Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ήταν βέβαια αναμενόμενο: η ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων που επιβεβαίωσε εφέτος μια από τις τελευταίες προβλέψεις του Αϊνστάιν ανακηρύχθηκε η κορυφαία ανακάλυψη στη Φυσική για το 2016 από το περιοδικό Physics World.

Τα βαρυτικά κύματα είναι «ρυτιδώσεις» του χωροχρόνου, που προκαλούνται από βίαια κοσμικά συμβάντα, όπως η σύγκρουση μεταξύ μαύρων οπών.

Είχαν προβλεφθεί θεωρητικά στο πλαίσιο της Γενικής Σχετικότητας, ανιχνεύθηκαν όμως για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο από τους ανιχνευτές LIGO στις ΗΠΑ.

Περισσότερα από 80 πανεπιστήμια και άλλοι ερευνητικοί φορείς από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην κοινοπραξία LIGO, με επικεφαλής ερευνητές από τα αμερικανικά πανεπιστήμια ΜΙΤ και Caltech.

Οι υπόλοιπες εξελίξεις που συμπληρώνουν το Top 10 του Physics World:

-Η δημιουργία και μέτρηση της κβαντικής διεμπλοκής ανάμεσα σε ζεύγη διαφορετικών ιόντων.
-Η μηχανή που αποτελείται από ένα μόνο άτομο.
-Η δημιουργία ενός άκρως ευαίσθητου, μικρού και φθηνού μετρητή βαρύτητας.
-Η δημιουργία μιας γάτας του Σρέντιγκερ που ζει και πεθαίνει σε δύο κουτιά ταυτόχρονα.
-Η μέτρηση της αρνητικής διάθλασης των ηλεκτρονίων στο γραφένιο.
-Η ανακάλυψη του πλησιέστερου στη Γη βραχώδους εξωπλανήτη στον Εγγύτατο του Κενταύρου.
-Το πυρηνικό ρολόι με βάση το θόριο-229.
-Ένας νέος φακός μικροσκοπίου που συνδυάζει μεγάλο οπτικό πεδίο και υψηλή ανάλυση.
-Η προσομοίωση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ θεμελιωδών σωματιδίων με τη χρήση κβαντικού υπολογιστή.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ο έρωτάς τους δεν κρύβεται πια και παρόλο που δεν πρόκειται για επίσημη περίσταση, ο φακός απαθανάτισε τον νεαρό γαλαζοαίματο και την αγαπημένη του για πρώτη φορά μαζί στους δρόμους του Λονδίνου.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε δημόσια τη σχέση του με την καναδή 35χρονη ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και η βρετανική εφημερίδα The Sun δημοσιεύει σήμερα την πρώτη κοινή τους φωτογραφία.

Η νεαρή ηθοποιός έχει εντοπιστεί κι άλλες φορές στο Λονδίνο, να μπαίνει και να βγαίνει από το παλάτι του Κένσινγκτον όπου μένει ο 32χρονος γαλαζοαίματος, όμως αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία τους μαζί.

Κάποιος απαθανάτισε το ζευγάρι -όπως φαίνεται- μέσα από κάποιο λεωφορείο και η εικόνα κάνει, αυτή τη στιγμή τον γύρο του κόσμου.



Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της The Sun οι δυο τους πέρασαν μαζί το Σαββατοκύριακο και ο Χάρι πήγε την Μέγκαν στο θέατρο.

Παρακολούθησαν την παράσταση "Peter Pan Goes Wrong" και περπάτησαν στους φωτισμένους δρόμους του Λονδίνου -κοντά στο Πικαντίλι- χέρι χέρι.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του Jonnhy Depp και της Amber Heard, αφού δεν διστάζουν να διαφωνήσουν ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε το δικαστήριο, ο Johnny έπρεπε να πληρώσει επτά εκατομμύρια δολάρια στην Amber, η οποία έκανε γνωστό πως θα δωρίσει όλα τα χρήματα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες για παιδιά και στο ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες American Civil Liberties Union.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να καταβάλλει ο ίδιος τα χρήματα στα δύο ιδρύματα, όμως, αφού έδωσε από 100.000 δολάρια στο καθένα, εξαφανίστηκε.



