Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης, οι Τρεις Μάγοι και οι υπόλοιποι φύλακες των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων λαμβάνουν 8 εκατομμύρια γράμματα το χρόνο, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU), μια υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία εδρεύει στη Βέρνη.
 Αν  και η εποχή του Διαδικτύου έχει κάνει λιγότερο δημοφιλές το παραδοσιακό ταχυδρομείο, ο αριθμός των γραμμάτων των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.
Αν και τα γράμματα συχνά έχουν απλά διεύθυνση παραλήπτη "Άγιος Βασίλης, Βόρειος Πόλος" ή προς τον "Άγιο των Χριστουγέννων", οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όλου του κόσμου - από τη Βραζιλία έως την Φινλανδία και το Λίβανο- φροντίζουν τα γράμματα με τις ευχές των παιδιών να μην επιστρέφονται με την ένδειξη "χωρίς παραλήπτη".
Σε διάφορες χώρες μάλιστα, έχουν συσταθεί υπηρεσίες προκειμένου τα παιδιά να λαμβάνουν απαντήσεις στα γράμματά τους.
news.gr

Μια ιστορία την οποία δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, συγκλονίζει την Αυστραλία. Πρόκειται για μια 40μελή οικογένεια, που ζει απομονωμένη στις πεδιάδες, τα μέλη της οποίας προέρχονται αποκλειστικά από αιμομικτικές συνουσίες.

Στη θέα παραμορφωμένων παιδιών που δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν ή που δεν γνώριζαν τι σημαίνει μπάνιο και καθαριότητα, σοκαρίστηκαν ακόμα και οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η οικογένεια, ξεκίνησε πριν από τέσσερις γενιές, από δύο αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Με την ίδια τακτική πολλαπλασιάστηκε και σήμερα αριθμεί περίπου 40 μέλη που ζουν σε τροχόσπιτα ή αυτοσχέδια σπίτια, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Τα νεότερα μέλη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ένα μικρό αγόρι έχει σοβαρότατες κινητικές δυσκολίες και ψωρίαση, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι είναι κουφό ενώ δεν ξέρει να γράφει και να διαβάζει, ένα άλλο αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης.

Την ύπαρξη της οικογένειας ανακάλυψαν κάτοικοι ενός χωριού που βρίσκεται 30 περίπου χιλιόμετρα μακριά από τις πεδιάδες, λίγο έξω από το Σίδνεϊ, όπου ζει η οικογένεια. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία καθώς επίσης και η Πρόνοια.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το «Παιδικό Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας» και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τέτοιου είδους στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, αυτή τη φορά έγινε εξαίρεση. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι τα παιδιά ξεκινούσαν να έχουν σεξουαλικές συνευρέσεις από πολύ μικρή ηλικία, καθώς επίσης και ότι οι πατεράδες έκαναν σεξ με τις κόρες τους.

Δώδεκα παιδιά κάτω των 16 ετών βρίσκονται υπό την φροντίδα των ανθρώπων της πρόνοιας.

http://www.enikos.gr 
Αν κοιτάξετε την εντυπωσιακή φωτογραφία, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο στην άκρη του νερού με τέσσερα άτομα που παρακολουθούν το ηλιοβασίλεμα. Οι άνθρωποι πιθανώς δεν βλέπουν αυτό  την εικόνα, επειδή φαίνονται χαλαροί.
Προφανώς πατέντα για να μην κολάει πουθενά!

Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε για δεύτερη φορά στο «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έγινε ο τρίτος παίκτης που το κάνει στο Champions League.

Μπορεί η Σέλτικ να συνετρίβη από τους Μπλαουγκράνα στην Βαρκελώνη στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όμως ο Ελληνας επιθετικός έγραψε ιστορία τοποθετώντας το όνομά του δίπλα σε αυτά δύο παίκτών που έχουν αφήσει εποχή στη διοργάνωση την οποία έχουν μάλιστα κατακτήσει. Ο Sam πέτυχε το γκολ της τιμής (6-1) για τους Καθολικούς στον αγώνα της Τετάρτης (11/12) και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε βάρος της Μπαρτσελόνα σε δύο αγώνες στο Champions League.
Ο διεθνής άσος πέρυσι είχε ανοίξει το σκορ για την Σέλτικ στο «σπίτι» των Καταλανών σε ένα ματς το οποίο οι Σκωτσέζοι έχασαν (2-1) και έναν χρόνο μετά «χτύπησε» ξανά.
Κάτι ανάλογο έχουν κάνει μόνο οι Φρανκ Λάμπαρντ και Αντρέι Σεβτσένκο.
Διάβασε περισσότερα στο: Ξανά γκολ στην Μπάρτσα ο Σαμαράς | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Περιγραφή

Από τη Χριστουγεννιάτικη Γερμανική παράδοση.
Το Intrado θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης
To concept ενός compact crossover οχήματος θα παρουσιάσει η Hyundai, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη της κίνηση στη συγκεκριμένη και ταχέως αναπτυσσόμενη υπο-κατηγορία αμαξωμάτων, τον ερχόμενο Μάρτιο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, είναι το πρώτο που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Fluidic Sculpture.

Δημιουργήθηκε από την ευρωπαϊκή σχεδιαστική ομάδα της Hyundai, επικεφαλής της οποίας είναι ο αρχισχεδιαστής του τομέα της Kia, ο πολυτάλαντος Peter Schreyer.

Το όνομά του προέρχεται από την κάτω πλευρά της πτέρυγας των αεροσκαφών, ενώ το κυψελών καυσίμου compact crossover που θα δούμε στην ελβετική πόλη έχει αυξημένη αυτονομία έναντι του ix35 Fuel Cell (644 χιλιόμετρα, έναντι 594 εκείνου). 

Το Intrado υπόσχεται επίσης πως θα κατεβάσει τον χρόνο των 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 12,5 δευτερόλεπτα του ix35 FC.



Πηγή: 4troxoi.gr
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, των υπουργικών αποφάσεων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και των εγκυκλίων σχετικά με τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών.
Τη σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη.
Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναμένεται να θέσει το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της δια-δημοτικής κινητικότητας.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συζητήθηκε ο σχεδιασμός επερχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα για τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την ενδο-δημοτική κινητικότητα και την «οικονομική κατάρρευση» των δήμων.
Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει, ως μη αξιοκρατικές, τις διαδικασίες απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών και έχει υποστηρίξει ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της 29ης Νοεμβρίου 2013 «ως φαίνεται, μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση «ημετέρων»». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος «προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού παρακάμπτεται εντέχνως και το ΑΣΕΠ».

