Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018


Η συνωμοσιολογία είναι ένα «ευρύ κοινωνικό φαινόμενο» στη Γαλλία, που «προκαλεί ανησυχία», καθώς σχεδόν 8 στους 10 Γάλλους ασπάζονται τουλάχιστον μία από τις πιο διαδεδομένες «θεωρίες συνωμοσίας», αποκαλύπτει μια έρευνα του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του Fondation Jean Jaurès και του παρατηρητηρίου Conspiracy Watch, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 κι ενώ η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκινά επιχείρηση κατά των λεγομένων «fake news», η έρευνα δείχνει ότι το 79% των Γάλλων πιστεύει σε τουλάχιστον μία θεωρία συνωμοσίας. Το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει σε τουλάχιστον 4 θεωρίες και το 13% σε τουλάχιστον 7.
Αναφορικά με τις ποικίλες θεωρίες που κυκλοφορούν μεταξύ της κοινής γνώμης και αναφέρθηκαν στην έρευνα, από τις παλαιότερες στις πιο σύγχρονες, το 55% των Γάλλων συμφωνεί με την ιδέα ότι «το υπουργείο Υγείας έχει συνεννοηθεί με τις φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να αποκρύψουν από τους πολίτες την πραγματικότητα σχετικά με τη βλαβερότητα των εμβολίων» και το 54% υιοθετεί το σενάριο ότι «η CIA εμπλέκεται στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι στο Ντάλας».
Στο θέμα της τρομοκρατίας, το 19% των Γάλλων θεωρεί ότι σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του Charlie Hebdo και του καταστήματος Hyper Cacher τον Ιανουάριο του 2015, «υπάρχουν σκοτεινά σημεία» κι ότι δεν είναι βέβαιο ότι «σχεδιάστηκαν και διαπράχθηκαν αποκλειστικά από ισλαμιστές τρομοκράτες». Το 27% των ερωτηθέντων ήταν ηλικίας κάτω των 35 ετών και το 30% ηλικίας 18-24 ετών.
Επιπλέον, το 32% όσων συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι «ο ιός του AIDS δημιουργήθηκε εργαστηριακά και δοκιμάστηκε στον αφρικανικό πληθυσμό προτού εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο». Επίσης, το 31% συμφωνεί ότι «οι τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και το Ντάες στην πραγματικότητα χειραγωγούνται από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες».
Εξάλλου, το 16% των Γάλλων θεωρεί ότι οι Αμερικανοί δεν πάτησαν ποτέ στη Σελήνη και το 9% πιστεύει ότι είναι «πιθανό η Γη να είναι επίπεδη και όχι στρογγυλή όπως μας έχουν διδάξει στο σχολείο».
Για τον Ρουντί Ρειστάντ, τον διευθυντή του Conspiracy Watch, αυτά τα αποτελέσματα «επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε συλλογικό επίπεδο αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο όχι μονάχα απτό αλλά και ευρύ, που διαπερνά όλη την κοινωνία και διαποτίζει τις συλλογικές παραστάσεις σε ανησυχητικό βαθμό».
Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 19 και 20 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, αντιπροσωπευτικό του ενήλικου πληθυσμού της Γαλλίας.

Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο συναντάμε πολλές «λιχουδιές», που ενώ η κατανάλωσή τους κρύβει πολλούς κινδύνους, οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες τούς αψηφούν. Ιδού, λοιπόν, μερικά φαγητά, τα οποία αν βρεθείς στις χώρες που θα τα προσφέρουν σκέψου το καλά πριν τα δοκιμάσεις…
Fugu: Το δηλητηριώδες ψάρι
Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες έχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση ιδιαίτερων εδεσμάτων, που πολλοί από εμάς δεν θα πλησιάζαμε. Ξαφνιαζόμαστε για μια ακόμη φορά, λοιπόν, με τους πιο παράτολμους να δοκιμάζουν το διαβόητο ψάρι fugu, το οποίο αποτελεί εκλεκτό πιάτο της εγχώριας κουζίνας. Πρόκειται για ένα καθόλου αθώο έδεσμα, μιας και το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες, που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, γίνεται θανατηφόρο. Ορισμένοι θεωρούν ότι το συκώτι είναι το πιο γευστικό κομμάτι του, αλλά και το πιο επικίνδυνο, αφού περιέχει το τοξικό στοιχείο τετροδοτοξίνη σε υψηλά ποσοστά, γι’ αυτό και η διάθεσή του από τα εστιατόρια έχει απαγορευθεί στην Ιαπωνία από το 1984. Φανταστείτε ότι η εκπαίδευση των σεφ που το διαχειρίζονται μπορεί να διαρκέσει από 3 έως και 7 έτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής κατανάλωσή του.
Sannakji: Το ζωντανό χταπόδι
Πρόκειται για ένα από τα πιο τα πιο δημοφιλή πιάτα της κορεάτικης κουζίνας που ανήκει στην κατηγορία με τα hoe, δηλαδή ψάρια, θαλασσινά ή τύπους κρέατος που τρώγονται ωμά! Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε νεαρό χταπόδι, που δεν τρώγεται απλά ωμό, αλλά όσο ακόμα είναι ζωντανό. Συνήθως πριν το σερβίρουν το κόβουν ζωντανό σε κομμάτια με ψαλίδι, το ραντίζουν με σησαμέλαιο, το πασπαλίζουν με σουσάμι και το σερβίρουν αμέσως, ενώ ακόμα τα πλοκάμια του κινούνται. Πολλοί τολμηροί το προτιμούν στο τραπέζι τους ζωντανό και το καταναλώνουν ολόκληρο, όπως και να’ χει πάντως, πρόκειται για «μεζέ» που επιβάλλεται να μασηθεί πολύ καλά και προσεκτικά γιατί τα στατιστικά μετρούν αρκετούς πνιγμούς με το χταποδάκι να παίρνει την «εκδίκησή» του.
Cassava (Manioc): Η ρίζα με το υδροκυάνιο
Θα καταναλώνατε ποτέ τρόφιμα πλούσια σε… υδροκυάνιο; Προφανώς και όχι. Στη νότια Αμερική όμως φαίνεται πως σκέφτονται κάπως διαφορετικά. Η ρίζα του φυτού Cassava έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένα φυτοχημικό συστατικό, που μετατρέπεται σε υδροκυάνιο όταν καταναλωθεί ωμή, γι’ αυτό και η προετοιμασία της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και συνήθως τρώγεται βραστή, τηγανητή, στον ατμό ή σαν πουρές. Παρ’ όλ’ αυτά η ρίζα είναι δημοφιλής και στην Αφρική όπου καταναλώνεται πολύ και σαν ποτό, γνωστό ως piwarry.
Fesikh: Το ψάρι της Αιγύπτου
Είναι ουσιαστικά ψάρι σε ζύμωση, που παρασκευάζεται στην Αίγυπτο με μια πολύ προσεγμένη διαδικασία, προκειμένου να καταναλωθεί την ημέρα ενός ανοιξιάτικου φεστιβάλ, του Shem-el Nessim, που διεξάγεται παραδοσιακά από την αρχαιότητα. Η διαδικασία προϋποθέτει σε πρώτη φάση αποξήρανση του ψαριού στον ήλιο, ενώ στη συνέχεια υπόκειται σε διαδικασία ζύμωσης που διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο. Παρ’ όλο που έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά δηλητηρίασης -ακόμα και θανάτων-, οι ντόπιοι συνεχίζουν αυτό που η παράδοση επιτάσσει…
Ackee: Το εξωτικό φρούτο της Τζαμάικα
Το πεντανόστιμο τροπικό φρούτο που στην Τζαμάικα προτιμούν κατά κόρον είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο. Μπορεί να είναι πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία, όπως βιταμίνες και πρωτεΐνες, όμως η κατανάλωσή του όταν ακόμα δεν έχει πλήρως ωριμάσει είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με μελέτες, σε αυτή την περίπτωση εμποδίζει την παραγωγή γλυκόζης από το συκώτι και μεταβάλλει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με όσα αυτά συνεπάγονται. Είναι, όμως, ακίνδυνο όταν καταναλωθεί ώριμο, αφού αφαιρεθούν και οι μαύροι σπόροι του, που έτσι και αλλιώς είναι τοξικοί.
Ο τοξικός αφρικανικός βάτραχος
Στην Αφρική ο βάτραχος είναι μια λιχουδιά που τιμούν δεόντως και μάλιστα ολόκληρο, όχι μόνο τα βατραχοπόδαρα, υπό ειδικές προϋποθέσεις. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το δέρμα και τα εντόσθια του συγκεκριμένου αμφίβιου περιέχουν ουσίες τοξικές για τον άνθρωπο, όμως, οι ντόπιοι θεωρούν ότι η κατανάλωσή του είναι ασφαλής αν γίνει την ανάλογη εποχή (την τρίτη βροχή της περιοχής, όπως λένε) και προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία.

Πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες έρευνες κι εμείς είμαστε εδώ να σας την παρουσιάσουμε. Ψάχνεις τον ή την καλύτερη σύντροφο; Δες που πρέπει να ψάξεις!
Είσαι άνδρας και ψάχνεις την πιο καυτή σύντροφο; Ψάξε ανάμεσα σε γυναίκες από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Είσαι γυναίκα και ψάχνεις τον πιο επιδέξιο παρτενέρ; Εσύ πρέπει να ψάξεις σε Αυστραλία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα στα περισσότερα από 22.000 μέλη της ιστοσελίδας saucydates.com που επιχείρησε να χαρτογραφήσει το πού βρίσκονται οι καλύτεροι εραστές – άνδρες και γυναίκες – στον κόσμο.
Η ιστοσελίδα κάλεσε τα μέλη της να βαθμολογήσουν από το 0 έως το 10 τους συντρόφους τους – μηδέν πήραν όσοι ήταν οι «χειρότεροι που είχαν ποτέ» και δέκα όσοι ήταν «οι καλύτεροι που είχαν ποτέ».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:
– Οι άνδρες έβαλαν βαθμό 8 που σημαίνει πολύ καλές επιδόσεις σε γυναίκες από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Μια κατηγορία κάτω – στο 7 – βρέθηκαν γυναίκες από τη Γερμανία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Μεγάλη Βρετανία. Έξι πήραν, τέλος, οι ερωμένες κρίθηκαν οι γυναίκες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ισπανία
– Οι γυναίκες επέλεξαν ως καλύτερους εραστές τους Αυστραλούς, τους Νοτιοαφρικανούς και τους Αμερικάνους. Μια θέση κάτω βρέθηκαν Καναδοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ινδοί, Ιταλοί και Ισπανοί. Οι χειρότεροι – με βαθμολογία 4 – ήταν οι Νεοζηλανδοί.
newsauto.gr

Ο Ντάνιελ Κρεγκ και η σύζυγός του Ρέιτσελ Βάις φέρεται να είναι οι μυστηριώδεις αγοραστές του πέτρινου σπιτιού που πούλησε ο συγγραφέας Μάρτιν Έιμις και η σύζυγός του Ίζαμπελ Φονσέκα έναντι 6,75 εκατ. δολαρίων.
Το σπίτι είχε καεί την παραμονή της περσινής Πρωτοχρονιάς και ο Έιμις και η οικογένειά του έχουν μετακομίσει σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στο κέντρο του Μπρούκλιν.
Το κτίριο είναι του 1901 και αγοράστηκε από μία εταιρεία με την επωνυμία «On the Rows».
Ο Έιμις και η Φονσέκα αγόρασαν το σπίτι για 2,5 εκατ. δολάρια το 2010. Αλλά πέρυσι παραδόθηκε στις φλόγες από φωτιά που ξεκίνησε από μία καμινάδα του κτηρίου. Το σπίτι έχει αποκατασταθεί εξωτερικά, ενώ δεν έχει διαμορφωθεί εσωτερικά, κάτι που θα πρέπει να αναλάβει ο νέος του ιδιοκτήτης.

Ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει το Brexit για τον βρετανικό λαό. «Είναι μία καταστροφή, οι απώλειες για μας θα είναι τεράστιες. Το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το πιο χαζό πράγμα που έχει κάνει η Βρετανία σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο μουσικός στην κυριακάτικη Welt.

