Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Μπορεί το κανονικό Facebook να έχει κατώτατο όριο ηλικίας τα 13 χρόνια, όμως τα παιδιά βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ένα κοινωνικό δίκτυο ειδικά διαμορφωμένο για αυτά.

Πρόκειται για το PopJam που υπογράφει η βρετανική εταιρεία παιδικών online παιχνιδιών Mind Candy και γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό αλλά και επιφύλαξη από ορισμένους.

Το νέο αυτό κοινωνικό δίκτυο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών και τους επιτρέπει να μοιράζονται ζωγραφιές, να σχολιάζουν τις δημιουργίες άλλων χρηστών και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ζωγραφικής.

Προκειμένου να καθησυχάσει τις γονεϊκές ανησυχίες, ο ιδρυτής του PopJam Μάικλ Ακτον Σμιθ, γνωστός και από το επιτυχημένο παιχνίδι Moshi Monsters που μετρά 85.000.000 χρήστες, εξηγεί ότι η υπηρεσία θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη.

Συγκεκριμένα, θα απαγορεύονται οι selfie φωτογραφίες, ενώ οι διαχειριστές θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον εντοπισμό παιδεραστών, ή περιστατικών εκφοβισμού (bullying).

techit.gr
Ένας διαδραστικός χάρτης ενημερώνει τους χρήστες σε πραγματικό για όλες τις επιθέσεις που κάνουν οι χάκερ.

Η εταιρία ασφάλειας, Norse δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη που ενημερώνει τους χρήστες για όλες τις κυβερνο-επιθέσεις που γίνονται στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο!

Ο χάρτης επίσης περιλαμβάνει πληροφορίες (όπως είναι η IP αυτού που κάνει επίθεση, τον τύπο της επίθεσης, αλλά και την ώρα που κάνει κάθε σχετική απόπειρα) για την προέλευση και το στόχο κάθε επίθεσης, ενώ παράλληλα κρατάει στατιστικά χρήσης.

Οι χρήστες μέσα από το χάρτη μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο, από απλές απόπειρες προσπέρασης κάποιου firewall, μέχρι και αρκετές πιο μεγάλης έκτασης επιθέσεις σε μεγάλα data centers.

Μπορείτε να δείτε το χάρτη εδώ.
Πηγή: techit.gr
Οποιοσδήποτε «παλιός» μανάβης θα σας πει ότι είναι καλύτερα να μη βάλετε τις τομάτες που αγοράσατε στο ψυγείο γιατί θα γίνουν άνοστες. Η παραδοσιακή συμβουλή επιβεβαιώνεται τελικά και από τα επιστημονικά ευρήματα. Οπως επισημαίνουν ειδικοί και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείου κάνει τις τομάτες άνοστες και λιγότερο ζουμερές.

Γεννημέρες για τη ζέστη
Οι τομάτες έχουν γεννηθεί στις θερμές ερήμους των δυτικών ακτών της Νότιας Αμερικής και άρα δεν έχουν τα κατάλληλα «εφόδια» ώστε να προσαρμόζονται στις αρκτικές θερμοκρασίες των ψυγείων μας, τόνισε ο Χάρολντ Μακ Γκι, αναλυτής της «επιστήμης της κουζίνας» των «New York Times» και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, μιλώντας στον δικτυακό τόπο επιχειρηματικών ειδήσεων Quartz. «Η μυρωδάτη, γήινη γεύση της τομάτας είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης ενζύμων η οποία παράγει θειώδεις αρωματικές ενώσεις» εξήγησε. «Το ψυχρό κλίμα του ψυγείου εμποδίζει τη δράση αυτών των ενζύμων με αποτέλεσμα οι τομάτες σταδιακά να χάνουν τη γεύση τους».

Ανάλογα είναι τα συμπεράσματα της Κατρίν Ρενάρ από το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Ερευνας της Γαλλίας, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα των μελετών της μιλώντας στον δικτυακό τόπο Business Insider. «Η μέση θερμοκρασία ενός οικιακού ψυγείου είναι περίπου 4,4 βαθμοί Κελσίου, όμως οι μελέτες μας έχουν δείξει ότι οι τομάτες δεν αντεπεξέρχονται καλά σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου» υπογράμμισε η ερευνήτρια. Όπως ανέφερε, το ψυχρό περιβάλλον δεν προκαλεί μεταβολές στην περιεκτικότητα της τομάτας σε σάκχαρα ή στην οξύτητά της αλλά κάνει τη σάρκα της κοκκώδη και λιγότερο ζουμερή.

Οι φανατικοί της «σιγουριάς» που προσφέρει η συντήρηση των λαχανικών στο ψυγείο μπορεί να αντιτείνουν ότι τα ίδια θειώδη αρώματα που κάνουν τις τομάτες νόστιμες τις κάνουν επίσης να χαλάνε και να σαπίζουν, και ότι αν τις βγάλουμε από το ψυγείο λίγες ημέρες προτού τις καταναλώσουμε η διαδικασία του «νοστιμίσματος» έχει ενεργοποιηθεί και πάλι προσφέροντας ικανοποιητική γεύση. Η κυρία Ρενάρ ωστόσο συμβουλεύει να προτιμούμε για τη φύλαξή τους ένα δροσερό και φωτεινό σημείο στον πάγκο της κουζίνας, όπου μπορούν να διατηρηθούν περίπου για μια εβδομάδα.

