Τρίτη 16 Ιουνίου 2015



Μια μπουγάδα… αγάπης δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, 11 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης, «λερώνοντας»  άσπρα μπλουζάκια με τα αγαπημένα τους χρώματα, πριν τα απλώσουν σε σκοινιά.
Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν με αυτόν τον τρόπο σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου «Συνυπάρχω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μικροί και μεγάλοι ζωγράφισαν 250 λευκά μπλουζάκια με μηνύματα αγάπης και εθελοντισμού και τα άπλωσαν σε σκοινιά, στην αυλή του σχολείου.

«Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ και σε άπορες οικογένειες του Ωραιοκάστρου» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ελισσάβετ Κουζιώρτη από το «Συνυπάρχω».
Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η ενίσχυση του ξενώνα ανήλικων παιδιών της ΑΡΣΙΣ Ωραιοκάστρου που φιλοξενεί προσωρινά ανηλίκους, θύματα κακοποίησης, κοινωνικής εγκατάλειψης και εκμετάλλευσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Για όλο το καλοκαίρι, ο οίκος ανοχής Pascha (Πασάς) στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας θα προσφέρει δωρεάν σεξ (και ποτά) σε… διαμαρτυρία για αυτό που ο ιδιοκτήτης του αντιλαμβάνεται ως εκδικητική φορολόγηση της επιχείρησής του. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το κοινό έχει επιδείξει υψηλό ενδιαφέρον σχηματίζοντας ουρές στην είσοδο.
«Δεν πληρώνουμε άλλους φόρους. Δωρεάν Είσοδος! Δωρεάν Ποτά! Δωρεάν Σεξ!» αναφέρει στον ιστότοπό της η επιχείρηση. To Reuters ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του με υπάλληλο του Pascha επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για αστείο.
Η εφημερίδα Oesterreich δημοσίευσε μια φωτογραφία ανδρών που έκαναν ουρά έξω από τον οίκο ανοχής για να επωφεληθούν από την ασυνήθιστη προσφορά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής Χέρμαν Μίλερ δήλωσε ότι θα προσφέρει από την τσέπη του στις εκδιδόμενες γυναίκες το ποσό των 10.000 ευρώ το μήνα που θα χάσουν.
Ο Μίλερ, ο οποίος διαθέτει οίκους ανοχής σε άλλες τέσσερις πόλεις στη Γερμανία και την Αυστρία, έχει παραπονεθεί κατά το παρελθόν σε συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης για τη φορολογία και τις κανονιστικές ρυθμίσεις τις οποίες θεωρεί τιμωρητικές για τις επιχειρήσεις του. Έχει δηλώσει πως την τελευταία δεκαετία έχει καταβάλει σχεδόν 5 εκατ. ευρώ σε φόρους μόνο στο Ζάλτσμπουργκ.

Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του, με τις παραξενιές του και τις… φαντασιώσεις του-ή φετίχ αν προτιμάτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ό,τι συμβαίνει εντός του χώρου της κρεβατοκάμαρας, μένει καλά κλειδωμένο εκεί, πίσω από τις κλειστές πόρτες και, εκτός και αν δεν τελείται κάποια αξιόποινη πράξη, τα όσα διαδραματίζονται ανάμεσα σε δυο ή και περισσότερους εραστές αποτελεί ένα γαργαλιστικό μυστικό.
Για τους περισσότερους, το να βγαίνουν στο φως οι kinky επιθυμίες τους, είναι μάλλον ντροπιαστικό. Όχι όμως και για ορισμένα διάσημα άτομα τα οποία, είτε από απροσεξία είτε για κάποιο απώτερο σκοπό, αποκαλύπτουν πράγματα για την προσωπική τους ζωή που ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνουν. Γιατί όχι εξάλλου; Στην εποχή των social media και της ελευθεριότητας, ο σελέμπριτι αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να διατηρείται στην επικαιρότητα. Πολλοί από τους αστέρες, έχουν «αγκαλιάσει» την σεξουαλική τους απελευθέρωση και δε διστάζουν να τη μοιραστούν με το διψασμένο για «ροζ» ιστορίες κοινό. Όπως οι παρακάτω:
Κριστίνα Αγκιλέρα
aguilera
Είναι μια ντίβα, αλλά όταν τα φώτα της σκηνής σβήνουν και ανάβουν αυτά της κρεβατοκάμαρας, μεταμορφώνεται σε άτακτη νοσοκόμα. Η 34χρονη σταρ με την αξεπέραστη φωνή, αποκάλυψε πριν χρόνια, όταν μοιραζόταν την ίδια στέγη με τον τότε σύζυγό της, Jordan Bratman, ότι της αρέσει να «νοστιμεύει» λίγο την ερωτική της ζωή. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια, δε δίστασε να ρίξει φως στα «βρώμικα» μυστικά της, λέγοντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Sun: «Ο Jordan έχει μια στολή γιατρού που συνοδεύει με μια αντίστοιχη τσάντα γιατρού, γεμάτη με ‘παιχνίδια’… και εγώ φυσικά, φοράω τη στολή μιας άτακτης νοσοκόμας».
Κουέντιν Ταραντίνο
tarantino
Αν και δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ δημοσίως, το φετίχ του πάντα ανατρεπτικού σκηνοθέτη, είναι διάχυτο στις ταινίες του. Η πλειονότητα των ταινιών του έχουν άπειρες σκηνές όπου ο σκηνοθετικός φακός ζουμάρει στα γυναικεία πόδια των πρωταγωνιστριών (θυμηθείτε την Σάλμα Χάγιεκ στο «From Dusk Till Dawn»)… Πάνω σε αυτό το θέμα, το πόρταλ Gawker.com, δημοσίευσε ένα e-mail από μια γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι πέρασε μια βραδιά πάθους με τον σκηνοθέτη. Όπως ανέφερε, ο δημιουργός του Pulp Fiction πέρασε αρκετή ώρα στα κάτω άκρα της… Επιπλέον, κατά τη διάρκεια πρόποσης προς τιμήν του, η μούσα του Ούμα Θέρμαν προκάλεσε τον Ταραντίνο να πιεί σαμπάνια από το γοβάκι της, κάτι που έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση.
Σκάρλετ Γιόχανσον
scarlet_aftodioikisi
Πρόσφατα έγινε μανούλα, κούρεψε τα μαλλιά της και σχημάτισε γυναικείο γκρουπ. Αν συγκρίναμε την καριέρα της 30χρονης μούσας του Γούντι Άλεν με κάποιο αυτοκίνητο, αυτό θα ήταν σίγουρα Πόρσε ή τέλος πάντων κάποιο αστραφτερό και γρήγορο. Πάντως, η ταλαντούχα σταρ, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στη μάρκα του αυτοκινήτου, όσον αφορά το φετίχ που έχει –όχι με αυτά, αλλά μέσα σε αυτά! Η Γιόχανσον, περιέγραψε πριν χρόνια σε συνέντευξή της στο Playboy, τη φαντασίωση της: «Πιστεύω ότι το να κάνεις σεξ μέσα σε αυτοκίνητο είναι αρκετά σέξι. Αν θέλω να κάνω κάτι τρελό και kinky, αυτό θα ήταν στο πίσω κάθισμα…».
Cam’ron
camron
Ο 39χρονος ράπερ ίσως δεν είναι ευρέως γνωστός, αλλά σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τη μουσική του καριέρα-όπως θα επιθυμούσε-, αλλά με το τι κάνει στη «σκηνή» του κρεβατιού του. Όπως φαίνεται, ο μουσικός δε «μασάει» τα λόγια του όταν μιλάει για την σεξουαλική του ζωή και ξεκαθαρίζει «ποιος είναι το αφεντικό» στην κρεβατοκάμαρα. Ο μουσικός, παραδέχτηκε ότι αρέσκεται να… ταπεινώνει τις ερωτικές του παρτενέρ. Όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξή του, όταν προσκαλεί γυναίκες στο δωμάτιό του, τους βάζει να κάνουν πρώτα μια σειρά από διάφορα «καψόνια». Είτε τους ζητά να κάνουν άλματα, είτε να σταθούν με τα χέρια τους ή να κυλιστούν στα πατώματα… κ.ο.κ.
