Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η 49χρονη Geneva Robinson από την Οκλαχόμα τον ΗΠΑ συνελήφθη για την κακοποίηση της 7χρονης εγγονής της...

Όπως αναφέρει η Huffington Post, η γυναίκα ντυνόταν μάγισσα, κρεμούσε το παιδί στο γκαράζ του σπιτιού και την μαστίγωνε!

Η υπόθεση ήρθε στην προσοχή των αρχών όταν η Robinson πήγε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να την ελέγξει.

Οι γιατροί βρήκαν τα σημάδια της κακοποίησης και ρώτησαν το κοριτσάκι που τους είπε όλη την φρικτή αλήθεια.
Η γιαγιά έλεγε τρομακτικές ιστορίες στη μικρή και την χτυπούσε, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι γείτονες ωστόσο της Robinson αρνούνται να πιστέψουν την ιστορία, λέγοντας ότι η γυναίκα φροντίζει τα 4 παιδιά που ζουν μαζί της.

Στο σπίτι της πάντως βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία, η στολή μάγισσας για την οποία έκανε λόγο η μικρή αλλά και ένα μαστίγιο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έναν σημαντικό αριθμό θέσεων που θα φτάσει στις 10.000, θα έχουν φέτος στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ο αριθμός αυτός αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και είναι 4.790 θέσεις για προπτυχιακές σπουδές και 5.210 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από τις αρχές Νοεμβρίου και για 15 περίπου ημέρες. Η δημόσια και ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου στα γραφεία του ιδρύματος στην Πάτρα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις μεταπτυχιακές σπουδές κατανέμεται ως εξής: Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200, η πληροφορική 900, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.500, Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 1.100, Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 1.000 Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός 90.

Γιατρέ μου βοήθεια! Το πουλί μου έγινε πορτοκαλί!!
Ο γιατρός του κάνει όλες τις δυνατές εξετάσεις, αλλά δεν βρίσκει τίποτα το παθολογικό και αρχίζει να τον ρωτάει διάφορα προσπαθώντας να βρει άκρη:
Μήπως ξεβάφει το βρακί σου;
Αποκλείεται γιατρέ μου, εγώ μόνο άσπρα φοράω..
Τότε θα είναι κάτι στο περιβάλλον της δουλειάς σου.
Μπάαα γιατρέ μου, είμαι συνταξιούχος και δε βγαίνω από το σπίτι μου..
Καλά και τι κάνεις όλη μέρα στο σπίτι;
Ε τι να κάνω γιατρέ μου εργένης άνθρωπος; Βλέπω τσόντες και τρώω γαριδάκια…...


Όλοι στο συγκρότημα διαμερισμάτων ήξεραν ποιος ήταν ο «Άσχημος» . Ο Άσχημος ήταν ένας μικρός γάτος που περιφέρονταν στη γειτονιά και αγαπούσε τρία πράγματα σε αυτόν το κόσμο: να παλεύει με τους άλλους γάτους, να τρώει σκουπίδια αλλά και τα χάδια, όταν τα έβρισκε.

Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων σε συνδυασμό με την ζωή που πέρασε στους δρόμους, είχαν την επίδρασή τους στον Άσχημο. Για παράδειγμα ο μικρός γάτος είχε μόνο ένα μάτι και εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει το άλλο, βρίσκονταν στη θέση του μια τρύπα. Δεν είχε όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Του έλειπε και το αυτί από την ίδια πλευρά που δεν είχε μάτι, ενώ το αριστερό του πόδι πρέπει να είχε σπάσει άσχημα στο παρελθόν και να επουλώθηκε με αφύσικο τρόπο γιατί στο περπάτημα του, δεν θύμιζε με τίποτα μια γάτα.

