Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Όταν έρχεται ο χειμώνας και κάνει κρύο είναι πολύ σημαντικό το μωράκι σας να παραμένει ζεστό και στεγνό.
Ωστόσο η σκέψη και μόνο να τυλίγετε το μωρό σας με πολλές κουβέρτες είναι από μόνη της αγχωτική.
Δείτε μερικούς τρόπους για να κρατήσετε το μωράκι σας υγιές, ζεστό και άνετο είτε βγαίνετε μαζί του βόλτα είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τι μπορώ να κάνω για να μην κρυώνει αλλά ούτε και να ζεσταίνεται το μωρό τη νύχτα;
Για να είναι άνετο το μωρό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ σημαντικό να μην ζεσταίνεται. Η υπερθέρμανση άλλωστε συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο του Συνδρόμου Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η θερμοκρασία του δωματίου του μωρού σας είναι ιδανική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 16°C και 20°C με τους 18°C να είναι η πιο ασφαλής θερμοκρασία.
Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση φροντίστε η κούνια να βρίσκεται μακριά από καλοριφέρ, τις θερμάστρες αλλά ούτε και να τη χτυπάει πολύ ο ήλιος. Επίσης ποτέ μην αφήνετε κανένα μπουκαλάκι με ζεστό νερό ή γάλα στο κρεβατάκι του μωρού και ούτε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές κουβέρτες.
Τι μπορεί να βοηθήσει για να διατηρηθεί η σωστή θερμοκρασία;
Επιλέξτε βαμβακερά σεντονάκια και βαμβακερές κουβέρτες για την κούνια του μωρού σας και όχι πάπλωμα. Απλά φροντίστε να υπάρχει αφθονία για να είστε έτοιμες αν τυχόν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές.
Μια μαλακή και βαμβακερή κουβερτούλα κρατάει ζεστό το μωρό όλη τη νύχτα από το κεφαλάκι μέχρι τα δάχτυλα του. Τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο στο δωμάτιο του μωρού σας, μπορείτε να του βάλετε ένα γιλεκάκι πάνω από το φορμάκι του. Αποφύγετε τα καπελάκια στους εσωτερικούς χώρους καθώς και κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Χαϊδέψτε την κοιλίτσα του μωρού σας για να ελέγξετε αν είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστή. Αν δείτε ότι είναι κρύα προσθέστε μια κουβερτούλα, σε διαφορετική περίπτωση αφαιρέστε. Αλλά σημάδια ότι το μωρό σας μπορεί να ζεσταίνεται είναι η εφίδρωση, τα υγρά μαλλάκια και τα εξανθήματα θερμότητας.
Αν βλέπετε τα χεράκια ή τα ποδαράκια του να είναι μπλε ή να είναι κρύα τότε προφανώς κρυώνει οπότε μπορείτε να του βάλετε καλτσάκια, γαντάκια ή πλεκτά μποτάκια.
Να θυμάστε πώς όταν το μωράκι σας είναι άρρωστο και έχει πυρετό θα χρειαστεί λιγότερα ή και περισσότερα κλινοσκεπάσματα.

Τι πρέπει να φοράει το μωρό μου όταν πάμε βόλτα;

Όταν ντύνετε το μωρό σας, να θυμάστε ότι δεν μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός του από μόνο του όπως εσείς, γι' αυτό να φοράτε πάντα ένα ρουχαλάκι παραπάνω από αυτά που θα φορούσατε εσείς στο ίδιο περιβάλλον. Έτσι, δεν κινδυνεύει να κρυώσει, ενώ μπορείτε να του τα βγάλετε αν διαπιστώσετε ότι ζεσταίνεται. Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που μπαίνετε από ένα ψυχρό σε έναν ζεστό χώρο, όπως για παράδειγμα σε έναν παιδότοπο, σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα εμπορικό κέντρο όπου το μωρό σας μπορεί γρήγορα να ζεσταθεί ή ακόμα και να ιδρώσει αν είναι βαριά ντυμένο.

