Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016


Τα πιο δημοφιλή θέματα του 2016 που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν όσο κανένα στο Facebook ανακοίνωσε το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο της ετήσιας ανασκόπησης «2016 Year in Review», το Facebook παρουσιάζει τα θέματα που κυριάρχησαν σε παγκόσμιο επίπεδο:
Αμερικανικές προεδρικές εκλογές
Πολιτικά γεγονότα στη Βραζιλία
Το Pokemon Go
Κίνημα «Black Lives Matter» (το κίνημα δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ μετά τα απανωτά περιστατικά πυροβολισμών μαύρων από αστυνομικούς και γενικότερα ενάντια στον ρατσισμό)
Ροντρίγκο Ντουτέρτε και οι εκλογές στις Φιλιππίνες
Ολυμπιακοί Αγώνες
Brexit
Super Bowl
Ντέιβιντ Μπόουι
Μοχάμεντ Άλι
Επιπλέον, για πρώτη φορά το Facebook παρουσίασε τα 10 κορυφαία βίντεο που μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω της πλατφόρμας (με την υπηρεσία «Ζωντανή Μετάδοση»):
Candace Payne, Chewbacca Mom
Ted Yoder, Soundscapes
Buzzfeed, Countdown to the next presidential election (Αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες προεδρικές εκλογές)
Atlanta Buzz, People are lining up to hug police officers in Dallas (Άνθρωποι στοιχίζονται για να αγκαλιάσουν αστυνομικούς στο Ντάλας)
NBC News, Election results (Τα αποτελέσματα των εκλογών)
Under the Hood, Video of a truck completely carved out of wood (Βίντεο φορτηγού σκαλισμένου από ξύλο)
Viral Thread, Population count from US to CA (Υπολογισμός του πληθυσμού)
CNN, Election results on Empire State building (Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Empire State building)
Dena Blizzard, Pokemon Go for moms «Chardonnay Go»
Super Deluxe, Election map (Χάρτης των εκλογών)
Bruges Olga
Στα Βορειοδυτικά του Βελγίου, βρίσκεται μια πόλη παραμυθάκι, η γοητευτική Bruges.
Κτίρια βγαλμένα στην κυριολεξία μέσα απο το Μεσαίωνα, πλακόστρωτα δρομάκια, ποδήλατα, άμαξες με αλογάκια, ατελείωτα κανάλια, βαρκούλες να κάνουν βόλτες μέσα σε αυτά, κουκλίστικα εστιατόρια, μοσχομυριστές κρεπερί…
Ο Froggy επισκέφθηκε τη Μπριζ 5 χρόνια πριν και αυτά που περιγράφουμε επάνω, μάλλον λίγα είναι για να μπορέσουμε να δώσουμε την απόλυτη εικόνα αυτής της πανέμορφης, ιστορικής πόλης, το Κέντρο της οποίας έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς απο την UNESCO..
Απο την επίσκεψή μου στην πόλη αυτή, έχω να θυμάμαι ατελείωτες ώρες περπάτημα, ψεύτικα κλαψουρίσματα για στάσεις (σε λαχταριστές κρεπερί, όμορφα γραφικά καφέ, παραδοσιακές μπυραρίες στην Πλατεία…)
Τις δύο παρακάτω φωτογραφίες βγάλαμε ενώ ετοιμαζόμασταν να αφήσουμε την πόλη και να επιστρέψουμε Βρυξέλλες, απόγευμα, σούρουπο, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη..
Bruges Olga
Η Μπριζ, έχει ένα ατού. Είναι απο μόνη της μια κούκλα.. Φανταστείτε τη λοιπόν, την περίοδο των γιορτών.. Θα σας κλέψει την καρδιά.  Η διακόσμηση της πόλης, των κτιρίων, των καταστημάτων, της κάθε γωνιάς, κάνει τον επισκέπτη να χοροπηδάει σα μικρό παιδάκι… (Τουλάχιστον έτσι χοροπηδούσε ο Froggy..)
Bruges Olga
Μετρώντας μόλις 120.000 κατοίκους, η.. »Βενετία του Βορρά», όπως πολλοί την αποκαλούν, βάζει και αυτή, τη δική της, μικρή πινελιά στα Χριστούγεννα.
Στην Κεντρική της Πλατεία, απο τα τέλη Νοεμβρίου, στήνεται η παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά, ή οποία παρέα με το παγοδρόμιο, προσφέρουν ξέγνοιαστες, όμορφες, Χριστουγεννιάτικες στιγμές σε κατοίκους και επισκέπτες αυτής.
Η Christmas Market μπορεί να μη λέει πολλά όσον αφορά το μέγεθός της, όμως, αυτό που μετράει, είναι όλοι οι άνθρωποι γύρω απο αυτή, γεμάτοι χαμόγελο, κουβεντιάζοντας, μασουλώντας παραδοσιακά προϊόντα, πίνοντας ζεστό κρασάκι, απολαμβάνοντας τη στιγμή. Γιατί αυτό είναι που μετράει τελικά και πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα, ε;
Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Μπριζ ανοίγει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και παραμένει αοιχτή μέχρι και τις πρώτες ημέρες του καινούριου χρόνου. 

Στα ωραία των εκδηλώσεων και το Φεστιβάλ πάγου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες και βρίσκεται στην Πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!