Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τον τάφο μιας πριγκίπισσας των Κελτών που έζησε πριν από 2.600 χρόνια και θάφτηκε με τον χρυσό και τα κοσμήματά της, ανακάλυψαν στην καρδιά του Δούναβη, Γερμανοί αρχαιολόγοι. 
 
Η πριγκίπισσα, που βρέθηκε μαζί με ένα μικρό κορίτσι (πιθανότατα η κόρη της) παραμένει στην τελευταία της… κατοικία από το 609 π. Χ. , ενώ οι αρχαιολόγοι αναγκάστηκαν να σκάψουν πάνω από 80 τόνους πηλού με τους οποίους είχε καλυφθεί ο τάφος.

Λόγω μάλιστα των κοσμημάτων, πιστεύεται ότι άνηκε σε υψηλή κοινωνική τάξη, καθώς οι καρφίτσες της είχαν κέλτικα σχέδια από χρυσό και κεχριμπάρι. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο κοντά στη Στουτγάρδη και πλέον μέσω εξέτασης με ακτίνες Χ θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είναι ο παλαιότερος πριγκιπικός τάφος του κέλτικου κόσμου και ο μόνος νεαρής πριγκίπισσας με ξύλινο προθάλαμο», τόνισε ο επικεφαλής της εκταφής.

Ο τάφος διατηρήθηκε λόγω του νερού, ενώ είναι τόσο ανέπαφος που δόθηκε η δυνατότητα στους αρχαιολόγους να βρουν την ακριβή ημερομηνία του θανάτου της πριγκίπισσας. Η δρυς, δε, που βρέθηκε στο δάπεδο του προθάλαμου κόπηκε πριν 2620 χρόνια.

Ο Nicole Ebenger - Rest , που πήρε μέρος στην εκταφή, πιστεύει ότι τα δόντια της πριγκίπισσας, καθώς και τα κομμάτια υφάσματος, τροφίμων ή άλλης οργανικής ύλης που βρέθηκαν, ενδέχεται να αποκαλύψουν πολλά για τον τρόπο ζωής των Κελτών .

«Είναι ένας σκελετός, ωστόσο είναι ακόμα ένας άνθρωπος και πρέπει να του φερθούμε με την ανάλογη ευγένεια», κατέληξε.

http://www.newsbomb.gr 

Η φάση είναι από τον αγώνα Εκουαδόρ με Παραγουάη! O 16χρονος ονομάζεται... Φαμπιάν Τέλο!








http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Πάνω από 1 εκατομμύριο στοιχίζει η θεραπεία με ένα νέο φάρμακο για μια σπάνια ασθένεια, από την οποία πάσχουν λίγες εκατοντάδες ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για το σπάνιο νόσημα που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης, μία ασθένεια για την οποία οι γιατροί δεν διέθεταν κανένα όπλο και το μόνο που μπορούσαν να συστήσουν στους ασθενείς τους ήταν αυστηρή δίαιτα με την αποφυγή λιπαρών.Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency - EMA) άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η πρώτη εξειδικευμένη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία, η οποία «αντικαθιστά» τη βλάβη του DNA, που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση της νόσου . Η ανακάλυψη του φαρμάκου έγινε από μία ολλανδική εταιρεία βιοτεχνολογίας και το κόστος της ετήσιας θεραπείας αγγίζει τα 250.000 ευρώ και απαιτούνται περίπου 5 χρόνια για την ολοκλήρωση της αγωγής.Η ασθένεια, εμποδίζει τη διάσπαση των λιπών των τροφών προκαλώντας σοβαρή - πολλές φορές θανατηφόρα – παγκρεατίτιδα, πλήττει περίπου έναν με δύο ανθρώπους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σύμφωνα με το "Nature".

http://www.seleo.gr 
Οι κατσαρίδες αρέσκονται στα χάδια και μάλιστα αναπαράγονται ταχύτερα χάρη σε αυτά όπως απέδειξε αμερικανική εντομολογική έρευνα...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας διεξήγαν πειράματα με τη γερμανική κατσαρίδα Blattella germanica, ένα είδος του απεχθούς εντόμου που “κυκλοφορεί” ευρέως και στην Ελλάδα και που θεωρείται ιδιαίτερα ανθεκτικό στα οικιακά εντομοκτόνα.

Όπως απέδειξαν οι ερευνητές οι θηλυκές κατσαρίδες αντιδρούν θετικά στα «χάδια» από τις κεραίες άλλων θηλυκών ή ακόμα και στο άγγιγμα τεχνητών κεραιών από φτερά ξεσκονόπανου με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερη ορμόνη νεοτενίνη (ή ορμόνη νεαροποίησης).

Η εν λόγω ορμόνη βοηθά τις κατσαρίδες να μεγαλώνουν και γεννούν ταχύτερα. Αντίθετα, οι κατσαρίδες που δεν ένιωσαν τις χαρές της σωματικής επαφής και διατηρήθηκαν σε απομόνωση αναπτύσσονταν και έφταναν σε αναπαραγωγική ηλικία πιο αργά από το κανονικό.

