Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μία γυναίκα από το Βιετνάμ, ηλικίας 121 ετών, ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η Νγκουγέν Θου Τρου ζει στην πόλη Χο Τσι Μινχ με τον μικρότερο γιο της, ο οποίος είναι 72 ετών. Απέκτησε 11 παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα βρίσκονται σήμερα εν ζωή.

«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τρου γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1893, όπως έγγραφα που έχουν χορηγηθεί από τη Δημοκρατία του Νότιου Βιετνάμ και την Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ» είπε ο διευθυντής του βιετναμέζικου κέντρου του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες, Λε Τραν Τρουόνγκ Αν.

Ο Αν είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός των Ρεκόρ Γκίνες θα κληθεί να αναγνωρίσει την Τρου ως τη γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο, παίρνοντας τα... σκήπτρα από την Μισάο Οκάουα από την Ιαπωνία, η οποία είναι 116 ετών.
tanea.gr
Ακόμη και σήμερα, την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης, η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί θέμα ταμπού, παρά τις διαπιστωμένες από πολλές επιστημονικές έρευνες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Ποιοι συνηθίζουν να αυτοϊκανοποιούνται, όμως, και πόσο τελικά;

Τις απαντήσεις δίνει η ιστοσελίδα συγκέντρωσης στατιστικών FiveThirtyEight που ανέλυσε δεδομένα από την Εθνική Δημοσκόπηση Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB) του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση συμμετείχαν 5.865 Αμερικανοί, ηλικίας 14 και 94 ετών.

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα ποιοι και πόσο αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο


Γιατροί στην Ινδία αφαίρεσαν 232 δόντια από το στόμα ενός 17χρονου εφήβου, με μία εγχείρηση διαρκείας 7,5 ωρών.
Ο Ασίκ Γκαβάι είχε επισκεφθεί το Οδοντιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείο JJτου Μουμπάι (σ.σ. πρώην Βομβάη) παραπονούμενος για πρήξιμο και πόνο δεξιά στη γνάθο του.
Τα συμπτώματα αυτά είχαν πρωτοεμφανιστεί 18 μήνες νωρίτερα και ταξίδεψε από το χωριό του στη μεγαλούπολη όταν οι τοπικοί γιατροί απέτυχαν να βρουν την αιτία τους.
Οι γιατροί που τον χειρούργησαν, χαρακτήρισαν την περίπτωσή του «πολύ σπάνια» και «παγκόσμιο ρεκόρ».
«Τα συμπτώματα του Ασίκ οφείλονταν σε σύνθετο μικτό οδόντωμα - ένα είδος καλοήθους όγκου κατά το οποίο ένα ούλο δημιουργεί πολλά δόντια», δήλωσε στο BBC η δρ Σουνάντα Ντιβάρε, επικεφαλής της οδοντιατρικής ομάδας που αντιμετώπισε το περιστατικό.
«Στην αρχή δεν μπορούσαμε να το αφαιρέσουμε με τα νυστέρια και έτσι αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε σμίλη και σφυρί για να το βγάλουμε.
»Όταν, εξάλλου, το ανοίξαμε στα δύο, άρχισαν να πέφτουν μικροσκοπικά δόντια σαν μαργαριτάρια που τελικά ήταν 232».
Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, από δύο χειρουργούς-οδοντιάτρους και δύο βοηθούς. Ο Ασίκ είχε πλέον τα φυσιολογικά για την ηλικία του 28 δόντια.
Περιγράφοντας την περίπτωση του Ασίκ, η δρ Ντιβάρε είπε πως στα 30 χρόνια που είναι οδοντίατρος δεν έχει ξαναδεί ανάλογο περιστατικό.
Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με την διάθεσιμη ιατρική βιβλιογραφία, η κατάσταση προσβάλλει την άνω γνάθο και ο μεγαλύτερος αριθμός δοντιών που κατά το παρελθόν έχουν αφαιρεθεί από τον όγκο είναι 37.
»Στην περίπτωση του Ασίκ, όμως, ο όγκος ήταν βαθιά μέσα στην κάτω γνάθο και περιείχε εκατοντάδες δόντια».
Ο πατέρας του 17χρονου, Σουρές Γκαβάι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πόνος του γιου του επιδεινωνόταν και πριν από ένα μήνα έγινε ανυπόφορος. Φοβούμενος, λοιπόν, ότι έχει καρκίνο, αποφάσισε να τον μεταφέρει στο Μουμπάι.

Τι είναι τα οδοντώματα


Τα οδοντώματα είναι καλοήθεις όγκοι που προέρχονται από ιστούς οι οποίοι μετέχουν στην οδοντογένεση, δηλαδή την δημιουργία των δοντιών.
Εμφανίζονται συχνότερα στην περίοδο ανάπτυξης της οδοντοφυΐας, δηλαδή τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής, και αποτελούν το 45% των οδοντογενών όγκων στα παιδιά και τους εφήβους.
Συνήθως εκδηλώνονται στην άνω γνάθο και έχουν διάφορες μορφές. Αναλόγως με τους οδοντικούς ιστούς που περιέχουν, μπορεί να διαθέτουν στο εσωτερικό τους δομές όμοιες με δόντια, όπως συνέβη στην περίπτωση του Ασίκ.


tanea.gr
Εκατομμύρια ευρώ ρίχνουν στα πόδια των επαγγελματιών παικτών κάθε χρόνο οι ποδοσφαιρικές ομάδες... Ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία παραμένει αυτή του Μπέιλ πέρυσι στην Ρεάλ Μαδρίτης με 99 εκατ. ευρώ. Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες ακριβότερες μεταγραφές των τελευταίων ετών:

1) Γκάρεθ Μπέιλ 99 εκατ. ευρώ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι και από την πρώτη στιγμή είχε κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο σίριαλ η «βασίλισσα» φτάνει σε συμφωνία με την Τότεναμ για την απόκτηση του Ουαλού άσου για το ποσό των 99 εκατ. ευρώ, αφού τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Μπέιλ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έκανε απόσβεση ένα μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν με το τρομερό γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο (είχε κάνει το 2-1 στην παράταση).

