Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε και το δεύτερο live του X-Factor και δύο διαγωνιζόμενοι αποχώρησαν. Πρώτες αποχώρησαν οι N.M.A., οι οποίες πήραν τις λιγότερες ψήφους από το κοινό.

Το γκρουπ «Αυτοί και Αυτή» και η Χριστίνα Ζαντή τραγούδησαν ξανά, προκειμένου να αποφασίσουν οι κριτές για το ποιος θα αποχωρήσει. Η Τάμτα και ο Θοδωρής Μαραντίνης επέλεξαν τους δικούς τους για παραμονή, ενώ η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Θεοφάνους επέλεξαν το γκρουπ «Αυτοί και Αυτή» προς αποχώρηση, οι οποίοι και αποχώρησαν.

Στο X-Factor παρέμειναν οι: Ανδρέας Λέοντας, Νωαίνα, Stereo Soul, Αλέξανδρος Πιτσάνης, Ίαν Στρατής, Τάνια Μπρεάζου, Πιλάτος Κουνατίδης, Χριστιάνα Μπούνια, Αντώνης Φωκάς και Χριστίνα Ζαντή.

http://www.thestival.gr

Δώρο ζωής για πέντε συνανθρώπους μας, χάρισε 20χρονος δότης οργάνων από την Θεσσαλονίκη.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» την Τετάρτη 25 Μαΐου. Ο άτυχος νεαρός κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου, η οικογένεια του βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο σε πέντε ασθενείς, που έχρηζαν μεταμόσχευσης.
Άμεσα ενημερώθηκε το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδας και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που σε συνεργασία ανέλαβαν όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη. Η όλη διαδικασία από την στιγμή της έναρξης μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση της, διήρκησε περίπου 36 ώρες. Στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το ΑΧΕΠΑ για την αφαίρεση των πνευμόνων, του ήπατος, των νεφρών και των κερατοειδών, αντίστοιχα.

Το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε άνδρα 51 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μια γυναίκα 45 ετών από την Αθήνα και μια γυναίκα 57 ετών από την Θεσσαλονίκη, που υποβάλλονταν για πολλά χρόνια σε αιμοκάθαρση, μεταμοσχεύθηκαν με νεφρό. Οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ. Ο πρόεδρος του ΕΟΜ, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης υπογραμμίζει ότι «σε μια περίοδο όπου τόσο οι πολίτες της χώρας μας, όσο και το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας ταλανίζονται από καθημερινά προβλήματα, υπερβατικές πράξεις όπως αυτή της Δωρεάς Οργάνων, συμβολίζουν την ανθρωπιά που εξακολουθεί να μας διακρίνει σε όλα τα επίπεδα. Εκ μέρους των ληπτών που ξεκινούν μια νέα ζωή, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια και βαθειά ευγνωμοσύνη στην οικογένεια του νεαρού δότη».

 Πηγή health.in.gr


Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε χθες σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης, μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Μέχρι στιγμής το πλοίο Βέγκα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού έχει διασώσει 135 ανθρώπους και έχει ανασύρει 45 σορούς. Οι προσπάθειες εντοπισμού συνεχίζονται και σήμερα, αλλά οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πολύ περιορισμένες.

Συνολικά, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, η ακτοφυλακή, εμπορικά πλοία, ρυμουλκά και σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν, χθες, πάνω από 2.000 ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις ακτές της Σικελίας και της Λιβύης.

Το μεσημέρι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Κατάνης, στη Σικελία, ένα ρυμουλκό το οποίο μεταφέρει στην ξηρά 890 μετανάστες, από τους οποίους 100 είναι γυναίκες και παιδιά.

http://www.thestival.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!