Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν είναι συχνές οι περιπτώσεις που οι φανατικοί χρήστες των προϊόντων της Apple ξεσηκώνονται κατά της εταιρείας, όμως τουλάχιστον, όταν συμβαίνει αυτό, ο κολοσσός των gadgets ξέρει να επανορθώνει.

Ο λόγος για την περίφημη κίνηση της Apple να... αναγκάσει τους χρήστες των συσκευών της να κατεβάσουν μέσω του iTunes το νέο άλμπουμ των U2, καθιστώντας παράλληλα σχεδόν αδύνατη τη διαγραφή του από τη δισκοθήκη τους.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν την πρακτική αυτή της Apple και εξέφρασαν στα κοινωνικά δίκτυα την έντονη δυσαρέσκειά τους, αν και δεν ήταν και λίγοι αυτοί που αντέτειναν ότι το άλμπουμ ήταν δωρεάν, και επομένως δεν υπήρχε λόγος να γκρινιάζει κανείς για ένα δώρο που του έκαναν.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple αποφάσισε να επανορθώσει, κάνοντας πολύ πιο απλή τη διαγραφή του άλμπουμ από τις δισκοθήκες των χρηστών που δεν το θέλουν. Πλέον, αρκεί μία επίσκεψη σε μία ειδική υποσελίδα στο iTunes και ένα πάτημα στην επιλογή “Remove Album”, και το Songs of Innocence θα αποτελέσει παρελθόν για όσους δε συμπαθούν τους U2...
Πηγή: News.gr
Σε έναν κόσμο που επικοινωνεί πλέον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ανταλλαγή μιας κουβέντας, μέχρι την αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και την επίλυση σοβαρών θεμάτων (επιχειρηματικών, οικονομικών κ.ά), είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, που δε θα αγνοηθεί από κανέναν και δε θα "χαθεί" ανάμεσα στα υπόλοιπα.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του παραλήπτη σας, σας έχουμε την κατάλληλη πρόταση.
Γιατί όταν κάτι ξεκινά καλά, θες να συνεχίσεις για να δεις πού θα σε βγάλει…
Δείτε παρακάτω μερικές εισαγωγές για email, που θα σας φέρουν την απάντηση που ζητάτε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessInsider.

1. "Σου έχω καλά νέα..."

Σε όλους αρέσουν τα καλά νέα. Γιατί λοιπόν να μην το τονίσετε;

2. "Σου έχω μια απάντηση…"

Ξεκινήστε το κείμενό σας με μια επιβεβαίωση, ότι έχετε βρει την απάντηση σε αυτό που ψάχνατε.

3. "Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου…"

Η φράση αυτήσημαίνειότιθα φτάσετε στο σωστόσημείοκαιδενθακρατήσετετίποτα κρυφό. Είναισημαντικό να το τονίσετε αυτό, γιατί διαφορετικά η "φλυαρία" μπορεί ναμπερδέψει κάποιους.

4. "Έχουμε εκτοξευθεί…"

Μπορεί να θυμίζει διαστημική ορολογία, όμως η συγκεκριμένη φράση ξεκινήματος είναι μια καλή και θετική αρχή και αποτελεί καλό προάγγελο για οποιαδήποτε εξήγηση/δικαιολογία ακολουθήσει.

5. "Επείγον…"

Δηλώνετε με αποφασιστικότητα και βεβαιότητα, πως αυτό που πρόκειται να πείτε είναι στην πραγματικότητα κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Σίγουρα "τραβά" την προσοχή.

6. "Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια συγνώμη…"

Δείχνει στον παραλήπτη ότι το περιεχόμενο του μηνύματος αφορά ένα λάθος, που δεν έχει κάνει ο ίδιος, αλλά εσείς.

7. "Θα σου φτιάξω τη μέρα με αυτό…"

Όταν ένα μήνυμα υπόσχεται να βελτιώσει τη μέρα κάποιου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα… διαβαστεί.

8. "Ολοκλήρωσα την έρευνά μου…"

Οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει επιπλέον πληροφορίες –ειδικά στους εργασιακούς χώρους- είναι χρήσιμο και ευπρόσδεκτο.