2) Κριστιάνο Ρονάλντο 96 εκατ. ευρώ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν μέχρι το περσινό καλοκαίρι η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο, πριν ο συμπαίκτης του στην Ρεάλ, Γκάρεθ Μπέιλ, τον ξεπεράσει. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετακόμισε στην Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2009 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα καλοκαίρι που η Ρεάλ αποκτά και τον Κακά από την Μίλαν. Η πορεία του Ρονάλντο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι γνωστή έχοντας κατακτήσει τα πάντα από τίτλους τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

3) Λουίς Σουάρες 88 εκατ. ευρώ

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λουίς Σοτάρες ο οποίος πλέον θα ματώνει τα δίχτυα όχι στο «Άνφιλντ» αλλά στο «Καμπ Νου». Η Μαρτσελόνα έφτασε σε συμφωνία με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ουρουγουανού επιθετικού έναντι του ποσού των 88 εκατ.ευρώ και πλέον στην Βαρκελώνη περιμένουν να ολοκληρωθεί η τιμωρία του τον Οκτωβριο (για το δάγκωμα στον Κιελίνι) ώστε να τον απολαύσουν με τα «κυανέρυθρα».

4) Χάμες Ροντρίγκες 80 εκατ. ευρώ

Μετά το διάλειμμα με την απόκτηση του Σουάρες η Ρεάλ Μαδρίτης επανέρχεται στις ακριβότερες μεταγραφές. Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε χθες ότι ο Χάμες Ροντρίγκες αφήνει την Μονακό έναντι του ποσού των 80 εκατ. ευρώ εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το εντυπωσιακό Μουντιάλ που είχε με την Κολομβία.

5) Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 74,7 εκατ. ευρώ

Στην πέμπτη θέση ο Σουηδός ο οποίος πήγε με πολλά όνειρα στην Βαρκελώνη αλλά μετά από μόλις μία σεζόν αποχώρησε επιστρέφοντας στην Ιταλία. Η Μπαρτσελόνα έδωσε συνολικά 74,7 εκατ ευρώ μαζί με τα έμψυχα ανταλλάγματα (Ετό), αλλά ο Ζλάταν δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» κι έτσι η παραμονή του στην Βαρκελώνη ήταν βραχύβια.

6) Κακά 70,9 εκατ. ευρώ

Άλλη μία αποτυχημένη μεταγραφή. Η Ρεάλ είχε στόχο τον Κακά χρόνια και κατάφερε το καλοκαίρι του 2009 να τον κάνει δικό της από την Μίλαν και όλοι θεωρούσαν ότι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε αποκτήθει το ίδιο καλοκαίρι θα έκαναν την ομάδα ανίκητη. Τελικά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε ποτέ να δείξει την πραγματική του αξία με συνέπεια να πάρει τον δρόμο της επιστροφής αρχικά για το Μιλάνο και στη συνέχεια για το Σάο Πάολο.

7) Έντινσον Καβάνι 69,6 εκατ. ευρώ

Ο Ουρουγουανός επιθετικός αποκτήθηκε από τη Νάπολι γράφοντας ρεκόρ ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Καβάνι παρότι πολλές φορές αγωξνίστηκε στα άκρα αφού στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιμπραϊμοβιτς, κατάφερε να σημειώσει 25 γκολ σε 43 αναμετρήσεις με τους Παριζιάνους βοηθώντας τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ.

8) Ραδαμέλ Φαλκάο 64,5 εκατ. ευρώ

Ο Κολομβιανός επιθετικός αποτέλεσε την κορωνίδα των αποκτημάτων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ την περσινή σεζόν στην Μονακό. Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει βάλει στόχο να κάνει τους Μονεγάσκους Νο1 στην Γαλλία με την βοήθεια βέβαια του Φαλκάο να μην ήταν αρκετή, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον Ιανουάριο τον άφησε εκτός δράσης για έξι μήνες με συνέπεια να απουσιάσει και από το Μουντιάλ.

9) Νταβίντ Λουίς 63,3 εκατ. ευρώ

Ο Βραζιλιάνος αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αφήνει την Τσέλσι για το Παρίσι και την Παρί και μαζί με τον συμπατριώτη του, τον Τιάγκο Σίλβα, θα είναι το νέο κεντρικό δίδυμο της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

10) Νεϊμάρ 61,5 εκατ. ευρώ

Η μεταγραφή του από την Σάντος σε ευρωπαϊκή ομάδα θύμισε Λάμψη, αφού για αρκετά χρόνια όλες οι μεγάλες ομάδες σφάζονταν για ποια θα τον κάνει δικό της. Τελικά νικήτρια ήταν η Μπαρτσελόνα και όλοι πίστευαν ότι μαζί με τον Μέσι θα έκαναν απίστευτα πράγματα. Τελικά η πρώτη του σεζόν στην Βαρκελώνη δεν ήταν και η καλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι οι «μπλαουγκράνα» με εξαίρεση το Σούπερ Καπ δεν κατέκτησαν κάποιο μεγάλο τρόπαιο και όλοι ελπίζουν ότι φέτος ο Νεϊμάρ θα κάνει την διαφορά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε την Πέμπτη το μεγαλύτερο πλοίο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, το οποίο είναι επίσης το πρώτο ηλιακό σκάφους που ολοκλήρωσε τον περίπλου της Γης. Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής.

