Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Πρωτιά για τις γάτες στην Ευρώπη
Περισσότερες είναι οι γάτες που κρατούν συντροφιά στους Ευρωπαίους σε σχέση με τα σκυλιά, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ζωοτροφών.

Όπως αναφέρει η έρευνα σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 60.847.000 ιδιοκτήτες σκύλων (οι περισσότεροι στη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ 66.000.000 γάτες... έχουν ανθρώπους, με αρκετές από αυτές να βρίσκονται στη Γαλλία.

«Η γάτα ως κατοικίδιο ξεπέρασε πρόσφατα τους σκύλους στην Ευρώπη και πολλοί πλέον βλέπουν τις γάτες ως την ιδανική συντροφιά για ανθρώπους που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι» δηλώνει ο Daniel Milles, Καθηγητής του Lincoln's School of Life Sciences. Οι έρευνες προσθέτουν ότι «οι γάτες δεν θα ζήσουν σε ένα μη ευχάριστο περιβάλλον. Απλά θα φύγουν από αυτό με την πρώτη ευκαιρία. Οι γάτες δεν είναι ζώα που ζουν σε ομάδες για αυτό δεν έχουν πρόβλημα να ζουν μόνες. Παρ' όλα αυτά επιλέγουν να ζουν κοντά στους ιδιοκτήτες τους».

Μπορεί λοιπόν οι γάτες να είναι λίγο πιο μοναχικές δεν παύουν όμως να είναι αξιαγάπητες.

Για να γνωρίσετε και τις 53 ράτσες των γάτων, μη χάσετε αυτό το Σάββατο δωρεάν με ΤΑ ΝΕΑ μια χρηστική αφίσα που περιγράφει τα χαρακτηριστικά τους.

