Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δεν πίστευαν στα μάτια τους  οι δύο γονείς...
από το Τζούνο της Αλάσκα όταν είδαν μπροστά τους τον  29χρονο γιος τους, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένας αστυνομικός χτύπησε την πόρτα της οικίας του ζευγαριού για να τους ενημερώσει ότι ο γιος τους, Τζάστιν Πριστ, είχε σκοτωθεί λίγες ώρες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια οι συντετριμμένοι γονείς του «άτυχου» άνδρα, Τζέι και Κάρεν, πήγαν στο σπίτι όπου έμενε ο γιος τους για να ανακοινώσουν τα δυσάρεστα νέα στη σύντροφό του, ωστόσο τους περίμενε η πιο ευχάριστη έκπληξη. Την πόρτα του σπιτιού άνοιξε ο γιος τους, τον οποίο για αρκετές ώρες θεωρούσαν νεκρό.

Όταν ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό συνειδητοποίησαν ότι είχε γίνει ένα τρομερό λάθος και ότι επρόκειτο για μπέρδεμα στις ταυτότητες του θύματος και του Πριστ.

«Είναι ο Τζάστιν», αναφώνησαν οι γονείς μόλις είδαν ότι ο γιος τους είναι σώος και αβλαβής. «Δόξα τον Θεό, νομίζαμε ότι ήσουν νεκρός», είπε μέσα από τα αναφιλητά της η μητέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Alaska Dispatch News.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ανακοίνωσε ότι κάλεσε τη λάθος οικογένεια, αφού έγινε μπέρδεμα με το όνομα του θύματος, ο οποίος λεγόταν Τζάστιν Ντόναλντ Πριστ.

Το δυστύχημα συνέβη την Τετάρτη, όταν ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε ένα δέντρο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμα μία γυναίκα 30 ετών, η οποία υπέστη ελαφριάς μορφής τραυματισμούς και ένας 50χρονος ο οποίος διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ειδοποίησε την επόμενη ημέρα την οικογένεια του θύματος και ζήτησε συγνώμη, μέσω ανακοίνωσης, από τους γονείς του Τζάστιν Πριστ για την οδύνη που προκάλεσε το τρομερό αυτό λάθος. «Είναι φρικτό το ότι μία οικογένεια αντιμετώπισε μια τέτοια κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο ογδονταοχτάχρονος Μπάρμπα-Γιώργης και η ογδοντατριάχρονη Κυρά-Μαριγώ είχαν δεθεί πολύ κατά την διάρκεια παραμονής τους στον οίκο ευγηρίας.

Αν και δεν κάνανε έρωτα, κάθε βράδυ πήγαινε η Κυρά Μαριγώ στο δωμάτιο του Μπάρμπα-Γιώργη, ξάπλωναν στο κρεβάτι και βλέπανε τηλεόραση ενώ του κρατούσε τα «ιδιαίτερά» του.

Κάποιο βράδυ μπήκε η Κυρά-Μαριγώ στο δωμάτιο του Μπάρμπα-Γιώργη και βρήκε εκεί μιαν άλλη συγκάτοικο του οίκου ευγηρίας, ξαπλωμένη μαζί του στο κρεββάτι, βλέποντας τηλεόραση και κρατώντας τα «ιδιαίτερά» του.

Γιώργη», φωνάζει σπαραχτικά η Κυρά-Μαριγώ, «είναι πιο όμορφη από μένα»;

«OXI!» απαντά ο Γιώργης.

Έχει πιο έντονη προσωπικότητα από εμένα;

«OXI!» απαντά ο Μπάρμπα-Γιώργης .

«Τότε πες μου σε παρακαλώ τι είναι αυτό που έχει η Κυρά-Παγώνα που δεν το έχω εγώ;»

«Πάρκινσον» απαντά ο Μπαρμπα-Γιώργης…


http://scoupa.blogspot.gr 
Η είδηση προκαλεί σοκ...
Υπέργηρη γυναίκα, βρέθηκε θαμμένη κάτω από τη βεράντα της κόρης της, ενώ η δεύτερη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τις προηγούμενες ημέρες.

Η υπέργηρη γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 10 Αυγούστου, ούτε και την είχε δει κανείς.

Την ημέρα εκείνη, η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί με ταξί από την κόρη της, μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο, στο σπίτι τους στο χωριό.

Η κόρη που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πριν λίγες ημέρες κάλεσε έναν εργάτη και έχτισε το κάτω μέρος της βεράντας. Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι εκεί ήταν θαμμένη ηλικιωμένη.

