Παρασκευή 7 Απριλίου 2017


Νέα μέτρα αποφάσισε να πάρει το Facebook για να μην επιτρέπει την αναδημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί χωρίς την έγκριση των πρωταγωνιστών και για τις οποίες έχει γίνει αναφορά και έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε όλες τις πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook, όπως το Messenger και το Instagram, εκτός από το WhatsApp.
Όπως αναφέρει το BBC, το Facebook δεν σκοπεύει να εξαπολύσει «κυνήγι» για τον εντοπισμό φωτογραφιών «εκδικητικού πορνό» αλλά θα βασίζεται κυρίως στην πρόθεση των χρηστών να επισημαίνουν και να αναφέρουν τέτοιου είδους περιεχόμενο μέσω του εργαλείου «Αναφορά προβλήματος».
Στη συνέχεια, μια ειδική ομάδα του Facebook θα κρίνει εάν οι αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί χρήζουν απομάκρυνσης, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το εάν απεικονίζεται σεξουαλική δραστηριότητα, το περιβάλλον και κατά πόσο ο χρήστης που έχει υποβάλει την καταγγελία φαίνεται στη φωτογραφία. Εάν η εικόνα χαρακτηριστεί ως «εκδικητικό πορνό» θα αφαιρείται άμεσα από τις πλατφόρμες και ο λογαριασμός θα μπλοκάρεται, εν αναμονή μιας πιθανής προσφυγής.
Επιπλέον, θα χρησιμοποιείται λογισμικό φωτο-αναγνώρισης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι περαιτέρω προσπάθειες επαναδημοσίευσης εικόνων που έχουν αφαιρεθεί θα μπλοκάρονται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται η ανθρώπινη παρέμβαση.
Το Facebook σκοπεύει στο μέλλον να εφαρμόσει ένα παρόμοιο εργαλείο και στο WhatsApp.

Κάθε 1η και 15η του μήνα ακόμη και μέσα από τη φυλακή συνέχιζε μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι να λαμβάνει μέρος του μισθού του από το δήμο Θεσσαλονίκης ο πρωταγωνιστής της πολύκροτης υπόθεσης της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ Παναγιώτης Σαξώνης.
Ο κεντρικός δήμος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει από τον επίορκο πρώην ταμία του, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών και έξι μηνών, να επιστρέψει τα χρήματα που του καταβλήθηκαν σε μισθοδοσία για την περίοδο κατά την οποία είχε τεθεί σε αργία, πριν από την οριστική απόλυσή του.
Ωστόσο, παρότι ο Παναγιώτης Σαξώνης πληρωνόταν, ενώ βρισκόταν σε αργία, για επτά ολόκληρα χρόνια, θα κληθεί να επιστρέψει στα δημοτικά ταμεία το ποσό των μόλις 3.619,61 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στις απολαβές του για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τη 12η Αυγούστου του 2016.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης του δήμου Θεσσαλονίκης αυτό είναι το ποσό που μπορεί να διεκδικηθεί, καθώς οι διατάξεις του ν. 4354/2015, που ορίζουν ότι, «σε περίπτωση που επιβληθεί η ποινή της απόλυσης, οι αποδοχές που καταβλήθηκαν σε αυτόν κατά το διάστημα της αργίας αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες» τέθηκαν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016.
Ιστορία διοικητικής τρέλας
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης, για την οποία έχει κριθεί ένοχος και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δημοσιοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2008. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υποχρεώθηκε τότε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, ώστε ο Παναγιώτης Σαξώνης να τεθεί σε αργία.
Έστω και έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης συνεδρίασε και στις 26 Μαΐου 2009 επέβαλε στον Παναγιώτη Σαξώνη την ποινή της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά του. Η απόλυση του εν λόγω υπαλλήλου επικυρώθηκε με την απόφαση 50/495/3636/16.06.2009, η οποία φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Η μισθοδοσία του ωστόσο δεν είχε διακοπεί, καθώς ο Παναγιώτης Σαξώνης είχε ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παυόταν από τα καθήκοντά του στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Παρότι το δευτεροβάθμιο συμβούλιο συστάθηκε ως θεσμός, με σκοπό να συντμηθούν οι χρόνοι εκδίκασης ανάλογων υποθέσεων, που κατά το παρελθόν αντιμετωπίζονταν με τεράστιες καθυστερήσεις στις δικαστικές αίθουσες, εν τούτοις η προσφυγή του Παναγιώτη Σαξώνη σε δεύτερο βαθμό εξετάστηκε έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Ο δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε το Μάιο του 2014 ότι και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών επικύρωσε την απόφαση για την οριστική παύση του Παναγιώτη Σαξώνη από τα καθήκοντά του.
Ακόμη όμως κι έπειτα από την κρίση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν ήταν σε θέση να διακόψει την καταβολή μέρους της μισθοδοσίας στον Παναγιώτη Σαξώνη. Κι αυτό διότι ο πρώην δημοτικός ταμίας είχε προσβάλει και αυτήν την απόφαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η υπαλληλική σχέση του Παναγιώτη Σαξώνη με το δήμο Θεσσαλονίκης λύθηκε αυτοδικαίως με απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 12.08.2016.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία που βρισκόταν σε ισχύ κατά το διάστημα από το 2009, οπότε τον απέλυσε, μέχρι και την άνοιξη του 2012 ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν υποχρεωμένος να καταθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό του Παναγιώτη Σαξώνη το 50% του μισθού του. Στην πορεία ελέω μνημονίου τα ποσά που του καταβάλλονταν μειώθηκαν στο 25% του μισθού του.
Ζητούνται πίσω 224.600 ευρώ από υπάλληλο με πλαστό πτυχίο
Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξάλλου προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να του επιστραφεί το συνολικό ποσό των 224.622,87 ευρώ από πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε προσληφθεί με πλαστό τίτλο σπουδών έπειτα από σχετικό έγγραφο του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στις αποδοχές του εν λόγω υπαλλήλου για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2002 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014. Ο διορισμός του συγκεκριμένου ατόμου ανακλήθηκε ως μη νόμιμος με απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με ημερομηνία 14.7.2014.
Πηγή: makthes.gr