Ήρθαν τα πάνω κάτω στο δικαστήριο, καθώς ο ηθοποιός αρνείται να δώσει τα χρήματα, ισχυριζόμενος πως η πρώην του «έσπασε» την συμφωνία τους, γράφοντας μία ανοιχτή επιστολή για την ενδοοικογενειακή βία, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Porter.

Η ένταση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέα δικαστική διαμάχη, αφού καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει.

ΠΗΓΗ: star.gr

Η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο κρύα μέχρις στιγμής και το νιώσαμε πολύ καλά σε όλο μας το σώμα!

Περισσότερο από όλα ωστόσο, υπέφεραν τα πόδια μας και αμέσως μόλις μπήκαμε στο σπίτι αρχίσαμε να αναζητούμε τρόπους για να τα ζεστάνουμε.

Πρώτα αλλάξαμε κάλτσες και φορέσαμε εκείνες τις τεράστιες χνουδωτές… τίποτα. Έπειτα βάλαμε και παντόφλες…. Τίποτα.

Μετά φορέσαμε κάποιες ξεχασμένες UGG… τίποτα! Μια ήταν η λύση: το ποδόλουτρο και βρήκαμε μάλιστα τρόπο να το κάνουμε σούπερ χαλαρωτικό!

Γιατί όμως το ποδόλουτρο; Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, η ενέργεια στο κάτω μέρος του σώματος, στις πατούσες δηλαδή, πρέπει να είναι ζεστή και πυκνή και σταδιακά να κρυώνει καθώς ανεβαίνεις.

Έτσι, μάλιστα, θα κοιμάσαι και καλύτερα αλλά αρκετά, ώρα για την χαλαρωτική συνταγή.

Πρώτα από όλα γέμισε μια λεκάνη με νερό, τόσο ζεστό όσο αντέχεις.

Έπειτα ρίξε μέα μισή κούπα χοντρό αλάτι (χαλαρώνει τους μύες) και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (χαλαρώνει τα πάντα) ή κομμάτια λεβάντας αν δεν έχεις έλαιο.

Τώρα βούτα μέσα τα πόδια σου, βάλε την αγαπημένη σου σειρά ή πιάσε το αγαπημένο σου βιβλίο και χαλάρωσε μέχρι να κρυώσει το νερό.

Είναι τόσο απλό, τόσο χαλαρωτικό και τόσο απαραίτητο μετά από μια τόσο κρύα μέρα!|

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Ενα ενοχλητικό αλλά φαινομενικά αθώο πρόβλημα χρειάζεται πάντοτε έλεγχο, καθώς μερικές φορές έχει πολύ σοβαρές αιτίες.

Η κακοσμία του στόματος είναι συνηθισμένη, υπολογίζεται ότι δύο στους δέκα ενηλίκους την αντιμετωπίζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Αν και οι περισσότεροι την θεωρούν ως ένα ενοχλητικό αλλά κατά τα άλλα αθώο πρόβλημα το οποίο δεν είναι απειλητικό για την υγεία, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πάντοτε έλεγχο διότι μερικές φορές οι αιτίες της είναι πολύ σοβαρές.

Οπως εξηγεί ο δρ Γιώργος Χ. Λάσκαρης, αναπληρωτής καθηγητής Στοματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Στοματολογίας, η μυρωδιά που αναδίδεται από το στόμα παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου ή ακόμη και από ημέρα σε ημέρα. Οι πιο σημαντικοί λόγοι είναι η ποσότητα και η ποιότητα της έκκρισης του σάλιου, η παρουσία ή όχι υπολειμμάτων τροφής, καθώς και ο μικροβιακός πληθυσμός που φυσιολογικά υπάρχει στο στόμα.

Ετσι, η μυρωδιά του στόματος είναι πιο έντονη το πρωί όταν ξυπνάμε σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, καθώς και πριν από το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατάχρηση καρυκευμάτων και την κατανάλωση φαγητών με έντονες οσμές.

Το πρόβλημα είναι ότι «υπάρχει η εντύπωση, ακόμη και μεταξύ γιατρών, ότι η κακοσμία του στόματος οφείλεται συνήθως σε κάποια διαταραχή στο στομάχι, στο ήπαρ ή στο έντερο», συνεχίζει ο δρ Λάσκαρης. «Η εντύπωση αυτή είναι λανθασμένη. Εφόσον οι σφιγκτήρες του οισοφάγου λειτουργούν φυσιολογικά, δεν μπορούν να διαφύγουν προς το στόμα αέρια και οσμές για να προκαλέσουν κακοσμία, εκτός κι αν προκληθεί εμετός ή ερυγή (ρέψιμο)».

