Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016


Η Google προσθέτει ένα νέο εργαλείο στη mobile έκδοση της μηχανής αναζήτησης Google Search, το οποίο έρχεται να βοηθήσει τους χρήστες στον προγραμματισμό του ταξιδιού ή των διακοπών τους.

Η λειτουργία Destinations θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης πραγματοποιήση αναζήτηση για κάποια χώρα ή τοποθεσία και προσθέσει τη λέξη “destination” μετά τον όρο αναζήτησης (π.χ. Djimbouti destinations). Στη συνέχεια, η Google θα του εμφανίζει πληθώρα πληροφοριών σχετικών με την αναζήτηση του, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία, αξιοθέατα, τιμές κλπ.

Πηγή: techgear.gr

Η ώρα της κρίσεως έφτασε: το μεσημέρι της Πέμπτης, η ΕΡΤ θα αποκαλύψει το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στη φετινή Eurovision, το οποίο ορίστηκε, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με απευθείας ανάθεση!

Όπως έχει γράψει τo star.gr, οι άνθρωποι της δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισαν να μην κάνουν εθνικό τελικό, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να στείλουν τον Μάιο στη Στοκχόλμη το συγκρότημα Argo, που αποτελείται από τους Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), Βλαδίμηρο Σοφιανίδη (τραγούδι), Κώστα Τοπούζη (ποντιακή λύρα), Ηλία Κεσίδη (φωνητικά – κρουστά) και Αλέκο Παπαδόπουλο (νταούλι).

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ελλάδα ονομάζεται «Utopian Land» και θα παρουσιαστεί, μαζί με video clip, σήμερα, στις 13:00, στην εκπομπή «Studio 3» της ΕΡΤ1, στην οποία θα μιλήσουν και οι Argo.

Επίσης, θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά στις 13:30 στο Πρώτο Πρόγραμμα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στο Kosmos 93,6.

Θυμίζουμε πως η χώρα μας έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στον α’ ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης, στις 10 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 14 του μήνα.
real.gr

Το ζευγάρι σε λίγους μήνες θα κρατάει στην αγκαλιά του το τέταρτο παιδί του.

Στα γενέθλια του Σάκη Ρουβά, η Κάτια Ζυγούλη είχε πει στις κάμερες πως το δώρο στον Σάκη θα το κάνει σε λίγο καιρό. Κανείς δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για εγκυμοσύνη, αφού η Κάτια Ζυγούλη προσέχει την διατροφή της και έχει πάρει ελάχιστα κιλά.

Το gossip-tv.gr επικοινώνησε με συνεργάτη του Σάκη Ρουβά, όπου επιβεβαίωσε το ευχάριστο γεγονός. Μάλιστα, η Κάτια Ζυγούλη διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήδη έχει αρχίσει να φοράει φαρδιά ρούχα.

Όσο για τον λόγο που δεν θέλησαν να το μοιραστούν με τον κόσμο από την αρχή ήταν επειδή η Κάτια Ζυγούλη ήθελε να ζήσει την εγκυμοσύνη της όσο καλύτερα γίνεται χωρίς να επικρατήσει ο πανικός που υπήρχε στις προηγούμενες εγκυμοσύνες.

Τέλος, η Αναστασία, ο Αλέξανδρος και η Αριάδνη έχουν ενημερωθεί για το νέο μέλος της οικογένειας και το περιμένουν με αγωνία.

Πάντως στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού πριν από 20 μέρες ομολογούμε ότι δεν φαινόταν τίποτα..

