Σάββατο 22 Απριλίου 2017


Παρακάτω θα βρείτε 4 τέλεια και πολύ πρακτικά tips για να μυρίζουν πάντα όμορφα τα μαλλιά σας.

1. Ξηρό σαμπουάν (Dry shampoo): Ψέκασε σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια πιάσε τα μαλλιά σου όπως θέλεις! Το ξηρό σαμπουάν δρα ως «αποσμητικό» για τα μαλλιά, «εξαλείφοντας» οποιαδήποτε μυρωδιά άμεσα και αποτελεσματικά.

2. Καπέλο: Ένα από τα πιο hot αξεσουάρ ήταν και είναι πάντα το καπέλο. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα casual (ή και όχι) ντύσιμο, δίνοντας έτσι και μία άλλη νότα στο look σου και θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τις τυχόν μυρωδιές που θα υπάρχουν στον χώρο.

3. Πιάσε τα μαλλιά σου κότσο: Πιάνοντας σφιχτά και ψηλά τα μαλλιά σου (σε κότσο ή κοτσίδα) αυτά απορροφούν σε μικρότερο βαθμό τις μυρωδιές σε σχέση με το να τα αφήσεις λυτά στους ώμους!

4. Φυσικό αποσμητικό μαλλιών με πορτοκάλι: Εάν στο ψυγείο σου υπάρχουν πορτοκάλια, τότε μπορείς να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρον. Πάρε, λοιπόν, ένα πορτοκάλι ξύσε το και βάλε τη φλούδα σε ένα βαποριζατέρ.

Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι νερό και άφησε το για 15’. Μόλις περάσουν τα 15’ ψέκασε με το υγρό στις ρίζες των μαλλιών σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά. Τα οξέα από το ξύσμα των εσπεριδοειδών διώχνουν την μυρωδιά του καπνού και απελευθερώνουν ένα δροσιστικό άρωμα.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Ο Μάρτιος του 2017 υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος Μάρτιος στα 137 χρόνια της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας, σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση των παγκόσμιων θερμοκρασιών από τους επιστήμονες του Κέντρου Διαστημικών Μελετών Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Ο προηγούμενος μήνας ήταν 1,12 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Μαρτίου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.

Ο θερμότερος Μάρτιος υπήρξε εκείνος του 2016.

Ο φετινός Μάρτιος ήταν 0,15 βαθμούς Κελσίου πιο κρύος από τον περυσινό Μάρτιο, αλλά 0,2 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από οποιονδήποτε προηγούμενο Μάρτιο.

Φέτος, ο δεύτερος θερμότερος Μάρτιος έρχεται μετά τον δεύτερο θερμότερο Φεβρουάριο και τον τρίτο πιο ζεστό Ιανουάριο.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το 2017 δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 2016 ως θερμότερο έτος στην μετεωρολογική ιστορία.

Από τα 17 θερμότερα έτη, τα 16 έχουν υπάρξει στον 21ό αιώνα (με μόνη εξαίρεση το πολύ ζεστό 1998 λόγω του έντονου φαινομένου Ελ Νίνιο), ενώ και τα πέντε θερμότερα έτη έχουν υπάρξει μετά το 2010, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις δικές της εκτιμήσεις στις 19 Απριλίου.

Οι εκτιμήσεις της NASA βασίζονται σε στοιχεία από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, καθώς επίσης από όργανα σε πλοία και στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η μέτρηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο άρχισε περίπου το 1880, επειδή προηγουμένως δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να καλύψουν όλη τη Γη.
Τουλάχιστον 100 άτομα σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό. Οι ισλαμιστές μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες πέρασαν τα σημεία ελέγχου και επιτέθηκαν.

Η επίθεση άρχισε την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα και τερματίστηκε το βράδυ. Σε αυτή συμμετείχαν περίπου δέκα μέλη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, τον στρατηγό Νταουλάτ Ουαζίρι.

«Επτά εξ αυτών σκοτώθηκαν, δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ένας συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις», είπε ο Ουαζίρι, διευκρινίζοντας πως όλοι τους φορούσαν «στολές».

Η βάση η οποία δέχθηκε επίθεση, κοντά σε ένα τέμενος, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ, χρησιμοποιείται συχνά από ξένους στρατιωτικούς συμβούλους. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν εκεί Γερμανοί και άλλοι ξένοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή του NATO.

Η επίθεση εξαπολύθηκε την ώρα που οι στρατιώτες έφευγαν μετά την προσευχή.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Η προηγούμενη επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Αφγανιστάν είχε διαπραχθεί στις αρχές του μήνα. Επρόκειτο για μια συντονισμένη επιχείρηση που διήρκεσε ώρες κι είχε στόχο το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, στην Καμπούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.enikos.gr 

Καθώς οδηγούσα το νέο Kia Picanto στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αναλογίστηκα την πορεία της κορεατικής μάρκας. Ξεκίνησε διστακτικά, ψάχνοντας τις καλύτερες επιλογές. Ακολούθησε τον δρόμο των Ιαπώνων κατασκευαστών αυτοκινήτων και μόλις στάθηκε στα πόδια της, άνοιξε τα φτερά της για να κατακτήσει και την Ευρώπη. Ακόμη ένα παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης πόρων και αξιών, που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε και εμείς σε κάθε δραστηριότητά μας. Η νέα γενιά του Picanto ανήκει στην πιο μικρή κατηγορία της αγοράς και απευθύνεται στον οδηγό που κινείται καθημερινά στην πόλη. Αξιολογώντας τη σχεδίαση του αμαξώματος, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα και μοντέρνα μίνι.