Το καταμαράν των 31 μέτρων ανήκει στην ελβετική PlanetSolar SA και χρησιμοποιείται σήμερα ως πλωτό εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Φωτοβολταϊκών πάνελ που καλύπτουν επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων παράγουν συνολική ισχύ 93 kilowatt και τροφοδοτούν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Το βράδυ, το πλοίο αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου συνολικού βάρους 8,5 τόνων.

Το όνομα Turanor, δανεισμένο από το βιβλίο «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν», σημαίνει «Η Δύναμη του Ήλιου».

Το σκάφος καθελκύστηκε το Μάρτιο του 2010 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους απέπλευσε από το Μονακό για τον περίπλου της Γης. Επέστρεψε στο Μονακό 584 ημέρες αργότερα και έγινε το πρώτο ηλιακό σκάφος που ολοκληρώνει το γύρο του κόσμου.

Το Turanor συμμετέχει τώρα σε αρχαιολογική έρευνα στον Αργολικό Κόλπο, έξω από την Ερμιόνη. Η μελέτη διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
tanea.gr
Ήταν μια γιαγιά και είχε μια αγελάδα και ήθελε να πάει στην πόλη, σταματάει μια πόρσε και ρωτάει η γιαγιά τον οδηγό:
- Που πας παιδί μου;

- Στην πόλη γιαγιά.

- Μπορείς να με πάρεις στην πόλη;

- Ναι γιαγιά, αλλά η αγελάδα που θα μπει;

- Μην ανησυχείς παιδί μου, θα τρέχει από πίσω.

Ξεκινάνε με 20 από πίσω η αγελάδα, πάνε με 50 από πίσω η αγελάδα, στα 100 βλέπει στον καθρέφτη και ρωτάει ο οδηγός:

- Τα έφτυσε η αγελάδα γιαγιά;

- Όχι παιδί μου βγάζει φλας για να προσπεράσει.
Ο Τυραννόσαυρος ρεξ, είναι ο μεγαλύτερος και πιο μοχθηρός θηρευτής που πάτησε το πόδι του στη Γη. Η εμφάνιση του T-rex προκαλούσε όπως είναι ευνόητο τον απόλυτο φόβο και τρόμο. Αδυνατούμε να φανταστούμε τι θα προκαλούσε η ομαδική εμφάνιση Τυραννόσαυρων ρεξ σε μια περιοχή. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη οι T-rex δεν ήταν μοναχικοί κυνηγοί αλλά κινούνταν σε ομάδες για να αναζητήσουν τροφή. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για… συμμορίες Τυραννόσαυρων που τρομοκρατούσαν τον κόσμο στον οποίο ζούσαν.

Τα νέα ευρήματα
Ολα ξεκίνησαν όταν πρόσφατα εντοπίσθηκαν σε ένα κομμάτι γης μήκους 60 μέτρων και πλάτους τεσσάρων στον Καναδά πλήθος αποτυπωμάτων διαφόρων ειδών δεινοσαύρων. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και πολλά αποτυπώματα T-rex. Αυτό το εύρημα σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα οδήγησε ομάδα ειδικών να αναπτύξουν μια νέα θεωρία για τη συμπεριφορά των Τυραννόσαυρων ρεξ.

«Αυτά τα τρομακτικά πλάσματα μπορεί να κυνηγούσαν σε ομάδες για να αυξήσουν τις πιθανότητες να βρουν και να εξοντώσουν θηράματα και άρα να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Μακ Ρία, έφορος του Κέντρου Παλαιοντολογίας Peace Region στον Καναδά που ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας η μελέτη της οποίας δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE».

Τα νέα δεδομένα
Ο Τυραννόσαυρος ρεξ είναι ο δεινόσαυρος που αποτελεί μόνιμο αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων για αυτό και συχνά ανακαλύπτονται νέα στοιχεία για την ύπαρξη του. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι ότι ο T-rex δεν στεκόταν όρθιος στα δύο του πόδια όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα αλλά το σώμα του χαμήλωνε και γινόταν μια ευθεία με την τεράστια ουρά του. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς τον έκανε να έχει καλύτερη ισορροπία όταν έτρεχε. Νέες αναλύσεις δείχνουν μάλιστα ότι παρά το μέγεθος του ο T-rex έτρεχε γρήγορα. Υπολογίζεται ότι μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα λίγο μικρότερη από αυτή των αλόγων, περίπου 40 χλμ/ώρα.

