Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν ταμπλέτς ή smartphones μέσα στα δωμάτιά τους κοιμούνται λιγότερο σε σχέση με εκείνα που δεν κοιμούνται με τις συσκευές στον ίδιο χώρο, όπως προκύπτει από τη σημερινή δημοσιοποίηση αμερικανικής έρευνας.
Τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης Pediatrics (της 5ης Ιανουαρίου) δείχνουν ότι η πρόσβαση σε μία αποκαλούμενη “μικρή οθόνη” είναι πιο επικίνδυνη συγκριτικά με την ύπαρξη τηλεόρασης στο δωμάτιο σε ό,τι αφορά στη στέρηση ύπνου. Η μελέτη διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 μαθητών δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου.
Συνολικά, τα παιδιά εκείνα που είχαν πρόσβαση σε ταμπλέτς και smartphones κοιμούνταν σχεδόν 21 λεπτά λιγότερο τη νύχτα σε σχέση με τα παιδιά στα δωμάτια των οποίων δεν υπήρχαν τέτοιες συσκευές. Επιπλέον, ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι αισθάνονταν στέρηση ύπνου.
Όσα παιδιά είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους κοιμήθηκαν 18 λεπτά λιγότερο σε σχέση με όσα δεν είχαν.
“Η παρουσία μίας μικρής οθόνης, αλλά όχι τηλεόρασης, στο υπνοδωμάτιο και ο χρόνος έκθεσης σε αυτήν συνδέονται με την αίσθηση ανεπαρκούς ξεκούρασης ή ανεπαρκούς ύπνου. Αυτά τα συμπεράσματα προειδοποιούν κατά της ανεξέλεγκτης πρόσβασης σε οθόνη στα υπνοδωμάτια των παιδιών”, αναφέρεται στη μελέτη με επικεφαλής την Τζένιφερ Φέιλμπι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.048 μαθητές μεταξύ 10 και 13 ετών που φοιτούσαν σε σχολεία της Μασαχουσέτης.
aftodioikisi.gr
Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε τις κορυφαίες εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα για το 2014. Πρόκειται για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και είναι διαθέσιμες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της αμερικανικής εταιρείας, του γνωστού Google Play.
Σύμφωνα με την Google, οι Best Apps 2014 είναι συνολικά 67.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι πολύ δημοφιλείς Wunderlist, Shazam και SwiftKey, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές «εκπλήξεις» στη σχετική λίστα.
Για να δείτε τη λίστα που δημοσίευσε η Google ακολουθήστε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3000f13_best_of_2014
Οι Έλληνες, όπως και κάθε λαός, έχουμε συγκεκριμένη άποψη για τη χώρα μας. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει τι αναζητά και ο υπόλοιπος κόσμος για εμάς, έτσι τουλάχιστον, όπως αποτυπώνεται μέσω της Google και των πιο δημοφιλών ερωτήσεων που υποβάλλουν οι χρήστες από κάθε γωνιά της γης για την Ελλάδα.
Στο ερώτημα «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο σημαντική;», όταν αυτό γράφεται στα αγγλικά, εμφανίζονται…105 εκατομμύρια απαντήσεις σε λιγότερο από 2 δέκατα του δευτερολέπτου, θέτοντας στην κορυφή των αναζητήσεων για τη χώρα μας τη συγκεκριμένη…απορία.
Όπως είναι αναμενόμενο, η κρίση έχει προκαλέσει «πλημμυρίδα» σχετικών ερωτήσεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναζήτηση «γιατί η Ελλάδα είναι τόσο σημαντική για την παγκόσμια οικονομία;». Παράλληλα όμως ιστορικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα, παραμένουν διαρκώς στο επίκεντρο των αναζητήσεων των χρηστών του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.
Δείτε τις διαδικτυακές «ετικέτες» όλων των χωρών:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Για τους λάτρεις των αυτοκινήτων και των ταξιδιών σε… τέσσερις τροχούς, το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα αποτελεί κάτι σαν… οδηγό.
 
