Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Institute of Ideas του Λονδίνου παρουσιάζουν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, την ανοικτή για το κοινό συζήτηση με τίτλο «Social Media: Friend or Foe?»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί  στην αγγλική γλώσσα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον για πολλούς αναπόσπαστη προέκταση της προσωπικότητάς τους, με τα check-ins, τα status updates, το live tweeting και την τακτική δημοσιοποίηση selfie φωτογραφιών. Η ικανότητα του περιεχομένου να γίνεται viral και η φαινομενικά μη-ιεραρχική φύση των social media έχει μεταλλάξει τις πολιτικές εκστρατείες, τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ. Και, ενώ τα social media προβάλλονται ως καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου, τα όρια του τί μπορεί να λέγεται είναι στενότερα από ποτέ.

Πολλοί είδαν την μέχρι πρότινος εξέχουσα σταδιοδρομία τους να καταστρέφεται εν μια νυκτί μετά από μια απερίσκεπτη δημοσίευση στα social media. Οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι απλά ζούμε σε μια νέα κοινωνία, όπου η ιδιωτικότητα έρχεται δεύτερη μετά την επιθυμία για επικοινωνία με άλλους στα social media;  Πρέπει οι πολιτικοί να εκβιάζονται από τους όχλους στο Twitter και να επηρεάζονται χωρίς μακροπρόθεσμη δέσμευση για ένα σκοπό; Η επιθυμία των ενημερωτικών μέσων για άμεσο ρεπορτάζ θα σημάνει το τέλος της δημοσιογραφικής έρευνας και επαλήθευσης των πηγών πληροφόρησης; 
To Institute of Ideas του Λονδίνου είναι φόρουμ που δημιουργήθηκε το 2000 προωθώντας την ελεύθερη σκέψη και την ζωντανή ανταλλαγή ιδεών γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρχικά από μεμονωμένα άτομα, όπως σπουδαστές, ακαδημαϊκούς, καθηγητές οι οποίοι πραγματοποίησαν τις συναντήσεις τους προκειμένου να παρουσιάσουν νέες ιδέες, να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν και να προβάλλουν τις θεματικές τους.

Νίκος Βατόπουλος.
Ομιλητές

Νίκος Βατόπουλος (δημοσιογράφος, ιδρυτής της ομάδας  Κάθε Σάββατο στην Αθήνα στο facebook), Αγιάτη Μπενάρδου (επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Ψηφιακής Επιμέλειας του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ» και blogger), Λήδα Τσενέ (Επικοινωνιολόγος, διευθύντρια δημόσιων σχέσεων, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συγγραφέας «Από την κρίση των ΜΜΕ στα social media»), Martyn Perks (συγγραφέας και αρθρογράφος).  Την συζήτηση θα συντονίσει η Ashley Frawley (ερευνήτρια και συγγραφέας).

Πληροφορίες
Rooftop Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 2103680052. Είσοδος ελεύθερη.

«Game of Thrones», Τζον Χαμ και Βαϊόλα Ντέιβις είναι οι μεγάλοι νικητές των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Microsoft Theater του Λος Αντζελες, με παρουσιαστή τον 36άχρονο Αμερικανό ηθοποιό Άντι Σάμπεργκ.


Το «Game of Thrones», η αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας του δικτύου ΗΒΟ, βραβεύτηκε ως η καλύτερη δραματική σειρά. Η δημοφιλής παραγωγή, που δείχνει το μεγαλείο αλλά και τη διαφθορά της εξουσίας, τη μεγάλη σύγκρουση, τον πόλεμο επικράτησης, με την παρουσία πολλών χαρακτήρων, ιπποτών, αρχόντων και ανθρώπων του λαού, ήταν τέσσερις φορές υποψήφια κατά το παρελθόν σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο επικρατώντας άλλων σειρών, όπως «Ο Πύργος του Ντάουντον», «House of Cards», «Το πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο» και «Mad Men». Η δημοφιλής σειρά απέσπασε συνολικά δώδεκα βραβεία.

