Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η νηστεία μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και το σωματικό βάρος αρκεί να προσέχει κανείς τι είδους νηστίσιμα φαγητά επιλέγει.

Ο κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος στο Τμήμα Διατροφής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, εξηγεί ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της νηστείας και τι πρέπει να προσέχουν όσοι νηστεύουν.

Τι οφέλη παρέχει η νηστεία στην υγεία;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η νηστεία που κάνουμε στην Ελλάδα μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» (LDL) χοληστερόλης καθώς και το σωματικό βάρος, ενώ ενδέχεται να αυξήσει τα επίπεδα ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που σχετίζονται αρνητικά με την κατάθλιψη.

Τα οφέλη αυτά δεν έχουν παρατηρηθεί τόσο σε όσους νηστεύουν λίγες ημέρες τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά κυρίως σε όσους νηστεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα (λ.χ. όλη τη Σαρακοστή).

Επιπλέον δεν αφορούν όσους νηστεύουν τρώγοντας κυρίως τηγανητά φαγητά (αυτοί κινδυνεύουν έστω και με μικρής διάρκειας νηστεία να παρουσιάσουν αύξηση του σωματικού βάρους), αλλά όσους καταναλώνουν πρωτίστως ωμά, βραστά και ψητά.

Αντιθέτως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νηστεία ελαττώνει τα επίπεδα σακχάρου καθώς πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι στη διάρκειά της αυξάνεται η κατανάλωση υδατανθράκων (ψωμί, πατάτες, φρούτα κ.λπ.).

Τα ευρήματα, τέλος, για τις πιθανές επιδράσεις της στην αρτηριακή πίεση είναι αντικρουόμενα.

Μπορεί να έχει συνέπειες η αποφυγή των ζωικών τροφίμων;

Θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξουν μόνο εάν η νηστεία διαρκεί πολύ και δεν είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και ισορροπημένη.

Αν, λ.χ., κάποιος νηστεύει όλη τη Σαρακοστή τρώγοντας μόνο τηγανητά θαλασσινά, πατατάκια και νηστίσιμα γλυκά προφανώς και κινδυνεύει να παρουσιάσει έλλειψη θρεπτικών συστατικών και αύξηση του σωματικού βάρους.

Αν όμως ακολουθεί σωστά τους κανόνες της παραδοσιακής νηστείας και εντάξει κυρίως τα θαλασσινά, τη σόγια και συνδυασμούς οσπρίων με δημητριακά (λ.χ. ρύζι) δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα καταφέρει να προσλάβει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Αν μη τι άλλο, οι αυστηρά χορτοφάγοι που ουσιαστικά «νηστεύουν» όλο τον χρόνο σπανίως παρουσιάζουν διατροφικές ελλείψεις όταν κάνουν έξυπνες διατροφικές επιλογές και συνδυασμούς.

Υπάρχουν πληθυσμικές ομάδες στις οποίες αντενδείκνυται η νηστεία;

Η ολιγοήμερη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας δύσκολα θα δημιουργήσει πρόβλημα, ακόμη και στις εγκύους, στα παιδιά και στους εφήβους και σε όσους πάσχουν από νοσήματα που συνοδεύονται από ειδικές διατροφικές ανάγκες, στους οποίους αντενδείκνυται ο παρατεταμένος αποκλεισμός των ζωικών τροφίμων.

Καλό είναι όμως, αυτές οι πληθυσμικές ομάδες καθώς και όσοι αναρρώνουν από εγχειρήσεις ή πάσχουν από σοβαρά νοσήματα ή/και έχουν εξασθενημένο οργανισμό να συμβουλεύονται προληπτικά τον γιατρό τους για το θέμα της νηστείας, ακόμη και αν θέλουν να νηστέψουν μονάχα από σήμερα έως και τη νύχτα της Ανάστασης.

Τι πρέπει να προσέχει όποιος νηστεύει;

Αν και τα νηστίσιμα τρόφιμα θεωρούνται γενικώς πιο υγιεινά, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ο ταραμάς, λ.χ., μπορεί να είναι πλούσιος σε σημαντικά ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, περιέχει όμως πολλές θερμίδες και πολύ αλάτι, οπότε η υπερκατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης και του βάρους.