Οι επιστήμονες φαίνεται πως βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα του γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε πατατάκια, μόλις δοκιμάσουμε ένα.
Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται πως δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο αλάτι και στη ζάχαρη, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα σε όλα τα παχυντικά φαγητά. Οι ερευνητές εξάλλου κατέληξαν πως η μεγάλη κατανάλωση αλατιού συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία. Στη νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nutrition» φαίνεται πως το αλάτι παίζει πρωταρχικό ρόλο στην αυξανόμενη όρεξή μας, όταν τρώμε λιπαρά φαγητά.
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία κατά τη διεξαγωγή του πειράματος, έδωσαν σε 48 υγιείς ανθρώπους να δοκιμάσουν τρία σχεδόν πανομοιότυπα ποτά και τρία σχεδόν πανομοιότυπα γεύματα, στα οποία η μόνη διαφορά ήταν η ποσότητα αλατιού. Το πόρισμα του πειράματος αποκάλυψε πως το ποτό και το γεύμα με το περισσότερο αλάτι ήταν εκείνο που προτίμησαν και κατανάλωσαν σε μεγαλύτερη ποσότητα οι συμμετέχοντες. Πιο αναλυτικά, η γεύση του αλατιού έκανε τους ανθρώπους να καταναλώσουν 11% περισσότερο φαγητό, ανεξάρτητα από το πόσο λίπος περιεχόταν στα συστατικά.
Ο κεντρικός ερευνητής και καθηγητής του πανεπιστημίου Deakin, Russell Keast, σχολίασε τη σημασία του ποσοστού, τονίζοντας: «Μέσα στη διάρκεια κάθε μέρας, το 11% πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό». Αποδείχθηκε, μάλιστα, πως το αλάτι δεν κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε εκείνους με ιδιαίτερη ευαισθησία στη γεύση και τους υπόλοιπους. Όπως φάνηκε, το αλάτι προκάλεσε τη λαιμαργία και στις δυο κατηγορίες το ίδιο.
Ο Keast μιλώντας για τη «δύναμη» του αλατιού στη γεύση μας, εξήγησε πως «οι άνθρωποι με μεγαλύτερη ευαισθησία στη γεύση του λίπους, συνήθως δεν τρώνε παραπάνω από όσο απαιτείται από τον οργανισμό μας. Παρ’ όλα αυτά, μόλις τους προσφέρθηκε το αλατισμένο γεύμα, κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα με όλους τους υπόλοιπους, καθώς λόγω του αλατιού, δεν ένιωσαν το αίσθημα του κορεσμού».
Για την υπερφαγία, ωστόσο, ευθύνεται ως ένα ποσοστό και το λίπος, αφού τα υψηλά σε λιπαρά τρόφιμα παρασύρουν τους ανθρώπους στην υπερβολική κατανάλωση. Το αλάτι, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ο βασικός ένοχος για την άκρατη κατανάλωση  αλατισμένων φαγητών, όπως είναι τα αγαπημένα σε όλους πατατάκια.
Πηγή: protothema.gr

Κώδωνα κινδύνου κρούει η Bank of America η οποία σε έκθεσή της καταγράφει τις χώρες που είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσουν με βάση τα CDS. Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Βενεζουέλα.
Τα CDS της Βενεζουέλας βρίσκονται λίγο κάτω από τις 6.000 μονάδες βάσης, ενώ της Ελλάδας βρίσκονται στις 1.800 μονάδες βάσης.
BOFA_pinakas_xores_xreokopia_aftodioikisi
Οι επόμενες δέκα χώρες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας, βάσει των CDS τους, είναι
  • Ουκρανία
  • Πακιστάν
  • Αίγυπτος
  • Βραζιλία
  • Νότια Αφρική
  • Ρωσία
  • Πορτογαλία
  • Καζακστάν
  • Τουρκία
  • Βιετνάμ
Στον αντίποδα, Σουηδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία είναι οι ασφαλέστερες χώρες, με βάση πάντα τα ασφάλιστρα κινδύνου.

Aπίστευτο κι όμως αληθινό: Σύμφωνα με πρόβλεψη του Hachem Sadikki, υποψήφιου διδάκτορα στο University of Massachusetts, oι λογαριασμοί των νεκρών στο Facebook θα είναι περισσότεροι από αυτούς των ζωντανών μέχρι το τέλος του 2098!
Η πρόβλεψη έγινε με βάση ένα μοντέλο που υπολογίζει τον αριθμό των ατόμων που κάνουν εγγραφή στο Facebook και το πλήθος των χρηστών που πεθαίνουν.
Η πρόβλεψη μπορεί να αποδειχθεί άστοχη σε κάποια από τα σημεία της, καθώς βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης του Facebook θα σταθεροποιηθεί και το προσδόκιμο ζωής των χρηστών του θα παραμείνει αμετάβλητο. Ωστόσο, υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Facebook αποτελείται από έναν αυξανόμενο αριθμό σελίδων που ανήκουν σε νεκρούς ανθρώπους.
Όταν ένας χρήστης πεθαίνει, το site δεν διαγράφει το προφίλ του αλλά το μετατρέπει σε “προφίλ μνήμης”. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες παραμένουν στο site ακόμα και μετά τον θάνατό τους, με μια τροποποιημένη σελίδα που χρησιμοποιείται από τους φίλους τους για να μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις σκέψεις τους. Ο μόνος τρόπος να διαγραφεί η σελίδα είναι από κάποιον που γνωρίζει το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη.