Το ότι η ηλικιωμένη, δεν είχε δώσει σημεία ζωής έβαλε το χωριό σε σκέψεις και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για να ελέγξει το σπίτι. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες, παραξενεύτηκαν από το φρέσκο κτισμένο σημείο και σπάζοντάς το ανακάλυψαν το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, τυλιγμένο με σεντόνια.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος καλείται να αποφανθεί για τα αίτια θανάτου της γυναίκας, κι αν αυτά αποδίδονται σε φυσικά αίτια ή σε εγκληματική ενέργεια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Μόνα Λίζα είναι ίσως, ο πιο γνωστός και διάσημος πίνακας στον κόσμο. Είναι έργο του μοναδικού Λεονάρντο ντα Βίντσι και ακόμα και σήμερα, προκαλεί ερωτήματα με το ελαφρύ της μειδίαμα. Χαμογελάει ή όχι η Μόνα Λίζα; Ας δούμε όμως, 7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για αυτόν τον πίνακα. Το βιβλίο του Dan Brown «Κώδικας Ντα Βίντσι», που έγινε στη συνέχεια και ταινία, ανανέωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τον διάσημο αυτό πίνακα και έφερε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη Μόνα Λίζα μετά το 2003. Κόσμος συνέρρεε στο Λούβρο για να μελετήσει τα στοιχεία που ανέφερε ο συγγραφέας στη νουβέλα του.



- Ο τίτλος του πίνακα «Μόνα Λίζα», προήλθε από λάθος! Καλά ακούσατε. Ο αρχικός τίτλος θα ήταν «Monna Lisa», που στα ιταλικά Monna θα πει Παναγία.
- Η ταυτότητα της γυναίκας στον πίνακα παραμένει ένα μυστήριο. Πολλοί θεωρούν ότι είναι η θηλυκή μορφή του ίδιου του Ντα Βίντσι, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για την Lisa Gherardini, 24 ετών τότε και μητέρα 2 γιων.
- Ο αυθεντικός πίνακας έχει μια ατέλεια δίπλα από τον αριστερό αγκώνα της Μόνα Λίζα. Κι αυτό γιατί το 1956, ένας βολιβιανός άνδρας με το όνομα, Ugo Ungaza πέταξε μια πέτρα στον πίνακα κι από τότε έμεινε ανεξίτηλη αυτή η ατέλεια.
- Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για τον πίνακα, είναι ότι η γυναίκα που απεικονίζεται δεν έχει φρύδια. Φήμες λένε ότι όταν οι συντηρητές του έργου προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τον πίνακα, έσβησαν κατά λάθος τα φρύδια της μορφής. Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι ο Ντα Βίντσι δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον πίνακά του, γιατί ήταν ένας άρρωστος τελειομανής.
- Ο πίνακας φυλάσσεται στο μουσείο του Λούβρου, σε μια ξεχωριστή αίθουσα μόνος του. Έχει μια πρόσοψη από αλεξίσφαιρο γυαλί και το δωμάτιο έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία. Η κατασκευή του συγκεκριμένου δωματίου κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια.
- Ο πίνακας αυτός δεν έχει τιμή και η αξία του θεωρείται ανεκτίμητη. Έτσι δεν μπορεί ούτε καν να ασφαλιστεί.
Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο)...


Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές.

Σε πολλά μέρη στον κόσμο, αυτοί οι πρώιμοι οχυροί οικισμοί γίνονταν ο πυρήνας μεγάλων πόλεων, που επεκτείνονταν στο επίπεδο έδαφος γύρω από την Ακρόπολη. Τέτοια παραδείγματα είναι οι πόλεις της Αθήνας και της Ρώμης.

Η Ακρόπολη, παρ’ όλο που συνδέεται κυρίως με ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα, το Άργος, η Αρχαία Θήβα και η Αρχαία Κόρινθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για όλους τους οχυρούς οικισμούς πάνω σε λόφους, μεταξύ αυτών στη Ρώμη, στην Ιερουσαλήμ, στην κελτική Μπρατισλάβα και σε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Η πιο γνωστή ακρόπολη είναι η Ακρόπολη της Αθήνας, όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα. Παρόλο που αρχικά οι ακροπόλεις εντοπίζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, η κατασκευή τους γρήγορα εξαπλώθηκε στις ελληνικές αποικίες όπως η Δωρική Λατώ στην Κρήτη κατά την Αρχαϊκή περίοδο.

Είναι γνωστό ότι πάνω από την Ακρόπολη, στον ιερό βράχο του αρχαίου Παρθενώνα, εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν πετάνε πουλιά αλλά και αεροπλάνα, εξαιτίας του ισχυρού γεωμαγνητικού πεδίου που τα αποτρέπει!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προέβη η Jennifer Lawrence κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Vanity Fair. H 24χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε ανοιχτά και δημόσια ότι είναι φουλ ερωτευμένη με τον 67χρονο διάσημο Αμερικανό ηθοποιό, συγγραφέα, κωμικό και τηλεοπτικό παραγωγό Larry David.