Ο 70χρονος Βρετανός επέκρινε έντονα την πρωθυπουργό Τερέσα Μέι και τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον λέγοντας ότι «είναι ίδια με τον Κάμερον, οδηγείται από τη ματαιοδοξία και τη δίψα για εξουσία. Ήταν λάθος από την αρχή το να ζητήσουν από τους Βρετανούς να ψηφίσουν για το Brexit, χωρίς να έχουν ιδέα για τις συνέπειες. Είμαι αναστατωμένος που μερικοί πολιτικοί κατάφεραν να μας οδηγήσουν σ΄ αυτήν την τάφρο ελπίζω ειλικρινά να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Ο ίδιος θεωρούσε πάντα τον εαυτό του Ευρωπαίο. «Για μένα και για πολλούς άλλους Βρετανούς, αυτό είναι μία απόλυτη τραγωδία, γιατί η υπόθεση κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση... Το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστρεψε το έργο μιας ολόκληρης γενιάς που έφερε την Ευρώπη κοντά», είπε ο Μέι στην εφημερίδα.

Πάντως δήλωσε ότι η μουσική γι αυτόν αποτελεί μία καταπληκτική, θεραπευτική δύναμη. «Φέραμε κοντά τους ανθρώπους με τραγούδια όπως "We Will Rock You" και "We Are The Champion". Αυτές είναι οι πολυτιμότερες στιγμές, εμπειρίες, για μένα ώστε να πιστεύω ότι απομακρύνεται η πιθανότητα ύπαρξης πολέμων».

Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Μάικ Τάισον αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας και μάλιστα καλλιεργητής.

Όμως δεν πρόκειται να καλλιεργεί κάποιο συνηθισμένο φυτό αλλά θεραπευτική μαριχουάνα.

Σύμφωνα με το TheBlast.com ο Τάισον και οι συνεργάτες του εγκαινίασαν ένα ράντζο στο οποίο θα καλλιεργούν θεραπευτική κάνναβη στην Καλιφόρνια, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Mojave που είναι περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες.

Ο συνέταιρος του πρώην πυγμάχου Ρόμπερτ Χίκμαν δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι οι υποβαθμισμένες εκτάσεις της περιοχής πλέον θα αποκτήσουν ζωή και το ράντζο του Τάισον θα είναι μία όαση.

Σε βίντεο η δήμαρχος της Καλιφόρνιας Τζένιφερ Γουντ ευχαρίστησε τον Τάισον για τη προσφορά του στην κοινότητα και σημείωσε ότι η βιομηχανία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει στα άτομα που έχουν ανάγκη ιατρική μαριχουάνα, ενώ η επένδυση θα προσφέρει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους κατοίκους της περιοχής.