Ο 44χρονος Χαμ απέσπασε το βραβείο α' ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά για την ερμηνεία του ως μυστηριώδης και γοητευτικός Ντον Ντρέιπερ στην τηλεοπτική σειρά «Mad Men». Είναι η όγδοη φορά που ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν υποψήφιος για τον ρόλο αυτό και η τελευταία ευκαιρία του να κερδίσει το βραβείο με το «Mad Men», τη σειρά που τελείωσε φέτος το καλοκαίρι ύστερα από επτά πετυχημένες σεζόν.

Η 50χρονη Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισε το βραβείο α' γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για το «Το Πώς να την Γλιτώσεις με Φόνο» (How to Get Away with Murder) και είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που τιμάται με αυτή τη διάκριση στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.
«Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλον είναι οι ευκαιρίες. Δεν μπορούν να κερδίσουν ένα βραβείο Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν» δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο της. Η πολιτική κωμωδία «Veep» βραβεύτηκε ως η καλύτερη κωμική σειρά. Το βραβείο δίνεται για πρώτη φορά για την παραγωγή αυτή του δικτύου HBO. Ωστόσο η σειρά είχε ήδη λάβει πολλά βραβεία από το 2012 που άρχισε να προβάλλεται. Η πρωταγωνίστρια Τζούλια Λούις-Ντρέιφους τιμήθηκε για τέταρτη συνεχή φορά για το ρόλο της αντιπροέδρου που ανέρχεται στην προεδρία.
Η σειρά «Transparent», που αναφέρεται σε έναν πατέρα τρανσέξουαλ, κέρδισε δύο βραβεία Emmy: καλύτερης σκηνοθεσίας για τη δημιουργό και παραγωγό του Τζιλ Σόλογουεϊ - η οποία εμπνεύστηκε τη σειρά από τον πατέρα της - και καλύτερου ηθοποιού σε κωμωδία για τον Τζέφρι Τάμπορ, ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο του στην «κοινότητα των διαφυλικών για την υπομονή της, το θάρρος της».


Το «Transparent» χάρισε στην Amazon το πρώτο βραβείο Emmy, δείχνοντας ότι το διαδίκτυο κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Τέλος, η μίνι σειρά «Olive Kitteridge» που αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που καταρρέει, ακολουθεί το «Game of Thrones» σε αριθμό βραβείων: οκτώ βραβεία μεταξύ των οποίων τα βραβεία για τους πρωταγωνιστές Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και Ρίτσαρντ Τζένκινς. naftemporiki.gr

Στα 12 μέτρα ύψος, πρόκειται για τον μεγαλύτερο delta 3D printer στο κόσμο, και είναι ικανός να εκτυπώσει ολόκληρα σπίτια. Ο BigDelta της ιταλικής ομάδας WASP πρόκειται να παρουσιαστεί σε τριήμερο event, μαζί με μια σειρά από εργαστήρια, συνδιασκέψεις, συναυλίες και άλλα σόου.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα WASP, ο εκτυπωτής είναι κάτι πολύ παραπάνω από την «απλή» πραγματοποίηση ενός ονείρου, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2030 οι απαιτήσεις όσον αφορά στα σπίτια θα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα διεθνώς- με πάνω από 4 δισ. ανθρώπους να ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 3.000 δολαρίων. Τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρεται σχετικά, υπολογίζουν ότι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια θα υπάρχει η ανάγκη για 100.000 νέα σπίτια ημερησίως.