Εύα Λονγκόρια
eva_aftoidioikisi
Μικρή στο μάτι, αλλά όχι στο κρεβάτι! Η μικροσκοπική Λατίνα, θεωρείται μια από τις πιο σέξι ηθοποιούς του Χόλιγουντ και μια διόλου Νοικοκυρά σε απόγνωση, μιας και μιλά ανοιχτά για την σεξουαλική της ζωή. Σε συνεντεύξεις της, λέει ορθά κοφτά, πως είναι εκείνη που δείχνει στους άντρες τον τρόπο για να την ευχαριστήσουν στο κρεβάτι. Ποιος είναι αυτός; της αρέσει να τη δένουν με μεταξωτά μαντίλια. «Υπάρχει κάτι πολύ έντονα σεξουαλικό με το είσαι υποτακτική», είπε στον τυχερό δημοσιογράφο, το κασετοφωνάκι του οποίου κατέγραψε την εν λόγω φράση.
Αντζελίνα Τζολί
jolie_aftodioikisi
Όπως δε θα μπορούσε να λείπει ο… Μάρτης από τη σαρακοστή, έτσι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η μεγαλειότητά της από αυτή τη λίστα! Τι κι αν είναι πρέσβειρα καλή θελήσεων στα Ηνωμένα Έθνη και μητέρα 6 παιδιών: είναι πάνω από όλα, μια γυναίκα με έντονα πάθη. Μετά το γάμο της με έναν από τους πιο σέξι άντρες του κόσμου, τον Μπραντ Πιτ, η Τζολί επαναπροσδιόρισε τη σεξουαλικότητά της. Αφού τον παντρεύτηκε, δήλωσε: «δεν υπάρχει πλέον χώρος για αυτό (αμφισεξουαλικότητα) ή για σαδομαζοχισμό στη ζωή μου», είχε πει σε συνέντευξή της. Επιπλέον, δεν προκαλεί εντύπωση πως κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, της αρέσει να «παίζει» και με μαχαίρια…
Νικ Λάσεϊ
nick
Για όσους αναγνωρίζετε την κυρία, άλλα όχι τον κύριο δίπλα της, μάθετε πως είναι ο πρώην σύζυγος της, ο πρώην σύντροφος της Τζέσικα Σίμπσον. Ο 41χρονος ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός κ.ο.κ, είχε παραδεχτεί όταν ήταν ακόμα ο «κύριος της κυρίας», ότι απολαμβάνει να φορά τα ρούχα της καλής του-ακόμα και τα γοβάκια της-, και να περιφέρεται εντός του σπιτιού. Με δικά του λόγια, είχε περιγράψει το «βίτσιο» του ως εξής: «Μια κάπως kinky κατάσταση που μας αρέσει…».
Το λεξικό περιγράφει αυτή την τάση, ως παρενδυσία: «σεξουαλική παρέκκλιση ενός άντρα ο οποίος ντύνεται με γυναικεία ενδύματα με σκοπό τη σεξουαλική διέγερση».
Ρόμπερτ Πάτινσον
patisson
Ότι κάνει κανείς στο κρεβάτι του, μένει εκεί. Επτασφράγιστο μυστικό. Αν είσαι όμως διάσημος, τότε μερικά μυστικά της κρεβατοκάμαρας μπορεί να ξεγλιστρούν… Ο 29χρονος ηθοποιός, που απέκτησε τεράστια φήμη όταν κέρδισε το ρόλο του Edward Cullen στην ταινία «Λυκόφως», του άρεσε να… περνάει με τη γλώσσα του την επιφάνεια της μασχάλης της Κρίστερν Στιούαρτ. Σύμφωνα με εκείνη τουλάχιστον. Πάτινσον και Στιούαρτ, οι δυο πρωταγωνιστές του «Λυκόφως», διατηρούσαν κατά το παρελθόν ερωτικό δεσμό ενώ είχε εξομολογηθεί την ιδιαίτερη αυτή συνήθεια του συντρόφου της, σε συνέντευξή της στη Vogue.
Ρίκι Μάρτιν
ricky
Μη κρίνεις για να μην κριθείς. Ο λαοφιλής, λατίνος ποπ σταρ με τα αρκετά εύπεπτα χιτάκια, ανοίχτηκε αρκετά, θα λέγαμε, στο περιοδικό Blender όταν είπε ότι του αρέσουν τα Golden Showers. Για εκείνους που αγνοούν τα παραπάνω… ντους, είναι όταν ένα άτομο ουρεί πάνω σε άλλον με σκοπό τη σεξουαλική απόλαυση. «Μου αρέσει να κάνω Golden Shower-το έχω κάνει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια ενός ντους. Είναι τόσο σέξι, ξέρεις, η θερμοκρασία του σώματός σου και η θερμοκρασία του νερού… είναι κάτι διαφορετικό».
Πηγή: newsbeast.gr
Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης συχνά χρησιμοποιούνται από τους πολίτες ως κανονικοί σκουπιδοτενεκέδες, μέσα στους οποίους βρίσκει κανείς τα πιο παράταιρα υλικά, φανερώνοντας την έλλειψη ενημέρωσης που διακατέχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού...