Πηγή: tovima.gr
Θα περάσει τα υπόλοιπα 20 χρόνια της ζωής του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αφού βίασε μία 8χρονη! 
 
 Ο 21χρονος από την Νότια Αφρική συνελήφθη επ 'αυτοφώρω να βιάζει το μικρό κορίτσι αφού πρώτα το είχε δει να το βιάζει ένας 13χρονος!

Ο Κλιφ ήταν μεθυσμένος και γυρνούσε σπίτι όταν είδε στο πίσω μέρος της αυλής, ένα 13χρονο να προσπαθεί να βιάσει μία 8χρονη. Άρχισε τότε να κυνηγά το αγόρι ενώ όταν επέστρεψε στο τρομαγμένο παιδί, έβγαλε το μαχαίρι του και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει αν φωνάξει.

Κάποιος όμως τον είδε και κάλεσε την αστυνομία όπου και τον συνέλαβε.

Ο ίδιος είπε λίγο αργότερα στους αξιωματικούς ότι δεν ήταν ο μόνος που βίασε το παιδί. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 13χρονος για το βιασμό. Ο δικηγόρος του 21χρονου δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν μεθυσμένος και έχει δείξει μεταμέλεια.

http://www.newsbomb.gr

Οι Pink Floyd, το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα της ροκ, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας τους δουλειάς ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στα δισκογραφικά δρώμενα.
Με ένα tweet, η Πόλυ Σάμσον, σύζυγος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd, ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία νέου δίσκου του συγκροτήματος σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τo τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο «The Division Bell».  Η Σάμσον, μεταξύ άλλων, έγραψε στην ανάρτησή της: «Το άλμπουμ, με τίτλο «Endless River», βασίζεται στις ηχογραφήσεις του 1994 αποτελώντας το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ ωραίο». Ο Ρίτσαρντ Ράιτ, ο οποίος ίδρυσε το 1965 το συγκρότημα μαζί με τους Σιντ Μπάρετ, Νικ Μέισον και Ρότζερ Γουότερς, πέθανε από καρκίνο το 2008 και το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα ακούγεται η φωνή του.

STORM THORGERSON
Οι Pink Floyd, που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής, έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει γύρω στα 74,5 εκατομμύρια άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

naftemporiki.gr
Ένας τυφλός ταξιδεύει προς το Τέξας αεροπορικώς. Μπαίνει στο αεροπλάνο, κάθεται στο κάθισμα, το οποίο αισθάνεται τεράστιο. Οπότε και ρωτά την αεροσυνοδό:

- «Συγγνώμη, αλλά αυτό το κάθισμα δεν είναι κάπως μεγαλύτερο απ` το κανονικό;»

- «Όλα στο Τέξας είναι μεγαλύτερα!», του απαντά.

Φτάνει στο ξενοδοχείο, πάει στο δωμάτιό του, όπου περπατάει επί ένα λεπτό χωρίς να φτάσει σε τοίχο.

- «Δεν είναι κάπως μεγάλο το δωμάτιο;», ρωτά το παιδί που ανέβασε τις βαλίτσες.

- «Όλα στο Τέξας είναι μεγαλύτερα.», του απαντάει εκείνο.

Κατεβαίνει στο μπαρ, όπου ζητάει ένα μικρό ποτήρι μπύρα. Ο μπάρμαν όμως, του δίνει ένα ποτήρι του ενός λίτρου.

- «Συγνώμη, ένα μικρό ποτήρι μπίρα ζήτησα!», λέει ο τυφλός στον μπάρμαν.

- «Όλα στο Tέξας είναι μεγαλύτερα», απαντάει ο μπάρμαν.

Κάποια στιγμή, ο τυφλός θέλει να πάει στην τουαλέτα, οπότε και ρωτάει τον μπάρμαν που είναι.

- «Τρίτη πόρτα δεξιά στον διάδρομο.»

Ο τυφλός πάει ψηλαφίζοντας. Κατά λάθος όμως, μπαίνει στην τέταρτη πόρτα, όπου βρίσκεται η πισίνα και φυσικά όντας τυφλός, πέφτει μέσα. Οπότε αρχίζει να ουρλιάζει τρομοκρατημένος:

- «Μην τραβήξετε το καζανάκι!».
Πριν μερικά χρόνια όσοι κυκλοφορούσαν με τατουάζ θεωρούνταν τουλάχιστον… φυλακόβιοι! Πλέον τα τατουάζ είναι μόδα και τα βλέπεις παντού… Στις παραλίες, στα γήπεδα, στην καλοκαιρινή σου βόλτα, στον διπλανό σου. Αν και εσύ θες ένα τατουάζ και το έχεις κάνει εικόνα πάνω σου, πρόσεξε τις παρακάτω συμβουλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:
1. Mην χρησιμοποιείς το Google ή το Pinterest για να πάρεις ιδέες για το σχέδιο που θα κάνεις. Το μόνο που δεν θες είναι να έχεις ένα τατουάζ που έχουν εκατομμύρια άλλοι εκεί έξω.
2. Αν είσαι αλλεργικός/ή σε κάποιο προϊόν ομορφιάς, έχεις πιθανότητες να έχεις κάποια αλλεργική αντίδραση από το τατουάζ. Αρκετές φορές η σύνθεση της χρωστικής ουσίας του τατουάζ είναι παρόμοια με τη φόρμουλα κάποιων make up.Βρες έναν δερματολόγο και κάνε μερικά τεστ για να διαπιστώσεις ποιο μελάνι πρέπει να αποφύγεις.
3. Οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς tattoo artists έχουν λίστα αναμονής. Αν είσαι αποφασισμένος/η το τατουάζ να στο κάνει ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος/η να περιμένεις.
4. Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ο tattoo artist δεν είναι υποχρεωμένος να σε βοηθήσει στην επιλογή του σχεδίου αν δεν θέλει. Επίσης μπορούν και θα το κάνουν να διώξουν πελάτη αν δεν τους αρέσει ο τρόπος τους. Έχουν συνήθως αρκετή πελατεία για να επιλέγουν με ποιον θα δουλέψουν.
5. Ένα καλό τατουάζ δεν είναι φτηνό και ένα φτηνό δεν είναι καλό. Χρυσός κανόνας με καμία εξαίρεση. Η τιμή του βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος, το σημείο στο σώμα που θα γίνει και τον καλλιτέχνη, αλλά περίπου ένα καλό tattoo ξεκιμά από τα 70 ευρώ μέχρι και μπορεί να φτάσει το ενοίκιο μερικών μηνών!
6. Οι τιμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Θα είναι λάθος εκ μέρους σου να πας να κάνεις παζάρια. Κανένας tattoo artist δεν το βλέπει με καλό μάτι. Είναι το ίδιο λάθος με το να μπεις σε μια ακριβή μπουτίκ ρούχων και να ζητήσεις έκπτωση!
7. Κάνε μια επίσκεψη στο κατάστημα πριν το τατουάζ σου. Έλεγξε το μέρος αν είναι καθαρό, αν το προσωπικό είναι ευγενικό και δες τη δουλειά του tattoo artist. Μετά κλείσε ένα ραντεβού για να ενημερωθείς για τις τιμές και και για να σου απαντήσουν στις ερωτήσεις που πιθανόν έχεις. Μπορείς και πρέπει να ζητήσεις την άδεια του ,που εγγυάται πως λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
8. Ένα καλό τατουάζ είναι αποτέλεσμα καλής επικοινωνίας. Μην σε πιάσουν οι ντροπές. Τα πιο πετυχημένα τατουάζ είναι το αποτέλεσμα σωστής συνεργασίας με τον καλλιτέχνη. Δείξε του ποια σημεία στο σχέδιο σου δεν θες να αλλάξει και σε ποια είσαι πιο ευέλικτη.
9. Αν κάνεις τατουάζ λέξεις, βεβαιώσου πως είναι σωστά γραμμένες. Η ορθογραφία και η σωστή σύνταξη είναι βασικό να γίνουν σωστά γιατί μετά οι γόμες δεν πιάνουν! Ερεύνησέ το σωστά ειδικά αν οι λέξεις δεν είναι στην ελληνική γλώσσα.
10. Τα πλευρά, τα πόδια και τα οπίσθια (για τις γυναίκες) είναι τα σημεία που πονάνε περισσότερο. Ρώτησε τον tattoo artist αν μετά τη συνεδρία μπορείς να πάρεις κάποιο παυσίπονο.
11. Σχέδια στα χέρια και στα πόδια «σβήνονται» πολύ πιο γρήγορα από άλλες περιοχές στο σώμα. Η επιδερμίδα ανανεώνεται πιο γρήγορα στα χέρια και στα πόδια γιατί τα χρησιμοποιούμε συχνά μέσα στη μέρα. Έχε το στο νου πριν δώσεις τα ευρώ σου και το δεις να εξαφανίζεται σε λίγο διάστημα.
12. Μπορείς να κάνεις τατουάζ σε όλα τα σημεία του σώματος σου. Ακόμα και εκεί που δεν το φανταζόσουν!
13. Το πιο δύσκολο σημείο για τατουάζ είναι η περιοχή μεταξύ του ώμου σου και του γοφού σου. Χρειάζεται αρκετή υπομονή μεταξύ του καλλιτέχνη και εσένα καθώς πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή και παράλληλα θα πρέπει να αναπνέεις σταθερά και αργά.
14. Όσο το τατουάζ επουλώνεται θα πονάει σαν να έχεις κοπεί στο σημείο και θα είναι ευαίσθητο σαν να έγκαυμα. Μόλις τελειώσει το τατουάζ θα δείχνει τέλειο. Μετά από μερικές μέρες, θα αρχίζει να ξεραίνετε η περιοχή και να ξεφλουδίζει. Μπορεί να σε φαγουρίζει, αλλά μην πέσεις στην παγίδα γιατί δεν θα επουλωθεί σωστά. Αν το περιποιείσαι, το ενυδατώνεις, και το  απολυμαίνεις σωστά μέσα σε δύο εβδομάδες θα είσαι εντάξει.
15. Η εξαφάνιση του τατουάζ με λέιζερ πονάει περισσότερο από οποιοδήποτε τατουάζ. Δεν υπερβάλλουμε! Πονάει απίστευτα και έχει αποτελέσματα στο μαύρο χρώμα. Καλύτερα να μην το έχεις στο νου σου σαν λύση. Σκέψου ακριβώς τι θες για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.
Τι συμβαίνει όταν γεράσεις;
Πολλοί διερωτώνται αν αλλάζουν τα τατουάζ όταν ο «καμβάς» αρχίσει να γερνάει. Την ίδια ερώτηση έθεσε και το σάιτ φωτογραφιών Igmur και απάντησαν με φωτογραφίες οι πλέον αρμόδιοι: Γυναίκες και άνδρες μεγάλης ηλικίας που έχουν τατουάζ. Παρουσιάζουμε μια από αυτές. Τα συμπεράσματα δικά σας…
aftodioikisi.gr
Μετά τα οπίσθια της Kate οι κοτσάνες της Pippa προκαλούν εγεκφαλικά στην Ελισάβετ! Αυτές οι αδερφές έχουν βαλθεί να την ξεκάνουν

