Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Λάβετε θέσεις… μπροστά στην τηλεόραση: Ξεκινά το House of Cards

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, 30 Μαΐου, ο πέμπτος κύκλος της σειράς που... σπάει ταμείαΛάβετε θέσεις στον καναπέ, την πολυθρόνα, ή όπου βρείτε μπροστά στην τηλεόραση. Γιατί απόψε, κάνει πρεμιέρα ο πέμπτος κύκλος της δημοφιλούς σειράς House of Cards, στο δίκτυο Netflix.
Γιατί μπορεί η Ρόμπιν Ράιτ να δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους έκλεψε πολλές ιδέες, όμως εκατομμύρια φανατικοί τηλεθεατές παραμένουν «πιστοί» του σίριαλ και αναμένουν πώς και πώς κάθε νέο επεισόδιο.
Ο πολυαναμενόμενος νέος κύκλος κάνει πρεμιέρα αποτελείται από 13 επεισόδια τα οποία θα μεταδίδονται ένα ανά εβδομάδα.
Στον κύκλο αυτό δεν συμμετέχει ο δημιουργός της σειράς, συγγραφέας και παραγωγός Μπο Γουίλιμον. Συγγραφείς του 5ου κύκλου είναι οι Μελίσα Γκίμπσον και Φρανκ Πουγκλίζ, βετεράνοι σεναριογράφοι οι οποίοι νιώθουν τον «Φρανκ» και την «Κλερ» μέλη της οικογένειάς τους.
Το τρέιλερ της σειράς «προμηνύει» τη συνέχεια της προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ του Φρανκ 'Αντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) και του Γουίλ Κόνγουεϊ (Τζόελ Κίναμαν) ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών. Ο προηγούμενος κύκλος διακόπηκε κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο Φρανκ και η Κλερ είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν με κάθε κόστος και είναι φανερό ότι δεν θα αφήσουν σε «χλωρό κλαδί» τον Κόνγουεϊ.

Στο τρέιλερ βλέπουμε τον Κόνγουεϊ νευρικό και αγχωμένο μετά τις κινήσεις του αντιπάλου του Φρανκ, ο οποίος κινείται έξυπνα, στοχευμένα και χωρίς ενδοιασμούς. Καθώς στον προηγούμενο κύκλο είχαμε παρακολουθήσει τη δημοσίευση άρθρου σε μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα για τις «ραδιουργίες» του Φρανκ, μένει να δούμε τώρα πώς αυτός θα μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό γι αυτόν κλίμα. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας Κλερ η οποία περιμένει στη γωνία για να πάρει την εκδίκησή της από τον Φρανκ.
Στον νέο κύκλο θα δούμε και νέα πρόσωπα, ανάμεσά τους η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Πατρίτσια Κλάρκσον και ο Κάμπελ Σκοτ, κινηματογραφικός πατέρας του Πίτερ Πάρκερ στην ταινία «Amazing Spider-Man».
Με πληροφορίες από Corriere della Sera

Ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σοκ που υπέστη ο πρίγκιπας Γουίλιαμ από τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

«Μου πήρε σχεδόν 20 χρόνια για να φτάσω σε αυτό το σημείο», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail και πρόσθεσε: «το βρίσκω ακόμα και τώρα δύσκολο, γιατί εκείνη την εποχή ήταν τόσο ακατέργαστο. Και επίσης δεν ήταν σαν τη θλίψη που νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι, επειδή όλοι οι άλλοι το γνώριζαν, όλοι ήξεραν την ιστορία, όλοι την γνώριζαν».

Ο κληρονόμος του βρετανικού θρόνου ήταν 15 χρόνων όταν έμαθε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και είπε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τραύμα.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σοκ δεν μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ, όμως μπορεί. Είναι μια τόσο απίστευτα μεγάλη στιγμή στη ζωή και δεν σ' αφήνει ποτέ, απλώς μαθαίνεις να ζεις μ' αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα.

Είπε ακόμα πως εξακολουθεί να του λείπει η μητέρα του και λυπάται που ποτέ δεν μπόρεσε να γνωρίσει τη γυναίκα του Κέιτ Μίντλετον, και τα δύο τους παιδιά τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

«Θα ήθελα να ακούω τις συμβουλές της. Θα ήθελα την αγάπη της προς την Κάθριν και να δει τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Με στενοχωρεί που ποτέ δεν θα τα κάνει όλα αυτά, ότι δεν θα τη γνωρίσουν ποτέ», είπε.