Κερδίζει και στην αξιολόγηση των εσωτερικών χώρων. Η αύξηση του μεταξονίου κατά 15 χιλ. (2.400 χιλ.) και η νέα μελέτη εκμετάλλευσης της καμπίνας επέτρεψαν την τοποθέτηση των μπροστινών καθισμάτων, που προέρχονται από το μεγαλύτερο μοντέλο Optima. Οπως διαπίστωσα, το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού εξασφαλίζουν άνεση και καλή στήριξη, απόρροια της εκτεταμένης έδρας και της διευρυμένης πλάτης. Επίσης, διαθέτει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στην κατηγορία (252 λίτρα). Με την αναδίπλωση, δε, των πίσω καθισμάτων αυξάνεται στα 1.010 λίτρα. Να τονίσω την καλή ποιότητα κατασκευής και το προσεγμένο φινίρισμα. Τα πλαστικά στο σαλόνι είναι σκληρά, όπως σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας.

Η πρώτη δοκιμή έγινε με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.250 κ.εκ., απόδοσης 84 ίππων. Επέλεξα την έκδοση GT-Line, η οποία φέρει σπορ πακέτο (σπόιλερ, ζάντες 16’’, LED μπροστά και πίσω, σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης και διαφορετική χαρτογράφηση). Το μοτέρ αποδίδει από χαμηλά και είναι οικονομικό. Κατανάλωσε 5,9 λίτρα/100 χλμ. (εργοστασιακή τιμή 4,5 λίτρα/100 χλμ.). Ικανοποιητικές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 12’’ και τελική ταχύτητα 173 χλμ./ώρα. Εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.

Η δεύτερη επιλογή είναι το μοτέρ 1.000 κ.εκ., απόδοσης 67 ίππων, που καλύπτει κυρίως τις ανάγκες για την αστική μετακίνηση. Οι επιδόσεις του είναι στο κάτω όριο της κατηγορίας. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 14,3’’ και τελική ταχύτητα 161 χλμ./ώρα. Κερδίζει όμως πόντους στην κατανάλωση, καθώς έκαψε μόλις 4,8 λίτρα/100 χλμ. (εργοστασιακή τιμή 3,9 λίτρα/100 χλμ.). Επίσης, χαμηλές εκπομπές CO2, μόλις 89 γρ./χλμ.

Καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση της οδικής συμπεριφοράς. Η συμβολή της νέας πλατφόρμας, των αναθεωρημένων αναρτήσεων και του αναβαθμισμένου συστήματος διεύθυνσης είναι καθοριστική. Θετικά σχόλια και για τις αναρτήσεις. Δεν επηρεάζεται από τις ανωμαλίες και τα σαμαράκια. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μηχανικούς, γιατί εξασφάλισαν την καλύτερη ποιότητα κύλισης στην κατηγορία. Εξακολουθεί να είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας που εξοπλίζεται με τέσσερα δισκόφρενα, για καλύτερο και πιο ασφαλές φρενάρισμα. Οι πωλήσεις ξεκινούν στο τέλος Ιουνίου. Από 10.300 ευρώ (1.0, 67 ίππων). Η GT-Line 1.2, 84 ίππων προς 12.500 ευρώ.
real.gr

Δεν σταματάει να προκαλεί η Κέιτλιν Τζένερ (πρώην Μπρους) με τις αποκαλύψεις που κάνει, αναστατώνοντας την οικογένειά της και κυρίως την πρώην σύζυγό της Κρις.

Την Τρίτη 25 Απριλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο της Κέιτλιν στο οποίο περιγράφει τη ζωή της ως Μπρους Τζένερ και όπως περιγράφει ο 67χρονος πρώην Ολυμπιονίκης, πριν κάνει την αλλαγή φύλου, σε κάθε δημόσια του εμφάνιση κάτω από το κοστούμι φορούσε γυναικεία εσώρουχα.

Σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας με τίτλο «Τα μυστικά της ζωής μου», η Κέιτλιν, που κυκλοφόρησε στο περιοδικό People αναφέρεται ότι από το 1976 που ο Μπρους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο κάνοντας διαλέξεις με θέμα: βρείτε τον πρωταθλητή μέσα σας.

Σε κάθε εμφάνισή του, ο τότε νεαρός Μπρους φορούσε κοστούμι που μέσα του όμως, όπως λέει, έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό.

Κανείς δεν γνώριζε ότι κάτω από το επαγγελματικό μου κοστούμι φορούσα γυναικεία εσώρουχα, παραδέχεται στο βιβλίο της η Κέιτλιν.