Αντίστοιχα, το ταχίνι είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και συνεπώς πολύ υγιεινό όταν καταναλώνεται ως σούπα ή ταχινόπιτα. Για να γίνει όμως το ταχίνι χαλβάς, απαιτείται προσθήκη ζάχαρης, με συνέπεια να αυξάνονται πολύ οι θερμίδες του.

Τα θαλασσινά, εξάλλου, είναι πλούσια σε βιταμίνες και καρδιοπροστατευτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αλλά όταν τηγανίζονται καταστρέφονται κάποια συστατικά τους από τις υψηλές θερμοκρασίες και αυξάνεται πολύ το θερμιδικό φορτίο τους.

Πολύ σημαντικό για όσους νηστεύουν είναι επίσης να κάνουν τρία κύρια γεύματα και να καταναλώνουν δύο σνακ την ημέρα, ακριβώς όπως συνιστάται σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή: tanea.gr
Η πιο μακάβρια φωτογραφία! Δείτε την...






































http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Σε δημοπρασία το στοιχειωμένο νησί της Βενετίας, Ποβέλια, όπου έχουν ταφεί και αποτεφρωθεί πάνω από 100.000 άνθρωποι.
Ένα μικρό ακατοίκητο νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, το οποίο διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο… «στοιχειωμένου» νησιού στον κόσμο, περιλαμβάνεται στα πέντε κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ιταλίας, τα οποία θα βγουν σε διαδικτυακή δημοπρασία στις 6 Μαΐου, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό χρέος της χώρας.
Μαζί με τα άλλα 150 που θα ακολουθήσουν ως το τέλος του χρόνου, η Ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια ευρώ. Το νησί Ποβέλια, έκτασης 68 στρεμμάτων, αιώνες τώρα, έχει τη χειρότερη φήμη μεταξύ των Ιταλών.
Η πρόσβαση των τουριστών στο νησί έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια, ενώ απέχει λίγα λεπτά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το δικαίωμα της τουριστικής εκμετάλλευσης του νησιού διατίθεται για 99 χρόνια στους επίδοξους αγοραστές.
Τον 16ο αιώνα, η Ποβέλια εκτελούσε χρέη λιμένα-καραντίνας για τα εισερχόμενα πλοία, καθώς η βουβωνική πανώλη θέρισε πολυσύχναστα λιμάνια της Μεσογείου.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Πολύ πρωτοποριακές απόψεις για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού εξέφρασαν δύο Ινδοί πολιτικοί. Όταν μιλάς εκ του ασφαλούς, βέβαια, πολλά μπορείς να πεις. 
 
«Εδώ, στην Ινδία, την πληρώνει μόνο ο βιαστής. Οι γυναίκες μένουν ατιμώρητες. Και αυτές όμως είναι ένοχες. Οποιαδήποτε γυναίκα, είτε παντρεμένη, είτε ανύπαντρη πηγαίνει με άνδρα με ή χωρίς τη θέλησή της, θα πρέπει να κρεμιέται», είπε σε άκρως δημοκρατικό ύφος ο σοσιαλιστής Αμπού Αζμί, την ίδια ώρα που ο Μουλαγιάμ Γιαντάφ υπερθεμάτιζε εξηγώντας πως κατά τη γνώμη του «οι βιαστές θα πρέπει να συγχωρούνται. Τα αγόρια είναι αγόρια».

Προχωρημένοι άνθρωποι...

