Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018


Ήταν ένα από τα 600 αξεσουάρ και κοστούμια καλτ ταινιών που βγήκαν στο σφυρί, ορισμένα από τα οποία κατακυρώθηκαν σε τιμές που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Ωστόσο, το σπουδαιότερο κομμάτι της δημοπρασίας, το σακάκι που φορούσε ο χαρακτήρας Χαν Σόλο, τον οποίο υποδύθηκε ο Χάρισον Φορντ στο 5ο επεισόδιο της σειράς Star Wars
"Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία: το μεγαλύτερο ποσό ήταν 450.000 στερλίνες (507.000 ευρώ) κάτω από την οριακή τιμή που είχε καθοριστεί στις 500.000 στερλίνες.
Η οριακή τιμή είχε υπολογιστεί σε συνάρτηση με τις πωλήσεις άλλων αξεσουάρ των ταινιών του Πολέμου των Άστρων, τη σπανιότητα του αντικειμένου, την προτίμηση του κοινού για την ταινία και τη χρήση του αντικειμένου στην ταινία", εξήγησε η διοργανώτρια εταιρία Prop Store. Διευκρίνισε ότι υψηλότερες προσφορές έγιναν μετά το κλείσιμο της δημοπρασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σακάκι θα πωληθεί οπωσδήποτε.
Το καπέλο fedora που φορούσε ο Ιντιάνα Τζόουνς στην ταινία "Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού" κατακυρώθηκε αντί 393.600 στερλινών (443.000 ευρώ) συμπεριλαμβανομένων των εξόδων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αναμενόμενες 300.000 στερλίνες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η δημιουργία αυτή της ιταλικής βιοτεχνίας καπέλων Borsalino επιτρέπει στην Prop Store να επιτύχει ένα νέο ρεκόρ, το οποίο κατείχε μέχρι τώρα η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές ταινίες του "Batman" που κατακυρώθηκε αντί 300.000 στερλινών (333.000 ευρώ) σε προηγούμενη δημοπρασία.
Η Prop Store οργανώνει κάθε χρόνο από το 2014 δημοπρασίες αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών. Η εταιρία εκτιμά ότι μπορεί να πετύχει ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων, στα 3,5 εκατομμύρια στερλίνες (3,9 εκατομμύρια ευρώ) για το 2018.
Το φωτόσπαθο του Άνακιν Σκαϊγουόκερ ή Νταρκ Βαντόρ, κεντρικού χαρακτήρα της σειράς "Πόλεμος των Άστρων", χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του επεισοδίου "Η εκδίκηση των Σιθ" και κατακυρώθηκε αντί 110.000 στερλίνες (124.000 ευρώ).
Η σανίδα skateboard του Μάρτι Μακφλάι, τον οποίο υποδύθηκε ο Μάικλ Φοξ στην ταινία "Επιστροφή στο Μέλλον" πωλήθηκε 30.000 στερλίνες (34.000 ευρώ). Αντίθετα, ένα αντίγραφο σε διαστάσεις φυσικού μεγέθους του DeLorean, του αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε για τον χαρακτήρα του "Ντοκ" Μπράουν για να ταξιδέψει στον χρόνο, δεν βρήκε αγοραστή.
"Έχουμε μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια, τα οποία επιλέχτηκαν από τις καλύτερες ταινίες", δήλωσε η Σιάν Τέιλορ, μια από τις εκπροσώπους της Prop Store, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αντικειμένων. Ανάμεσα στα 600 είδη που προτάθηκαν στο κοινό, επενδυτές και συλλέκτες είδαν επίσης τη μάσκα ενός "Stormtrooper" από το 8ο επεισόδιο της σειράς Πόλεμος των Άστρων "Οι Τελευταίοι Τζεντάι", μια μπάρα σοκολάτας που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας" ή ακόμη το κοστούμι του Τζόνι Ντεπ στην ταινία "Ο Ψαλιδοχέρης".