Το συμπέρασμα της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B  είναι ότι οι κεραίες των κατσαρίδων χρησιμοποιούνται και ως εργαλεία κοινωνικής συναναστροφής.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μέσα σε 3 λεπτά ο δημιουργός του παρακάτω βιντεο -καρτουν παρουσιάζει με τον πιο σοκαριστικό τρόπο πως ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον.










http://www.seleo.gr
Γιατί πάντα ήθελε να θεωρείται ο άνθρωπος ουδέτερο; Διαβάστε πώς κατάφερε να μην είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.
Δηλώνει ότι πάντα ήθελε να έχει «το φύλο των αγγέλων», και τα κατάφερε με μια δικαστική απόφαση για την οποία έδινε μάχη επί χρόνια. Το όνομα στην ταυτότητα είναι Μέι Γουέλμπι Νόρι. Τυπικά μέχρι τώρα ήταν άντρας, ωστόσο αυτό δεν του άρεσε καθόλου. Δεν ήθελε όμως να γίνει ούτε γυναίκα. Ηθελε να θεωρείται απ” όλους, μα, πάνω απ” όλα, από τον νόμο, ότι δεν έχει φύλο, ότι είναι ουδέτερο. Και τώρα που τα κατάφερε, δεν μπορεί παρά να δηλώνει «ευτυχισμένο», αφού πλέον κατάφερε να αναγνωριστεί ως «άφυλο».
Πρόκειται για ιστορική απόφαση, αφού για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ο Αυστραλός ακτιβιστής κατάφερε να πετύχει έναν τέτοιο σκοπό. Οπως αποφάσισε το εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας, «κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από κάποιον που δεν θέλει να είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα να είναι ένα ον ουδέτερο».
Ετσι ο Νόρι απέκτησε νομική αναγνώριση στο δικαίωμά του να μην ταυτίζεται ούτε με το ανδρικό ούτε με το γυναικείο φύλο, ανατρέποντας τον ισχύοντα νόμο ότι όλοι ανεξαιρέτως στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου θα πρέπει να αναγράφονται με το ένα ή με το άλλο φύλο.
Η υπόθεση της διακαούς επιθυμίας του Αυστραλού ακτιβιστή να είναι επισήμως ένα «ον ουδέτερο» ξεκίνησε το 2010, όταν η κυβέρνηση τού αναγνώρισε το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά του ότι είναι «απροσδιορίστου γένους» (sex not specified).
Ωστόσο, έναν μήνα μετά την αρχική απόφαση, ο Νόρι έλαβε επιστολή από το ληξιαρχείο, στην οποία αναφερόταν ότι «έγινε λάθος και δεν γίνεται να είναι γένους ουδετέρου». Υστερα από δικαστικές περιπέτειες και αφού έφτασε η υπόθεση στο εφετείο, δικαιώθηκε τελεσίδικα. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει το «φύλο των αγγέλων».

http://peiraxtiri.gr
Πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να δώσετε για ένα καταπληκτικό πρωινό; Θα διαλέγατε την ακριβότερη ομελέτα στον κόσμο για 1.000 δολάρια; Κι όμως, το εστιατόριο «Norma» στο Μανχάταν παρασκευάζει δέκα τέτοιες ομελέτες το χρόνο, που γίνονται ανάρπαστες.

Το υψηλό κόστος της οφείλεται βέβαια στα υλικά που περιέχει, που δεν είναι μόνο αυγουλάκια. Περιλαμβάνει έναν ολόκληρο αστακό, χαβιάρι, κρέμα γάλακτος και σχοινόπρασο.


http://www.thestival.gr
Η ιδέα της εκχώρησης μικρών τμημάτων της εδαφικής επικράτειας μιας χώρας έναντι ενός υψηλού, συνήθως, χρηματικού αντιτίμου δεν είναι καινούργια. Στο παρελθόν αρκετά κράτη τα οποία βρίσκονταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση νοίκιασαν ή και πούλησαν εδάφη τους, νησιά κυρίως, σε ζάπλουτους ιδιώτες ή μεγάλες εταιρείες.

Σύντομα όμως προς ενοικίαση ή χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) πρόκειται να διατεθούν και οι πανύψηλες κορυφές των Ιμαλάιων. Το ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Νεπάλ, στη μικρή επικράτεια του οποίου βρίσκονται οκτώ από τις δέκα υψηλότερες κορυφές του κόσμου και περισσότερα από τριακόσια βουνά το υψόμετρο των οποίων ξεπερνά τα 5.000 μέτρα.

Στόχος των Αρχών του πρώην βασιλείου που βρίσκεται στην καρδιά των Ιμαλαΐων είναι η αύξηση των ιδιαίτερα περιορισμένων εσόδων του. Παράλληλα, όμως, επιθυμούν να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της βασίλισσας όλων των κορυφών του κόσμου, της θεάς των ουρανών Σαγκαρμάθα - γνωστή ανά την υφήλιο με το όνομα Εβερεστ - από τους εκατοντάδες ορειβάτες που καταφτάνουν κάθε άνοιξη στην περιοχή με σκοπό να την κατακτήσουν.

Στόχος της νεοσύστατης κυβέρνησης του Νεπάλ είναι να στρέψει την προσοχή των ορειβατών όλου του κόσμου στις - εξίσου επιβλητικές - υπόλοιπες κορυφές των Ιμαλαΐων. «Εχουμε αρχίσει συζητήσεις για παραχώρηση απάτητων κορυφών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα τις αξιοποιήσουν ως ένα νέο τουριστικό προϊόν» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κρίσνα Σαπκότα, εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προσφορές τόσο από τοπικές όσο και ξένες εταιρείες, ποντάροντας στις καλύτερες επιχειρηματικές τους ικανότητες και γνώσεις για την παρουσίαση, την προβολή και κυρίως την πώληση ολοκληρωμένων ορειβατικών πακέτων για τις υπόλοιπες κορυφές της υψηλότερης οροσειράς της Γης.

Ο Ορειβατικός Ομιλος του Νεπάλ χαιρέτισε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ένα πολύ θετικό βήμα». Κάποιοι, ωστόσο, μιλάνε για μια πρωτοβουλία η οποία «αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του ορειβατισμού». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Τάσι Τενζίνγκ, εγγονός του Τενζίνγκ Νοργκάι, του πρώτου Σέρπα που κατέκτησε το Εβερεστ.

http://www.enikos.gr 
Την περασμένη Πέμπτη, στη γραμματεία των γιατρών στη μονάδα ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Παγκρατίου μία «ταμπέλα» ενημέρωνε ότι οι επισκέψεις δεν γίνονται κατόπιν ραντεβού αλλά με σειρά προτεραιότητας.