Ποια υλικά όμως είναι αυτά που δεν ανακυκλώνονται στο σύστημα; Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, στον μακρύ κατάλογο των υλικών που δημιουργούν προβλήματα στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) περιλαμβάνονται τα εξής:

Βιντεοκασέτες, γάντια, γυαλόχαρτο, δερμάτινα αντικείμενα, δίσκοι cd και dvd, λάμπες και λαμπτήρες, μελάνια, τόνερ, λάδια, μπάλες, κούκλες και παιδικά παιχνίδια (ακόμα κι αν είναι πλαστικά), ξύλινα αντικείμενα, οδοντόβουρτσες, παπούτσια, ρούχα, ενδύματα και υφάσματα γενικά, πάνες, σελοτέιπ, στρώματα, στυλό, φωτογραφίες, ενέσεις και ιατρικά απόβλητα, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά, οικοδομικά υλικά, χώμα, πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, χαρτί κουζίνας και υγείας ακόμα κι αν είναι αχρησιμοποίητο καθώς και σπασμένα γυαλικά.

Επίσης τα κομμάτια χαρτιού που πετιούνται στους μπλε κάδους δεν πρέπει να είναι μικρότερα από Α4 γιατί δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το σύστημα. Οπότε αποκλείονται εισιτήρια και σκισμένες σελίδες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Κριτική σκέψη είναι η νοητική και συναισθηματική λειτουργία κατά την οποία το άτομο αξιολογεί την αξιοπιστία των πληροφοριών και αποφασίζει τι να σκεφτεί ή τι να κάνει μέσω συλλογισμών που γίνονται με βάση όλα τα δυνατά στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή του.
Αρχικά το άτομο μαθαίνει να στέκεται κριτικά όταν γνωρίζει τι να ρωτά πώς και πότε και στη συνέχεια πώς να σκέφτεται λογικά πότε και ποιες μεθόδους και στρατηγικές να χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση.
Οι δεξιότητες κριτικής σκέψης είναι σημαντικές για τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Η εισαγωγή αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να αρχίσει ήδη από την προσχολική ηλικία. Είναι σημαντικό ότι οι δεξιότητες ανάλυσης, σύγκρισης και σύνθεσης πρέπει αναπτυχθούν σε μικρή ηλικία, ώστε οι μαθητές να μπορούν να τις εφαρμόσουν σε κατάλληλες καταστάσεις, είτε στην ακαδημαϊκή ή την προσωπική τους ζωή.
Η κριτική σκέψη περιλαμβάνει ένα πολύπλοκο συνδυασμό δεξιοτήτων. Ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά είναι τα εξής:
Λογική: Η Λογική ασχολείται με τους κανόνες που χρησιμοποιούμε για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα, συνεπώς μας ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα και οι συλλογισμοί. Σκεφτόμαστε κριτικά όταν:
Βασιζόμαστε στη λογική και όχι στο συναίσθημα
Απαιτούμε αποδεικτικά στοιχεία
Βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές εξηγήσεις
Αυτογνωσία: Σταθμίζουμε τις επιδράσεις των κινήτρων και των προκαταλήψεων μας
 αναγνωρίζουμε τις δικές μας υποθέσεις ή προκαταλήψεις
Τιμιότητα: Αναγνωρίζουμε τις συναισθηματικές παρορμήσεις, εγωιστικά κίνητρα, ή άλλες πλάνες.
Ευρύτητα πνεύματος:
Αξιολογούμε όλα τα εύλογα συμπεράσματα
Μελετούμε την ποικιλία των πιθανών απόψεων ή οπτικών γωνιών
Παραμένουμε ανοικτοί σε εναλλακτικές ερμηνείες
Δεχόμαστε νέες εξηγήσεις και μοντέλα, διότι για παράδειγμα είναι καλύτερα τα στοιχεία, ή είναι πιο απλά, ή έχουν λιγότερες ασυνέπειες ή καλύπτουν περισσότερα δεδομένα
Αποδεχόμαστε νέες προτεραιότητες, προχωρώντας σε επαναξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων ή επανεκτίμηση των πραγματικών συμφερόντων μας
Πειθαρχία:
Είμαστε ακριβείς, λεπτομερείς, πλήρεις και εξαντλητικοί
Αντιστεκόμαστε στην χειραγώγηση και σε παράλογες προσφυγές
Αποφεύγουμε γρήγορες αποφάσεις
Αποφασιστικότητα:
αναγνωρίζουμε τη σημασία και αξία των εναλλακτικών υποθέσεων και προοπτικών
αναγνωρίζουμε την έκταση και το βάρος της απόδειξης
Εν ολίγοις, οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει την κριτική τους σκέψη, είναι από τη φύση τους σκεπτικιστές, είναι ενεργοί, όχι παθητικοί.
Δεν έχουν εγωιστική άποψη για τον κόσμο. Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προοπτικές. Είναι πρόθυμοι να αμφισβητήσουν τις πεποιθήσεις τους και να διερευνήσουν ανταγωνιστικά στοιχεία. Η κριτική σκέψη μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε ένα ευρύ φάσμα υποκειμενικών αναλύσεων αλλά με αντικειμενικά κριτήρια, και να αξιολογήσουμε πόσο καλά κάθε ανάλυση θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας. Τα πραγματικά γεγονότα μπορεί να είναι δεδομένα, αλλά το πώς θα τα ερμηνεύσουμε, αυτό μπορεί να διαφέρει.
Αντίθετα, τα παθητικά, μη κριτικά σκεπτόμενα άτομα λαμβάνουν μια απλουστευτική άποψη για τον κόσμο.
 Αντιλαμβάνονται τα πράγματα ως μαύρο και άσπρο.
 Αντιλαμβάνονται ερωτήματα του τύπου «ναι ή όχι» χωρίς λεπτές αποχρώσεις.
 Αδυνατούν να δουν τις συνδέσεις και την περιπλοκότητα των πραγμάτων.
 Αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν συναφή στοιχεία.
Συμβουλές για την διδασκαλία της κριτικής σκέψης
Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις. Οι γονείς και οι δάσκαλοι θα πρέπει να ενθαρρύνουν την περιέργεια των παιδιών. Εάν μια λογική δεν έχει νόημα σε ένα παιδί, θα πρέπει να το ενθαρρύνετε να εκφράσει τις αντιρρήσεις ή την δυσκολία του.
Ζητήστε από τα παιδιά να εξετάσουν εναλλακτικές επεξηγήσεις και λύσεις. Είναι ωραίο να παίρνετε μια σωστή απάντηση. Όμως, πολλά προβλήματα έχουν περισσότερες από μία λύσεις. Όταν τα παιδιά εξετάζουν πολλαπλές λύσεις, μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτοι στοχαστές.
Δώστε στα παιδιά διευκρινισμένες έννοιες. Τα παιδιά θα πρέπει πρακτικά να θέτουν τα πράγματα με τα δικά τους λόγια, διατηρώντας παράλληλα την έννοια ανέπαφη.
Συζήτηση για τις προκαταλήψεις. Οι μαθητές όλων των τάξεων μπορούν να καταλάβουν πως τα συναισθήματα, τα κίνητρα ακόμα και οι πόθοι μας μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις μας.
Μην περιορίσετε την κριτική σκέψη σε αμιγώς πραγματικά ή ακαδημαϊκά θέματα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συζητήσουν και να αιτιολογήσουν ηθικά, δημόσια ή πολιτικά θέματα.
Προωθήστε τη γραφή. Όπως γνωρίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί, η διαδικασία της γραφής βοηθά τους μαθητές να αποσαφηνίσουν τις εξηγήσεις τους και να οξύνουν τα επιχειρήματά τους.
Διαβάζοντας τα παραπάνω πολλοί θα αναρωτηθήκατε: «Μήπως όμως μια τέτοια εκπαίδευση κατέπνιγε τη δημιουργικότητα»;
Η απάντηση είναι: καθόλου. Η πραγματική δημιουργική σκέψη απαιτεί απαραίτητα τη χρήση της κριτικής σκέψης, η οποία αναπτύσσει την περιέργεια, την ευελιξία, και κρατάει το μυαλό μας ανοιχτό. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μπορεί να κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα, πιο ανεξάρτητα, και πιο δημιουργικά.
Πηγές: 
Caren Hollowell
Dan Curland
Gwen Dewar, Ph.D
American Philosophical Association – http://www.ikidcenters.com
economu.wordpress.com
Πηγή: tvxs.gr
Μητέρα στο Οχάιο γρονθοκόπησε τον γιο της επειδή... έκλαιγε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί εύκολα.

"Παραδέχτηκε ότι τον χτύπησε αρκετές φορές στο κεφάλι με τη γροθιά της", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το 2 μηνών βρέφος, σύμφωνα με την "Mirror" υπέστη αρκετά κατάγματα στο κρανίο του, ένα εκ των οποίων προκάλεσε αιμορραγία στον εγκέφαλο και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η 22χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για δεύτερου βαθμού εγκληματική επίθεση και κρατείται στο Hamilton Conty Jail.

Ο δικαστής Ted Barry διέταξε να μην έχει καμία επαφή με το μωρό και δύο ακόμα παιδιά. Η υπόθεσή της θα περάσει από σώμα ενόρκων στις 22 Ιουνίου.

