Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Χρήσιμες συμβουλές: Πώς να δημιουργήσετε ελεύθερο χώρο στο iPhone
Έχετε iPhone και σας έχει έρθει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να βγάλετε μια νέα φωτογραφία ή βίντεο;
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς που θέλουν να κάνουν αναβάθμιση στο κινητό τους αλλά απαιτείται ελεύθερος χώρος.
Ακολουθήστε μερικά βήματα για να αδειάσετε μνήμη από το κινητό σας:
1. Βρείτε πόσο ελεύθερο χώρο έχετε
Πριν καν σας εμφανιστεί το μήνυμα ότι δεν έχει χώρο αποθήκευσης, βρείτε μόνοι σας τι συμβαίνει με την μνήμη του κινητού σας. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις>Γενικά>Χώρος και χρήση>Διαχείριση χώρου αποθήκευσης. Εκεί θα δείτε μεταξύ άλλων ποιες εφαρμογές καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο σας ενώ το πιθανότερο είναι να εντοπίσετε ότι τη μεγαλύτερη «ζημιά» κάνουν τα άλμπουμ σας.
2. Κάντε backup στις φωτογραφίες σας
Αν χρησιμοποιείτε το iCloud τότε μπορείτε να αποθηκεύετε εκεί τις φωτογραφίες σας και να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο κινητό σας διαγράφοντας τες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αποθηκεύοντας βέβαια τις φωτογραφίες και στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε βίντεο και φωτογραφίες ένα-ένα ή μαζικά.
3. Αφαιρέστε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε
Οι αχρησιμοποίητες εφαρμογές στο κινητό σας μπορεί να παραμείνουν εκεί για μήνες ή και για χρόνια καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές και διαγράψτε όσες δεν χρησιμοποιείτε ή δεν σας ενδιαφέρουν πια. Στις ρυθμίσεις μπορείτε βέβαια να δείτε ποιες είναι αυτές που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο.
4. Διαχειριστείτε τη μουσική σας
Αν είστε από αυτούς που κάθε εβδομάδα σας αρέσει διαφορετικό τραγούδι, τότε το κινητό σας πιθανόν να έχει γεμίσει με μουσική που δεν ακούτε πια. Διαγράψτε τα ανεπιθύμητα άλμπουμ και εξασφαλίστε χώρο. Εξάλλου θα υπάρχουν πάντα στον υπολογιστή σας για να τα ξανακούσετε.
5. Καθαρίστε τα αρχεία από τις εφαρμογές σας
Αν πάτε στις ρυθμίσεις θα δείτε ότι κάποιες εφαρμογές όπως το WhatsApp καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από την αρχή που τις είχατε «κατεβάσει». Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί έχετε αποθηκευμένα βίντεο και φωτογραφίες που πιθανόν έχετε στείλει και σας έχουν στείλει. Μπείτε στην κάθε εφαρμογή και σβήστε τα και θα δείτε ότι αμέσως απελευθερώνεται χώρος. Για παράδειγμα στο WhatsApp πατήστε πάνω σε μια συνομιλία, στο όνομα της επαφής σας και στη συνέχεια στο «Αρχεία, σύνδεσμοι και έγγραφα» όπου μπορείτε να διαγράψετε ο,τι θέλετε.
news.gr
Νέο τζακ-ποτ στο Τζόκερ: Μοιράζει 9,5 εκατ. ευρώ την Κυριακή!
Νέο τζακ-ποτ σημειώθηκε κατά τη σημερινή κλήρωση του Τζόκερ, με το ποσό που θα μοιραστεί στην κλήρωση της Κυριακής να φτάνει τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ!
Οι τυχεροί αριθμοί της σημερινής κλήρωσης: 9, 14, 37, 40, 43 και Τζόκερ το 15.

Διανύουμε περίοδο εξετάσεων… δεν είναι μόνο οι πανελλαδικές, αν και έχουν ειδική βαρύτητα στο μυαλό όλων μας… Είναι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου, οι εξετάσεις για τα Πρότυπα, οι εξετάσεις για τις ξένες γλώσσες…

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Τα πάνω κάτω φέρνει ένας 39χρονος κρατούμενος, που υποστηρίζει ότι είναι γιος του Πρινς και, ζητώντας τεστ DNA, διεκδικεί την περιουσία του καλλιτέχνη, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 57 ετών, στις 21 Απριλίου.

Ο Κάρλιν Κ. Γουίλιαμς, που κρατείται σε φυλακή του Κολοράντο, έχοντας καταδικαστεί σε κάθειρξη 92 μηνών για οπλοκατοχή ως μέλος συμμορίας, ζήτησε, μέσω του δικηγόρου του, να υποβληθεί σε τεστ DNA προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι γιος του Πρις.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 39χρονος, τον Ιούλιο του 1976, η μητέρα του, Μάρσα Χένσον, είχε σεξουαλική επαφή με τον -18χρονο και άγνωστο τότε- Ρότζερ Νέλσον (τον Πρινς δηλαδή) σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Κάνσας, ενώ ο ίδιος ήρθε στον κόσμο στις 8 Απριλίου του 1977.



