Τρίτη 21 Αυγούστου 2018


«Πάρτε φωτογραφίες, όχι βότσαλα» προτρέπουν τους τουρίστες, που επισκέπτονται την παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο, μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που βλέπουν να αλλοιώνεται η εικόνα της γραφικής παραλίας με την αφαίρεση των χαρακτηριστικών βότσαλων.
«Τα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα που τα λέμε «λαλάρια» (από την αρχαία λέξη λας=πέτρα) δημιουργούνται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, που έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, αναλάβαμε, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σκιάθου, καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία της παραλίας», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Τζούμας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».
Φέτος τοποθετήθηκε στα πλοία που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, ενημερωτική πινακίδα, με την ένδειξη «take a picture not a pebble-save Lalaria beach», για να δοθεί έμφαση στην απαγόρευση της λήψης-απομάκρυνσης των χαρακτηριστικών βότσαλων τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, «από μαρτυρίες έχει διαπιστωθεί, η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου, η οποία είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση».
«Τα παλαιότερα χρόνια οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν τα λαλάρια για να διακοσμήσουν τις αυλές τους, να σπάνε καρύδια ή να συγκρατούν μέσα στην κατσαρόλα τα …ντολμαδάκια» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τζούμας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο της δράσης του για την προστασία της παραλίας Λαλάρια, πρότεινε το 2014 τη λήψη ειδικών μέτρων προς το Λιμεναρχείο, το οποίο και εξέδωσε οδηγία απαγόρευσης για τη συλλογή βότσαλων, θεσπίζοντας και πρόστιμο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης, από 400 έως 1.000 ευρώ.
«Ο Σύλλογος ανέλαβε την κατασκευή ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής, η οποία τοποθετείται κάθε χρόνο στην παραλία από το Λιμεναρχείο και φέτος βάλαμε πινακίδες σε όλα τα τουριστικά σκάφη» επισημαίνει ο κ. Τζούμας.
Γιατί πρέπει να πίνετε αλόη βέρα - Τα «μαγικά» οφέλη
Το φυτό της αλόης ανήκει σε μια ομάδα φυτών που έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν τους μικρούς τους πόρους για να διατηρούν το νερό στο εσωτερικό τους. Αυτή η ιδιότητα προσφέρει σ' αυτά τα φυτά τη δυνατότητα επιβίωσης σε περιόδους ξηρασίας.
Επίσης, έχουν τη σχεδόν μαγική ικανότητα να επουλώνουν τις ίδιες τις πληγές τους με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτό το καταπληκτικό χαρακτηριστικό καθιστά την αλόη φύλακα των θησαυρών της, αφού κατορθώνει να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές συνθήκες που μπορούν να της κλέψουν τα πολύτιμα συστατικά της ή να τη βλάψουν.
Ωστόσο, μία από τις πιο καταπληκτικές ιδιότητες της αλόης βέρα είναι αναμφίβολα η μεγάλη της προσαρμοστικότητα. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν πάρει αλόη για να θεραπεύσουν το άσθμα τους και που, με τον καιρό, διαπίστωσαν ότι τα ούλα τους σταμάτησαν να ματώνουν και ότι το δέρμα τους βελτιώθηκε και έγινε πιο λείο και απαλό. Αυτό το φυτό έχει ιδιότητες τόσο θαυμαστές που μπορεί, για παράδειγμα, να συμβάλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του ήπατος ή των νεφρών, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες αυτών των οργάνων, ή , όπως έχει αποδειχθεί σε περιπτώσεις σαχαρώδη διαβήτη, να μειώσει τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσει το φυσικό μηχανισμό απελευθέρωσής του.
Ετσι, δεν είναι παράξενο που η αλόη βέρα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων, ειδικά όλων των προβλημάτων που αφορούν το δέρμα, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων και νόσων ή δυσλειτουργιών.
Πώς να μην χάνετε κανένα event – Το Google μας δείχνει τον τρόπο!
Για τους περισσότερους ανθρώπους, το καλοκαίρι σημαίνει φεστιβάλ, εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις τέχνης. Το πρόβλημα με την ύπαρξη τόσων events είναι ότι δεν είστε σίγουροι για ποια αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε από τον πολύτιμο χρόνο σας. Ευτυχώς, η Google είναι εδώ να βρει λύση και σε αυτό το πρόβλημα καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει μια σημαντική ενημέρωση στη σελίδα Αναζήτησης της, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν πληροφορίες για εκδηλώσεις χωρίς να ψάχνουν για λεπτομέρειες σε πολλούς ιστότοπους.
Σε μια ανάρτηση στο Blog του Google, η εταιρεία εξηγεί ότι μπορείτε να κάνετε μια επισκόπηση των πληροφοριών για φιάφορα events πληκτρολογώντας λέξεις-κλειδιά όπως "events near me" ή "free concert" στη γραμμή αναζήτησης της Google. Όταν το κάνετε αυτό, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε και να δείτε τα events που σας ενδιαφέρουν.