Ο Άσχημος θα ήταν ένας όμορφος άσπρος γάτος, αν δεν υπήρχαν οι πληγές που κάλυπταν το τρίχωμα του, στο κεφάλι του, στο λαιμό του, ακόμη και στους ώμους του. Κάθε φορά που κάποιος έβλεπε τον Άσχημο είχε πάντα την ίδια αντίδραση: «Πω πω, πόσο άσχημη είναι αυτή η γάτα!!!»
Όλα τα παιδιά είχαν προειδοποιηθεί να μην τον αγγίζουν και οι ενήλικες του πέταγαν πέτρες, τον κλωτσούσαν και τον έδιωχναν όταν προσπαθούσε να πλησιάσει στις πόρτες τους.
Ο Άσχημος είχε πάντα την ίδια αντίδραση στις επιθέσεις των ανθρώπων. Αν του πέταγες νερό με το λάστιχο, στέκονταν πάντα ακίνητος μέχρι να βαρεθείς και να σταματήσεις. Αν του πέταγες πέτρες, αντί να τρέξει, σε πλησίαζε περισσότερο και έτριβε το ψηλόλιγνο σώμα του στα πόδια σου, σαν να σε συγχωρούσε για τη πράξη σου.
Κάθε φορά που ο Άσχημος έβλεπε μικρά παιδιά, έτρεχε γρήγορα προς το μέρος τους για να ακουμπήσει με το κεφάλι του τα χέρια τους, ικετεύοντας για την αγάπη τους. Αν αυτά δεν τον έδιωχναν αμέσως, έπαιρνε θάρρος και άρχιζε να γλύφει με μανία τα παπούτσια, τα παντελόνια ότι μπορούσε να βρει, σαν τους έλεγε «Ευχαριστώ που με αποδέχεστε όπως είμαι»
Μια μέρα ο «Άσχημος» θέλησε να μοιραστεί την αγάπη του με το όμορφο χάσκι ενός γείτονα. Το χάσκι όμως δεν ήταν τόσο ευγενικό και φιλικό με τον Άσχημο.

Όλοι η γειτονιά άκουσε τις κραυγές του δύστυχου γάτου την ώρα που το χάσκι τον δάγκωνε άσχημα σε όλο του το σώμα. Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι γείτονες μόλις κατάλαβαν τι συμβαίνει, έτρεξαν για να τον βοηθήσουν. Ήταν όμως πολύ αργά για τον Άσχημο. Όταν πλησίασαν ήταν πια φανερό ότι η θλιβερή ζωή του, είχε φτάσει στο τέλος της.
Ο Άσχημος ήταν ξαπλωμένος στη μέση μιας μεγάλης κόκκινης κηλίδας. Τα πίσω πόδια και το κάτω μέρος της πλάτης του, είχαν πάρει ένα αφύσικο σχήμα, ενώ είχε τρομερές πληγές σε όλο του το σώμα.
Κάποιος άντρας, τον λυπήθηκε, τον σήκωσε και προσπάθησε να τον μεταφέρει στο σπίτι του για να τον περιποιηθεί. «Καθώς τον μετέφερα, μπορούσα να ακούσω τον συριγμό και το λαχάνιασμα του. Μπορούσα να αισθανθώ τον αγώνα που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή» είπε αργότερα.
Την ώρα που ο άντρας έτρεχε προς το σπίτι του κρατώντας στην αγκαλιά του το τραυματισμένο γατί, κάτι ένιωσε. Γύρισε το βλέμμα του και είδε τον ετοιμοθάνατο Άσχημο να προσπαθεί, με όση δύναμη του είχε απομείνει, να τρίψει το κεφάλι του πάνω του. Ο άντρας τον χάιδεψε και αυτός γύρισε, τον κοίταξε με το ένα του μάτι και άρχισε να κάνει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν όλα τα γατιά όταν νιώθουν χαρά και ευχαρίστηση. Ακόμα και στις τελευταίες της στιγμές, μέσα σε τρομερούς πόνους, αυτή η σημαδεμένη γάτα το μόνο που ζητούσε ήταν λίγη αγάπη, ίσως και λίγη συμπόνια.
«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι ο Άσχημος είναι το πιο όμορφο, το πιο τρυφερό πλάσμα που είχα δει ποτέ μου» είπε ο άντρας αργότερα. «Δεν προσπάθησε ούτε μια φορά να με δαγκώσει, να με γρατσουνίσει ή να παλέψει για να με αποφύγει. Ο Άσχημος απλά με κοίταξε σαν να μου εμπιστευόταν απόλυτα τη ζωή του, σαν να γνώριζε ότι θα μπορούσα να του ανακουφίσω τον πόνο του».
Ο Άσχημος τελικά πέθανε πριν προλάβει ο άντρας να φτάσει στο σπίτι του.
«Κάθισα σε κάποια σκαλοπάτια με το νεκρό γατί στην αγκαλιά μου για αρκετή ώρα και προσπαθούσα να σκεφτώ πώς ένα σημαδεμένο, παραμορφωμένο μικρό αδέσποτο μπόρεσε και άλλαξε έτσι τη ζωή μου. Πως μου δίδαξε μέσα σε τόσο λίγα δευτερόλεπτα τι σημαίνει να έχεις πραγματική καθαρότητα του πνεύματος, να αγαπάς τόσο απόλυτα και τόσο αληθινά. Να δίνεις, χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Ο Άσχημος μου έμαθε πολλά περισσότερα για την προσφορά και τη συμπόνια από χίλια βιβλία, διαλέξεις ή τηλεοπτικές εκπομπές. Γι “αυτό θα τον ευχαριστώ για πάντα. Ο Άσχημος ήταν σημαδεμένος εξωτερικά, αλλά εγώ ήμουν σημαδεμένος εσωτερικά. Ήταν ώρα για μένα να προχωρήσω και να μάθω να αγαπώ αληθινά και βαθιά. Για να δώσω τον εαυτό μου σε εκείνους που νοιάζονται για μένα.»
Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο πλούσιοι, κάποιοι πιο επιτυχημένοι και κάποιοι άλλοι πιο όμορφοι. Ο άντρας όμως από εκείνη την μέρα, όπως είπε, θα προσπαθήσει απλά να γίνει πιο άσχημος.