9. "Οι φήμες βγήκαν αληθινές…"

Μπορεί να μη γνωρίζετε καν σε ποιο πράγμα αναφέρεται ο αποστολέας, αλλά ως παραλήπτης θα μπείτε σίγουρα στον πειρασμό να ανακαλύψετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

10. "Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας..."

Είναι μια απλή τεχνική, που χρησιμοποιείται συχνά, ακριβώς επειδή είναι πολύ αποτελεσματική.
Πηγή: News.gr
Αναρωτιέσαι αν πρέπει να τον παντρευτείς ή όχι; Διάβασε τα παρακάτω σημάδια και πάρε τη σωστή απόφαση στο λεπτό…
1. Καυχιέται πάντα για σένα
Αν πάρεις προαγωγή στη δουλειά ή απλά κερδίσεις μία τσάντα σε έναν διαγωνισμό δε χάνει την ευκαιρία να μιλήσει για σένα στην παρέα σας γιατί είναι ο μεγαλύτερος φαν σου!
2. Κάνει θυσίες για σένα και εσύ χαίρεσαι να κάνεις το ίδιο γι’αυτόν
Θα μετακομίσει στην επαρχία αν εσύ βρεις δουλειά εκεί, θα έρθει μαζί σου για ψώνια ή και για καφέ με τις κολλητές σου. Αλλά το ίδιο θα κάνεις και εσύ γι’αυτό.
3. Έχει τις ίδιες αξίες με σένα
Και οι δύο θέλετε παιδιά και σας αρέσει να κάνετε πράγματα μαζί. Λατρεύετε τη γυμναστική και σας αρέσει πολύ να κάνετε πράγματα μαζί.
4. Δεν προσπαθεί να σε αλλάξει
Ξέρει ότι είσαι πιο τσαπατσούλα από αυτόν, ότι σου αρέσει να κοιμάσαι μέχρι αργά τα σαββατοκύριακα και τα έχει αποδεχτεί όλα γιατί πολύ απλά σε αγαπάει.
5. Δε σκέφτεσαι μόνο την γαμήλια τελετή
Όταν σκέφτεσαι ότι θα τον παντρευτείς, δε σκέφτεσαι το κομμάτι σου γάμου αλλά την ιδέα ότι θα περάσεις όλη σου τη ζωή μαζί του. Η διαδικασία του γάμου είναι αρκετά διασκεδαστική αλλά αν αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο είναι το μετά τότε είσαι σε καλό δρόμο.
6. Έχετε περάσει μία σχέση εξ’αποστάσεως
Μπορεί να ήταν δύσκολο και τρομακτικό αλλά αγαπάτε ο ένας τον άλλον τόσο πολύ που τα καταφέρατε και μάλιστα με ευκολία.
7. Το “μου λείπεις” δεν είναι απλά κάτι γλυκό που λες
Είναι μία πραγματικότητα. Ακόμα και αν δεν έχεις πολύ καιρό να τον δεις νιώθεις ότι σου λείπει συνεχώς.
8. Είναι το άτομο που θέλεις να μιλήσεις ανά πάσα στιγμή
Συνήθιζες να λες στην αδερφή σου ή στους γονείς σου όλα όσα σου συνέβαιναν ενώ τώρα που είστε μαζί δε διανοείσαι να το πεις σε κανέναν άλλον παρά μόνο σε αυτόν.
9. Κλαις μπροστά του χωρίς να νιώθεις ντροπή
Ξέρει πότε να ανησυχήσει όταν σε δει να κλαις και πότε απλά κλαις γιατί συγκινήθηκες από μία ταινία.
10. Νοιάζεται για τους φίλους σου