Αν πατήσετε σε μια event card θα βρείτε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ώρες, τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες. Ένας σύνδεσμος με τον επίσημο ιστότοπο για την εκδήλωση θα σας δοθεί επίσης εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες που δεν εμφανίζονται στην αναζήτηση. Θα μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης και να αγοράσετε εισιτήρια από τον πάροχο της επιλογής σας στην Αναζήτηση χωρίς να το κάνετε χειροκίνητα.

Google-Search.jpg

Η εκρηκτική Λατίνα –η οποία περνάει την καλύτερή της περίοδο στο πλευρό του Alex Rodriguez) αποδεικνύει πως ο χρόνος όχι απλά δεν τολμά να την αγγίξει, μα πως έχει γίνει ο καλύτερός της σύμμαχος.
Jennifer είναι αυτή. Όσο μεγαλώνει ομορφαίνει. 
Πράγμα που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει χαζεύοντας λήψεις από τη φωτογράφισή της η οποία φιλοξενήθηκε στο «LATINA Magazine».
Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους βρίσκεται η JLo στα πιο… vintage της, ποζάροντας ως Guess girl στην πρόσφατη καμπάνια του Οίκου στον φακό της Tatiana Gerusova με το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό.
Οι ασπρόμαυρες λήψεις σε συνδυασμό με την αιώνια νεότητα της star δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω, σωστά;


Μία κρίση ηλικίας που δεν τον οδήγησε στο να ντύνεται γελοία, ούτε να αγοράσει ένα σπορ διθέσιο αυτοκίνητο, αλλά μία κρίση που φαίνεται να τον οδηγεί στο να πει «ναι» σε νέες εμπειρίες. Έχει σκηνοθετήσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Yardie, που πραγματεύεται τη δράση των τζαμαϊκανών γκάνγκστερ του Λονδίνου. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με την κινηματογράφηση ντοκιμαντέρ, έχει σχεδιάσει ρούχα και έχει δημιουργήσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, ενώ συνεχίζει τις εμφανίσεις του ως Dj σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε γάμους, όπως σ΄ αυτόν του Χάρι με την Μέγκαν.
«Έρχεται μία περίοδος που φτάνεις τα 40, 45 όπου είναι σαν "Ω τι χαριτωμένος, αλλά χάνω τα νιάτα μου", είμαι αντιμέτωπος με τα 50», λέει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian». «Είσαι σε ένα σημείο που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά καινούργια πράγματα, γιατί πιθανότατα τα έχεις κάνει όλα. Έτσι, μέρος αυτού του ταξιδιού το να σκάψω βαθύτερα στους φόβους μου είναι και η ιδέα ότι μεγαλώνω. Είμαι μάλλον ενοχλητικός για τους ανθρώπους που λένε "ποτέ δε ησυχάζει", αλλά όλοι θα πεθάνουμε, έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι να κάτσουμε ήσυχοι».
Ο Έλμπα μιλώντας για την πρώτη του ταινία, που κάνει το ντεμπούτο της στις 24 Αυγούστου, είπε ότι η προσαρμογή του βιβλίου που έγραψε ο Victor Headley και κυκλοφόρησε το 1992 δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς έπρεπε να ενισχύσει την προφίλ του πρωταγωνιστή D που υποδύεται ο Αμλ Αμίν.
«Η διαδικασία προσαρμογής του βιβλίου σε σενάριο κράτησε τέσσερα με πέντε χρόνια. μου αρέσει πραγματικά να σκηνοθετώ, καλύπτει όλες τις καλλιτεχνικές μου πτυχές», είπε ο ηθοποιός.
Ο Έλμπα στη συνέντευξή του μίλησε και για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ λέγοντας «προσπαθώ να μην μιλάω πάρα πολύ γι αυτό, γιατί ήταν μία ιδιωτική μέρα, αλλά παραμένει να είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ζωής μου, σίγουρα».

Ο όμιλος Καλάσνικοφ παρουσίασε το νέο αυτόματο ΑΚ-308, το οποίο παίρνει φυσίγγια του ιδίου διαμετρήματος με τα όπλα που χρησιμοποιούνται στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο όμιλος τον νέο μοντέλο «7,62mm αυτόματο Καλάσνικοφ ΑΚ-308» θα παρουσιασθεί στο φόρουμ «Army-2018». Το νέο αυτόματο έχει κατασκευασθεί με βάση το αυτόματο ΑΚ103 που παίρνει φυσίγγια διαμετρήματος 7,62Χ51mm και έχει στοιχεία από το αυτόματο ΑΚ-12.
Ο γεμιστήρας έχει την δυνατότητα να παίρνει 20 φυσίγγια και το βάρος του χωρίς τον γεμιστήρα είναι 4,3 Kg. To συνολικό του μήκος είναι 880-940 mm.
Το φυσίγγιο διαμετρήματος 7,62χ51mm είναι το σταθερό φυσίγγιο που χρησιμοποιείται στους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ.
Το φόρουμ «Army-2018» θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο «Πάτριοτ» από τις 21-26 Αυγούστου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!