Ομως το τίμημα για την ταχύτητα και τη στάση που είχε όταν κινούνταν ήταν ότι δεν μπορούσε να μετακινήσει εύκολα και γρήγορα το μεγάλο του κεφάλι γεγονός που λογικά θα τον δυσκόλευε στο κυνήγι και την εξόντωση θηραμάτων. Για αυτό ίσως οι T-rex αποφάσισαν κάποια στιγμή να κυνηγούν σε ομάδες ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: tovima.gr
Κάθε Σαββατόβραδο στον Κεραμεικό, άνθρωποι που χτυπήθηκαν όσο λίγοι από την κρίση, βάζουν τα ποτά, τους μεζέδες και μοιράζονται με τους πελάτες διδακτικές εμπειρίες...
Μπορεί να είναι άστεγοι, αλλά η αξιοπρέπεια, η δύναμη και η αισιοδοξία που διαθέτουν δεν τους λύγισε και πήραν μια γενναία απόφαση. Να δημιουργήσουν το δικό τους καφέ-ουζερί και να αποδείξουν σε όλους ότι ο άνθρωπος όσο αναπνέει είναι ικανός για όλα!

 Δίπλα στις γραμμές του τρένου στον Κεραμεικό, στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων της ΜΚΟ «Κλίμακα», κάθε Σαββατόβραδο, ο χώρος μεταμορφώνεται σε χώρο διασκέδασης και κοινωνικοποίησης.

 Οι άστεγοι «βάζουν» τα ποτά, τους μεζέδες, τη μουσική και την παρέα και το μόνο που ζητούν από τους πελάτες είναι να φέρουν από το σπίτι την καλή τους διάθεση. Οσο για τις τιμές..., όπως επισημαίνουν στο ethnos.gr, o,τι έχει ευχαρίστηση ο κάθε πελάτης και ό,τι του επιτρέπει η τσέπη του. Τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στους αστέγους, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της οργάνωσης.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Η Opel βελτιώνει την οργανωτική δομή της: με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2014, το νεοϊδρυθέν Opel Group αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των δραστηριοτήτων της General Motor στην Ευρώπη. Μέσω του νέου οργάνου, η εταιρία συγκεντρώνει τον έλεγχο της Opel/Vauxhall καθώς και των λοιπών δραστηριοτήτων της GM στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Με επικεφαλής τον Dr. Karl-Thomas Neumann, το διοικητικό συμβούλιο του Opel Group, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το μέχρι σήμερα διοικητικό συμβούλιο της Adam Opel AG, αναλαμβάνει το τιμόνι των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της GM. Ο νέος οργανισμός, που μοιάζει με την Adam Opel AG, θα έχει έδρα στο Rüsselsheim.
Με τη νέα οργανωτική αλλαγή, το Opel Group αναλαμβάνει επίσης την οικονομική ευθύνη για όλες τις μάρκες της GM στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η Adam Opel AG θα δύναται να ενισχύσει και την οικονομική βάση της. Η λειτουργική δομή της Adam Opel AG παραμένει ανεπηρέαστη από αυτή την αναδιοργάνωση.
Τα δικαιώματα συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων είναι εγγυημένα συμβατικά στη νέα οργανωτική δομή. Αναφορικά με την ίδρυση του Opel Group με περίπου 100 εργαζόμενους, ο Dr. Schäfer-Klug δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η θέση της Opel ενισχύεται περαιτέρω. Από την πλευρά της Opel, η αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και εργασίας.»
Το νέο Opel Group αποδεικνύει πόσο σημαντική έχει γίνει η Opel για τη General Motors. Η ηγεσία της Opel έχει αναλάβει πολυάριθμες ευθύνες της GM στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης ευθύνη για την αναπτυσσόμενη Ρωσική αγορά και η προγραμματισμένη παραγωγή επιλεγμένων μοντέλων για τη Buick στις ΗΠΑ και για τη Holden σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.
news.gr
Όσοι πρόλαβαν τη δεκαετία του ’80 και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ίσως θυμούνται κάποιες στήλες σε εφημερίδες και σελίδες ολόκληρες σε νεανικά περιοδικά, με αγγελίες που έμοιαζαν κάπως έτσι:

«Σε είδα στο σταθμό της Ομόνοιας και φορούσες ροζ μπλουζάκι και τζιν παντελόνι. Είμαι το παιδί με το μαύρο μπουφάν. Θα σε περιμένω στο χ μέρος την ψ μέρα.» ή «Καθόσουν στην τάδε καφετέρια και πέρασα με τις φίλες μου και με κοίταξες. Συχνάζω στο τάδε μέρος και θα είμαι εκεί τότε»

Χαρακτηριστικές αγγελίες μιας εποχής που δεν υπήρχαν κινητά και οι γνωριμίες γινόντουσαν πιο δύσκολα και με περιπετειώδη τρόπο. Αλλά και με αρκετό ρομαντισμό.

Αυτόν το ρομαντισμό αναβιώνει μια νέα καταπληκτική εφαρμογή που σχεδίασε και υλοποίησε ένας Έλληνας προγραμματιστής που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Το όνομά της: I SAW U.

Το I SAW U έρχεται να συνδέσει ξανά τελείως αγνώστους μεταξύ τους, που απλά έτυχε να συναντηθούν στο δρόμο, στο μετρό, σε ένα εμπορικό κέντρο και …έκαναν κλικ ο ένας στον άλλο. Μπορεί να μην γνωρίζουν το όνομα, να μην έχουν κοινούς φίλους στο Facebook, να μην ζουν καν στην ίδια πόλη. Μια στιγμή, ένα κλικ και ένα ακόμα κλικ στο www.ISAWU.info μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.

