Κυριακή 17 Απριλίου 2016


Έχει βουήξει ο τόπος τους τελευταίους μήνες με τις απανωτές κοινές εμφανίσεις των δυο πρώην -και όπως όλα δείχνουν, και νυν- ερωτευμένων.

Η Μάιλι Σάιρους και ο Λίαμ Χέμσγουορθ υπήρξαν αρραβωνιασμένοι, χώρισαν και τώρα είναι πάλι μαζί. Και ενώ εκείνη έχει βγάλει από το... σεντούκι το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους και το μοστράρει στα social media [φωτό κάτω] επίσημα κανείς από τους δυο δεν είχε μιλήσει σχετικά. Μέχρι τώρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Australia's TV Week ήταν κατηγορηματικός ο Λίαμ: "Δεν είμαι αρραβωνιασμένος, όχι". Απλά τόνισε ότι δεν βγαίνει πολύ από το σπίτι του τελευταία γιατί έχει τραυματίσει την πλάτη του και αναρρώνει.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr
Βραδινές  περιπολίες για ελέγχους ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το τμήμα ελεγκτών του Δήμου και την ΕΛΑΣ.

Το "μενού", στην πρώτη  κιόλας εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε από μεικτό κλιμάκιο των προαναφερόμενων Υπηρεσιών την Παρασκευή 15 Απριλίου, περιελάμβανε 12 ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κτλ). Κατά τους ελέγχους αυτούς, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις (μηνύσεις) υπέρβασης του επιτρεπόμενου αριθμού καθισμάτων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ 2 φορές χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για παραβίαση ωραρίου αλλά και της στάθμης ήχου.

Οι νυχτερινές αυτοψίες των μικτών κλιμακίων Δημοτικής Αστυνομίας-ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη των οποίων να τονίσουμε ότι συνεργάστηκαν και συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, περιλαμβάνουν τον έλεγχο για την ύπαρξη η όχι νόμιμης άδειας λειτουργίας του καταστήματος, την υπέρβαση ή όχι του αριθμού των καθισμάτων που προβλέπονται από την άδεια λειτουργίας, την κατάληψη  κοινοχρήστου χώρου, την ύπαρξη η όχι εν ισχύ άδειας μουσικής και φυσικά την υπέρβαση ή όχι της στάθμης του ήχου της μουσικής που αναπαράγεται την στιγμή του ελέγχου.

Οι αυτοψίες Δημοτικής Αστυνομίας-ΕΛ.ΑΣ. στα ΚΥΕ της Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί το δυνατό περισσότερο η ευταξία στη πόλη.

http://www.seleo.gr


Η διάσημη πρωταγωνίστρια των «Sin City» και του «Death Proof» ήταν ένα από τα συνολικά δώδεκα άτομα που συνελήφθησαν από την τοπική αστυνομία χθες Παρασκευή, για συμμετοχή σε διαδήλωση σε ένα από τα πλέον εμβληματικά σημεία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Κραδαίνοντας πλακάτ και φορώντας κονκάρδες υπέρ του Σάντερς, η Ροζάριο Ντόσον βρέθηκε στο πλευρό των υποστηρικτών του Democracy Spring (Η Άνοιξη της Δημοκρατίας, ή αν προτιμάτε Δημοκρατική Άνοιξη).

Πρόκειται για ένα κίνημα πολιτών που από τις αρχές Απρίλη κορυφώνει τις δράσεις του (πρώτα με μία πορεία 140 μιλίων από τη Φιλαδέλφεια ως την Ουάσιγκτον και πλέον με καθημερινές καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από το Κογκρέσο), απαιτώντας να μπει νομικός φραγμός στην απροκάλυπτη επιρροή των οικονομικά ισχυρών παραγόντων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μέσω της αθρόας χρηματοδότησης των υποψηφίων, κάτι που σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Decocrary Spring (και της κοινής λογικής, ας προσθέσουμε εμείς), συνιστά αλλοίωση – με το αζημίωτο – της όλης (δημοκρατικής) διαδικασίας.



ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Η υγρασία είναι καθοριστικός παράγοντας στην παρασκευή ποιοτικού ψωμιού.

Ερευνητές έχουν αναπτύξει μία καινοτόμο τεχνολογία με υπέρηχους που διευκολύνει τους αρτοποιούς.

Αλεύρι, μαγιά, νερό και αλάτι. Συνταγή απλή, αλλά η παρασκευή είναι πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται, κυρίως στο ζύμωμα.