Πόση ώρα μπορεί το μωρό μου να αντέξει στο κρύο;

Όπως και να είναι ο καιρός, είναι καλό για εσάς και το μωρό σας να πηγαίνετε μια βόλτα με το καροτσάκι για να παίρνετε λίγο καθαρό αέρα. Όταν βέβαια οι θερμοκρασίες είναι ακραίες, είναι λογικό και για λόγους υγείας να παραμένετε σπίτι. Σε κάθε περίπτωση αν κάνει πολύ κρύο είναι σχεδόν αδύνατο το μωρό σας να ζεσταίνεται αλλά μπορείτε πάντα να ελέγχετε τη συμπεριφορά του για να το τσεκάρετε.
Αν για παράδειγμα βάλει τα κλάματα στα ξαφνικά μπορεί να θέλει να σας πει ότι κρυώνει ή ζεσταίνεται. Μια καλή ιδέα είναι να ελέγξετε την κοιλίτσα, τα ποδαράκια και τα αυτάκια του μωρού για να καταλάβετε αν νιώθει άνετα.

Τι να κάνω για να προστατέψω το μωρό μου από την αφυδάτωση;

Ειδικά τις κρύες μέρες, ο παγωμένος αέρας έξω και η πολλή ζέστη μέσα μπορούν να αφυδατώσουν το δερματάκι του μωρού γι' αυτό φροντίστε να το κρατάτε ενυδατωμένο. Χρησιμοποιήστε ειδικές κρέμες και λοσιόν για μωρά.
Πηγή: www.baby.gr
Συνήθως γνωρίζουμε τις αιτίες που συμβαίνει κάτι και γνωρίζουμε και πως να αντιμετωπίσουμε αυτό το κάτι που συμβαίνει. Πολλές φορές όμως, υπάρχουν θεραπείες και επιδράσεις πραγμάτων που έχουν αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που γνωρίζαμε και όχι πάντα θετικά, αλλά κανείς δεν βρέθηκε να μας διαφωτίσει γι’ αυτά.
Ανακαλύψτε, λοιπόν, 7 μικρά μυστικά υγείας που θα σας λύσουν 7 μικρές απορίες και που πιθανότατα θα σας αλλάξουν τη ζωή.
Οι μπανάνες ανακουφίζουν από την πρησμένη κοιλιά
Το πρήξιμο της κοιλιάς είναι μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη και δύσκολη στην αντιμετώπιση κατάσταση. Ο τυμπανισμός μπορεί να οφείλεται είτε σε αέρια, είτε σε υπερβολική κατανάλωση νατρίου, δηλαδή αλατιού και αυτό ακριβώς έρχεται να αντιμετωπίσει το κάλιο  που περιέχεται στις μπανάνες και να δράσει αντίθετα στα αποτελέσματα της υπερβολικής κατανάλωσης νατρίου. Για να αποφύγετε όμως εξαρχής το πρήξιμο, μείνετε μακριά από τα πολύ αλατισμένα φαγητά και τις τροφές που προκαλούν αέρια.
Το βάρος μας αυξομειώνεται, 1 - 2,5 κιλά την ημέρα λόγω της παρακράτησης υγρών
Εάν ζυγιστείτε το πρωί και ζυγιστείτε μετά ξανά το βράδυ, θα διαπιστώσετε μια μικρή αύξηση στο δείκτη της ζυγαριάς, η οποία δικαιολογείται απόλυτα εξαιτίας της κατακράτησης υγρών που γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το αλάτι και η περίοδος ενισχύουν αυτή την κατακράτηση αυξάνοντας, κυρίως φαινομενικά, και όχι τόσο ουσιαστικά το βάρος μας. Η λήψη διουρητικών είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του γιατρού σας.
11, και πάνω, ώρες καθιστικής ζωής την ημέρα, μικραίνουν το προσδόκιμο της ζωής σας
Δεν υπάρχει γιατρός ή ειδικός που να μην καταδικάζει την αδράνεια της καθιστικής ζωής και πλέον υπάρχουν και νούμερα που το επιβεβαιώνουν αυτό, σύμφωνα με τα οποία, η παραμονή στην καρέκλα για πάνω από 11 ώρες την ημέρα, μειώνει τη διάρκεια της ζωής σας.
