κι εμείς το ίδιο στο/τη σύντροφό μας.
Η εγκαθίδρυση της πραγματικής σχέσης με τον άλλο εστιάζει σ'αυτή την τελευταία ιδιότητά μας και στο κατά πόσο την διευρύνουμε ταυτοχρόνως προς το να ζήσουμε συμμετρικά και συμπληρωματικά τις καλές στιγμές που προκύπτουν απ' αυτή τη σχέση χωρίς αμφισβήτηση ή υπερβολική ανάλυση.
Κατά τον μεγάλο παππού Freud ο έρωτας μπορεί να συμβαίνει με δύο τρόπους
α) ερωτευόμαστε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μας
β) ερωτευόμαστε μια ίση ή καλύτερη έκδοση του αρχαϊκού αντικειμένου (πατρικού-μητρικού μορφοειδώλου).
Το μεγάλο στοίχημα σε μια σχέση όπως έχει φανεί από τα παραδείγματα σχέσεων μέσα στους αιώνες δεν είναι η αρχική ένταση των συναισθημάτων, ούτε πόσο αντέχουν στο χρόνο. Είναι το πέρασμα απ'αυτή την αρχική ταύτιση η οποία σχεδόν πάντα καταλήγει στην αντιταύτιση (ποπο, δεν αντέχω άλλο) στην αποδοχή του άλλου ως ξεχωριστού ατόμου με λάθη, ομορφιές, ασχήμιες, με το οποίο μας συνδέουν κοινές εμπειρίες, βιώματα, επιτεύγματα, ταλαιπωρίες (in sickness and in health) ώστε να δούμε την πραγματική φύση της σχέσης αυτής: Την ιδιοτελή αρχή της, το εγωιστικό της κίνητρο και το πέρασμά της στην ανιδιοτελή ανταλλαγή παροχών και συναισθήματος: Δηλαδή την αγάπη.
 Παντρευόμαστε το μεγάλο έρωτα κάποιες φορές όταν συμβιβαζόμαστε με το τέλος του ως μεταμόρφωσή του σε έγγαμο βίο (ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα ή παντρευόμαστε γιατί νιώθουμε το τέλος;). Κάποιες άλλες δεν αντέχουμε αυτή τη σύμβαση και διακόπτουμε τη σχέση. (“Τη σκότωσα γιατί την αγαπούσα”, “κι όλο φεύγω μη μείνουμε μόνοι, το τέλος πριν δω”) Το “πέρασμα” από τον εγωισμό στην αγάπη είναι πάντα δύσκολο. Όχι επειδή είναι περίπλοκο αλλά επειδή ο εαυτός είναι πάντα εκεί και θέλει το μερίδιό του. Θέλει το μερίδιό του διότι ο φόβος της απώλειας ή της αγάπης χωρίς ανταπόκριση είναι η αρχή πάνω στην οποία βασίστηκε.(Σου δωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου.) Εν αρχή ην η μαγεία, μετά η εξάρτηση, μετά η εξατομίκευση με σκοπό την απολαυή, μετά η αντιταύτιση της εφηβείας και τέλος η πραγματική σχέση. Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώσαμε και η σχέση με τους γονείς μας αναβιώνεται συνοπτικά μέσα απ' τον έρωτα για ένα πρόσωπο. Ο έρωτας είναι ένας  (όχι ο μόνος) καθρέφτης της προσωπικής μας ιστορίας. Η ερωτική σχέση είναι μια απόπειρα ώστε αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος. Η ευτυχία είναι στο δικό μας χέρι.
real.gr
Ο διάσημος και πανάκριβος γαλλικός οίκος μόδας Louis Vuitton αποφάσισε να κατασκευάσει στο κέντρο της Μόσχας ένα εκθεσιακό κέντρο, στο στυλ μια γιγαντιαίας βαλίτσας με το χαρακτηριστικό χρυσό λογότυπο της εταιρείας, για να φιλοξενήσει έκθεση με τίτλο "Η ψυχή του Ταξιδιού" και να προωθήσει τα υπερπολυτελή προϊόντα της.
Όμως, η κατασκευή - ύψους 9 μέτρων και μήκους 30 μέτρων - στην ιστορική Κόκκινη Πλατεία εξόργισε τους Μοσχοβίτες και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, ορισμένοι βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση ότι με αυτή την κατασκευή υποτιμά έναν "ιερό χώρο" του ρωσικού κράτους.
Οι Μοσχοβίτες χαρακτήρισαν "αίσχος" την γιγαντιαία βαλίτσα σε ένα τέτοιο χώρο και κατηγόρησαν τις αρχές που επέτρεψαν την κατασκευή της σε ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Ρωσίας, δίπλα στο Κρεμλίνο και το μαυσωλείο του Λένιν.
Τελικά, ο δήμαρχος της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή θα απομακρυνθεί από την Κόκκινη Πλατεία, εντός των επόμενων ημερών, αν και εξαρχής δεν είχε δώσει άδεια για την κατασκευή του διάσημου γαλλικού οίκου.
news.gr
Μετά από μια κουραστική μέρα το καλύτερο πράγμα είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο! Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε άλατα με άρωμα βανίλιας ή λεβάντας. Εμείς όμως έχουμε μια άλλη εναλλακτική πρόταση.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • 1/2 φλιτζάνι άοσμο shower gel (θα το βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά καλλυντικά)
  • 2½ κουταλιές γάλα σόγιας
  • 150 γρ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο

ΟΔΗΓΙΕΣ Ανακατέψτε όλα τα υλικά, γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξτε το μείγμα μέσα. Δημιουργήστε αφρό και μπείτε στην μπανιέρα. Χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική . Όποτε αισθάνεστε ότι το νερό κρυώνει, προσθέτετε ζεστό. 


Info Το γάλα σόγιας έχει απαλυντικές ιδιότητες και ξεκουράζει τους μυς, ενώ η μαύρη σοκολάτα διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και τονώνει. 
boro.gr
Αυτά είναι τα ακόλουθα tips για να επιλέξετε την ιδανική τσάντα για το σώμα σας:

1. Αφιερώστε χρόνο στον καθρέφτη δοκιμάζοντας τσάντες ακριβώς όπως θα κάνατε και για τα ρούχα. Να έχετε υπόψη σας ότι μία τσάντα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στο σωματότυπό σας: Σταθείτε στον καθρέφτη πλαγίως με τις τσάντες της επιλογής σας στον ώμο. Ελέγξτε αν παρατηρείτε τα ακόλουθα:

- Οι μεγάλες τσάντες αυξάνουν το πλάτος των γοφών σας, ενώ δίνουν περισσότερη έμφαση σε ένα γεμάτο στομάχι.
- Οι τσάντες με υπερβολικά μακριά λουριά συνηθίζουν να κονταίνουν τα πόδια σας.
- Ο συνδυασμός μίας τσάντας μεγάλης και με μακριά λουριά σας κονταίνουν και σας παχαίνουν ταυτόχρονα! (Για αυτό να τις αποφεύγετε)

2. Να γνωρίζετε το βασικό κανόνα: Μία τσάντα δεν θα πρέπει να είναι πιο πλατιά από το φάρδος της σιλουέτας σας έτσι όπως αυτή φαίνεται από το πλάι.
3. Μην δελεαστείτε από τα trends της σεζόν τα οποία δεν ταιριάζουν στη σιλουέτα σας: υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που θα σας πηγαίνουν περισσότερο.

4. Στην επιλογή της κατάλληλης τσάντας, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας και την καθημερινότητα σας: εάν κουβαλάτε μαζί σας πάνες, ρούχα ή βιβλία, μία vintage χιαστή τσάντα κάθε άλλο παρά θα σας βολέψει.

5. Επιλέξτε το κατάλληλο μήκος της τσάντας, το οποίο βρίσκεται περίπου στη μέση του σώματός σας.

6. Τα χρώματα και τα σχέδια επηρεάζουν και αυτά με τη σειρά τους το πώς δείχνει η τσάντα επάνω σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω tips, αυτές είναι οι κατάλληλες τσάντες ανάλογα με το σωματότυπό σας:

Ψηλή και λεπτή

Το να είστε ψηλή και λεπτή σας επιτρέπει να κουβαλάτε σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος τσάντας. Μεγάλες, ώμου ή τα clutches, όλες οι τσάντες θα αναδεικνύουν τη σιλουέτα σας. Ωστόσο η πολύ μικρές τσάντες θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς θα σας κάνουν να δείχνετε τεράστια. Οι μεσαίου μεγέθους ή οι ογκώδεις τσάντες είναι οι καλύτερη επιλογή.