Το περιβάλλον του είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση, τόσο που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ακόμα και όσοι χρησιμοποιούσαν παλιότερα τις …εφημερίδες. Κάνεις ένα κλικ στο χάρτη, στο σημείο που έγινε η συνάντηση, γράφεις το μήνυμα και … αυτό είναι. Το σπουδαίο είναι ότι ο χάρτης είναι παγκόσμιος. Αν έχασες την ευκαιρία με τη Γαλλίδα απέναντί σου στο μετρό στο Παρίσι, κάνε άλλη μια προσπάθεια με το ISAWU.

Το ISAWU είναι μια εφαρμογή για ντροπαλούς, για ρομαντικούς, για trendy αλλά και για νοσταλγούς. Αξίζει να τη δείτε. Και καλού κακού, ρίξτε και μια ματιά στα σημεία που βρεθήκατε πρόσφατα. Ποτέ δεν ξέρεις…

Το πιθανότερο είναι ότι σας έχει τύχει μερικές φορές να μη θυμάστε πως βρεθήκατε να κοιμάστε στο κρεβάτι σας από υπερβολική κούραση (όχι από κραιπάλη…), σαν κάποιος να έκλεισε τον διακόπτη.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ συνείδησης και ύπνου, την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με ακρίβεια ως παρατηρητές του εαυτού μας, αλλά οι ερευνητές του George Washington University ισχυρίζονται ότι βρήκαν αυτόν τον διακόπτη στον εγκέφαλο και ότι μπορούν να τον ελέγξουν κατά βούλησιν.

Η ανακάλυψη τους έγινε τυχαία κατά την έρευνα τους στον εγκέφαλο μιας ασθενούς με επιληψία, την οποία εξέταζαν με σκοπό να δουν πως προκύπτει η συνειδητή επίγνωση, ένα από τα θεμελιώδη μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Στο πλαίσιο της εξέτασης, οι ερευνητές τοποθέτησαν ηλεκτρόδια σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου για να καταγράψουν ηλεκτρικά σήματα και να δουν από που προέρχονται οι επιληπτικές κρίσεις.

Ένα από αυτά τα ηλεκτρόδια τοποθετήθηκε στον ταινιοειδή πυρήνα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε υποβληθεί ποτέ σε ηλεκτρικό ερέθισμα παρά το γεγονός ότι οι Francis Crick και Christof Koch τον θεωρούσαν ως το πιθανότερο κέντρο ελέγχου της συνείδησης.

Τελικά, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μόλις έστελναν ηλεκτρικά σήματα στον ταινιοειδή πυρήνα η ασθενής ξαφνικά σταματούσε να διαβάζει και κοιτούσε στο κενό χωρίς να αντιδρά σε φωνητικά ή οπτικά ερεθίσματα, ενώ και η αναπνοή της επιβραδυνόταν.

Μόλις σταματούσαν τον ηλεκτρικό ερεθισμό, η ασθενής “επαναλειτουργούσε” άμεσα χωρίς να θυμάται ότι είχε απώλεια συνείδησης. Τα πειράματα συνεχίστηκαν για ακόμη 2 ημέρες και κάθε φορά είχαν τα ίδια αποτελέσματα!

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Mohamad Koubeissi στο New Scientist,

«Σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο. Όταν είναι στο δρόμο υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που του επιτρέπουν να κινείται, όπως η βενζίνη, η μηχανή κλπ., ωστόσο, όλα αυτά ενεργοποιούνται όταν ο οδηγός γυρίσει το κλειδί. Έτσι και η συνείδηση, μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία που δημιουργείται από τον συνδυασμό πολλών δομών και δικτύων, αλλά μάλλον έχουμε βρει τον διακόπτη της».

Σίγουρα πρέπει να γίνουν εκτενέστερες έρευνες για να αποδειχθεί επίσημα κάτι τέτοιο, πιθανότατα σε υγιείς εγκεφάλους (η ασθενής είναι επιληπτική και της έχει αφαιρεθεί ένα κομμάτι του ιππόκαμπου για τη θεραπεία της).

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Η τράπεζα αίματος Σημάντρων <<ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΝΟΣ>> διοργανώνει την καθιερωμένη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 26/7 και την Κυριακή 27/7 από τις 8:30 π.μ μέχρι τις 13:30 μ.μ.στο χώρο του ΚΑΠΗ Σημάντρων.
Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.
Δώσε ζωή, είναι στο αίμα σου..


Γίνε και εσύ Εθελοντής Αιμοδότης, ΣΩΣΕ ΖΩΕΣ.
Μην αδιαφορείς. Ο επόμενος που θα χρειαστεί μπορεί να είσαι Εσύ.

5' ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!


http://simantra.blogspot.gr 
Κατέσφαξαν δεκάδες συμπατριώτες τους και έριξαν τα πτώματα στη θάλασσα για να επιβιώσουν εκείνοι...

Η αποκάλυψη του φρικτού εγκλήματος προκαλεί σοκ, αποτροπιασμό και περιγράφει με τον πλέον δραματικό τρόπο το δράμα των εκατοντάδων παράνομων μεταναστών που σχεδόν καθημερινά επιχειρούν να περάσουν από τις αφρικανικές ακτές στην Ευρώπη ελπίζοντας πως θα ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους.

Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε πέντε ανθρώπους που θεωρούνται ως ύποπτοι ενός μακελειού που δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Πως δολοφόνησαν, έσφαξαν και έπνιξαν περισσότερους από 100 συμπατριώτες τους με τους οποίους επιχείρησαν από την Τυνησία να φτάσουν στις Ιταλικές ακτές.

