Σάββατο 13 Μαΐου 2017


Ένα διαφορετικό μπόνους δίνει στους υπαλλήλους του το αφεντικό της κινεζικής εταιρείας Xi’an Jingtian Investment Consulting καθώς αποφάσισε να τους δίνει 200 γιουάν (25 ευρώ) για κάθε κιλό που χάνουν.
Στόχος του, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, είναι να προωθήσει την «υγιεινή απώλεια βάρους». Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να χάσει ούτε γραμμάριο.
Η καμπάνια ξεκίνησε τον Μάρτιο και ήδη οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν κερδίσει αρκετά γιουάν.
Αυτό που ανησύχησε το αφεντικό της Xi’an Jingtian Investment Consulting ήταν το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του μετατρέπονταν σε υπέρβαροι επειδή βρίσκονταν καθημερινά σε μια καρέκλα λόγω της φύσης της δουλειάς τους.
Πρωταθλήτρια στον… ανταγωνισμό έχει αναδειχθεί μέχρι στιγμής η Ζου Γουέι η οποία έχει χάσει 10 κιλά και έχει βάλει στην τσέπη της 2.000 γιουάν (140 ευρώ).
Πηγή: protothema.gr

Δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες επλήγησαν από την παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση η οποία εκδηλώθηκε την Παρασκευή, με χρήση εργαλείων που πιστεύεται ότι αναπτύχθηκαν από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
Ο ιός, τύπου ransomware, κρυπτογράφησε δεδομένα στους υπολογιστές και ζητούσε από τους χρήστες να πληρώσουν από 300 έως 600 δολάρια ως λύτρα για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στα δεδομένα τους. Ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια ανέφεραν πως ορισμένα από τα θύματα πλήρωσαν μέσω του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, αν και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν ποιο ήταν το ποσοστό των χρηστών που υποχώρησε στους εκβιαστές.
Ερευνητές του κατασκευαστή προγραμμάτων προστασίας Avast δήλωσαν πως διαπίστωσαν 75.000 μολύνσεις σε 99 χώρες, με την Ρωσία, την Ουκρανία και την Ταϊβάν να είναι οι κορυφαίοι στόχοι της επίθεσης.
Ασιατικές χώρες δεν ανέφεραν σήμερα σημαντικές παραβιάσεις, όμως αξιωματούχοι στην περιοχή προχωρούν σε ελέγχους και η πλήρης έκταση της ζημιάς μπορεί να μην γίνει γνωστή για κάποιο διάστημα.
Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε πως επλήγησαν μερικά δευτεροβάθμια σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς να διευκρινίζει πόσα και χωρίς να τα κατονομάζει.
Οι επιθέσεις που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη αναστάτωση αναφέρθηκαν στη Βρετανία, όπου νοσοκομεία και κλινικές αναγκάσθηκαν να παραπέμπουν αλλού ασθενείς αφού έχασαν χθες την πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.
Ο χάρτης της MalwareTech για το πού έχουν γίνει επιθέσεις

Η εταιρεία διεθνών ταχυμεταφορών FedEx Corp ανακοίνωσε πως μερικοί υπολογιστές της μολύνθηκαν. «Προχωρούμε σε μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Όπως δήλωσε ο Βικράμ Τακούρ, διευθυντής ερευνών στον κατασκευαστή λογισμικών ασφαλείας Symantec, μόνο ένας μικρός αριθμός οργανισμών με έδρα τις ΗΠΑ επλήγη επειδή οι χάκερ φάνηκε πως άρχισαν την εκστρατεία τους βάζοντας στόχο οργανισμούς στην Ευρώπη.
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως γνωρίζει τις αναφορές για τον ransomware, μοιράζεται πληροφορίες με εγχώριους και ξένους εταίρους και είναι έτοιμο να παράσχει τεχνική υποστήριξη.
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica ήταν μεταξύ των κύριων στόχων στην Ισπανία, αν και ανακοίνωσε πως η επίθεση περιορίσθηκε σε μερικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές σ’ ένα εσωτερικό δίκτυο και δεν επηρέασε πελάτες ή υπηρεσίες. Οι Portugal Telecom και Telefonica Argentina ανακοίνωσαν επίσης πως έγιναν αμφότερες στόχοι.
Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας ταυτοποίησαν τον ransomware ως μια νέα εκδοχή του «WannaCry» που έχει την ικανότητα να διαδίδεται αυτομάτως σε εκτεταμένα δίκτυα.
Οι χάκερ, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί για να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση, είναι πιθανό να εκμεταλλεύθηκαν ένα κομμάτι από τον κώδικα της NSA γνωστό ως «Eternal Blue» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα από μια ομάδα γνωστή ως Shadow Brokers, όπως ανέφεραν ερευνητές ιδιωτικών εταιρειών κυβερνοασφάλειας.
«Είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιθέσεις ransomware που έχει δει ποτέ η κοινότητα του κυβερνοχώρου», δήλωσε ο Ριτς Μπέρτζερ, διευθυντής ερευνών απειλών στη Splunk, μία από τις εταιρείες που συνέδεσαν τον WannaCry με την NSA. Οι Shadow Brokers αποκάλυψαν το Eternal Blue στο πλαίσιο μιας σειράς εργαλείων χάκινγκ που είπαν πως ανήκουν στην αμερικανική μυστική υπηρεσία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!