Πηγή: ΑΠΕ
Το υπουργείο Υγείας έλαβε την Πέμπτη την τελική έγκριση από την κυβέρνηση για 8.900 διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ.
Στον Οργανισμό θα παραμείνουν 1.100 άτομα. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες και τα φαρμακεία του νέου ΕΟΠΥΥ.
Πλέον, αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της κινητικότητας, ενώ ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τους γιατρούς για έναρξη διαλόγου.
Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινώσει την Παρασκευή την τελική της απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Την απόφαση για τη διαθεσιμότητα έλαβε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί, και ενέκρινε επιπλέον και την έκθεση για τη δημιουργία ενός δημόσιου ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή και όχι πάροχο υπηρεσιών υγείας.
aftodioikisi.gr
Η αποστολή Mars One θα είναι έτοιμη για εκτόξευση το 2018, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει έως το 2025 το ταξίδι (χωρίς επιστροφή, αφού θα γίνουν άποικοι) των πρώτων ερασιτεχνών αστροναυτών στον «κόκκινο πλανήτη»

Μία ολλανδική εταιρεία άρχισε την υλοποίηση του σχεδίου της να στείλει την πρώτη ιδιωτική ρομποτική αποστολή στον Άρη, σε ένα ταξίδι που φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο, σε επόμενο στάδιο, για τη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στο διάστημα. Στην πορεία το όλο εγχείρημα, για να χρηματοδοτηθεί, θα μετατραπεί σε κανονικό τηλεοπτικό «ριάλιτι σόου».

Η εταιρία Mars One ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να συνεργαστεί για την ομώνυμη αποστολή με δύο μεγάλες εταιρίες, την αμερικανική αεροναυπηγική Lockheed Martin και τη βρετανική εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων SSTL.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αποστολή Mars One θα είναι έτοιμη για εκτόξευση το 2018, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει έως το 2025 το ταξίδι (χωρίς επιστροφή, αφού θα γίνουν άποικοι) των πρώτων ερασιτεχνών αστροναυτών στον «κόκκινο πλανήτη». Η ρομποτική αποστολή θα δοκιμάσει την αναγκαία τεχνολογία και θα προλειάνει το έδαφος για την μετέπειτα επανδρωμένη αποστολή. Μεταξύ άλλων, θα διεξάγει πειράματα για τη δημιουργία νερού στην επιφάνεια του πλανήτη και θα δοκιμάσει τη συλλογή ηλεκτρικής ενέργειας από ειδικά πολύ λεπτά φωτοβολταϊκά πάνελ.

Η Lockheed έχει διαστημική εμπειρία από τη συνεργασία της με τη NASA και το όχημα που σχεδιάζεται να προσεδαφιστεί στον Άρη, θα κατασκευαστεί με πρότυπο το όχημα «Φοίνιξ» που έφθασε στον πλανήτη το 2008. Το όχημα αυτό, σύμφωνα με το BBC, τη βρετανική «Γκάρντιαν» και το «New Scientist», θα συνεργάζεται με ένα τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον γειτονικό πλανήτη και θα αποτελεί έτσι τον μόνιμο συνδετικό κρίκο για την επικοινωνία με τη Γη.

Αν το σχέδιο πετύχει, τότε θα ανοίξει μια νέα εποχή στην εξερεύνηση του διαστήματος αποκλειστικά από ιδιώτες, χωρίς την έως τώρα κρατική καθοδήγηση. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Mars One Μπας Λάνσντορπ, η ρομποτική αποστολή «θα είναι το πρώτο βήμα στο συνολικό σχέδιο μας για την εγκαθίδρυση μιας μόνιμης ανθρώπινης εγκατάστασης στον Άρη».

Το προϋπολογιζόμενο κόστος για την πρώτη ανθρώπινη αποστολή, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι όχι πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως άλλοι ειδικοί το θεωρούν υπερβολικά μικρό για ένα τόσο μεγαλεπήβολο στόχο. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος, σύμφωνα με το σχέδιο της Mars One, θα γίνει από πλούσιους φιλάνθρωπους, από επιχειρηματικούς χορηγούς και από την πώληση δικαιωμάτων (τηλεοπτικών κ.α.). Η εταιρία είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την αποστολή σε «ριάλιτι-σόου», που θα παρακολουθεί -χάρη στον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο γύρω από τον Άρη- κάθε βήμα των αστροναυτών.

Η ολλανδική εταιρία μάλιστα έκανε γνωστό ότι αν η πρώτη τετραμελής ανθρώπινη αποστολή υλοποιηθεί με επιτυχία, σκοπεύει να στέλνει τετραμελή πληρώματα στον Άρη κάθε δύο χρόνια (προφανώς με νέες δυνατότητες για τηλεοπτική αξιοποίηση του -επικίνδυνου- θεάματος). Κανείς από όλους αυτούς τους εθελοντές δεν θα γυρίσει πίσω στη Γη, αλλά όλοι θα απαρτίσουν την πρώτη εξωγήινη αποικία.

Ήδη η Mars Οne έχει λάβει πάνω από 200.000 αιτήσεις ενδιαφερομένων άνω των 18 ετών για την πρώτη αποστολή (κάθε αίτηση κοστίζει 75 δολάρια). Όσοι επιλεγούν για το δεύτερο γύρο αξιολόγησης, θα ενημερωθούν έως το τέλος του έτους (θα υπάρχουν συνολικά τέσσερα στάδια επιλογής).

Η εταιρεία μάλιστα προγραμματίζει να διαφημίσει την αποστολή της σε σχολεία και πανεπιστήμια μέσα από διαγωνισμούς, με στόχο οι νικητές να κερδίσουν μια θέση σε κάποια μελλοντική αποστολή. Ακόμα, όποιος θέλει από οπουδήποτε στον κόσμο, θα μπορεί να κάνει και την πιο μικρή χρηματική συνεισφορά στην αποστολή μέσω της πλατφόρμας Indiegogo.

Όμως μια ανθρώπινη αποστολή στον Άρη δε θα είναι παιχνιδάκι. Θα αντιμετωπίσει πολλαπλούς κινδύνους, όπως τα αυξημένα επιπέδα ακτινοβολίας καθ’ οδόν και πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη, την ασθενή βαρύτητα του Άρη που θα επιφέρει σημαντική απώλεια οστικής και μυϊκής μάζας στους αποίκους, καθώς και την μεγάλη ψυχολογική πίεση από την απομόνωση και τις τρομακτικές προκλήσεις του νέου περιβάλλοντος.

 O Αμερικανός φωτογράφος Art Wolfe έχει δημιουργήσει αυτό το πρότζεκτ με την ονομασία "Vanishing Act: Camouflage στη Φύση". Μπορείτε να εντοπίσετε τα ζώα σε αυτές τις φωτογραφίες;
Η οδήγηση είναι από εκείνα τα πράγματα που σε εξυπηρετούν απίστευτα, αλλά μπορούν και να σου προκαλέσουν μεγάλους μπελάδες!
Είναι ωραίο όταν έχεις μαζί σου το αυτοκίνητο για να το φορτώσεις με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, ή για να προλάβεις να φτάσεις σε ένα ραντεβού.

Δεν είναι όμως καθόλου ωραίο να είσαι κολλημένος στην κίνηση και φυσικά είναι ακόμη χειρότερη η ώρα που... πρέπει να του βάλεις βενζίνη.

Και μην ξεχνάμε και όλους εκείνους τους κανόνες που πρέπει να θυμάται ένας υποψήφιος οδηγός, προκειμένου να πάρει το δίπλωμα.

Ισχύουν όμως σε όλες τις χώρες οι ίδιοι νόμοι;

Εντάξει, σε γενικές γραμμές θα έλεγε κανείς πως ναι.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι νόμοι... που ο χαρακτηρισμός «περίεργοι» ίσως θα ήταν λίγος για να τους περιγράψει!

Διαβάστε μερικούς από αυτούς όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα visual.ly.