Με παραπανίσια κιλά

Θα πρέπει να αποφεύγετε τις υπερβολικά μικρές τσάντες, αφού σχεδόν θα «χάνονται» ενάντια στη σιλουέτα σας. Επιλέξτε τσάντες φυσιολογικού μεγέθους. Οι καταλληλότερες, είναι εκείνες οι οποίες είναι ανάλογες του μεγέθους σας με κοντά ή μεσαίου μήκους λουριά. Όπως καταλαβαίνετε το είδος και το μέγεθος της τσάντας θα μπορούσαν να σας κάνουν να δείχνετε πιο αδύνατη, επηρεάζοντας ολόκληρο το λουκ σας. Η λάθος τσάντα συνήθως σας παχαίνει, και δίνει έμφαση σε σημεία που δεν θα επιθυμούσατε να τονίσετε.

Με καμπύλες

Η τσάντα ώμου η οποία καταλήγει ακριβώς πάνω από τη μέση είναι το πιο κολακευτικό στυλ. Ο μόνος τύπος τσάντας που πρέπει να αποφεύγετε είναι εκείνες οι οποίες είναι υπερβολικά μικρές ή μεγάλες σε σχέση με το μέγεθος του σώματός σας.

Με μεγάλους γοφούς

Προτιμήστε αυτές με κοντό λουρί οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα κάτω από τον ώμο σας. Οι τσάντες ώμου που καταλήγουν ακριβώς πάνω από τους γοφούς σας είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ οποιαδήποτε τσάντα που τους ξεπερνάει θα τονίσει σημεία σε εκείνες τις περιοχές που δεν θέλετε.

Με πλούσιο μπούστο

Εάν έχετε μεγάλο στήθος, ενδεχομένως να προτιμούσατε να μην τονίζεται η συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας. Εάν οι τσάντες ώμου είναι το ατού σας βεβαιωθείτε ότι είναι μεγάλες, με μακρύ λουρί.

ΠΗΓΗ: Marie Claire
Σαν σήμερα, το 1964, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 45 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου (1942).

1822 Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το φρούριο του Παλαμιδίου από τους Οθωμανούς.

1899 Ο Ελβετός επιχειρηματίας, Χανς Γκάμπερ, ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

1908 Κατά τη γενική συνέλευση των μελών του, καταρτίζεται το πρώτο καταστατικό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που είναι από τα πρώτα ελληνικά αθλητικά σωματεία. Φέρει την ονομασία Οθωμανικός Ελληνικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ο Ηρακλής. Είχε ιδρυθεί το 1899 ως Όμιλος Φιλομούσων.

1912 Αρχίζουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη των Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια του Α΄Βαλκανικού Πολέμου.

1964 Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

1975 Οι Queen ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι Bohemian Rhapsody.

http://www.enikos.gr 
Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν πειράματα σε ποντίκια, ανακάλυψαν ένα γονίδιο που, όταν είναι ελαττωματικό, οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Οι άνθρωποι με παρόμοια παραλλαγή του γονιδίου, μπορεί επίσης -για τους ίδιους γενετικούς λόγους- να είναι εξίσου επιρρεπείς στο να πίνουν υπερβολικά και να μεθάνε.

Στο παρελθόν διάφορα γονίδια έχουν συσχετισθεί με τον αλκοολισμό. Όμως η νέα έρευνα αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρίσκουν να υπάρχει μια τόσο άμεση σχέση αιτίου-αποτελέσματος ανάμεσα στη συγκεκριμένη γονιδιακή μετάλλαξη και στον εθισμό στο αλκοόλ.

Η μελέτη έδειξε ότι τα πειραματόζωα με το φυσιολογικό γονίδιο δεν ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για το αλκοόλ, όταν είχαν να διαλέξουν να πιούν είτε αυτό, είτε σκέτο νερό. Αντίθετα, όσα είχαν μεταλλαχθεί, ώστε να διαθέτουν την ελαττωματική παραλλαγή του γονιδίου Gabrb 1, έδειχναν έντονη τάση για αλκοόλ, με συνέπεια το τελευταίο να αποτελεί το 85% των συνολικών υγρών που έπιναν.