http://www.newsbomb.gr

Οι ευγενικές κυρίες που σας υποδέχονται κάθε φορά στην είσοδο ενός αεροπλάνου εύχονται να έχετε ένα καλό και ασφαλές ταξίδι.
Αναρωτηθήκατε ποτέ και εσείς όμως αν συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο ώστε και η δική τους δουλειά να γίνεται με ευκολία; Σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά που μάλλον δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό σας!
Ξεκινάμε…
Μην ρωτάτε μια αεροσυνοδό που μπορείτε να τοποθετήσετε την προσωπική σας αποσκευή… Είναι στις αρμοδιότητες της να τακτοποιήσει αυτό το θέμα ακόμη και μόνη της.. Οι ίδιες εκμυστηρεύονται ότι τις εκνευρίζει πολύ αυτό το γεγονός!
Ακόμη χειρότερα συναισθήματα όμως τους προκαλούν οι επιβάτες που τις σκουντάνε με το δάχτυλο του χεριού για να ρωτήσουν κάτι! Σε κάθε περίπτωση το διακριτικό κουδουνάκι σε κάθε θέση βρίσκεται εκεί για τον ίδιο σκοπό…
Μάθετε και αυτό… Έρευνα αποδεικνύει ότι οι αεροσυνοδοί δεν συμπαθούν καθόλου τα παιδιά! Γιατί νομίζετε άλλωστε επιλέγουν να δουλεύουν μακριά από το σπίτι τους τόσο μεγάλο διάστημα; Φανταστείτε λοιπόν τη διάθεση τους όταν με το αεροπλάνο ταξιδεύει μια σχολική τάξη!
Στη διάρκεια των νυχτερινών πτήσεων, μια άτυπη πολιτική των αεροσυνοδών είναι να καθυστερούν το γεύμα στους επιβάτες ώστε αυτοί να νυστάξουν, να αποκοιμηθούν και έτσι εκείνες να αποφύγουν τις πολλές ερωτήσεις και ότι αυτό προμηνύει…
Μυστικό: Οι αεροσυνοδοί ζητούν από τον πιλότο να διατηρήσει αναμμένη την ένδειξη της ζώνης στα καθίσματα ώστε οι επιβάτες να μην μετακινούνται και εκείνες να σερβίρουν με μεγαλύτερη άνεση.Μείνετε μακριά από τα χωράφια τους! Αν θελήσετε να ξεπιαστείτε εξερευνώντας τους λιγοστούς χώρους του αεροπλάνου, αποφύγετε να πάτε εκεί όπου οι αεροσυνοδοί ετοιμάζουν το γεύμα σας και κάνουν διάφορες άλλες δουλειές.
Τις εκνευρίζει επίσης απίστευτα! Αν θελήσετε να μάθετε πάνω από πού πετάτε, τότε την απάντηση δεν θα τη βρείτε στις «ευγενικές» κυρίες. Είναι το ίδιο άπειρες όπως εσείς και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνετε τελικά με την απορία…
Είστε καλοντυμένος/η, ευγενικός/η, έγκυος ή φίλος/η μια αεροσυνοδού; Τότε έχετε πολλές πιθανότητες να ταξιδέψετε στην Πρώτη Θέση ή την business class δίχως να πληρώσετε παραπάνω.

http://simantra.blogspot.gr 
Τελευταία ευκαιρία για έξοδο στη σύνταξη έχουν τέσσερις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφύγουν ανατροπές στα θεμελιωμένα δικαιώματα.
Όσοι «κλειδώνουν» δικαίωμα μέσα στη χρονιά διασώζονται από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που θα τεθούν σε ισχύ από την 1ηΙανουαρίου 2015.
Καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το έτος συμπλήρωσης της… πολυπόθητης 25ετίας, καθώς επηρεάζει τόσο το όριο ηλικίας όσο και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
Στο Δημόσιο τρεις είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες:
  • Συντάξεις
Δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014.
  • Όρια ηλικίας
Τυχεροί είναι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα με τη συμπλήρωση 25ετίας μέχρι το τέλος του 2012.
  • Εφάπαξ
Διασώζονται από τον νέο τρόπο υπολογισμού όσοι πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τον Αύγουστο του 2013.
Πηγή: Έθνος
O πατέρας του παιδιού πήρε την κατάσταση στα χέρια του, διότι ο οδοντίατρος αποτελεί φόβο και τρόμο για σχεδόν κάθε παιδί, ειδικά όταν πρόκειται για εξαγωγή δοντιών.


http://www.4news.gr 

Όταν σκέφτεστε ένα παραδοσιακό κελάρι κρασιού, φαντάζεστε έναν σκοτεινό, υπόγειο χώρο, ήσυχο και λιτό, γεμάτο σκονισμένα μπουκάλια με κρασί που ωριμάζει αργά. Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε!