Όταν ξέρει ότι μία φίλη σου δεν είναι καλά θα σου ζητήσει να περάσετε χρόνο μαζί ή να την καλέσεις στο σπίτι για φαγητό. Ακόμα και αν δεν κάνει κάτι τέτοιο, όμως, θα ρωτήσει σίγουρα τι κάνει η φίλη σου.
11. Σου λέει στο άσχετο ότι είσαι πολύ όμορφη
Ακόμα και αν εσύ δε νιώθεις στα καλύτερά σου εκείνος θα σου πει ότι είσαι πολύ όμορφη και σέξι.
12. Μπορείτε να κάνετε πράγματα μαζί χωρίς να τσακώνεστε όλη την ώρα
Αν καταφέρνετε να περνάτε χρόνο μαζί χωρίς να τσακώνεστε τότε σίγουρα αυτό είναι ένα καλό δείγμα ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.
Ξεκινάει άμεσα από τους δήμους το πρώτο πακέτο 10.000 προσλήψεων στην κοινωφελή εργασία για φέτος. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης που θα δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ.
Οι ειδικότητες του νέου πακέτου θα είναι οι εξής:
  • ΥΕ Εργατών καθαριότητας,
  •  ΥΕ Εργατών κήπου,
  • ΥΕ Εργατών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας,
  • ΥΕ Εργατών γενικών καθηκόντων.
Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίο, έτσι ώστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πακέτα προσλήψεων που θα αφορούν διάφορες ειδικότητες.
Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν για διάστημα πέντε μηνών. Συνολικά για φέτος έχουν προβλεφθεί να καλυφθούν 50.000 θέσεις και άλλες τόσες το 2016. Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα έχουν οι δήμοι, ενώ με προσωπικό αναμένεται να ενισχυθούν και άλλοι φορείς όπως σχολεία, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία, εκκλησίες, ΚΕΠ, λιμάνια, μουσεία κ.α.
Παράλληλα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να βγουν προκηρύξεις για αιτήσεις –εξπρές. Οι αιτήσεις αυτές θα αφορούν 1.027 προσλήψεις σε ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΑ, μουσεία, ΟΚΑΝΑ για Διοικητικούς, Νοσηλευτές, Βρεφονηπιοκόμους, Εργάτες και Οδηγούς.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ένας άνδρας προχωρεί στον δρόμο και τότε ακούει μία φωνή:
- Πρόσεχε! Αν κάνεις ένα βήμα θα χτυπήσεις!
Ο τύπος μένει ακίνητος και μπροστά του πέφτει ένα τούβλο.
Συνεχίζει τον δρόμο του, και ακούει πάλι την φωνή:
- Πρόσεχε! Περνάει αμάξι!
Πράγματι, πέρασε ξυστά μπροστά του ένα Ι.Χ.
- Μα ποιός είσαι;
- Είμαι ο Άγγελος σου!
- Δεν σε πιστεύω!
- Τότε γιατί σου έσωσα δύο φορές την ζωή;
- Και πού ήσουν την ημέρα του γάμου μου;