Κατ' εκτίμηση εκείνη την ώρα -11 π.μ.- περισσότεροι από 150 πολίτες βρίσκονταν στη μονάδα για να εξυπηρετηθούν. Οι μεγαλύτερες «ουρές» των 15-20 ατόμων ήταν έξω από τα παθολογικά και τα καρδιολογικά ιατρεία.

Δέκα ημέρες πέρασαν αφότου οι μονάδες «άνοιξαν» ξανά τις πόρτες τους για το κοινό, και όλο και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται σε αυτές για εξετάσεις, συνταγογράφηση και για να βρουν ελεγκτές γιατρούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, την περασμένη Τετάρτη στις 22 μονάδες ΠΕΔΥ της Αθήνας απευθύνθηκαν περίπου 7.000 πολίτες, και είναι ενδεικτικό ότι τη μονάδα της λεωφόρου Αλεξάνδρας επισκέφθηκαν 881 άτομα που σημαίνει ότι η «κίνηση» άγγιξε τα επίπεδα του φθινοπώρου (1.000 επισκέψεις την ημέρα) πριν, δηλαδή, από την απεργία των γιατρών και το κλείσιμό της λόγω ένταξής της στο ΕΣΥ.

Προς το παρόν, όσοι απευθύνονται στις μονάδες του ΠΕΔΥ για εξετάσεις, λαμβάνουν σειρά προτεραιότητας. Το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον μετά δέκα ημέρες. Οπως ανέφεραν στην «Κ» στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) έχουν κληθεί να προσκομίσουν στοιχεία για τους γιατρούς των μονάδων στη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου, η οποία, αφού συγκεντρώσει τα δεδομένα, θα κάνει τις συνεννοήσεις με τις τηλεφωνικές εταιρείες που «λειτουργούν» τους πενταψήφιους αριθμούς για ραντεβού. Ηδη η 1η ΥΠΕ Αττικής, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς-Αιγαίου και η 7η ΥΠΕ Κρήτης έχουν παραδώσει τα στοιχεία, ενώ η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας και η 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας έχουν δώσει στοιχεία για γιατρούς ορισμένων μονάδων.

Πάντως, μέχρις στιγμής, από τις διαδικασίες επαναλειτουργίας των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ, το σοβαρότερο έλλειμμα εντοπίζεται στην τοποθέτηση γιατρών υποδοχής (δέχονται έκτακτα περιστατικά χωρίς ραντεβού). Σύμφωνα με την έκθεση λειτουργίας των μονάδων που λαμβάνει σε καθημερινή βάση ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, έως και την περασμένη Πέμπτη, είχαν «παραληφθεί» από τις ΔΥΠΕ 100 από τα 101 πολυϊατρεία (δεν συμπεριλαμβάνονται μονάδες Ταμείων όπως η ΔΕΗ και ο Οίκος Ναύτου που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ). Το σύνολο των μονάδων έχει ξεκινήσει συνταγογράφηση στους πολίτες, το 92% έχουν ελεγκτή γιατρό, ενώ γιατρός υποδοχής έχει οριστεί στο 70% των μονάδων (2η και 3η ΥΠΕ σε ποσοστό πάνω από 90%, ενώ 6η και 4η σε ποσοστά 55% και 10% αντίστοιχα).

Στους λόγους για τους οποίους δεν έχουν οριστεί γιατροί υποδοχής αναφέρονται και οι ελλείψεις γιατρών της απαραίτητης ειδικότητας (γενικοί γιατροί ή παθολόγοι) και οι οποίες εντοπίζονται κυρίως σε μονάδες τις περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι από τους περίπου 5.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ακολούθησαν στο ΠΕΔΥ οι 2.300. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο πρόεδρος γιατρών ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης και γ.γ. της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ Σάββας Παρασκευόπουλος: στην Εδεσσα στο ΠΕΔΥ συνεχίζουν έξι από τους 39 γιατρούς ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων δεν είναι παθολόγοι, παιδίατροι και νευρολόγοι. Παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο και ορθοπεδικό δεν έχει η μονάδα της Δράμας, ενώ στην Ξάνθη από τους 20 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ παρέμειναν 3 και συγκεκριμένα δύο οδοντίατροι και ένας ακτινολόγος. Στη Λευκάδα ουδείς γιατρός ΕΟΠΥΥ ακολούθησε στο ΠΕΔΥ, και η μονάδα της Κέρκυρας δεν έχει πλέον παιδίατρο και καρδιολόγο.

Προς το παρόν -και έως ότου γίνουν προσλήψεις επικουρικών- οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται από τις ΥΠΕ με τη μετακίνηση γιατρών εντός των συνόρων τους από άλλες μονάδες Υγείας και κυρίως Κέντρα Υγείας, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

http://www.seleo.gr 
Παραβίασαν κάθε κανόνα υγιεινής Ρώσοι εργάτες σε μεγάλη μονάδα παραγωγής τυριού, ποζάρουν ενώ
παίρνουν το... μπάνιο τους στις δεξαμενές γάλακτος εγείροντας έτσι σοβαρότατα ερωτήματα για τις συνθήκες ασφάλειας.

Το υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που ανέβασαν στο διαδίκτυο σαρώνει σε σχόλια και προβολές ενώ την ίδια στιγμή διατάχθηκε εις βάρος τους ποινική έρευνα.

Η ανακριτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει σχολαστικά το εργοστάσιο στη σιβηρική πόλη Ομσκ, καθώς μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στην υγεία.