Ο Γουίλιαμ έδωσε τη συνέντευξη στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την εξάλειψη των προκαταλήψεων γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους στωικούς Βρετανούς να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι πέρασε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του, ήταν μόλις 12 όταν σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο «πλήρες χάος» επειδή κράτησε μέσα του τα όσα αισθανόταν για τον θάνατο της μητέρα του αντί να μοιραστεί τον πόνο του.

«Έχω μάλλον πλησιάσει πολύ κοντά στην κατάρρευση πολλές φορές, όταν όλα τα είδη θλίψης και τα είδη των ψεμάτων και των παρανοήσεων, έρχονταν προς τα πάνω μου από κάθε γωνιά» είπε στην Telegraph.

Ήταν η βασίλισσα των Καννών φέτος, παίζοντας σε τρεις ταινίες και μια σειρά που μετείχαν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα: στα 49 της χρόνια η Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε χθες βράδυ με ειδικό βραβείο του 70ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, επισφράγιση μιας τολμηρής σταδιοδρομίας.

Η αυστραλο-αμερικανίδα ηθοποιός, που περνά δυναμικά από τις ταινίες με μεγάλη εμπορική επιτυχία στα ανεξάρτητα φιλμ, έπαιζε στην ταινία "The Beguiled" ("Προδότης"), μαζί με τους Κόλιν Φάρελ, Ελ Φάνινγκ και Κίρστεν Ντανστ.

Η ταινία, που διεκδικούσε τον Χρυσό Φοίνικα, χάρισε στη σκηνοθέτη του Σοφία Κόπολα το βραβείο σκηνοθεσίας.

Ήταν για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό με το δράμα φαντασίας του έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, πάλι στο πλευρό του Κόλιν Φάρελ. Η ταινία "The Killing of a Sacred Deer" τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου.

Εκτός διαγωνισμού, αυτή η ψηλή καλλονή με το λείο, πορσελάνινο δέρμα ήταν επίσης στην Κρουαζέτ για την ταινία "How to talk to girls at parties" του Αμερικανού Τζον Κάμερον Μίτσελ και για τη σειρά "Top of the Lake" της νεοζηλανδής σκηνοθέτη Τζέιν Κάμπιον, που ανέβηκε σε ειδική προβολή.

Η ηθοποιός που έχει βραβευτεί με τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα 'Οσκαρ το 2003 για την ερμηνεία της ως Βιρτζίνια Γουλφ στις "'Ώρες" του Στίβεν Ντάλντρι, έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στις Κάννες.

Φωτογραφήθηκε πάνω στο κόκκινο χαλί στα εγκαίνια του φεστιβάλ το 2001 για το "Moulin Rouge" του Μπαζ Λούρμαν, στο οποίο υποδυόταν μια πανέμορφη χορεύτρια του καμπαρέ. Μετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα με το δράμα "Dogville" του Λαρς φον Τρίερ (2003) και με το θρίλερ "Paperboy" του Λι Ντάνιελς (2012) ή ακόμη με τη βιογραφική ταινία "Γκρέις του Μονακό" του Ολιβιέ Νταχάν, με την οποία άνοιξε η αυλαία του φεστιβάλ το 2014.

Με περισσότερες από 60 ταινίες στο ενεργητικό της, η ηθοποιός που το περιοδικό "People" είχε ανακηρύξει "την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου" το 2002, συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Γκας Βαν Σαντ, η Τζέιν Κάμπιον.

Η Νικόλ Μέρι Κίντμαν γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 στη Χονολουλού, όπου ο πατέρας της, αυστραλός ψυχολόγος, εργαζόταν στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Η οικογένεια επέστρεψε στην Αυστραλία όταν η Νικόλ ήταν τεσσάρων ετών. Πολύ μικρή στράφηκε στο μπαλέτο, στη μιμητική και στην κωμωδία, αφήνοντας τις κλασικές σπουδές για την υποκριτική.

Το 1983 ξεχώρισε σε ηλικία 14 ετών για την ερμηνεία της στην αυστραλιανή τηλεταινία "Bush Christmas".

Έπειτα από μερικούς ρόλους στην Αυστραλία, δοκιμάζει στο Χόλιγουντ με το "Dead Calm" ("Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου"/1989), στη συνέχεια με το "Days of Thunder" ("Μέρες κεραυνού"/1990) στην οποία υποδύεται τη φιλενάδα του Τομ Κρουζ.

