Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ένας Παοκτσής, ένας βάζελος και ένας γαύρος στη Σαουδική…
Αραβία κατέβαζαν Μαλαματίνες από μια κάσα που είχε φέρει κρυφά ο πρώτος.
Ξαφνικά μπουκάρει η αστυνομία και τους μπουζουριάζει.
Η κατοχή και μόνο αλκοόλ στη Σαουδική Αραβία θεωρείται…σοβαρό αδίκημα, πόσο μάλλον η κατανάλωση του που είναι φοβερό έγκλημα οπότε οι 3 Έλληνες καταδικάστηκαν σε θάνατο.
Μέσα στην ατυχία τους όμως στάθηκαν τυχεροί. Μετά από πολλούς μήνες στο μπουντρούμι και με την βοήθεια εξαιρετικών δικηγόρων η ποινή τους μετατράπηκε σε ισόβια.
Η μέρα που τελείωσε η δίκη τους έτυχε να συμπίπτει με την εθνική γιορτή της Σαουδικής Αραβίας και ο Σεΐχης αποφάσισε να τους ελευθερώσει αφού πρώτα ο δήμιος τους έδινε από 20 βουρδουλιές.
Ενώ ο δήμιος ετοιμαζόταν να εκτελέσει την ποινή ο Σεΐχης τους ανακοίνωσε πως η Ελληνίδα πρώτη σύζυγος του είχε τα γενέθλια της και τον είχε παρακαλέσει να επιτραπεί στον καθέναν τους να ζητήσει από μια χάρη πριν το μαστίγωμα.
Πρώτα μίλησε ο βάζελος (που ζήτημα να είχε πιει ένα ποτηράκι ). Σκέφτηκε για λίγο και είπε:
– Σας παρακαλώ να δέσετε ένα μαξιλάρι στην πλάτη μου.
Το μαξιλάρι άντεξε μόνον 10 βουρδουλιές πριν διαλυθεί και ο βάζελος μεταφέρθηκε με φορείο αιμόφυρτος και κλαίγοντας.
Κατόπιν ήρθε η σειρά του γαύρου (είχε καταφέρει να τελειώσει μισό μπουκάλι). Έχοντας δει την μαστίγωση του βάζελου είπε:
– Σας παρακαλώ να δέσετε 2 μαξιλάρια στην πλάτη μου.
Όμως και τα 2 μαξιλάρια άντεξαν για 15 μόνον βουρδουλιές…
Τελευταίος ήταν ο Παοκτσής (είχε πιει σχεδόν ολόκληρη την κάσα ). Πριν όμως πει οτιδήποτε γυρνάει ο Σεΐχης και του λέει:
– Είσαι από την πιο όμορφη πόλη του κόσμου που έχει και τους καλύτερους οπαδούς .Εσένα θα σου επιτρέψω 2 ευχές!!
– Είσαι και γαμώ τα αλάνια τρισένδοξε μεγαλειότατε, απαντάει το Παόκι. Θαυμάζω τόσο την σοφία και την φιλευσπλαχνία σου που θέλω όχι 20 βουρδουλιές μα 100.
Ο Σεΐχης τον κοίταξε άναυδος.
– Δεν είσαι μόνον άνδρας με τιμή και δύναμη, αλλά είσαι και γενναίος σαν αρχαίος Μακεδόνας.
Όπως επιθυμείς λοιπόν ,100 βουρδουλιές. Και ποια είναι η δεύτερη επιθυμία σου;
– Σας παρακαλώ να δέσετε τον γαύρο στην πλάτη μου!
Συνέντευξη στην Daily Mail έδωσε ο Ιταλός τεχνικός, Κλαούντιο Ρανιέρι, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Λέστερ, αλλά και στην θητεία του στον πάγκο της Εθνικής.

«Ήταν φρικτό», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και στάθηκε στην ήττα-ντροπή από τα Νησιά Φερόε. «Το να χάσεις από τα Νησιά Φερόε είναι φρικτό. Δέχτηκα μεγάλη κριτική στην Ελλάδα. Βρέθηκα στον πάγκο της Ελλάδας για τέσσερα ματς και δεν μπορούσα να προπονήσω τους ποδοσφαιριστές παραπάνω από τρεις ημέρες. Μιλάμε δηλαδή για 12 ημέρες συνολικά».