Ποιοι είναι οι 20 βουλευτές της ΝΔ που ζητούν εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ
Τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κλπ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους. Αναφέρουν επίσης ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Ανδρέας Μαρίνος, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Άννα Καραμανλή, Τιμολέων Κοψαχείλης, Εμμανουήλ Κόνσολας, Τάνια Ιακωβίδου, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κοντογεώργος, Ευθύμιος Καρανάσιος, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μιχάλης Ταμήλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μανδρέκα, Ελένη Θεοδώρου Μακρή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.4news.gr
Το Boyhood ή αλλιώς «Μεγαλώνοντας», είναι μια ταινία που αναφέρεται στην πορεία ενηλικίωσης ενός αγοριού, του Μέισον που... από τα 6 του χρόνια μέχρι την πρώτη μέρα στο κολέγιο ως φοιτητής πια, ακολουθείται από την κάμερα του ιδιοφυούς σκηνοθέτη Linklater.

Η ταινία δεν μας παρουσιάζει εικονικά αυτά τα 12 χρόνια του πρωταγωνιστή και της οικογένειάς του αλλά εντελώς πραγματικά. Τα πρόσωπα μεγαλώνουν, μαθαίνουν, κλαίνε και γελάνε σε χρόνους εντελώς πραγματικούς.

Κάθε χρόνο από το 2002, ο Linklater μάζευε τους ηθοποιούς του και συνέχιζε με επιμονή τα γυρίσματα της μακροβιότερης παραγωγής που αφορά σε ταινία μυθοπλασίας. Ταινία πολύ τρυφερή και καλογυρισμένη, μας καλεί να διαπιστώσουμε πως τα παιδιά τα καταφέρνουν μια χαρά και βρίσκουν πάντα το δρόμο τους.