http://simantra.blogspot.gr
Σύμφωνα με την αγγελία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βρετανικής Μοναρχίας (www.royal.gov.uk), η βασίλισσα Ελισάβετ αναζητεί για να προσλάβει κάποιον, ο οποίος θα αφαιρεί τις κολλημένες τσίχλες από τους χώρους των Ανακτόρων του Χόλιρουντ, στο Εδιμβούργο.
Ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη για τη θέση αυτή θα αμείβεται με 20.428,27 ευρώ ετησίως, για 20 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως.
Όπως αναφέρεται στην αγγελία, οι υποχρεώσεις του ή της υποψηφίου, που θα προσληφθεί, θα μοιράζονται μεταξύ των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του Χόλιρουντ.
Πηγή των Ανακτόρων δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sun»: «Είναι απίστευτο το ότι οι προσκεκλημένοι στα Βασιλικά Ανάκτορα αφήνουν τις τσίχλες τους. Δεν θα περίμενε κάποιος ότι ο κόσμος μασάει τσίχλα όταν τα επισκέπτεται, πολλώ δε μάλλον ότι τις κολλάει στις ανεκτίμητης αξίας αντίκες και στο παρκέ».
Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του υποψηφίου για τη θέση θα είναι και να αλλάζει τα σεντόνια στα κρεβάτια καθώς και να καθαρίζει τα συρτάρια και τις ντουλάπες στις βασιλικές κατοικίες. Επιπλέον, θα απασχολείται στην γκαρνταρόμπα όταν διοργανώνονται πάρτι.
Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ εξήγησε: «Μία πολύ μικρή μειονότητα ατόμων αφήνει τσίχλες στα Βασιλικά Ανάκτορα και (αυτές) πρέπει να αφαιρούνται».
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα τραγελαφικά γεγονότα που αφορούν την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Ήδη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει έναν φόρο που έχει «χιλιοπληρώσει» ξανά και ξανά ενώ ένας άλλος λιποθύμησε 
 
Ολοένα πληθαίνουν οι καταγγελίες από πολίτες για προβλήματα που δημιουργούνται όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν τη δόση.

Συγκεκριμένα η κα Άννα καταγγέλλει στο newsbomb.gr ότι ενώ εξόφλησε την πρώτη δόση εγκαίρως, στο σύστημα φαίνεται ανεξόφλητο και με προσαύξηση φόρου.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να θεσπίζει νέους απίθανους φόρους να «σκύψει» λίγο στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους ήδη υπάρχοντες ο Έλληνας πολίτης.

Έναν σημαντικό αριθμό θέσεων που θα φτάσει στις 10.000, θα έχουν φέτος στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Ο αριθμός αυτός αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και είναι 4.790 θέσεις για προπτυχιακές σπουδές και 5.210 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από τις αρχές Νοεμβρίου και για 15 περίπου ημέρες. Η δημόσια και ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου στα γραφεία του ιδρύματος στην Πάτρα.
Ο αριθμός των θέσεων για τις μεταπτυχιακές σπουδές κατανέμεται ως εξής: Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200, η πληροφορική 900, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.500, Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 1.100, Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 1.000 Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός 90.
Πηγή: Έθνος
Αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που κρατούνται στο κέντρο κράτησης στο νησί Ναουρού, έχουν ράψει κλειστά τα χείλια τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προθέσεις των αρχών να τους στείλουν στην Καμπότζη, μετέδωσαν την Πέμπτη μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

Σε άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της Guardian Online αναφέρεται ότι συντάκτες της εφημερίδας έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έξι αγόρια και άνδρες, στο κέντρο κράτησης του Ναουρού, να έχουν ράψει κλειστά τα χείλη τους.

Ένας άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στο Ναουρού από τον Ιούλιο, αφότου συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αυστραλία με πλοίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, άλλοι άνθρωποι πραγματοποιούν απεργία πείνας και τουλάχιστον ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την άρνησή του να τραφεί και να πιει νερό για 48 ώρες.