Για παράδειγμα, στην Αλάσκα κανείς δεν επιτρέπεται να αφήνει το σκύλο του να κάθεται στην... οροφή του αυτοκινήτου ενώ οδηγεί!

Στη Ρωσία είναι παράνομο να οδηγείς ένα... βρώμικο αυτοκίνητο!

Κρατηθείτε γιατί έρχεται το Τενεσί... όπου δεν επιτρέπεται κανείς να... πυροβολεί φάλαινες από το αυτοκίνητό του!

Στο Μόντρεαλ του Καναδά είναι παράνομο να κλείνεις το... δρομάκι που σε οδηγεί στο σπίτι σου.

Στη Βραζιλία αν γίνει τροχαίο δε γλιτώνουν από το αλκοτέστ, ούτε οι... νεκροί.

Όσοι έχουν μυωπία στην Ισπανία, πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα δεύτερο ζευγάρια γυαλιά στο αυτοκίνητό τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι ταξιτζήδες στο Hackney πρέπει να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα δεμάτι σανό και μια σακούλα με βρώμη!



Στη Σκανδιναβία είναι παράνομο να οδηγείς χωρίς να έχεις αναμμένα τα φώτα ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη Σερβία όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν κοτσαδόρο και τρία μέτρα σκοινί.

Στην Κύπρο δεν επιτρέπεται να πίνεις όταν οδηγείς... και δεν εννοούμε το αλκοόλ (φυσικά) αλλά ούτε και νερό!

Στη Νότια Αφρική προηγούνται τα... ζώα.

Αν είστε γυναίκα και οδηγείτε στη Σαουδική Αραβία... θα συλληφθείτε, είναι παράνομο!

Στην Κίνα απαγορεύεται να σταματήσει ένας οδηγός σε διάβαση.

Σύμφωνα με το νόμο, στην Ταϊλάνδη πρέπει όσοι οδηγούν να... φοράνε μπλούζα!

Στην Ιαπωνία αν λερώσεις κάποιον πεζό με λασπόνερα, αυτό συνεπάγεται μεγάλο πρόστιμο.

Στη Μανίλα, τέλος, δε μπορείς να οδηγείς το αυτοκίνητό σου τις Δευτέρες, αν η πινακίδα σου λήγει σε 1 ή 2.

Αποκαθιστούμε την πραγματικότητα για μερικούς κοινούς και διαδεδομένους μύθους που έχουν επικρατήσει για τη ζάχαρη, το λίπος, ακόμη και τα τηγανητά τρόφιμα, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές για καλύτερη υγεία.
Υπάρχουν αρκετοί διατροφικοί μύθοι που αναπαράγονται και επαναλαμβάνονται από περιοδικά ή τηλεοπτικές εκπομπές, είτε από στόμα σε στόμα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα τηγανητά φαγητά. Όλοι λένε πως κάνουν κακό, έτσι δεν είναι; Ε λοιπόν, όχι. Όταν οι ειδικοί διερεύνησαν κατά πόσον τα τηγανητά θα μπορούσαν να είναι υγιεινά, ανακάλυψαν ότι με τις σωστές προϋποθέσεις, τα τηγανητά μπορούν να είναι ωφέλιμα και δεν πρέπει να αποκλείονται εντελώς από μια υγιεινή διατροφή.

Διαβάστε για μερικούς ακόμη μύθους που έχουν επικρατήσει στον τομέα της διατροφής.

Μύθος νο 1: Η ζάχαρη είναι πάντα ένα βλαβερό πρόσθετο
Αλήθεια: Η ζάχαρη είναι απαραίτητη στην κουζίνα. Σκεφτείτε εκείνες τις συνταγές για κέικ, μπισκότα ή παγωτό και λάβετε υπόψη ότι και άλλες γλυκαντικές ουσίες όπως το «φυσικό» μέλι είναι βασικά επεξεργασμένη ζάχαρη και όλα μεταβολίζονται από το σώμα μας με τον ίδιο τρόπο. Η ζάχαρη εξισορροπεί επίσης τη γεύση σε υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να είναι κάπως άγευστα από μόνα τους.
Φυσικά, δεν πρέπει να το παρακάνετε. Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας προτείνουν να μην τρώμε περισσότερο από 10% των συνολικών θερμίδων μας σε ζάχαρη.
Μύθος νο2: Τα αυγά αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης μας
Αλήθεια: Η διαιτητική χοληστερόλη που βρίσκεται στα αυγά, έχει λίγη σχέση με την ποσότητα της χοληστερόλης στο σώμα μας
Η σύγχυση αυτή, εξηγείται ως εξής: Η ίδια λέξη, «χοληστερόλη», χρησιμοποιείται για να περιγράψει δύο διαφορετικά πράγματα. Η διαιτητική χοληστερόλη -τα λιπαρά μόρια σε ζωικά τρόφιμα όπως τα αυγά- δεν επηρεάζει σημαντικά το ποσό της χοληστερόλης που κυκλοφορεί στο αίμα μας.

Το σώμα μας δημιουργεί τη δική του χοληστερόλη, γι’ αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερα από αυτήν των τροφών.
Αντ’ αυτού, εκείνα που ενισχύουν το μηχανισμό δημιουργίας χοληστερόλης του σώματός μας, είναι ορισμένα κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Τα αυγά περιέχουν σχετικά μικρές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει περίπου 1,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Έτσι, το να αποκλείσετε τα αυγά από τη διατροφή σας, δεν είναι και τόσο έξυπνη ιδέα, καθώς πρόκειται για μια πλούσια πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων.
Μύθος νο3: Όλα τα κορεσμένα λίπη, αυξάνουν τη χοληστερόλη του αίματος
Αλήθεια: Νέες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα κορεσμένα λίπη δεν το κάνουν. Εκεί λοιπόν που έχετε πειστεί ότι μόνο τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λίπη (όπως εκείνα που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και τα καρύδια), είναι ωφέλιμα, έρχεται μια νέα έρευνα να αμφισβητήσει αυτό που οι περισσότεροι επαγγελματίες της υγείας ισχυρίζονταν μέχρι τώρα: ότι όλα τα κορεσμένα λίπη είναι βλαβερά.
Οι ερευνητές εδώ και καιρό γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά είδη κορεσμένων λιπών και αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τον οργανισμό μας όταν καταναλώνονται. Το στεαρικό οξύ, ένα είδος κορεσμένου λίπους που βρίσκεται φυσικά στο κακάο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρέατα και τα πουλερικά, αλλά και στο φοινικέλαιο και στο έλαιο της καρύδας, δεν έχει βλαβερή, LDL χοληστερόλη, αλλά ενισχύει ευεργετικά τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης.

Το να προτιμάμε λοιπόν τροφές όπως η καρύδα και η σοκολάτα, που περιέχουν στεαρικό οξύ, μπορεί τελικά να είναι πιο υγιεινό από ό, τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Μύθος νο 4: Το μοναδικό φιλικό για την καρδιά ποτό με αλκοόλ, είναι το κόκκινο κρασί
Αλήθεια: Μπύρα, κρασί και άλλα ποτά, παρέχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία. Το λεγόμενο… γαλλικό παράδοξο πρόβαλε το κόκκινο κρασί ως ωφέλιμο για την υγεία και οι ερευνητές θεώρησαν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι αυτά που μας προστατεύουν από την καρδιακή νόσο.
Μια πιο πρόσφατη έρευνα ωστόσο, έδειξε ότι δεν είναι τα αντιοξειδωτικά η… απάντηση. Το αλκοόλ -η αιθανόλη- αυξάνει τα επίπεδα της προστατευτικής HDL ή καλής χοληστερόλης, που βοηθά στην προστασία από τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και μειώνει τους πηκτικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή προσβολή και στα εγκεφαλικά επεισόδια.
Οποιοδήποτε είδος ποτού περιέχει αλκοόλ, όταν καταναλώνεται με μέτρο, βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας!

