Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό πίσω από τους αριθμούς 3, 6, 9
Ίσως να γίνει ξεκάθαρο τι εννοούσε ο Νίκολα Τέσλα μετά την πρόσφατη ανακάλυψη μιας συλλογής σκίτσων του μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας εντυπωσιακός "χάρτης" πολλαπλασιασμού που περιέχει όλους τους αριθμούς σε ένα απλό σύστημα.
Τα σχέδια, τα οποία εντόπισε ο καλλιτέχνης Abe Zucca, ήταν κρυμμένα σε ένα μικρό μπαούλο μαζί με άλλες σημειώσεις για διάφορες εφευρέσεις και υπό κατασκευή συστήματα ελεύθερης ενέργειας πάνω στα οποία δούλευε ο Tesla τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Ο Zucca έκανε αντίγραφα των εικόνων και τα έδειξε σε διάφορους μαθηματικούς και αναλυτές.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκάλεσε ο χάρτης του πολλαπλασιασμού:
tesla-hartis-pollaplasiasmou
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το σύστημα εξηγεί το σχηματισμό των πρώτων αριθμών αλλά και των δίδυμων πρώτων αριθμών – δίδυμοι πρώτοι ονομάζονται οι πρώτοι αριθμοί που η διαφορά τους είναι 2, π.χ 11 και 13, 17 και 19, 1.000.037 και 1.000.039 – καθώς η εικασία των Διδύμων Πρώτων στην οποία πρέπει να αποδειχτεί πως υπάρχουν άπειροι πρώτοι p τέτοιοι ώστε και ο αριθμός p + 2 να είναι πρώτος αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα γνωστό άλυτο πρόβλημα της Θεωρίας των αριθμών.
Το διάγραμμα είναι εύκολο στη χρήση και θα μπορούσε να σας κάνει να αντιληφθείτε πώς οι αριθμοί συνεργάζονται σε μια σπείρα 12 σημείων. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αυτό το αυτο-οργανωμένο σύστημα μας επιτρέπει να δούμε τους αριθμούς ως πρότυπα, τις πράξεις του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης, καθώς και μερικά άλλα συστήματα τα οποία είναι ακόμα υπό αναγνώριση.
Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι που είναι βασισμένο στην ενέργεια / τα πεδία / τη συνείδηση, που ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια / το μαγνητισμό /τη συνείδηση, όπου απαρτίζεται η Τριάδα.
Η ενέργεια είναι η θεϊκή σπίθα σας και το πεδίο είναι η περιοχή που υπάρχει μέσα σας. Τα 2 πράγματα που επιτρέπουν στη συνείδηση να απομονώσουν την ουσία του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού. Το ΤΙΠΟΤΑ στο φυσικό σύμπαν υπάρχει έξω από την ενέργεια και το πεδίο ... μόνο τότε μπορεί η συνείδηση να κατοικεί μέσα σε μία υλική ύπαρξη, όπως αναφέρει το apocalypsejohn.
3: 6: 9 ; ... Ίσως αυτοί οι αριθμοί είχαν σκόπιμα εκφραστεί από τις πυραμίδες της Γκίζας ... Υπάρχουν 9 πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας: 3 μεγάλες πυραμίδες και 6 μικρές «δορυφορικές» πυραμίδες.
Επίσης, ο σχεδιασμός της Δεύτερης Πυραμίδας του Χεφρήνου, γνωστή επίσης και ως Πυραμίδα του Κχεφρέν της Γκίζας βασίζεται σε αναλογία 9: 6.
nikola-tesla-gnorizate-megalio-arithmon-3-6-9-tote-ichate-klidi-simpantos
Για ποιους προοριζόταν αρχικά το διάσημο t-shirt
Σήμερα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους ρούχου παγκοσμίως και αφορά και στα δύο φύλα.
Το κοντομάνικο μπλουζάκι, το γνωστό μας t-shirt, που παρά την πρωτοκαθεδρία του είναι ένα σχετικά νέο είδος ρουχισμού, έγινε αποδεκτό πριν από μισό αιώνα.
Γιατί ενώ το κοντομάνικο μπλουζάκι ήταν γνωστό στον κόσμο από τις αρχές του 20ού αιώνα, ήταν κάπως διαφορετικό (φαρδύτερος λαιμός και κοντύτερα μανίκια) και θεωρούνταν φυσικά εσώρουχο. Κανείς δεν κυκλοφορούσε στον δρόμο με t-shirt!