«Έχει ήδη αποδειχθεί ότι το υγρό μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κολυμπούσαν γυμνόστηθοι, ήταν το νωπό γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τυριού», ανέφεραν οι ερευνητές σε δήλωσή τους.





http://simantra.blogspot.gr
Δεν υπάρχει προηγούμενο παγκοσμίως για την περίπτωση επαναφοράς ατόμου που έχει πέσει σε κώμα εξαιτίας γκολ. Κι όμως συνέβη στην περίπτωση του μικρού, Νταβίντ Πάβλατσικ, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου πέρυσι και βυθίστηκε σε κώμα για τρεις μήνες.
Βλέποντας το παιδί τους να έχει βυθιστεί σε κώμα, οι γονείς του 14χρονου αποφάσισαν να μετατρέψουν το χώρο νοσηλείας του σε … «κερκίδα» της αγαπημένης του ομάδας, Real Μαδρίτης, τοποθετώντας τα απαραίτητα σεντόνια με το έμβλημα της ισπανικής ομάδας, όπως και φυσικό ήχο από τους ποδοσφαιρικούς της αγώνες.
Ο 14χρονος, λοιπόν δεν έχασε την επαφή του με την ομάδα του, αφού την παρακολουθούσε με έναν εναλλακτικό τρόπο μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε ο Νταβίντ Πάβλατσικ ξανάνοιξε τα μάτια του, λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ που είχε πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο!
Ο διεθνής άσσος μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, προσκάλεσε τον Νταβίντ με την οικογένειά του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ για το Champions League.
aftodioikisi.gr
Όταν πρόκειται για τα εισερχόμενα μας, όλοι έχουμε μικρές κακές συνήθειες που απλά δεν μπορούν να αλλάξουν. Είτε πρόκειται για τη διαγραφή μηνυμάτων για να αδειάσουμε το inbox ή την ταυτόχρονη συνομιλία με πολλούς χρήστες, υπάρχουν πράγματα που απλά δεν πρέπει να κάνουμε.

Σύμφωνα με το secnews, αυτές είναι οι 10 κακές συνήθειες που αφορούν το Gmail και ο καθένας μας σίγουρα θα έχει πράξει σε κάποιο βαθμό.

Διατηρούμε ένα εκατομμύριο προσχέδια μηνύματα
 Πατώντας το κουμπί "Σύνθεση" είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν αριθμό προσχέδιων μηνυμάτων, που ποτέ δεν θα θυμάστε. Κάνουμε κατάχρηση αυτών για πολλά πράγματα: δημιουργία υπενθυμίσεων για τον εαυτό μας, δημιουργία λιστών ή σύνταξη μηνύματος που στην πραγματικότητα ποτέ δεν στέλνουμε.

Διαγραφή των e-mail για «άδειασμα» του inbox
 Αυτό είναι πραγματικό και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι τόσο παθιασμένοι με το να έχουν μηδενικά αναγνωσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαγράφουν τα μηνύματα απερίσκεπτα. Υπάρχουν ακόμη και apps που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένα σε αυτή τη διαδικασία (όπως το The Email Game).

Σήμανση πάντα ως «αναγνωσμένα»
Αυτό συχνά πηγαίνει μαζί με την προσπάθεια να φτάσετε το inbox στο μηδέν. Αν επισημάνετε ένα μήνυμα ως αναγνωσμένο, μειώνει τον αριθμό τους στο inbox σας. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα προκύπτει όταν επισημαίνετε μηνύματα ως αναγνωσμένα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχετε διαβάσει, σκεπτόμενοι ότι θα τα ελέγξετε αργότερα.

Έχοντας πάρα πολλά αδιάβαστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η έμμονη να μην διαβάζετε τα μηνύματα. Αφήνοντας emails να συσσωρεύονται σε ένα ψηφιακό χάος, δίνει μια ευκολία, από το να αντιμετωπίσεις 145 αδιάβαστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εργασία, που έσκασαν στο inbox σας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας
Με την έλευση των υπηρεσιών cloud, δεν πρέπει να στέλνετε στον εαυτό σας έγγραφα, συνδέσεις και συνημμένα που θέλετε να αποθηκεύσετε. Ωστόσο, μερικές φορές φαίνεται απλά πιο εύκολο να στείλετε ένα e-mail, γιατί τότε θα είναι στο inbox σας για πάντα.

Υπερφόρτωση στις ετικέτες, sublabels και φακέλους
Εμείς οι ίδιοι λέμε ότι είναι όλα θέμα οργάνωσης. Αν δημιουργήσετε ετικέτες, sublabels και φακέλους, το inbox μας θα είναι τακτοποιημένο και όμορφο, και θα γνωρίζετε πάντα πού είναι τα πάντα. Στη συνέχεια, όμως ξεχνάμε γιατί δημιουργήσαμε όλους αυτούς τους φακέλους ή τα χρησιμοποιούμε μόνο κατά διαστήματα και τα πάντα γίνονται πιο μπερδεμένα από ό, τι όταν ξεκίνησαν.

Μπερδεύοντας το «Απάντηση» με το «Απάντηση σε όλους»
Μερικές φορές θα επιλέξετε "Απάντηση" σε ένα ομαδικό μήνυμα χωρίς να συνειδητοποιήστε ότι έπρεπε να έχετε πατήσει "Απάντηση σε όλους". Ή, επιλέγετε συνεχώς "Απάντηση σε όλους", όταν πρέπει να απαντήσετε σε ένα άτομο μόνο.

Κρατώντας πάρα πολλές συζητήσεις Gchat ανοιχτές
Το Gchat μπορεί να είναι ένα φοβερό εργαλείο για τη γρήγορη συνομιλία που δεν απαιτεί email. Αλλά μπορεί επίσης να σας παρασύρει, και ξαφνικά θα πρέπει να προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε ένα εκατομμύριο διαφορετικές συνομιλίες με τη μία.