Η ζύμη, σε καρβελάκια, μπαίνει σε δωμάτια, όπου θερμοκρασία και υγρασία ελέγχονται αυστηρά. Στη Ναντ, ένας φούρνος δοκιμάζει μία ρηξικέλευθη τεχνολογία, όπου η υγρασία παράγεται χάρη σε υπέρηχους.

Ο Πασκάλ Γκουβριόν, μέλος της Ένωσης Αρτοποιών, μας εξηγεί: «Βρισκόμαστε στο δωμάτιο ελεγχόμενης υγρασίας. Βλέπετε τα σωματίδια που διαχέονται στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Καταφέρνουμε να δημιουργούμε υψηλή υγρασία, επαρκή σε επίπεδο 80%, σε μία ατμόσφαιρα, που όπως βλέπετε είναι αρκετά δροσερή, γιατί η διαδικασία βασίζεται ακριβώς σε ύγρανση με χαμηλή θερμοκρασία.

»Το προϊόν δεν απορροφά υπερβολική υγρασία. Το καταλαβαίνουμε αγγίζοντάς το, τυπικός τρόπος ελέγχου στους φούρνους.
Όπως βλέπουμε, δεν είναι ούτε πολύ ξηρό, ούτε πολύ υγρό, που είναι και το ζητούμενο της διαδικασίας».

Στη Γερμανία, το Ινστιτούτο Μπρεμερχάφεν μετείχε ενεργά σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το σύστημα ύγρανσης με τους υπέρηχους αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους αρτοποιούς. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της ύγρανσης με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Φλοριάν Στούκενμποργκ, επικεφαλής έρευνας και τεχνολογίας του Ινστιτούτου Μπρεμερχάφεν, εξηγεί: «Εδώ έχουμε έναν θάλαμο όπου η υγρασία παρέχεται με σύστημα ψεκασμού».

Τον ρωτάμε τι ιδιαίτερο έχει η ομίχλη που υπάρχει στο θάλαμο. Μας απαντά πως «ο ψεκασμός αυτός παράγεται απο μία μηχανική διαδικασία. Πρόκειται για μηχανικούς κραδασμούς. Σταγονίδια αναδύονται από την επιφάνεια ενός εξαιρετικής ποιότητας νερού. Αναμειγνύονται με αέρα, και έτσι παράγεται αυτό που αποκαλούμε αερόλυμα.

»Η διαφορά με ένα συμβατικό δωμάτιο είναι ότι εκεί χρησιμοποιείται ατμός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέψεις νερό από υγρή κατάσταση σε αέρια μορφή. Και αυτό απαιτεί πολλή ενέργεια».

Ο όγκος του ψωμιού, η τραγανή κρούστα, η μαλακή ψίχα, όλες αυτές οι παράμετροι αναλύθηκαν λεπτομερώς.

Στα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας είναι ότι αποφεύγεται η υγροποίηση ή η ξήρανση της ζύμης, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ψωμιού που παρασκευάζεται.

Η Σόνια Γκούτμαν, υπεύθυνος παραγωγής της NanoBAK2, διευκρινίζει: «Στα συμβατικά δωμάτια ύγρανσης, η υγρασία του αέρα είναι χαμηλότερη από αυτή της ζύμης. Έτσι, η ζύμη που περιέχει υψηλή υγρασία τείνει να εκλύει υγρασία στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, σε ένα δωμάτιο όπου η υγρασία παράγεται με υπέρηχο, έχουμε υψηλή υγρασία που ουσιαστικά είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτή της ζύμης, έτσι δεν ξηραίνεται η επιφάνειά της».

Εκτός από την υγρασία, η τεχνολογία συνεισφέρει και στην διαδικασία ψύχρανσης.

Εν τέλει, οι αρτοποιοί έχουν καλύτερο έλεγχο στις συνθήκες παραγωγής, όπως και αν είναι ο καιρός έξω. Όταν ψηθεί το ψωμί, η διαφορά είναι ξεκάθαρη.

«Το βασικό πλεονέκτημα δεν είναι απαραίτητα αυτό που περιμέναμε, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση ενέργειας. Σαφώς υπάρχει κέρδος, αλλά κυρίως η διαφορά έχει να κάνει με την ποιότητα και κυρίως τη σταθερή ποιότητα. Ανεξάρτητα από τον καιρό έξω, μπορούμε να έχουμε μονίμως ιδανικές συνθήκες υγρασίας και ποιότητας. Όπως λένε και οι αρτοποιοί, ακούμε το ψωμί “να τραγουδά“».

Οι υπέρηχοι που κάνουν το ψωμί «να τραγουδά»: μελλοντική προοπτική για κάθε φούρνο, μικρό ή μεγάλο.

ΠΗΓΗ: euronews.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!