Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018


Θεωρούνται προνομιούχοι και το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας: οι φοιτητές. Δεν είναι όμως όλα όπως φαίνονται. Σύμφωνα με έκθεση της ασφαλιστικής εταιρείας Barmer, μεταξύ 2005 και 2016 οι ψυχικές ασθένειες των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών αυξήθηκαν κατά 38% από 1,4 εκατομμύρια σε 1,9 εκατομμύρια. Η σχετική έκθεση παρουσιάστηκε χθες στο Βερολίνο.
Πάνω από ένας στους έξι φοιτητές το 2015 υπέφερε από κάποια ψυχική ασθένεια ενώ 86.000 υπέφεραν από κατάθλιψη. Το ποσοστό μάλιστα των καταθλίψεων αυξήθηκε κατά 76%. Ένας στους τέσσερις νέους από τα συνολικά 7 εκατομμύρια νέων στη Γερμανία πάσχουν σήμερα από κάποια ψυχική ασθένεια.
Εν τω μεταξύ ακόμα και στις μέρες είναι πολλές οι προκαταλήψεις και οι μύθοι που αφορούν τις ψυχικές ασθένειες. Μια από τις πιο διαδεδομένες είναι ότι οι καταθλίψεις πλήττουν κυρίως ανθρώπους με αδύναμο χαρακτήρα.
Η κατάθλιψη πλήττει τους δυνατούς
Ακριβώς όμως το αντίθετο ισχύει, όπως λέει ο ψυχίατρος Γιόαχιμ Μπάουερ, ο οποίος έχει συγγράψει πολλά βιβλία πάνω στο θέμα της κατάθλιψης:
«Βάσει ερευνών γνωρίζουμε ότι μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάθλιψη διατρέχουν οι άνθρωποι που πρέπει να αποδώσουν πολύ και που οι ίδιοι επίσης αναμένουν πολλά από τον εαυτό τους. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου καλούμαστε να αποδίδουμε όλο και περισσότερο σε ολοένα και συντομότερο χρονικό διάστημα. Η πίεση αυτή ενέχει όμως τον κίνδυνο να διαρραγεί το σύστημα απόδοσης που έχουμε μέσα μας και κυρίως στον εγκέφαλο, και αυτό δεν είναι άλλο από το σύστημα που μας δίνει κίνητρο και μας κινητοποιεί. Έτσι εάν αυτό το σύστημα πληγεί, τότε οδηγούμαστε σε αυτή την ασθένεια. Η κατάθλιψη δεν πλήττει τους αδύναμους αλλά μπορεί να πλήξει τους πάντες και προτιμά αυτούς που απαιτούν πολλά από τον εαυτό τους».
Και οι φοιτητές στις μέρες μας είναι μια τέτοια κατηγορία. Στη Γερμανία πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της deutsche welle, το 28% αναζητά μετά από ένα ελαφρύ περιστατικό κατάθλιψης βοήθεια από κάποιον ειδικό. Αντίθετα τα βαρύτερα περιστατικά πολύ συχνά αποφεύγουν να επισκεφθούν έναν ειδικό. Δυσκολότερη είναι η κατάσταση για τους άνδρες, οι οποίοι επισκέπτονται σπανιότερα έναν ψυχίατρο ή έναν ψυχολόγο και αυτό γιατί το θεωρούν αδυναμία και έλλειψη ανδρισμού. Ακριβώς το αντίθετο όμως ισχύει και εδώ. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό είναι απόδειξη δύναμης.
Τα στοιχεία της έρευνας της Barmer βασίζονται σε περίπου 8 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Οι έρευνες γίνονται κάθε χρόνο με διαφορετικό αντικείμενο. Τα ασφαλιστικά ταμεία στη Γερμανία δαπανούν κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια ευρώ για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών σε νέους ανθρώπους. Το 71% αφορούν κατάθλιψη.

