Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2013 και ο Ντέιβιντ Φαζγκενμπάουμ έδινε μάχη για τη ζωή του. Βρισκόταν στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αρκάνσας, καθώς νοσούσε με μια σπάνια ασθένεια. Τα λευκά του αιμοσφαίρια ήταν πολύ χαμηλά και το σώμα του πρησμένο. Ο γιατρό του είπε πως η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.
Ο Φαζγκενμπάουμ επρόκειτο να κάνει μαγνητική εξέταση, κάτι που στην περίπτωσή του μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Δεν πίστευε ότι θα επιβιώσει από την εξέταση. Για καλή του τύχη όχι μόνο επιβίωσε αλλά βρήκαν και τον λόγω που αντιμετώπιζε τόσο ισχυρούς πονοκεφάλους, που τελικά οφείλονταν στις χημειοθεραπείες.
Ο Φαζγκενμπάουμ έπασχε από τη νόσο Κάστλμαν, ένα πολύ σπάνιο αυτάνοσο που του απειλούσε τη ζωή. Οι χημειοθεραπείες όχι μόνο του έδωσαν χρόνο τελικά αλλά και γνώσεις για το πώς θα μπορούσε εν τέλει να επιβιώσει. «Μαθαίνεις πολλά όταν κοντεύεις να πεθάνεις», δήλωσε ο ίδιος.
Μέσα σε τρία χρόνια νόσησε τέσσερις φορές και κάποιες από αυτές ήταν ρίσκο για τη ζωή του. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει το πτυχίο του στην Ιατρική και έβαλε σκοπό να βρει ο ίδιος την θεραπεία που θα τον έσωζε. Μέσα από κλινικές δοκιμές και εξετάσεις κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία.
Μια πρωτεΐνη, της οποίας οι μετρήσεις ανέβαιναν δέκα φορές πάνω από το κανονικό, ήταν η βασική αιτία της νόσου. Με το να ρυθμίσει την τιμή της συγκεκριμένης πρωτεΐνης, κατάφερε να ισορροπήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα με αποτέλεσμα να μπορέσει να παλέψει την ασθένεια.
Το φάρμακο που δημιούργησε του έσωσε τη ζωή και αποδείχθηκε ότι μπορεί αντίστοιχα να σώσει τη ζωή και περίπου 400 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επειδή, όπως εξηγεί, ο χρόνος συνήθως είναι ελάχιστος καθώς και τα χρήματα για να ερευνηθούν τέτοιες ασθένειες .
Ο Φαζγκενμπάουμ ελπίζει ότι η δική ιστορία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν δύναμη για να παλέψουν.
Πηγή: CNN.com