Κυριακή 1 Απριλίου 2018


Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων, 1η Απριλίου με το προτεινόμενο ωράριο να είναι από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα., ενώ σε ισχύ έχει τεθεί το πασχαλινό ωράριο.
Το εορταστικό ωράριο θα συνεχιστεί έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 9 το βράδυ.
Τη Μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα λειτουργήσει 13:00 με 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 09:00 με 15:00. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 8 Απριλίου.
Αναλυτικά:
Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου από 9:00 έως 21:00
Μ. Τρίτη 3 Απριλίου από 9:00 έως 21:00
Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου από 9:00 έως 21:00
Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου από 9:00 έως 21:00
Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου από 13:00 έως 19:00
Μ. Σάββατο 7 Απριλίου από 9:00 έως 15:00
Κλειστά την Κυριακή του Πάσχα (8 Απριλίου) και τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018.
Για τη Θεσσαλονίκη το εορταστικό ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:
Την Κυριακή των Βαΐων θα λειτουργήσουν από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα.
Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας: Μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από 10:00-21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο θα είναι 13:00-19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 10:00-16:00.
Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ.
Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νοτιά.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις.
άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια και ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στέρεα. Βελτίωση το βράδυ. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές ώρες.
άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και τοπικά στον κορινθιακό 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου ο πεθερός της Pippa Middleton
Για βιασμό ανηλίκου κατηγορείται στη Γαλλία ο πεθερός της Pippa Middleton, της αδελφής της Kate Middleton (πλέον Δούκισας του Κειμπριτζ), συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως έγινε γνωστό απόψε από δικαστική πηγή.
Ο David Matthews συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι από άνδρες της μονάδας προστασίας ανηλίκων. Ο Matthews αρνείται τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Του ασκήθηκε δίωξη για "βιασμό ανηλίκου από πρόσωπο που είχε εξουσία επί του θύματος", ανέφερε η ίδια πηγή αυτή, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1.
Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο 75χρονος David Matthews χρονολογείται από το 1998-99. Η καταγγελία όμως κατατέθηκε το 2017. Οι Γαλλικές αρχές έχουν πλέον έξι μήνες στη διάθεσή τους για να αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε δίκη.
Η Pippa Middleton παντρέτηκε πέρσι τον Μάιο τον χρηματιστή James Matthews, γιο του David Matthews. Ο 74χρονος David Matthews είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ξεκίνησε από μηχανικός αυτοκινήτων και έφτασε να είναι ιδιοκτήτης -μεταξύ άλλων- πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί St. Barts της Καραϊβικής.
 
Η Adriana Sklenarikova είναι έγκυος με το πρώτο της παιδί στα 46
Για πρώτη φορά έγκυος στα 46 της χρόνια είναι η Adriana Sklenarikova. Η πρώην σύζυγος του Κριστιάν Καρεμπέ και νυν σύζυγος του επιχειρηματία Aram Ohanian, είχε εκφράσει από παλιά την επιθυμία της να γίνει μητέρα, κάτι που δεν είχε καταφέρει όμως. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ωστόσο, του γαλλικού Voici.fr σε λίγους μήνες θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί και αυτό έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία της
Η διάσημη καλλονή, που έγινε γνωστή για τα ατελείωτα πόδια της, το τελευταία διάστημα σκεφτόταν έντονα το ενδεχόμενο της υιοθεσίας και η είδηση πως θα γίνει μητέρα ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή της. Το μωράκι της αναμένεται να γεννηθεί μέσα στο καλοκαίρι και η Adriana και ο εκατομμυριούχος σύζυγός της ζουν μοναδικές στιγμές ευτυχίας.
Ο σύζυγος της Adriana, έχει ήδη ένα γιο, αλλά τώρα και οι δυο είναι πολύ χαρούμενοι που η Adriana θα γίνει για πρώτη φορά μητέρα. Το ζευγάρι, αυτήν την περίοδο ζει ανάμεσα στο Μαρακές και Μονακό, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο πάμπλουτος σύζυγος της Adriana, με την διάσημη καλλονή όμως να έχει περιορίσει τις συχνές μετακινήσεις λόγω εγκυμοσύνης.