Βάλτε αέρα στα λάστιχα, γεμίστε το ντεπόζιτο με βενζίνη, προμηθευτείτε χάρτες και κάρτες μνήμης για τη φωτογραφική σας μηχανή και… ετοιμαστείτε να γράψετε πολλά χιλιόμετρα στην άσφαλτο, με φόντο μερικούς από τους πιο διάσημους δρόμους σε όλον τον κόσμο.

Βάλτε στη λίστα των προορισμών που θέλετε να επισκεφθείτε τα παρακάτω μέρη και να είστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε…

 1. Lombard Street – Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ


2. Great Ocean Road – Βικτώρια, Αυστραλία

3. Orchard Road - Σιγκαπούρη

4. Las Vegas Boulevard South – Νεβάδα, ΗΠΑ

5. Abbey Road – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

6. Trollstigen - Νορβηγία 

7. Champs-Elysées – Παρίσι, Γαλλία 

8. Route 66 – Ιλινόις, Μισούρι, Νέο Μεξικό και Αριζόνα, ΗΠΑ 

9. The Stelvio Pass - Ιταλία

10. Guoliang Tunnel Road - Κίνα

news.gr
Η περιποίηση των μαλλιών με αυγά ενισχύει την ανάπτυξη τους, χάρη στις πρωτεΐνες τους. Τα μαλλιά αποτελούνται από 70 τοις εκατό κερατίνη, με αποτέλεσμα η πρωτεΐνη του αυγού να βοηθά στην ανοικοδόμηση των ταλαιπωρημένων τριχών.

Προετοιμασία

1. Σπάστε ένα αυγό και τοποθετήστε το ασπράδι και τον κρόκο μέσα σε ένα μπολ.
2. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το αυγό και το ελαιόλαδο καλά με ένα πιρούνι.
3. Τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης πάνω από το μπολ μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.

Εφαρμογή

1. Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό για να απομακρύνετε τα συσσωρευμένα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling και από τα φυσικά έλαια.

2. Πιέστε τα μαλλιά σας από την περίσσεια του νερού. Τοποθετήστε την πετσέτα στα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε περισσότερο νερό, χωρίς να στεγνώσουν τελείως.

3. Εφαρμόστε τη μάσκα σε κάθε τμήμα της τρίχας. Επικεντρωθείτε στα άκρα των κλώνων των μαλλιών.
4. Τοποθετήστε στα μαλλιά σας ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στα μαλλιά σας για 10 έως 20 λεπτά.

5. Πλύνετε με νερό τα μαλλιά σας για να φύγει το μείγμα. Εφαρμόστε μια ενυδατική λοσιόν και αφήστε τη να μείνει στα μαλλιά σας για λίγα λεπτά.

Προειδοποιήσεις

Μην αφήνετε τη μάσκα στα μαλλιά σας για περισσότερο από 20 λεπτά. Τα αυγά περιέχουν πολλές πρωτεΐνες που μπορεί να τα στεγνώσουν.