Είναι γνωστό πια το σενάριο, που θέλει τα αδέρφια των πλούσιων, διάσημων και ταλαντούχων, να κινούν γη και ουρανό προκειμένου να αποκτήσουν κι εκείνα αντίστοιχη λάμψη, φήμη και φυσικά καριέρα. Τρανό παράδειγμα φυσικά, η αδερφή της Beyonce, Solange, την οποία και καλά δε λες, και η οποία έχει βάλει σκοπό ζωή, να γίνει Beyonce στη θέση της Beyonce.

Αν νομίζατε όμως ότι η Solange είναι η μοναδική ζηλιάρα αδερφή, κάνετε μεγάλο λάθος μιας και υπάρχει ακόμα μία η οποία όχι μόνο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της αδερφής της για να κάνει καριέρα, οπουδήποτε, αλλά έχει καταφέρει με τις βλακείες της να κάνει έξω φρενών ένα ολόκληρο παλάτι.

Αναφερόμαστε-φυσικά-στην Pippa Middleton, και στην πρόσφατη συνέντευξή της στον Matt Lauer, τώρα ως τι δίνει συνεντεύξεις δεν το γνωρίζουμε, η οποία μπορεί αν ξεκίνησε ως μία χαλαρή κουβεντούλα, αλλά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την Pippa να πετάει το ένα τούβλο μετά το άλλο, είναι και απονήρευτο παιδί, και το παλάτι του Buckingham να γίνεται έξω φρενών. Άτομο από το περιβάλλον της βασίλισσας Ελισάβετ είπε: «Το παλάτι είναι έξαλλο με την Pippa και απλά όλοι εύχονται να το βουλώσει επιτέλους. Είναι προφανές ότι θέλει να καθιερωθεί στα πράγματα και να βγει από τη σκιά της αδερφής της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει τη θέση της. Βέβαια η Kate και ο William τη στηρίζουν, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για τη βασίλισσα».

Pippa μου γλυκιά και αλαφροΐσκιωτη, το νου σου γιατί η Ελισάβετ δεν αστειεύεται.

http://peiraxtiri.gr



Μέχρι το 2015, θα υπάρχουν περισσότερες συνδρομές κινητών παρά άνθρωποι στον πλανήτη μας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση "Mobility Report" της εταιρείας Ericsson.
Οι συνδρομές κινητών επικοινωνιών αυξάνονται με ρυθμό 7% από έτος σε έτος, με 120 εκατομμύρια προσθήκες νέων συνδρομών στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Οι ευρυζωνικές συνδέσεις κινητών επικοινωνιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται και αναμένεται να φτάσουν τα 7,6 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2019, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 80% του συνόλου των συνδρομών.
Το 2016 ο αριθμός των συνδρομών που αφορούν smartphones, θα ξεπεράσει αυτές που αφορούν σε απλά κινητά τηλέφωνα και μέχρι το 2019 αναμένεται να φτάσει τα 5,6 δισεκατομμύρια. Στην Ευρώπη, ο αριθμός αυτός θα φτάσει περίπου τα 765 εκατομμύρια το 2019, υπερβαίνοντας το σύνολο του πληθυσμού.
Το 2019 ο μέσος χρήστης smartphone αναμένεται να καταναλώνει τέσσερις φορές περισσότερα δεδομένα μέσω κινητών συσκευών από ό,τι σήμερα. Αυτό συμβάλλει στην πρόβλεψη ότι η διακίνηση δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών θα δεκαπλασιαστεί μεταξύ 2013 και 2019.
Εξάλλου, αναμένεται εκρηκτική αύξηση στις επικοινωνίες μεταξύ μηχανών (Machine-to-Machine ή M2M), με τις ενεργές κινητές συσκευές M2M να είναι τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες έως το 2019, από τα 200 εκατομμύρια που ήσαν στο τέλος του 2013. Eνώ η πλειονότητα αυτών των συσκευών M2M είναι ακόμη αποκλειστικά GSM, αυτό αναμένεται να αλλάξει ριζικά μέχρι το 2016, οπότε οι περισσότερες ενεργές συνδρομές κινητών επικοινωνιών Μ2Μ θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες 3G και 4G, όπως π.χ. τα ευφυή συστήματα μεταφορών.
news.gr
Ένας κροκόδειλος που βρέθηκε ξαφνικά σε λίμνη του Ρεθύμνου δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος ούτε από τα μάτια των περαστικών, ούτε από τους πανταχού παρόντες χρήστες των social media που έσπευσαν να δημιουργήσουν μια σελίδα για τον κροκόδειλο και τους φίλους του στο facebook. 
 
Εκεί, λοιπόν ο μυστηριώδης κροκόδειλος αποκτά όνομα... κρητικό. Τον λένε Σήφη και ελπίζει να κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των κατοίκων του νησιού, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας ακόμα και όταν τα φλας της δημοσιότητας δεν θα είναι στραμμένα πάνω του.