Εμφανίστηκαν στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν του AGT, έπαιξαν την επιτυχία τους «Detroit Rock City», και είπαν: «Θα είναι το πιο εκρηκτικό, το πιο μεγάλο show που έχουμε κάνει ποτέ. Όσοι μας αγαπάτε, ελάτε να μας δείτε. Αν δεν μας έχετε ξαναδεί, αυτή είναι η στιγμή να το κάνετε». Οι ημερομηνίες θα γνωστοποιηθούν στον επίσημο ιστότοπό τους, μέσα στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Kiss λένε «goodbye». Το 2000, ο Τζιν Σίμονς είχε πει ότι «απλά, δεν υπάρχουν άλλα βουνά να ανεβούμε. Θέλουμε να αποχωρήσουμε με στιλ, μαζί με αυτούς που μας έβαλαν εκεί (που είμαστε), με τους θαυμαστές». Κι έκαναν την τελευταία τουρνέ τους, με όλα τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος (Σίμονς, Πολ Στάνλεϊ, Έις Φρέλεϊ, Πίτερ Γκρις).
Όμως, δύο χρόνια μετά, επέστρεψαν. «Οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη» είχε πει, το 2002, ο Στάνλεϊ κι είχε προσθέσει: «Το κάνω αυτό για τα λεφτά ή για τους θαυμαστές; Και για τα δύο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι το κάνω για μένα».
Το 2014, τα τέσσερα αρχικά μέλη της μπάντας εμφανίστηκαν ξανά μαζί, στην τελετή εισόδου των Kiss στο Rock and Roll Hall of Fame. Αλλά δεν έπαιξαν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Σίμονς και ο Φρέλεϊ έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 16 χρόνια, για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα θύματα του κυκλώνα Χάρβεϊ. Η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος περιλαμβάνει τους παλιούς Στάνλεϊ και Σίμονς και τους καινουργιοφερμένους Τόμι Θάγερ και Έρικ Σίγκερ.
Στην επίσημη ανακοίνωση για την τελευταία -ίσως- τουρνέ, οι Kiss αναφέρουν: «Όλα όσα χτίσαμε και κατακτήσαμε τις τέσσερις δεκαετίες που πέρασαν δεν θα είχαν γίνει χωρίς τα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που γέμισαν κλαμπ και στάδια, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό θα είναι η τελευταία γιορτή γι αυτούς που μας έχουν δει και η τελευταία ευκαιρία για όσους δεν μας έχουν δει. Στράτευμα των Kiss, σε αυτή την τελική τουρνέ μας λέμε αντίο με το μεγαλύτερο show που έχουμε ποτέ κάνει και θα φύγουμε με τον ίδιο τρόπο που ήλθαμε... χωρίς απολογητική διάθεση και χωρίς τίποτα να μας σταματά».

Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι πως ο Ιγκλέσιας γεννήθηκε για... να γίνει διάσημος και τίποτε δεν θα τον σταματούσε - ούτε καν ένα αυτοκινητικό ατύχημα που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του.
Η παγκοσμίως αναγνωρίσιμη φωνή του Ιγκλέσιας ήταν αυτή που τον έκανε σούπερ σταρ, ωστόσο η πρώτη του επαφή με τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν λόγω της φωνής του, μα χάρη στα πόδια του - ή μάλλον, τα χέρια του. Οι αγωνιστικοί χώροι ήταν εκεί όπου γνώρισε για πρώτη φορά πώς είναι να απολαμβάνεις την αποθέωση του κοινού.
Σε μικρή ηλικία, ο Ιγκλέσιας έδειξε πως έχει ικανότητες με την μπάλα. Μέλος της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ανελίχτηκε μέχρι και τη β’ ομάδα της “ Βασίλισσας της Ευρώπης”, την Καστίγια. Ο ίδιος ο Χούλιο παραδέχθηκε αργότερα πως ποτέ δεν ήταν το σούπερ ποδοσφαιρικό ταλέντο, ωστόσο η πειθαρχία και η διάθεσή του για δουλειά ήταν αυτά που τον έφεραν να παίζει μαζί με τα κορυφαία ονόματα της γενιάς του.