Στη συνέχεια ο Ρανιέρι προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τα χάλια της Εθνικής λέγοντας ότι δεν είναι ο Ιησούς Χριστός! «Δεν είμαι μάγος, πολλά πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα. Διάβασα ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι ο Ρανιέρι ηττήθηκε δύο φορές από τα Νησιά Φερόε. Αυτό δεν είναι αλήθεια, μόνο μια φορά ηττήθηκα. Τώρα μου χρεώνουν και το δεύτερο, αλλά δεν είμαι ο Ιησούς Χριστός».

http://www.thestival.gr
Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα μπορεί να κάνει γενικό έλεγχο των στοιχείων των αυτοκινήτων, που είναι σε κυκλοφορία, με αντίστοιχη βάση δεδομένων με τα ασφαλισμένα οχήματα στις ασφαλιστικές εταιρίες. Ο έλεγχος θα γίνει μέσα από την βάση δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών, που διαχειρίζεται το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτου, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο όταν ένα αυτοκίνητο ασφαλίζεται ή λήγει η ασφάλιση χωρίς να ανανεωθεί.

Ο κάθε πολίτης μπορεί επίσης σε πραγματικό χρόνο να ενημερωθεί για το πότε λήγει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του μέσω της διεύθυνσης www.hic.gr και σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα που υπάρχει εκεί να συμπληρώσουν μόνο το ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις για τον κάτοχο ανασφάλιστου οχήματος έχουν ως εξης:

A. Διοικητικές κυρώσεις

- Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, €500 για τα επιβατικά και €250 για τα δίκυκλα
- Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

B. Ποινικές κυρώσεις

- Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
- Χρηματική ποινή μέχρι €3.000
- Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για: να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις να πληρώσει παράβολο €250 για να ασφαλιστεί
- Αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο €500, καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

http://www.thestival.gr
Το πλυντήριο σας καθαρίζει τις βρωμιές και τους λεκέδες από τα ρούχα σας. Ποιος είπε όμως ότι δεν χρειάζεται καθάρισμα και το ίδιο το πλυντήριο; Λόγω των νερών, συχνά δημιουργούνται βρωμιές και ταυτόχρονα δυσάρεστη μυρωδιά. Η μυρωδιά αυτή μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και στα ρούχα σας και για το λόγο αυτό απαιτείται το συχνό καθάρισμα της συσκευής σας. Σας παρουσιάζουμε απλές συμβουλές για να καθαρίσετε γρήγορα το πλυντήριό σας.

Κάδος
Για τον κάδο όπου πλένονται τα ρούχα σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα και να βάλετε σε λειτουργία τη συσκευή σας χωρίς απορρυπαντικό. Συγκεκριμένα, ρίξτε δύο φλιτζάνια ξύδι ή χυμό λεμονιού και να βάλτε το πλυντήριο στην θερμότερη λειτουργία του, ώστε να απομακρύνετε οσμές και στίγματα που ίσως έχουν δημιουργηθεί.
Θήκες πλύσης
Για τις θήκες πλύσης σας χρησιμοποιήστε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα, αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ψεκάστε τα με καθαριστικό σπρέι και ξαναξεπλύνετέ τα. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθεί κάθε πιθανός λεκές ή στίγμα που έχει μείνει από τα καθαριστικά.
Κάτω από το πλυντήριο
Σκουπίστε καλά κάτω από το πλυντήριο με ηλεκτρική σκούπα. Το γεγονός ότι δεν έρχεται σε επαφή με τα ρούχα σας δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κακό στο πλυντήριο. Η σκόνη και τα χνούδια κάτω από τη συσκευή σας μπορεί να είναι υπεύθυνη για πιθανά βραχυκυκλώματα.
 
Συμβουλές
  • Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά στο εμπόριο για επίμονους λεκέδες που υπάρχουν στον κάδο σας.
  • Εάν τα ρούχα σας έχουν πάρει οσμές από το πλυντήριο πλύνετέ τα με μια δόση βόρακα.
  • Τα πλυντήρια που έχουν το άνοιγμα για τα ρούχα από μπροστά είναι πιο επιρρεπή στην κακοσμία και ίσως τη μούχλα σε σχέση με αυτά που έχουν το άνοιγμα επάνω.
  • Για να αποτρέψετε πιθανή κακοσμία μπορείτε να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας ελαφρώς ανοιχτή.
  • Στη θήκη μαλακτικού υπάρχουν συνήθως υπολείμματα. Μπορείτε εκτός από το να τα καθαρίζετε, να χρησιμοποιήσετε ως μαλακτικό λευκό ξύδι.
  • Όση ώρα καθαρίζετε το πλυντήριό σας, φροντίστε να ελέγχετε τους σωλήνες και κατά πόσο είναι στη θέση τους όλα τα μέρη.


