Κυριακή 31 Μαΐου 2020


Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ και του Τζεφ Γκιμπς «Planet of the Humans», αφαιρέθηκε από το YouTube, όπου ήταν διαθέσιμο δωρεάν.
Το ντοκιμαντέρ «κατέβηκε» λόγω αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων για το διάρκειας τεσσάρων δευτερολέπτων βίντεο που περιλαμβάνει.
Πριν από τη διαγραφή του, το βίντεο είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 8 εκατομμύρια προβολές.
Παραγωγής του Μάικλ Μουρ και του Τζεφ Γκιμπς, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία το «Planet of the Humans» διατυπώνει το αμφισβητούμενο επιχείρημα ότι οι πράσινες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια και η ηλιακή ενέργεια, είναι τελικά μη βιώσιμες.
Ο Γκιμπς, σε δήλωσή του, μετά την αφαίρεση της ταινίας από το YouTube αναφέρει: «Αυτή η προσπάθεια να αποσυρθεί η ταινία μας και η εμπόδιση του κοινού να τη δει είναι μια κατάφωρη πράξη λογοκρισίας από πολιτικούς επικριτές του «Planet of the Human» έγραψε. «Είναι κατάχρηση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων η διακοπή προβολής μιας ταινίας που έχει ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το πώς πλευρές του περιβαλλοντικού κινήματος συνεργάζονται με τη Wall Street και τους λεγόμενους “πράσινους καπιταλιστές”» υπογραμμίζει.
Ο Τζεφ Γκιμπς υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στην ταινία του. «Αυτή είναι μια ακόμη απόπειρα των αντιπάλων της ταινίας να ανατρέψουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου» τονίζει.
«Συνεργαζόμαστε με το YouTube για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα και για να αρχίσει να προβάλλεται ξανά η ταινία το συντομότερο δυνατό» σημειώνει.

Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, εκτόξευσε με επιτυχία δύο Αμερικανούς αστροναύτες σε τροχιά από τη Φλόριντα το Σάββατο, σε μια αποστολή (Demo-2) που αποτελεί την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση από αμερικανικό έδαφος μέσα σε διάστημα εννιά ετών.
O πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 3.22 μμ (τοπική ώρα- 10.22 ώρα Ελλάδος), εκκινώντας το 19 ωρών ταξίδι των Νταγκ Χάρλεϊ και Μπομπ Μπένκεν με το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η κάψουλα αποχωρίστηκε επιτυχώς από το δεύτερο επίπεδο του πυραύλου στις 3.35 και τέθηκε σε τροχιά. Το πρώτο επίπεδο του πυραύλου επέστρεψε στη Γη και προσνηώθηκε με επιτυχία στο μη επανδρωμένο σκάφος Of Course I Still Love You της SpaceX στον Ατλαντικό Ωκεανό, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί.
REUTERS/THOM BAUR
Όπως σημειώνει το Reuters, η εκτόξευση έγινε από την ίδια εξέδρα που είχε χρησιμοποιηθεί για την τελευταία πτήση του διαστημικού λεωφορείου της NASA, με πιλότο τον Χάρλεϊ, το 2011. Από τότε και μετά οι αστροναύτες της NASA μετέβαιναν σε τροχιά κλείνοντας θέσεις σε ρωσικά διαστημόπλοια Soyuz.
«Είναι απίστευτο, η δύναμη, η τεχνολογία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που βρισκόταν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα για την εκτόξευση. «Ήταν υπέροχο θέαμα για να βλέπει κανείς» πρόσθεσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την εκτόξευση απλά την αρχή, τονίζοντας πως κάποια στιγμή θα έρθουν πτήσεις προς τον Άρη.
Η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης την Τετάρτη είχε αναβληθεί 17 λεπτά πριν τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης, λόγω καιρικών συνθηκών. Ο καιρός απείλησε ξανά την εκτόξευση του Σαββάτου, αλλά εν τέλει βελτιώθηκε, επτιρέποντας την πραγματοποίησή της.
Ο 53χρονος Χάρλεϊ και ο 49χρονος Μπένκεν αναμένεται να παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για εβδομάδες, βοηθώντας το υπάρχον πλήρωμα στις εργασίες.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή ένα πρωτότυπο του επερχόμενου βαρέος σκάφους τς SpaceX, Starship, εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμών στο νότιο Τέξας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι δοκιμές αυτές δεν σχετίζονταν με την αποστολή Demo-2.
Το Starship προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους και 100 τόνους φορτίου σε προορισμούς όπως η Σελήνη και ο Άρης. Πρόκειται για το επόμενης γενιάς διαστημόπλοιο της εταιρείας, πλήρως επαναχρησιμοποιούμενο, που βρίσκεται στην «καρδιά» των σχεδίων του Μασκ για να καταστούν ευκολότερες και οικονομικότερες οι επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα.
naftemporiki.gr