Η ομάδα WASP προτείνει τη συγκεκριμένη επιλογή για σπίτια χαμηλού κόστους, στο πλαίσιο μιας «MakerEconomy», όπου τα πάντα μπορούν να κατασκευαστούν μέσω διαμοιραζόμενων λύσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Gizmag, ο εκτυπωτής μπορεί να χρησιμοποιεί μία ευρεία γκάμα υλικών, από λάσπη μέχρι πηλό, που μπορούν να ενισχυθούν με επιπλέον χημικά, παράγοντας ένα είδος «τσιμέντου». Επίσης, για περιοχές όπου απαιτείται, οι τοίχοι των σπιτιών θα μπορούν να εμπλουτίζονται με εντομοαπωθητικά.

http://www.naftemporiki.gr
- Γιατί πανηγυρίζει μια ξανθιά τελειώνοντας ένα παζλ μετά από 6 μήνες;
Γιατί το κουτί γράφει : "από 2 έως 4 ετών "!!!!

Τα σχέδιά της για την έναρξη της διάθεσης στο εμπόριο μιας τηλεόρασης 8Κ τον Οκτώβριο ανακοίνωσε η Sharp.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, αν και αρκετές εταιρείες έχουν αναπτύξει μοντέλα «super hi-vision», πρόκειται για την πρώτη τέτοια τηλεόραση η οποία θα αρχίσει να πωλείται στο καταναλωτικό κοινό.

Το 8Κ format παρέχει 16 φορές περισσότερα pixels από ό,τι το 1080p high definition- δημιουργώντας μια εικόνα τόσο λεπτομερή, που μπορεί να φαίνεται τρισδιάστατη. Ωστόσο, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το κόστος της 85 ιντσών συσκευής θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, στα 16 εκατ. γιεν (133.000 δολάρια), οπότε και αναμένεται να προσελκύσει κυρίως φορείς από τον χώρο των ΜΜΕ και γενικότερα εταιρείες. Προς το παρόν, θεωρείται πως οι κατασκευαστές θα επικεντρωθούν περισσότερο στην καθιέρωση του 4Κ από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, με το 8Κ να αναμένεται να καθιερωθεί στο διάστημα μεταξύ 2016 και 2019- σε μεγάλο βαθμό λόγω του υλικού που διατίθεται στο εν λόγω format (προς το παρόν μόνο η ιαπωνική NHK έχει ανακοινώσει σχέδια παραγωγής και εκπομπής υλικού 8Κ).

Σημειώνεται πως ακόμα και στην περίπτωση της LV-85001, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν «πλάγιους» τρόπους για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές της, καθώς το TV tuner δεν μπορεί να λαμβάνει εκπομπές σε 8Κ- ως εκ τούτου το βίντεο θα πρέπει να διοχετεύεται μέσω τεσσάρων ξεχωριστών καλωδίων HDMI.

Η ιαπωνική ενημερωτική ιστοσελίδα AV Watch, που ήταν η πρώτη που μετέδωσε την είδηση, αναφέρει ότι ενδεχομένως η τηλεόραση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία για εγχειρήσεις με μικρά ρομποτικά εργαλεία.

Υπενθυμίζεται πως το ΝΗΚ μετέδωσε εικόνα 8Κ ζωντανά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας και σκοπεύει να αρχίσει δημόσιες δοκιμές του format μέσω δορυφόρου το 2016. Απώτερος στόχος είναι η μετάδοση των Ολυμπιακών του Τόκιο το 2020 σε 8Κ.

http://www.naftemporiki.gr
Δραματική κατάληξη είχε άσκηση πυρασφάλειας που πραγματοποιήθηκε σε σχολείο στην Κίνα όπου περισσότεροι από 190 άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση. Εννέα από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς εισέπνευσαν καπνό που χρησιμοποίησαν οι υπεύθυνοι για να εξομοιώσουν τις συνθήκες μιας καταστροφής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ περισσότεροι από 400 μαθητές του σχολικού συγκροτήματος στο Τιανσούι, στην επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα συμμετείχαν την Παρασκευή στην άσκηση αναπαράστασης των συνθηκών που επικρατούν στην περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και αεροπορικών επιδρομών.