Παλιά θέματα e-mail, νέες συνομιλίες
Μοιάζει πολύ με τη συνομιλία της πραγματικής ζωής, τα θέματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν έναν τρόπο να βγαίνουν εκτός θέματος. Αυτό το θέμα του email που ξεκινήσατε με τους φίλους σας για κάποια ενδιαφέρουσα είδηση, ​​μπορεί εύκολα να περιέλθει σε μια συζήτηση σχετικά με τις γάτες.

«Ευχαριστώ!», «Όχι, εγώ ευχαριστώ!»
Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξέρετε πότε να τερματίσετε μια συνομιλία. Θέλετε να είστε ευγενικοί και να πείτε, "Ευχαριστώ!" αλλά στη συνέχεια το άλλο άτομο απαντά με ένα "Ευχαριστώ!". Πότε θα τελειώσει; Ποιος λέει την τελευταία λέξη; Είναι το ευγενικό μέρος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν θα πεθάνει ποτέ.

http://www.thestival.gr
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο πρώτο νυχτερινό γκραν πρι του Μπαχρέιν, το οποίο είναι ο τρίτος αγώνας της χρονιάς στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Βρετανός οδηγός πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική φετινή νίκη του και συνολικά 24η στην καριέρα του και άφησε στη δεύτερη θέση τον "ομόσταυλό" του, Νίκο Ρόσμπεργκ, με αποτέλεσμα η Mercedes F1 να πανηγυρίσει το "1-2".

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος ανέβηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών και πρώτη μετά το ιταλικό γκραν πρι του 2012.
Η τελική κατάταξη:
1. Χάμιλτον
2. Ρόσμπεργκ
3. Πέρεθ
4. Ρικιάρντο
5. Χούλκενμπεργκ
6. Φέτελ
7. Μάσα
8. Μπότας
9. Αλόνσο
10. Ράικονεν
11. Κβίατ
12. Γκροζάν
13. Τσίλτον
14. Μαλδονάδο
15. Κομπαγιάσι
news.gr
Συναγερμός έχει σημάνει για την «Μπανανα-γεδδών», η οποία αποτελεί βασική διατροφική σνυήθεια για περισσότερους από 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική.
Αιτία ο μύκητας TR4, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στην Ινδονησία και έκτοτε απλώνεται στις φυτείες μπανάνας. Την ανησυχία του δεν κρύβει ούτε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μπροστά σε ένα τόσο ανησυχητικό ενδεχόμενο, καθώς θα ανατρέψει άρδην τα δεδομένα για τη διατροφή του μισού πλανήτη.
Ο «δολοφόνος» – μήκυτας «tropical race 4» (TR4) έχει ήδη εντοπιστεί στη Μοζαμβίκη και την Ιορδανία, την ώρα που οι καλλιέργειες μπανάνας σε ολόκληρο τον κόσμο αποτιμώνται στο ιλιγγιώδες ποσό των 26 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών και στην πλειονότητά τους βρίσκονται στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών όπως η Dole, ηChiquita και η Fyffes.
aftodioikisi.gr
Η προτελευταία αγωνιστική της Superleague αποτελεί παρελθόν και αναμένουμε πλέον το φινάλε.

Με τον Άρη να κερδίζει τον εκτός έδρας βαθμό στην Τρίπολη χάρη στο 2-2 με τον Αστέρα, αλλά να είναι ο μόνος που έχει υποβιβαστεί, μένουν ακόμη δύο θέσεις ανοικτές στο χορό των... μελλοθάνατων.

Πρόκειται για τη μία θέση που οδηγεί απευθείας στη Football League και τη θέση "το μη χείρον βέλτιστον" για τις ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι την τελευταία... στροφή να διεκδικούν τη σωτηρία τους, εκείνη δηλαδή που οδηγεί στα μπαράζ με την τρίτη ομάδα των πλέι-οφ ανόδου της Football League.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής ξέμπλεξαν τον ΠΑΣ Γιάννινα από τα σενάρια, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-0 στους Ζωσιμάδες. Ο Παναιτωλικός είχε σωθεί την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ ο Λεβαδειακός, χάρη στην ήττα της Ξάνθης, σώθηκε κι αυτός, παρότι ηττήθηκε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό.

Την παραμονή της στην κατηγορία εξασφάλισε και η Καλλονή με τη νίκη της επί του Πανθρακικού με 2-0.

Στην προτελευταία θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Βέροια, με 35 βαθμούς, παρά τη νίκη της επί του Πανιωνίου με 2-1 και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία στο φινάλε.

Αντίστοιχα, ο Απόλλων Σμύρνης "έσωσε την παρτίδα" στο... 94' (!) κόντρα στον Εργοτέλη και ξέφυγε από τη θέση των μπαράζ, στην οποία βρίσκεται πλέον η Ξάνθη, που ηττήθηκε με 3-2 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 και 2-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο την τελευταία αγωνιστική, καθώς φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά και η Ξάνθη δεν... πάει πίσω, καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια.


Ας δούμε τη βαθμολογία στην ουρά και την τελευταία αγωνιστική:


9. ΠΑΣ Γιάννινα 40
10. Παναιτωλικός 39
11. Λεβαδειακός 39
12. ΑΕΛ Καλλονής 39
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων Σμύρνης 36
16. Ξάνθη 35
17. Βέροια 35
18. Άρης 21


34η αγωνιστική (13 Απριλίου 2014 - 19:00):


Βέροια - Αστέρας Τρίπολης
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος - Πλατανιάς
Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός - ΟΦΗ
Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
Πανθρακικός - Ατρόμητος
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ


Τα σενάρια:


Βέροια

Η Βέροια θέλει νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για να σωθεί και ταυτόχρονα να μην κερδίσουν Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης. Αν δεν κερδίσει ο ένας από τους δύο, πάει μπαράζ, εκτός κι αν ηττηθεί και ο Πλατανιάς στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Αν δεν κερδίσουν και οι δύο, σώζεται οριστικά.

