Σάββατο 25 Μαρτίου 2017


Το κόκκινο χρώμα έχει χαρακτηρισθεί ως το χρώμα του πάθους και του έρωτα, το χρώμα με τις αφροδισιακές ιδιότητες που κάνει μια γυναίκα ελκυστική και επιθυμητή στους άντρες.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το κόκκινο χρώμα να ξεχωρίζει γι' αυτές του τις ιδιότητες;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε μελέτη Αμερικανών ψυχολόγων, οι οποίοι, όπως επεσήμαναν, δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχαιότητα το συγκεκριμένο χρώμα έχει επιλεγεί για να εκπροσωπεί τον έρωτα και το πάθος και τα έντονα συναισθήματα.

Οι ψυχολόγοι από το Ρότσεστερ των ΗΠΑ, για να διαπιστώσουν αν όντως επιδρά αφροδισιακά στον άνθρωπο το κόκκινο χρώμα, ανέλυσαν τις αντιδράσεις μιας ομάδας ανδρών όταν έβλεπαν γυναίκες ντυμένες με ρούχα διαφόρων χρωμάτων.

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν συμπεριλήφθηκαν ομοφυλόφιλοι ή άνθρωποι που είχαν αχρωματοψία.

Στη συνέχεια δόθηκε στους συμμετέχοντες μια φωτογραφία η οποία απεικόνιζε μια γυναίκα που φορούσε κόκκινο ή λευκό φόρεμα και απαντούσαν σε μια σειρά ερωτήσεων όπως:

«Πόσο όμορφη πιστεύετε ότι είναι η γυναίκα που βλέπετε;», «Θα θέλατε να φιλήσετε αυτή τη γυναίκα;», «Θα θέλατε να κάνετε σεξ με αυτή τη γυναίκα;».

Ανάλογα πειράματα έγιναν με φωτογραφίες στις οποίες οι γυναίκες φορούσαν γκρι, πράσινο ή μπλε χρώμα.

Σε ένα ακόμα πείραμα, το φόρεμα της γυναίκας ήταν αρχικά μπλε και έπειτα από ψηφιακή επεξεργασία, το χρώμα της μπλούζας άλλαζε σε κόκκινο, δηλαδή οι άνδρες έβλεπαν την ίδια γυναίκα, αλλά με αλλαγή του χρώματος στο φόρεμά της και απαντούσαν σε ένα ερωτηματολόγιο.

Να σημειωθεί ότι η φωτεινότητα των χρωμάτων ήταν ακριβώς ίδια και στις δύο φωτογραφίες και ως εκ τούτου η μόνη σύγκριση ήταν η χρωματικά χροιά.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως «πόσο σεξουαλικά ελκυστικές ήταν οι γυναίκες στις φωτογραφίες», καθώς και σε ερωτήσεις όπως πόσα χρήματα θα ξόδευαν αν έβγαιναν μαζί τους σε ένα ρομαντικό ραντεβού και φυσικά ποια θα επέλεγαν για να βγουν, αυτή με τα κόκκινα ή αυτή με τα μπλε ρούχα.

Σε όλες τις ερωτήσεις, οι γυναίκες που στις φωτογραφίες φορούσαν κόκκινα είχαν την υψηλότερη βαθμολογία ως πιο ελκυστικές και σεξουαλικά επιθυμητές, ακόμη και όταν οι γυναίκες ήταν οι ίδιες και απλά άλλαζαν τα χρώματα.

Επίσης, οι γυναίκες στα κόκκινα χρώματα είχαν περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν πρόσκληση όχι μόνο για ένα ρομαντικό και ακριβό δείπνο αλλά και για χορευτική βραδιά στο κολέγιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επίδραση του κόκκινου χρώματος στο υποσυνείδητο των ανδρών διαπιστώθηκε μόνο για τον τομέα της ελκυστικότητας και του ερωτισμού και όχι για άλλα χαρακτηριστικά όπως η ευγένεια, η εξυπνάδα και η συμπαθητικότητα.

Όταν το πείραμα μεταφέρθηκε στις γυναίκες για την αξιολόγηση άλλων γυναικών δεν διαπιστώθηκε κάποια ανάλογη επιρροή του κόκκινου χρώματος όπως αυτή στους άνδρες.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πολύ πιθανόν οι αφροδισιακές ιδιότητες του κόκκινου χρώματος στους άνδρες, να μην οφείλονται μόνο σε κοινωνικούς προσαρμοστικούς παράγοντες αλλά και σε βαθύτερες βιολογικές ρίζες.

Έφεραν ως παράδειγμα μάλιστα, ανώτερα θηλαστικά όπως τους πιθήκους, τους χιμπαντζήδες και τους μπαμπουίνους οι οποίοι ελκύονται ιδιαίτερα από θηλυκά του είδους τους, όταν αυτά τους δείχνουν τα κόκκινα μέρη του σώματος τους.

Για παράδειγμα, τα θηλυκά όταν κοντεύουν στην ωορρηξία, κοκκινίζουν έντονα στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο σεξουαλικό μήνυμα για να προσελκύσουν αρσενικά.