Για like στην σελίδα του Σήφη του κροκόδειλου πατήστε εδώ

http://www.newsbomb.gr
Στις 19 Σεπτεμβρίου η Lady Gaga έχει δώσει το ραντεβού της με το κοινό της Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α), και η COSMOTE ως μεγάλος χορηγός επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους συνδρομητές της, στηρίζοντας για άλλη μια χρονιά τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα στη χώρα μας.
Η διασημότερη ποπ σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής, θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας «Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball» για μια μοναδική συναυλία όπου θα παρουσιάσει το πολλαπλά πλατινένιο νέο άλμπουμ της ARTROP.
Και σε αυτό το μεγάλο μουσικό γεγονός, ο καλλιτέχνης που θα ανοίξει τη συναυλία της Lady Gaga, θα προκύψει μέσα από το Jumping Fish της COSMOTE, της μουσικής πλατφόρμας που αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες. Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει στο www.jumpingfish.gr. Δεν είναι η πρώτη φορά που η COSMOTE δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, ανοίγοντας τις συναυλίες μεγάλων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής, καθώς στο παρελθόν ο διαγωνισμός του Jumping Fish χάρισε μια θέση στη σκηνή στους Brothers in Plugs πριν τους Bon Jovi, στους Sunny Side Of The Razor πριν τους Red Hot Chili Peppers και στους Space Blanket πριν τους Depeche Mode.
Για περισσότερες πληροφορίες για την συναυλία της Lady Gaga, πατήστε εδώ
news.gr
Ακόμα και για την πιο ποθητή γυναίκα, δύο χρόνια αναμονής για ένα ραντεβού θα ήταν πολλά. Οχι όμως και για την εθνική ομάδα της Γερμανίας, η οποία προετοιμαζόταν και αδημονούσε να συναντήσει τη Βραζιλία σε νοκάουτ αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από το 2012!
Η μεγάλη στιγμή έφτασε και απόψε (11 μ.μ. ΝΕΡΙΤ) στο Εστάντιο Μινεϊράο, στο Μπέλο Οριζόντε τα μέλη της Νατσιονάλμανσαφτ θα βρεθούν απέναντι στο μεγάλο τους έρωτα: τη Βραζιλία, στον πρώτο ημιτελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου.  «Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να παίζεις με τη Βραζιλία» λέει ο προπονητής των Γερμανών Γιόαχιμ Λεβ. Ωραίο να παίζεις εναντίον της Σελεσάο στο σπίτι της, όταν η τελευταία φορά που ηττήθηκε σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 1975 σε ματς του Κόπα Αμέρικα εναντίον του Περού;
Ο πονηρός Λεβ ξέρει τι λέει. Οι Γερμανοί ήξεραν εξαρχής πως για να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λατινοαμερικανικό έδαφος θα έπρεπε να νικήσουν τη Βραζιλία σε νοκάουτ παιχνίδι. Ετσι, πριν από δύο χρόνια ανέθεσαν σε Πανεπιστήμιο της Κολωνίας τη σχολαστική έρευνα κάθε βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.
Πενήντα σπουδαστές του Deutsche Sporthochschule Koeln δημιούργησαν μία τεράστια βάση δεδομένων με τη βοήθεια και των αναφορών του σκάουτινγκ της Εθνικής Γερμανίας και ανέλυσαν τους παίκτες της Βραζιλίας.
Ετσι, ο Λεβ έχει στα χέρια του στοιχεία για τους αντιπάλους όπως το πώς αντιδρούν σε καταστάσεις πίεσης, ποιες κατευθύνσεις προτιμούν στον αγωνιστικό χώρο, πώς αντιδρούν όταν τους κάνουν φάουλ, ακόμα και πώς κάνουν σπριντ με την μπάλα. Δικαιολογημένα λοιπόν οι Γερμανοί αισθάνονται σίγουροι για την επιτυχία τους, κι ας προσπαθούν να το κρύψουν.

Το παράδοξο με τις δύο αποψινές αντιπάλους είναι πως αν και έχουν αγωνιστεί σε 196 παιχνίδια συνολικά σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόλις μία φορά στο παρελθόν. Κι αυτό συνέβη σχετικά πρόσφατα, στον τελικό του 2002, όταν η Σελεσάο νίκησε με 2-0 τα Πάντσερ με γκολ του Ρονάλντο.
Η στατιστική που κάνει τους Βραζιλιάνους να τρέμουν αναφέρει πως η Γερμανία δεν ηττάται όταν παίζει με τις διοργανώτριες χώρες, στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις που έχει δώσει σε Μουντιάλ ή Euro. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε από οικοδέσποινα ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, από την Αγγλία.
tanea.gr
Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης μπαίνουν οι 600 περίπου δημοτικές επιχειρήσεις και οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων στο πλαίσιο της αξιολόγησης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο.

Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών καταγράφει τα οικονομικά στοιχεία των δήμων προκειμένου να παρέμβει στην περίπτωση χρηματοδότησης ζημιογόνων δημοτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα θα υποδείξει σε κάθε δήμο την ανάγκη να λάβει μέτρα και να καταθέσει προτάσεις για την εξυγίανση της εταιρείας, αποκλείοντας όμως τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Μάλιστα μία από τις λύσεις που εξετάζεται είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ζημιογόνες χρήσεις για τρία συνεχή έτη να βρεθούν αντιμέτωπες με άμεσους τρόπους εξυγίανσης ή ακόμα και με λουκέτο.