Με ισοπαλία υποβιβάζεται σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ξάνθη και Απόλλωνα ή σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα.

Πηγαίνει στα μπαράζ και με ισοπαλία και ήττα της Ξάνθης.

Ξάνθη

Η Ξάνθη θέλει νίκη για να σωθεί και να αποφύγει και τα μπαράζ. Ευνοείται σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, διπλές και τριπλές, που μπορεί να προκύψουν, εκτός από εκείνη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στους 36 βαθμούς. Άρα, η ισοπαλία δεν της αρκεί για να αποφύγει τα μπαράζ...

Απόλλων Σμύρνης

Αν ο Απόλλων Σμύρνης γίνει η πέμπτη ομάδα που θα κερδίσει τον Ολυμπιακό φέτος, θα σωθεί οριστικά. Με ισοπαλία ή ήττα, εξασφαλίζεται αν ούτε η Βέροια, ούτε η Ξάνθη κερδίσουν, ενώ υποβιβάζεται αν πάρει ισοπαλία και ο Πλατανιάς χάσει στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη και Βέροια, με ισοπαλίες και των δύο πάει, στα μπαράζ, όπως και στην περίπτωση που χάσει και μία από τις δύο δεν καταφέρει να κερδίσει.

Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς χρειάζεται έναν βαθμό για να σωθεί, διότι οι τριπλές ισοβαθμίες των ευνοοούν, αλλά σώζεται και με ήττα, αν έστω μία από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη και Βέροια δεν κερδίσει.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά την παραμονή του, επειδή υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη και Βέροια. Χρειάζεται έναν βαθμό.

Σώζεται και με ήττα αν τουλάχιστον δύο από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη, Βέροια δεν κερδίσουν και πάει στα μπαράζ αν δεν κερδίσει μόνο η Ξάνθη.

news.gr
Το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε αναλυτικό πλάνο των 60 νέων Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, με τα οποία θα ενισχυθεί ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας μέχρι και το 2020. Μάλιστα, η ζήτηση των μαθητών για την εισαγωγή τους σε αυτά έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε...

μόλις δύο χρόνια. Ενδεικτικό είναι πως για φέτος οι αιτήσεις για συμμετοχή ήταν 13.000, με τις προσφερόμενες θέσεις στα 68 υπάρχοντα Πειραματικά Σχολεία να είναι περίπου 2.800.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από τον Σεπτέμβριο του 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία 11 νέων σχολικών μονάδων σε Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Εύοσμο Θεσσαλονίκης, Τρίπολη, Καβάλα και Αθήνα, ενώ μέχρι και το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το φιλόδοξο πλάνο του υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών σχολικών μονάδων, 24 πλήρεις κάθετες δομές στις 13 περιφέρειες της χώρας. Κάθε περιφέρεια να είναι εξοπλισμένη από Νηπιαγωγείο έως και Λύκειο. Μέχρι στιγμής λειτουργούν 68 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στις 9 από τις 13 Περιφέρειες. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή των μαθητών σε ΠΠ Νηπιαγωγεία και Δημοτικά γίνεται με κλήρωση, ενώ σε ΠΠ Γυμνάσια και Λύκεια οι μαθητές θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς ένα τεστ δεξιοτήτων σε βασικά μαθήματα.

Με κλήρωση και εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών

Η φετινή κλήρωση για τους υποψηφίους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια και στις 20 Ιουνίου για την εισαγωγή των μαθητών στα Λύκεια.

Ο χάρτης των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων στην Ελλάδα

  • ΑΤΤΙΚΗ - 16 μέχρι το 2020
  • ΚΡΗΤΗ - 4 μέχρι το 2019
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- 5 μέχρι το 2015
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ- 7 μέχρι το 2018
  • ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- 3 μέχρι το 2019
  • ΗΠΕΙΡΟΣ- 2 μέχρι το 2015
  • ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ- 4 μέχρι το 2020
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ- 4 ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- 6 μέχρι και το 2017
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ- 3 μέχρι το 2020
  • ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- 3 μέχρι και το 2015
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ- 4 μέχρι και το 2018

http://www.seleo.gr 
Σε προσλήψεις οκτώ κατηγοριών εργαζομένων ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο μπορούν να προχωρήσουν οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο πραγματοποιούνται αλλαγές στον «Καλλικράτη». Στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα από τη Βουλή περιέχεται διάταξη (άρθρο 80) σύμφωνα με την οποία «οι περιορισμοί (σ.σ. ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής, δηλαδή, την 1η Σεπτεμβρίου) δεν ισχύουν για την πρόσληψη ιδιωτικού δικαίου ορισμένοι χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και των αμειβόμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ».]
aftodioikisi.gr
Το τέλος στις χρεώσεις κλήσεων περιαγωγής (roaming), στην αποστολή μηνυμάτων και τη χρήση του Διαδικτύου από κινητό που γίνονται σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, 534 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 58 αποχές.
Οι κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το εξωτερικό δεν θα κοστίζουν περισσότερο από μία κλήση ή ένα μήνυμα στην ίδια χώρα. Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τον Δεκέμβριο του 2015.
Από το 2007, η νομοθεσία της ΕΕ έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί το κόστος των κλήσεων και των μηνυμάτων κατά 80% ενώ η περιαγωγή  δεδομένων είναι έως και 91% φθηνότερη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 28% των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην ΕΕ, κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής, όταν επισκέπτονται μία ξένη χώρα.
news.gr
Στις 7 Απριλίου 1906 εκρήγνυται ο Βεζούβιος και καταστρέφει τη Νάπολη.