Ωστόσο, το όνειρό του να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα, αν κι έφτασε πάρα πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Στα 19 του, καθώς επέστρεφε με αυτοκίνητο με δύο φίλους του από ένα πάρτι, παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Σε μία στροφή, το όχημα που ο ίδιος οδηγούσε βγήκε από το δρόμο και συνετρίβη, με τον Χούλιο να παλεύει για τη ζωή του. Από τη σύγκρουση -μία ημέρα σαν σήμερα το 1963- ένα νεύρο στη σπονδυλική του στήλη υπέστη μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα ο Ιγκλέσιας να παραλύσει από τη μέση και κάτω! Παράλυση που τον ανάγκασε να μείνει στο κρεβάτι για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ τα πόδια του αποδυναμώθηκαν!
Μία από τις νοσοκόμες που τον κούραρε, η Ελάντιο Μαγκνταλένο, του έκανε δώρο μία κιθάρα. Κίνηση με διπλό σκοπό: αφενός να του αποσπάσει την προσοχή από την κατάθλιψη που ο καθένας θα περνούσε μετά από τέτοιο περιστατικό, αφετέρου να εξασκεί τα δάχτυλα και τα χέρια του. Ο Χούλιο ανακάλυψε το πάθος για τη μουσική - που δεν γνώριζε πως είχε - και η ζωή του πήρε νέο νόημα.
Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία...
Ο γεννημένος στη Μαδρίτη στις 23 Σεπτεμβρίου του 1943 Χούλιο Ιγκλέσιας, από Γαλιθιάνο πατέρα και μητέρα από την Ανδαλουσία και με εβραϊκή καταγωγή, πούλησε πάνω από 300.000.000 δίσκους παγκοσμίως, σε 14 γλώσσες και κυκλοφόρησε 80 δίσκους. Για σχεδόν 20 χρόνια “ έσπασε τα κοντέρ”, με τραγούδια που άφησαν ιστορία, όπως τα "Hey" (1980), "1110 Bel Air Place" (1984), "Non Stop"(1988), "Starry Night" (1990), "Calor" (1992), και "Crazy" (1994). Ακόμη, τα ντουέτα του με τις Γουίλι Νέλσον ("To All the Girls I've Loved Before"), Νταϊάνα Ρος ("All of You"), αλλά και Στίβι Γουόντερ ("My Love') παρέμειναν για εβδομάδες στην κορυφή των τσαρτς.
Το παρατσούκλι “ Latin Lover” (σ.σ. Λατίνος Εραστής), τέλος, που του αποδόθηκε, το... δικαιολόγησε και με το παραπάνω, αποκτώντας τρία παιδιά με την πρώτη του γυναίκα (μεταξύ αυτών και τον Ενρίκε) και άλλα πέντε με τη δεύτερη! Λέγεται, δε, πως έχει κοιμηθεί με πάνω από 3.000 γυναίκες - ο ίδιος πάντως το διαψεύδει!

Η Τζολί θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με την Άλις Μπερτς, σύμφωνα με το Variety.
Στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Σκοτ του 2014, η ιστορία τοποθετείται τον χειμώνα του 1897 και ακολουθεί τρεις δολοφόνους που φθάνουν σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στη Νέα Υόρκη.
Η μαία Έλσπεθ Χάουλ επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά της, δολοφονημένους.
Ανακαλύπτει τον 12χρονο γιο της Κάλεμπ ζωντανό και ξεκινούν μια προσπάθεια να εκδικηθούν την τρομερή και βίαιη τραγωδία που έχει καταστρέψει την οικογένειά τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!