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκαλύπτει ποιες θεωρεί τις καλύτερες ταινίες του 2010. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Premiere» είπε ότι η ταινία «The Social Network» του Ντέιβιντ Φίντσερ εύκολα κερδίζει ως το καλύτερο φιλμ και πρόσθεσε ότι ο σεναριογράφος της Άαρον Σόρκιν είναι «ο σπουδαιότερος εν ενεργεία δημιουργός διαλόγων».
Η ταινία «The Social Network» είναι το νούμερο ένα, επειδή είναι η καλύτερη. Κατατροπώνει τις υπόλοιπες στην αναμέτρηση, τόνισε ο Κουέντιν Ταραντίνο.
Το κινηματογραφικό έργο για τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, με πρωταγωνιστή τον Τζέσι Άιζεμπεργκ ήταν υποψήφιο για οκτώ Όσκαρ, μεταξύ άλλων στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε τρία.
Πέρυσι τον Ιανουάριο ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η ταινία «Δουνκέρκη» (Dunkirk) του Κρίστοφερ Νόλαν είναι για εκείνον η δεύτερη καλύτερη της περασμένης δεκαετίας ωθώντας τους θαυμαστές του να υποθέσουν ότι θα επέλεγε ως κορυφαίο ένα από τα δικά του φιλμ.
Ο 57χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός έχει εγκωμιάσει ξανά τον Ντέιβιντ Φίντσερ λέγοντας ότι η ταινία του «The Fight Club» βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες της περιόδου 1992-2009.

Η Εθνοφορουρά της Μινεσότα βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έπειτα από τέσσερις νύκτες, βίαιων σε ορισμένες περιπτώσεις, ταραχών, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και ότι περιμένει πως οι αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.
Από την Μινεάπολις μέχρι την Νέα Υόρκη και από την Ατλάντα μέχρι την Ουάσιγκτον, διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία την χθεσινή νύκτα καθώς φουσκώνει το κύμα της οργής για την μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα μέλη των μειονοτήτων.
«Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη…Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της καλωσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ξένα στοιχεία, ορισμένοι υπέρμαχοι της λευκής κυριαρχίας και μέλη καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για ορισμένα από τα βίαια επεισόδια στην Μινεάπολις. Οταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει διευκρινίσεις, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την σκέψη του.
Οι διαδηλώσεις συνεχίσθηκαν για τέταρτη νύκτα χθες και μετά την ανακοίνωση της σύλληψης και της απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού κατά του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.
Τρεις ακόμη αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από το σώμα και έρευνα διεξάγεται για το συμβάν.
Η εγγύηση για τον Ντέρεκ Σόβιν ορίσθηκε στις 500.000 δολάρια, ωστόσο, σήμερα το πρωί, δεν ήταν σαφές αν παραμένει υπό κράτησιν. Το όνομά του πάντως δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους των φυλακισμένων της κομητείας του Χένεπιν. Εάν καταδικασθεί, προβλέπεται ποινή 25 ετών κάθειρξης.
Ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.
Στην Ατλάντα, η Μπέρνις Κινγκ, η μικρότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κάλεσε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία προς το κοινοβούλιο της πολιτείας και απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο. Η διαδήλωση έγινε βίαιη όταν φωτιές άναψαν κοντά στα κεντρικά γραφεία του CNN και τζάμια έσπασαν στο λόμπι του κτιρίου. Πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ τους και τουλάχιστον ένα περιπολικό, κάηκαν.
Ο ράπερ Killer Mike, έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο της πόλης και τον αρχηγό της αστυνομίας, κάλεσε τους οργισμένους διαδηλωτές να μείνουν στα σπίτια τους και να κινητοποιηθούν για να νικήσουν στην κάλπη.
Διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους του Ντιτρόιτ, του Ντέβνερ, του Χιούστον, του Οκλαντ και του Λούισβιλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!