Η ιστορία του χάνεται στα βάθη του χρόνου, πιστεύεται όμως πως έχει προέλθει από ένα ολόσωμο εργατικό εσώρουχο του 19ου αιώνα. Ένα γυναικείο κάποτε εσώρουχο (κατά τη Βικτοριανή Εποχή) που το τροποποίησε ένας ράφτης και το πατεντάρισε ως αντρικό το 1868 στη Νέα Υόρκη.
Το εσώρουχο κρατούσε μεν τους άντρες ζεστούς τον χειμώνα, όχι όμως και δροσερούς το καλοκαίρι, κι έτσι οι εργάτες συνήθιζαν να το κόβουν στη μέση δημιουργώντας μια παραλλαγή του σημερινού t-shirt. Ως εσώρουχο πάντα. Και για να είναι σαφές, υπήρχαν σε διάφορα μέρη του κόσμου (όπως στην Αβάνα τη δεκαετία του 1890) ρητοί νόμοι που απαγόρευαν να το φοράς δημοσίως.
Αποτέλεσμα εικόνας για white t-shirt
Όλα έμελλε όμως να αλλάξουν το 1904, όταν η Cooper Underwear Company άρχισε να τα διαφημίζει ως «φανέλες για τον εργένη», υπογραμμίζοντας: «Όχι καρφίτσες, όχι κουμπιά, όχι βελόνα, όχι κλωστή».
Το t-shirt για κάτω από το πουκάμισο έγινε αμέσως ακαταμάχητο στους εργένηδες που δεν ήξεραν να ράβουν και την επόμενη χρονιά το υιοθέτησε επισήμως το Αμερικανικό Ναυτικό. Που αποτελούνταν εξάλλου από πολλούς νεαρούς άντρες που δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά με το ράψιμο. Για κάτω από τη στολή προοριζόταν το ρούχο, το Ναυτικό επέτρεπε όμως να φοριέται ως μπλούζα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ή μέσα στα μηχανοστάσια.
Λίγα χρόνια αργότερα, όταν θα ξεσπούσε ο Α' Παγκόσμιος, το t-shirt θα φοριόταν πια από δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες, εξαπλώνοντας τη μόδα και στην Ευρώπη.
Μεγάλη στιγμή για την ιστορία του ήταν όταν ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ έγραψε την «Άλλη όψη του Παραδείσου», όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η λέξη «t-shirt» σε κάτι σημαντικό. Στη λογοτεχνία, εν προκειμένω.
Το 1932, η Jockey International Inc άρχισε να φτιάχνει t-shirts για το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, μετατρέποντας το μπλουζάκι στο απόλυτο ρούχο των φοιτητών. Το t-shirt με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα υπήρχε ήδη στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου. Οι περισσότεροι το φορούσαν ως φανελάκι κάτω από το πουκάμισο, αγρότες, εργάτες και πολλοί ακόμα που δούλευαν σε ζεστά μέρη το έβαζαν όμως ως μπλούζα.
Μετά το τέλος του πολέμου, το t-shirt άρχισε να φοριέται μαζικά από όλους ως κανονικό ρούχο και εδώ έχει τη δική του σφραγίδα ο Μάρλον Μπράντο, που εμφανίστηκε με λευκό κολλητό t-shirt στο «Λεωφορείον ο Πόθος» το 1951, κάνοντάς το ακαταμάχητο σε όλες και όλους.

Δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος που επέλεξαν να τιμωρήσουν την οικιακή τους βοηθό, οι ιδιοκτήτες μίας υπερπολυτελούς έπαυλης στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, επειδή θεώρησαν ότι είχε εκτελέσει πλημμελώς τα καθήκοντά της.
Πιο αναλυτικά, η 26χρονη Acosta Baruelo, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, εμφανίζεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δεμένοι σε δέντρο στην αυλή της έπαυλης, ως τιμωρία επειδή ξέχασε να μεταφέρει στο εσωτερικό της έπαυλης, ένα μικρό ξύλινο τραπέζι που βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού.
Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και εργοδότες της άτυχης εργαζόμενης, ο μηνιαίος μισθός της οποίας δεν ξεπερνά τα 500 δολάρια ΗΠΑ, θεώρησαν ότι το φως του ήλιου και η ζέστη που επικρατεί στην περιοχή θα έκαναν ζημιά στο πανάκριβο ξύλο από το οποίο είχε κατασκευαστεί το έπιπλο, αποφασίζοντας ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να τιμωρήσουν την οικιακή βοηθό για την αμέλειά της, ήταν να την αφήσουν δεμένη στον κήπο της έπαυλης, ώστε «να πάρει το μάθημά της».

Όπως είναι προφανές, η δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κατακεραυνώνουν τους απάνθρωπους εργοδότες της οικιακής βοηθού, ενώ τα βέλη τους στράφηκαν και προς τις αρχές του βασιλείου της Μέσης Ανατολής, οι οποίες δεν φάνηκαν πρόθυμες να εξετάσουν το περιστατικό και να τιμωρήσουν τους ιδιοκτήτες για τον βασανισμό της 26χρονης γυναίκας.
Τέλος, να σημειωθεί πως σχεδόν 2,5 εκατομμύρια υπήκοοι Φιλιππίνων εργάζονται στα κράτη της Μέσης Ανατολής (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν), η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες, οι οποίες εργάζονται είτε ως οικιακοί βοηθοί είτε ως εργάτριες σε κλωστοϋφαντουργίες και βιοτεχνίες ρούχων, ενώ πολύ συχνά αναφέρονται περιστατικά εγκλεισμού, κακομεταχείρισης και μη καταβολής των δεδουλευμένων τους από τους εργοδότες, οι οποίοι απολαμβάνουν την ασυλία των αρχών στις χώρες όπου βρίσκονται
Η μόνη αντίδραση που προέκυψε ήταν αυτή της πρεσβείας των Φιλιππίνων στη Σαουδική Αραβία, η οποία επικοινώνησε τόσο με την Baruelo όσο και με ομοεθνείς συναδέλφους της στην ίδια έπαυλη, καταφέρνοντας τελικά να την πείσει να φύγει από τη χώρα και να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπου μίλησε δημόσια για όσα πέρασε στα χέρια των εργοδοτών της.
Η λέξη με τα… 189.819 γράμματα που χρειάζεσαι 3,5 ώρες για να προφέρεις
Πώς είναι δυνατόν να έχει φτιάξει άνθρωπος μια λέξη που κανείς δεν μπορεί να πει ή να γράψει; Και τι λέξη είναι αυτή;
Μια πρωτεΐνη! Ήταν οι επιστημονικές ανάγκες που πίεσαν τα όρια της γλωσσολογίας, όταν οι βιολόγοι θέλησαν να περιγράψουν τη μεγαλύτερη πρωτεΐνη του ανθρώπινου σώματος.
«Titin» τη λένε συντομευμένα ή «connectin» και πρόκειται για τη γιγαντιαία πρωτεΐνη που ευθύνεται για την ελαστικότητα των μυών, διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο στη μηχανική του μυοκαρδίου.
Μπορείτε να τη διαβάσετε (ή να τη δείτε, που είναι και πιο πιθανό) ολόκληρη εδώ, μια πρωτεΐνη το πλήρες όνομα της οποίας δεν εμφανίζεται φυσικά πουθενά, καθώς θα χρειάζονταν 12 πυκνογραμμένες σελίδες για να χωρέσουν οι 189.819 χαρακτήρες της...

Σαν να μην φθάνουν οι καιρικές καταιγίδες, η Γη βρίσκεται από την Τρίτη στο επίκεντρο μιας κολοσσιαίας μαγνητικής καταιγίδας η οποία απειλεί εκτός των άλλων το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων του πλανήτη.
Η μαγνητική καταιγίδα προκλήθηκε από αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα και το φαινόμενο αναμένεται να προκαλέσει διαταραχές στη λειτουργία ευαίσθητων ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως οι δορυφόροι και τα συστήματα GPS.
Επίσης, αναμένεται να παρουσιαστεί το βόρειο σέλας σε ασυνήθιστες περιοχές, και διαταραχές στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στην υγεία ατόμων με ευαισθησία στις καιρικές αλλαγές.
Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!