Μύθος νο 5: Τα τηγανητά φαγητά είναι πάντα βλαβερά
Αλήθεια: Τα υγιεινά τηγανητά φαγητά, δεν είναι σχήμα οξύμωρο. Ακούστε τι σημαίνει τηγάνισμα: Όταν το φαγητό εκτίθεται σε καυτό λάδι, η υγρασία στο εσωτερικό του βράζει και ωθείται προς την επιφάνεια και στη συνέχεια βγαίνει στο λάδι. Καθώς η υγρασία φεύγει, δημιουργεί ένα εμπόδιο, ελαχιστοποιώντας την απορρόφηση λαδιού όταν το τηγάνισμα γίνεται σωστά.

Επιπλέον, το λίγο λάδι που διαπερνά την επιφάνεια του τροφίμου, δημιουργεί μια τραγανή, νόστιμη κρούστα. Για να εμποδίσουν τις τροφές να απορροφήσουν πολύ λάδι, τηγανίστε τες σωστά, όπως απαιτεί κάθε συνταγή. Για τις περισσότερες τροφές, οι 190 βαθμοί κελσίου, είναι η βέλτιστη θερμοκρασία.

Οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν την απορρόφηση λαδιού. Μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο και να στραγγίζετε τα τηγανισμένα τρόφιμα σε μια χαρτοπετσέτα για ένα ή δύο λεπτά πριν τα φάτε.

http://www.clickatlife.gr
Χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για την τύχη των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ότι θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από αναφορά των σχολικών φυλάκων Βόλου με την οποία διαμαρτύρονται ότι ενώ εδώ και 13 χρόνια προσφέρουν σημαντικό έργο στη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στην προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς παράγοντες και διαθέτουν αρκετό χρόνο στην επιστασία των σχολείων, καταργήθηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αν και την ίδια στιγμή δρομολογείται η πρόσληψη επιστατών μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο Κ.Αρβανιτόπουλος επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των σχολικών φυλάκων ότι δρομολογείται η αντικατάστασή τους, το οποίο σημαίνει ότι θα χάσουν οριστικά τη δουλειά τους.

Η διαθεσιμότητα για τους σχολικούς φύλακες ξεκίνησε την 13η Ιουλίου του 2013 και λήγει στις 23 Μαρτίου του 2014. Στο διάστημα αυτών των 8 μηνών οι σχολικοί φύλακες θα παίρνουν το 75% του μισθού τους – ο οποίος κατά μέσο όρο είναι γύρω στα 680 ευρώ καθαρά το μήνα – και στη συνέχεια θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση εάν δεν έχουν βρει άλλη θέση απασχόλησης στο Δημόσιο.

Μέχρι τώρα έχουν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους αναγνωριστεί τουλάχιστον μία πενταετία ασφάλισης, στα πλαίσια δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες που εργάστηκαν ανασφάλιστοι την περίοδο 2001-2005, για να μπορέσουν 700 έως 800 από αυτούς που πλησιάζουν τα 60 χρόνια να βγουν στη σύνταξη έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης. Αλλά ούτε καν αυτό δεν είναι οριστικοποιημένο. Από εκεί και πέρα τους έχει ειπωθεί ότι θα απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (ως τραυματιοφορείς και ως φύλακες κρατουμένων) αλλά ούτε συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων έχει προσδιοριστεί ούτε διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί.

http://aftodioikisi.gr 
Μέχρι το 1989 η μπίρα.............................................................
Οι σχολικοί φύλακες καταργήθηκαν, οι επιστάτες έρχονται. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από αναφορά των σχολικών φυλάκων Βόλου με την οποία διαμαρτύρονται ότι ενώ εδώ και 13 χρόνια προσφέρουν σημαντικό έργο στη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στην προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς παράγοντες και διαθέτουν αρκετό χρόνο στην επιστασία των σχολείων, καταργήθηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αν και την ίδια στιγμή δρομολογείται η πρόσληψη επιστατών μέσω του ΕΣΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ειδικά μεταξύ των νέων, αντανακλάται στο πλήθος των ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση στον ΟΤΕ.

Πάνω από 18.000 βιογραφικά απέστειλαν οι ενδιαφερόμενοι στον ΟΤΕ προκειμένου να αξιολογηθούν για την κάλυψη 390 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, ο αριθμός των βιογραφικών που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα δημιουργούσε μια αναλογία περίπου 50 υποψηφίων για κάθε θέση εργασίας. Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή και όλοι αναμένουν ότι ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΤΕ, τεράστιος διαγκωνισμός υποψηφίων σημειώνεται στην κατηγορία των στελεχών που θα προσληφθούν για τις εταιρικές πωλήσεις. Ο ΟΤΕ θέλει να προσλάβει 10 εταιρικούς πωλητές και οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχαν ξεπεράσει τις 5.000. Υπήρχε δηλαδή μια αναλογία 500 υποψηφιοτήτων για κάθε προτεινόμενη θέση εργασίας. Η αναλογία αυτή καταδεικνύει τη δραματική κατάσταση απασχόλησης που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπου μια στρατιά στελεχών έχει πλέον βρεθεί στον δρόμο, μετά την απότομη διόγκωση της αγοράς μέχρι το 2008 και την ύφεση που ακολούθησε από εκεί κι έπειτα.

Αλλά και στην κατηγορία πωλητών λιανικής που θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας σε καταστήματα του ΟΤΕ εμφανίζεται μεγάλος διαγκωνισμός. Για καθεμιά από τις 100 θέσεις εργασίας εμφανίζονται 90 υποψήφιοι. Τέλος, για την κάλυψη 280 θέσεων τεχνικών πεδίου, όπως τους ονομάζει ο ΟΤΕ, υπήρχαν 4.300 υποψήφιοι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για θέσεις οι οποίες αμείβονται με τον βασικό μισθό, δηλαδή τα 584 ευρώ.

http://www.enikos.gr 
Τετράμηνη ανάσα σε 75.000 νέους ανέργους αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, που θα τρέξει από το 2014.

Τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν για τον σκοπό αυτόν εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 500 εκ. ευρώ μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους .

Ήδη 35.000 ευρώ νέοι άνεργοι ηλικίας έως  29 ετών έχουν εδώ και λίγους μήνες την δυνατότητα να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας μέσα από κατάρτιση σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και εν συνεχεία τετράμηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της επιλογής τους, παίρνοντας για το διάστημα αυτό 2.700 ευρώ ο καθένας.

http://aftodioikisi.gr 
Πηγαίνει μία γυναίκα στον γυναικολόγο…

- Κυρία μου έχω μείνει άναυδος! Μα καλά πώς γίνεται να είστε παρθένα μετά από τέσσερις συζύγους;

- Απλό γιατρέ μου…
Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι έγιναν γνωστοί και οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην κλήρωση που θα γίνει τη Δευτέρα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ, Μπάγερν, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.