http://www.thestival.gr

Σίγουρα αποτελεί ίσως την πιο δελεαστική πρόταση εργασίας που έχετε ακούσει ποτέ και όμως δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας αλλά αποτελεί πραγματική αίτηση πρόσληψης.
Η εν λόγω δουλειά δεν είναι λαμπερή, αλλά είναι ονειρική και φυσικά προσφέρει 48.000 ευρώ μισθό. Η προσληφθείσα θα πρέπει να δοκιμάζει 50 μανό και αξεσουάρ νυχιών το μήνα, να τα τεστάρει και να γράφει τη γνώμη της για αυτά. Επίσης, θα πρέπει να φωτογραφίζει διαρκώς τα χέρια της.
Η δοκιμάστρια μανό που θα προσληφθεί θα πρέπει όσο διάστημα εργάζεται για τη Νailbox να αποφύγει κάθε είδους εργασία με τα χέρια, από πλύσιμο πιάτων και σκούπισμα, μέχρι την… κηπουρική.
Στα θετικά περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ωράριο, και ότι η δοκιμάστραια θα μπορεί να εργάζεται και από το σπίτι της. Συν του ότι πέρα από τον ασύλληπτο μισθό της, η δοκιμάστρια μανό θα λάβει και πολλά άλλα δώρα που έχουν να κάνουν με τη φροντίδα των νυχιών.
Προφανώς η εν λόγω θέση έχει και κάποιες βασικές απαιτήσεις. Οπως ότι η υποψήφια θα πρέπει να είναι κάποια που προσέχει την εμφάνισή της και κυρίως τα νύχια της, να έχει ενθουσιασμό για τα προϊόντα ομορφιάς, αλλά και κριτική σκέψη για να διακρίνει τα καλύτερα προϊόντα και χρώματα. Θα πρέπει επίσης να έχει άποψη για τη μόδα, να είναι ενημερωμένη σχετικά δηλαδή αλλά και να δημιουργεί και η ίδια μόδα.
Οταν η Λούσι Τονγκ άρχισε να «υπνωτίζεται» μπροστά στην τηλεόραση, οι γονείς της το απέδωσαν στο συνήθη εφηβικό λήθαρχο. Οταν όμως άρχισε να πέφτει προς τα μπρος ενώ γελούσε, η μητέρα της ζήτησε να σταματήσει να το κάνει. Μόνο που δεν μπορούσε.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, μόνο όταν άρχισε να λιποθυμά, χωρίς καμία προειδοποίηση, η οικογένειά της απευθύνθηκε σε γιατρούς, οι οποίοι διέγνωσαν ναρκοληψία. Μετά από λίγο η Τονγκ ανακάλυψε ότι η διαταραχή της ήταν πιθανό να προκλήθηκε από το εμβόλιο για τη γρίπη των χοίρων, που είχε κάνει το 2009, λίγους μήνες πριν αρχίσουν τα συμπτώματα.

Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μία σπάνια παρενέργεια του εμβολίου που χορηγήθηκε σε 6 εκατομμύρια Βρετανούς τη διετία 2009-2010, αλλά απέρριψε το αίτημα για αποζημείωση που έκαναν 80 άτομα, ανάμεσά τους και το νεαρό κορίτσι, απαντώντας ότι τα προβλήματά τους δεν είναι σοβαρά.

Η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται, αλλά η Τονγκ- που έκλεισε τα 18 την προηγούμενη εβδομάδα- είδε τη ζωή της να αλλάζει ριζικά και με μη αναστρέψιμο τρόπο. Πλέον, συνήθως την παίρνει ο ύπνος 40 φορές την ημέρα. Μερικές φορές για λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια συζήτησης, άλλες για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, έχει καταπληξία, δηλαδή πλήρη απώλεια μυικού ελέγχου όταν βιώσει ένα ξαφνικό συναίσθημα, όπως έκπληξη ή χαρά.

«Είχα κάποιες άσχημες εμπειρίες, καθώς έπεσα από σκαλιά ή από καρέκλες. Κάποιες φορές το κεφάλι μου πέφτει τόσο απότομα μπροστά ή πίσω, που περιορίζει την αναπνοή μου. Είναι πραγματικά τρομακτικό», λέει το κορίτσι, μιλώντας στον Guardian.

Εξαιτίας της κατάστασής της, είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να οδηγήσει. Δεν είναι το μοναδικό που έχει αλλάξει. Παλιά ήταν «βιβλιοφάγος», όπως λέει. Τώρα, δεν μπορεί να διαβάσει, καθώς χρειάζεται να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να τελειώσει μία σελίδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη όταν έγραψε εξετάσεις στα ισπανικά. Κανονικά το τεστ ολοκληρώνεται σε 2 ώρες και 45 λεπτά. Εκείνη χρειάστηκε 5,5 ώρες. «Ακούς κάτι μία φορά και μετά κοιμάσαι», εξηγεί.

Οταν βγαίνει με φίλους πρέπει να αποφασίσει αν θα αφήσει μία δόση φαρμάκου για να πιει ένα ποτό, αλλά μετά ανησυχεί για την ασφάλειά της σε μία σκοτεινή χαοτική ατμόσφαιρα ενός κλαμπ. Καθημερινά λαμβάνει τρία φάρμακα για τη ναρκοληψία και άλλα δύο για τις παρενέργειες που αυτά της προκαλούν.

Παρόλα αυτά, παραμένει αισιόδοξη και περιμένει με ενθουσιασμό το μέλλον, καθώς από το Σεπτέμβριο θα μένει μόνη της και θα αρχίσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο.

http://www.thestival.gr

Όνειρο πολλών ανθρώπων είναι να βιώσουνε έστω για λίγα λεπτά πως είναι να ζεις εκτός της Γης. Ακόμα και αυτοί που φοβούνται το άγνωστο ή και τα ύψη… μια περιέργεια για τον άμεσο κόσμο που ας περιβάλει την έχουν.
Το παρακάτω video δίνει μια πολύ μικρή αλλά ουσιώδη γεύση, μέσα από το «μάτι» γιας go pro camera έχει ήδη προσελκυστεί από τη γήινη βαρύτητα και έχει ξεκινήσει το ταξίδι της για… προσγείωση.

 

Σε μία περίεργη είδηση και όπως μεταδίδει το sputniknews.com, ένας άνδρας στην Αγία Πετρούπολη έχασε τη ζωή του, αφού πρώτα είχε καταπιεί κομμάτια από το tablet του!