Όπως είπαν, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι αντιδράσεις των ανδρών είναι παρόμοιες με αυτές των θηλαστικών και αυτό ίσως απαντά τελικά στο γιατί το κόκκινο χρώμα έχει καθιερωθεί από αρχαιοτάτων χρόνων ως το χρώμα που ανεβάζει τη σεξουαλική λίμπιντο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Έπεσε θύμα ληστών τον περασμένο Οκτώβριο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Παρίσι και αυτό φαίνεται ότι μέχρι και σήμερα της έχει αφήσει… κατάλοιπα!

Η Κιμ Καρντάσιαν στο νέο επεισόδιο του ριάλιτι που πρωταγωνιστεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, «Keeping Up With The Kardashian», περιέγραψε το επόμενο βράδυ της ληστείας και δηλώνει για ακόμα μία φορά συγκλονισμένη.

Ο σύζυγος της, Κάνιε Γουέστ, όπως ήταν φυσικό επέστρεψε εκτάκτως από το τουρ του ώστε να της συμπαρασταθεί αλλά δεν μπήκε στο σπίτι από την πόρτα που συνήθιζε.

Έτσι την ώρα που πήγε να μπει η τηλεπερσόνα πανικοβλήθηκε και νόμιζε ότι θα ξαναζήσει την ίδια περιπέτεια.

Ωστόσο, όπως τονίζει μόλις μπήκε ο ράπερ μέσα στο σπίτι άρχισε να τον βρίζει, καθώς δεν της απάνταγε για το ποιος είναι και αγχώθηκε αρκετά.

ΠΗΓΗ: star.gr

Πατάς τη φακίδα πάνω στο δέρμα του χεριού σου και απαντάς την κλήση στο κινητό σου. Ή σέρνεις το δάχτυλό σου πάνω από τη ρυτίδα ή την ουλή σου και δυναμώνεις την ένταση του ήχου της μουσικής στη συσκευή σου.

Γερμανοί και Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν πολύ λεπτά ηλεκτρονικά τατουάζ που προσαρμόζονται πάνω στις ατέλειες του δέρματος ενός ανθρώπου και όχι μόνο τις καλύπτουν, αλλά λειτουργούν ως πλήκτρα ευαίσθητα στην αφή, τα οποία επιτρέπουν τον έλεγχο του κινητού τηλεφώνου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάαρλαντ στο Σααρμπρίκεν με επικεφαλής τον Μάρτιν Βάιγκελ, καθώς και της Google, πρόκειται να παρουσιάσουν επίσημα το επίτευγμά τους σε διεθνές συνέδριο για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-υπολογιστών στο Ντένβερ των ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με το "New Scientist".

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αγώγιμη μελάνη για να εκτυπώσουν μικροσκοπικά σύρματα και ηλεκτρόδια πάνω σε ένα χαρτί τατουάζ.

Δημιούργησαν έτσι ηλεκτρονικά τατουάζ, με την ονομασία SkinMarks, που είναι πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα. Προσκολλώνται στο δέρμα με τη βοήθεια του νερού και διατηρούνται για μερικές μέρες προτού ξεκολλήσουν.

Τα τατουάζ επιτρέπουν μια ποικιλία εντολών. Για παράδειγμα, αν λυγίσει κανείς το δάχτυλό του πάνω στο οποίο υπάρχει ένα τέτοιο τατουάζ, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εντολή για να παίξει η συσκευή (play) ή αντίθετα για να σταματήσει (pause).

Αν το τατουάζ σκεπάζει την πάνω πλευρά του χεριού και ο χρήστης κάνει γροθιά, τότε κάθε άρθρωσή του αποτελεί ένα ξεχωριστό πλήκτρο ελέγχου.

Τα τατουάζ μπορούν να πάρουν διάφορα σχήματα (π.χ. ξεχωριστά εικονίδια για κάθε εφαρμογή του κινητού) και ακόμη να εμφανίζουν ηλεκτροφωταύγεια, δηλαδή όταν διαπερνώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, να ανάβουν (π.χ. για να ειδοποιήσουν τον χρήστη ότι έχει μήνυμα στο κινητό του).

Όταν το αγαπημένο «έτερον ήμισυ» καλεί, τότε ένα τατουάζ σε σχήμα καρδιάς πάνω στο χέρι του χρήστη θα μπορεί να αναβοσβήνει. Αγγίζοντας το τατουάζ, θα απαντά κανείς στο τηλεφώνημα (ας κάνει κι αλλιώς...).

Το επόμενο βήμα θα είναι η πρακτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τατουάζ, με τη σύνδεσή τους σε συσκευές Android.

Γενικότερα, τα εύκαμπτα ηλεκτρονικά πάνω στο δέρμα αναμένεται να αποτελέσουν το επόμενο κύμα της φορέσιμης ή φορετής τεχνολογίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε μια δεκαετία περίπου.