http://scoupa.blogspot.gr
 
Στο δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της:
'Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας!
Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και μια ελιά στη μυτούλα του!'.
Απαντά ο μαθητής: 'Δεν ξέρω κυρία!'.
Και η δασκάλα του λέει: 'Μα είναι η γάτα, την ελιά έβαλα απλά να σε μπερδέψω'.
Στην συνέχεια... 'Πέτρο, πες μου εσύ: έχει φτερό, ράμφος και από κάτω ένα κουκούτσι?'.
Απαντά ο Πέτρος: 'Πού να ξέρω κυρία, και με κουκούτσι από κάτω? Δύσκολα τα πράγματα!'.
Του απαντά η δασκάλα: 'Είναι το πουλί βρε παιδί μου, το κουκούτσι έβαλα έτσι απλά να σε μπερδέψω!'.
Σηκώνεται ο Τοτός και λέει: Κυρία, θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι. 'Τι είναι μακρύ, είναι κόκκινο και στρογγυλό στην κορυφή, έχει δυο μπάλες από κάτω και αρέσουν στις γυναίκες να το βάλουν στο στόμα?'.
Τσαντίζεται η δασκάλα και του λέει!:
'Τοτέ, έξω από την τάξη!!! ΤΩΡΑ!!!'.
Ήρεμος της λέει της δασκάλας:
Όχι κυρία... είναι το ΚΡΑΓΙΟΝ, τις μπάλες τις έβαλα απλά για να σας μπερδέψω!»
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη καθορίζει η νέα υπουργική απόφαση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτει ο ενδιαφερόμενος στη Γραμματεία του Δικαστηρίου και θα συνοδεύουν την αίτησή του για την υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι τα εξής:

α) αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

β) πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

γ) Ε1 των τελευταίων τριών (οικονομικών) ετών

δ) εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων τριών (οικονομικών) ετών

ε) πρόσφατο Ε9

στ) τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ

ζ) τυχόν αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας τροχοφόρων

η) βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών

θ) αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων

ι) (τυχόν) καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων

ια) τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων της περιουσίας του οφειλέτη

ιβ) αντίγραφο ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (κατ’ άρθρο 575 ΚΠΔ) από το οποίο να προκύπτει η μη καταδίκη του αιτούντος για οικονομικό ή φορολογικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος

ιγ) σε περίπτωση προηγούμενης άσκησης εμπορικής δραστηριότητας, βεβαίωση διακοπής εργασιών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (προκειμένου να διαπιστώνεται η έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας του αιτούντος)

ιδ) υπεύθυνη δήλωση για πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων

ιε) Φύλλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη

ιστ) λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη

Σε περίπτωση έγγαμου αιτούντος, τα παραπάνω έγγραφα προσκομίζονται και για τον/την σύζυγο, όπως επίσης και σε περίπτωση ανήλικων τέκνων με περιουσία.

http://www.fpress.gr
Η δυσάρεστη οσμή του σώματος σχετίζεται με πολλούς παράγοντες όπως η διατροφή, το άγχος, η λήψη φαρμάκων κ.α.

Η υπεριδρωσία μέσω της οποίας απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές, επιδεινώνεται από την παχυσαρκία, την ευσυγκινησία και την ανεπαρκή υγιεινή.

Ο ιδρώτας είναι άοσμος, παίρνει όμως οσμή από τα βακτηρίδια που υπάρχουν στις πτυχές του σώματος.

Αντιμετώπιση

-Για να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες οσμές του σώματος πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την υγιεινή. Χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα με pΗ που πλησιάζει εκείνο του δέρματος (7,3). Όταν πλένεστε, φροντίστε να παράγετε αρκετή ποσότητα αφρού και κατόπιν ξεβγάλετε καλά.

-Εάν είστε παχύσαρκοι, προσπαθήστε να χάσετε βάρος.

-Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά και αποσμητικά προϊόντα (καλύτερα είναι αυτά σε μορφή κυλιόμενων σφαιριδίων), εφόσον δεν είστε αλλεργικοί στα άλατα αλουμινίου που συνήθως περιέχουν.

-Τέλος, μπορείτε να καταφύγετε σε ηλεκτρικές και χειρουργικές μεθόδους, καθώς και τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ), ανάλογα με την εκτίμηση του γιατρού σε κάθε περίπτωση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!