Όλα ξεκίνησαν όταν η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε για να παρέμβει σε ένα περιστατικό, όπου ένας άνδρας πετούσε αντικείμενα (μεταξύ των οποίων και έπιπλα) από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Όταν η αστυνομία έφτασε, είδε τον 41χρονο να αντιστέκεται στη σύλληψη αλλά και να ξεκινάει να τρώει κομμάτια από το κατεστραμμένο tablet του, όπως σπασμένα γυαλιά και πλαστικά μέρη.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο ο άνδρας, που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, δεν άντεξε, έχασε τις αισθήσεις του και τελικά πέθανε πριν καν έρθει το ασθενοφόρο.

http://www.seleo.gr 

Ο δημοφιλής διαδικτυακός ιστότοπος YouTube πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα ιστοσελίδα gaming σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την υπηρεσία Twitch της Amazon, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
To Twitch επιτρέπει στους λάτρεις των video games να παρακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με τις μεταδόσεις χρηστών την ώρα που αυτοί παίζουν παιχνίδια. Η Google -στην οποία ανήκει το YouTube- είχε προσπαθήσει πέρυσι να εξαγοράσει το Twitch, ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού η Amazon ήταν σε θέση να κάνει μεγαλύτερη προσφορά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.
«Μέσα από το YouTube, έχουν ξεφυτρώσει από το gaming εντελώς νέα είδη βίντεο, από αναλυτικούς οδηγούς για παιχνίδια μέχρι μουσικά βίντεο και βίντεο μαγειρικής», δήλωσε μέσω ανάρτησης σε μπλογκ ο διευθυντής προϊόντων του YouTube, ‘Αλαν Τζόις. «Τώρα, είναι η σειρά μας να ανταποδώσουμε τη χάρη δημιουργώντας μια υπηρεσία ειδικά διαμορφωμένη για τους gamers», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στην ανάρτησή του ο Τζόις αναφέρει ότι η υπηρεσία YouTube Gaming θα διαθέτει έναν «φράχτη», ο οποίος όταν ο χρήστης θα πληκτρολογεί στο πεδίο αναζήτησης, παραδείγματος χάριν, τη λέξη «call» τα αποτελέσματα που θα εμφανίζονται θα αφορούν αποκλειστικά στους τίτλους παιχνιδιών που περιλαμβάνουν αυτή τη λέξη, όπως το «Call of Duty» και όχι τον τίτλο κάποιου τραγουδιού, όπως το «Call Me Maybe».
Το YouTube Gaming θα αποτελείται από 25.000 ξεχωριστές πύλες gaming, η δραστηριότητα των οποίων θα συγκεντρώνεται σε μία και μόνο σελίδα.
Η Google ευελπιστεί ότι σύντομα μετά τη διάθεσή της, η νέα αυτή υπηρεσία θα αποτελέσει επάξιο ανταγωνιστή του Twitch, αφού όπως εκτιμά θα τραβήξει την προσοχή μεγάλου αριθμού gamers.
Ένας αγρότης αποφασίζει να παραγγείλει ένα hi-tech μηχάνημα αρμέγματος. Η παραγγελία του φτάνει ενώ η γυναίκα του βρίσκεται σε ταξίδι, οπότε αποφασίζει να κάνει μια δοκιμή στον εαυτό του. Τοποθετεί λοιπόν το «μόριό» του μέσα στο μηχάνημα, πατάει τον διακόπτη και ξεκινάει η αυτόματη λειτουργία. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι το μηχάνημα του δίνει περισσότερη ικανοποίηση απ” ότι η γυναίκα του.
Όταν τελειώνει η ψυχαγωγική δραστηριότητα, αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αποκολληθεί από το μηχάνημα. Διαβάζει τις οδηγίες αλλά δεν μπορεί να βγάλει κάποια άκρη. Πατάει όλα τα κουμπιά, χωρίς επιτυχία. Εντέλει, αποφασίζει να καλέσει το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του κατασκευαστή..
– Γεια σας, μόλις αγόρασα ένα μηχάνημα αρμέγματος από την εταιρία σας. Δουλεύει καταπληκτικά αλλά πως μπορώ να το ξεκολλήσω από την αγελάδα;
– Α μην ανησυχείτε, απαντά ο εκπρόσωπος, Το μηχάνημα αποσυνδέεται αυτόματα μόλις συλλέξει 2 λίτρα!


Το γνωστό περιοδικό Monocle διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την ποιότητα ζωής των κατοίκων μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο και κατέληξε στην πιο “βολική” για να ζει κάποιος. Για να φτάσει στο αποτέλεσμα που θα δείτε συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως η πολιτιστική δραστηριότητα, οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών και η ανεκτικότητα που δείχνουν στις απόψεις και ελευθερίες του άλλου, οι χώροι πράσινου και οι δείκτες εγκληματικότητας. Ας δούμε ποια είναι στην κορυφή της λίστας!
Countdown:
ΠΟΡΤΛΑΝΤ, Η.ΠΑ.
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ
ΟΣΛΟ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΓΕΝΕΥΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ
ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΚΙΝΑ
ΛΙΣΑΒΟΝΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
ΜΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ
ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ
ΚΙΟΤΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ
ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ
ΜΟΝΑΧΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΕΛΣΙΝΚΙ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΚΑΝΑΔΑΣ
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, ΣΟΥΗΔΙΑ
ΣΙΔΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
BEROLINO
ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ
ΩΙΕΝΝΙ
ΤΟΚΙΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΟΚΙΟ

aftodioikisi.gr

Παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη σε εκπρόσωπους λογιστών και φοροτεχνών.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 914.423 δηλώσεις εκ συνόλου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων και έχουν εκκαθαρισθεί οι 875.511 εξ αυτών. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα 302.909 χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 729 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Παρά την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για ένα μηνά, λογιστές και φοροτέχνες θεωρούν αδύνατη την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Ιουλίου του 2015 και αντιπροτείνουν την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 για όλες τις δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, κ.λπ..

Στην βάση αυτή αντιπροτείνουν να υποβληθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις 2015 επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων και άλλων νομικών προσώπων.

http://www.fpress.gr



Το Athens Οpen Air Film Festival γιορτάζει τα πέντε χρόνια του με μία ξεχωριστή πρεμιέρα στον Ναό του Ολυμπίου Διός, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν ταλαντούχο νέο μουσικό να επενδύσει με πρωτότυπη μουσική το αρχετυπικό βωβό φιλμ του 1928, «Ο Κινηματογραφιστής», του Μπάστερ Κίτον, την Τετάρτη 17 Ιουνίου.
Ο ταλαντούχος πολυοργανίστας Theodore είναι αυτός που κλήθηκε να παρέμβει μουσικά στην ταινία, σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του συνθέτη και ενορχηστρωτή, για να ταξιδέψει το κοινό μέσω των κινηματογραφικών εικόνων της δεκαετίας του 1920, στο σήμερα.