Εφαρμόστε τη μάσκα μία φορά το μήνα. Η μάσκα με αυγό είναι μια έντονη θεραπεία πρωτεΐνης, και η υπερβολική χρήση μπορεί να βλάψει τα μαλλιά.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Μελέτη, που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικά έντυπα, ανέφερε ότι οι άνθρωποι που είχαν έντονο άγχος μετά τη δουλειά δεν κατάφερναν να χαλαρώσουν όταν έβλεπαν τηλεόραση ή όταν έπαιζαν παιχνίδια στον υπολογιστή.  Σε δείγμα 471 ατόμων διαπιστώθηκε ότι τους περισσότερους, η τηλεόραση ή τα παιχνίδια στον υπολογιστή τους οδήγησε στο αίσθημα ενοχής, η οποία με τη σειρά της τους έκανε να νιώθουν λιγότερο ξεκούραστοι. Ένιωθαν ότι χαράμιζαν το χρόνο τους ανούσια και παθητικά. Ο Δρ Leonard Reinecke, από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz αναφέρει: «Αρχίζουμε να εξετάσουμε τη χρήση των μέσων ενημέρωσης ως αιτία της καταστροφής. Στην εποχή των smartphones και των κινητών με πρόσβαση στο διαδίκτυο, η πανταχού παρούσα διαθεσιμότητα της επικοινωνίας συχνά φαίνεται να είναι ένα βάρος και ένας στρεσογόνος παράγοντας και όχι ένα μέσο για χαλάρωση». Επίσης, το Πανεπιστήμιο του Worcester εξέτασε 100 εργαζομένους που ζούσαν ταγμένοι στην επικοινωνία των μηνυμάτων και των mail τους – τσέκαραν δηλαδή διαρκώς το blackberry ή το smart phone τους. Υποβλήθηκαν όλοι σε ψυχομετρικά τεστ που παρακολουθούσαν τις αυξομειώσεις του στρες στην καθημερινότητά τους. Όσο πιο πολύ άγχος είχαν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανήσυχοι ήταν για το κινητό τους, και το έλεγχαν με εμμονή. Αυτό καθιέρωνε έναν φαύλο κύκλο (έναν “άρρωστο κύκλο” όπως τον ονόμασαν οι ερευνητές). Μια υπερδιέγερση που όσο αφήνει να τον καταλαμβάνει κανείς, τόσο χειροτερεύει.
aftodioikisi.gr
Πιστεύετε ότι γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική σας ηλικία; Εάν ναι, τότε μάλλον απαντήσατε λάθος…
Ένα απλό τεστ έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα, αφού η ηλικία του σώματός σας δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ημερομηνία γέννησής σας.
Θα χρειαστείτε μόλις ένα λεπτό για να απαντήσετε στις ερωτήσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά σας όπως το ποια χρονιά γεννηθήκατε, πού ζείτε, τι εκπαίδευση έχετε, πόσες ώρες κοιμάστε, αν πίνετε ή καπνίζετε και αν είστε ευτυχισμένοι από τη ζωή σας, προκειμένου να ανακαλύψετε την πραγματική σας ηλικία!
Κάντε το τεστ εδώ!
Πηγή: onmed.gr
Το ξέρατε ότι υπάρχουν τρόφιμα κανονικοί… highlanders; Κι όμως, ναι! Θα σας παρουσιάσουμε οκτώ είδη (κάποια, πρώτης ανάγκης και μεγάλης διατροφικής αξίας για τον άνθρωπο) που δεν διαθέτουν «ημερομηνία λήξεως» και μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια, αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες συντήρησης τους!
Το ρύζι
Πολύ λίγα δημητριακά έχουν την θρεπτική του αξία και δεν είναι τυχαίο ότι το 50%-60% του παγκόσμιου πληθυσμού, το έχει ως βασική του διατροφή. Το ρύζι ως προϊόν κυκλοφορεί σε πολλές μορφές ανάλογα με τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής του και περιέχει θησαυρό θρεπτικών ουσιών! Μπορεί να συντηρηθεί για καιρό στο ντουλάπι σας –εκτός από το καστανό ρύζι- ακόμα και αν η ημερομηνία κατανάλωσής του έληξε πριν λίγα χρονάκια!
Η ζάχαρη
Όταν ανοιχτεί η συσκευασία της, η ζάχαρη πρέπει να φυλαχθεί σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και δροσερό μέρος, καλά κλεισμένο, για την αποφυγή «επισκεπτών» και υγρασίας. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείται τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.
Το μέλι