Η σύγχρονη έννοια της αποθήκευσης του κρασιού αλλάζει δραματικά, με τους συλλέκτες και τους πωλητές να βρίσκουν τους πιο ευφάνταστους και τολμηρούς τρόπους για να αναδείξουν τα πολύτιμα ποτά τους. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να διατηρήσουν σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, οι συλλέκτες δεν είναι πλέον αναγκασμένοι να αποθηκεύουν το κρασί τους σε χώρους κάτω από το έδαφος.
Αφήνοντας τη φαντασία τους να κάνει θαύματα έχουν δημιουργήσει μερικούς εντυπωσιακούς χώρους. Ας τους ανακαλύψουμε!

Old School Ostentation: Βόσπορος, Τουρκία


Χτισμένο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με θέα τα Στενά της Κωνσταντινούπολης, αυτός ο χώρος αποθήκευσης της Focus Wine Cellars χρειάστηκε επτά μήνες για να κατασκευαστεί. Το κελάρι σε σχήμα U διαθέτει έναν θολωτό χώρο γευσιγνωσίας και είναι προσβάσιμο μέσω ενός τούνελ από το σαλόνι του αρχοντικού, ενώ διαθέτει 2000 μπουκάλια με σπάνια και εκλεκτά κρασιά. Ακολουθώντας τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, η θερμοκρασία, οι συνθήκες φωτισμού, καθώς και η μουσική ελέγχονται μέσω tablet ή ακόμη και εξ αποστάσεως από τον ιδιοκτήτη.

Neon Nights: κοντά στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία


Άλλο ένα κελάρι της Focus Wine Cellars στην παραδοσιακή αμπελουργική περιοχή της Τουρκίας, αυτή η φουτουριστική κάβα διαθέτει φιάλες που έχουν τοποθετηθεί σε καμπύλα γυάλινα ράφια με κρυφό φωτισμό LED. Φτιαγμένος για έναν από τους εξέχοντες επιχειρηματίες της χώρας, ο μοναδικός χώρος βρίσκεται στην “αίθουσα ψυχαγωγίας” της ιδιοκτησίας και φαίνεται ως ένας αινιγματικός κύλινδρος με σχισμές φωτός, που αλλάζουν χρώμα, ανάλογα με τις διαθέσεις του ιδιοκτήτη. Το φράγμα υδρατμών και η θερμομόνωση συνδυάζονται για να εξασφαλίσουν τις βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης για τα πολύτιμα κρασιά του.

Plush Practicalit: Spiral Cellars, Αγγλία


Έχοντας αναλάβει να διαμορφώσουν χώρους αποθήκευσης ποτών σε μερικές από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις του κόσμου, η εταιρεία Spiral Cellars δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο, που αρνείται να συμβιβαστεί σε θέματα αισθητικής. Το κελάρι κέρδισε τις εντυπώσεις και προτιμήθηκε από πελάτες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του σεφ Mark Hix, ο οποίος εγκατέστησε στον προσωπικό του χώρο την κατασκευή σε σχήμα σπιράλ, που προσφέρει χώρο για μέχρι και 1.870 φιάλες. Με τον τρόπο αυτό τα κρασιά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον κύριο χώρο του σπιτιού ή του εστιατορίου, διπλασιάζοντας την εξοικονόμηση χώρου.

Hospitality Haven: Huvafen Fushi Resort, Μαλδίβες


Το ιδιωτικό resort Huvafen Fushi στον Ινδικό Ωκεανό φιλοξενεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους αποθήκευσης κρασιού, που υπάρχουν στον κόσμο. Το Vinum βρίσκεται σε έναν υπόγειο χώρο και διαθέτει 6.000 φιάλες κλασικών και σύγχρονων ετικετών από την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική . Μία φορά την εβδομάδα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα πέντε πιάτων στο κελάρι δοκιμάζοντας διαφορετικά κρασιά και μαθαίνοντας τα πάντα για την προέλευση τους από ένα ειδικό σομελιέ. Τα μπουκάλια, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται μεταξύ 45 και 2000 δολαρίων φυλάσσονται σε χρυσές θήκες, που ξεκινούν από το δάπεδο και καταλήγουν στο ταβάνι.