Είναι σύνηθες φαινόμενο η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην αρχή της σχέσης να είναι συναρπαστική και το σεξ πολύ συχνό. Με τον καιρό, όμως, το πάθος «ξεθωριάζει» και συχνά δίνει τη θέση του στη ρουτίνα.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 57% των αντρών που διατηρούν μακροχρόνια σχέση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα που εκπονήθηκε από επιστήμονες στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τσάπμαν.
Ωστόσο, ποσοστό 32% των συμμετεχόντων στην ίδια έρευνα δήλωσαν πως η σεξουαλική τους ζωή είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα και το σεξ εξίσου παθιασμένο όσο τους πρώτους έξι μήνες της σχέσης!
Όπως είναι φυσικό, οι επιστήμονες θέλησαν να εξερευνήσουν βαθύτερα τις συνήθειες των ζευγαριών της δεύτερης κατηγορίας. Ποιες είναι αυτές;
1. Εκφράζουν την τρυφερότητά τους κάθε μέρα, όλη μέρα
Παραδόξως, ο παράγοντας που φάνηκε να «προβλέπει» με μεγαλύτερη βεβαιότητα τη σεξουαλική ικανοποίηση των ζευγαριών δεν είχε άμεσα σχέση με το σεξ! Η στοργή και η καλή σχέση των ζευγαριών εκτός κρεβατοκάμαρας, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, συνδέεται με μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σε βάθος χρόνου. Τα κομπλιμέντα, οι τρυφερές αγκαλιές και η συχνή επικοινωνία μέσα στην ημέρα καλλιεργούν ένα μόνιμο κλίμα ερωτισμού εξαιρετικά ευνοϊκό για τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού που διατηρεί πολυετή σχέση.
2. Μιλούν για το σεξ
Ποσοστό μικρότερο από 40% των αντρών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν πως έχουν εκφράσει ανοιχτά κάποια ερωτική τους επιθυμία στη σύντροφό τους το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, όσο περισσότερο μιλούσαν τα ζευγάρια για το σεξ (π.χ. να προτείνουν μια καινούργια στάση στο σεξ, να «επαινούν» τις επιδόσεις του/της συντρόφου ή να ζητούν τη γνώμη του/της συντρόφου), τόσο πιο ικανοποιημένα ήταν από τη σεξουαλική τους ζωή.
3. Εστιάζουν στο γυναικείο οργασμό
Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο γυναικείος οργασμός φαίνεται να έχει μεγαλύτερη «βαρύτητα» σε σύγκριση με τον αντρικό. Ίσως το εύρημα αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες παρά άντρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φτάσουν σε οργασμό. Συγκεκριμένα, μόλις το 66% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι φτάνουν σε οργασμό αρκετά συχνά όταν κάνουν σεξ.
4. Αποφεύγουν τη ρουτίνα
Τα ζευγάρια που δοκιμάζουν καινούργια πράγματα στο σεξ, από το πιο απλό όπως μια διαφορετική στάση στο σεξ έως πιο «εξωτικά» τεχνάσματα όπως τα ερωτικά βοηθήματα, είναι δύσκολο να βαρεθούν. Καλό είναι λοιπόν τα ζευγάρια να τολμούν πότε-πότε κάτι νέο αν θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το πάθος.
5. Προετοιμάζουν κατάλληλα το έδαφος
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, μερικά αρωματικά κεριά σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση μπορούν να κάνουν θαύματα! Εάν το περιβάλλον προωθεί την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων, τότε η διάθεσή τους θα είναι σίγουρα πιο ρομαντική και πιο ερωτική, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Ας μην θεωρούμε την κίνηση αυτή αυτονόητη, αφού μόλις το 17% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι μπαίνουν στον κόπο να φτιάξουν ατμόσφαιρα όταν βρίσκονται με τον/την σύντροφό τους.
Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε με σειρά προτεραιότητας τα ζώδια που είναι περισσότερο μπλεγμένα σε εγκλήματα και κάθε είδους παρανομίες αλλά και σε τι ειδικεύεται το κάθε ζώδιο.
1. ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είναι δυνατόν ο αισθηματίας του ζωδιακού να βρίσκεται στην πρώτη θέση των εγκληματιών; Και όμως… Οι Καρκίνοι, λένε οι στατιστικές του FBI, είναι οι πιο αμείλικτοι δολοφόνοι. Κι αν μάλιστα το κάνουν κατά συρροή, αφήνουν και κάποιο είδος «υπογραφής» στον τόπο του εγκλήματος, ώστε να μην τους φάει άλλος το copyright. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί κρίνονται κι από πάνω ως ψυχικά διαταραγμένοι… Α, παπα, και μακριά από μας τέτοιο κακό!