Πρέπει να διατηρείται σε καλά κλειστά δοχεία, διότι απορροφά εύκολα εξωτερικές οσμές. Να το φυλάτε μακριά από τον ήλιο γιατί το φως καταστρέφει πολλά από τα ένζυμά του. Αν τηρήσετε τα παραπάνω, το μέλι σας θα παραμείνει φρέσκο και «ζωντανό» για αρκετά χρόνια!
Οινοπνευματώδη ποτά
Μπορεί να μείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Ανοίξτε την παλιά σας βότκα και το «ληγμένο» λικέρ της γιαγιάς χωρίς φόβο…! Δοκιμάστε το καλού κακού όμως, πριν το προσφέρεται στην παρέα σας!
Καλαμπόκια – Καλαμποκάλευρο
Τα ολόκληρα καλαμπόκια διατηρούνται πολύ περισσότερο από τα σπυριά τού καλαμποκιού γι” αυτό να τα αποθηκεύετε ολόκληρα. Μπορεί να διατηρηθούν έτσι για αρκετά χρόνια.
Με το καλαμποκάλευρο θα ενθουσιαστείτε με το πόσο φρέσκο θα έχει διατηρηθεί, όταν ανοίξετε την χάρτινη σακούλα του! Το καλαμποκάλευρο πρέπει να είναι καλά φυλαγμένο σε δροσερό μέρος, όπως στα χαμηλά ράφια του ψυγείου.
Το αλάτι
Πρέπει να έχετε πάντα άφθονο αλάτι στο σπίτι σας τόσο για την γεύση όσο και για την συντήρηση τροφίμων και να θυμάστε ότι είναι υπεραιωνόβιο!
Άσπρο ξύδι
Εκτός του ότι δίνει άρωμα και γεύση στο φαγητό, το λευκό ξύδι είναι «σύμμαχος» και στις οικιακές δουλειές. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσεις και θα το διατηρήσετε άψογο για πολύ πολύ καιρό.
Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Το εκχύλισμα βανίλιας δεν έχει ημερομηνία λήξης και παλαιώνει σαν καλό κρασί! Κρατήστε το σε σκοτεινό ντουλάπι. Διατηρείτε άπειρο καιρό λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αλκοόλ.
Πηγή: biologikaorganikaproionta.com
Οι άνθρωποι που εργάζονται με εναλλασσόμενες βάρδιες, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ανά περιόδους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο των πνευμόνων, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκόμες, οι οποίες δούλευαν πότε ημέρα και πότε νύχτα.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Από το 2007 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει την εργασία σε νυχτερινές βάρδιες στις πιθανές αιτίες καρκίνου, καθώς διαταράσσει το βιολογικό (κιρκαδιανό) «ρολόι».
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Εύα Σερνχάμερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επιδημιολόγο του Νοσοκομείου Brigham and Women’s της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής “American Journal of Preventive Medicine”, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 75.000 νοσοκόμες 30 έως 55 ετών, τα οποία κάλυπταν μια περίοδο 22 ετών.
Η ανάλυση έδειξε πως όσες γυναίκες εργάζονταν σε νυχτερινές βάρδιες για περισσότερα από πέντε χρόνια, είχαν αυξημένη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και ειδικότερα από καρδιαγγειακές αιτίες. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από όλες τις αιτίες ήταν 11% μεγαλύτερος στις γυναίκες που είχαν εργαστεί για έξι έως 15 χρόνια σε βάρδιες, ενώ ο κίνδυνος ήταν ακόμη μεγαλύτερος (19 έως 23%) για πρόωρο καρδιαγγειακό θάνατο.
Όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου, οι εναλλασσόμενες βάρδιες δεν φάνηκε να σχετίζονται ιδιαίτερα, με εξαίρεση τον καρκίνο των πνευμόνων, που παρατηρήθηκε αύξηση 25% της πιθανότητας θανάτου για όσες είχαν εργαστεί πρωί βράδυ για πάνω από 15 χρόνια.
Όπως έχουν δείξει και άλλες έρευνες, ο ύπνος και η φυσιολογική λειτουργία του βιολογικού «ρολογιού» παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς και στην αποφυγή του καρκίνου. Η νέα μελέτη συμπεριέλαβε εργαζόμενες γυναίκες που δούλευαν τουλάχιστον τρεις νύχτες τον μήνα, καθώς και απογεύματα, πέρα από τα συνήθη πρωινά ωράριά τους.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!