Την ίδια στιγμή στο στόχαστρο μπαίνουν και τα δημοτικά ραδιόφωνα καθώς θα θα εξεταστεί η οικονομική τους κατάσταση.

http://peiraxtiri.gr

Καλοκαιρινές βραδιές σινεμά σας προσκαλεί να ζήσετε το πανέμορφο νησί της Πάτμου, φιλοξενώντας για ακόμα μια χρονιά με γιορτή της 7ης τέχνης, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου.  

"Με εργαλεία τη δημιουργικότητα και την αγάπη για τον πολιτισμό, στήνουμε από το μηδέν έναν θερινό κινηματογράφο, μετατρέπουμε ένα προστατευόμενο από την Unesco σχολείο σε χώρο προβολής ντοκιμαντέρ και μαζί με το ξενοδοχείο Patmos Aktis διοργανώνουμε επτά ημέρες προβολών, σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων" εξηγούν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 40 ταινίες μικρού μήκους και 17 ντοκιμαντέρ. Κατά την έναρξη θα προβληθεί το σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ "Life in the Borderlands" που αποτελείται από πέντε αυτοτελή, μικρού μήκους, πορτρέτα ιδιαίτερων χαρακτήρων της Πάτμου.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι η "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη, η «Her» του Σπάικ Τζόουνς, η "Grande Bellezza" του Πάολο Σορεντίνο και πολλές άλλες βραβευμένες.
Σε αφιέρωμα για "Γυναίκες πίσω από την κάμερα" εκτός από την προβολή ταινιών οι οποίες έχουν γυριστεί από γυναίκες, έχουν προσκληθεί και αναμένονται στο Φεστιβάλ, η Βαλέρια Γκολίνο και η Ιρανή ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτις της ταινίας "From Teheran to London" Μάνια Ακμπάρι.
Στα τέσσερα σεμινάρια σεναρίου, που διοργανώνονται και φέτος, και καλύπτουν όλες τις πτυχές του, από τη σύλληψη μίας ιδέας έως και την παραγωγή μίας ταινίας, έχουν προσκληθει σημαντικοί δημιουργοί, όπως ο Αργεντινός σεναριογράφος και σκηνοθετης Σαντιάγκο Αμιγκορένα.
Όσον αφορά τον φετινό διαγωνισμό σεναρίου με τίτλο «Fade in» που διοργανώνει το Φεστιβάλ, δίνοντας ευκαιρία σε νέους κινηματογραφιστές να δουν το σενάριό τους να κερδίζει και να γίνεται ταινία μικρού μήκους, υποβλήθηκαν συνολικά 424 συμμετοχές.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός), Στηβ Κρικρής (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρης Κοκκινάκης (προϊστάμενος κινηματογραφικών καναλιών OTE TV και VOD) και Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού), θα ανακοινώσουν τα ονόματα των πέντε νικητών στις 15 Ιουλίου.
Περισσότερα στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook
news.gr
Αντιμέτωπες με λύσεις εξυγίανσης ή λουκέτου θα βρεθούν όσες εταιρείες εντοπιστούν να έχουν ζημιογόνες χρήσεις επί τρία συνεχή έτη.
Συγκεκριμένα, από τον χώρο των ΝΠΙΔ θα προέλθει νέο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων, ακόμα και λουκέτων, που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το Δημόσιο τους εργαζόμενους που απασχολούνται με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών επικεντρώνεται στις δημοτικές επιχειρήσεις και στις ανώνυμες εταιρείες των ΟΤΑ, αφού σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη που ψηφίστηκε το 2010, των ΝΠΙΔ και των ΑΕ των ΟΤΑ που συμπληρώνουν τρία χρόνια ζημιογόνων χρήσεων θα πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους δήμους και να σταματήσει η λειτουργία τους.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι και η απόλυση των εργαζομένων στα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα. Φέτος ολοκληρώνονται τρεις οικονομικές χρήσεις τις οποίες καλείται να ελέγξει το υπουργείο Εσωτερικών για τις ανώνυμες εταιρείες των ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
aftodioikisi.gr
Μια 30χρονη γυναίκα από την Dordogne της Γαλλίας «πολιορκούσε» συστηματικά με ερωτικές επιστολές ένα... 9χρονο αγόρι. Στα συνολικά 24 γράμματα που του απέστειλε, περιέγραφε τα φιλιά που μοιράστηκαν οι δυο τους και τον παρακαλούσε να φύγει μαζί της και να γίνει ο πατέρας των παιδιών της.

Τα γράμματα, που ήταν γεμάτα ορθογραφικά λάθη (παρόλο που η 30χρονη εργάζεται σαν βοηθός καθηγήτριας σε τοπικό σχολείο που πήγαινε ο 9χρονος) εντόπισε η μητέρα του αγοριού στοιβαγμένα σε πολύχρωμους φακέλους στο δωμάτιο του γιου της.

Διαβάζοντάς τα, η Μαγκαλί, μητέρα 4 παιδιών, και ο σύζυγός της Ντοριάν έγιναν έξαλλη από όσα έγραφε η 30χρονη: η γυναίκα έκανε λόγο για τα ραντεβού τους με τον 9χρονο και την επιθυμία της να κάνουν μαζί τέσσερα παιδιά...

Οι γονείς, εξοργισμένοι, κατήγγειλαν το γεγονός στις αρχές και η γυναίκα, που ομολόγησε την ενοχή της, απομακρύνθηκε άμεσα από τη θέση της.