1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2.Ρεάλ Μαδρίτης
3.Μπάγερν Μονάχου
4.Τσέλσι
5. Ντόρτμουντ
6.Ατλέτικο Μαδρίτης
7.Μπαρτσελόνα


 http://www.enikos.gr
Με τον χειμώνα να έχει αρχίσει και τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη, μοιάζει ολοένα πιο δύσκολο να διατηρηθεί κανείς ζεστός και υγιής.

Έλληνες και ξένοι ειδικοί έχουν μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν - και ορισμένες είναι εντελώς απρόσμενες.

* Να πίνετε ροφήματα χωρίς καφεΐνη. Αν και ένας καυτός καφές μοιάζει ιδανική συντροφιά για την πρωινή διαδρομή προς τη δουλειά, αν έχει καφεΐνη θα σας κάνει να χάσετε σωματική θερμότητα.

«Η καφεΐνη εμποδίζει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες», λέει ο δρ Έντι Χάλονερ, αγγειοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lewisham, στο Λονδίνο. «Αν, λοιπόν, κάποιος είναι έξω στο κρύο και πίνει έναν καυτό καφέ, θα νιώσει πιο γρήγορα ότι κρυώνει».

* Μην φοράτε μάλλινο σκούφο. Το 30% της απώλειας της σωματικής θερμότητας συμβαίνει από το κεφάλι, γι’ αυτό και μία από τις πάγιες συμβουλές των ειδικών για την προστασία από το κρύο είναι να φοράμε έναν σκούφο. Ωστόσο, ο δρ Άντριου Καμιλέρι, χειρουργός-ωτορινολαρυγγολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νότιου Μάντσεστερ, συνιστά ο σκούφος αυτός να μην είναι μάλλινος.

«Ο ιδανικός σκούφος του χειμώνα πρέπει να αποτελείται από συνθετικό υλικό, όπως το φλις, και όχι από φυσικό, όπως το μαλλί», λέει. «Τα συνθετικά υλικά παρέχουν καλύτερη μόνωση του κεφαλιού από το κρύο, καθώς “παγιδεύουν” τον αέρα ανάμεσα στον σκούφο και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο παγιδευμένος αέρας να δρα ως πρόσθετη μόνωση». Φροντίστε, επίσης, ο σκούφος σας να καλύπτει και τα αυτιά σας, τα οποία είναι λεπτά και με μεγάλη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν την απώλεια θερμότητας.

* Να αναπνέετε από το μύτη. Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους, φροντίστε να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Όπως εξηγεί ο δρ Καμιλέρι, η μύτη και τα ιγμόρια διηθούν και ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν, όμως, αναπνέουμε από το στόμα, μηχανισμός θέρμανσης του αέρα δεν υπάρχει.

* Μην βάζετε τα χέρια στις τσέπες. Αν και το ένστικτο μας ωθεί να βάζουμε τα χέρια στις τσέπες όταν περπατάμε σε υπαίθριους χώρους το χειμώνα, ο κ. Τιμ Χάτσφουλ, από τη Βρετανική Χειροπρακτική Εταιρεία (BCA) λέει πως αυτό δεν μας βοηθάει καθόλου να ζεσταθούμε.

«Όταν τα χέρια ταλαντεύονται ελεύθερα στα πλάγια του σώματος, οι μύες γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή αίματος σε αυτά και να παράγεται σωματική θερμότητα», εξηγεί.

Φροντίστε λοιπόν να φοράτε γάντια, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να έχετε τα χέρια στις τσέπες.

* Να τρώτε πρωτεΐνες. Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης για να διασπάσει την τροφή και να μεταβολίσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της. Η πέψη διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα, με την ποσότητα της παραγόμενης θερμότητας να εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος της τροφής και τις θερμίδες που περιέχει.

Όπως εξηγεί η κλινική διαιτολόγος δρ Σάρα Σένκερ από το Λονδίνο, η πέψη των πρωτεϊνών (όπως τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια) και ακολούθως των υδατανθράκων (όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί, το ρύζι και τα δημητριακά) παράγει περισσότερη θερμότητα απ’ ό,τι η πέψη των λιπών.

Πρακτικά και για την ελληνική πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως φασολάδα και σούπες αποτελούν δύο από τις καλύτερες επιλογές μας για το κρύο.

«Η φασολάδα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε υδατάνθρακες και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι προτείνεται σε όλα τα ορεινά χωριά της Ελλάδας ως μέσον θερμάνσεως», λέει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ).

«Για τους ίδιους λόγους, άλλες εξίσου καλές επιλογές είναι η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα και γενικώς κάθε σούπα που περιέχει συνδυασμό των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών. Αντιθέτως, οι τηγανητές πατάτες με μπριζόλα θα μας ζεστάνουν πολύ λιγότερο, διότι περιέχουν πολλά λίπη».

Για ακόμα περισσότερη θερμογένεση, καλό είναι να προσθέτετε στις σούπες σας καυτερή πιπεριά (τσίλι) ή μαύρο πιπέρι, που εντείνουν ακόμα περισσότερο τη θερμογένεση, όπως λέγεται επιστημονικά η παραγωγή θερμότητας.

Το πρωί, εξάλλου, μην παραλείψετε το γάλα ή το γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως (πέπτονται πιο αργά απ’ ό,τι τα κοινά). Για ακόμα περισσότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, προσθέστε λίγα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς, ή αγοράστε έτοιμα δημητριακά ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς.

* Αποφύγετε το αλκοόλ. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το αλκοόλ όχι μόνον δεν θερμαίνει τον οργανισμό, αλλά προκαλεί διαστολή των αγγείων, λέει η κυρία Σταματάκη. Έτσι, «λίγη ώρα έπειτα από την κατανάλωσή του αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και έτσι κρυώνουμε περισσότερο», προσθέτει.

* Προσέξτε τη θερμοκρασία στους κλειστούς χώρους. Για να αποφύγετε τις επιθέσεις του κρύου όταν βγαίνετε έξω, φροντίστε να διατηρείτε την θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στους 18 έως το πολύ 20 βαθμούς Κελσίου, συνιστά ο δρ Τζων Σκερ, αγγειοχειρουργός στο Νοσοκομείο του UniversityCollege του Λονδίνου (UCL).

Όπως εξηγεί, όταν η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους είναι μεγαλύτερη από αυτήν, η απότομη έκθεση στο κρύο του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του σώματος, οι οποίες με τη σειρά τους ανοίγουν τον δρόμο στο σύνδρομο Ρεϊνώ.

Το σύνδρομο αυτό προκαλεί παροδικούς σπασμούς των αιμοφόρων αγγείων που εκτίθενται στο κρύο, με συνέπεια τα χέρια και τα πόδια να «στραγγίζουν» από τοαίμα, να παγώνουν, να αποκτούν μπλε-μαβί χρώμα και να πονάνε.

