Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι ο σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, χωρίς να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Ο διάσημος ηθοποιός απάντησε σε αυτους τους ισχυρισμούς μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram.
«Σε αυτή την ώρα της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που παλεύουν να σώσουν τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Είναι ένα εκπληκτικό, συγκινητικό παράδειγμα αφοσίωσης και πάθους που χρειάζεται για να σώσουμε το περιβάλλον. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων κινδυνεύει και είμαι περήφανος να στέκομαι στο πλάι αυτών των ομάδων που τα προστατεύουν. Αν και αξίζουν την υποστήριξη δεν χρηματοδοτήσαμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται. Παραμένω δεσμευμένος στην υποστήριξη των βραζιλιάνικων κοινοτήτων, των τοπικών αρχών, των επιστημόνων, των εκπαιδευτών και γενικά των πολιτών που δουλεύουν ακούραστα για να διασφαλίσουν τον Αμαζόνιο για το μέλλον όλων των Βραζιλιάνων».

Η Ruja Ignatova αποκαλούσε τον εαυτό της «Cryptoqueen», δηλαδή βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων. Έλεγε στους ανθρώπους ότι εφηύρε ένα κρυπτονόμισμα για να ανταγωνιστεί το Bitcoin και τους έπειθε να επενδύουν δισεκατομμύρια. Ξαφνικά, πριν από δύο χρόνια, εξαφανίστηκε. Ο συγγραφέας Jamie Bartlett πέρασε μήνες διερευνώντας την εξαφάνισή της και προσπαθώντας να καταλάβει πού κρύβεται Στις αρχές Ιουνίου του 2016 η 36χρονη επιχειρηματίας Dr Ruja Ignatova περπάτησε στη σκηνή του Wembley, στο Λονδίνο, μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους. Φορούσε, όπως συνήθως, μία ακριβή τουαλέτα, διαμαντένια σκουλαρίκια και ένα λαμπερό κόκκινο κραγιόν. Μιλώντας στο ενθουσιασμένο πλήθος, ανέφερε ότι το OneCoin βρισκόταν σε τροχιά να γίνει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, ώστε «όλοι να κάνουν πληρωμές παντού». Σύμφωνα με την ίδια, δύο χρόνια αργότερα κανείς δεν θα μιλούσε για το Bitcoin.
Σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι είχαν ήδη αρχίσει να επενδύουν τις αποταμιεύσεις τους στο OneCoin, ελπίζοντας να συμμετάσχουν στη νέα αυτή επανάσταση
. Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το BBC, οι Βρετανοί δαπάνησαν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ στο OneCoin κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016. Μεταξύ Αυγούστου 2014 και Μαρτίου 2017, περισσότερα από 4 δισ. ευρώ επενδύθηκαν σε δεκάδες χώρες, από το Πακιστάν έως τη Βραζιλία, από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Νορβηγία, από τον Καναδά έως την Υεμένη, ακόμα και την Παλαιστίνη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ειδικό blockchain Μγιόρν Μπιέργκε, τον οποίο επικαλείται το BBC, η εταιρεία πίσω από το OneCoin λειτουργούσε έως το 2016 χωρίς τεχνολογία blockchain ή «αλυσίδας συστοιχιών», όπως συνέβαινε στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin. Στο μεταξύ η Cryptoqueen συνέχιζε τα ταξίδια της στον κόσμο για να μοιραστεί το όραμά της, ωστόσο καθυστερούσε η εμφάνιση της εφαρμογής η οποία θα επέτρεπε τη μετατροπή του OneCoin σε μετρητά, με τους επενδυτές να αρχίζουν εκφράζουν ανησυχίες.
Ο τρόπος επίλυσης αυτού του ζητήματος αναμενόταν να ανακοινωθεί σε συνάντηση Ευρωπαίων που προωθούσαν το OneCoin στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, η Cryptoqueen δεν εμφανίστηκε ποτέ στη συνάντηση, ούτε και απάντησε σε κλήσεις και μηνύματα, με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Σόφια της Βουλγαρίας, να μην γνωρίζουν επίσης πού βρισκόταν.
Η γυναίκα είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχίες ότι είχε δολοφονηθεί ή απαχθεί «υπό τον φόβο της επανάστασης των κρυπτονομισμάτων». Ωστόσο, βάσει αρχείων του FBI, η Cryptoqueen στις 25 Οκτωβρίου 2017, δύο εβδομάδες αφότου δεν εμφανίστηκε στη Λισαβόνα, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο στη Σόφια, με προορισμό της Αθήνα, όπου και χάθηκαν τα ίχνη της.
Μαρτυρίες την εμφάνιζαν να βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ άλλα σενάρια την ήθελαν να κρύβεται στη Βουλγαρία – έχοντας υποβληθεί σε πλαστικές εγχειρήσεις – ή ακόμη και στο Λονδίνο. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, εάν δεν είναι νεκρή, ενδέχεται από την Αθήνα να αγόρασε κάποιο σκάφος και να κινείται γύρω στη Μεσόγειο.
Άλλες μαρτυρίες που επικαλείται το BBC, κάνουν λόγο για επισκέψεις της σε πολυτελή εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και για παρουσία της σε διαγωνισμό ομορφιάς στο Βουκουρέστι, όπου δεν έγινε αντιληπτή λόγω των πλαστικών επεμβάσεων στις οποίες φέρεται να υποβλήθηκε. Στο μικροσκόπιο μπήκε και το ενδεχόμενο παρουσίας της στη Φρανκφούρτη, όπου κατοικεί η κόρη της και ο – πιθανώς πρώην πλέον – σύζυγός της.
Στις 5 Νοεμβρίου 2019, ο αδερφός της Cryptoqueen, Κονσταντίν Ιγκάτοφ, εμφανίστηκε σε δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, σε υπόθεση καταγγελίας σε βάρος δικηγόρου για «ξέπλυμα» 400 εκατ. δολαρίων από το OneCoin. Ο Ιγκνάτοφ ανέφερε ότι έπεσε και ο ίδιος θύμα εξαπάτησης από την αδερφή του, ενώ υποστήριξε ότι εκείνη εξαφανίστηκε υπό τον φόβο πως κάποιο κοντινό της πρόσωπο θα την παρέδιδε στα χέρια του FBI.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Cryptoqueen είχε προμηθευτεί κάποιο ισχυρό διαβατήριο και έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια για πτήση από τη Βιέννη στην Αθήνα. Έκτοτε τα ίχνη της έχουν χαθεί. Από την πλευρά της, η OneCoin, σύμφωνα με το BBC, αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβίαση, υποστηρίζοντας ότι πληροί όλα τα κριτήρια που πρέπει να διαθέτει ένα κρυπτονόμισμα.