Το αίτημα του Κάρλιν για τεστ DNA κατατέθηκε στο δικαστήριο της Μινεσότα όπου οι υπόλοιποι συγγενείς του διάσημου τραγουδιστή διεκδικούν το μερίδιό τους από την περιουσία, η οποία εκτιμάται σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια.

Αν οι ισχυρισμοί του αποδειχθούν αληθινοί, ο 39χρονος, ο οποίος ασχολείται με την ραπ μουσική, έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την περιουσία του Πρινς, όπως και οι δυο πρώην σύζυγοί του, Μανουέλα Τεστολίνι και Μάιτε Γκαρσία, αλλά και η αδερφή, Τίκα Νέλσον.

Σημειώνουμε πως ο μόνος αναγνωρισμένος γιος του Πρινς, ονόματι Μπόι Γκρέγκορι Νέλσον, απεβίωσε λίγο μετά την γέννηση του, το 1996, καθώς έπασχε από Σύνδρομο Φάιφερ, μια σπάνια γενετική δυσλειτουργία που επηρεάζει το κρανίο και τα κόκκαλα σε χέρια και πόδια.

Πηγή: star.gr

Αποκαλυπτική όσον αφορά στην άγνοια κινδύνου και την απερισκεψία που επικρατεί σε μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Ίντερνετ όσον αφορά στον διαμοιρασμό εμπιστευτικών/ προσωπικών πληροφοριών είναι έρευνα της Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία το 27% των Ευρωπαίων μοιράζεται εμπιστευτικά δεδομένα κατά λάθος, ενώ το 13% αποκαλύπτει με τη θέλησή του προσωπικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας.

Σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται προσωπικές φωτογραφίες (για το 43% των Ευρωπαίων), στοιχεία επικοινωνίας (40%), φωτογραφίες άλλων προσώπων (34%), ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (29%) και πληροφορίες σχετικές με την εργασία (18%).

Επίσης, το 16% των Ευρωπαίων έχει μοιραστεί ένα προσωπικό μυστικό, ενώ το 8% έχει μοιραστεί ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ερωτηθέντων ανησυχεί ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις του ή να φέρει σε δύσκολη θέση ή να προσβάλει κάποιον. Επιπλέον, ένας στους έξι Ευρωπαίους φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το γύρο του ίντερνετ κάνει η φωτογραφία μιας σερβιτόρας που εξαναγκάζεται να φορά τακούνια σε όλη τη διάρκεια της βάρδιάς της και φωτογράφισε, στο τέλος της δουλειάς της, τα ματωμένα πόδια της.
Η Νicola Gavins από την Αλμπέρτα του Καναδά ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook για λογαριασμό της φίλης της που υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία και περιέγραψε πως «αιμορραγούσε τόσο που βγήκε ένα από τα νύχια των ποδιών της».
Η Gavins ανέφερε στην ανάρτηση που συνόδευε τη φωτογραφία πως ο υπεύθυνος βάρδιας επέπληξε τη φίλη της, που δουλεύει σε αλυσίδα εστιατορίων, επειδή φόρεσε ίσια παπούτσια και της είπε πως και πάλι θα έπρεπε να φορέσει ψηλά τακούνια την επόμενη ημέρα.
Στη φωτογραφία φαίνονται τα ματωμένα πόδια της κοπέλας, μέσα από τα καλτσάκια της, αλλά και λεκέδες από αίμα μέσα στα παπούτσια της.
Απηύθυνε το μήνυμά της σε όλους όσοι τρώνε στο συγκεκριμένο εστιατόριο, στο Έντμοντον, και τόνισε: «είναι πολιτική του εστιατορίου οι γυναίκες μέλη του προσωπικού να φορούν ψηλά τακούνια εκτός κι αν τους το έχει απαγορεύσει ο γιατρός και τα πόδια της φίλης μου μάτωσαν τόσο που της βγήκε ένα νύχι. Και πάλι ο υπεύθυνος βάρδιας την επέπληξε και την αποθάρρυνε από το να φορά ίσια παπούτσια.”
Η Nicola ανέφερε επίσης πως η φίλη της ενημερώθηκε ιδιαιτέρως πως θα έπρεπε να φορέσει ψηλά τακούνια στην επόμενη βάρδιά της.
Σύμφωνα με την ανάρτησή της, οι γυναίκες εργαζόμενες στη συγκεκριμένη αλυσίδα καλούνται να αγοράσουν με δικά τους λεφτά τη «στολή» που φορούν στη δουλειά τους ενώ οι άνδρες εργαζόμενοι μπορούν απλώς να ντύνονται στα μαύρα με δικά τους ρούχα. «Και δεν απαιτείται να φορούν και τακούνια», σημειώνει ειρωνικά η Nicola, μιλώντας για «σεξιστικές, πρωτόγονες απαιτήσεις και αηδιαστική πολιτική».
Η υπεύθυνη επικοινωνίας της αλυσίδας είπε πως είδαν με ανησυχία την ανάρτηση και πως επικοινώνησαν αμέσως με την υπάλληλο.
«Η πολιτική μας σχετικά με τα παπούτσια συστήνει όλοι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, να φορούν κατάλληλα, μη ολισθηρά παπούτσια με σόλα, για λόγους ασφαλείας. Υπό αυτή την οδηγία φορούν ό,τι είναι άνετο για εκείνους. Δεν υπάρχει ελάχιστο ύψος τακουνιών αλλά για όσες εργαζόμενες φορούν τακούνια, ζητάμε να μην είναι πάνω από 6,5 εκατοστά», ανέφερε.
tromaktiko tr
πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν πρόλαβε να το χαρεί και του πήραν τον τίτλο μέσα από τα χέρια του. Ο Ίαν Γκίλετ ανέλαβε χρέη δημάρχου μόνο για 47 λεπτά (ούτε καν μία ώρα). Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Κορνουάλης στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Ίαν να είναι ο πρώτος δήμαρχος που είχε τόση σύντομη θητεία.
Μόλις, λοιπόν, ο Ίαν έγινε δήμαρχος (και πέρασαν 47 λεπτά) διαπιστώθηκε πως είχε γίνει λάθος γραφειοκρατικής φύσεως στην εκλογική διαδικασία, με αποτέλεσμα να πρέπει να παραιτηθεί των καθηκόντων του.
Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να εκλέξει δήμαρχο δυο μέρες πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο η δημοσιοποίηση αυτή πρέπει να γίνει τρεις μέρες πριν τις εκλογές.
Σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε πωςοι εκλογές θα γίνουν ξανά βάσει νόμου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να απαλλαγούν από την«άχρηστη γραφειοκρατία που εμποδίζει την εύρωστη λειτουργία του δήμου.