«Είμαι ερωτευμένη μαζί του εδώ και πάρα πολύ καιρό. Λατρεύω και τον Woody Allen αλλά αυτό που νιώθω για τον Larry είναι τελείως διαφορετικό», είπε η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός. Όπως μεταδίδει το "protothema" από την πλευρά του ο Larry David είπε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον έρωτά της αλλά νιώθει γοητευμένος και κολακευμένος.

«Από τη μια νιώθω κολακευμένος αλλά από την άλλη θα ήταν μεγάλη ντροπή. Είμαι 40 χρόνια μεγαλύτερός της. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο!», είπε ο 67χρονος και έβαλε τέλος στα όνειρα της Jennifer.

http://www.thestival.gr
"Κυριακή απόγευμα γυαλίζουμε τη Νέα Παραλία" ανέφερε το κάλεσμα και η ανταπόκριση των Los Lampicos ήταν άμεση. Μέλη της ομάδας που έχει βαλθεί να κάνει την Θεσσαλονίκη να λάμπει από καθαριότητα, έδωσαν ραντεβού στην παραλία, στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς. Μικροί και μεγάλη πήραν βούρτσες και καθαριστικά στα χέρια κι έσβησαν τις μουτζούρες από παγκάκια, μάρμαρα και τοίχους.

Η δράση έχει γίνει πλέον μια γλυκιά εβδομαδιαία συνήθεια, οπότε, αν κι εσείς κάνετε τη βόλτα σας την Κυριακή στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ψάξε τα μέλη της ομάδας. Σίγουρα θα χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

http://www.thestival.gr 
Το παιχνίδι με την Ελβετία στη Λουκέρνη μπορεί να ήταν φιλικό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ντροπιαστικό για την εθνική ομάδα Νέων, που ηττήθηκε με 10-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας.

Μιλάμε για μια ομάδα στην οποία αγωνίζονται παίκτες όπως ο Κουλούρης, ο Πόζογλου, ο Δώνης και άλλοι (υποτιθέμενοι) ανερχόμενοι αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Τράσελ (17΄ , 57΄), Τουρκές (21΄ πέν., 45΄+2), Ζακάρια (30΄), Μπιτίκι (33΄), Χούνζικερ (48΄, 61΄), Ομπερλίν (75΄, 78΄).

Μοναδικό ελαφρυντικό για την Εθνική, ότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 38΄ λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Βατουσιάδη.

Δείτε ποιοι αγωνίστηκαν για την Εθνική ομάδα των Νέων: Βασιλειάδης (65΄ Ηλιάδης), Πόζογλου (65΄ Τσολακίδης), Οικονόμου, Βατουσιάδης, Τσιμίκας (46΄ Γιαλαμίδης), Καραχάλιος, Δώνης (66΄ Μπαστακός), Ρούσσος, Αρναούτογλου (55΄ Μηλιώτης), Δεληγιαννίδης (46΄ Σάλιακας), Κουλούρης (46΄ Παπαδόπουλος).

«Δεχθήκαμε γκολ σχεδόν σε κάθε επίθεση των αντιπάλων. Με το 5-0 στη ημίχρονο και το αριθμητικό μειονέκτημα επήλθε η κατάρρευση στο δεύτερο 45άλεπτο. Είχαμε απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά και έλλειψη πειθαρχίας. Οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία σε όλους τους τομείς αν θέλουμε να βελτιωθούμε. Ελπίζω η ήττα αυτή να γίνει ένα καλό μάθημα για όλους», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Τζαλακώστας.

http://thessports.gr
Επιλέγοντας το κατάλληλο βραδινό σνακ θα αποφύγετε όχι μόνο τα περιττά κιλά και τις αϋπνίες αλλά και στομαχικά προβλήματα.

Δείτε ποια είναι τα σνακ που πρέπει να αποφύγετε τις βραδινές ώρες.

1. Σοκολάτα

Περιέχει καφεΐνη και μια λιγότερο γνωστή διεγερτική ουσία που ονομάζεται θεοβρωμίνη.

2. Τυρί

Περιέχει αρκετά λιπαρά και μπορεί να πυροδοτήσει συμπτώματα παλινδρόμησης.

3. Ξηροί καρποί

Είναι από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορείτε να επιλέξετε, όμως θα πρέπει να τους αποφεύγετε το βράδυ, λόγω των λιπαρών που περιέχουν.

4. Εσπεριδοειδή

Αποφύγετε τα όξινα τις βραδινές ώρες, καθώς «αναστατώνουν» το στομάχι και πιθανώς θα δυσκολέψουν τον ύπνο σας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!