Sky High Service: Radisson Blu Hotel Stansted, Αγγλία


Θυμίζοντας πιο πολύ ουρανοξύστη, παρά κάβα, η μοναδική ιδέα αποθήκευσης του ξενοδοχείου Radisson Blu Stansted είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό θέαμα, ανατρέποντας πλήρως την ιδέα των παραδοσιακών υπόγειων χώρων. Το ξενοδοχείο διαθέτει τον Wine Tower ως σημείο εστίασης των επισκεπτών του, προσφέροντας χιλιάδες μπουκάλια σε έναν φωτιζόμενο γαλάζιο πύργο. Μπορεί αυτός ο τρόπος αποθήκευσης να μην είναι ιδιαίτερα βολικός, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει με την τόλμη και την αισθητική του σχεδιασμού του.

The Fine Wine Shrine: Φράνκλιν, Τενεσί


Διαμορφωμένο στο σχήμα ενός μικρού καθεδρικού ναού, αυτό το υπερ - μοντέρνο κελάρι βρίσκεται σε ένα αρχοντικό του Τενεσί, ως μια υπενθύμιση των πανάρχαιων θρησκευτικών συσχετισμών με το κρασί. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του, από την Beckwith Interiors, αναμιγνύει τον φωτισμό LED με ένα σωληνοειδές μοτίβο, που χρησιμεύει στην αποθήκευση των μπουκαλιών. Ορατό μέσα από το διαφανές δάπεδο ενός από τους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου, το αρχοντικό που το φιλοξενεί είναι προς πώληση. Έτσι, αν έχετε 5 εκατομμύρια δολάρια, αυτό το ιερό με το καλό κρασί θα μπορούσε να γίνει δικό σας.
news.gr
Το Κέντρο Γονιδιώματος της Νέας Υόρκης όμως, όπως και άλλοι επιστήμονες που μελετούν τον καρκίνο, ζήτησε τη βοήθεια των υπολογιστών για να εξομαλύνει αυτό το δύσκολο μονοπάτι μεταξύ γενετικής και θεραπείας.
Όπως καταγράφεται σε άρθρο του καρτλ Τσίμερ στους New York Times, χρησιμοποιώντας τον υπερυπολογιστή Watson της IBM, που τα τελευταία χρόνια έχει «αφιερωθεί» στην ιατρική, ο δρ Ρόμπερτ Νταρνέλ και οι συνεργάτες του, θα προσπαθήσουν να προτείνουν εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με ένα θανάσιμο είδος καρκίνου του εγκεφάλου, γνωστού ως γλοιοβλάστωμα.
Ο Watson αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει για ιατρικές πληροφορίες σε περισσότερες από 23 εκατ. περιλήψεις επιστημονικών δημοσιεύσεων μέσα σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα.
Σε αυτή τη νέα έρευνα του Κέντρου Γονιδιώματος της Νέας Υόρκης, στην οποία θα συμμετέχουν αρχικά 20 ασθενείς, οι επιστήμονες συλλέγουν το γονιδίωμα από βιοψίες, το αποκωδικοποιούν και τροφοδοτούν τον υπερυπολογιστή Watson με αυτά τα στοιχεία.
Ο Watson στη συνέχεια θα εντοπίζει τις μεταλλάξεις, θα ανατρέχει στη ιατρική βιβλιογραφία, θα αναπτύσσει μια υπόθεση σχετικά με το πώς αυτές προκαλούν καρκίνο και θα καταλήγει σε μια λίστα φαρμάκων που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του ασθενούς.
Ορισμένα από αυτά τα φάρμακα μπορεί να στοχεύουν άμεσα στα καρκινικά κύτταρα, ενώ άλλα σε κύτταρα που «συνεργάζονται» με τα καρκινικά. Κάποια φάρμακα μπορεί να είχαν μελετηθεί για άλλους τύπους καρκίνων, ενώ άλλα να μην είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ στη θεραπεία του καρκίνου.
Μία ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων νευρολόγων και φαρμακολόγων αξιολογούν τα αποτελέσματα του Watson και παίρνουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το εάν θα χορηγηθεί κάποιο από αυτά τα φάρμακα στον ασθενή. Αντί οι ασθενείς λοιπόν να ξεκινούν τη θεραπεία με ένα μόνο φάρμακο, όπως συμβαίνει συνήθως, ο δρ Νταρνέλ ελπίζει ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη νέα έρευνα θα μπορούν να λαμβάνουν συγχρόνως έως και πέντε διαφορετικά φάρμακα. Όπως εξηγεί ο ίδιος, επειδή το γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου είναι μια θανατηφόρος ασθένεια, οι πρώτες ενδείξεις σχετικά με το εάν η μέθοδος αυτή παρατείνει τη ζωή των ασθενών δεν θα αργήσουν να φανούν.
Και ενώ αρκετοί επιστήμονες αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα πριν εκφράσουν γνώμη πάνω σε αυτό το εγχείρημα, σε γενικές γραμμές συμφωνούν ότι οι υπερυπολογιστές θα αποτελέσουν απαραίτητο εργαλείο στην κατανόηση του καρκινικού γονιδιώματος.