Αν μη τι άλλο, ένα χέρι διαθέτει μεγαλύτερη επιφάνεια αφής από μία οθόνη αφής!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια ώρα μπροστά γυρίζουν τα ρολόγια την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Η θερινή ώρα τίθεται σε ισχύ κι έτσι στις 3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα δείξουν 4.

Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα θα γίνει και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, όταν τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Αν είναι ΕΝΑΝΤΙ
Ο υπολογισμός του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού γίνεται με βάση ιστορικά στοιχεία του πελάτη, όπως καταναλώσεις αντίστοιχης χρονικής περιόδου προηγούμενου έτους κτλ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στις πραγματικές καταναλώσεις του. Περιπτώσεις όμως τυχόν απότομων μεταβολών για κάποιους λόγους στις καταναλωτικές συνήθειες ενός πελάτη κατά την υπό έκδοση του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού χρονική περίοδο δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν.
Εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά σας, σε περιπτώσεις βάσιμης αμφισβήτησης του ποσού του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού, πριν τη λήξη προθεσμίας πληρωμής του, μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωσή του απευθυνόμενος στο αρμόδιο Κατάστημα που ανήκει το ακίνητό δίνοντας την ένδειξη του μετρητή σας (στοιχεία του αρμόδιου Καταστήματος θα βρείτε στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού πάνω αριστερά).
Ακόμη όμως και αν το ποσό του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού είναι υψηλότερο της πραγματικής κατανάλωσης, αυτό συμψηφίζεται και αφαιρείται στον επόμενο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό.
Αν είναι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ, μπορείτε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες
Ελέγχοντας το μετρητή σας, μπορείτε να επιβεβαιώσετε και μόνοι σας την ορθότητα των ενδείξεων με βάση τις οποίες εκδόθηκε ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός σας.
  • Στην περίπτωση που οι ενδείξεις του μετρητή σας είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ» του Εκκαθαριστικού λογαριασμού (στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), σημαίνει ότι έχετε καταναλώσει τις κιλοβατώρες (kWh) για τις οποίες έχετε χρεωθεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη χρήση κάποιων ιδιαίτερα ενεργοβόρων οικιακών συσκευών (θερμοσίφωνας, κλιματιστικό, κουζίνα, κ.λπ.).
  • Στην περίπτωση που οι παρούσες ενδείξεις είναι μικρότερες από αυτές που αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ» του Εκκαθαριστικού λογαριασμού (στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), σημαίνει ότι έχε ληφθεί λάθος ένδειξη οπότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τηλέφωνο Καταμέτρησης που αναγράφεται στο λογαριασμό σας ή να απευθυνθείτε στο τμήμα Καταμέτρησης της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σας, και να δώσετε την ένδειξη, ώστε να διορθωθεί ο λογαριασμός σας.
Στην περίπτωση που οι ενδείξεις είναι σωστές, αλλά θεωρείτε ότι οι καταναλωτικές σας συνήθειες δεν έχουν μεταβληθεί και δεν έχετε αυξήσει τον ηλεκτρικό σας εξοπλισμό, μπορείτε να προβείτε στις επιπλέον ενέργειες:
  • αρχικά, κλείστε το γενικό διακόπτη του πίνακά σας (εσωτερική εγκατάσταση), ώστε να ελέγξετε αν ο δίσκος του μετρητή της παροχής σας περιστρέφεται (πάνω στο κουβούκλιο του μετρητή αναγράφεται σε σιδερένια πινακίδα ο αριθμός παροχής σας, αυτός που αναγράφεται και στον λογαριασμό). Στην περίπτωση που περιστρέφεται, αυτό σημαίνει ότι πιθανόν υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην εσωτερική σας εγκατάσταση. Τότε, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα έναν ιδιώτη ηλεκτρολόγο, για να κάνει έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
  • αν ο μετρητής σας δεν καταγραφεί καταναλώσεις όταν ο γενικός διακόπτης του πίνακα είναι κλειστός και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι δεν καταγραφεί τις σωστές καταναλώσεις, μπορείτε να ζητήσετε με αίτηση σας στο αρμόδιο Κατάστημα της ΔΕΗ έλεγχο του μετρητή. Στην περίπτωση που ο έλεγχος δείξει ότι ο μετρητής δε λειτουργούσε σωστά, θα γίνει διόρθωση του λογαριασμού σας και αντικατάσταση του μετρητή χωρίς καμία χρέωση σε εσάς. Σημειώστε όμως ότι στην περίπτωση σωστής λειτουργίας του μετρητή, θα επιβαρυνθείτε με το κόστος του ελέγχου.

Στον Λευκό Οίκο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνει το «παρών».  Οπως μεταδίδει μέσω Twitter ο Μιχάλης Ιγνατίου, η πρώτη φράση του Αμερικανού προέδρου ήταν «I love the Greeks» (Αγαπώ τους Ελληνες). Ο Τραμπ, παράλληλα, εξήρε, την προσφορά του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, λέγοντας πως είναι ένας από τους «κορυφαίους Ελληνες» στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά και άλλων μελών του προσωπικού που είναι ελληνικής καταγωγής.


bouzoukia trmap
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!