Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Παίκτης του Survivor ζήτησε 5.000 ευρώ για ένα post στο Instagram
Μια απίστευτη αποκάλυψη για παίκτη του Survivor έγινε στο Πρωινό την Πέμπτη.
Με αφορμή τις προτάσεις που θα δεχτούν οι παίκτες του παιχνιδιού βγαίνοντας από το παιχνίδι, ο Θέμης Γεωργαντάς έκανε μια υποθετική αναφορά: «Ένας επιχειρηματίας θα δώσει στον Ντάνο μίνιμουμ 1,000 ευρώ για να εμφανιστεί στο μαγαζί του».
Όταν το άκουσε αυτό ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αντέδρασε αποκαλύπτοντας: «Μόνο 1,000 ευρώ; Γνωστός που έχει βγει από το Survivor, για να κάνει ένα upload στο Instagram, ζήτησε 5,000 πριν ένα μήνα! Δεν τα πήρε, αλλά τα ζήτησε». 

Ακόμη και τώρα που όλα αλλάζουν, η εμφάνιση και το στιλ αποτελούν βασικά κριτήρια στην επιλογή του αυτοκινήτου. Η Citroen έχει παράδοση στη δημιουργία ξεχωριστών μοντέλων και στην αναζήτηση των πιο εντυπωσιακών χρωματικών συνδυασμών. Η απόφασή της να λανσάρει τη νέα μάρκα DS ανοίγει νέους δρόμους στην εξέλιξη των αυτοκινήτων και στους τομείς της εμφάνισης.

Η δοκιμή με το DS3 Cabrio μού έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα ένα από τα ομορφότερα ανοιχτά αυτοκίνητα. Το DS3 Cabrio είναι μια επιτυχημένη προσαρμογή της προηγουμένης γενιάς του Citroen C3. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το χρώμα του αμαξώματος, τη σχεδίαση του ειδικού καλύμματος της οροφής και την εμφάνιση πολλών επιμέρους τμημάτων που καθορίζουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η γαλλική μάρκα DS δίνει διαφορετικό τόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία και απευθύνεται σε οδηγούς με άποψη για το στιλ. Ο τρικύλινδρος κινητήρας 1.200 κ.εκ. ανήκει στην οικογένεια των βραβευμένων συνόλων PureTech και αποδίδει 82 ίππους. Υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση με 130 ίππους.

Η ενέργεια που παράγει καλύπτει τις ανάγκες κίνησης στο αστικό περιβάλλον. Ωστόσο, η περιορισμένη ισχύς δεν παρέχει υψηλές επιδόσεις. Στόχος του αυτοκινήτου δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η απόλαυση της οδήγησης με ανοιχτή οροφή. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 12,3’’ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 174 χλμ./ώρα. Μέση κατανάλωση στη δοκιμή 5,9 λίτρα/100 χλμ., εργοστασιακή τιμή 4,9 λίτρα/100 χλμ. Εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ.

Η οροφή του μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορες θέσεις, ενώ χάρη στον μηχανισμό της αναδιπλώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα. Η οδική συμπεριφορά είναι ικανοποιητική. Στους δρόμους με σαμαράκια και λακκούβες εμφανίστηκαν μερικές αδυναμίες του πλαισίου και των αναρτήσεων. Ο εσωτερικός χώρος έχει πολυτελή διακόσμηση και φιλοξενεί τέσσερις ενήλικες. Η αποθηκευτική ικανότητα περιορίστηκε λόγω της οροφής στα 245 λίτρα. Κοστίζει 17.054 ευρώ.

Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του ευρωπαϊκού Υπερβολικά Μεγάλου Τηλεσκοπίου (European Extremely Large Telescope-ELT), που άρχισε να κατασκευάζεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής και τα οποίο θα αποτελέσει τμήμα του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (European Southern Observatory-ESO).

Το ELT, που θα ανεγερθεί στην κορυφή του όρους Αρμαζόνες της βόρειας Χιλής σε υψόμετρο 3.046 μέτρων, θα είναι το μεγαλύτερο «μάτι» που έχει ποτέ στραφεί στους ουρανούς και αναμένεται να φέρει επανάσταση στην αστρονομία και στην κατανόηση του σύμπαντος.

Στη σχετική τελετή που έγινε χθες στην περιοχή Παρανάλ, παρευρέθηκε και η πρόεδρος της Χιλής Μιτσέλ Μπατσελέ, η κυβέρνηση της οποίας στηρίζει ποικλοτρόπως το έργο, δωρίζοντας μεταξύ άλλων την έκταση όπου θα κτισθεί το τηλεσκόπιο, καθώς φιλοδοξεί να αναδείξει τη Χιλή σε αστρονομική «πρωτεύουσα» του κόσμου.

Η ξηρή έρημος Ατακάμα με τον πεντακάθαρο ουρανό θεωρείται ιδανικό μέρος για αστρονομικές παρατηρήσεις, γι' αυτό συγκεντρώνει όλο και περισσότερα διεθνή τηλεσκόπια.

Όταν το ELT -το κόστος του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ- ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία το 2024, θα είναι το μεγαλύτερο οπτικό και υπέρυθρο τηλεσκόπιο στον κόσμο, περίπου πενταπλάσιο από τα μεγαλύτερα σημερινά τηλεσκόπια, έχοντας διάμετρο κατόπτρου περίπου 39 μέτρων.

Το τεράστιο κάτοπτρο θα στεγάζεται σε ένα ακόμη πιο γιγάντιο θόλο διαμέτρου 85 μέτρων και μάζας 5.000 τόνων, με έκταση όσο περίπου ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων, το νέο τηλεσκόπιο θα μπορεί να παρατηρήσει εξωπλανήτες γύρω από άστρα, πιθανώς ακόμη και τις ατμόσφαιρες γύρω από ορισμένους από αυτούς τους πλανήτες, κάτι που θα δώσει πολύτιμες ενδείξεις για την πιθανότητα να είναι φιλόξενοι για ζωή.

Ακόμη θα ρίξει περισσότερο φως σε μυστήρια, όπως η σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια, καθώς η αρχέγονη φάση δημιουργίας του σύμπαντος.

Ο πρώην τραγουδιστής των Oasis Λίαμ Γκάλαχερ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας η οποία συγκλόνισε την πόλη όπου γεννήθηκε, με συναυλία την Τετάρτη το βράδυ, η σκηνή της οποίας φωτιζόταν από 22 κεριά, μετέδωσαν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

"Μάντσεστερ σ' αγαπώ" φώναξε ο 44χρονος μουσικός απευθυνόμενος στο κοινό, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη σόλο συναυλία του τραγουδώντας χωρίς τη συνοδεία οργάνων το "Live Forever", μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 και στο οποίο τραγουδούσε μαζί με τον αδελφό του Νόελ.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η στιγμή που το κοινό τραγούδησε το "Stand up for the 22". Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν σε ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων.

Η χειρότερη επίθεση των τελευταίων 12 χρόνων στη Βρετανία είχε στόχο την ποπ συναυλία της Αριάνα Γκράντε στη βόρεια πόλη της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα.

"Απόλυτα σοκαρισμένος και συντετριμμένος γι αυτό που συνέβη στο ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ, στέλνω Αγάπη και Φως σε όλες τις οικογένειες", έγραψε ο Γκάλαχερ στο Twitter μετά την επίθεση.

Η Γκράντε θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ την Κυριακή για να τραγουδήσει σε συναυλία στην οποία θα μετάσχουν επίσης ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Κέιτι Πέρι. Τα έσοδα θα δοθούν για την υποστήριξη των θυμάτων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!