http://www.thestival.gr
Αρκετό χρόνο πήρε στον Σταύρο Μάνταλο για να γράψει στο φύλλο αγώνα όλα όσα υπέπεσαν στην αντίληψη του από αυτά που συνέβησαν την Τετάρτη στην Τούμπα, διότι το φύλλο αγώνα είναι τέσσερις σελίδες. Σε αυτό αναφέρει τους γαύρους που υπήρχαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων, όπως και τους πυρσούς, τα καπνογόνα που άναψαν, αλλά και το περιστατικό με την μπανάνα που πετάχτηκε στον Σαλίνο.
Σε ότι αφορά τους Μανιάτη και Κατσουράνη, οι οποίος αντίκρισαν την κόκκινη, τονίζει ότι αλληλοσπρώχθηκαν.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο η έδρα του ΠΑΟΚ θα κλείσει για κάποιες αγωνιστικές. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μίνιμουμ δύο αγωνιστικές. Μπορεί να φτάσει και τις τέσσερις, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να δώσει τρία ματς στην Τούμπα για τα play off, με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό κατά σειρά. Ίσως να υπάρξει και αφαίρεση τριών βαθμών. Τέτοια «καμπάνα» πέφτει όταν προκύπτει όταν η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο συνοδεύεται από βιαιοπραγίες ή φθορές. Επιπλέον, αν προκύψει σωματική βλάβη από ρίψεις αντικειμένων.
Πηγή: www.sport-fm.gr
Γιατί είναι θυμωμένα τα Angry Birds; Διαβάστε τι ρώτησε ο Ταγίπ Ερντογάν και ποια η απάντηση για τα Angry Birds.
Την εταιρία που ίδρυσε την πασίγνωστη εφαρμογή Angry Birds (θυμωμένα πουλιά) επισκέφτηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την παραμονή του στην Φινλανδία και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάικλ Χεντ.
Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η ερώτηση που αποφάσισε να απευθύνει ο Ερντογάν στον Χεντ για τα Angry Birds: «Γιατί τα πουλιά είναι θυμωμένα»;
«Γιατί αυτά τα πουλιά είναι θυμωμένα; Δεν έχει αυτό το γεγονός ένα αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά;» φέρεται να ρώτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για τα Angry Birds.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας απάντησε στον Ερντογάν ότι ο θυμός των Angry Birds δεν έχει αρνητική χροιά προς το παρόν, ενώ πρόσθεσε ότι τα πουλιά ήταν θυμωμένα με αυτούς που επιχείρησαν να κλέψουν τα αυγά τους.
Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την Hurriett, ο Ερντογάν είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, ενώ επισκέφτηκε και το κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

http://peiraxtiri.gr
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός θα είναι το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ με 3-0 (στην παράταση), και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, ανατρέποντας το 2-1 υπέρ των “ερυθρολεύκων” και πήρε την πρόκριση.
Διαβάστε: Στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 47ο λεπτό με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τζαβέλλα.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα, η οποία καθυστέρησε για 75 ολόκληρα λεπτά, καθώς τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, και ο διαιτητής Μάνταλος δεν επέτρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν επίσης αντικείμενα προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων, ενώ τοποθέτησαν και καφάσια με... ψάρια!

Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε πολλή ένταση στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μάνταλο να βάζει αρκετές φορές το χέρι στην τσέπη για να δείξει κίτρινες κάρτες στους παίκτες και των δύο ομάδων, ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου απέβαλε τους Κατσουράνη και Μανιάτη για μία μεταξύ τους “κοκορομαχία”.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Νάτχο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο τελικός ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 26 Απριλίου.
news.gr

Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ η Εκκλησία θα μάς συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας την Σταύρωση του Θεανθρώπου.
Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουμε στον ουρανό.

Το φοβερό όργανο της θανατικής καταδίκης, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο αίμα του Θεανθρώπου, γίνεται για εμάς τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προμήνυμα αιώνιας ζωής, το κλειδί του Παραδείσου.

Ο άνθρωπος ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά του Θεού - Πατέρα.

Συγκλονιστική είναι η υμνογραφία της εκκλησίας για την κορύφωση του Θείου Δράματος:

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.

Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν».

real.gr

Τις αλλαγές στην ''προσωπική κατάσταση'' των χρηστών του Facebook μελέτησε μια ομάδα ερευνητών επί τρία χρόνια και κατέληξε ότι οι περισσότεροι αλλάζουν το status τους από ''σε σχέση'' (ή παντρεμένος/η, αρραβωνιασμένος/η) σε ''ελεύθερος/η'', κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο.

Μελέτησαν μάλιστα τρεις ηλικιακές κατηγορίες: κάτω των 25, 25-44 και άνω των 44.
Τα συμπεράσματά τους ανάμεσα σε άλλα ήταν:
-ότι ο Ιούνιος είναι ο top μήνας των χωρισμών,
-η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τα Χριστούγεννα παρουσιάζουν τις περισσότερες νέες σχέσεις,
-το γνωστό ''Friday I'm in love'' δεν ισχύει αφού απ'όλες τις ημέρες της εβδομάδας, την Παρασκευή οι περισσότεροι ανακοινώνουν στο Facebook ότι είναι ''ελεύθεροι'', γεγονός το οποίο οι Jackson Gorham και Andrew T Fiore, που πραγματοποίησαν την έρευνα στις ΗΠΑ, σημαίνει ότι κάποιοι θέλουν να ενημερώσουν τους φίλους τους ενόψει του σαββατοκύριακου, ή ότι πολλοί προτιμούν απλά να χωρίσουν και να το ανακοινώσουν στο τέλος της εβδομάδας.

http://www.thestival.gr
Στα 1.350 ευρώ ορίστηκαν οι ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης για ένα ζευγάρι με  δύο παιδιά και στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται όλα τα έξοδα, από την διατροφή, τα έξοδα για φως, νερό τηλέφωνο, τα φροντιστήρια των παιδιών, τα έξοδα μετακίνησης, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Της Εφης Καραγεώργου

Το Κυβερνητικό συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, έδωσε τις  εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Τα ποσά που ανακοίνωσε αποτελούν  τον μπούσουλα ώστε ο δανειολήπτης να μπορεί να  διαπραγματευθεί με την τράπεζα ρύθμιση του δανείου του με καλύτερους όρους αποπληρωμής.
Θα πρέπει να σημειώσουμε  ότι για ένα ζευγάρι με 1 παιδί η ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης ορίζεται στα 1.126 ευρώ το μήνα, και με 3 παιδιά στα 1.568 ευρώ το μήνα. Ενώ για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά η ελάχιστη δαπάνη ορίζεται στα 537 ευρώ το μήνα.
Πιο συγκεκριμένα στις ελάχιστες δαπάνες   συνυπολογίζονται τα έξοδα διατροφής και ένδυσης, υπόδησης, το κόστος συντήρησης του σπιτιού (φως, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα), τα φροντιστήρια (περιλαμβάνονται και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί), τα έξοδα μετακίνησης, οι δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη, και αγορά διαρκών καταναλωτικών δαπανών.
Όπως ανακοινώθηκε από την 1 Ιανουαρίου 2015 οι  δανειολήπτες θα μπορούν, με βάση τα ποσά που ανακοινώθηκαν,  να επαναδιαπραγματεύονται με τις τράπεζες τις δόσεις των δανείων τους, σε συνδυασμό και με τις λύσεις που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο  Κώδικας Δεοντολογίας,  περιγράφει όλα τα βήματα και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούν τράπεζες και δανειολήπτες, προκειμένου να επαναφέρουν σε «ορθή» πορεία τα δάνεια.
Μεταξύ των άλλων προβλέπεται η καταβολή μικρότερης δόσης, μείωση του επιτοκίου, περίοδος χάριτος, προσωρινή αναβολή πληρωμής των δόσεων, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής. Προβλέπεται ακόμα και η διαμονή στο σπίτι που έχει αποκτηθεί με στεγαστικό, έναντι ενοικίου.