Οι ερευνητές από πέντε βρετανικά πανεπιστήμια (Imperial College Λονδίνου, University College Λονδίνου, Νιούκαστλ, Σάσεξ και Νταντί), με επικεφαλής τον καθηγητή Χάουαρντ Τόμας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Communications, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, δήλωσαν πως «είναι εκπληκτικό πως μία μικρή μόνο αλλαγή ενός γονιδίου στον γενετικό κώδικα είναι δυνατό να έχει τόσο καταλυτικές συνέπειες σε πολύπλοκες συμπεριφορές, όπως η κατανάλωση αλκοόλ».

Οι βρετανοί επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν κατά πόσο το συγκεκριμένο γονίδιο έχει την ίδια επίδραση και στους ανθρώπους, αν και, όπως είπαν, η κατανάλωση αλκοόλ από τους ανθρώπους, συγκριτικά με τα ποντίκια, επηρεάζεται περισσότερο από περιβαλλοντικούς παράγοντες, σε σχέση με τους γενετικούς. Όμως, σύμφωνα με τον ερευνητή ηπατολόγο Κουέντιν 'Ανστι, υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι η ανακάλυψη του ρόλου του εν λόγω γονιδίου μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες φαρμακευτικές θεραπείες του αλκοολισμού στο μέλλον.

Οι ερευνητές εντόπισαν τη σημασία του γονιδίου κάνοντας τυχαίες μεταλλάξεις στο γενετικό κώδικα των πειραματόζωων και ελέγχοντας κάθε φορά κατά πόσο άλλαζαν οι προτιμήσεις των ζώων απέναντι στο αλκοόλ. Τα ποντίκια με το μεταλλαγμένο γονίδιο Gabrb 1 έπιναν με τόση προθυμία το αλκοόλ (με περιεκτικότητα 10%, όσο περίπου το κρασί), που μέσα σε μια ώρα δεν μπορούσαν να συντονίσουν τις κινήσεις τους από το…μεθύσι.

 Το συγκεκριμένο γονίδιο εμπλέκεται στη ρύθμιση της χημικής λειτουργίας του εγκεφάλου, ιδίως στην περιοχή (τον επικλινή πυρήνα) που ελέγχει τα ευχάριστα συναισθήματα και τις ανταμοιβές. Συγκεκριμένα η μετάλλαξη επιδρά σε ένα πρωτεϊνικό υποδοχέα στις συνάψεις των εγγκεφαλικών κυττάρων, εκεί δηλαδή όπου τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Η μετάλλαξη αλλάζει τη δράση του νευροδιαβιβαστή GABA, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να αποζητά όλο και περισσότερη ικανοποίηση από την κατανάλωση του αλκοόλ.
tanea.gr

Είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό γύρω από το αλμυρό σνακ

Ο Βέλγος Eddy Van Belle μαζί με τον γιο του Cedric αποφάσισαν να ανοίξουν το Frietmuseum, το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό γύρω από το αλμυρό σνακ, στην πόλη της Μπριζ.
Όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης: “Κατά τη διάρκεια των ετών, οι πατάτες έχουν γίνει γνωστές σε όλο τον κόσμο και τις απολαμβάνουν μεγάλοι και μικροί σχεδόν σε όλες τις χώρες. Είμαστε περήφανοι που έχουν καταγωγή από το Βέλγιο και αυτός ήταν και ο λόγος που το πρώτο μουσείο πατάτας έπρεπε να ανοίξει στο Βέλγιο”.
Καταλαμβάνοντας δυο ορόφους του Saaihaile, του παλιότερου κτιρίου της Μπριζ, το Frietmuseum περιλαμβάνει εκθέματα αφιερωμένα στην προέλευση της πατάτας από το Περού και τη δημιουργία τροφίμων στο Βέλγιο. Να σημειωθεί ότι η Γαλλία και η Ισπανία είναι δυο ακόμα χώρες που διεκδικούν την καταγωγή της πατάτας.
Οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να δουν παλιούς κόφτες πατάτας, αγαπημένα καρυκεύματα και διάφορες φωτογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία της. Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει φυσικά μια ποικιλία από πιάτα με πατάτες τηγανητές!


parapolitika.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!