Οι υπεύθυνοι χρησιμοποίησαν τεχνητό καπνό στο πλαίσιο της άσκησης, αλλά κάποια στιγμή ο καπνός αυξήθηκε ανεξέλεγκτα.

«Πολλοί μαθητές άρχισαν να βήχουν και κάνουν εμετό αφού εισέπνευσαν τον καπνό» μετέδωσε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

http://www.thestival.gr
Απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση πού εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΑΕΚ, στο γήπεδο Τούμπας, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, στις 23-09-2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.30, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ – Π.Α.Ε. ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ο.Π.Α.Π. 2015-2016, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.


Σε ποσοστό ρεκόρ φτάνει η αποχή, καθώς με ενσωματωμένο το 83% της επικράτειας, στις κάλπες έφτασε μόνο το 58,77% με το 41,23% να μην ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.
Μάλιστα, μεγάλη αποχή εμφανίζουν απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των πολιτών απέναντι στα κόμματα, σημαντικός παράγοντας για την μη προσέλευση στην κάλπη ήταν και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης των ετεροδημοτών.
Μεγαλύτερη αποχή εμφανίζεται στη Φλώρινα, όπου δεν προσήλθε στις κάλπες το 66,70% των ψηφοφόρων, στην Κεφαλονιά με αποχή 61,07%, στη Λακωνία με 60,50%, στη Λέσβο με 60,37%, στην Ευρυτανία με 58,75%, στη Χίο με 55,75% και στην Καστοριά με 54,52%.
Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής παρατηρήθηκαν στα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική (37,15%), στη Β΄ Θεσσαλονίκης (35,17%), στη Β΄ Αθηνών 37,24%), στο Ηράκλειο (37,53%) και στη Λάρισα (38,77%).
Η αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου ήταν 36,38%, τον Ιούνιο του 2012 37,51%, τον Μάιο του ίδιου έτους 34,88% , το 2009 29,05%, ενώ το 2007 25,85%.
Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή έφτασε το 36,4%, ενώ στις εκλογές του 2012 το ποσοστό ήταν 37,5%. Μάλιστα το σημερινό ποσοστό αποχής είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 11 ετών.
aftodioikisi.gr

Ολα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου:

Α’ Αθηνών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέκος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης

ΝΔ: Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης

Χρυσή Αυγή: Νίκος Μιχαλολιάκος (ο γραμματέας της ΧΑ θα επιλέξει την έδρα της Β’ Αθήνας για να εκλεγεί η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια)

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Κώστας Σκανδαλίδης

ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη

Το Ποτάμι: Σπύρος Λυκούδης

ΑΝΕΛ: Ελενα Κουντουρά

Εν. Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης

Β’ Αθηνών

ΣΥΡΙΖΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νικόλαος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης

ΝΔ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει την έδρα στην παραδοσιακή του περιφέρεια), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου

Χρυσή Αυγή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Γεώργιος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος

ΚΚΕ: Δημήτρης Κουτσούμπας, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης

Το Ποτάμι: Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς

ΑΝΕΛ: Πάνος Καμμένος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κρατήσει την
έδρα του Ηρακλείου θα μπει στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ)

Εν. Κεντρώων: Βασίλης Λεβέντης, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Α’ Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ: Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας, Γεννιά Γεωργία

ΝΔ: Κώστας Κατσαφάδος

Χρυσή Αυγή: Νίκος Κούζηλος


Β’ Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Βίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα

ΝΔ: Γιάννης Τραγάκης

Χρυσή Αυγή: Γιάννης Λαγός

ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου

ΑΝΕΛ: Δημήτρης Καμμένος

Εν. Κεντρώων: Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Αττικής

ΣΥΡΙΖΑ: Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Γιάννης Δέδες

ΝΔ: Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας

Χρυσή Αυγή: Ηλίας Κασιδιάρης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Εύη Χριστοφιλοπούλου

ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας

Το Ποτάμι: Γιώργος Μαυρωτάς

ΑΝΕΛ: Κώστας Κατσίκης

Εν. Κεντρώων: Δημήτριος Καβαδέλλας

Α’ Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη

Χρυσή Αυγή: Αντώνης Γρέγος

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Βαγγέλης Βενιζέλος

ΚΚΕ: Γιάννης Δελής

Το Ποτάμι: Σταύρος Θεοδωράκης (την έδρα θα καταλάβει μάλλον η Χριστίνα Ταχιάου)

ΑΝΕΛ: Κώστας Ζουράρις

Εν. Κεντρώων: Βασίλης Λεβέντης (αν επιλέξει την έδρα)

Β’ Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας

ΝΔ: Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιώργος Αρβανιτίδης

ΚΚΕ: Θανάσης Βαρδαλής

Το Ποτάμι: Κατερίνα Μάρκου

ΑΝΕΛ: Γιώργος Λαζαρίδης

Εν. Κεντρώων: Αριστείδης Φωκάς

Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου, Δημήτρης Δούρος

ΝΔ: Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

ΚΚΕ: Νίκος Μωραΐτης

Αργολίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Γκιόλας

ΝΔ: Γιάννης Ανδριανός

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Μανιάτης

Αρκαδίας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Παπαηλιού

ΝΔ: Κώστας Βλάσης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Αρτας

ΣΥΡΙΖΑ: Ολγα Γεροβασίλη, Βασίλης Τσίρκας

ΝΔ: Γιώργος Στύλιος

Αχαΐας

ΣΥΡΙΖΑ: Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτίνος, Ανδρέας Ριζούλης

ΝΔ: Ανδρέας Κατσανιώτης

Χρυσή Αυγή: Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Φώφη Γεννηματά (Την έδρα θα καταλάβει ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, εφόσον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατήσει την έδρα της στη Β’ Αθήνας, όπως έχει πει)

ΚΚΕ: Νίκος Καραθανασόπουλος

ΑΝΕΛ: Νίκος Νικολόπουλος

Βοιωτίας

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Θηβαίος

ΝΔ: Βαγγέλης Μπασιάκος Χρυσή Αυγή: Βαγγέλης Καρακώστας

Γρεβενών

ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μπγιάλας

Δράμας

ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Καραγιαννίδης

ΝΔ: Δημήτρης Κυριαζίδης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Χαρά Κεφαλίδου

Δωδεκανήσου

ΣΥΡΙΖΑ: Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης, Ηλίας Kαματερός, Γιώργος Αναστασιάδης

ΝΔ: Μάνος Κόνσολας

Εβρου

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Καΐσας, Αναστασία Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος

ΝΔ: Τάσος Δημοσχάκης

Εύβοιας

ΣΥΡΙΖΑ: Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Ακριώτης

ΝΔ: Σίμος Κεδίκογλου

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Μπουροδήμος

Χρυσή Αυγή: Νίκος Μίχος

ΚΚΕ: Γιώργος Μαρίνος

Ευρυτανίας

ΝΔ: Κώστας Κοντογεώργος

Ζακύνθου

ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Κοντονής

Ηλείας

ΣΥΡΙΖΑ: Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας

ΝΔ: Κώστας Τζαβάρας

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Κουτσούκος

Ημαθίας

ΣΥΡΙΖΑ: Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου

ΝΔ: Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ηρακλείου

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης

ΝΔ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (τη θέση του παίρνει ο Λευτέρης Αυγενάκης)

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Βασίλης Κεγκέρογλου

ΚΚΕ: Μανώλης Συντυχάκης

Το Ποτάμι: Σπύρος Δανέλλης

ΑΝΕΛ: Πάνος Καμμένος

Θεσπρωτίας

ΣΥΡΙΖΑ: Μάριος Κάτσης

ΝΔ: Βασίλης Γιόγιακας

Ιωαννίνων

ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Καραγιάννης

ΝΔ: Κώστας Τασούλας

Καβάλας

ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου

ΝΔ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Καρδίτσας

ΣΥΡΙΖΑ: Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβρία-Σιωροπούλου, Παναγιώτα Βράντζα