Τα αληθινά αίτια

Ποια είναι, λοιπόν, τα αληθινά αίτια της κακοσμίας; Σε περισσότερες από εννέα στις δέκα περιπτώσεις η αιτία είναι κάποιος τοπικός παράγοντας στο στόμα (λ.χ. κακή στοματική υγιεινή, χαλασμένα δόντια, ουλίτιδα, υπερβολικό κάπνισμα, κάποια πληγή που δεν κλείνει, λοιμώξεις του στόματος κ.λπ.).

Σε ποσοστό 4%-6% η αιτία βρίσκεται στη μύτη, στις αμυγδαλές και στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ μερικές φορές στα φάρμακα που παίρνουν οι ασθενείς για άλλα νοσήματα και τα οποία περιέχουν ιώδιο ή χλώριο ή προκαλούν ξηροστομία. Η διατροφή (π.χ. η συχνή κατανάλωση σκόρδου, κρεμμυδιού, πράσου, μπρόκολου και κρέατος με πολλά λιπαρά) επίσης μπορεί να ευθύνεται, το ίδιο και συστηματικά νοσήματα όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος του στομάχου.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που οι ασθενείς δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω και παρ’ όλα αυτά το στόμα τους μυρίζει άσχημα. «Στις περιπτώσεις αυτές που αποτελούν την ιδιοπαθή κακοσμία, διαταράσσεται για άγνωστους λόγους η οικολογία των μικροβίων της στοματικής κοιλότητας και αναπτύσσονται περισσότερο αναερόβια μικρόβια, των οποίων τα προϊόντα του μεταβολισμού είναι κάκοσμα», σημειώνει ο δρ Λάσκαρης.

Σε μερικά άτομα, τέλος, δημιουργείται η εντύπωση ότι μυρίζει το στόμα τους χωρίς πραγματικά να συμβαίνει αυτό. Το φαινόμενο αποκαλείται ψυχογενής κακοσμία ή κακοσμοφοβία και ταλαιπωρεί αναίτια τους ασθενείς.

Τι να κάνετε

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος είναι ο ενδελεχής έλεγχος από ειδικό στοματολόγο ή οδοντίατρο, αφού στο 95% των περιπτώσεων η αιτία βρίσκεται στο στόμα. Εάν υπάρξει υπόνοια ότι η αιτία βρίσκεται εκτός στόματος, πρέπει να ακολουθήσει συνεργασία και με άλλες ιατρικές ειδικότητες (π.χ. ωτορινολαρυγγολόγο, πνευμονολόγο, γαστρεντερολόγο κ.λπ.).

Οταν η αιτία βρίσκεται στο στόμα, πολύ σημαντική είναι η ακολούθηση μιας άψογης στοματικής υγιεινής, η διόρθωση τυχόν οδοντικών προβλημάτων και της ουλίτιδας, η καθημερινή ψήκτριση (βούρτσισμα) και καθαρισμός της ράχης της γλώσσας με ειδική ξέστρα (tongue cleaner), η τοπική χρήση στο στόμα οξυγονούχων ουσιών που μειώνουν τον μικροβιακό όγκο των αναερόβιων μικροβίων και, αν το συστήσει ο ειδικός στοματολόγος ιατρός, λήψη αντιβιοτικών που θα καταπολεμήσουν τα αναερόβια μικρόβια.

«Η χρήση τσίχλας, καραμέλας ή στοματοπλυμάτων με ευχάριστη γεύση και οσμή δεν λύνει το πρόβλημα, διότι απλώς συγκαλύπτει για πολύ λίγο διάστημα την κακοσμία και δεν την εκριζώνει», καταλήγει ο δρ Λάσκαρης.

Πηγή: tanea.gr

Η Angelina Jolie θα περάσει τις γιορτές με τον μπαμπά της αλλά ο Brad είναι ακόμα σε αναμονή.