Ο μικρός ωστόσο μετά το περιστατικό έχει γίνει πολύ επιθετικός, όπως λένε οι γονείς, και παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» και ζήτησε την τιμωρία της γυναίκας από τη δικαιοσύνη. '«Αν επρόκειτο για άνδρα θα είχαμε σίγουρα διαφορετική αντιμετώπιση της υπόθεσης'», είπε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Raju πέρασε 50 ολόκληρα χρόνια δεμένος με χοντρές αλυσίδες με καρφιά. Τον τάιζαν μόνον πλαστικά και χαρτιά και τον βασάνιζαν υποχρεώνοντας τον να κάνει ακροβατικά και να ζητιανεύει μερικά ψιλά από τους περαστικούς.
Όμως η οργάνωση Wildlife SOS, που εδρεύει στο βόρειο Λονδίνο τον εντόπισε εκεί μακρυά στην Ινδία που τον είχαν φυλακισμένο και 10 μέλη της πήγαν στη μακρινή χώρα, σε μια επικίνδυνη αποστολή και τον απελευθέρωσαν.
Την ημέρα που το μεγαλόπρεπο ζώο περπάτησε ελεύθερο, μετά από 50 χρόνια αιχμαλωσίας και βασανιστηρίων έκλαιγε!


Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για τα μεγαλόσωμα και υπέροχα ζώα, τόσο περισσότερο μας εκπλήσσουν. Οι ελέφαντες είναι ζώα με υψηλή ευφυΐα αλλά και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη! Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ο ελέφαντας πιάνει τις χειρονομίες του ανθρώπου καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ζώο. Ενώ έχουν και τελετουργικά ταφής και θρήνου για τα μέλη της αγέλης τους που πεθαίνουν.




news.gr
Η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου αποκλειστικά για παιδιά μέχρι 12 ετών φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, αφού η βρετανική εταιρεία διαδικτυακών παιχνιδιών Mind Candy το σχεδιάζει ήδη με την ελπίδα να πείσει και τους γονείς σχετικά με την ασφάλειά του.

Το Popjam, λοιπόν, σύμφωνα με το Guardian της Βρετανίας θα βασίζεται γύρω από δημιουργία εικόνων και ανάρτηση και επεξεργασία φωτογραφιών, ενώ θα έχει όλα τα βασικά στοιχεία των κοινωνικών δικτύων για ενήλικες.

Έτσι, το δίκτυο θα περιλαμβάνει δυνατότητα συνομιλιών με άλλους χρήστες κι ανάρτηση μηνυμάτων. Οι δημιουργοί του υπογραμμίζουν πως οι γονείς θα έχουν ενισχυμένo έλεγχο της δραστηριότητας των παιδιών τους και θα υπάρχουν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας για κακόβουλους χρήστες.

http://www.thestival.gr
Ο Google Chrome είναι ένας από τους δημοφιλέστερους web browsers και η συμβατότητά του με τις περισσότερες εφαρμογές της Google τον κάνει να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες.

Οι web browsers έχουν εξελιχθεί και με την προσθήκη extensions αποκτούν επιπλέον δυνατότητες, ωστόσο οι περισσότεροι «κρύβουν» αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.

Δείτε δέκα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Google Chrome.

1. Αναζήτηση σε συγκεκριμένα sites

Αν μερικά sites δεν προσφέρουν αναζήτηση, με δεξί κλικ στην address bar θα δείτε την επιλογή "Edit Search Engines" όπου και μπορείτε να προσθέσετε, εκτός από τις συνηθισμένες (Google, Bing, Yahoo) και άλλες, όπως είναι το site που επιθυμείτε ("Add as search engine…").

2. Μετακίνηση πολλών tabs

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μπορούν να μεταφέρουν ένα tab σε άλλη θέση (αριστερά-δεξιά) ή σε άλλο παράθυρο με "drag and drop", ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει με περισσότερα tabs αν κατά την επιλογή είναι πατημένο το Alt (ή το Command στο Mac), όπως ακριβώς γίνεται με την πολλαπλή επιλογή αρχείων και φακέλων.

3. Η address bar είναι calculator

Μπορείτε να κάνετε απλές πράξεις, αν τις προσθέσετε στην address bar με τους κατάλληλους τελεστές (+, -, *, /, = ).

4. Η address bar είναι μετατροπέας μονάδων

Εκτός από μαθηματικές πράξεις, μπορείτε να μετατρέψετε μονάδες, όπως ίντσες σε εκατοστά, χιλιόμετρα σε μίλια και γενικότερα όποιον συνδυασμό επιθυμείτε.

5. Εύκολο zoom σε ιστοσελίδες

Όπως στους περισσότερους browsers έτσι και στον Chrome, εύκολα γίνεται zoom κρατώντας πατημένο το Ctrl και με τη ροδέλα του ποντικιού κάνετε zoom-unzoom. Επίσης αν κάνετε το zoom με τον παραπάνω τρόπο, στην address bar θα δείτε ένα σηματάκι με μεγεθυντκό φακό όπου μπορείτε να συνεχίσετε το zoom από εκεί.

6. Εύκολη αναζήτηση λέξεων από τα websites

Σε πολλούς έχει συμβεί να κάνουν αναζήτηση κάποιων λέξεων ή φράσεων, κι αυτό γίνεται πολύ εύκολα με δύο τρόπους. Επιλέγετε αρχικά τη λέξη/φράση που επιθυμείτε και με δεξί κλικ επιλέγετε "Search Google for...", ή εναλλακτικά σέρνετε την λέξη/φράση στην address bar για να γίνει η αναζήτηση.