Αν λοιπόν ασκείτε δουλειά γραφείου έχετε πια ένα πολύ καλό επιχείρημα  για να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την καρέκλα και να περπατάτε, έστω μέχρι την τουαλέτα. Καλό θα ήταν να κάνετε και μερικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν σας κοιτάνε περίεργα οι συνάδελφοι. Είτε αγνοήστε τους, είτε βάλτε κι αυτούς στο παιχνίδι για τη μακροβιότητα. Το πράσινο τσάι ενισχύει τη μνήμη εργασίας
Το πράσινο τσάι έχει πολλά οφέλη στην υγεία, εκ των οποίων τα σημαντικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτό. Μια πρόσφατη έρευνα όμως, πρόσθεσε ακόμα ένα πλεονέκτημα, σύμφωνα με το οποίο, όσοι πίνουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχουν καλύτερη εργασιακή μνήμη από εκείνους που δεν το συνηθίζουν. Για να μπορείτε λοιπόν να ολοκληρώσετε μια εργασία, στο χρόνο που χρειάζεται και με τον τρόπο που χρειάζεται, φροντίστε για τη μνήνη και τη συγκέντρωσή σας πίνοντας συχνά πράσινο τσάι.
Η ζάχαρη επιδεινώνει το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.
Αν και τις μέρες της περιόδου αυξάνεται σημαντικά η επιθυμία για λίγη παραπάνω ζάχαρη, καλό θα ήταν να αντισταθείτε, σκεφτόμενες και μόνο ότι μάλλον κακό κάνετε, παρά καλό στον εαυτό σας. Αυτό που κάνει η ζάχαρη είναι να ρίχνει τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό, οδηγώντας έτσι σε ακόμα περισσότερο πρήξιμο και περισσότερη δυσφορία της περιόδου.
Δεδομένου ότι δεν θέλετε κι άλλο λόγο για να πρηστείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου, καλό θα ήταν να αποφεύγετε στο μέτρο του δυνατού τη ζάχαρη και να ικανοποιείτε πιο υγιεινά  τις λιγούρες. Η βρώμη σας φτιάχνει τη διάθεση
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μπολ κουάκερ και θα δώσετε μια ώθηση θετικής διάθεσης στον οργανισμό σας, καθώς η βρώμη αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία ευθύνεται για την ευδιαθεσία. Εκτός από ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία ένα μπολ με γιαούρτι και κουάκερ σας προσφέρει τη διάθεση για να ξεκινήσετε τη  μέρα με χαμόγελο.
Όσοι γυμνάζονται νέοι, έχουν καλύτερη μνήμη όταν μεγαλώσουν
Η γυμναστική είναι απαραίτητη και σημαντική για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι τα πορίσματα μιας πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία όσοι γυμνάζονται στη νεαρή ηλικία των 20, καταλήγουν να έχουν καλύτερη μνήμη όταν φτάσουν τα 40 και τα 50. Η γυμναστική δηλαδή, ενισχύει την εικόνα και του σώματός σας και του πνεύματός σας. Τι άλλο θέλετε για να ξεκινήσετε επιτέλους το τρέξιμο;
Η φύση παρέχει απλόχερα τα φυσικά συστατικά της που βοηθούν να καθαρίσετε το σπίτι σας. Ακόμη και την κουζίνα όπου μπορεί να συγκεντρωθούν λίπη και έλαια η φύση έχει τη λύση.
Μία απλή λύση είναι η μαγειρική σόδα και το νερό. Μπορείτε να τα ανακατέψετε και στη συνέχεια να καθαρίσετε. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε σόδα σε ένα σφουγγάρι και ζεστό νερό και να καθαρίσετε τα πλακάκια της κουζίνας.
Μια δεύτερη λύση είναι τα λεμόνια. Μπορείτε απλά να ψεκάσετε με χυμό λεμονιού. Αφήστε να δράσει πάνω στα λίπη και μετά τρίψτε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!