Την εκτίμησή τους πως ο εντοπισμός του Ένατου Πλανήτη θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε έναν χρόνο από σήμερα, μεταφέρουν επιστήμονες στο αμερικανικό περιοδικό Scientific American.
Η εκτίμηση αυτή, όπως αναφέρει το περιοδικό, βασίζεται στο γεγονός ότι αρκετές ερευνητικές ομάδες έχουν ήδη αποδυθεί στο «κυνήγι» του «Πλανήτη Χ», όπως είναι το παρατσούκλι του, με συνέπεια να ενισχύονται συνεχώς οι ενδείξεις για την ύπαρξή του.
Ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι η μελέτη αστροφυσικών από το Αστεροσκοπείο της Κυανής Ακτής στη Γαλλία, σύμφωνα με την οποία το μυστηριώδες αυτό σώμα θα μπορούσε να εξηγήσει μικρές διαταραχές που παρατηρούνται στην τροχιά του διαστημοπλοίου Cassini.
Η υπόθεση ύπαρξης του «Πλανήτη Χ» πρωτοδιατυπώθηκε από τους αστρονόμους Μάικλ Μπράουν και Κόνσταντιν Μπάτιγκιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech).
Στα τέλη Ιανουαρίου, οι δύο επιστήμονες ανακοίνωσαν πως οι τροχιές έξι ουράνιων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται μακρύτερα από τον Πλούτωνα, υποδηλώνουν έναν ακόμη «κάτοικο» στο ηλιακό μας σύστημα, τον ένατο κατά σειρά.
Όπως είναι φυσικό, αν αυτό επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία ιστορική ανακάλυψη, η οποία θα ανατρέψει από αρκετές απόψεις την εικόνα μας για το ηλιακό σύστημα. Γι’ αυτό και αρκετοί αστρονόμοι διάφορων ειδικοτήτων έχουν επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες στην αναζήτησή του, συχνά μάλιστα αναλύοντας δεδομένα τα οποία έχουν προκύψει στο πλαίσιο μελετών με άλλο στόχο.
Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η εργασία των επιστημόνων από το γαλλικό αστεροσκοπείο, αφού βασίσθηκε σε ένα θεωρητικό μοντέλο το οποίο αναπτύσσει η ομάδα εδώ και δέκα χρόνια για την ανάλυση της πορείας του διαστημοπλοίου Cassini.
Μέχρι να εμφανισθεί η υπόθεση για τον «Πλανήτη Χ» το μοντέλο λάμβανε υπόψη του τη βαρυτική έλξη που ασκούν στο διαστημόπλοιο οι οκτώ γνωστοί πλανήτες, 200 αστεροειδείς και πέντε από τα μεγαλύτερα ουράνια σώματα της ζώνης του Κόιπερ, δηλαδή μιας περιοχής πέρα από τον Πλούτωνα που φιλοξενεί περίπου 100.000 διαστημικούς βράχους,
Όταν ήρθε στο φως η πιθανότητα ύπαρξης ενός ένατου πλανήτη, και με δεδομένο πως οι υπόλοιπες βαρυτικές επιδράσεις δεν μπορούν να εξηγήσουν τις μικρές διαταραχές που εμφανίζονται στην πορεία του σκάφους, οι Γάλλοι επιστήμονες δοκίμασαν να εντάξουν στο μοντέλο διάφορες εναλλακτικές τροχιές του «Πλανήτη Χ».
Μία από αυτές, που τοποθετεί το σώμα σε απόσταση περίπου 90 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων προς την κατεύθυνση του αστερισμό του Κήτους, φαίνεται πως εξηγεί αυτές τις αποκλίσεις.
Όπως είναι φυσικό, οι αστρονόμοι δεν ισχυρίζονται πως απέδειξαν την ύπαρξη του ένατου πλανήτη. Ωστόσο, η μελέτη τους αποτελεί μία ακόμη ένδειξη πως το μυστηριώδες αυτό αντικείμενο βρίσκεται προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Κήτους, αυξάνοντας επομένως τις πιθανότητες να εντοπισθεί από την Dark Energy Camera (DECam).
Με σκοπό την ακριβέστερη μέτρηση της επιτάχυνσης του σύμπαντος, από το 2012 η DECam έχει εγκατασταθεί σε αστεροσκοπείο της Χιλής και «σαρώνει» ένα μέρος του ουρανού στο οποίο περιλαμβάνεται και η περιοχή του αστερισμού του Κήτους.
Επομένως, παρόλο που δεν προοριζόταν για την αναζήτηση αντικειμένων στο ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ανακαλύψει τον «Πλανήτη Χ».
Εξάλλου, χάρις στην DECam εντοπίσθηκε ένα από τα ουράνια σώματα που, με τον τρόπο κίνησής τους, οι Μπράουν και Μπάτιγκιν κατέληξαν στο συμπέρασμα ύπαρξής του.
naftemporiki.gr

Η Wikipedia εργάζεται πάνω σε μια μηχανή ομιλίας, η οποία θα βοηθήσει ανθρώπους με δυσκολίες στην όραση και στην ανάγνωση να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της.

Η Wikipedia θα φτιάξει τη μηχανή με τη βοήθεια ερευνητών από το KTH Royal Institute of Technology της Σουηδίας.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία η μηχανή ομιλίας της Wikipedia θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε website μέσω του MediaWiki.

Υπολογίζεται ότι η μηχανή θα είναι χρήσιμη για το 25% των μηνιαίων χρηστών της Wikipedia, δηλαδή για 125 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το KTH ξεκίνησε την προσαρμογή της μηχανής για την Σουηδική γλώσσα, αλλά θα την αναπτύξει και για τα Αγγλικά και άλλες γλώσσες. Μετά τα Αγγλικά, η μηχανή θα προσαρμοστεί για τα Αραβικά.

Η μηχανή θα είναι έτοιμη για τις παραπάνω γλώσσες μέσα στο 2016.

Πηγή: e-pcmag.gr

Μπορεί η 23χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια να συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως Miley Cyrus, στην πραγματικότητα όμως το όνομα με το οποίο μεγάλωσε είναι άλλο.

Για του λόγου το αληθές, το όνομα της εκκεντρικής σταρ είναι…Destiny-Hope Cyrus, που στα ελληνικά σημαίνει: «Πεπρωμένο – Ελπίδα».




