Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017


Υπάρχουν 2 εκδοχές, όσον αφορά την προέλευση της πρώτης Χριστουγεννιάτικης Κάρτας.
Η μια εκδοχή λέει πως γεννήθηκε στην Αγγλία το 1842, από το Βρετανό σχεδιαστή Γουίλιαμ Έντλεϊ. Η συγκεκριμένη, φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.
Η άλλη εκδοχή λέει πως η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα σχεδιάστηκε το 1843, επίσης στην Αγγλία.

Ο Χένρι Κόουλ, μη έχοντας ελεύθερο προσωπικό χρόνο, ζήτησε από τον τότε διάσημο Βρετανό καλλιτέχνη Τζων Κάλκοτ Χόρσλι, να του σχεδιάσει μια κάρτα με ευχές για να στείλει σε συγγενείς και φίλους.
Έτσι και έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακό και μια πρώτη σειρά 1000 καρτών ήταν έτοιμες προς πώληση, στην αγορά του Λονδίνου.
Η πρωτότυπη αυτή κάρτα, ήταν ζωγραφισμένη στο χέρι και λιθογραφημένη σε χοντρό χαρτόνι. Στο κέντρο της ήταν ζωγραφισμένη μια οικογενειακή γιορτή.
Aκριβώς από κάτω ήταν γραμμένη με κεφαλαία, η ευχή :
‘’ A MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR ‘’

Η Χριστουγεννιάτικη Κάρτα δεν άργησε να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες.. Κάποια χρόνια αργότερα, έφτασε στην Αμερική, όπου ο κ. Πις (ιδιοκτήτης καταστήματος στη Ν. Υόρκη), κατασκεύασε μια, επάνω στην οποία είχε γράψει:
‘’ Χριστουγεννιάτικες ευχές από το μεγαλύτερο κατάστημα ενδυμάτων, του Πις, το ναό της μόδας ‘’.
Η Χριστουγεννιάτικη Κάρτα έφτασε αργότερα στην Αυστραλία και στη Ζηλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες. Στη χώρα μας έφτασε στις αρχές του 20ου αιώνα, από Έλληνες μετανάστες σε Αμερική και Αυστραλία.

H Sarah Jessica Parker έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση στο ερώτημα αν έχει κάποια «κρυφή, single beauty συμπεριφορά» την οποία προφανώς και δε μοιράζεται με τον άντρα της!

Η star, λοιπόν, απαντά:

«Κάνω τα πάντα μπροστά στον άντρα μου, οπότε έχω ξεχάσει πώς είναι» λέει γελώντας και συνεχίζει: « Φαντάζομαι δεν θα κυκλοφορούσα μπροστά του έχοντας απλώσει μία κρέμα στα σπυράκια μου, αλλά ακόμη και αυτό δεν ακούγεται πολύ άσχημο! Oh! Ίσως να μην έσπαγα ποτέ τα σπυράκια μου μπροστά του, αλλά αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως απαγορεύεται».

ΠΗΓΗ: queen.gr

Τι βλέπει ο σκύλος σας στον καθρέφτη; Για πολλά χρόνια ήταν ένα ερώτημα διαμάχης μεταξύ των επιστημόνων αλλά σιγά-σιγά το θέμα αρχίζει να ξεδιαλύνεται.

Οι άνθρωποι μπορούν μετά τον 18 μήνα της ηλικίας τους να καταλάβουν πως αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη είναι ο εαυτός τους.

Τα υψηλότερα πρωτεύοντα (higher primates) ζώα και συγκεκριμένα τα δελφίνια, φάλαινες Όρκα, ελέφαντες, χιμπατζήδες και η Ευρωπαϊκή καρακάξα μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Αυτό, λένε οι επιστήμονες, δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα ζώα είναι χαζά. Τα ζώα που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη είναι αυτά που έχουν σαν πολύ αναπτυγμένη την όραση τους.

Όταν ένας μικρός σε ηλικία σκύλος ή γάτα δει για πρώτη φορά το είδωλο του στον καθρέφτη αντιδρούν σαν ένα άλλο άγνωστο ζώο έκανε ξαφνικά την εμφάνιση του.

Στα σκυλιά η κυρίαρχη αίσθηση είναι η μυρωδιά. Όταν ζητάμε σε ένα σκυλί να αναγνωρίσει το είδωλο του στον καθρέφτη, είναι σαν να του ζητάς να μυρίσει το είδωλο ώστε να "καταλάβει" πως είναι "ο ίδιος".

Ο βιολόγος Marc Becoff διεξήγαγε μία πολύχρονη έρευνα στο πανεπιστήμιο του Coloradoκαι αυτό που συμπέρανε είναι πως τα σκυλιά μας έχουν την αίσθηση που ονομάζουμε "body-ness", δηλαδή μπορούν να αναγνωρίσουν μέλη του σώματός του.

Επίσης η αίσθηση με την ονομασία "mine-ness" τους βοηθάει να καταλάβουν ποια πράγματα τους ανήκουν και ποια όχι. Παραδείγματος χάρη ξέρουν ότι το κόκαλο είναι δικό τους αλλά το παπούτσι σου δεν είναι. Αυτό που δεν αποδείχτηκε από την έρευνα είναι η αίσθηση "I-ness" (με το "I" να σημαίνει εγώ").

Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, είναι πως επειδή το είδωλο δεν μυρίζει, μετά από καιρό, οι περισσότεροι σκύλοι σταματούν να ασχολούνται και αδιαφορούν.

ΠΗΓΗ: petsonly.gr
Το Citroen C3 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο του 2017»
Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο cafe restaurant Mandarin στην Κηφισιά, οι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Citroen C3 ως «Αυτοκίνητο του 2017».

Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν 10 αυτοκίνητα που είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιείται με ψηφοφορία) από 17 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά.

Τα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Citroen C3, Ford Ka+, Honda Jazz, Honda HR-V, Mercedes E-Class, Mini Clubman, Renault Kadjar, Seat Ateca, SsangYong XLV, Suzuki Baleno και μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2017» αναδείχθηκε το Citroen C3.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει σειρά κατάταξης των 10 αυτοκινήτων, γι' αυτό και δεν αναφέρεται η σχετική βαθμολογία, γιατί η διαδικασία αφορά την ανάδειξη ενός νικητή, του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» και το σύστημα βαθμολόγησης έχει επιλεγεί με στόχο να βγάλει αυτόν τον νικητή.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και φέτος από του θεσμό δύο ειδικά βραβεία. Το ένα απ' αυτά απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, που πήρε την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό "F1 In Schools", ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με συμμετοχή 39 ομάδων από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες με σημαντική εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και μεγάλη παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το δεύτερο απονεμήθηκε στον πολυπρωταθλητή Λεωνίδα Κύρκο για την πολύχρονη συμβολή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης εκτέθηκαν επί 10ήμερο στο κέντρο της Κηφισιάς.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG, γνωστών από τη χρησιμοποίηση τους από ομάδες που συμμετέχουν στα παγκόσμια πρωταθλήματα Moto GP, Superbike και Formula 1.
in2life.gr
https://static.vecteezy.com/system/resources/previews/000/106/443/original/vector-shiny-blue-happy-new-year-2017-card.jpgΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ STARXEIAMAS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ 2017!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!