* Να ζεσταίνετε τα παπούτσια σας. Όταν κάνει κρύο, τα πόδια είναι το σημείο του σώματος που θερμαίνονται πιο δύσκολα απ’ όλα, επειδή το σώμα μειώνει την ροή αίματος στα άκρα για να στέλνει περισσότερο στα ζωτικά όργανα.

Το πρόβλημα αυτό μπορείτε να επιλύσετε αφήνοντας τα παπούτσια σας για λίγα λεπτά δίπλα σε κάποιο θερμαντικό σώμα, κατά τον δρα Μάικ Ο’Νιλ, ποδίατρο στον δημόσιο νοσηλευτικό οργανισμό Barts Health NHS Trust, στο ανατολικό Λονδίνο. Όπως εξηγεί, όταν φοράμε τα παπούτσια μας ζεστά, είναι πιθανότερο να παραμείνουν ζεστά, θερμαίνοντας έτσι και το σώμα. Φροντίστε μόνο να τα έχετε το νου σας, όση ώρα τα έχετε δίπλα στη σόμπα ή το τζάκι.

* Μην απομονώνεστε. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο έδειξε ότι η κοινωνική απομόνωση εντείνει το αίσθημα του ψύχους, ενώ αντιθέτως οι κοινωνικές επαφές μάς κάνουν να νιώθουν πιο ζεστοί.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι εθελοντές που συμμετείχαν έλεγαν πως η θερμοκρασία στο χώρο όπου βρίσκονταν ήταν πιο χαμηλή όταν θυμόντουσαν εποχές που ήσαν μόνοι απ’ ό,τι όταν ανακαλούσαν στη μνήμη τους στιγμές που περνούσαν καλά με φίλους τους.

Αν και δεν είναι γνωστός ο μηχανισμός που μας ωθεί να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την θερμοκρασία όταν είμαστε μόνοι απ’ ό,τι όταν είμαστε με παρέα, ο ψυχίατρος δρ Γιαν Γουάιζ, από το Λονδίνο, πιστεύει ότι η καλή παρέα αποσπά την προσοχή μας από το κρύο και γεννά θετικά συναισθήματα που ζεσταίνουν και το σώμα μας.

* Κάνετε μερικές ασκήσεις πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αν το σπίτι σας είναι παγωμένο το πρωί, μην σηκωθείτε από το ζεστό κρεβάτι σας πριν κυκλοφορήσει καλά το αίμα στο σώμα σας και αρχίσει η παραγωγή θερμότητας από τον οργανισμό.

Για να το επιτύχετε αυτό, κάνετε μερικές απλές ασκήσεις εν όσω είστε ακόμα κουκουλωμένοι, συνιστά η φυσιοθεραπεύτρια Σάμι Μάργκο, από το Λονδίνο. Αρχίστε κινώντας τα δάκτυλα των ποδιών σας πάνω-κάτω 20 φορές και εν συνεχεία κάνετε περιστροφές των αστραγάλων 10 φορές προς κάθε κατεύθυνση. Όταν τελειώσετε αυτή την άσκηση, σφίξτε και χαλαρώστε τους μηρούς σας 10 φορές, πριν επαναλάβετε την ίδια άσκηση με τους γλουτούς σας.

Πηγή: tanea.gr

Για όσους δεν φοβούνται τα ύψη, το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ευχάριστο, εκτός αν το... χαλάσουν ενοχλητικοί συνταξιδιώτες.

Σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δημοσίευσε το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Expedia.com., "Οι Αδιάφοροι Γονείς" είναι ο απεχθέστερος τύπος συνταξιδιώτη σε αεροπλάνο και ακολουθούν "Αυτός που Κλωτσάει από το Πίσω Κάθισμα", "Ο Βρωμερός Επιβάτης" και "Ο Πιωμένος",

Την λίστα συνέταξε η εταιρεία συμβούλων Northstar, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για αυτά που ενόχλησαν περισσότερο 1.001 Αμερικανούς σε ένα ταξίδι τους με αεροπλάνο την τελευταία πενταετία.

Από τους ερωτηθέντες, το 63% απάντησε ότι "ενοχλείται συχνά" από τους γονείς που ταξιδεύουν μαζί με τα ζωηρά παιδιά τους με το 59% όσων είναι κάτω των 35 ετών να απαντούν ότι θα πλήρωναν ακριβότερο εισιτήριο, αν οι αεροπορικές εταιρείες έδιναν αυτή τη δυνατότητα, για να καθίσουν σε ειδικά ήσυχα τμήματα του χώρου επιβατών του αεροσκάφους.
Δεν είναι μόνο το κλάμα και οι φωνές των παιδιών που ενοχλούν πολλούς επιβάτες, αλλά και οι φλύαροι συνεπιβάτες τους. Το 73% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι νιώθουν "τρόμο" όταν κάθονται δίπλα σε φλύαρους.
newsit.gr


Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχουν νόμοι σε ακόμη σε ισχύ που, παρότι κανείς δεν τους εφαρμόζει ποτέ γιατί απλώς είναι άχρηστοι…
Perierga.gr -  Γελοίοι νόμοι
  • Στο Μισούρι είναι παράνομο να οδηγείς, έχοντας στο όχημα μια αρκούδα σε κλουβί
  • Στο Μέιν, είναι παράνομο να έχεις χριστουγεννιάτικα στολίδια μετά τις 14 Ιανουαρίου
  • Στο Νιου Τζέρσι, είναι παράνομο να φοράς αλεξίσφαιρο γιλέκο όταν διαπράττεις έγκλημα
  • Στη Νεβάδα είναι παράνομο για έναν άνθρωπο να αγοράσει ποτά για περισσότερα από 3 άτομα ταυτόχρονα
  • Στο Γουινσκόνσιν είναι παράνομο να σερβίρεις υποκατάστατα βουτύρου σε δημόσιες φυλακές
  • Στο Νιου Τζέρσι, κάποιος που έχει καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν μπορεί να διαθέτει πινακίδες με τα αρχικά του
  • Στη Βόρεια Ντακότα, η μπίρα και οι ξηροί καρποί δεν μπορούν να σερβιριστούν ταυτόχρονα σε οποιοδήποτε μπαρ ή εστιατόριο
  • Στην Αλάσκα, απαγορεύεται αυστηρά να ξυπνήσεις μια αρκούδα που κοιμάται για να βγάλεις φωτογραφία
  • Στη Νότια Καρολίνα, πρέπει να έχεις κλείσει τα 18 για να μπορέσεις να παίξεις ποδοσφαιράκι
  • Στο Μίσιγκαν, κάθε πολίτης άνω των 12 ετών μπορεί να κατέχει πιστόλι, εφόσον βέβαια δεν έχει καταδικαστεί πρωτίστως
  • Στο Άινταχο είναι παράνομο για έναν άνδρα να προσφέρει στην αγαπημένη του ένα κουτί με γλυκά βάρους μεγαλύτερο από 16 κιλά
  • Στη Βόρεια Καρολίνα, το τα παιχνίδια Μπίνγκο δεν επιτρέπεται να διαρκέσουν πάνω από 5 ώρες
  • Στο Κονέκτικατ είναι παράνομο να διασχίσεις ένα δρόμο με τα χέρια
  • Στη Λουισιάνα επιβάλλεται πρόστιμο 500 δολαρίων σε όποιον στέλνει πίτσα σε κάποιον χωρίς να την έχει παραγγείλει
  • Στο Οχάιο είναι παράνομο να μεθύσεις ένα ψάρι
  • Στην Αριζόνα, απαγορεύεται να έχεις πάνω από 2 δονητές
perierga.gr

Στις 12 Δεκεμβρίου 1959 γίνονται προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, όπου ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με 66,29% γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την επίσημη ανακήρυξή της, τον Αύγουστο του 1960.