Η ζωή της αλλάζει πράγματι εκείνη τη στιγμή: γίνεται η σύντροφος του πρωταγωνιστή του "Top Gun". Παντρεύονται το 1991 σε μια τελετή που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης. Δέκα χρόνια μετά, έρχεται το διαζύγιο, ένα από τα πιο πολύκροτα του Χόλιγουντ.

Στο μεταξύ, η Κίντμαν ακολουθεί μια εκλεκτική καριέρα: από το ανεξάρτητο φιλμ "To Die For" ("Έτοιμη για Όλα"/1995) του Γκας Βαν Σαντ, χάρη στο οποίο αποδεικνύει το ταλέντο της στην υποκριτική και κερδίζει μια Χρυσή Σφαίρα, έως τις ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία "Batman Forever" (1995) και "Peacemaker" ("Ο Ειρηνοποιός" /1997) και το διάσημο "Eyes wide shut" ("Μάτια Ερμητικά Κλειστά"/1999) του Κιούμπρικ, του οποίου τα γυρίσματα διήρκησαν έναν και πλέον χρόνο.

Το 2001, η Κίντμαν ανθίζει μετά το διαζύγιο της με την εμπορική επιτυχία του "Moulin Rouge", που της χαρίζει ξανά τη Χρυσή Σφαίρα και την καθιερώνει ως σταρ παγκόσμιας εμβέλειας.

Θα ακολουθήσουν η ταινία τρόμου "The Others" ("Οι 'Αλλοι") του Aλεχάντρο Αμενάμπαρ, η "Επιστροφή στο Cold Mountain" του 'Αντονι Μινγκέλα, η "Hours" ή "The Interpreter" (Η Διερμηνέας"), η τελευταία του Σίντνεϊ Πόλακ.

Τα τελευταία χρόνια έπαιξε κυρίως στις ταινίες "Rabbit Hole" ("Απώλεια"/2010) του Τζον Κάμερον Μίτσελ και "Paperboy". Και φέτος ήταν υποψήφια στα 'Οσκαρ για τον ρόλο της θετής μητέρας στο "Lion" του Γκαρθ Ντέιβις.

Το 2017 έπαιξε στη μίνι αμερικανική σειρά "Big Little Lies" μαζί με την Ρις Γουίδερσπουν.

Η Κίντμαν είναι παντρεμένη από το 2006 με τον μουσικό της κάντρι Κιθ Ούρμπαν με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση που δέχτηκε νεκροφόρα, η οποία και θεωρήθηκε ύποπτη από αστυνομικές αρχές.
Συγκεκριμένα, έξι άνθρωποι, ένας περαστικός και πέντε υπάλληλοι ενός γραφείου κηδειών, σκοτώθηκαν στο Αρά, στην Ακτή Ελεφαντοστού, από αστυνομικούς που καταζητούσαν τους δράστες μιας ληστείας, όπως ανέφεραν ένας κάτοικος της περιοχής αυτής και μια δικαστική πηγή.
Η αστυνομία αναζητούσε τους ληστές που άρπαξαν 32 εκατομμύρια φράγκα (περίπου 49.000 ευρώ) από έναν εύπορο έμπορο της περιοχής.
“Το σοκ είναι τεράστιο. Οι νεκροθάφτες επέστρεφαν στο Αμπιτζάν μετά από μια κηδεία όταν το όχημά τους, μια νεκροφόρα, μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών”, είπε ο Φιρμίν Κουακού, κάτοικος του Αρά.
Ο κυβερνητικός επίτροπος (στρατιωτικός εισαγγελέας), συνταγματάρχης Ανζ Κεσί, ανακοίνωσε ότι διενεργείται ήδη έρευνα για την υπόθεση. Έχουν συλληφθεί τέσσερις αστυνομικοί και ο επικεφαλής της ομάδας τους.
Τον Οκτώβριο του 2016 όλοι οι αστυνομικοί της πόλης Κατιολά αποσπάστηκαν σε άλλες περιοχές μετά από μια υπόθεση αστυνομικής βίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ταραχές στην περιοχή. Στα τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση στην Νταλόα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού, από αγνώστους που κατάφεραν να αποσπάσουν όπλα και να απελευθερώσουν τους κρατούμενους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!