Οι επιζώντες του «λουτρού αίματος» στην θάλασσα περιγράφουν πως πάνω στο πλοιάριο ξέσπασε μια μάχη επιβίωσης όταν οι στοιβαγμένοι μετανάστες που βρίσκονταν στα αμπάρια επιχείρησαν να ανέβουν στο κατάστρωμα καθώς υπέφεραν από την έλλειψη οξυγόνου και την ζέστη.

Για να κρατήσουν τους «συνταξιδιώτες τους» στις θέσεις τους και να μην «κινδυνέψει» να ανατραπεί το πλοιάριο, οι πέντε άνθρωποι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Κάποιους τους μαχαίρωσαν κάποιους τους στραγγάλισαν ενώ τους περισσότερους τους έριξαν στην θάλασσα για να πνιγούν.

29 πτώματα ανάμεσα τους και τα κορμάκια μωρών, ανασύρθηκαν από την θάλασσα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων άτυχων παράνομων μεταναστών.

Τελικά στις ιταλικές ακτές έφτασαν ζωντανοί 561 μετανάστες όπου διασώθηκαν από το ιταλικό λιμενικό. Όπως αποκάλυψαν είχαν πληρώσει από 1000 έως 2000 δολάρια το «κεφάλι» για να επιβιβαστούν στο σκάφος των δουλεμπόρων.

Οι άνδρες που συνελήφθησαν μετά από τις μαρτυρίες των επιζώντων είναι δυο Μαροκινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας Σύριος και ένας Παλαιστίνιος που με μαχαίρια επιτέθηκαν στους άλλους μετανάστες και έβαψαν με αίμα το πλοιάριο και την θάλασσα.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, αύξησε σε 1,32 δισεκατομμύρια τους ενεργούς χρήστες του φέτος τον Ιούνιο, κατά 14% περισσότερους σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή ("έξυπνο" τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.α.).
Επίσης, το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τόσο των διαφημιστικών εσόδων, όσο και των κερδών του, γεγονός που χαροποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές του στη Γουόλ Στριτ.
Κατά μέσο όρο, 829 εκατ. άνθρωποι (το 63% των συνολικών χρηστών) χρησιμοποιούσαν καθημερινά το Facebook τον Ιούνιο, 19% περισσότεροι από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με το BBC, τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης και τη βρετανική "Γκάρντιαν".
Οι χρήστες που χρησιμοποίησαν το δίκτυο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα από κινητή συσκευή, ήσαν 654 εκατ. τον περασμένο μήνα (αύξηση 14% από τον Ιούνιο του 2013), ενώ συνολικά οι χρήστες μέσω (και) κινητής συσκευής έφθασαν τα 1,07 δισεκατομμύρια.
Στο δεύτερο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2014, το Facebook εμφάνισε κέρδη 791 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τα 333 εκατ. δολάρια που είχε στο περυσινό δεύτερο τρίμηνο (αύξηση 138%). Ήταν μία οικονομική επίδοση αρκετά καλύτερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ - κάτι που συμβαίνει για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Τα έσοδά του διαμορφώθηκαν σε 2,91 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,81 δισ. δολ. στο περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, εμφανίζοντας θεαματική αύξηση 61%. Τα έσοδα αυτά σχεδόν στην ολότητά τους αφορούσαν διαφημιστικά έσοδα, που έφθασαν τα 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση 67% έναντι του περυσινού δευτέρου τριμήνου).
Ειδικότερα, τα έσοδα από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές ήσαν 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελούσαν πλέον τα δύο τρίτα περίπου (το 62%) των συνολικών διαφημιστικών εσόδων του αμερικανικού δικτύου, έναντι ποσοστού 59% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και 41% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Το γεγονός δείχνει ότι όλο και περισσότεροι διαφημιζόμενοι προσελκύονται από τις δυνατότητες προβολής στην «κινητή πλατφόρμα» του Facebook.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 2013 το 5,8% των συνολικών παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων του διαδικτύου, από 4,1% το 2012, ενώ αναμένεται να φθάσει το 8% στο τέλος του τρέχοντος έτους.
"Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο", δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Όπως είπε, ο μέσος Αμερικανός περνάει πλέον 40 λεπτά την ημέρα στο Facebook, ενώ πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια το δίκτυο θα επενδύσει σε νέες υπηρεσίες για τους χρήστες, μεταξύ άλλων για την πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών εν κινήσει, την εικονική πραγματικότητα (γι' αυτό έγινε προ ημερών η εξαγορά της εταιρείας Oculus VR αντί 2 δισ. δολ.) και τις αναζητήσεις, σε ανταγωνισμό με τη Google, χωρίς όμως να αναμένεται άμεσα κάποια νέα πηγή κέρδους.
Η μετοχή του Facebook έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο 12μηνο, ενώ από την αρχή του έτους εμφανίζει αύξηση περίπου 30% και σήμερα η τιμή της κινείται κοντά στα 75 δολάρια.
news.gr
Την κινητοποίηση αστυνομίας και πυροσβεστικής προκάλεσε ένα φίδι που κυκλοφορούσε ελεύθερο στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Βασ. Γεωργίου.