ΠΗΓΗ: mad.tv

Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, έχουν οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εξέλιξη της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας με την οποία πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές απάτες.

Τα στοιχεία ερευνών των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας (FBI) δείχνουν ότι οι εγκέφαλοι και οι συμμορίες του οικονομικού ηλεκτρονικού εγκλήματος, στοχοποιούν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων υψηλόβαθμών στελεχών επιχειρήσεων και κατορθώνουν να στείλουν πλασματικές εντολές στους υφισταμένους τους, για μεταφορά οικονομικών ποσών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν.

Οι απάτες αυτές, μέσω της κακόβουλης διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι γνωστές ως “business email compromise,” με το οικονομικό τους ύψος να ξεπερνά τα 2,3 δισ δολάρια από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με το FBI.

Το FBI έχει προχωρήσει στην έκδοση ειδικής προειδοποίησης αυτή την εβδομάδα, με αναφορές προς τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.

Οι υποθέσεις έχουν και διεθνή διάσταση, καθώς αναφέρονται σε 17.642 επιχειρήσεις διαφόρων οικονομικών μεγεθών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 79 χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η φετινή άνοιξη μου επεφύλασσε μια ευχάριστη είδηση. Οδήγησα στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας το πιο έξυπνο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Η επιβλητική Mercedes E-Class έχει όλα τα καλά της αυθεντικής premium μάρκας και επιπλέον ενισχύει την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης.

Για να είμαι ειλικρινής, η τελευταία παράμετρος δεν με ενθουσιάζει γιατί ο οδηγός παίρνει τον δεύτερο ρόλο. Το πιο ισχυρό επιχείρημα των δημιουργών της αυτόνομης οδήγησης είναι η ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων.

Οπότε εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ψηλά σήκωσα τα χέρια και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της οδήγησης της νέας γερμανικής λιμουζίνας. Δεν έκανα ακροβατικά πίσω από το όμορφο και ακριβό τιμόνι, αλλά δοκίμαζα τις ικανότητες του συστήματος που αδιαφορεί για την παρουσία μου.

Το Drive Pilot ενεργοποιείται πολύ εύκολα, όπως το cruise control, και αναλαμβάνει να κινήσει το αυτοκίνητο αυτόνομα. Κάμερες, ραντάρ και άλλα συστήματα ελέγχουν τον δρόμο, καταγράφουν κάθε κίνηση και αποφασίζουν μόνα τους πώς θα κινηθεί το αυτοκίνητο.

Το πολύπλοκο σύστημα, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην S-Class, έχει εξελιχθεί και το μόνο που ζητά από τον οδηγό είναι κάθε 30 είτε 60 δευτερόλεπτα να πιάνει το τιμόνι με τα χέρια του.

Οι ικανότητές του στην αναγνώριση κινδύνων είναι εντυπωσιακές, καθώς και η εκτίμηση της κατάστασης στην περίπτωση αλλαγής λωρίδας.

Ανάβεις το φλας και, πριν πεις κύμινο, έχει ελέγξει αν είναι ασφαλής η μετατόπιση του αυτοκινήτου στη γειτονική λωρίδα. Αν υπάρχει άλλο όχημα, δεν το κουνάει από εκεί που είναι. Επίσης, λανσάρει μια ακόμη νέα τεχνολογία που διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκίνητου ανάλογα με τα όρια της Τροχαίας.

Ολα αυτά τα συστήματα, και πολλά άλλα, τα δοκίμασα στους δρόμους και στην πίστα στο Εστορίλ, εκεί που κάποτε έτρεχαν τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1.

Πρεμιέρα στην E-Class έκανε και ο νέος τετρακύλινδρος ντίζελ 2.000 κ.εκ. με άριστα χαρακτηριστικά. Ισχύς 194 ίππους, υψηλή ροπή πάνω από 40 χλγμ. στις 1.600 σ.α.λ.

