Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Έναν αιώνα ζωής γιόρτασε η καθηγήτρια μαθηματικών Μαντλίν Σκότο από τη Νέα Υόρκη. Η αιωνόβια γυναίκα πήρε άδεια από τη δουλειά της με την ευκαιρία των γενεθλίων της, την Δευτέρα όμως θα είναι και πάλι στην τάξη για να διδάξει τους μικρούς μαθητές του καθολικού σχολείου Σεντ Εφρέμ του Μπρούκλιν.

Η χαμογελαστή και κομψή καθηγήτρια εξήγησε ότι δεν κατάλαβε πότε πέρασε ο καιρός. "Απλώς, έγινε. Πέρσι, έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν είναι δυνατόν, αποκλείεται να γίνομαι 100. Κάθισα κάτω λοιπόν και τα υπολόγισα", είπε γελώντας στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο NDAinfo.

Το καθολικό σχολείο Σεντ Εφρέμ, όπου φοιτούν παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την 4η τάξη, τίμησε την Σκότο με την ευκαιρία αυτής της τόσο εξαιρετικής επετείου. "Πάρα πολλοί μαθητές πολλών γενεών επηρεάστηκαν από αυτήν την εκπληκτική γυναίκα" έγραψαν οι υπεύθυνοι του σχολικού ιδρύματος στη σελίδα τους στο Facebook.

"Ήταν καθηγήτρια δική μου, της μητέρας μου και των αδελφών μου. Σε μια περίοδο σχεδόν 75 ετών. Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος. Θυμάμαι ακόμη πώς που έμαθε τα κλάσματα" σχολίασε ένας παλιός μαθητής της, ο Τζέιμς Σταβνίτσκι.

Η Λάιζα Μαραπόντι Σιστάλι είπε ότι όλη της η οικογένεια έμαθε μαθηματικά από την Μαντλίν Σκότο. "Βοήθησε πραγματικά τους γονείς μου, που ήταν Ιταλοί μετανάστες. Ευτυχισμένα γενέθλια κυρία Σκότο", τόνισε.

Μια άλλη πρώην μαθήτριά της, η Τίνα Φεβόλα Νας, είπε ότι αγάπησε τα μαθηματικά από την εποχή που είχε καθηγήτρια την Σκότο και δήλωσε "ενθουσιασμένη" που και τα παιδιά της είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από αυτήν και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις τους.

Η ίδια η Σκότο είπε ότι δεν ανυπομονεί καθόλου να φτάσει η ημέρα που θα πάρει σύνταξη, γιατί "πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνει". "Όταν βοηθάς τους άλλους, βοηθάς τον εαυτό σου", σχολίασε. Όπως είπε, τα περισσότερα από τα πέντε παιδιά που απέκτησε είναι πλέον συνταξιούχοι και αυτό αποτελεί το... ανέκδοτο της οικογένειας αφού η ίδια εξακολουθεί να εργάζεται.

Η Σκότο είχε φοιτήσει και η ίδια στο καθολικό σχολείο και αποφοίτησε το 1928. Μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε, αυτή τη φορά για την υπόλοιπη ζωή της, ως καθηγήτρια πλέον...