Περαστικοί που αντιλήφθηκαν το ερπετό ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε ειδικό συνεργείο της αστυνομίας με ερπετολόγο, ο οποίος απεφάνθη ότι το φίδι είναι ακίνδυνο και επειδή κρύφθηκε σε σημείο που δεν μπορούσαν οι αστυνομικοί να το παγιδεύσουν, αφέθηκε ελεύθερο.

http://www.thestival.gr

Με την κωμωδία του Αριστοφάνη “Λυσιστράτη” που θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Κήπου την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, στις 21:15, πέφτει η αυλαία για τις φετινές Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου: Οι γυναίκες των αντίπαλων παρατάξεων - Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους - αποφασίζουν να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάσσεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.
Σκηνοθεσία: Cezaris Grauzinis
Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.
Γενική είσοδος: 18 ευρώ
news.gr
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέταξαν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 46 ετών στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ και γύρω από αυτή να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
«Είναι μια φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε», δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ.
«Είναι κάτι πολύ καινούργιο για το Ιράκ και κυρίως για αυτή την περιοχή. (Μας) προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να αντιμετωπιστεί», υπογράμμισε η Μπάντκοκ. Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων των γυναικών δεν ήταν ένα συχνό φαινόμενο στο Ιράκ μέχρι τώρα, αλλά αφορούσε μόνο «μερικές απομονωμένες περιοχές», σημείωσε η ίδια.
«Αυτή δεν είναι επιθυμία του ιρακινού λαού ή των γυναικών του Ιράκ σε αυτές τις ευάλωτες περιοχές που είναι γεμάτες τρομοκράτες», πρόσθεσε. Η Μπάντκοκ επεσήμανε ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά τον αριθμό των γυναικών που αφορά το διάταγμα αυτό του Ισλαμικού Κράτους, όμως ανέφερε ότι βάσει των εκτιμήσεων του ΟΗΕ «4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ενδέχεται να επηρεάζονται».
Εξάλλου η αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν παραμένουν παρά «περίπου 20 οικογένειες χριστιανών στη Μοσούλη», οι οποίες λαμβάνουν την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Caritas. Κάποιες από τις οικογένειες έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ άλλες προτίμησαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το ΙΚ στους χριστιανούς, πρόσθεσε η Μπάντκοκ. Προς το παρόν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Πηγή: ΑΠΕ
Σημαντική άνοδο στις βάσεις στην περιφέρεια δείχνει η επεξεργασία των τελευταίων στοιχείων. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο εκτιμάται ότι λόγω των μετεγγραφών θα σημειωθεί εκρηκτική άνοδος σε αρκετές σχολές.
Συγκεκριμένα, αναμένεται σημαντική άνοδος 200 μόρια στη Νομική Αθηνών, ενώ στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος 800 μόρια σε πληροφορική, μαθηματικό και φυσικό.
Στα 19.200 μόρια εκτιμάται η Ιατρική Αθηνών, αναμένεται σημαντική άνοδος στις πολυτεχνικές σχολές, ενώ στα επίπεδα του 2013 θα διαμορφωθούν οι περισσότερες οικονομικές σχολές στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο.
-Στο πρώτο πεδίο τα στοιχεία δείχνουν αυξήσεις ως 200 μόρια στις Νομικές, αλλά και πτώση από 100 ως και 300 μόρια στα Παιδαγωγικά.
-Στο δεύτερο πεδίο αναμένεται πραγματική απογείωση στις βάσεις των τμημάτων πληροφορικής, Μαθηματικών αλλά και Φυσικής.
-Στο τρίτο πεδίο υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Ιατρική Αθηνών θα φτάσει κοντά στα 19.200 μόρια ενώ μεγάλη αθα είναι η αύξηση και για την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική.
-Στο τέταρτο πεδίο σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση στις πολυτεχνικές σχολές, όμως οι στρατιωτικές αναμένεται να είναι στα περυσινά επίπεδα.
-Σε επίπεδα 2013 όμως αναμένεται να κινηθούν και οι βάσεις των Οικονομικών σχολών του 5ου πεδίου.
Για παράδειγμα, οι βάσεις εκτιμάται ότι θα κινηθούν ως εξής:
  • Νομική Κομοτηνής: 18.000 – 18.100 μόρια
  • Ψυχολογία Θεσσαλονίκης: 18.080 – 18.100
  • Μαθηματικό Ιωαννίων: 13.5050-13.650
  • Φυσική Ιωαννίνων: 14.000 – 14.100
  • Χημεία Ιωαννίνων: 15.000 – 15.100
  • Πληροφορική Θεσσαλονίκης: 16.250-16.350
  • Βιολογία Θεσσαλονίκης: 17.850 – 17.950
  • Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξναδρούπολης: 17.300-17.400
  • Ιατρικής Ιωαννίνων: 18.700-18.800
  • Κτηνιατρικής Καρδίτσας: 17.900 – 18.000
  • Φαρμακευτική Πάτρας: 18.200-18.300
  • Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών Ξάνθης: 16.600-16.700
Δημοφιλή έργα κινηματογραφικής μουσικής θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα νέων της Ελβετίας «Jugendorchester Wil» σε συναυλία που θα δοθεί το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014, στις 19.30, μπροστά στον Λευκό Πύργο, σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Η ορχήστρα Wil απαρτίζεται από 70 νέους μουσικούς, ηλικίας 14 ως 23 ετών και είναι βραβευμένη σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Τη διευθύνει ο Martin Baur.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τα έργα Απαγωγή από το Σεράι του Μότσαρτ, Το Φάντασμα της Όπερας και Εβίτα του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, Χόμπιτ του Χάουαρντ Σορ, Καν Καν του Ζακ Όφενμπαχ και πολλά άλλα μουσικά αριστουργήματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

http://www.seleo.gr 

Θερινές κινηματογραφικές προβολές και μουσικά αφιερώματα διοργανώνει έως τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, η «Κινηματογραφική Λέσχη Τούμπας», της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Θεσσαλονίκης.