2.ΤΑΥΡΟΣ
Στη δεύτερη θέση της τιμητικής λίστας στρογγυλοκάθεται ο Ταύρος. Μόνος του, γιατί συχνά προτιμά να δουλεύει χωρίς συνεργάτες για λόγους δυσπιστίας (να μην πούμε και τσιγκουνιάς). Από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι το πλύσιμο χρημάτων (σ’ τα κάνει αόρατα) και γενικά, οι οικονομικές απάτες.
3. ΤΟΞΟΤΗΣ
Τους έχουμε για τύπους του ρίσκου και της περιπέτειας, αλλά να τους δούμε και τρίτους στην παρανομία πάει πολύ! Οι παραβατικοί Τοξότες ασχολούνται κυρίως με απάτες και κλοπές. Έχουν και το ταλέντο να μη γίνονται εύκολα τσακωτοί. Επίσης, προς τιμήν τους, δεν τραυματίζουν κόσμο παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο (δεν φταίει αυτός, εσύ που αντιστάθηκες…).
4. ΚΡΙΟΣ
Κι άλλο ζώδιο της Φωτιάς προστίθεται στην παρέα του… Κορυδαλλού. Ο Κριός φροντίζει να κάνει τις δουλειές του οπλισμένος και πιάνεται πιο εύκολα από τον Τοξότη. Πολλές φορές δουλεύει για λογαριασμό άλλων, του τύπου να καθαρίζει άσχετο κόσμο, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
5. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ποιος μας παρίστανε τον νομοταγή πολίτη; Νάτος λοιπόν ο Αιγόκερως στην πέμπτη θέση, με περίοπτη καριέρα στο οργανωμένο έγκλημα. Γενικά τα κάνει όλα και συμφέρει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, θεωρείται και από τους πιο σαδιστές δολοφόνους, ξεπερνώντας τους Σκορπιούς και κάθε άλλη προσδοκία.
6. ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Άλλο κρυφό ποταμάκι ο Παρθένος, τουλάχιστον δεν θεωρείται τόοοσο επικίνδυνος όσο οι προηγούμενοι. Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου κάνουν καριέρα σαν διαρρήκτες και χάκερ. Και φροντίζοντας να είναι πάντα προετοιμασμένοι, έχουν κι ένα όπλο να τους βρίσκεται. Δεν πιάνονται εύκολα όμως, προφανώς γιατί πάντα φοράνε γάντια (τόσα μικρόβια στα ξένα σπίτια).
7. ΖΥΓΟΣ
Ξέρεις που λένε πως είναι το ζώδιο της Δικαιοσύνης; Ε, λοιπόν, οι Ζυγοί θεωρούνται οι πιο διεφθαρμένοι εγκληματίες. Είναι επικίνδυνοι και αφήνουν συχνά να μιλήσουν τα όπλα (πού να επιχειρηματολογείς τώρα, μπαμ και καθάρισες…)!
8. ΙΧΘΥΕΣ
Ο Ιχθύς θεωρείται επικίνδυνος λόγω ταμπεραμέντου (Όλοι κάτω και σκασμός, μην τα πάρω!). Ο τομέας που ειδικεύεται είναι το έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά (γιατί άραγε;) και τη φαρμακευτική, γενικότερα.
9. ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σαν τους συναδέλφους τους στα ζώδια του Νερού, τους Ιχθείς, οι Σκορπιοί επίσης είναι επίφοβοι, γιατί πουλάνε άγριο τσαμπουκά. Επίσης έχουν μια ροπή προς τα ερωτικα εγκλήματα (πρώτα φεύγει η ψυχή -του άλλου, βασικά- και μετά το χούι). Α, σκοτώνουν και κατά παραγγελία, αν θες κάτι.
10. ΛΕΩΝ
Ακόμα και σαν εγκληματίας, ο Λέων θέλει να κάνει τη φιγούρα του. Θα πίστευε κανείς πως θα αφηνόταν να τον πιάσουν, για να φανεί πως ήταν ο δράστης (εγώ, δοξάστε με). Θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους και ασχολείται με ποικιλία παρανομιών, αλλά όχι με μικροκλοπές γιατί ψιλικατζής δεν είναι, πώς να το κάνουμε.
11. ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος έχει ταλέντο να χειραγωγεί τους άλλους και το αξιοποιεί κάνοντας έξυπνες απάτες. Επίσης και βεντέτες ή ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Πάντως δεν είναι από τους σοβαρούς εγκληματίες, συνήθως οι παρανομίες του παίρνουν λίγα points στον Ποινικό Κώδικα.
12. ΔΙΔΥΜΟΣ
Ο Δίδυμος ή είναι αρκετά νομοταγής ή ξέρει να τη βγάζει καθαρή, πάντως έχει την τελευταία θέση στη λίστα. Συνήθως κάνει διαφόρων ειδών απάτες, πράγμα για το οποίο σίγουρα έχει την απαιτούμενη εξυπνάδα και ευφράδεια. Τι να το κάνει το όπλο, άμα μπορεί να σε πείσει να του τα ακουμπήσεις με τη θέλησή σου;
Πηγή: newsnow.gr