627 - Μάχη της Νινευή. Ο στρατός του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ηράκλειου νικά τους Πέρσες.

1820 - Οι Σουλιώτες ξαναγυρίζουν στην Πατρίδα τους μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά και παίρνουν μαζί του μέρος στον πόλεμο αυτού με το Σουλτάνο.

1901 - Πρώτη ασύρματη τηλεγραφική μετάδοση διαμέσου του Ατλαντικού από τον Γουλιέλμο Μαρκόνι.

1925 - Ο Ρεζά Παχλαβί καταλαμβάνει την εξουσία στο Ιράν και ανακηρύσσεται Σάχης.

1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ουγγαρία και η Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ. Η Ινδία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ιαπωνία.

1959 - Γίνονται προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, όπου ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με 66,29% γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την επίσημη ανακήρυξή της, τον Αύγουστο του 1960.

1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

1969 - Η Ελλάδα κάτω από την δικτατορία των συνταγματαρχών, αποπέμπεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

http://www.enikos.gr 
Ο σημαντικότερος λόγος που τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας περνά από τα φτερά των πουλιών δημιουργεί μια μικρή αεροδυναμική ανυψωτική δύναμη πίσω από το καθένα, διευκολύνοντας τις πτητικές επιδόσεις. Γι’ αυτό κάθε πουλί πετά ελαφρώς ψηλότερα από αυτό που προηγείται.
Perierga.gr - Πουλιά σε σχηματισμό V
Ένα πουλί που θα απομακρυνθεί από το σχηματισμό, θα υποστεί μεγαλύτερη αντίσταση από τον αέρα. Ο ενδιάμεσος χώρος που βρίσκεται στα δύο σκέλη του V θεωρείται πλεονεκτική θέση, αλλά το σμήνος δεν ανέχεται τα πουλιά που θα προσπαθήσουν να εισχωρήσουν εκεί.
Οι μόνιμοι κρωγμοί και η συνεχής ανταλλαγή ηχητικών μηνυμάτων από τα πουλιά που βρίσκονται πίσω προς αυτά που προηγούνται, πρέπει να ερμηνευθούν και ως ανάγκη εκδίωξης των «λαθρεπιβατών».
Perierga.gr - Πουλιά σε σχηματισμό V
Ένας άλλος λόγος, είναι ο έλεγχος του ενός από το άλλο, καθώς η θέση κάθε πουλιού στο σχηματισμό αντιπροσωπεύει και την αντίστοιχη στην ιεραρχία της ομάδας.
Το 2001, Γάλλοι επιστήμονες μέτρησαν τους καρδιακούς παλμούς πελεκάνων που είχαν εκπαιδευτεί να πετούν πίσω από ένα πλοίο ή ένα αεροπλάνο. Οι μετρήσεις κατέδειξαν πως τα πουλιά σε σχηματισμό V καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Όπως διαπιστώθηκε, χτυπούσαν αραιότερα τις φτερούγες τους, απολαμβάνοντας τον περισσότερο χρόνο την αιώρησή τους.
Perierga.gr - Πουλιά σε σχηματισμό V
Πηγή: newsbomb.gr

Για ψώνια στο Λονδίνο! Αν δεν έχετε ζήσει μέχρι τώρα αυτή τη μοναδική εμπειρία, ήρθε η ώρα να το τολμήσετε!

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στο Λονδίνο, δεν υπάρχει ενιαίο ύφος ή μορφή. Τα μαγαζιά εδώ είναι ένα εντυπωσιακό συνονθύλευμα, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από vintage ρούχα και έπιπλα αντίκες, μέχρι την τελευταία λέξη της μόδας.
Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ανακάλυψε και μας παρουσιάζει τα δέκα πιο ενδιαφέροντα καταστήματα της πόλης, που δεν πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμα των αγορών σας.

James Smith & Sons


Ακόμα και κάποιος που γνωρίζει ελάχιστα για την βρετανική κουλτούρα, γνωρίζει ότι οι ομπρέλες είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ζωής των Βρετανών.
Οι ομπρέλες James Smith & Sons είναι για την προστασία από τη βροχή, ότι είναι και η Rolls Royce στην οδήγηση.
Λειτουργώντας από το 1830, αυτό το όμορφο παλιό μαγαζί είναι ασφυκτικά γεμάτο με μπαστούνια και ομπρέλες σε κάθε σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Κάντε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας και νιώστε την αύρα του λονδρέζικου στυλ να σας κατακλύζει.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Μια ομπρέλα φτιαγμένη ειδικά για σας, με σκαλιστή ξύλινη λαβή. (269 ευρώ)
Info
53 New Oxford Street james-smith.co.uk

Sunspel


Η πιο πρόσφατη βρετανική μάρκα, που επαναπροσδιόρισε το στυλ της, είχε μια μικρή βοήθεια απο τον πράκτορα 007.
Το δέκατο ένατο αιώνα, η Sunspel είχε τη φήμη εφοδιασμού της αυτοκρατορίας με υψηλής ποιότητας βαμβακερά εσώρουχα. Μέχρι το 2008 πέρασε μια περίοδο παρακμής, μέχρι που η βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγος, Lindy Hemming, πρότεινε στο κατάστημα να σχεδιάσει ένα μπλουζάκι πόλο, για τον Bond Daniel Craig στην περίφημη ταινία Casino Royale.
Από τότε, το κατάστημα σχεδιάζει και πουλά όλα τα εσώρουχα και T -shirts, με τα οποία η Hemming λέει ότι μοιάζει “σέξι και ευτυχισμένη”.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Το Riviera Polo shirt, το μπλουζάκι πόλο – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού (89 ευρώ)
Info
40 Old Compton Street www.sunspel.com

Truefitt and Hill


Με την πρώτη ματιά αυτό το κατάστημα θυμίζει μουσείο με είδη ξυρίσματος. Είναι, όμως, κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, αφού διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους κομμωτές και αρωματοποιούς του κόσμου και φιγουράρει στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο κουρείο του κόσμου.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι κολόνιας West Indian με 47 ευρώ ή ένα ασημένιο σετ ξυρίσματος, που περιλαμβάνει βούρτσα φτιαγμένη από ασβό με 239 ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε και την ανάγκη σας για καλλωπισμό.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Παραδοσιακό σαπούνι ξυρίσματος σε ξύλινο μπολ (19 ευρώ)
Info
71 St. James St. www.truefittandhill.co.uk

The Old Shoreditch Station


Αυτό το κατάστημα με ανδρικά και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής, που έχει αναπόφευκτα ονομαστεί “Shoreditch hipster”. Μην αφήσετε όμως αυτό το στοιχείο να σας επηρεάσει.
Στεγάζει μια υπέροχη, εκλεκτική συλλογή κυρίως ντόπιων σχεδιαστών μόδας, αλλά και είδη σπιτιού και δώρα, όπως δαχτυλίδια από την Noemi Klein, σέξι γυαλιά ηλίου της Black Eyewear, μεταξωτά μαντίλια από το Jaguarshoes Collective και ιδιόμορφη πλεκτά της Electronic Sheep.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Μπότες σχεδιασμένες σε συνεργασία με την Clarks Originals σε μαλακό σουέτ, που πωλούνται μαζί με ένα ζευγάρι κάλτσες σχεδιασμένες από νέους καλλιτέχνες. (106 ευρώ)
Info
1 Kingsland Road