7. Προσθήκη στα bookmarks με drag n drop

Εάν θέλετε να προσθέσετε στην bookmarks toolbar ένα site που έχετε επισκεφθεί, επιλέγετε το Url από την address bar και με drag n drop το τοποθετείτε στην bookmarks toolbar, ακριβώς κάτω από την address bar.

8. Περιηγηθείτε στα tabs με το πληκτρολόγιο

Αν έχετε πατημένο το Ctrl (Command στο Mac) μπορείτε με τα πλήκτρα 1-9 να μεταφερθείτε σε κάθε tab. Το μπορεί ο κάθε αριθμός να αντιστοιχεί σε κάθε tab με τη σειρά, ωστόσο, το 1 αντιστοιχεί στο 1ο από αριστερά και το 9ο στο τελευταίο tab στα δεξιά.

9. Περιήγηση σε websites χωρίς ποντίκι

Με τη χρήση του spacebar μπορείτε να κάνετε scroll down σε κάποια ιστοσελίδα χωρίς χρήση ποντικιού.

10. Επαναφορά πρόσφατα κλεισμένου tab

Σε πολλούς έχει συμβεί να κλείσουν ένα tab κατά λάθος και μετά να μη θυμούνται ποιο ήταν το url. Με τον συνδυασμό Ctr-Alt-T γίνεται επαναφορά του πρόσφατα κλεισμένου tab και μάλιστα στη θέση που ήταν μεταξύ των ήδη ανοικτών tabs.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Αν υπάρχει μία τροφή που... μυρίζει καλοκαίρι και μόνο που την προφέρει κανείς, αυτή είναι σίγουρα το καρπούζι.

Υπάρχουν μερικά στοιχεία, όμως, που λίγοι γνωρίζουν για αυτό το καταπληκτικό φρούτο. Για παράδειγμα με 46 θερμίδες ανά κούπα, το καρπούζι προσφέρει το 20% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού σε βιταμίνη C και το 17% σε βιταμίνη Α.

Επίσης είναι πλούσιο σε ίνες και κάλιο, ένα μέταλλο που βοηθάει τον οργανισμό να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την πίεση του αίματος.

Δείτε και μερικά άλλα ακόμα πιο εντυπωσιακά στοιχεία για τον "βασιλιά των καλοκαιρινών τροφών":

Έχει περισσότερο λυκοπένιο από τις φρέσκες τομάτες

Σε μία μόνο κούπα, το καρπούζι έχει 6 mg λυκοπενίου σε σύγκριση με τα 4 mg στην φρέσκια τομάτα. Αυτό έχει σημασία, επειδή το λυκοπένιο θεωρείται ότι ενεργεί ως ένα σούπερ αντιοξειδωτικό, σταματώντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των κυττάρων σας, ενώ βοηθάει και στην αποτοξίνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο, που συνήθως συναντάται σε φρούτα και λαχανικά με κόκκινο χρώμα, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και ακόμα και μερικών τύπων καρκίνου.

Ο χυμός του καρπουζιού μπορεί να ανακουφίσει του πόνους των μυών

Ισπανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση της Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι ο χυμός καρπουζιού μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτικός μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Αθλητές που κατανάλωσαν λίγο περισσότερο από 400ml μία ώρα πριν από την άσκηση είχαν λιγότερο πόνο των μυών μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Το καρπούζι περιέχει μια φυσική ουσία, την κιτρουλίνη, που έχει ήδη συνδεθεί στο παρελθόν επιστημονικά με τη βελτίωση της λειτουργίας των αρτηριών και την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Στην πραγματικότητα, η ικανότητά της να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία οδήγησε ερευνητές από το πανεπιστήμιο Texas A & M να καταλήξουν στο ότι το καρπούζι έχει ιδιότητες που θυμίζουν εκείνες του Viagra! Η κιτρουλίνη δεν βρίσκεται στην κόκκινη σάρκα του καρπουζιού, αλλά στο λευκό/κίτρινο μέρος του εσωτερικού της φλούδας.

Βελτιώνει την υγεία των ματιών

Το καρπούζι είναι μια θαυμάσια πηγή βήτα-καροτίνης (είναι η ουσία που του δίνει την έντονη κόκκινη απόχρωση), η οποία μετατρέπεται στο σώμα μας σε βιταμίνη Α. Βοηθάει την παραγωγή πολύτιμων ουσιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και προστατεύει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που έρχεται με την πάροδο των ετών.

Βοηθάει στο διουρητικό και νεφρικό σύστημα

Το καρπούζι είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθάει στην αύξηση της ροής των ούρων, αλλά δεν "αφυδατώνει" τα νεφρά (σε αντίθεση με το αλκοόλ και την καφεΐνη).

Το καρπούζι είναι και φρούτο και λαχανικό!

Όπως τα περισσότερα φρούτα, έτσι και το καρπούζι είναι προϊόν φυτού που παράγει σπόρους και έχει επίσης μια γλυκιά γεύση. Αυτό το φυτό είναι η κολοκυθιά του είδους Cucurbitaceae. Μάλιστα, επειδή ακριβώς πρόκειται (και) για λαχανικό, είναι ολοκληρωτικά βρώσιμο, αφού μπορεί κανείς να φάει και την φλούδα του εφόσον το επιθυμεί.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!