Δεν έχει τίποτα στα πλάνα του, καθώς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα έχει και επίσημα την άδεια για να δει τα παιδιά του.

Σύμφωνα με το usweekly, ο ειδικός που παρακολουθεί τα παιδιά τους δεν του έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για μία συνάντηση και εκείνος το έχει πάρει... βαριά.

Μετά από τόσα Χριστούγεννα, ο Brad θα βιώσει κάτι πρωτόγνωρο. Είχε συνηθίσει να ακούει τις παιδικές τους φωνές, να ανοίγουν δώρα και να βρίσκονται όλοι μαζί στο σπίτι.

Ελπίζει πως ίσως και την τελευταία στιγμή, του δοθεί ένα σημείο συνάντησης έστω και για λίγο.

ΠΗΓΗ: queen. gr

Υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικανών που αιτούνται για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή, καθώς η Federal Reserve προχωρά σε αύξηση των επιτοκίων.
Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν 4.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 254.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 256.000.
Ο κινητός μέσος όρων τεσσάρων εβδομάδων σημείωσε άνοδο κατά 5.250 αιτήσεις στις 257.750.
Η σταθερή  αύξηση των θέσεων εργασίας, η χαμηλή ανεργία και η άνοδος του πληθωρισμού οδήγησαν την Fed να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε ένα έτος.

Πλησιάζει η μέρα. Η μεγάλη μέρα. Και η επόμενη, και η προηγούμενη. Τις ημέρες των γιορτών προσκαλούμε φίλους στο σπίτι και θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Οι εκπλήξεις είναι στο πρόγραμμα. Μαζί και τα λάθη. Θέλετε να τα αποφύγετε πριν από το πρώτο κουδούνι; RSVP. Της Σάντυς Τσαντάκη.
Μενού και art de la table
Όσο σημαντικό είναι το πρώτο, το δεύτερο πιάτο, το επιδόρπιο, άλλο τόσο είναι και το στήσιμο, η σκηνοθεσία, η παρουσίαση, το στρώσιμο του τραπεζιού.

Λάθος τραπεζομάντηλο Πριν ακόμη το στρώσετε, να είστε βέβαιοι ότι το τραπεζομάντηλο ταιριάζει τέλεια στην τραπεζαρία. Δεν πρέπει ούτε να σκουπίζει το πάτωμα, ούτε να περισσεύει. Τόσο, όσο.

Πείτε το με κεριά Αρωματικά κεριά, χρωματιστά, μονόχρωμα... Ταιριάζουν τέλεια σε κάθε επίσημο ή ανεπίσημο, καθιστό δείπνο. Φτιάχνουν ατμόσφαιρα στο δευτερόλεπτο. Όμως προτιμήστε τα κεριά χωρίς άρωμα για να μην εμποδίζουν τις μυρωδιές που έρχονται από την κουζίνα.

Ψηλά, πιο ψηλά βάζα Ας πούμε ότι αγοράσατε ένα υπέροχο μπουκέτο με λουλούδια ή θέλετε να βάλετε στο βάζο την ανθοδέσμη που μόλις κρατήσατε στην αγκαλιά σας από τους καλεσμένους σας. Θυμάστε πόσο ενοχλητικό είναι να μην μπορείτε να δείτε, να μιλήσετε, να διασταυρώσετε το βλέμμα σας με τον απέναντι σας στο τραπέζι;

Φλυαρία στο τραπέζι Δεν χρειάζεται να βγάλετε όλα τα σερβίτσια στο τραπέζι. Η φλυαρία δεν είναι της μόδας. Μπορεί να φαίνονται τέλεια στην αρχή, αλλά μόλις τοποθετήσετε και τα φαγητά, οι καλεσμένοι το μόνο που θέλουν είναι να έχουν χώρο. Καλύτερα και για εσάς, αφού θα έχετε λιγότερα πιάτα για πλύσιμο στο τέλος.