Η Αυστραλία έχει υπογράψει συμφωνία με την Καμπότζη, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο Ναουρού θα αποστέλλονται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

http://www.enikos.gr 
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί που βρίσκονται οι πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο; Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας έρχονται να δώσουν την απάντηση:
10. Χονγκ Κόνγκ, Κίνα
Το Χονγκ Κόνγκ κατά πολλούς είναι πιο glamorous ακόμα και από το Παρίσι. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια το προτιμούν κορυφαία μοντέλα και ηθοποιοί.
9. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Δεν χρειάζεται πολύ ώρα για να καταλάβει κανείς ότι το Τελ Αβίβ έχει όμορφες γυναίκες. Η έντονη νυχτερινή ζωή, ο υπέροχος καιρός και οι μαγευτικές παραλίες είναι μερικά από τα πράγματα που περιμένεις ότι θα απολαύσεις. Όταν βρεθείς εκεί όμως θα ανακαλύψεις ότι η ισότητα είναι γεγονός.
8. Μόντρεαλ, Καναδάς
Στο Μόντρεαλ οι διαφορετικοί τύποι γυναίκας είναι τόσοι πολλοί σαν την παλέτα ενός ζωγράφου, άρα για όλα τα γούστα!
7. Στοκχόλμη, Σουηδία
Μία βόλτα στους δρόμους της Στοκχόλμης θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς. Αιθέριες υπάρξεις και νυχτερινή ζωή τα βασικά χαρακτηριστικά της.
6. Μαϊάμι /Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Το Μαϊάμι είναι ο παράδεισος για εκείνους που αναζητούν πολύ αδύνατες γυναίκες. Οι παραλίες είναι γεμάτες…
5. Πράγα, Τσεχία
Η Πράγα είναι γνωστή για τις μπύρες της και τις… γυναίκες της! Οι δρόμοι της μοιάζουν με πασαρέλα.
4. Κοπενχάγη, Δανία
Μία ατελείωτη πασαρέλα. Ετσι είναι οι δρόμοι της Κοπενχάγης.
3. Καράκας, Βενεζουέλα
Οι γυναίκες εδώ είναι όμορφες και γοητευτικές. Έχετε δει άλλωστε πότε διαγωνισμό καλιστείων όπου να μην είναι στον τελικό μοντέλο από την Βενεζουέλα;
2. Μιλάνο, Ιταλία
Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για το Μιλάνο, καθώς υπάρχουν μοντέλα παντού!
1.Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Το Ρίο είναι γνωστό για δύο πράγματα: για τις παραλίες του και για τα απίστευτα σώματα και τις σέξι παρουσίες που τις κατακλύζουν!
aftodioikisi.gr
Μία «πατέντα» που εφαρμόζεται στα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των πολιτών, οι οποίοι, αν μπουν στο λεωφορείο και δεν έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο, θα το βγάλουν από το εκδοτικό μηχάνημα του λεωφορείου, πληρώνοντας το, όμως, κατά 0,10 λεπτά παραπάνω, δηλαδή 1,10 ευρώ αντί 1 ευρώ.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Αν δεν έχουν ακριβώς την τιμή του εισιτηρίου, οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με μία άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Το μηχάνημα δεν θα τους δώσει τα ρέστα, που δικαιούνται.
Σημειώνεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το απλό εισιτήριο μονής μετακίνησης με τα λεωφορεία 1 ευρώ από 0,80 λεπτά, ενώ το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 0,90 λεπτά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, οι καταναλωτές που έχουν στη διάθεσή τους ποσότητα παλιών εισιτηρίων, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους έως και τα τέλη Οκτωβρίου.
Συνάντηση με την Τρόικα είχε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, με τον υπουργό να αναλύει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων τη διετία 2014-2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 5.500 απολύσεις που απομένουν μέχρι τέλος του 2014 και οι οποίες μπορεί να πάρουν και μια μικρή παράταση για το πρώτο δίμηνο του 2015, θα προέλθουν από:

1.800 συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και με επίσπευση των διαδικασιών τέθηκαν πλέον εκτός Δημοσίου (υπό έγκριση από τους δανειστές να ενταχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις).