Λίγα χιλιόμετρα από το Μιλάνο βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, η λίμνη Γκάρντα. Κάπου εκεί υπάρχει και ένας μικρός παράδεισος που ονομάζεται Sirmione. Στην παλιά πόλη με τα πέτρινα σπιτάκια και τα στενά σοκάκια υπάρχει ένα μισοβυθισμένο κάστρο που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.
Το Scaligero αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της μεσαιωνικής οχύρωσης, στο οποίο όμως συμπεριλαμβάνεται και ένα πολύ σπάνιο οχυρωμένο κάστρο που βρίσκεται μέσα στα νερά της λίμνης. Οι ντόπιοι το ονομάζουν και ως ” Το κάστρο που δεν βυθίζεται” .
Η κατασκευή του φρουρίου ξεκίνησε στα μέσα του δέκατου τρίτου αιώνα, πιθανότατα στα ερείπια ενός ρωμαϊκού οχυρού.
Η είσοδος στο κάστρο γίνεται από την κινητή γέφυρα, αφού όλο το φρούριο συνορεύει με την λίμνη.
Σήμερα είναι ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ιταλία και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες για να δουν από κοντά αυτό το ασυνήθιστο φρούριο.
Πηγή: TravelInspiration

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όπως επίσης και οι δικαιούχοι.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε πρώτη φάση επιλογής είναι οι άνεργοι και ακολουθούν οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
«Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση φόρων.
Προανήγγειλε, επίσης, ότι πριν από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ.
Ξεκαθάρισε δε ότι από το 2020 ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε, μάλιστα, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.
Ο υπουργός κάλεσε επίσης τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων.
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι επόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνει όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.
Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στους φόρους.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι εντός του 2020 θα ζητηθεί μείωση των πλεονασμάτων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό χώρο επ’ ωφελεία των πολιτών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!