http://www.enikos.gr 
Ένας παράγοντας που λειτουργεί ανασταλτικά για τη διακοπή του καπνίσματος είναι ο φόβος αύξησης του βάρους, κάτι που πολύ συχνά ισχύει, με δεδομένο ότι οι καπνιστές μπορεί να τρώνε περισσότερο από τους μη καπνιστές και να ζυγίζουν λιγότερο. Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι οι καπνιστές τρώνε τουλάχιστον τριακόσιες πενήντα θερμίδες την ημέρα περισσότερες από τους μη καπνί- ζοντες, ενώ στατιστικά ζυγίζουν λιγότερο. Η σύγχρονη έρευνα έχει αποδείξει ότι το κάπνισμα αυξάνει το μεταβολισμό του ανθρώπου περίπου 10%. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο, όταν καπνίζουμε, δεν παχαίνουμε, είναι η δυνατότητα που έχει η νικοτίνη, και γενικά το κάπνισμα, να αναστέλλει την έκκριση της δραστήριας μορφής ενός ενζύμου που λέγεται λιποπρωτεϊνική λιπάση, το οποίο είναι υπεύθυνο για το μεταβολισμό του λίπους και την αποθήκευσή του στα λιποκύτταρα.Έτσι, δεν ευνοούνται οι προϋποθέσεις για λιποαποθήκευση. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι οι καπνιστές να έχουν λιγότερο λίπος στα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού, αλλά να αποθηκεύουν λίπος στις αρτηρίες και την καρδιά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όσοι καπνίζουν έχουν υψηλή χοληστερόλη, αυξημένα τριγλυκερίδια, αρτηριακή πίεση και, φυσικά, αντιμετωπίζουν σοβαρότερο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.
Τι συμβαίνει, τώρα, όταν σταματήσουμε το κάπνισμα; Η λιποπρωτεϊνική λιπάση αποκτά δραστήρια μορφή, με συνέπεια όλη η περίσσια ενέργεια που προσλαμβάνουμε να αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα, τα οποία γίνονται μεγαλύτερα και έτσι το Βάρος μας αυξάνεται.
Η αύξηση του ποσοστού λίπους στο σώμα μας συνεπάγεται μείωση στο ρυθ- jo του μεταβολισμού μας και, φυσικά, μείωση των αναγκών μας όσον αφορά τις ημερήσιες θερμίδες. Ο συνολικός ρυθμός των βιολογικών λειτουργιών (μεταβολισμός) μειώνεται περίπου κατά 10%. Φυσικά, όλες αυτές οι μεταβολικές αλλαγές δεν κρατούν για πάντα, μια και το σώμα έχει την τάση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, να αποκαταστήσει τις ισορροπίες και να ανακόψει την αύξηση βάρους.

Όσοι, λοιπόν, αποφασίσουν να διακόψουν το κάπνισμα πρέπει να περιμένουν αύξηση του Βάρους τους από πέντε έως επτάμισι κιλά για κάθε πακέτο τσιγάρων που κάπνιζαν, ενώ χρειάζονται έξι μήνες έως ένα χρόνο για να αναδιοργανωθούν οι λειτουργίες του μεταβολισμού έτσι ώστε η απώλεια Βάρους να γίνει εφικτή.
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε και έναν ακόμα σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση του Βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αύξηση του φαγητού, που λειτουργεί ως υποκατάστατο του καπνίσματος. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι καπνιστές έχουν εθιστεί στη νικοτίνη, όπως επίσης είναι γεγονός ότι η απεξάρτηση από οποιαδήποτε εξάρτηση ή συνήθεια, και κατά κύριο λόγο από τη νικοτίνη, απαιτεί σοβαρότατη προσπάθεια οργανική και ψυχολογική. Συχνά, λοιπόν, όποιος διακόψει το κάπνισμα βρίσκει διέξοδο στο φαγητό, αυξάνοντας έτσι δραματικά το Βάρος του.
Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε δεν είναι, Βέβαια, να συνεχίσουμε το κάπνισμα αλλά, πριν αποφασίσουμε τη διακοπή του, να ελέγχουμε τη διατροφή μας, μειώνοντας τις ποσότητες του φαγητού, αποφεύγονταςτα λιπαρά κάθε μορφής και αυξάνοντας τη φυσική δραστηριότητα (περπάτημα, χαλαρό τρέξιμο, κολύμπι, στατικό ποδήλατο ή γυμναστική σε γυμναστήριο) για σαράντα λεπτά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.


Πηγή: “Διατροφή για μια καλύτερη ζωή”, Γιώργος Μουλίνος

http://www.boro.gr

Ένας Έλληνας, ένας Αμερικανός κι ένας Κινέζος πέφτουν μετά από
αεροπορικό
δυστύχημα στη ζούγκλα. Τους πιάνουν οι Μάο Μάο και τους πάνε στον
φύλαρχο.

Φύλαρχος: Πάλι αυτοί; Και τι δεν τους έχουμε κάνει! Τους δείραμε, τους
φάγαμε, τους
συρρικνώσαμε, τι να τους κάνουμε τώρα...