Κινηματογραφικοί γονείς του πρωταγωνιστή Ελαρ Κολτρέιν που μεγαλώνει μέσα σε τρείς ώρες μπροστά στα μάτια μας, είναι ο Ίθαν Χοκ και η Πατρίσια Αρκέτ. Η καλύτερη πρόταση ταινίας για την εβδομάδα, είναι αυτή ανεπιφύλακτα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Δυο από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι απέβησαν μοιραία για τον τελευταίο βασιλιά της Αγγλίας, το Ριχάρδο τον Γ'.
Βρετανοί επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για το θάνατο του ιστορικού βασιλιά που σκοτώθηκε πριν από 500 και πλέον χρόνια.
Από την ανάλυση που έγινε στα οστά του Ριχάρδου, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη, προκύπτει ότι δέχτηκε επίθεση από ένα ή και περισσότερα άτομα και ότι εννέα από τα 11 χτυπήματα που εμφανώς δέχτηκε στη μάχη, ήταν στο κεφάλι και ένα ακόμη, πιθανώς επίσης μοιραίο, χτύπημα ήταν στη λεκάνη.
Από την εξέταση επιβεβαιώνεται ακόμη η επικρατούσα θεωρία ότι δεν φορούσε πολεμικό κράνος, αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.
"Τα χτυπήματα στο κρανίο υποδηλώνουν ότι δεν φορούσε κράνος, ενώ από την απουσία αμυντικών τραυμάτων στα χέρια φαίνεται ότι κατά τα άλλα ήταν πάνοπλος όταν σκοτώθηκε", δήλωσε η Σάρα Χέινσγουορθ, καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του πανεπιστημίου του Λέστερ, η οποία συνυπογράφει την έρευνα.
Ο σκελετός του βασιλιά Ριχάρδου ΙΙΙ ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους κάτω από έναν δημοτικό χώρο στάθμευσης στην πόλη Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας το 2012 και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της πόλης.
Δείτε ακόμη: Ιδού το πραγματικό πρόσωπο ιστορικών βασιλιάδων (και όχι μόνο)
Δικαστήριο αποφάνθηκε τον Μάιο ότι ο τελευταίος βασιλιάς της δυναστείας των Πλανταγενετών θα πρέπει να ταφεί και πάλι κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε στη μάχη, απογοητεύοντας έτσι τους απογόνους του οι οποίοι επιθυμούσαν να επιστραφούν τα οστά του στο Γιορκ της βόρειας Αγγλίας. Ο Ριχάρδος ανήκε στον Οίκο του Γιορκ.
Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, ο μονάρχης έπεσε στο πεδίο της Μάχης του Μπόσγουορθ, κοντά στο Λέστερ, στις 22 Αυγούστου του 1485 και οι αναφορές αυτές υποδηλώνουν ότι ο Ριχάρδος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το άλογό του όταν κόλλησε μέσα σε βούρκο και στη συνέχεια σκοτώθηκε στη μάχη.
Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Αγγλίας στάθηκε η αποκορύφωση του Πολέμου των Ρόδων, του αιματηρού 30ετούς εμφυλίου ανάμεσα στον Οίκο του Γιορκ, όπου ανήκε ο Ριχάρδος, και στον αντίπαλο Οίκο του Λάνκαστερ.
Η ομάδα της Χέινσγουορθ χρησιμοποίησε διαγνωστικές μεθόδους, όπως ολόσωμη αξονική τομογραφία και μικρο-αξονική τομογραφία για να αναλύσει το είδος των τραυμάτων στα οστά του Ριχάρδου ώστε να αποφανθεί ποια από τα τραύματα που δέχτηκε ήταν μοιραία.
Επίσης ανέλυσαν τα σημάδια που αφήνουν στα οστά τα όπλα προκειμένου να εντοπίσουν τα μεσαιωνικά όπλα που πιθανώς να ευθύνονται για τα τραύματά του.
Σύμφωνα με τον Γκάι Ράτι, παθολόγο και μέλος της ομάδας των ερευνητών, "τα πιθανότερα μοιραία τραύματα είναι δύο στο εξωτερικό τμήμα του κρανίου--ένα ευρύ τραύμα που προκλήθηκε με δύναμη από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν ξίφος ή αλαβάρδα (σ.σ ένας τύπος λόγχης) και ένα διεισδυτικό τραύμα από αιχμηρό όπλο".
news.gr
Αδιόρθωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι σκοπιανοί οι οποίοι σε νέο παραλήρημα ισχυρίζονται ότι το μνημείο στην Αμφίπολη δεν είναι ελληνικό. Το σκοπιανό παραλήρημα μάλιστα έφτασε στο σημείο, σκοπιανά ΜΜΕ να εκτοξεύουν πυρά κατά μεγάλων και έγκυρων διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times.
Κατηγορούν μάλιστα τα διεθνή ΜΜΕ για «ερασιτεχνισμό» και "πλήρη άγνοια της ιστορίας", με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.
Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η φιλοκυβερνητικής εφημερίδα "Dnevnik" με τίτλο "Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας".
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ "μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό".
"Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο "μακεδονικός τάφος", δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει", αναφέρεται στο δημοσίευμα, χωρίς φυσικά να δημοσιεύεται όλη τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι ο τύμβος της Αμφίπολης επιβεβαιώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Η εφημερίδα μάλιστα, ευρισκόμενη σε μία ανεπανάληπτη δίνη σύγχυσης, τονίζει πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, "δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα".
«Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου
news.gr
Στις αρχές του επόμενου μήνα μετατίθεται ο διαγωνισμός κατάταξης στο Λιμενικό 260 δοκίμων Λιμενοφυλάκων...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» στις βασικές προϋποθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες περιλαμβάνονται:

• Απολυτήριο ΔΕ
• Βεβαίωση καλής γνώσης μιας γλώσσας
• Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ
• Να είναι μέχρι 26 ετών

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν αρχικά για υψομέτρηση, ενώ στη συνέχεια θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Όσοι τις περάσουν θα θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες που θα περιλαμβάνουν τα εξής:
• ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μια προσπάθεια)
• άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
• άλμα σε ύψος με φόρα 1 μέτρο (τρεις προσπάθειες)
• δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μια προσπάθεια)
• δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερόλεπτα (μια προσπάθεια)
• ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,4 μέτρων


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι μέσω της αξιολόγησης που προωθεί δεν θα απολυθεί κανένας ασφαλώς και δεν το εννοεί. Τουναντίον, στο στενό επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο είναι σαφές και βασικό εργαλείο του είναι ο εν ισχύι δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας (Ν. 3528/2007). Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε προ μηνών ραδιοφωνική του συνέντευξη δίνοντας τον τόνο είχε υπενθυμίσει τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τους νεοδιόριστους, τονίζοντας ότι αν δεν αξιολογηθούν θετικά στην πρώτη δοκιμαστική διετία μπορούν να απολυθούν: «Θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει. Ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και εάν σ’ αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου», είχε πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τι προβλέπει όμως το άρθρο 40 του Ν. 3528/2007:
Δοκιμαστική υπηρεσία − Μονιμοποίηση
1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που διορίζονται σε οργανικές θέσεις, διανύουν δύο (2) έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της οποίας απολύονται για λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία τους μόνο μετά από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
2. Οι δόκιμοι υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, παρακολουθούν προγράμματα εισαγωγικής εκπαίδευσης που οργανώνονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 47 του παρόντος.
3. Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πειθαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό.
4. Κατά της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου για την απόλυση δοκίμου υπαλλήλου, σύμφωνα με την παρ. 1, καθώς και κατά της απόφασης περί μη μονιμοποίησης του σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου αυτού, επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
5. Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) δεν διανύουν δοκιμαστική υπηρεσία.
6. Ειδικές διατάξεις που προβλέπουν δοκιμαστική υπηρεσία μεγαλύτερης διάρκειας εξακολουθούν να ισχύουν».
Πώς θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις παλαιών υπαλλήλων
Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των παλαιών υπαλλήλων. Το σχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει συνδυασμό της αξιολόγησης με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα ώστε να δουν την πόρτα της εξόδου πιθανότατα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα:
-       Εφόσον μία μονάδα στην οποία εργάζεται το 15% (ή μικρότερο) των υπαλλήλων συγκεκριμένης διεύθυνσης αξιολογηθεί κάτω από τη βάση λόγω χαμηλής απόδοσης, μπορούν να καταργηθούν με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο σύμφωνα με το άρθρο 154 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ακόμη και να απολυθούν. Να σημειωθεί ότι με βάση το συγκεκριμένο άρθρο:
Απόλυση λόγω κατάργησης θέσης
1. Ο υπάλληλος απολύεται, αν καταργηθεί η θέση στην οποία υπηρετεί.
2. Αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου κλάδου, απολύονται οι υπάλληλοι οι οποίοι συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα, ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
3. Τα ανωτέρω ισχύουν και σε περίπτωση κατάργησης θέσεων μετά από συγχώνευση κλάδων ή υπηρεσιών.
4. Οι κατά τις ανωτέρω διατάξεις προς απόλυση υπάλληλοι δικαιούνται, με αίτηση τους, να μεταταγούν σε κενή οργανική θέση άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή Ν.Π.Δ.Δ.. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και η διαδικασία μετάταξης.
5. Ο υπάλληλος δικαιούται να επαναδιοριστεί, αν επανασυσταθεί η ίδια ή όμοια θέση μέσα σε ένα (1) έτος από την απόλυση του.
Όμως, δεν χρειάζεται η κατάργηση μιας ολόκληρης μονάδας για να απολυθεί ένας υπάλληλος. Αρκεί να χαρακτηριστεί μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης δυο φορές «ακατάλληλος» για να απομακρυνθεί από το Δημόσιο ή να χάσει το βαθμό του. Ιδού τι προβλέπει το άρθρο 95 του Ν. 3528/2007:
Παραπομπή μη προακτέου υπαλλήλου
Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την κύρωση του οικείου πίνακα υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο, με αιτιολογημένη απόφαση του και μετά από προηγούμενη κλήση αυτού για να παράσχει εγγράφως ή προφορικώς τις αναγκαίες διευκρινίσεις, μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό. Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται να υποβληθεί ένσταση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι τέτοιες απολύσεις μέχρι σήμερα δεν γίνονταν καθώς αφενός όλοι οι υπάλληλοι έπαιρναν άριστα και αφετέρου λόγω του Μνημονίου δεν γίνονταν ούτε προαγωγές ούτε δίνονταν μισθολογικές αυξήσεις. Ωστόσο με το νέο σύστημα αξιολόγησης και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα δύο αυτά «απαγορευτικά» για τις απολύσεις στο Δημόσιο παύουν να υφίστανται.
ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
aftodioikisi.gr
Είναι 151 ετών. Όμως, όχι μόνο γοητεύει αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να πάρει από πάνω της το βλέμμα του. Η φωτογραφία του Ούγγρου φωτογράφου, Γιόζεφ Ζέκελι, που δείχνει τη Θεσσαλονίκη «κλεισμένη» στα μεσαιωνικά τείχη, είναι η πιο παλιά φωτογραφική απεικόνιση της πόλης. Τραβήχτηκε το 1863 και μαζί με άλλες δύο –σχετικά- νεότερες, κοσμούν πλέον το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, «ταξιδεύοντας» τους επισκέπτες νοερά πίσω στο χρόνο. Εκτυπώθηκαν σε μεγάλες διαστάσεις και δωρίθηκαν στον κεντρικό Δήμο από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας.
Η φωτογραφία του Γιόζεφ Ζέκελι είχε τραβηχτεί κατά τη διάρκεια μιας εξερευνητικής αποστολής, που χρηματοδοτήθηκε από την Αυστρουγγαρία στα οθωμανικά, τότε, Βαλκάνια. «Ανακαλύφθηκε» εκ νέου το 2.000, αφού είχε περάσει έναν ολόκληρο αιώνα στην αφάνεια, και το ΜΙΕΤ απέκτησε τα δικαιώματα από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας.
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία η Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται όπως ήταν λίγο πριν από την έλευση του εκσυγχρονισμού, που σηματοδοτήθηκε από την κατεδάφιση του θαλάσσιου τείχους και την εγκατάσταση του σιδηροδρόμου στα 1870-71.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Κύμα παραιτήσεων υπαλλήλων που βρίσκονται μακριά από τη συνταξιοδότηση καταγράφεται στις δημόσιες υπηρεσίες.
Οι έλεγχοι στο Δημόσιο για τα πλαστά δικαιολογητικά φέρνουν αποτελέσματα, αφού καταγράφεται ένα κύμα παραιτήσεων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται μακριά από το όριο συνταξιοδότησής τους, αλλά αποχωρούν από την εργασία τους υπό το βάρος πειθαρχικών και ποινικών διώξεων.
Μετά την υπόθεση του Κώστα Γασπαρινάτου, υπαλλήλου του Δήμου Κορυδαλλού και συζύγου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr,  παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί όταν αντιλήφθηκε ότι θα αποκαλυπτόταν η πλαστότητα του μεταπτυχιακού από το London School of Economics, που είχε χρησιμοποιήσει προκειμένου να μεταταχθεί το 2008 από την κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κατηγορία ΠΕ Διοικητικού, οι έλεγχοι των επιθεωρητών έχουν καταγράψει 150 περιπτώσεις παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ελέγχονται για σοβαρά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούν υπαλλήλους που απέχουν χρονικά από το όριο της συνταξιοδότησής τους και αποχωρούν από το Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, όπως η άσκηση ποινικών διώξεων και η πειθαρχική δίωξη, που επιφέρουν κοινωνικό στιγματισμό, αλλά και οικονομικές συνέπειες όπως ο καταλογισμός αμοιβών που παράνομα ελάμβαναν.
Εκτιμήσεις
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς αυξάνεται η πίεση που ασκείται από τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα πλαστά δικαιολογητικά, ο οποίος διενεργείται στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού με εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ενας αριθμός υπαλλήλων που έχουν… λερωμένη τη φωλιά τους επιλέγουν να φύγουν από το Δημόσιο, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί είτε η πλαστογραφία που έχουν διαπράξει για τον διορισμό ή την εξέλιξή τους είτε οικονομικά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.
Η πίεση που ασκείται με την εντατικοποίηση των ελέγχων αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των παραιτήσεων, καθώς καθημερινά αναδεικνύονται παρόμοιες περιπτώσεις που τελικά δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων, αφού, σύμφωνα με νόμο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ακόμα και μετά την παραίτησή τους διώκονται ποινικά, αφού κοινοποιούνται όλα τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και ο πειθαρχικός έλεγχος.
Δηλαδή ένας υπάλληλος που έχει παραιτηθεί, αλλά διαπιστώθηκε ότι έχει καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών για τον διορισμό και την εξέλιξή του, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το Δημόσιο, θα ελεγχθεί από την ελληνική δικαιοσύνη για πλαστογραφία αλλά και από τα πειθαρχικά όργανα της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν λάμβανε παράνομα επιδόματα όπου ενδέχεται να του ζητηθεί η επιστροφή των επιπλέον χρημάτων.
Στοιχεία
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμούν ότι οι διαρκείς έλεγχοι για τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών αλλά και τη νομιμότητα της μετατροπής συμβάσεων σε συνδυασμό με την επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2014 έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο για πειθαρχικούς λόγους 563 εργαζόμενοι, καταγράφοντας αύξηση κατά 400% σε σχέση με το 2012 και 250% σε σχέση με το 2013.
Από τις αρχές του 2013, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, αποχώρησαν για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων περισσότεροι από 780 (564 το 2014 και 220 το 2013) υπάλληλοι.
Πηγή: Έθνος
Δεν είναι μόνο η Αθήνα που μπήκε σε... μοντέρνα τροχιά σε ό,τι έχει να κάνει με τη συλλογή σκουπιδιών, αλλά στη νέα εφαρμογή εισέρχονται σιγά-σιγά και άλλες πόλεις και φυσικά και η Θεσσαλονίκη. Δείγμα ότι το σύστημα με τους υπόγειους κάδους κερδίζει το στοίχημα.