Και αφηρημάδα Φροντίστε να έχετε δίπλα σας, μπροστά σας, ό,τι χρειάζεστε για να μη σηκώνεστε διαρκώς. Μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, κουτάλες σερβιρίσματος, ποτήρια, έξτρα σετ για τη σαλάτα. Κουτάλια για τη σούπα; Aλάτι; Πιπέρι; Μουσική; Οδοντογλυφίδες; Εγώ λέω να προσθέσουμε και ένα μεγάλο μπολ για να ρίξουμε όλοι τα κινητά μας. Στο αθόρυβο. Μέχρι νεωτέρας.
clickatlife.gr
Christmas New York
Τσουχτερό κρύο, στολισμένες βιτρίνες, ο Νοέμβριος στη Νέα Υόρκη μοσχομυρίζει Χριστούγεννα.
Christmas New York
Στην καρδιά της πόλης και στο πάρκο Union Square, κάθε χειμώνα φιλοξενείται μια γιορτινή αγορά, διάσημη ανά τον κόσμο.
Περιστοιχισμένη απο ξύλινους πάγκους, η Union Square Holiday Market, φημίζεται για την ομορφιά της και τα 100% χειροποίητα αλλά και ακριβά, όπως φημολογείται, προιόντα της.
Holiday Market NewYork
Αυτά, περιλαμβάνουν δώρα για τα μικρά παιδιά, είδη τέχνης, διακόσμησης για το σπίτι και το γιορτινό τραπέζι, Χριστουγεννιάτικα στεφάνια, κεράκια ρεσώ φτιαγμένα στο χέρι σε απίθανα σχέδια και χρώματα, ξύλινες κατασκευές, ανακυκλώσιμα προιόντα, χειμωνιάτικα αξεσουάρ, γαντάκια, κασκόλ, φουντίτσες για τα αυτιά, καπέλα, καλλυντικά..
Christmas wreaths
Στη Νέα Υόρκη, οι θερμοκρασίες πέφτουν ακόμη περισσότερο το Δεκέμβριο και φυσικά, τις γιορτινές ημέρες.
Οταν δε, χιονίζει, η αγορά είναι μια κούκλα. Τα σπιτάκια καλύπτονται απο ένα ελαφρύ πέπλο χιονιού και αν κρυώσεις δεν έχεις παρά να τρυπώσεις σε ένα απο τα σπιτάκια που μαγειρεύουν λιχουδιές και ζεστά ροφήματα.
Holiday Market New York
Η Union Square Holiday Market καμαρώνει περήφανα μέσα στη δεκάδα των καλύτερων Christmas Markets στον κόσμο.
Υπολογίζεται να ανοίξει κοντά στα μέσα Νοεμβρίου.
Μπορεί για πολλούς τα «ληγμένα τρόφιμα» να τους προκαλούν αποστροφή, αλλά για αρκετούς Δανούς είναι μία γευστική πρόταση. Σούπερ μάρκετ της Κοπεγχάγης που πουλά τρόφιμα που έχουν λήξει έγινε τόσο δημοφιλές που άνοιξε και δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες. Το WeFood έχει στα ράφια του τρόφιμα που είναι περασμένης ημερομηνίας πώλησης και διατίθενται σε μεγάλη έκπτωση. Στόχος της αλυσίδας είναι να μειώσει την ποσότητα των αποβλήτων τροφίμων της χώρας, δημιουργώντας μια αγορά όπου προϊόντα διατροφής που έχουν λήξει ή τα οποία έχουν φθαρμένες συσκευασίες πωλούνται σε πρόθυμους αγοραστές, αντί να πεταχτούν. Η πώληση ληγμένων τροφίμων είναι πλέον νόμιμη στη Δανία, με την προϋπόθεση να αναγράφεται ότι πρόκειται για προϊόντα που έχουν λήξει, και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την κατανάλωσή τους. «Κοιτάζουμε, μυρίζουμε, αισθανόμαστε το προϊόν για να δούμε αν είναι ακόμα αναλώσιμο», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Bassel Hmeidan μιλώντας στον Guardian. Το WeFood θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες, υποδεικνύοντας μια δημιουργική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των τροφίμων που καταλήγουν σε χωματερές. H Δανία, η οποία πετάει ετησίως, περίπου 700.000 τόνους τροφίμων, δίνει το παράδειγμα σε άλλες χώρες, μέσα από μια λειτουργική πλατφόρμα από την οποία το όφελος είναι διπλό: από τη μία μειώνονται τα ετήσια απόβλητα τροφίμων και από την άλλη οι πολίτες κάνουν οικονομία στην τσέπη τους.
Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας
Στοιχεία για να περιγράψει τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυρία Αχτσιόγλου:
  • 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα και ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα.
  • Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22%, και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Επομένως η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με χαμηλό κατώτατο μισθό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με μία ιδιαίτερα απορρυθμισμένη αγορά εργασίας.