451 - Ο Αττίλας καταλαμβάνει την πόλη Μετς και επιτίθεται σε άλλες πόλεις της Γαλατίας.

529 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α' εκδίδει τον «Ιουστινιάνειο Κώδικα», θεμελιώδες έργο της Νομικής επιστήμης.

1141 - Η Αυτοκράτειρα Ματθίλδη γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγεμόνας της Αγγλίας.

1348 - Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

1541 - Ο Φραγκίσκος Σαβιέρ αφήνει τη Λισαβόνα για μία αποστολή στις πορτογαλικές Ανατολικές Ινδίες.

1724 - Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ παρουσιάζει για πρώτη φορά τα "Κατά Ιωάννην Πάθη" BWV 245 στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Λειψία.

1788 - Ιδρύεται η Μαριέττα (στο Οχάιο), ο πρώτος μόνιμος αμερικανικός οικισμός στη Βορειοδυτική Περιφέρεια των νέων Ηνωμένων Πολιτειών, ανοίγοντας το δρόμο για την επέκταση της νέας χώρας προς τα δυτικά.

1790 - Ναυμαχία της Άνδρου. Ο Λάμπρος Κατσώνης χάνει 5 πλοία.

1827 - Ο Άγγλος χημικός Τζον Γουόκερ πουλά το πρώτο σπίρτο τριβής, το οποίο εφηύρε ο ίδιος.

1829 - Ο Τζόζεφ Σμιθ αρχίζει τη μετάφραση του Βιβλίου του Μόρμον.

1831 - Παραιτείται ο αυτοκράτορας Πέτρος Α΄ της Βραζιλίας.

1862 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Τερματίζεται η Μάχη του Σάιλο. Ο στρατός των Βορείων υπό τον στρατηγό Οδυσσέα Γκραντ νικά το στρατό των Νοτίων κοντά στο Σάιλο του Τεννεσί.

1906 - Εκρήγνυται ο Βεζούβιος και καταστρέφει τη Νάπολη.

1906 - Υπογράφεται η Συνθήκη Αλχεθίρας, με την οποία η Γαλλία και η Ισπανία παίρνουν τον έλεγχο του Μαρόκου.

1923 - Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ως μετεξέλιξη του Κόμματος Εργατών της Αμερικής.

1929 - Διεξάγεται στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ο πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας απέναντι στη δεύτερη ομάδα της Ιταλίας (αποτέλεσμα, 1-4).

1933 - Κηρύσσεται το τέλος της περιόδου της Ποτοαπαγόρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διήρκεσε 13 χρόνια.

1933 - Τίθενται σε ισχύ οι πρώτοι νόμοι κατά των Εβραίων στη Γερμανία, οι λεγόμενοι Νόμοι της Νυρεμβέργης.

1943 - Ο Ιωάννης Ράλλης ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας στην εγκάθετη κυβέρνηση των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων.

1967 - Ξεσπάει ο Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος των Έξι Ημερών.

1992 - Λήγει η θητεία του Αντώνη Τρίτση ως δημάρχου Αθηναίων.

1999 - Η ΑΕΚ σπάει το διεθνές εμπάργκο κατά της - βομβαρδιζόμενης από το ΝΑΤΟ - Σερβίας και ταξιδεύει στο Βελιγράδι, όπου δίνει φιλικό αγώνα ειρήνης με την Παρτιζάν.

http://www.enikos.gr 
Τι σου έλεγε μέχρι τώρα ο λογιστής αν του έδειχνες μια απόδειξη από εστιατόριο στο Παρίσι ή στο Λονδίνο (λέμε τώρα). «Αυτά δεν αναγνωρίζονται κύριε». Τώρα αυτό αλλάζει και μάλιστα δια στόματος Θεοχάρη

Εγκύκλιος που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων, προβλέπει ότι στο καλάθι των αποδείξεων που αναγνωρίζονται από την εφορία προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου μπορούν να συμπεριληφθούν και οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Ο κ. Θεοχάρης, αναφέρεται στο φορολογικό έτος 2014. Υπενθυμίζεται ότι για φέτος, οφείλουμε να συγκεντρώσουμε αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματός μας ενώ το πρόστιμο αν δεν ανταποκριθούμε, φτάνει στο 22% επί των αποδείξεων που δεν θα συγκεντρώσουμε.

http://www.fpress.gr
Πριν από λίγο καιρό εγκαινιάστηκε η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων FireChat.
Αρχικά έμοιαζε σαν κάθε άλλη αντίστοιχη εφαρμογή σε μια ήδη «γεμάτη» αγορά.
Όμως το FireChat είναι κρυφά ανατρεπτικό και ενδεχομένως το πιο σημαντικό πράγμα που έχει συμβεί στο Διαδίκτυο από τότε που άρχισαν να εμφανίζονται οι διεθνείς διαδικτυακοί κόμβοι το 1995.
«Εδώ είναι το σημείο που αρχίζετε να αναρωτιέστε: ‘Τι; Πώς; Γιατί; Τι λέει αυτός;’» γράφει ο Ryan Bradley στη στήλη τεχνολογίας του CNNMoney.
Το FireChat χρησιμοποιεί ένα χαρακτηριστικό στο iOS 7 το οποίο δεν έχει εξερευνηθεί πολύ και το οποίο αποκαλείται MultipeerConnectivityFramework.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο και πολύπλοκο, όμως με απλά λόγια σημαίνει ότι μια συσκευή Apple (ένα iPhone, iPad, ακόμη και ένα iPodtouch) μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζονται... το ίντερνετ.
Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο σημαντικό και αξίζει να επαναληφθεί: Οι συσκευές αυτές δε χρειάζονται μια παραδοσιακή σύνδεση με το δίκτυο -3G, wireless ή οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα, δημιουργούν το δικό τους δίκτυο με τις υπόλοιπες ‘αντίστοιχες’ συσκευές.
Δύο έξυπνες, συνδεδεμένες μηχανές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των δικών τους ασύρματων σημάτων, ή μέσω Bluetooth. Αυτό καλείται peer-to-peerconnection.
Επίσης, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το χαρακτηριστικό Airdrop της Apple.
«Σε αυτό το σημείο ενδεχομένως να αναρωτιέστε: ‘Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι τόσο ανατρεπτικό ή τόσο πολύ σημαντικό’» προσθέτει ο Bradley.
Ας πάμε λοιπόν πίσω στο 1995... ή και ακόμη νωρίτερα, όταν το Διαδίκτυο ήταν ακόμη νέο και υπήρχε κυρίως σε πανεπιστημιακούς χώρους, όπου λαμπροί νεαροί επιστήμονες κάθονταν μπροστά από τις οθόνες υπολογιστών και προσπαθούσαν να συνδεθούν με άλλους υπολογιστές.
Στην πραγματικότητα οι υπολογιστές τους αποτελούσαν κόμβους –σημεία εισόδου για να συνδεθούν και άλλοι στο δίκτυό τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνταν κι άλλοι κόμβοι κ.ο.κ.