Πετάγεται τότε ο σοφός μάγος της φυλής:

Μάγος: Να τους κάνουμε ανθρωπολογική μελέτη. Το κάνουν σε όλο
τον κόσμο. Λέγεται Big Brother! Θα τους κλείσουμε σε μια καλύβα
για μια ώρα τον καθένα και θα παρακολουθήσουμε το πως ζουν!
Ενθουσιασμένοι οι Μάο Μάο φτιάχνουν την καλύβα, τη γεμίζουν και
τρύπες για να παρακολουθούν απ έξω ότι γίνεται μέσα και αποφασίζουν
να βάλουν μέσα στην καλύβα ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά, μια λεκάνη
νερό με ένα σαπούνι πλάι της, και την μις ΜΑο ΜΑο
Κλείνουν στην αρχή μέσα τον Αμερικάνο. Με το που βλέπει τη γκόμενα
ορμάει και αρχίζει να κάνει έρωτα μαζί της. Μετά από 45 λεπτά κουράζεται
κι πέφτει στο φαΐ με τα μούτρα. Στο τελευταίο λεπτό πριν συμπληρωθεί η ώρα
ρίχνει ένα ψευτοπλύσιμο στο πουκάμισο του.
Αμερικάνος: Ω, εμείς στο Αμέρικα διασκεδάζουμε συνέχεια! Μετά
τρώμε του σκασμού ε και άμα μείνει και χρόνος κάνουμε και καμιά δουλειά!
Έρχεται η σειρά του Κινέζου. Με το που βλέπει το σαπούνι αρχίζει να
πλένεται σαν τρελός. Μετά από 50 λεπτά σταματάει και τσιμπάει κάτι
ψηλά από το φαγητό ε και στο τελευταίο λεπτό μπαλαμουτιάζει και
λίγο τη γκόμενα.
Βγαίνει έξω, τον συγχαίρουν οι Μάο Μάο και τον ρωτούν γιατί έκανε
ότι έκανε.
Κινέζος: Εμείς στην Κίνα δουλεύουμε συνέχεια για αυτό είμαστε και τόσο
αναπτυγμένοι. Μετά τρώμε λίγο να πάρουμε δυνάμεις, και άμα μείνει χρόνος διασκεδάζουμε και λίγο.
Έρχεται και η σειρά του Έλληνα. Μπαίνει αργά αργά μέσα και
Κοιτάζει την καλύβα. Βγάζει το πουκάμισο, το πετάει δίπλα στη λεκάνη
και φωνάζει στη μουνάρα: "Πλύντο μωρή!". Σκύβει η γκομενάρα να πλύνει
το πουκάμισο, και όπως ήταν σκυμμένη πάει απο πίσω ο Έλληνας και κάνει
αυτό που όλοι φαντάζεστε. Πλένει αυτή, την πηδάει αυτός και κάθε τόσο
αρπάζει κι ένα κομμάτι κρέας από το τραπέζι και αρχίζει να τρώει.
Αυτό συνεχίστηκε για μια ολόκληρη ώρα.
Βγαίνει έξω και έκπληκτοι οι Μάο Μάο μ αυτά που είδαν τον ρωτούν γιατί
έκανε ότι έκανε.
Έλληνας: Α ρε παιδιά, εμείς στην Ελλάδα ακολουθούμε ένα ρητό:
" ΑΝ ΔΕ ΓΑ....Σ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ "
Mία απίστευτη αγγελία για γραμματειακή υποστήριξη κάνει τον γύρο του διαδικτύου...

Στη συγκεκριμένη εταιρεία όχι μόνο ψάχνουν για γραμματέα, αλλά και για μοντέλο καθώς απαιτούσαν ...

συγκεκριμένες αναλογίες σώματος!...






Η αγγελία:





http://simantra.blogspot.gr
Φωτογραφίες… μετά μουσικής!

Λένε ότι μια φωτογραφία είναι σαν χίλιες λέξεις. Κι αν η φωτογραφία αυτή συνοδεύεται και από… μουσική, πόσες λέξεις συνεπάγεται αυτό;

Μια νέα μόδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλει τους χρήστες να συνοδεύουν τις φωτογραφίες που μοιράζονται με τους φίλους τους με το αντίστοιχο μουσικό κομμάτι της επιλογής τους.