ΝΔ: Κώστας Τσιάρας

Καστοριάς

ΣΥΡΙΖΑ: Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΝΔ: Μαρία Αντωνίου

Κέρκυρας

ΣΥΡΙΖΑ: Φωτεινή Βάκη, Κώστας Παυλίδης

Χρυσή Αυγή: Ιωάννης Αϊβατίδης

Κεφαλονιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Κιλκίς

ΣΥΡΙΖΑ: Θεόδωρος Παραστατίδης

ΝΔ: Γιώργος Γεωργαντάς

Χρυσή Αυγή: Χρήστος Χατζησάββας

Κοζάνης

ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Δημητριάδης, Θεμιστοκλής Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Ντζιμάνης

ΝΔ: Γιώργος Κασαπίδης

Κορινθίας

ΣΥΡΙΖΑ: Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας

ΝΔ: Χρίστος Δήμας

Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός

ΝΔ: Γιάννης Βρούτσης

Λακωνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Αραχωβίτης

ΝΔ: Θανάσης Δαβάκης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Λάρισας

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας, Αννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος (Αν δεν κρατήσει την έδρα ο πρόεδρος
του ΣΥΡΙΖΑ, θα εκλεγεί ο Αστέρης Πάπρας)

ΝΔ: Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας

Χρυσή Αυγή: Δέσποινα Σβερώνη-Χονδρονάσιου

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Νίκος Τσιλιμίγκας

ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούλης

Λασιθίου

ΣΥΡΙΖΑ: Μανώλης Θραψανιώτης

ΝΔ: Γιάννης Πλακιωτάκης

Λέσβου

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Πάλλης

ΝΔ: Χαράλαμπος Αθανασίου

ΚΚΕ: Σταύρος Τάσσος

Λευκάδας

ΝΔ: Θανάσης Καββαδάς

Μαγνησίας

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνη Παπανάτσιου, Συμεών Μπαλλής, Δήμητρα Μανώλη, Ευαγγελία Τσουμπέκου

ΝΔ: Χρήστος Μπουκώρος

Μεσσηνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας

ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς

Χρυσή Αυγή: Δημήτρης Κουκούτσης

Ξάνθης

ΣΥΡΙΖΑ: Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόριος Στογιαννίδης

Πέλλας

ΣΥΡΙΖΑ: Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Σηφάκης, Χρήστος Σμίας

ΝΔ: Γιώργος Καρασμάνης

Πιερίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ελισσάβετ Σκουφά, Χαρίλαος Τζαμακλής, Αστέρης Καστόρης

ΝΔ: Κώστας Κουκοδήμος

Πρέβεζας

ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Μπάρκας

ΝΔ: Στέργιος Γιαννάκης

Ρεθύμνου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρέας Ξανθός

ΝΔ: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ροδόπης

ΣΥΡΙΖΑ: Μουσταφά Μουσταφά

Το Ποτάμι: Ιλχάν Αχμέτ, Αγγελος Μαστραγγελής

Σάμου

ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Σεβαστάκης

Σερρών

ΣΥΡΙΖΑ: Αφροδίτη Σταμπουλή

ΝΔ: Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή

Χρυσή Αυγή: Αρτέμης Ματθαιόπουλος

ΑΝΕΛ: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Εν. Κεντρώων: Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

Τρικάλων

ΣΥΡΙΖΑ: Θανάσης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης

ΝΔ: Κώστας Σκρέκας

Φθιώτιδας

ΣΥΡΙΖΑ: Απόστολος Καραναστάσης, Δημήτριος Βέττας, Θανάσης Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης

ΝΔ: Χρήστος Σταϊκούρας

Φλώρινας

ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Σέλτσας

ΝΔ: Γιάννης Αντωνιάδης

Φωκίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Χαλκιδικής

ΣΥΡΙΖΑ: Κατερίνη Ιγγλέζη

ΝΔ: Γιώργος Βαγιωνάς

Χρυσή Αυγή: Σωτηρία Βλάχου

Χανίων

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης, Βάλια Βαγιωνάκη

Το Ποτάμι: Σταύρος Θεοδωράκης (αν κρατήσει την έδρα στη
γενέτειρά του)

Χίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρέας Μιχαηλίδης

ΝΔ: Νότης Μηταράκης

Επικρατείας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Κώστας Γαβρόγλου

ΝΔ: Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου

Χρυσή Αυγή: Χρήστος Παππάς

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Θανάσης Θεοχαρόπουλος

ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα

Με καταμετρημένο το 99,47% των εκλογικών τμημάτων τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές λαμβάνουν:

ΣΥΡΙΖΑ 35,47%
ΝΔ 28,09%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,99%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 6,28%
ΚΚΕ 5,5%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,09%
ΑΝΕΛ 3,69%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,43%
Τα παρακάτω κόμματα δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή:

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2,86%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,85%
ΕΠΑΜ 0,77%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0.66%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ 0,53%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ, ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,28%
ΚΚΕ (μ-λ) -Μ-Λ ΚΚΕ -ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΑΣΙΑ 0.16%
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ ”ΕΛ.ΛΑ.Σ.” 0,008%
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,04%
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 0,04%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 0,02%

kommata-apotelesmata
Δείτε τι πρέπει να προσέχετε για να προστατεύσετε την υγεία σας και να απολαύσετε το σεξ στο μέγιστο βαθμό!

Η Δρ Πίξι ΜακΚέννα δίνει πέντε βασικές σεξουαλικές συμβουλές σε άντρες και γυναίκες, δίνοντας κυρίως έμφαση στους κινδύνους της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφύλαξη.

Οι συμβουλές της ειδικού

1. Μην αμελείτε σημάδια στυτικής δυσλειτουργίας
Οι άντρες συχνά ντρέπονται να μιλήσουν για τυχόν προβλήματα στύσης που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο, η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά ένδειξη για υποκείμενη διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος.

2. Κάντε εξετάσεις εάν πράξατε ριψοκίνδυνα
Η απουσία συμπτωμάτων δεν σημαίνει απουσία ασθένειας. Μερικά από τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως τα κονδυλώματα και ο έρπης των γεννητικών οργάνων, μπορεί να μην εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μεταδοθούν σε έναν επόμενο σεξουαλικό σύντροφο. Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλακτικό, πρέπει να συνοδεύονται από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

3. Χειριστείτε το προφυλακτικό με προσοχή
Η έκθεση του προφυλακτικού στο φως του ήλιου, η αυξημένη πίεση και η υψηλή θερμοκρασία όταν βρίσκεται στην τσέπη του παντελονιού μπορεί να το καταστρέψουν. Φροντίστε να κοιτάτε την ημερομηνία λήξης πριν το χρησιμοποιήσετε και ανοίγετε τη συσκευασία πάντα με το χέρι και όχι με τα δόντια.

4. Αποφύγετε τη «μέθοδο της έγκαιρης απόσυρσης»
Η έγκαιρη απομάκρυνση του άντρα πριν την εκσπερμάτιση δεν εξασφαλίζει μηδενικό κίνδυνο εγκυμοσύνης και μετάδοσης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.

5. Προσοχή και στο στοματικό σεξ
Η χρήση προφυλακτικού κατά το στοματικό σεξ είναι δυστυχώς εξαιρετικά σπάνια αλλά εξίσου απαραίτητη με τη χρήση κατά την κολπική διείσδυση. Τα χλαμύδια, η γονόρροια, η ηπατίτιδα και η σύφιλη είναι μερικά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορούν να μεταδοθούν με το στοματικό σεξ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!