Από τη σφοδρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων έξι ετών πλήττεται σήμερα η Ρώμη, κάτι σπάνιο για την ιταλική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις μεταφορές, να κλείσουν νοσοκομεία και οι Αρχές να καλέσουν τον στρατό για να βοηθήσει στον καθαρισμό των δρόμων.
Μόνο ένας διάδρομος λειτουργεί στο κύριο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Φιουμιτσίνο. Το δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας έκλεισε στη διάρκεια της νύκτας και εργάτες καθαρίζουν έναν διάδρομο για να ανοίξει και πάλι σήμερα.
Ιταλοί αξιωματούχοι των αερομεταφορών γνωστοποίησαν πως η Ryanair, η οποία χρησιμοποιεί το Τσαμπίνο ως κόμβο της στην Ιταλία, αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο αυτό. Όμως πρόσθεσαν πως τα περισσότερα άλλα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας είναι ανοικτά παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε μερικές πτήσεις.
Η πόλη, η οποία δεν είναι εξοπλισμένη για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις με χιόνι, επειδή είναι σπάνιες, ζήτησε από άλλες περιοχές να στείλουν εκχιονιστικά για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων.
Σχολεία έκλεισαν στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου πολλοί δεν μπορούσαν να φθάσουν στις δουλειές τους. Η Αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν, αν είναι δυνατό, στα σπίτια τους.
Πιάτσα Βενέτσια, κεντρική πλατεία της Ρώμης όπου συνήθως επικρατούν μποτιλιαρίσματα και μια κακοφωνία από κορναρίσματα, ήταν σήμερα τα χαράματα αλλόκοτα άδεια, ήσυχη και λευκή. Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ιερείς και φοιτητές θεολογίας έπαιζαν χιονοπόλεμο σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στα λευκά το Κολοσσαίο
Καλυμμένοι με χιόνι είναι οι δρόμοι γύρω από το Κολοσσαίο, καθώς η κακοκαιρία πλήττει και την Ιταλία. Κάποιοι βέβαια τολμούν να κάνουν βόλτα στο χιονισμένο τοπίο.

Αρκετοί αγαπούν πολύ τα φυτά αλλά δεν έχουν καθόλου χρόνο να τα φροντίζουν.
Δείτε ποια φυτά είναι ιδανικά για τεμπέληδες κηπουρούς και δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα.
Κάκτοι 
Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για τεμπέληδες.
Νεφρίτης 
Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει για αρκετό καιρό χωρίς νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ καλό είναι μία στο τόσο να ψεκάζετε με λίγο νερό τα φύλλα του για να μην ζαρώνουν. Αν δεν ξέρετε πώς να φυτέψετε ένα φυτό σε μία γλάστρα με επιτυχία, σας έχουμε εδώ 13 συμβουλές για να τα καταφέρετε.
Αλόη 
Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της για να κάνετε μάσκες ομορφιάς και σαν ρόφημα για να καθαρίζετε τον οργανισμό και να βελτιώνετε τη διαδικασία της πέψης.
Φυτά αέρος 
Τα φυτά αυτά δε χρειάζονται χώμα για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα όντας πάνω σε άλλα φυτά ή σε αντικείμενα ενώ παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τον αέρα. Πόσο τέλειο είναι αυτό; Ψάξτε για τα λεγόμενα Tillandsias τα οποία θα χρειάζεται να ψεκάζετε με νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. «Βέβαια, τα φυτά αυτά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τοποθέτησή τους και άρα δεν ενδείκνυνται για αρχάριους κηπουρούς», σας ενημερώνει η Αιμιλία Ροδοπούλου, MSc Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ.
Ο αδίστακτος εγκληματίας που βασάνισε 45 ανθρώπους μέσω διαδικτύου
Κρυμμένος πίσω από τον υπολογιστή του, έκανε κόλαση τις ζωές 45 ανθρώπων, ανάμεσα τους και παιδιά. Ειδικός στους υπολογιστές, και απόφοιτος του Κέμπριτζ, εκμεταλλεύτηκε τις γνώσεις του και το χάος που υπάρχει στο Dark Web, και εκβίαζε και βασάνιζε ευάλωτους χρήστες του διαδικτύου.
Έκλεβε υλικό από άλλους χρήστες και στη συνέχεια τους εκβίαζε, βάζοντας τους να ικανοποιούν τις αρρωστημένες του φαντασιώσεις. Αυτοαποκαλούνταν ο "διάβολος", και δεν σταματούσε μέχρι να πάρει όσα ζητούσε.
Τρία θύματα επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν, και τότε έπεσε στα χέρια των Αρχών, που όταν είδαν το υλικό του, τα έχασαν. Ενδεικτικά, αναγκάζε ανθρώπους να τρυπιούνται με βελόνες, να κόβουν μέλη τους, να έρχονται σε σeξουαλικές πράξεις με αντικείμενα που τους πλήγωναν, να βουτούν το κεφάλι τους σε δημόσιες τουαλέτες,και όλα αυτά σε ζωντανή σύνδεση.
4 χρόνια δρούσε ανενόχλητος, και ακόμα και όταν συνελήφθη είχε την ίδια αρρωστημένη συμπεριφορά, μιλώντας επιδεικτικά προς τους αστυνομικούς. Καταδικάστηκε μόνο σε 32 χρόνια.