«Η διαδρομή τέχνης δρόμου για την Έιμι Γουάινχαουζ (που προτείνουμε) σας δίνει έναν καινούργιο τρόπο να εξερευνήσετε την περιοχή που η Έιμι αποκαλούσε "σπίτι"».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, το Εβραϊκό Μουσείο στο Λονδίνο, στην Κάμντεν Τάουν, ανακοινώνει τον εμπλουτισμό της έκθεσης «Ένα οικογενειακό πορτρέτο» για την ντίβα της σόουλ, η οποία εγκαινιάστηκε στις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, στην έκθεση, οι νοσταλγοί της Έιμι έχουν την ευκαιρία να σταθούν μπροστά σε οικογενειακές φωτογραφίες, μουσικά όργανα και προσωπικά αντικείμενα της τραγουδοποιού, που έφυγε από της ζωή τον Ιούλιο του 2011, θύμα κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ.

Το Εβραϊκό Μουσείο είχε ανακοινώσει για την έκθεση ότι «η οικογένεια της Έιμι μάς προσέφερε μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα προσωπικά της αντικείμενα, χάρη στα οποία θα γίνουμε μάρτυρες του πάθους της για τη μουσική, τη μόδα, το σουντόκου, τον Σνούπι, το Λονδίνο και πολλά άλλα».

Για το «Μονοπάτι της Έιμι», ενημερώνει ότι ήταν παραγωγή του μουσείου σε συνεργασία με την Global Street Art. Ένα «μονοπάτι» ιχνηλάτησης της γειτονιάς της, με τοπόσημα, έργα καλλιτεχνών δρόμου, όπως οι Captain Kris, Mr. Cenz, Philth και Amara por Dios.

Το «μονοπάτι» καταλήγει σε μια καινούργια εγκατάσταση -«Η αγάπη είναι ένα παιχνίδι στο οποίο χάνεις»- του καλλιτέχνη δρόμου Pegasus (έγινε γνωστός χάρη στη δουλειά του «Πεπτωκώς Άγγελος», με την οποία απέτισε φόρο τιμής στην Έιμι, λίγο μετά το θάνατό της).

Πατήστε εδώ και δείτε περισσότερες φωτογραφίες.
Οριστικοποιήθηκαν οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Πιο συγκεκριμένα η απρόσμενη ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις έφερε την Αναντολού Εφές (τερμάτισε έκτη) πάνω στους ερυθρολεύκους και τη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς (τερμάτισε πέμπτη) πάνω στους πράσινους.

Η πρόκριση στο Final-4 της Πόλης θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Πάντως όσον αφορά στα άλλα δύο ζευγάρια, τα πάντα θα κριθούν από την εξέλιξη του Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας και του Ρεάλ-Εφές το βράδυ της Παρασκευής. Αν η Νταρουσάφακα νικήσει τους Σέρβους, τότε η πρώτη Ρεάλ παίζει με τους Τούρκους, η δεύτερη ΤΣΣΚΑ με την έβδομη Μπασκόνια και ο Αστέρας μένει εκτός.