Neal’s Yard Dairy


Πρόκειται για έναν ναό του τυριού, στην καρδιά του Λονδίνου. Κάθε μεγάλο ή μικρό κομμάτι τυριού που στέκεται σε ένα ξύλινο ράφι ή σε έναν μαρμάρινο πάγκο του μαγαζιού έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο στη Βρετανία.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Ένα ολόκληρο Colston Bassett Stilton, βάρους οκτώ κιλών ( 143 ευρώ) ή έστω ένα μικρότερο κομμάτι από αυτό το μοναδικό τυρί.
Info
6 Park St www.nealsyarddairy.co.uk

Dover Street Market


To Dover Street Market αποδεικνύει τη φράση "δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του”. Εξωτερικά θα αντικρίσετε ένα κομψό γεωργιανής αρχιτεκτονικής αρχοντικό και στο εσωτερικό έξι ορόφους βιομηχανικής και μοντέρνας αισθητικής.
Ως πνευματικό τέκνο του σχεδιαστή του Comme des Garçons, Rei Kawakubo, το Dover Street Market είναι μια καλλιτεχνική εγκατάσταση μεταμφιεσμένη σε boutique. Βιβλία, αντικείμενα τέχνης και κοσμήματα πωλούνται στον ίδιο χώρο με ρούχα και αξεσουάρ, σχεδιασμένα από λαμπερά ταλέντα από όλο τον κόσμο.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Ένα πορτοφόλι Comme des Garçons Bright Star (145 ευρώ)
Info
17-18 Dover Street www.doverstreetmarket.com

Bernstock Speirs


Είναι όλοι σχεδιαστές καπέλων τρελοί ή μόνο οι Άγγλοι; Μπορεί αυτή να είναι μια υποκειμενική κριτική, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εκκεντρικότητα είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο της αισθητικής των καπέλων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το κατάστημα Bernstock Speirs έχει προμηθεύσει με καπέλα όλον τον “καλό κόσμο” τα τελευταία 30 χρόνια. Το κατάστημα έχει συνεργαστεί σε συλλογές με τους Richard Nicoll, Emma Cook, Agnes B και τον Jean - Paul Gaultier και οι πελάτες του περιλαμβάνουν τους Tilda Swinton, Kirsten Dunst, Kylie Minogue, Marion Cotillard , Karl Lagerfeld, Victoria Beckham, Sharon Stone και Julie Christie.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Veil σκουφάκι ( 83 ευρώ)
Info
234 Brick Lane www.bernstockspeirs.com

The Society Club


Αυτό το εκκεντρικό αγγλικό βιβλιοπωλείο και γκαλερί φιλοξενείται σε ένα μοντέρνο καθιστικό. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων από σπάνιες εκδόσεις μέχρι και τα καινούρια μυθιστορήματα του Λονδίνου. Σε μια τοποθεσία ανάμεσα στα stripclubs του Soho, το βιβλιοπωλείο ειδικεύεται σε βιβλία vintage erotica, που εκτίθενται μαζί με το σύνολο της λογοτεχνίας Bloomsbury, βιβλία του Charles Bukowski και του Rupert Brooke.
Στο χώρο θα δείτε σίγουρα ένα ή δυο σκυλάκια να κοιμούνται σε μια γωνιά, νέες έργα τέχνης στους τοίχους και καλλιτέχνες και συγγραφείς να συζητούν για τη ζωή και τις ανησυχίες τους. Εάν μπορείτε, επισκεφθείτε το την ώρα του κοκτέιλ, όταν το προσωπικό προσφέρει ροζ τζιν και φιλοξενούνται εκδηλώσεις, εγκαίνια και βραδιές ανάγνωσης.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Το Society Club μόλις δημοσίευσε μια περιορισμένη έκδοση του πρώτου βιβλίου της, με τίτλο "Drag Queens, Rent Boys, Pickpockets, Junkies, Rockstars and Punks " από τις εκδόσεις Leee Black Childers (119 ευρώ)
Info
12 Ingestre Place Soho www.thesocietyclub.com

LASSCo


Γνωστό και ως “The London Architectural Salvage and Supply Company " αυτό το τεράστιο εμπορικό κέντρο στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του δέκατου όγδοου αιώνα στη Vauxhall στην όχθη του Τάμεση απέναντι από τα κτήρια του Κοινοβουλίου.
Από εδώ μπορείτε να αγοράσετε ένα από τα ξύλινα έπιπλα, που κάποτε βρίσκονταν μέσα στο Κοινοβούλιο ή ένα πίνακα, που κοσμούσε τις αίθουσες ανάγνωσης της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.
Θα βρείτε ακόμα και τζάκια και εντυπωσιακούς πολυελαίους, αλλά πολλά από τα αντικείμενα που πωλούνται εδώ χωρούν άνετα στη χειραποσκευή σας.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Ένα λιοντάρι φτιαγμένο από ορείχαλκο, που χρησίμευε στα παλιά σπίτια για να χτυπούν οι καλεσμένοι την πόρτα (1.135 ευρώ) ή ένα Περσικό χαλί (280 ευρώ)
Info
Brunswick House, 30 Wandsworth Road www.lassco.co.uk

Persiflage, Alfies Antique Market


Το Λονδίνο είναι ο παράδεισος του vintage. Τα καταστήματα του East End είναι γεμάτα από φοιτητές μόδας που διαλέγουν ρούχα παλιών δεκαετιών, για να πάρουν έμπνευση, ενώ εκείνα του Camden market είναι ιδανικά για όσους αγαπούν το ρετρό.
Στο Antique Market Alfie θα συναντήσετε πιο απαιτητικούς αγοραστές, που αναζητούν τους πολύτιμους λίθους διάσημων σχεδιαστών, από τα χρόνια που πέρασαν. Το κατάστημα λειτουργία εδώ και 25 χρόνια, προσφέροντας ένα εκπληκτικό μείγμα από ποιοτικά κομμάτια από τη δεκαετία του1920 έως τη δεκαετία του 1980.
Μη φύγετε χωρίς να αγοράσετε: Ένα μακρύ μαύρο και ασημί φόρεμα του Jean Varon, της δεκαετίας του1970 (89 ευρώ)
Info
13-25 Church St
news.gr
Σε αναμετρήσεις για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

5ος όμιλος

Σάλκε (Γερμανία) - Βασιλεία (Ελβετία) 2-0
Τσέλσι (Αγγλία - Στεάουα (Ρουμανία) 1-0

6ος όμιλος

Μαρσέιγ (Γαλλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-2
Νάπολι (Ιταλία) – Άρσεναλ (Αγγλία) 2-0

7ος όμιλος

Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-Ζενίτ Αγ.Πετρ.(Ρωσία) 4-1
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 2-0

8ος όμιλος

Μίλαν (Ιταλία) - Άγιαξ (Ολλανδία) 0-0
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Σέλτικ (Σκωτία) 6-1

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!