 
Αυτός είναι ο λόγος που οι celebrities φοράνε παπούτσια μεγαλύτερα από το νούμερο τους
Παρατηρώντας τις φωτογραφίες διάσημων σε δημόσιες εμφανίσεις τους, συχνά παρατηρούμε ζουμάροντας στα πόδια τους, πως φοράνε παπούτσια μεγαλύτερα από το κανονικό τους νούμερο.
Ο λόγος που επιλέγουν μεγαλύτερα παπούτσια δεν είναι σίγουρα στυλιστικός, αλλά επειδή με αυτόν τον έτσι αποφεύγουν το πρήξιμο των ποδιών τους όπως και τις φουσκάλες από την ορθοστασία. Τα πόδια δεν τρίβονται και δεν ασκείται πίεση και καθώς πρέπει να φοράνε τα τακούνια για πολλές ώρες- ενίοτε ολόκληρο το βράδυ- είναι λογικό να μην θέλουν να καταπονούνται τα πόδια τους.         
Για να είναι όμως το πόδι σταθερό, οι στιλίστες χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα, όπως οι πάτοι και τα μαξιλαράκι σιλικόνης. Με αυτόν τον τρόπο το παπούτσι κάθεται άνετα στο πόδι, δεν περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζει το πρήξιμο. Επιστρατεύουν μάλιστα μέχρι και κολλητική ταινία διπλής όψης, που επίσης βοηθά να συγκρατείται το πόδι.
Αν βέβαια θυμηθούμε την ιστορία της σταχτοπούτας με το γοβάκι που της έφυγε σε μια επίσημη βραδιά χορού, μάλλον το κολπάκι είναι παλιό!

 
Πόσες φορές την ημέρα σκέφτεται η γυναίκα το σeξ;
Το σeξ είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση. Δεν είναι πάντα αυτό που την διατηρεί, αλλά πολλές φορές είναι μια από τις κύριες αιτίες χωρισμού του ζευγαριού.
Οι γυναίκες σκέφτονται κι αυτές το σeξ. Δεν είναι προνόμιο μόνο των αντρών. Το ερώτημα είναι πόσο συχνά το κάνουν. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο, η απάντηση μπορεί να σας προκαλέσει έκπληξη.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες σκέφτονται κατά μέσο όρο το σeξ 18,6 φορές την ημέρα, δηλαδή κάθε περίπου 50 λεπτά, όσο φυσικά είναι ξύπνιες. Οι άντρες από την άλλη το σκέφτονται σχεδόν τις διπλάσιες, αφού η έρευνα λέει πως τριγυρίζει στο μυαλό τους κάθε 28 λεπτά. Άλλες έρευνες έχουν δείξει πως το σκέφτονται ακόμα συχνότερα.
Επίσης, η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες σκέφτονται το φαγητό κάθε 62 λεπτά και τον ύπνο ανά 72 λεπτά. Οι άντρες φαίνεται πως έχουν πιο απλή σκέψη, αφού και σε αυτή την περίπτωση σκέφτονται τις πρωτεύουσες ανάγκες συχνότερα. Κι αυτό γιατί σκέφτονται το φαγητό κάθε 38 λεπτά και τον ύπνο κάθε 33 λεπτά. Το σeξ πάντως είναι η πιο συχνή σκέψη της ημέρας και για τους δυο.