http://www.fpress.gr 
Σε κάποια στιγμή όλοι έχουμε βγάλει σε ένα σημείο του σώματός μας κάποια φουσκάλα, η οποία μαζεύει υγρό και ο πόνος είναι ιδιαίτερα έντονος. Ακόμα και όταν σπάσει η φουσκάλα εξακολουθεί να είναι ενοχλητική και να μας πονάει.

Δείτε μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε μόνοι σας, στο σπίτι, να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες.

-μια μικρή φουσκάλα σε μέγεθος αρακά, η οποία δεν έχει σπάσει ακόμα, είναι πιθανό να απορροφηθεί φυσικά από τον οργανισμό και να εξαφανιστεί. Αποφύγετε να σπάσετε μια φουσκάλα σε αυτό το μέγεθος.

-αν η φουσκάλα, έστω και μικρή, βρίσκεται σε σημείο του δέρματος που ασκείται πίεση (πχ στο πέλμα του ποδιού) τότε πρέπει να την προστατέψετε για να μην σπάσει. Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα σε σχήμα «ντόνατ» και κολλήστε το γύρω από την φουσκάλα. Αφήστε όσο είναι δυνατόν το σημείο αυτό εκτεθειμένο στον αέρα.

-αν η φουσκάλα είναι μεγάλη και σας πονάει πολύ, ίσως η καλύτερη λύση είναι να την αποστραγγίσετε. Βάλτε οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και με αυτό απολυμάνετε καλά μία καρφίτσα. Απαλά τρυπήστε με την καρφίτσα την φουσκάλα στην άκρη της και όχι στο κέντρο. Πιέσετε απαλά το υγρό να βγει από την τρύπα.

Αν η φουσκάλα έχει σχιστεί μόνη της (πχ από την τριβή του πέλματος στο παπούτσι) ή αν την έχετε αποστραγγίσει μόνοι σας, τότε:

-πλύνετε καλά το σημείο με σαπούνι και νερό, μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, ιώδιο ή άλλο απολυμαντικό

-μην αφαιρέσετε το «νεκρό» δέρμα στην επιφάνεια της φουσκάλας εκτός και αν είναι βρόμικο ή έχει σχιστεί και υπάρχει πύον από κάτω. Απαλά καθαρίστε το σημείο.

-χρησιμοποιήστε μια αντιβιοτική αλοιφή και έναν καθαρό επίδεσμο. Αν νιώσετε ότι το δέρμα κάτω απόν επίδεσμο «σας τρώει» ή προσέξετε ότι δημιουργείται εξάνθημα, μην χρησιμοποιήσετε άλλο την αλοιφή, καθώς μπορεί να ευθύνεται για το εξάνθημα.

-αλλάξτε τον επίδεσμο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και όσο κοιμάστε, αφαιρέστε τον τελείως.

Μην αποστραγγίσετε καμία φουσκάλα αν:

-είστε διαβητικοί, ή έχετε διαγνωστεί με ιό του HIV, καρκίνο ή κάποια καρδιακή ασθένεια, επειδή διατρέχετε κίνδυνο μόλυνσης

-πιστεύετε ότι η φουσκάλα είναι αποτέλεσμα κάποια μολυσματικής ασθένειας, όπως η ανεμοβλογιά, επειδή μπορεί να κολλήσετε κάποιο άλλο άτομο

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!