«Δεν είμαι ο Μπρους Τζένερ, αλλά μία γυναίκα που μία μέρα θα εμφανιστώ και θα με φωνάζουν Κέιτλιν. Τώρα όμως πρέπει να είμαι ο Μπρους εκτός από μερικές κλεμμένες στιγμές στις οποίες μπορώ να είμαι ο πραγματικός μου εαυτός. Η ομιλία που δίνω είναι να βρείτε τον πρωταθλητή μέσα σας. Όλα είναι βλακείες».

Ακόμα αναφέρει ότι τα εσώρουχα που φορούσε έπρεπε να τα αποκτήσει κρυφά και παραδέχεται ότι μερικά από αυτά τα έκλεβε από την τρίτη του γυναίκα Κρις. Το ίδιο ίσχυε και για τα καλλυντικά.

«Έκλεβα τα καλλυντικά... όχι μόνο από την Κρις, αλλά και από τις υπόλοιπες Κ (εννοεί τις Καρντάσιαν) γιατί πιστέψτε με σε αυτό το σπίτι υπάρχει τόσο πολύ μέικαπ ανά χρήστη από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία. Έμαθα να μακιγιάρομαι από τα βιβλία. Κρατούσα τα βιβλία, μαζί με την μικρή συλλογή από ρούχα σε ένα μικρό ντουλάπι, στο πίσω μέρος της ντουλάπας μου», γράφει στο βιβλίο της η Κέιτλιν.

Στη συνέχεια του αποσπάσματος η Κέιτλιν γίνεται περισσότερο συναισθηματική και γράφει: «Δεν ξέρουν ότι όταν κοιτάζω στον καθρέφτη βλέπω κάτι εντελώς διαφορετικό, ένα σώμα που με αποθαρρύνει: τα γένια που τα διακρίνω ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά ξυρίζομαι κι ένα πέος που στο μόνο που χρησιμεύει είναι να ουρώ στο δάσος».

«Δεν ξέρουν ότι έχω κοιμηθεί με πέντε γυναίκες και από αυτές τις τρεις τις έχω παντρευτεί», προσθέτει.

Όλα αυτά βέβαια έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένεια Καρντάσιαν και την οργή της πρώην συζύγου του Μπρους, Κρις, που σε ένα τρέιλερ για το ριάλιτι της οικογένειας φαίνεται η 61χρονη momager να λέει σε έντονο ύφος προς τις κόρες της Κιμ και Κλόι ότι το μόνο θετικό που λέει για αυτήν στο βιβλίο της η Κέιτλιν είναι ότι είναι πολύ κοινωνική.

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Χοσέ, παρουσιάστηκαν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται σύντομα να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα στο Facebook είναι το AR Studio, η αναβάθμιση του εργαλείου άμεσων μηνυμάτων Messenger, το Facebook Spaces που χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, καθώς και η διάθεση της εφαρμογής Workplace.

AR Studio

Το AR θα αποτελέσει την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της οποίας οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεράστια υπολογιστική ισχύ του Facebook, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν οι ίδιοι στη δαπανηρή και πολύπλοκη τεχνολογία.

Messenger

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Ντείβιντ Μάρκους, επικεφαλής του Messenger στο Facebook, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθούν του χρήστες να αλληλεπιδρούν περισσότερο με επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση του Spotify θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μουσικά κομμάτια σε μια ομάδα φίλων, ώστε να μπορούν όλοι να ακούν ταυτόχρονα την ίδια μουσική.

Facebook Spaces

Η απόφαση του Facebook να εξαγοράσει το Oculus VR είχε ως κίνητρο ότι η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας θα εξελίξει περαιτέρω τις δυνατότητες της πλατφόρμας και δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για gaming.

Το Facebook Spaces αποτελεί την πρώτη πραγματική ενσάρκωση αυτού, αφού θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να «κατοικούν» μέσω των άβαταρ που θα δημιουργήσουν, σε εικονικούς κόσμους με φίλους τους.

Θα μπορούν να «αράξουν», να παίξουν παιχνίδια, να μοιραστούν φωτογραφίες, ακόμα και να πραγματοποιήσουν ζωντανές συνομιλίες μέσω βίντεο με κάποιον στον «πραγματικό» κόσμο. Ωστόσο, για να είναι σε θέση οι χρήστες να κάνουν κάτι τέτοιο θα χρειάζονται τον εξοπλισμό του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift το οποίο κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (περίπου 930 ευρώ).

Workplace

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Facebook, η δωρεάν έκδοση του εργαλείου Workplace, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επαγγελματικούς σκοπούς, θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην παρούσα φάση η πλήρης έκδοση του Workplace είναι δωρεάν αλλά, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αυτό θα αλλάξει αφού θα γίνει διαθέσιμη η Premium έκδοση, η οποία θα προσφέρει καλύτερα διαχειριστικά εργαλεία, αποθήκευση αρχείων σε cloud, καθώς και διαμοιρασμό περιεχομένου με συνεργάτες και επιχειρήσεις. Η απλή έκδοση θα περιέχει μόνο τα βασικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!