Έναν εύκολο τρόπο για να εισβάλει στον λογαριασμό ενός οποιουδήποτε χρήστη του Facebook βρήκε ένας προγραμματιστής.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Ανάντ Πρακάς, ο οποίος εργάζεται στην Ινδική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart μπορεί να παραβιάσει οποιονδήποτε λογαριασμό και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει συνθηματικό, γεγονός που σημαίνει πως 1,6 δισεκατομμύρια λογαριασμοί βρίσκονται στο έλεός του.
Όπως εξήγησε ο Πρακάς όταν ένας χρήστης ξεχάσει το συνθηματικό του και ζητήσει καινούργιο, πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα με την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, το όνομα χρήστη ή τον αριθμό του τηλεφώνου του. Στην συνέχεια λαμβάνει έναν 6ψήφιο κωδικό τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μπει στον λογαριασμό του.
Το Facebook προκειμένου να αποτρέψει τους χάκερς από το να μαντέψουν έναν κωδικό το κλειδώνει την διαδικασία μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου. Όμως ο προγραμματιστής ανακάλυψε ότι στην beta έκδοση του Facebook που χρησιμοποιείται από προγραμματιστές, δεν υπάρχουν οι ίδιοι αυστηροί περιορισμοί.
Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Burp Suite μπόρεσε να δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μέχρι να βρει το σωστό συνθηματικό και να μπει στο δικό του αλλά και σε πολλά άλλα προφίλ ώστε να δείξει την τρύπα που υπάρχει στο σύστημα.
Βέβαια ο ίδιος δεν το εκμεταλλεύτηκε αφού ειδοποίησε το Facebook που την επόμενη μέρα διόρθωσε το πρόβλημα και τον ευχαρίστησε, δίνοντάς του 15.000 δολάρια.
Πανηγυρικά στους 8 η Παρί: Ο Ιμπραΐμοβιτς τιμώρησε την Τσέλσι
Ο Ιμπραΐμοβιτς ήθελε «εκδίκηση» για την περσινή αποβολή και γύρισε στο Λονδίνο για πάρτι. Με μία ασίστ και ένα γκολ οδήγησε την Παρί στη νίκη (1-2) επί της Τσέλσι και στους «8» του Champions League.
Πώς έπαιξαν 