A.SAVIN
Η μουσική - που θα ακουστεί ζωντανά και συγχρονισμένα με την ταινία από τον Theodore και την μπάντα του το βράδυ της πρεμιέρας -, είναι γραμμένη από την αρχή για αυτή την εκδήλωση, αποδίδοντας κυρίαρχο ρόλο στο πιάνο. Σημαντική θέση, όμως, έχει δοθεί και στα κιθαριστικά μέρη, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που απαιτεί το ντύσιμο των εικόνων του συγκεκριμένου φιλμ.

Κρουστά, πνευστά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα συμπληρώνουν αυτό το γοητευτικό ηχητικό τοπίο. Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.

Ο ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο ή οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι ένας σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, η είσοδος στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει μέσω αριθμημένων δελτίων εισόδου, τα οποία θα μοιράζονται στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου (επί της Βασ. Όλγας) και μέχρι εξαντλήσεως τους, τις εξής ημέρες και ώρες: – Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 16/06 από τις 12.00 έως και τις 18.00, και την ημέρα της πρεμιέρας, Τετάρτη 17/06 από τις 19.30 έως και τις 20.30.

«Ο Κινηματογραφιστής» (1928)

Στην υπόθεση του έργου, ο Λιούκ Σάνον, ένας ασήμαντος φωτογράφος, είναι ερωτευμένος με την Σάλι, την όμορφη γραμματέα μιας μεγάλης κινηματογραφικής εταιρείας (της πραγματικής MGM). Για χάρη της γυναίκας αυτής, ο Λιούκ αποφασίζει να γίνει καμεραμάν στην εταιρεία, ώστε να είναι πιο κοντά της και να την κάνει να τον προσέξει. Χωρίς εμπειρία στην χρήση μιας κινηματογραφικής κάμερας, ωστόσο, είναι φυσικό να κάνει λάθη και να προκαλέσει ένα σωρό ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα.

Σε μια άμεση και άκρως σαρκαστική παρομοίωση για το επάγγελμα του σκηνοθέτη και τις ικανότητες που απαιτούνται για να οργανώσει και συντονίσει ένα γύρισμα, ο «Κινηματογραφιστής» αποτελεί την πρώτη ταινία που έκανε ο Μπάστερ Κίτον κάτω από την επίβλεψη της εταιρείας MGM, κλείνοντας έτσι την πρώτη περίοδο της καριέρας του. Το αποτέλεσμα στάθηκε ένα πρωτότυπο, τρυφερό και πάνω απ’ όλα πολύ αστείο λαβ στόρι, αλλά και ένας από καρδιάς χαιρετισμός προς τον βωβό κινηματογράφο που «έφευγε» για πάντα, πριν την έλευση του ομιλούντος. Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Σέτζγουικ, Μπάστερ Κίτον. Πρωταγωνιστούν: Μπάστερ Κίτον, Μαρσελίν Ντέι, Χάρολντ Γκούντγουιν. Διάρκεια: 67΄

