Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017


Ο Ορέστης Τσανγκ θα αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην παίκτης του Survivor μίλησε σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στον Δήμο Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, ανέφερε ότι: «Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Κίνα και επειδή έχω την καταγωγή μου από εκεί μπορώ να βοηθήσω και να δείξω πως μπορεί να υπάρξει γεφύρωση των δύο πολιτισμών αφού έχω γεννηθεί, έχω ζήσει και μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν προς το πρόσωπό του για την επιλογή του, ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «οι αντιδράσεις που υπήρξαν ξεπεράστηκαν και έγιναν περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση».

Την καλύτερη θέση για να δει την έκλειψη ηλίου αναζήτησε κι από ότι φαίνεται βρήκε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Η διάσημη «sex and the city» ηθοποιός ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία σειρά από βίντεο από την παρακολούθηση του σπάνιου αυτού φυσικού φαινόμενο από ένα σκάφος στη Νότια Καρολίνα, όπου ήταν μαζί με της οικογένεια και τους φίλους της.

«Ω Θεέ μου, αυτό είναι η πιο θεαματική λάμψη που έχω δει ποτέ. Δεν έχει νόημα καμία άλλη αίσθηση. Συμβαίνει», άρχισε να λέει πριν φωνάξει: «Έι εσείς, συμβαίνει! Ω Θεέ μου. Είναι εκεί! Συμβαίνει και ο φωτισμός και τα πουλιά είναι κάτι που σπάνια το βλέπουμε. Ω Θεέ μου. Εύχομαι όλοι να ήσασταν εδώ! Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό, αδιανόητο, τέλειο, όμορφο...».

Και στο επόμενό της βίντεο λέει: «Το κάναμε! Το είδαμε! Είναι τόσο εξαιρετικό».

Η Πάρκερ αποκάλεσε την παρακολούθηση της έκλειψης ως την πιο «συγκλονιστική στιγμή» της ζωής της μετά τη γέννηση των παιδιών της και τον γάμο της με τον Μάθιου Μπρόντερικ.

Λίστα με ονόματα 25 παικτών, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Fancy Bears», που φέρονται να είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτκούς λόγους στο Μουντιάλ 2010 στη Νότιο Αφρική.
Η ομάδα «κυβερνοκατασκοπείας», που απαρτίζεται από Ρώσους, αρχικά είχαν «χακάρει» τα ηλεκτρονικά συστήματα της IAAF (διεθνής ομοσπονδία στίβου), δίδοντας στη δημοσιότητα ονόματα που φέρονταν να είχαν σχέση με κρούσματα ντόπινγκ και που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν.
Αυτή την φορά οι «χάκερ» «χτύπησαν» για πρώτα φορά τον χώρο του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, η ομάδα αυτή δημοσίευσε 3 έγγραφα από επίσημους φορείς του ποδοσφαίρου, εκ των οποίων τα δύο πρώτα αποκαλύπτουν δεκάδες κρούσματα ντόπινγκ το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.
Φέρουν, μάλιστα, και την σφραγίδα της WADA, αλλά δεν να αναφέρουν ονόματα. Το τρίτο έγγραφο τιτλοφορείται «TUE and DoU Overview for the 2010 FIFA World Cup South Africa» κι αναφέρεται στο παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.
Σε αυτό αποκαλύππτονται ονόματα, 25 συνολικά, οι οποίοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει άδεια για να κάνουν χρήση στεροϊδών ή άλλων απαγορευμένων ουσιών, ως μέρος θεραπείας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και δύο Ελληνες, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Παντελής Καπετάνος που χρησιμοποίησαν ουσίες TUE (Therapeutic Use Exemption), δηλαδή «Εξαίρεση θεραπευτικής χρήσης».
Καθόλα νόμιμη διαδικασία για παίκτες όπως ο Κάρλος Τέβες, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ο Γκάμπριλ Χάιντσε, ο Ντιρκ Κάιτ, ο Μάριο Γκόμεζ οι οποίοι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων τις ουσίες που λάμβαναν για δερματολογικές παθήσεις, άσθμα κλπ.
«Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ομόφωνα διαβεβαιώνουν ότι στο άθλημά τους δεν υπάρχει ντόπινγκ. Η ομάδα μας παρέλαβε αυτά τα πολυάριθμα στοιχεία ως πρόκληση και τώρα θα αποδείξουμε ότι λένε ψέμματα» αναφέρει το μήνυμα των Fancy Bears.

Αν είναι αναρτημένη δημόσια η ημερομηνία γέννησης μας στο Facebook, ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Μπορεί να αισθανόμαστε ωραία βλέποντας δεκάδες «φίλους» να μας εύχονται για τα γενέθλιά μας, αλλά την ίδια ώρα δίνουμε χαρά σε κάθε επιτήδειο, ο οποίος μπορεί με όλα τα στοιχεία που απλόχερα του δίνουμε, να πλαστογραφήσει (ημερομηνία γέννησης, όνομα, φωτογραφία προφίλ κλπ), διάφορα προσωπικά μας έγγραφα, (από άδεια οδηγού μέχρι και το διαβατήριο μας). Για τα παραπάνω, μάλιστα, προειδοποίησε πρόσφατα η Αστυνομία της Κύπρου έπειτα από διάφορα περιστατικά που συνέβησαν. Γι’αυτό, να είστε προσεκτικοί και να αξιοποιείτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!