Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016


Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram έχει βάλει στόχο να ανταγωνιστεί ευθέως τα άλλα μέσα και να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, εγκαινιάζοντας ένα νέο χαρακτηριστικό και αυτό είναι μάλλον η αρχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του mashable η εφαρμογή θα αξιοποιήσει τη δύναμη του αλγορίθμου που χρησιμοποιεί το Facebook για να προβάλλει στο Instagram και στα προφίλ των χρηστών ιστορίες από ανθρώπους που δεν έχουν ακολουθήσει.

Οι προτάσεις θα εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης και θα βασίζονται κυρίως στα ενδιαφέροντά σας και στους ανθρώπους που ακολουθείτε ήδη στην εφαρμογή.

Το mashable αναφέρει ότι το Instagram ήδη επιβεβαίωσε τις αλλαγές που πρόκειται να ακολουθήσουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Στις προτάσεις επίσης θα βρίσκονται ιστορίες που είναι δημοφιλείς εκείνη την ημέρα, αλλά και λογαριασμοί που έχουν συχνά δημοφιλείς δημοσιεύσεις.

Έτσι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το υλικό και να δουν αυτό που τους ενδιαφέρει.

Πρόκειται για μια «επιθετική» κίνηση στο κοινωνικό δίκτυο το οποίο ήταν ανέκαθεν μια διαφορετική πλατφόρμα από τα υπόλοιπα μέσα, όπως το Facebook.

Η εκτίμηση όσων ασχολούνται πάντως με τα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι οι χρήστες αναμένεται να υποδεχτούν θετικά το νέο αυτό χαρακτηριστικό της εφαρμογής όπως έχει δείξει η συμπεριφορά τους και στο Facebook.

Εξάλλου οι προτάσεις θα βασίζονται σε όσα ενδιαφέρουν ήδη τους χρήστες και θα κινούνται γύρω από όσα δείχνουν να επιλέγουν από άλλες δημοσιεύσεις.

Εκπρόσωπος του Instagram αποκάλυψε ότι οι αλλαγές θα είναι ορατές κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

Τα δεδομένα από όλες τις μετεωρολογικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι η Γη βιώνει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία.

Τώρα, τα τελευταία ευρήματα των επιστημόνων της NASA αποκαλύπτουν ότι η Γη θερμαίνεται με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και 1.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τη NASA, ο πλανήτης θα συνεχίσει να θερμαίνεται τουλάχιστον 20 φορές γρηγορότερα από τον ιστορικό μέσο όρο για τα επόμενα 100 χρόνια.

«Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε πραγματικά μεταβεί σε μία πρωτοφανή κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα 1.000 χρόνια», δήλωσε ο Γκάβιν Σμιντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA.

Ο Ιούλιος του 2016 ήταν ο πιο θερμός μήνας στην ιστορία και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία φέτος έφτασε τον 1,38 βαθμό Κελσίου πάνω από τα μέσα επίπεδα του 19ου αιώνα.

Αυτός ο αριθμός είναι επικίνδυνα κοντά στο όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου που έχει καθοριστεί από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η NASA προειδοποιεί ότι οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται δραματικά με τους τρέχοντες ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον Σμιντ, για να διατηρηθεί η υπερθέρμανση κάτω από το όριο του 1,5 βαθμού, απαιτείται σημαντική και πολύ ταχεία μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και συντονισμένα έργα γεωμηχανικής.

«Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε καν περικοπές εκπομπών ανάλογες με τη διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ένας υπνάκος στη διάρκεια της ημέρας δεν μας βοηθά απλά να καταπολεμήσουμε την κούραση, αλλά βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα του εγκεφάλου μας να απορροφήσει νέες πληροφορίες, ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες.

Εθελοντές που πήραν μέρος σε μελέτη και κοιμούνταν 90 λεπτά στη διάρκεια της ημέρας, τα κατάφεραν καλύτερα σε τεστ από εκείνους που έμεναν ξύπνιοι.

«Ο ύπνος δεν φέρνει απλά ισορροπία που χαλάει από την παρατεταμένη εγρήγορση, αλλά σε νευρολογικό επίπεδο κάνει τον άνθρωπο να λειτουργεί καλύτερα από ό,τι λειτουργούσε πριν πάρει τον υπνάκο», δήλωσε ο δρ Μάθιου Ουόκερ, από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη.

Σαν e-mail

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ο εγκέφαλος ίσως χρειάζεται ύπνο για να επεξεργαστεί τις πρόσφατες αναμνήσεις και να δημιουργήσει «χώρο» ώστε να αποθηκεύσει νέα γεγονότα.

«Είναι λες και το κουτί με τα email που βρίσκεται στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου μας είναι γεμάτο μέχρι να κοιμηθούμε», εξηγεί ο Ουόκερ, «και μέχρι να καθαρίσει από όλα αυτά τα email να μην μπορεί να πάρει άλλα. Μόνο όταν κοιμόμαστε καθαρίζει, στέλνοντας όλα αυτά τα mail σε κάποιον φάκελο. Έτσι μετά μπορεί να δεχθεί νέα δεδομένα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μάθει περισσότερα και να λειτουργήσει καλύτερα όταν αισθάνεται ξεκούραστος και ξύπνιος παρά όταν είναι νυσταγμένος».

Πηγή: tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!