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα οι δύο ομάδες σε σχέση με όπως τις έχουμε συνηθίσει να αγωνίζονται σε αγγλικό και γαλλικό πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι του Γκους Χίντινγκ αγωνίστηκε και πάλι με το 4-2-3-1 με τον Κένεντι αριστερό μπακ, σέντερ μπακ τους Κέιχιλ και Ιβάνοβιτς ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε στο πλευρό του Φάμπρεγας ο Μίκελ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντιέγκο Κόστα, οι Αζάρ, Γουίλιαν και Πέδρο.

Από την άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν όπως αναμενόταν άφησε εκτός τον Έντινσον Καβάνι και πιστός στο 4-3-3 επέλεξε τον Μαρκίνιος δεξί μπακ ενώ ο Ραμπιό πήρε θέση δίπλα στους «σίγουρους» Ματουιντί και Μότα. Στην τριάδα της επίθεσης εκτός των Ντι Μαρία και Ιμπραΐμοβιτς, αγωνίστηκε ως βασικός ο Λούκας Μόουρα.

Το ματς 

Από τα πρώτα λεπτά του ματς φάνηκε ότι μεγαλύτερο ρόλο θα έπαιζε η θέληση και το πάθος, παρά τα συστήματα και οι τακτικές, αφού μόλις στα πρώτα 6 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία κλασική ευκαιρία. Στο 3’ ο Ντιέγκο Κόστα με μια προσποίηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Τιάγκο Σίλβα βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Τραπ απέκρουσε μακριά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι και πλάσαρε τον Κουρτουά, αλλά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή απομάκρυνε με προβολή ο Ιβάνοβιτς.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν με σαφώς λιγότερο άγχος πήρε τα ηνία του ματς και στο 16’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντι Μαρία με κάθετη πάσα βρήκε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μέσα στην περιοχή και ο Σουηδός με πάσα «πάρε-βάλε» έχρισε σκόρερ τον Ραμπιό που με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας δεν είχε πρόβλημα να «γράψει» το 1-0.
Στο 27’ κόντρα στη ροή του αγώνα η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει, αφού ο Πέδρο έκλεψε την μπάλα από τον Μότα στον άξονα του γηπέδου, έπαιξε το «1-2» με τον Γουίλιαν και ο Βραζιλιάνος με κάθετη βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα. Ο τελευταίος με ωραία ντρίπλα «απαλλάχθηκε» από το μαρκάρισμα του Τιάγκο Σίλβα και με πλασέ έκανε το 1-1.

Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, η Τσέλσι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αύξησε την ένταση στην άμυνα της Παρί, χάνοντας ευκαιρίες με σουτ των Φάμπρεγας (40’), Αζάρ (42’) και Ντιέγκο Κόστα (45’+1’), αλλά το 1-1 έμεινε ως ιστορία του α’ ημιχρόνου.
Στο β’ ημίχρονο η Τσέλσι συνέχισε να επιτίθεται, αλλά ουσιαστικά όλα κρίθηκαν μέχρι το 65’… Συγκεκριμένα, στο 60’ ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι, Ντιέγκο Κόστα, αποχώρησε τραυματίας ενώ στο 65’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Τραπ να λέει «όχι» σε διαδοχικά σουτ των Γουίλιαν και Αζάρ.

Τότε ήταν που η Παρί μυρίστηκε «αίμα»… Στο 67’ ο Ντι Μαρία έκανε ό,τι ήθελε στην αριστερή πτέρυγα, έβγαλε τη σέντρα και ο Ιμπραΐμοβιτς σε κενή εστία, αφού είχε εξουδετερωθεί ο Κουρτουά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2, προσθέτοντας και το γκολ στο ενεργητικό του, εκτός από την ασίστ.
Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικά λεπτά με την Παρί Σεν Ζερμέν να φτάνει όπως αποδείχθηκε σε μια άνετη πρόκριση στους «8» του Champions League επί της Τσέλσι.
Πηγή: sport-fm.gr
Τρία νέα μοντέλα iPhone πρόκειται να δώσει στην κυκλοφορία τους επόμενους μήνες η Apple.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το iPhone 5SE αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν το iPhone 7s και το iPhone 7 Pro.

Το νέο κινητό θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, κάμερα 8 Megapixel, επεξεργαστή A8 και μνήμη RAM 1GB.

Η pro έκδοση θα έχει καλύτερη κάμερα, η οποία θα έχει ένα σύστημα με διπλούς φακούς, που θα διευκολύνει την λήψη φωτογραφiών υψηλής ανάλυσης ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

http://www.thestival.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!