Τα μουσικά αφιερώματα επιμελείται ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης με υλικό από το προσωπικό του αρχείο.
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην πεζογέφυρα του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη- Κλεάνθους 57) με ώρα έναρξης 21:30.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα των προβολών:
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Η Νανά Μούσχουρη σε μεγάλες επιτυχίες» είναι το θέμα ενός οπτικοαουστικού προγράμματος που θα παρουσιάσει ο Λευτέρης Κογκαλίδης με υλικό από το προσωπικό του αρχείο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
“Μανχάταν” - Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ήχου και εικόνας, από τις πιο όμορφες ταινίες του Γούντι Άλεν
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αφιέρωμα στον Έλβις Πρίσλευ μέσα από τα κινηματογραφικά του τραγούδια
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“Η Περιφρόνηση” του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, από τα κορυφαία αριστουργήματα του σύγχρονου κινηματογράφου
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αφιέρωμα στον Φρανκ Σινάτρα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Αυγουστιάτικη πανσέληνος)
“2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ταινία ορόσημο για τον παγκόσμιο κινηματογράφο
ΤΡΙΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αφιέρωμα στους Μπητλς
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“Ε.Τ.” (Extra Terrestrial - Ο Εξωγήινος) του Στήβεν Σπήλμπεργκ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“Δεκαπενταύγουστος” του Κωνσταντίνου Γιάνναρη
news.gr
Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας του σώματος, που παίζει ρυθμιστικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος, μεταξύ άλλων της θερμοκρασίας του σώματος, του μεταβολισμού και των χτύπων της καρδιάς.

Ένας δυσλειτουργικός αδένας έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη είτε μικρότερη παραγωγή της σχετικής ορμόνης (TH).

Παρά τη σημασία του, όμως, για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, συχνά δεν είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε, όταν εκδηλώνεται κάποιο πρόβλημα.

Δείτε ποια είναι τα 10 συμπτώματα που μαρτυρούν δυσλειτουργικό (υπολειτουργικό ή υπερλειτουργικο) θυρεοειδή.

Αύξηση βάρους
Αν, παρά το ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα και την άσκηση, παίρνετε κιλά, τότε ίσως έχετε υπολειτουργικό θυρεοειδή αδένα. Από την άλλη μεριά, ξαφνική απώλεια βάρους ίσως είναι σημάδι υπερθυρεοειδισμού.

Υψηλή πίεση
Τα άτομα που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό, έχουν διπλάσιες έως και τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση.

Αδύναμα μαλλιά
Στον υποθυρεοειδισμό, τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης διακόπτουν την ανάπτυξη της τρίχας, αδρανοποιώντας έτσι πολλούς θύλακες, με αποτέλεσμα την πρόκληση τριχόπτωσης σε όλο το σώμα. Αντίθετα, στον υπερθυρεοειδισμό παρατηρείται το φαινόμενο της «αδύναμης τρίχας» μόνο στο κεφάλι.

Δυσκολία συγκέντρωσης
Ο μεν υπερθυρεοειδισμός δημιουργεί προβλήματα συγκέντρωσης, ενώ ο υποθυρεοειδισμός εμφανίζει προβλήματα στη μνήμη.

Ταχυκαρδίες
Ίσως οι αυξημένοι παλμοί οφείλονται στα υψηλά επίπεδα των ορμονών του θυρεοειδούς και τον συνεπαγόμενο υπερθυρεοειδισμό.

Υψηλή χοληστερίνη
Αν παρά τις κατάλληλες διατροφικές αλλαγές τα επίπεδα κακής χοληστερίνης δεν υποχωρούν, ίσως πρόκειται για υποθυρεοειδισμό, που, μάλιστα, μπορεί να καταλήξει σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Συνεχής κούραση που δεν υποχωρεί
Η υπολειτουργία του αδένα μας κάνει να νιώθουμε κούραση, ακόμα και όταν έχουμε κοιμηθεί αρκετές ώρες. Πρόκειται για ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Απώλεια διάθεσης
Ίσως πρόκειται για σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού, καθώς η χαμηλή παραγωγή της TH, επιδρά στα επίπεδα της σεροτονίνης, που «ρυθμίζει» τη διάθεσή μας.

Αλλαγές στην όρεξη και τη γεύση
Η αυξημένη όρεξη είναι ένδειξη υπερθυρεοειδισμού, καθώς η αυξημένη παραγωγή της TH, προκαλεί το διαρκές αίσθημα της πείνας. Αντιθέτως, ο υποθυρεοειδισμός έχει επιπτώσεις στη γεύση και την οσμή.

Πόνοι στους μύες και τα άκρα
Συνήθη συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι οι ξαφνικοί πόνοι και τα μουδιάσματα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια, τα πόδια και τις παλάμες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μακροχρόνια χαμηλή παραγωγή της TH, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στα νεύρα, που στέλνουν τα σχετικά σήματα σε εγκέφαλο και σπονδυλική στήλη.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!