850 υπάλληλοι από τη μείωση των μεγεθών των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών

150 υπάλληλοι από τη μείωση των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των ΝΠΙΔ που εποπτεύει το υπουργείο Πολιτισμού

Οι υπόλοιπες 2.610 απολύσεις που απομένουν για να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος των 15.000 θα προκύψουν:

Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου

Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων

Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται, έχοντας κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών

Από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και δεν θα πετύχουν τη μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα, μέχρι τη λήξη της οκτάμηνης παραμονής τους στο πρόγραμμα.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα Πέμπτη, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, οι υγειονομικοί φορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απεργούν διεκδικώντας δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων, που, όπως υποστηρίζουν, «εμπορευματοποιεί» την υγεία, καθώς και κατάργηση του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όπως δηλώνουν, οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.

http://www.4news.gr 
Είναι μόνο 14 ετών και όμως ο δείκτης ευφυίας του είναι υψηλότερος από αυτόν του Άλμπερτ  Αϊνστάιν, του Στίβεν Χόκινγκ και του Μπιλ Γκέιτς.

Ο λόγος για τον Παούλιους Ζαμπότκιν ο οποίος τον περασμένο μήνα πήρε μέρος στο τεστ της Mensa μετά από παρότρυνση των γονιών του που ήταν σίγουροι ότι ο γιος του είναι ιδιοφυία.

Το νούμερο 162 που πέτυχε ο Παούλιους είναι το υψηλότερο δυνατό για όποιον είναι κάτω των 18 ετών εντάσσοντας έτσι τον 14χρονο στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων στη Βρετανία.

Στόχος του Παούλιους είναι να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στο Κέμπριτζ αλλά μέχρι τότε δηλώνει ότι θα συνεχίσει την σκληρή δουλειά του στο σχολείο.

http://www.thestival.gr
Η Volkswagen θα παρουσιάσει το νέο Passat σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους εμπόρους της μάρκας καθώς και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στα στελέχη πωλήσεων της. Το «Passat Experience» θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2014 και θα πραγματοποιηθεί στο Costa Navarino, στην Μεσσηνία.
Περίπου 22 εκατομμύρια Passat έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο και η όγδοη γενιά του θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος. Ένα από τα βασικά θέματα της εκδήλωσης αυτής (διάρκειας εννέα εβδομάδων) θα είναι τα νέα πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας που διαθέτει το επιτυχημένο μοντέλο.
Κατά τους ανθρώπους της VW, η όγδοη γενιά του μοντέλου συγκεντρώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες της εποχής μας, καθιστώντας το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα που θα καλύπτει όλες τις πτυχές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άνεσης που διαθέτει το νέο Passat. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία για εκτενή δοκιμαστική οδήγηση, καθώς σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχουν περισσότερα από 200 Passat με διαφορετικούς κινητήρες και εξοπλισμό.
Εκτός από τις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο που θα παρέχονται σε όλα τα στελέχη πωλήσεων, οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι της VW θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στην αγορά και τη στρατηγική της μάρκας αντίστοιχα για τη χώρα τους. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2014.
Συνολικά, περίπου 20.000 άτομα θα φιλοξενηθούν στο Costa Navarino, καθιστώντας το συνέδριο αυτό ως το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Volkswagen για το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της.
“Η εκδήλωση στην περιοχή της Μεσσηνίας είναι μια δέσμευση προς την Ελλάδα, τους τοπικούς εταίρους μας και τους ανθρώπους εκεί”, δήλωσε ο κ. Anders-Sundt Jensen, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Marketing Επιβατικών Αυτοκινήτων της Volkswagen και συμπλήρωσε: "Να τονίσουμε ότι οι τοπικοί συνεργάτες μας βοήθησαν πολύ στην οργάνωση και πολλά ξενοδοχεία επέκτειναν τη λειτουργία τους για τον σκοπό αυτό".
Να σημειωθεί ότι, το Westin Resort, Costa Navarino, αναγνωρίστηκε με το Βραβείο Αειφορίας (EHMA – SustainabilityAward) από το Diversey Care το 2013 και τιμήθηκε με το Green Key 2013 οικολογικού σήματος, που τιμά τη δέσμευση για το περιβάλλον και την εφαρμογή των οικολογικά βιώσιμων έργων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
news.gr
Κάποιες φορές μπορεί να τύχει η αναπνοή σας να μην είναι και τόσο ευχάριστη. Μάλιστα αν το αντιληφθείτε γρήγορα τότε ακόμα καλύτερα γιατί έτσι θα δράσετε άμεσα....

Είστε, λοιπόν, κάπου έξω, πηγαίνετε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και νιώθετε ότι από το στόμα σας κάτι αναδύεται! Τσίχλα δεν έχετε, περίπτερο δεν υπάρχει αλλά εμφανίζεται μπροστά σας ένας φούρνος.
Μπείτε γρήγορα μέσα πάρτε ένα γιαουρτάκι και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί. Βλέπετε έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής, που προκαλούν τα βακτηρίδια.
 
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!