Η εφαρμογή που δημιούργησε ο 33χρονος Βρετανός Justin Cooke ακούει στο όνομα «Tunepics».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να διαλέγουν ένα τραγούδι και να το «προσαρτούν» στη φωτογραφία που μοιράζονται με τους φίλους τους.

Το νέο αυτό βρετανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη αρχίσει να προσελκύει πολλούς νέους, με ρυθμό 100.000 νέων εγγραφών την εβδομάδα.

Ανάμεσα στους διάσημους που το έχουν ήδη ξεχωρίσει είναι ο γνωστός σεφ Jamie Oliver, η τραγουδίστρια Natalie Imbruglia και το αφεντικό της Virgin, Richard Branson.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το μοντέλο Cara Delevingne μετρά ήδη 23.000 ακολούθους στο Tunepics, ακολουθούμενο από τη Rihanna με 22.000 θαυμαστές.

http://www.4news.gr 
Σε μια πρωτότυπη λύση προχώρησε η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου στο Άσινγκτον της Βρετανίας για να αντιμετωπίσει με πιο...
οικονομικό τρόπο την ανάγκη για νέες σχολικές αίθουσες.

Όταν διαπίστωσε ότι απαιτούνταν 188.000 ευρώ προκειμένου να επεκταθεί το ήδη υπάρχον κτίριο, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να αγοραστεί ένα διώροφο λεωφορείο από το Ebay και να μετατραπεί σε σχολική τάξη.

Με τον τρόπο αυτό χρειάστηκαν μόνο 10.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το σχέδιο με τα 6.000 να πηγαίνουν για την αγορά του λεωφορείου και τα υπόλοιπα 4.000 για την μετασκεύασή του.

Ο πάνω όροφος του λεωφορείου μπορεί να φιλοξενήσει 15-20 μαθητές ενώ στον κάτω όροφο διεξάγονται μαθήματα γλώσσας για μικρές ομάδες (μέχρι 4) μαθητών.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Μελ Γκίμπσον πουλάει την έπαυλή του που βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα.

Ο ηθοποιός αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στην πολυτελή του έπαυλη και ζητά 30 εκατομμύρια δολάρια.






http://www.thestival.gr
Εσείς το ξέρατε;

Η διαδρομή του σπερματοζωαρίου μέχρι το ωάριο είναι μεγάλο κατόρθωμα. Αντιστοιχεί στο ταξίδι ενός ανθρώπου.................................
από την Ευρώπη στην Αμερική μέσα από έναν Ατλαντικό ωκεανό από σιρόπι.




http://scoupa.blogspot.gr 
Ο γαστρικός πολύποδας είναι μια μάζα κυττάρων στο εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου.

Είναι αρκετά σπάνιος, όμως σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να συμβάλλει στη μελλοντική εκδήλωση καρκίνου του στομάχου. Για το λόγο αυτό συχνά αφαιρείται.

Ο πολύποδας του στομάχου σχηματίζεται ως αντίδραση στη φλεγμονή ή σε άλλη βλάβη στο εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου.

Πολλές φορές ο πολύποδας εντοπίζεται τυχαία από το γιατρό κατά τη διάρκεια εξέτασης για κάποια άλλη πάθηση. Όσο μεγαλώνει, ο πολύποδας μπορεί να εμφανίσει ανοιχτές πληγές (έλκη) στην επιφάνειά του. Σπανιότερα, ο πολύποδας μπορεί να μπλοκάρει το σημείο επαφής μεταξύ στομάχου και λεπτού εντέρου.

Τρία χαρακτηριστικά συμπτώματα του πολύποδα στο στομάχι είναι:

1. ο πόνος και η ευαισθησία κατά την άσκηση πίεσης στην κοιλιακή χώρα
2. η αιμορραγία
3. η αναιμία (χαμηλά επίπεδα φερριτίνης)

Η ύπαρξη του πολύποδα στο στομάχι επιβεβαιώνεται με τη βοήθεια ενδοσκόπησης.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!