naftemporiki.gr

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των απολυμένων ή «διαθέσιμων» υπαλλήλων, καθώς και των επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που συμμετέχουν στη διαδικασία της «μίνι» εθελοντικής κινητικότητας που προβλέπει ο πρόσφατος «νόμος Κατρούγκαλου», καθορίζει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Όσοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από την εργασία τους μέσω μνημονιακών διατάξεων και συμμετέχουν στις διαδικασίες μετάταξης/μεταφοράς, μπορούν να συγκεντρώσουν το μέγιστο έως 200 μόρια για την κάλυψη θέσεων στο δημόσιο τομέα. Λαμβάνονται υπόψη τυπικά προσόντα, χρόνος υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης με φορέα υποδοχής και ενδεχόμενη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης με φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο.
1. Τα μόρια για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) ορίζονται ως εξής:
* μέγιστο 40 μόρια για τα τυπικά προσόντα (5 μόρια για δεύτερο τίτλο σπουδών της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών / μοριοδοτείται ένας τίτλος σπουδών, 10 μόρια για μεταπτυχιακό, 15 μόρια για διδακτορικό ή αποφοίτηση από τις σχολές ΕΣΔΔ ή ΕΣΤΑ ενώ τα μόρια για την ξένη γλώσσα επιμερίζονται σε 5 για άριστη γνώση, σε 3 για πολύ καλή γνώση και σε 2 για καλή γνώση).
* το μέγιστο 30 μόρια για χρόνο υπηρεσίας / 10 μόρια για τα πρώτα 5 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 2), 10 μόρια για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 1), 10 μόρια για τα επόμενα 20 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 0,5)
* το μέγιστο 30 μόρια η οικογενειακή κατάσταση (10 μόρια ο/η έγγαμος, 20 μόρια για αριθμό τέκνων / βαθμολογούνται έως και 4 τέκνα και για κάθε τέκνο x συντελεστή 5)
* Το μέγιστο 70 μόρια αφορά στην ομοεδρικότητα δηλαδή εάν ο φορέας προέλευσης εδρεύει στον ίδιο δήμο με τον φορέα υποδοχής (προκειμένου για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου δήμος νοείται οποιοσδήποτε δήμος εντάσσεται είτε στη μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής είτε στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα)
* 30 μόρια εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται / εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής
2. Τα μόρια για υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ορίζονται ως εξής:
* μέγιστο 30 μόρια για τα τυπικά προσόντα (20 μόρια για δεύτερο τίτλο σπουδών της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών / μοριοδοτείται ένας τίτλος σπουδών, ενώ τα μόρια για την ξένη γλώσσα επιμερίζονται σε 5 για άριστη γνώση, σε 3 για πολύ καλή γνώση και σε 2 για καλή γνώση).
* το μέγιστο 40 μόρια για χρόνο υπηρεσίας / 10 μόρια για τα πρώτα πέντε έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 2), 15 μόρια για τα επόμενα δέκα έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 1,5), 15 μόρια για τα επόμενα είκοσι έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 0,75)
* το μέγιστο 30 μόρια η οικογενειακή κατάσταση (10 μόρια ο/η έγγαμος, 20 μόρια για αριθμό τέκνων / βαθμολογούνται έως και 4 τέκνα και για κάθε τέκνο x συντελεστή 5)
* Το μέγιστο 70 μόρια αφορά στην ομοεδρικότητα
* 30 μόρια εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται / εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής
3. Τα μόρια για υπαλλήλους Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) ορίζονται ως εξής:
* το μέγιστο 50 μόρια για χρόνο υπηρεσίας / 15 μόρια για τα πρώτα 5 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 3), 20 μόρια για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 2), 15 μόρια για τα επόμενα 20 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 0,75)
* το μέγιστο 50 μόρια η οικογενειακή κατάσταση (20 μόρια ο/η έγγαμος, 30 μόρια για αριθμό τέκνων / βαθμολογούνται έως και 4 τέκνα και για κάθε τέκνο x συντελεστή 7,5)
* το μέγιστο 70 μόρια αφορά στην ομοεδρικότητα
* 30 μόρια εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται / εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής
Οι κατηγορίες αυτές υπαλλήλων θα μπορούν πλέον να τοποθετηθούν σε θέσεις δημοσίων φορέων, οι οποίοι θα στείλουν αιτήματα για την κάλυψη αναγκών και θα συγκεντρωθούν σε μία ενιαία πρόσκληση.
Στην πρόσκληση, που θα δημοσιευθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα καθορίζονται οι θέσεις ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο- ειδικότητα προσωπικού, καθώς και τυχόν ειδικά προσόντα που θα απαιτούνται.
Μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να απασχοληθούν με σειρά προτίμησης. Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν από μία έως και πέντε προτιμήσεις φορέων.
Βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης καταρτίζονται πίνακες κατάταξης των υπαλλήλων. Στα κριτήρια λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά προσόντα, ο χρόνος υπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση, η ομοεδρικότητα του φορέα προέλευσης – εκεί δηλαδή όπου υπηρετούσαν προ διαθεσιμότητας – και του φορέα υποδοχής και η συνυπαγωγή των φορέων προέλευσης και υποδοχής στο ίδιο υπουργείο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο ενδιαφερόμενος με τον μεγαλύτερο αριθμό τέκνων.
Παράλληλα, με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζεται και η διαδικασία για τον διορισμό των επιτυχόντων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, η τοποθέτηση των οποίων είχε παγώσει λόγω Μνημονίου. Αφού συγκεντρωθούν και σε αυτή την περίπτωση οι κενές θέσεις των φορέων, το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη. Οι επιτυχόντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση και σε διαφορετική κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα προσωπικού από εκείνη που είχαν διοριστεί.
Κατά την κατάταξη, εκτός από τα τυπικά προσόντα, θα ληφθεί υπόψη ειδικό κριτήριο ανάλογα με το έκδοσης του πίνακα διορισμού των επιτυχόντων.
Βάσει της υπουργικής απόφασης:
600 μόρια λαμβάνουν οι επιτυχόντες του 2009,
500 οι επιτυχόντες του  2010,
400 του 2011,
300 του 2012,
200 του 2013 και, τέλος,
100 μόρια λαμβάνουν οι επιτυχόντες του 2014.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση και τους πίνακες με την μοριοδότηση ΕΔΩ
Για να καταφέρετε να ξεπεράσετε τη ζέστη πρέπει να πάρετε κάποιες προφυλάξεις και να γνωρίζετε τα σημάδια της αφυδάτωσης.


Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κλιματική αλλαγή όπως είναι και η ζέστη. Στην περίπτωση όμως που δεν διαρκεί πολύ και έχει πρόσβαση σε νερό. Αυτό δεν ισχύει για μωρά, εγκύους, ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιες συμβουλές...

Ένας δροσερός χώρος: χρειάζεται να περνάτε ορισμένες ώρες τις ημέρας σε ένα χώρο αρκετά δροσερό, αν αυτό δεν μπορεί να είναι το σπίτι σας μπορεί να είναι ένας κινηματογράφος ή κάποιο εμπορικό. Αν νιώθετε κόπωση πιθανώς οφείλεται στη ζέστη που είναι σημάδι αφυδάτωσης.

Προστατέψτε το σπίτι σας: πρέπει το σπίτι να διατηρείται δροσερό. Τα παράθυρα μπορούν να είναι ανοιχτά μετά την δύση του ηλίου που η ζέστη έχει πέσει. Οι τέντες ακόμα είναι ικανές να κρατήσουν την ζέστη και να διατηρήσουν το σπίτι δροσερό.

Προσοχή στο χρώμα των ούρων: αν τα ούρα σας έχουν κίτρινο απαλό χρώμα είναι φυσιολογικό. Αν είναι πιο σκούρα αυτό είναι σημάδι αρχής της αφυδάτωσης. Αυτό οφείλεται είτε στο ότι δεν καταναλώνετε πολύ νερό είτε ότι ιδρώνετε πολύ. Η έκκριση ιδρώτα είναι διαδικασία του οργανισμού για να διατηρήσει σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος καθώς αποβάλει και τις τοξίνες. Η υπερβολική όμως έκκριση σημαίνει ότι ο οργανισμός αδυνατεί να κρατήσει νερό για να το χρησιμοποιήσει στην αποβολή των ούρων.

Να πίνετε συχνά: πρέπει να πίνετε πολύ νερό και χυμούς φρούτων. Να αποφεύγετε το αλκοόλ, τα ποτά με ζάχαρη και τον καφέ.

Μην κάνετε υπερβολές: όταν έχει ζέστη αποφύγετε την φυσική δραστηριότητα, να φοράτε λεπτά και φωτεινά ρούχα και να δροσίζεστε συχνά με ντουζ ή να κάθεστε σε σκιά.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!