Ο υπολογιστής του ενός μπορούσε να έχει άμεση πρόσβαση στον υπολογιστή κάποιυ άλλου κ.τ.λ. δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα υπολογιστών.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα ομοιόμορφα κατανεμημένο, πλήρως διασυνδεδεμένο δίκτυο μηχανημάτων, το οποίο ονομάζεται «δίκτυο πλέγματος» (meshnetwork).
Είναι ο τρόπος που υπήρχε το Διαδίκτυο για αρκετό καιρό: πλήρως αποκεντρωμένοι, αλλά συνδεδεμένοι υπολογιστές.
Καθώς το Διαδίκτυο αναπτυσσόταν, προέκυψε μια σημαντική αλλαγή. Αντί για ένα διανεμημένο δίκτυο πλέγματος, το Διαδίκτυο έγινε εξαρτώμενο από κεντρικούς κόμβους για όλες τις ακτίνες του.
Αυτός λοιπόν, ήταν ένας διαφορετικός τρόπος διασύνδεσης. Ήταν όμως καλύτερος;
Όχι, σίγουρα όχι, απαντά ο αρθρογράφος. «Όχι ακόμη».
Η συνδεσιμότητα multipeer έχει σοβαρά μειονεκτήματα και το FireChat λειτουργεί μόνο όταν βρίσκεται κανείς σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον άλλο χρήστη, ο οποίος πρέπει να διαθέτει μια συσκευή που να έχει επίσης FireChat.
Όμως –και αυτό το ‘όμως’ είναι κρίσιμο- ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένα δίκτυο πλέγματος είναι τέτοιος που όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο, τόσο περισσότερες και οι συνδέσεις και τόσο πιο μακριά φτάνει.
Δύο άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων ο ένας από τον άλλον, όμως μπορούν και συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τις συνδέσεις που προκύπτουν από άλλες συσκευές που βρίσκονται σε κοντινότερες σε αυτούς αποστάσεις.
Το δίκτυο αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι ακόμη και σε διάμετρο ορισμένων χιλιομέτρων, ή –θεωρητικά- και στο μέγεθος μιας ολόκληρης πόλης.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τα δίκτυα πλέγματος είναι καλύτερα επειδή διαφέρουν.
Αρκεί, για παράδειγμα, να κοιτάξει κανείς τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαδικτυακές συνδέσεις στις ΗΠΑ, όπου οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες συγκριτικά με αυτές που υπάρχουν στον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο.
Τα περισσότερα ζητήματα έχουν να κάνουν με το συγκεντρωτικό τρόπο του Διαδικτύου και οι συνδέσεις μας με αυτό ελέγχονται από μερικές εταιρείες κολοσσούς.
Αν μάλιστα, προσθέσουμε και το γεγονός ότι κυβερνητικοί οργανισμοί «ρίχνουν και μια ματιά» στα δεδομένα μας, τότε μάλλον τα δίκτυα πλέγματος μοιάζουν μια πιο ασφαλής εναλλακτική, καταλήγει ο αρθρογράφος.
news.gr
Το φαινόμενο είναι γνωστό στον επιστημονικό χώρο ως “νυχτερινή στυτική δραστηριότητα” (nocturnal penile tumescence). Πού οφείλονται όμως αυτές οι… πρωινές χαρές των ανδρών;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική βιολογική αντίδραση που δε σχετίζεται πάντοτε με τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου. Παρατηρείται μάλιστα σε κάθε ηλικία, ακόμη και σε έμβρυα!

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, παρατηρούνται αρκετές νευρολογικές και ορμονικές αλλαγές. Οι μεταβολές που συμβαίνουν σε κάθε στάδιο του ύπνου μπορεί να προκαλέσουν τη στύση στον άνδρα.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Sexual Medicine δείχνει μάλιστα ότι η στύση κατά τη διάρκεια του ύπνου εξυπηρετεί ένα σημαντικό βιολογικό σκοπό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανδρικού μορίου.

Η κυκλοφορία του αίματος και η παροχή οξυγόνου στα γεννητικά όργανα διατηρούν τους ιστούς σε καλή κατάσταση κι έτσι προλαμβάνεται η στυτική δυσλειτουργία.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι και οι γυναίκες μπορεί να αισθανθούν έντονη ερωτική διέγερση τις πρωινές ώρες. Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Principles and Practice of Sleep Medicine δείχνει ότι οι ίδιες βιολογικές διεργασίες παρατηρούνται και στο γυναικείο σώμα, όμως δεν είναι τόσο εμφανείς.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!