Πολλές μελέτες έχουν ασχοληθεί με τις ευεργετικές επιδράσεις που προκαλούν οι μυρωδιές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία λίστα από μυρωδιές για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι βοηθούν την ψυχολογία και κατά περίπτωση συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού.
Κίτρο Οι ειδικοί τονίζουν πως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι είναι τρεις πολύ «δυναμικές» μυρωδιές. Τα αρώματά τους πάνε κατευθείαν στον εγκέφαλό μας και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, πιο υγιής και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Βανίλια Η Rachel Herz, ειδική στην ψυχολογία των μυρωδιών, τονίζει πως η βανίλια είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές μυρωδιές που υπάρχουν. Βρίσκεται στο γάλα του στήθους κάθε νέας μητέρας και ο εγκέφαλός μας το έχει συνδέσει με όμορφα, θετικά συναισθήματα.
Κανέλα Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit απέδειξε πως η μυρωδιά της κανέλας έκανε τους υποψηφίους να τα πάνε πολύ καλύτερα σε τεστ μνήμης.
Καφές Όλοι ξέρουμε πως ένα ποτήρι ζεστός καφές μπορεί να κάνει θαύματα στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας. Όμως οι επιστήμονες απέδειξαν πως και η μυρωδιά του καφέ είναι αρκετή για να μας ανεβάσει ψυχολογικά.
Αν δεν θέλετε να τον πιείτε αλλά σας αρέσει η μυρωδιά του φτιάξτε μικρά πουγκάκια με καφέ και βάλτε τα μέσα στην ντουλάπα σας για να μοσχοβολάνε τα ρούχα σας…καφεΐνη όταν τα φοράτε.
Γιασεμί Μια μυρωδιά από γιασεμί μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε φρεσκάδα και ενέργεια. Αυτό απέδειξαν επιστήμονες και εμείς φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην τους πιστέψουμε.
Φρεσκοκομμένο γρασίδι Ο εγκέφαλός μας έχει συνδέσει αυτή τη μυρωδιά με καλοκαιρινές διακοπές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάθε φορά που μυρίζουμε φρεσκοκομμένο γρασίδι νιώθουμε τόσο όμορφα. Οι επιστήμονες πάντως έχουν αποδείξει πως γενικά η μυρωδιά γρασιδιού διώχνει το στρες και ενισχύει τη μνήμη
Λεβάντα Αν αισθάνεστε λίγο νευρικοί η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά αρώματα και σύμφωνα με τους ειδικούς η λεβάντα καταπραϋνει το νευρικό σύστημα γι’αυτό καλό είναι να τοποθετείται κοντά στο κρεβάτι, την μπανιέρα ή στις λοσιόν που χρησιμοποιούμε.
Μέντα Η μυρωδιά της μέντας μας βοηθάει να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια ενώ είναι η τέλεια μυρωδιά για τα πρωινά που δεν μπορείτε να σηκωθείτε εύκολα από το κρεβάτι. Η μυρωδιά της μέντας διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.
Πηγή: spirossoulis.com
ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω... τουαλέτας
Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πτήση 895 της United Airlines.
Ταξιδεύοντας από Σικάγο για Χονγκ Κονγκ, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο Άνκορατζ της Αλάσκας όταν ένας άνδρας λέρωσε με περιττώματα τις τουαλέτες του αεροπλάνου.
Σύμφωνα με το προσωπικό, όπως μεταδίδει η Washington Post, ο άνδρας «προκάλεσε αναστάτωση», λέρωσε παντού τις τουαλέτες και μάλιστα προσπάθησε να ρίξει στη λεκάνη της τουαλέτας το πουκάμισό του, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έκτακτη προσγείωση.
Στο αεροδρόμιο του Άνκορατζ τον περίμενε η αστυνομία, ωστόσο τα αίτια της συμπεριφοράς του δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όταν μια 51χρονη ομογενής απήγαγε 97χρονη Ελληνίδα από οίκο ευγηρίας διότι ήταν πεπεισμένη πως είναι η νεκρή μητέρα της.
Συγκεκριμένα, περασμένο Σάββατο οίκος ευγηρίας της Μελβούρνης ανέφερε την εξαφάνιση της 97χρονης Δήμητρας Παυλοπούλου. Δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το Russia Today η υπερήλικη βρέθηκε σε σπίτι σε άλλη περιοχή και διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ, σε άλλο σημείο της πόλης εντοπίστηκε και συνελήφθη η 51χρονη Ειρήνη Μοσχονά, στην οποία αποδόθηκαν κατηγορίες για απαγωγή και παράνομη κράτηση.
Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την απαχθείσα, όταν φίλη της 51χρονης μόλις αντίκρισε την υπερήλικη στο καθιστικό του σπιτιού της, ειδοποίησε την αστυνομία.
Η 51χρονη ομογενής οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου και υποστήριξε ότι πίστευε ότι η ηλικιωμένη ήταν η μητέρα της, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε πεθάνει σε οίκο ευγηρίας το 2013. Όπως έγινε γνωστό, η 51χρονη πιστεύει ότι «υπήρξε συνωμοσία εναντίον της από κάποιους ανθρώπους, με στόχο να πάρουν την περιουσία της μητέρας της». Στο παρελθόν είχε ζητήσει να γίνει εκταφή για να διαψευστεί με έλεγχο DNA, ο θάνατός της.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της 51χρονης για εγγύηση λόγω ανησυχιών για την ψυχική της κατάσταση και την έκρινε προφυλακιστέα.
Η αστυνομία υποστήριξε ακόμη ότι η Μοσχονά επισκεπτόταν συχνά οίκους ευγηρίας αναζητώντας την μητα της, συμπεριλαμβανομένου και το ιδρύματος στο οποίο μένει η 97χρονη. Μάλιστα, η τελευταία της επίσκεψη ήταν μόνο λίγες ημέρες πριν την απαγωγή.
Η οικογένεια του θύματος περιέγραψε το περιστατικό ως «τρομακτικό γεγονός», το οποίο «μοιάζει βγαλμένο από ταινίας».
Η Μοσχονά θα δικαστεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί η τύχη της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!