Μέση κατανάλωση μόλις 3,9 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 μόνο 102 γραμ./χλμ. Επιδόσεις, 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3’’, τελική 240 χλμ./ώρα. Με εντυπωσίασε η πολύ καλή απόκριση και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Η οδική συμπεριφορά στο ανώτατο επίπεδο της κατηγορίας. Οι αεραναρτήσεις, το αναβαθμισμένο πλαίσιο και το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης συνεργάζονται άψογα. Εύσημα και για την ποιότητα κύλισης.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση που αξίζει τα λεφτά της. Η βασική έκδοση E 220d κοστίζει 55.950 ευρώ.
real.gr

Ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών του Λος Άντζελες, ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση πρώην ερωμένης του.

Συγκεκριμένα, η Σκότιν Ρος, μία από τις πρώην ερωμένες του, ισχυρίζεται ότι ο Σιν ήθελε να πληρώσει 20.000 δολάρια για να τη "βγάλουν από τη μέση".

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Ρος είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Σιν τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας τον για κακοποίηση και αμέλεια. Από την πλευρά του ο ηθοποιός, που δημοσιοποίησε πρόσφατα ότι είναι φορέας του HIV, μήνυσε την πρώην του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή: enikos.gr
Η πιο ακριβή ίσως καρέκλα στον κόσμο - Πουλήθηκε 345.000 ευρώ [εικόνες & βίντεο]
Μια ξύλινη, παλιά και αδιάφορη καρέκλα με γραμμένο πάνω της το όνομα της συγγραφέως JK Rowling, στην οποία η πασίγνωστη συγγραφέας έγραψε τις θρυλικές ιστορίες του Χάρι Πότερ, πωλήθηκε σε δημοπρασία προς 394 χιλιάδες δολάρια (345.000 ευρώ).

«Μπορεί να μην με βρίσκεις όμορφη με την πρώτη ματιά, αλλά μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του» γράφει στο πίσω μέρος της καρέκλας στην οποία η Ρόλινγκ έγραψε τα δυο πρώτα βιβλία του φανταστικού της ήρωα.

Η δημοπρασία που έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη από τον οίκο «Heritage Auctions», χθες Τετάρτη, κατέληξε στην αγορά της καρέκλας από έναν ανώνυμο θαυμαστή της συγγραφέως και των ευφάνταστων βιβλίων της.


Σε μια επιστολή της προς τον νικητή, η βρετανίδα συγγραφέας έγραψε «Μια νοσταλγική πλευρά του εαυτού μου είναι σήμερα λυπημένη που αποχωρίζεται αυτήν την καρέκλα, αλλά όχι και η πλάτη μου».

Η καρέκλα είχε έρθει στην κατοχή της Ρολινγκ το 1995 όταν της χάρισαν τέσσερις αταίριαστες μεταξύ τους καρέκλες για την τραπεζαρία της, ενώ ήταν ακόμη μια άγνωστη μητέρα μονογονεικής οικογένειας.

Πηγή: iefimerida.gr

Χωρίς ανταγωνιστή φαίνεται πως είναι -για την ώρα τουλάχιστον- τα κινητά τηλέφωνα της Apple 6S, 6S Plus και SE, αφού βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα smartphones της αγοράς.
Από κοντά ακολουθούν τα Nexus 6P, Nexus 5X και Samsung Galaxy S7 Edge σύμφωνα με τη λίστα του businessinsider
Η λίστα με τα 10 καλύτερα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά
10. Moto X Pure
10-moto-x-pure_2
9. Samsung Galaxy Note 5
9-samsung-galaxy-note-5
8. LG G5
8-lg-g5
7. Samsung Galaxy S7
7-samsung-galaxy-s7
6. Samsung Galaxy S7 Edge
6-samsung-galaxy-s7-edge
5. Nexus 5X
5-nexus-5x
4. Nexus 6P
4-nexus-6p
3. iPhone SE
3-iphone-se
2. iPhone 6S Plus
2-iphone-6s-plus_2
1. iPhone 6S
1-iphone-6s_2
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!