Αν η ομάδα του Ράντονιτς κάνει διπλό στην Κωνσταντινούπολη και ταυτόχρονα η Εφές νικήσει τη Ρεάλ, τότε ο Αστέρας θα είναι έβδομος και θα παίξει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ με την Μπασκόνια. Αν, τέλος, ο Ερυθρός Αστέρας νικήσει την Νταρουσάφακα και η Εφές ηττηθεί από την Ρεάλ, τότε οι Σέρβοι τερματίζουν όγδοοι και παίζουν με τη βασίλισσα και η Μπασκόνια με την ΤΣΣΚΑ.

Πηγή: filathlos.gr

Από σήμερα πρόκειται να καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ:
-Το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Ενώ θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Επίσης, ο Οργανισμός στην ανακοίνωση του, γνωστοποιεί ότι: «Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει».
Ο οινοποιός από την Κούβα που βάζει προφυλακτικά στα μπουκάλια
Ο Orestes Estevez δουλεύει καθημερινά σκληρά στο σπίτι του. Η μυρωδιά του κρασιού ξεχειλίζει και φτάνει μέχρι και την επόμενη γωνία. Ο 65χρονος και η οικογένειά του, φροντίζουν να γεμίζουν τα μεγάλα γυάλινα μπουκάλια με σταφύλια, τζίντζερ και ιβίσκο και ύστερα τοποθετούν κάτι εντελώς ασυνήθιστο στα στόμια τους. Προφυλακτικά. Ναι, προφυλακτικά. Μην εκπλήσσεστε. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αυτό είναι το τελευταία στάδιο της διαδικασίας οινοποίησης, σε μια χώρα που κατά τα άλλα είναι παγκοσμίως γνωστή για το ρούμι της.
Το οινοποιείο του Κουβανού με το αρχαιοελληνικό όνομα ονομάζεται «El Canal». Είναι μια επιχείρηση που τα πάει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια. Το κρασί που παράγει κάθε χρόνο είναι συνήθως αρωματισμένο με κάρδαμο, τεύτλα και γκουάβα, ενώ η παραγωγή αποτιμάται σε χιλιάδες λίτρα. Μόλις ο Orestes τελείωσε την καριέρα του στον στρατό και η κομμουνιστική Κούβα άρχισε να βγαίνει σιγά σιγά από το καβούκι της, άνοιξε το 2000 ένα οινοποιείο. Αν και με το κρασί ασχολείται για δεκαετίες.
17 χρόνια μετά, ο 65χρονος σήμερα οινοποιός διευθύνει την επιχείρησή του μαζί με την οικογένεια του και λίγους εργάτες. Ο Τσε Γκεβάρα δεσπόζει στο χώρο, όπως και σε όλο το νησί. Ένα νησί που μπορεί να προμηθεύσει τον Orestes με όσα χρειάζεται για την παραγωγή του κρασιού του.
Πέρα από τα αρωματικά και τα φρούτα που χρησιμοποιεί στην ζύμωση, που μαζεύουν τον κόσμο γύρω από το σπίτι του, το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών το τραβάει τα προφυλακτικά που καλύπτουν τα στόμια των μεγάλων μπουκαλιών. Τα προφυλακτικά δρουν σαν ένα ρολόι. Όταν το φρουτώδες μείγμα ζυμώνεται παράγει αέρια και τα προφυλακτικά φουσκώνουν. Όταν αργότερα η ζύμωση ολοκληρωθεί, τότε ξεφουσκώνουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αέρια. Τότε και μόνο τότε, το κρασί είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
«Το να φοράς προφυλακτικά στα μπουκάλια, είναι όπως όταν το φοράει ένας άντρας», εξηγεί ο Estevez στο Associated Press. Για να ολοκληρωθεί η ζύμωση σε ένα τέτοιο μπουκάλι χρειάζονται 45 περίπου ημέρες. Ο Orestes Estevez πουλάει είτε χονδρικά είτε λιανικά, περισσότερα από 50 μπουκάλια την ημέρα, προς 10 πέσος το ένα.
Survivor: Αποχώρησε ο Πάνος Αργιανίδης
Εκτός Survivor βρίσκεται από σήμερα το βράδυ ο Πάνος Αργιανίδης, τον οποίο επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό για να αποχωρήσει από τον Άγιο Δομίνικο, κρατώντας παράλληλα μέσα στο παιχνίδι τον Κώστα Αναγνωστόπουλο και τον Κωνσταντίνο Βασάλο.
«Ήταν κάτι τόσο όμορφο. Το να γυρίσω πίσω είναι κάτι το ωραίο επίσης, αλλά εδώ έζησα ένα παραμύθι», δήλωσε ο παίκτης των «Μαχητών», Πάνος Αργιανίδης, λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση του Σάκη Τανιμανίδη για το ποιος παίκτης ψηφίστηκε από το κοινό ώστε να πάρει τον δρόμο του γυρισμού για την Ελλάδα.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!