  • Οι μειώσεις στους κατώτατους μισθούς δεν βοήθησαν στην επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, αντιθέτως αύξησαν τα ποσοστά της ανεργίας, από 7% το 2009 στο 27,9% το 2013, και η ανεργία των νέων διαμορφώνεται περίπου στο 50% στο 2016. 
  • Οι συνέπειες ήταν η σημαντική αύξηση της μετανάστευσης υψηλά καταρτισμένου νεανικού εργατικού δυναμικού, οι δραματικές επιπτώσεις στην καταναλωτική ζήτηση και η μεγάλη αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
  • Περισσότερο από το 50% των προσλήψεων το 2015 αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός αυτών που ονομάζουμε «φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι», ενώ επίσης αυξήθηκε κατά πολύ και η αδήλωτη εργασία.
  • Από το 2010 έχουν γίνει αρκετές «μεταρρυθμίσεις» στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν η κατάρρευση του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν εν ισχύ μόνο οκτώ κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας ορίζουν τους κανόνες για την πλειοψηφία των εργαζομένων.
Η υπουργός Εργασίας θέλησε, παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά, να κρατήσει «ζεστό» το ελληνικό αίτημα για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ παραδέχτηκε τη διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων και σε αυτό το θέμα, με το μεν πρώτο να αρνείται να συζητήσει το θέμα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύεσεων και τους δεύτερους να δείχνουν αλληλεγύη στις ελληνικές θέσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεύτερο ισχυρό χτύπημα για την Yahoo, η οποία ακόμα δεν έχει ανακάμψει από την αποκάλυψη του Σεπτέμβρη πως 500 εκ. λογαριασμοί χρηστών είχαν παραβιαστεί το 2014.
Αυτό πλέον μοιάζει… ατόπημα μπροστά στην αποκάλυψη της εταιρίας την Τετάρτη, πως μία άλλη επίθεση είχε επηρεάσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών το 2013.
Οι δύο αυτές επιθέσεις είναι οι μεγαλύτερες παραβιάσεις ασφαλείας που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ σε δίκτυο μίας εταιρίας.
Η επίθεση που αποκαλύφθηκε χθες συμπεριλάμβανε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και ονομάτων, αριθμών τηλεφώνων, ημερομηνιών γέννησης, προστατευόμενων κωδικών και ερωτήσεων ασφαλείας που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αλλαγή του κωδικού του λογαριασμού τους.
Η Yahoo δήλωσε πως θα επιβάλλει σε όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την επίθεση να αλλάξουν κωδικό και ερωτήσεις ασφαλείας, κάτι που είχε αρνηθεί να κάνει μετά τις αντίστοιχες αποκαλύψεις του Σεπτέμβρη.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκαν από τις δύο επιθέσεις.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την επίθεση αναλύοντας δεδομένα από την επίθεση του Σεπτέμβρη. Τότε εντόπισε δείγματα πως είχε προηγηθεί κάποια επίθεση ακόμα, και προχώρησε σε έρευνες για να διαλευκάνει το ζήτημα.
Μέχρι στιγμής η Yahoo δεν έχει αποδώσει την κυβερνοεπίθεση του 2013 σε χάκερ συνδεδεμένους με κάποια κυβέρνηση, κάτι όμως που είχε κάνει το Σεπτέμβριο, όταν αποκάλυψε την κυβερνοεπίθεση του 2014 – αν και τότε δεν είχε κατονομάσει κάποια χώρα.
Η αμερικανική εταιρεία δέχεται πιέσεις να αποκαλύψει γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ και στις δύο περιπτώσεiς -ειδικά του 2013- να δημοσιοποιήσει τις μαζικές υποκλοπές. Ήδη η μετοχή της δέχεται μεγάλες πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Η Yahoo ήταν κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του διαδικτύου, αλλά άρχισε σταδιακά να χάνει έδαφος μετά τη ραγδαία εξέλιξη νέων εταιριών όπως η Google, το Facebook κ.α.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!