Η Παρασκευή και 13 είναι μια μέρα που έχει συνδεθεί με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.
Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προκατάληψης ότι σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτήρια δε διαθέτουν 13 όροφο ενώ πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Η επικρατέστερη άποψη λέει ότι ο μύθος προέρχεται από το γεγονός ότι ο δέκατος τρίτος μαθητής του Χριστού ήταν ο Ιούδας.
Η Παρασκευή και 13 θεωρείται δυσοίωνη ίσως επειδή τέτοια μέρα σταυρώθηκε ο Χριστός.
Για τους μουσουλμάνους όμως είναι γρουσούζικη, επειδή ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό την Παρασκευή.
Πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.
Στη σφαίρα των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξής: η αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου.
Παρασκευή επίσης ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).
Προσοχή ζητούν οι Βρετανοί επιστήμονες
Επιστήμονες από τη Βρετανία έκαναν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;».
Η συγκεκριμένη έρευνα βγήκε στη δημοσιότητα το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο να αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες – Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 – σε μία περίοδο μερικών χρόνων.
Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.

Η προοπτική να επιδοθεί ξανά η (όποια) κυβέρνηση σε ένα «κυνήγι μαγισσών» στο δημόσιο τομέα επανήλθε στο προσκήνιο. Αφορμή για αυτό, ήταν το περιεχόμενο των διαρροών για τα «μέτρα-κάβα».
Οι δανειστές, ανάμεσα σε άλλα που αφορούν την Δημόσια Διοίκηση, επαναφέρουν το αίτημά τους περί «ελέγχου παράνομων προσλήψεων». Η υπόθεση ανάζητησης υπαλλήλων με πλαστούς τίτλους και πιστοποιητικά έχει απασχολήσει στο παρελθόν τον δημόσιο τομέα και είχε σαφή στόχο την συμπλήρωση των ποσοτικών στόχων των απολύσεων, την περίοδο της υπουργικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι γνωστές οι αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο 2013 – 2014 και η εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας. Παρ’ ότι όμως οι αναφορές για το δημόσιο στις σημερινές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών είναι διαφορετικές (λ.χ. δεν τίθεται απαίτηση για απολύσεις συγκεκριμένου μεγέθους, όπως 10 ή 15 χιλιάδες), παρατηρούμε την συγκεκριμένη φράση, δηλαδή τον «έλεγχο» ή «εντοπισμό παράνομων προσλήψεων», να επαναλαμβάνεται στις μνημονιακές συμφωνίες.
Στο νόμο 4336/2015 (σελ. 103 – 104), δηλαδή το 3ο Μνημόνιο, αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «Οι αρχές θα συνεχίσουν να εντοπίζουν παράνομες προσλήψεις, ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και πειθαρχικές υποθέσεις και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα».
Και με τα λεγόμενα «προληπτικά μέτρα» καλείται η κυβέρνηση να συνεχίσει τους ελέγχους για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο. Όπως αναφέραμε, την συγκεκριμένη απαίτηση είχε επιλέξει να ικανοποιήσει και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι δανειστές εμμένουν στην συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα αποτελέσει λοιπόν έκπληξη εάν τα «πλαστά χαρτιά στο δημόσιο» απασχολήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!