Κυριακή 26 Απριλίου 2020


Με τις μελωδίες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πλημμύρισαν το Σάββατο οι δρόμοι της Αθήνας σε μια ξεχωριστή συναυλία με «σκηνή» ένα φορτηγό το οποίο για 3,5 ώρες γύριζε στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης κάνοντας πολύ σύντομες στάσεις σε πλατείες αλλά και συμβολικά, σε δύο νοσοκομεία, στο «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό» όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.
Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα είχε την ιδέα και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να τραγουδήσει για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τους ανθρώπους της Τεχνόπολης ανταποκρίθηκαν άμεσα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μοναδική συναυλία.
Από τις 11 το πρωί οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν με ήχους και συναισθήματα, καθώς η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στην πρωτότυπη σκηνή του λευκού φορτηγού του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια, προσκαλώντας τους κατοίκους να γίνουν θεατές αλλά και συμμέτοχοι μιας μοναδικής εμπειρίας.
Χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους κι άνοιξαν τα παράθυρα τους. Απόλαυσαν και χειροκρότησαν γεμάτοι ενθουσιασμό και συγκίνηση την ιδιαίτερη αυτή μουσική διαδρομή που σκόρπισε αισιοδοξία και χαρά τους δρόμους της πρωτεύουσας και τις καρδιές των ανθρώπων, θυμίζοντάς τους ότι θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα είμαστε και πάλι έξω στην πόλη όλοι μαζί, πιο ενωμένοι από ποτέ!
Το φορτηγό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους μουσικούς της ξεκίνησε από την Τεχνόπολη όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την ερμηνεύτρια και τους ανθρώπους της για την σημερινή  ξεχωριστή εκδήλωση.


Στη συνέχεια, πέρασε από δεκάδες μικρούς και μεγάλους δρόμους της πόλης και έκανε στάσεις έξω από τα  νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» όπου σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα γιατροί, νοσηλευτές και συγγενείς νοσηλευόμενων χειροκρότησαν θερμά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Νωρίτερα πέρασε μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε για λίγο στο δρόμο και χαιρέτισε την ερμηνεύτρια και τους μουσικούς της.
DIMITRIS PAPAMITSOS/DIMITRIS PAPAMITSOS_6946384863
«Ας γεμίσουμε με χρώμα και μουσικές τις γειτονιές μας. Ας πάμε κόντρα στο κλίμα των ημερών με ένα χαμόγελο, με μερικές ευχάριστες στιγμές που μας αποζημιώνουν. Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αλλά στρέφουμε και το βλέμμα μας στη θετική πλευρά της ζωής, στα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή. Και τι πιο αισιόδοξο να ανοίγεις το παράθυρό σου και να απολαμβάνεις τη φωνή και τη παρουσία μίας από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της χώρας, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μοίρασε σήμερα τέτοια μηνύματα σε κάθε γωνιά της πόλης. Την ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί πρωταγωνίστησε σε αυτή τη δράση του δήμου μας αλλά γιατί, το χαμόγελο και η φωνή της, μας έδωσε γεύση Άνοιξης» τόνισε μετά την λήξη της συναυλίας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα «Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αφού δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος σ'εμένα, βρήκα τον τρόπο να πάω εγώ σ' αυτόν... συγκίνηση  και συναισθήματα μεγατόνων από τα μπαλκόνια, τους δρόμους, τις αυλές και τις ταράτσες. Αγαπώ τον κόσμο, τα  μάτια και η ψυχή μου γέμισαν αγάπη, χαμόγελα και δάκρυα. Ναι, το πιο συγκλονιστικό τρίωρο της ζωής μου... Εύχομαι σύντομα να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας. Ευχαριστώ τους μουσικούς μου, Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Παντελή Ντζιάλα στη κιθάρα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον ηχολήπτη μου Ζαχαρία Σταμούλο για την εθελοντική  συμμετοχή τους, και την παραγωγό μου Τώνια Δραγούνη για την προσφορά της και την άψογη εκτέλεση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Δέδε και τους συνεργάτες τους που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου σε χρόνο ρεκόρ» ανέφερε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ολοκληρώνοντας το μουσικό ταξίδι στην πόλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ και της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).
naftemporiki.gr

Στους 106 ανέρχονται οι άνθρωποι που πέθαναν από τον νέο κορονοϊό στην Τουρκία μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ την ίδια ώρα καταγράφηκαν άλλα 2.861 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 107.773, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι νεκροί φτάνουν τους 2.706.
Μέχρι σήμερα, 25.582 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Τις τελευταίες 24 ώρες διενεργήθηκαν άλλα 38.308 διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παραθέτει το υπουργείο.

Όργιο φημών σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες μετά την σημερινή απουσία του και από την 88η επέτειο από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού. Υπενθυμίζεται ότι οι φήμες ξεκίνησαν με την απουσία του από τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου για το εορτασμό των γενεθλίων του παππού του, ιδρυτή του κράτους.
Η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει ότι είναι νεκρός, ενώ ιαπωνικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης βρίσκεται σε «κωματώδη κατάσταση» μετά από εγχείρηση καρδιάς.
Τις φήμες πως η υγεία του Κιμ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ενισχύει δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα απέστειλε την Πέμπτη αποστολή στη Βόρειο Κορέα, η οποία απαρτίζεται από αξιωματούχους και ειδικό ιατρικό προσωπικό, που αναμένεται να δώσει συμβουλές για την υγεία του.
Μέχρι στιγμής τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με το πώς είναι η υγεία του αλλά και για το που ακριβώς βρίσκεται, ενώ έχουν πρωτοσέλιδο την 88η επέτειο ίδρυσης του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού.
Την Τετάρτη, σύμφωνα με το Yonhap News Agency, ο Κιμ είχε αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα του ευχήθηκε για την 108η επέτειο γενεθλίων του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!