 

Έναν πρωτότυπο βρήκαν οι διευθύνοντες των κινεζικών παραδοσιακών βιβλιοπωλείων, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου, προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά.
Τη διοργάνωση γαμήλιων τελετών!
Πρόσφατα τελέστηκε γάμος στο βιβλιοπωλείο Γκόγκολ στο Χαρμπίν, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χαϊλονγκτσιάνγκ.
«Δεν το είχαμε σχεδιάσει εξ’ αρχής. Καθώς όμως είμαστε λάτρεις των βιβλίων και μας αρέσει να επισκεπτόμαστε βιβλιοπωλεία, σκεφτήκαμε ότι το να παντρευτούμε σε έναν τέτοιο χώρο θα ήταν μία φρέσκια ιδέα» λέει ο νιόπαντρος Λι.

φωτογραφία: apimages
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές γαμήλιες τελετές που πραγματοποιούνται στις αίθουσες ξενοδοχείων συνοδεία ποικιλίας πιάτων για πολλούς καλεσμένους, οι γάμοι στα βιβλιοπωλεία έχουν έναν πιο οικείο χαρακτήρα ενώ προσφέρουν στους καλεσμένους βιβλία και άλλα συναφή προϊόντα.
«Συνήθως ετοιμάζουμε ένα κόκκινο χαλί επάνω στο οποίο έχουμε τυπώσει ερωτικά ποιήματα», εξηγεί ο Γου Μπινγκ, ο επικεφαλής του Βιβλιοπωλείου Γκόγκολ και προσθέτει ότι αντί για μπομπονιέρες, προσφέρουν στους καλεσμένους βιβλία, σελιδοδείκτες ή καρτ-ποστάλ, ειδικά σχεδιασμένα με ένα συγκεκριμένο θέμα για κάθε γάμο.
Στον προηγούμενο γάμο, το βιβλιοπωλείο ήταν διακοσμημένο με πολυελαίους και λουλούδια μπροστά στα ράφια, ενώ στους τοίχους κρέμονταν φωτογραφίες του ζευγαριού. Το ζευγάρι είχε γράψει επίσης διάφορες ιστορίες για την αγάπη και τις εμπειρίες της ζωής σε ένα βιβλίο, αντίγραφα των οποίων μοιράσθηκαν στους καλεσμένους. Στη μέση της τελετής, καθένας από τους καλεσμένους έπρεπε να διαβάσει ένα ποίημα που ήταν σημειωμένο με τον σελιδοδείκτη και στη συνέχεια, ευχήθηκαν στους νιόπαντρους.

Όπως δήλωσαν αμέσως μετά φίλοι και συγγενείς, ήταν ένας από τους αξέχαστους και μοναδικούς γάμους στους οποίους έχουν παραστεί ποτέ.
Από το 2014, τουλάχιστον 35 ζευγάρια έχουν παντρευτεί στο εν λόγω βιβλιοπωλείο, και άλλοι γάμοι έχουν τελεστεί σε βιβλιοπωλεία άλλων μεγάλων πόλεων. Όπως λέει ο Γου, σε αντίθεση με τα μεγάλα ξενοδοχεία το βιβλιοπωλείο είναι αρκετά μικρό, οπότε ο αριθμός των καλεσμένων είναι περιορισμένος, έτσι, μόνο οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι του ζευγαριού μπορούν να προσκληθούν.
Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε το κρατικό Βιβλιοπωλείο Γκόγκολ κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φέρει πίσω πελάτες, καθώς πολλοί επιλέγουν να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία αντί να πηγαίνουν και να αγοράζουν στα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία που χρόνο με το χρόνο χάνονται. Το 2010 έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της χώρας, το Ντισαντζί, εξαιτίας χρεών ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2011, για τους ίδιους λόγους έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές αλυσίδες βιβλιοπωλείων, η O2 Sun Bookstore.
Σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας, από το 2004 έως το 2014 έχουν κλείσει τα μισά περίπου ιδιωτικά βιβλιοπωλεία.
«Νομίζω ότι είναι εξαιρετική ιδέα να γίνονται γάμοι σε βιβλιοπωλεία, γιατί δίνεται η ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να ζήσουν μία από τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους με απλότητα και ζεστασιά. Κάθε φορά που το ζω αυτό, νιώθω ένα αίσθημα πληρότητας και ευτυχίας», λέει ο Γου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!