Όπως αναφέρει ο skai.gr, στην Αττική, το σύστημα έχει αρχίσει να λειτουργεί στο δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Αγίου Θωμά Γουδή, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στην Πεύκη.

Στην Πελοπόννησο, σύστημα με κάδους απορριμμάτων που μπαίνουν στο έδαφος, συναντάμε, στην Σπάρτη, στη Καλαμάτα και στη Τρίπολη, ενώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε ένα μεγάλο έργο. Με έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η αγορά και εγκατάσταση 80 υπόγειων κάδων και θα τοποθετηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων είναι συνήθως μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων και είναι βυθίζονται σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το έδαφος, ενώ στην επιφάνεια βρίσκεται η είσοδος – χοάνη στην οποία οι πολίτες ρίχνουν τα απορρίμματα.
Υπάρχει η δυνατότητα οι κάδοι να παρακολουθούνται μέσω τηλεματικού συστήματος, το οποίο ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας για την πληρότητα

http://www.seleo.gr 
Δωρεάν ίντερνετ για ένα χρόνο, αλλά και ένα laptop ή ένα tablet θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τους παρόχους κινητής ή και σταθερής τηλεφωνίας όσοι έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα.
Το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο και σκοπός του είναι να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει στην Ελλάδα όσο και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός.
Τη συγκεκριμένη απόφαση την είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά από σύσκεψη που είχε πραγματοποιήσει με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαο Δασκαλάκη και τον Διευθυντή του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτριο Πτωχό.
Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο και θα ανταλλάσσουν με τις παροχές στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Το ποσό στο οποίο θα αντιστοιχεί το κουπόνι θα φτάνει τα 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές.
Πιο αναλυτικά οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν:
- Ιντερνετ για 12 μήνες
- Tablet ή laptop με το οποίο θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές
Όσες επιχειρησεις θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30/09.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε δικτυακό τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

http://www.aftodioikisi.gr 
Κάθε φορά που κάνετε ντους, εκτίθεστε σε διάφορες χημικές ουσίες (σαμπουάν, σαπούνια κλπ), οι οποίες, αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να περιέχουν πολύ επικίνδυνα για την υγεία σας τοξικά συστατικά.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε κάθε φορά που κάνετε ντους:

DEA (Διαιθανολαμίνη), MEA (Μονοαιθανολαμίνη), ΤΕΑ (Τριαιθανολαμίνη)

Αυτές οι τρεις χημικές ουσίες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού σας και να σχηματίσουν καρκινογόνες ουσίες. Βρίσκονται συνήθως σε σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα και καθαριστικά προσώπου.

Φθαλικές ενώσεις

Οι φθαλικές ενώσεις είναι μια ομάδα χημικών ουσιών που συνήθως χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στα καλλυντικά και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Αυτές οι ενώσεις κρατούν τα βακτηρίδια και τους μύκητες μακριά από τα βερνίκια νυχιών και τα αρώματα. Έχει αποδειχτεί, ωστόσο, ότι είναι καρκινογόνες ουσίες και συνδέονται ιδιαίτερα με τον καρκίνο του μαστού.

Quaternium-15

Είναι μια τοξική ουσία που προκαλεί συχνά αλλεργικές αντιδράσεις και δερματίτιδες, ενώ όταν διασπάται σχηματίζει τη φορμαλδεΰδη. Το Quarternium-15 χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε πολλά προϊόντα για την περιποίηση επιδερμίδας και μαλλιών.

Triclosan

Πρόκειται για ένα συνθετικό αντιβακτηριακό συστατικό που χρησιμοποιείται σε σαπούνια και απολυμαντικά τζελ. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ το καταχωρεί ως φυτοφάρμακο, ιδιαίτερα τοξικό για κάθε ζωντανό οργανισμό. Επίσης κατατάσσεται και ως χλωριοφαινόλη. Με άλλα λόγια, ανήκει στην τάξη των χημικών ουσιών που είναι καρκινογόνες. Το Triclosan διαταράσσει τις ορμόνες, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα, και μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!