 
Ο εξωφρενικός λόγος που οι Βρυξέλλες έγιναν πρωτεύουσα της Ευρώπης
Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπά στις Βρυξέλλες, το μεγάλο κέντρο αποφάσεων που επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γηραιά ήπειρο.
Γιατί όπως επιλέχθηκε η Βελγική πρωτεύουσα για έδρα της; Όχι, δεν ήταν ούτε η γεωγραφική θέση, ούτε κάποιος άλλος σχετικός παράγοντας. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, ήταν θέμα αλφαβητικής σειράς! 
Η συμφωνία για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας υπογράφηκε το 1957 χωρίς να ορίζεται η έδρα της καθώς τα μέλη της δεν τα βρήκαν σε αυτό. Αντίθετα προτάθηκε η κυλιόμενη έδρα μεταξύ των έξι μελών μέχρι να βρεθεί λύση. Και ποια χώρα ήταν πρώτη αλφαβητικά; Το Βέλγιο φυσικά. Έτσι το 1958 η πρώτη χρονιά της ΕΟΚ την βρήκε να έχει έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ η προεδρία πήγε στη Γερμανία.
Η βελγική κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη πως η κατάσταση μπορεί να κρατήσει αρκετά, κινήθηκε ταχύτητα απαλλοτριώνοντας χώρο για κατασκευή γραφείων. Τα νέα γραφεία λειτούργησαν σαν μαγνήτης και για άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες και σταδιακά η βελγική πρωτεύουσα έγινε άτυπα ευρωπαϊκή.
Ωστόσο μόλις το 2001 το ευρωπαϊκό συμβούλιο αποφάσισε πως όλες οι τακτικές του συναντήσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

 

Η Νάταλι Πόρτμαν εμφανίστηκε να μετανιώνει που υποστήριξε τον Ρομάν Πολάνσκι και να τρέφει πολύ λίγη συμπάθεια για τον Γούντι Άλεν υπό το φως των κινημάτων Time's Up και #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

«Μετανιώνω πολύ» δήλωσε η 36χρονη Νάταλι Πόρτμαν στο BuzzFeed για την απόφασή της να υπογράψει ψήφισμα του 2009 με αίτημα την αποφυλάκιση του Πολάνσκι, όταν ήταν προφυλακισμένος στην Ελβετία για την υπόθεση βιασμού της 13χρονης Σαμάνθα Γκέινερ το 1977.

«Φέρω ευθύνη επειδή δεν το σκέφτηκα αρκετά» είπε η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Annihilation». «Κάποιος που σεβόμουν μου το έδωσε και είπε: "Εγώ το υπέγραψα αυτό. Θα ήθελες και εσύ;". Και απάντησα: "Σίγουρα"».

«Ήταν λάθος. Αυτό που νιώθω ότι κέρδισα με την κίνηση αυτή είναι η κατανόηση ανθρώπων που έχουν κάνει λάθη. Ζήσαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο και αυτό δεν δικαιολογεί τίποτα. Αλλά μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας και να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο που θέλετε να ζήσετε. Τα μάτια μου δεν ήταν ανοιχτά» ανέφερε η Νάταλι Πόρτμαν.

Η Ισραηλινο-Αμερικανίδα ηθοποιός εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην Ντίλαν Φάροου, η οποία κατηγόρησε τον θετό πατέρα της, Γούντι Άλεν ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά, όταν ήταν παιδί.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια άμεση σύνδεση μεταξύ τού να πιστεύεις τις γυναίκες για τις δικές τους εμπειρίες και να επιτρέπεις στις γυναίκες να είναι ειδικές όσον αφορά τη δική τους εμπειρία και τού να ακούγεται η φωνή κάθε γυναίκας» ανέφερε.

«Είτε μιλούν κάποιες για τη δουλειά τους και δεν ακούγονται, είτε κάποιες μιλάνε για την προσωπική τους εμπειρία επίθεσης και τις απαντούν ότι "δεν ξέρουν τι λένε" νομίζω ότι αυτά συνδέονται άμεσα. Φυσικά, γνωρίζω την εμπειρία κάποιας; Όχι. Αλλά θα αμφέβαλα για έναν άνθρωπο που θα έλεγε: "Κάποιος με μαχαίρωσε;". Ποτέ... Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες συστηματικά δεν ακούγονται. Ότι τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων συστηματικά δεν ακούγονται», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να τερματιστεί η σκηνοθετική καριέρα του Άλεν, η Πόρτμαν, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1996 του Νεοϋρκέζου σκηνοθέτη «Everyone Says I Love You» μίλησε γενικότερα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι αυτή η συζήτηση» είπε προσθέτοντας: «Ας μην μιλήσουμε για το τέλος της καριέρας ενός ανθρώπου. Ας μιλήσουμε για το τεράστιο καλλιτεχνικό θησαυρό που έχουμε χάσει, επειδή δεν δώσαμε στις γυναίκες, στους ανθρώπους άλλου χρώματος, στα άτομα με αναπηρίες και στην κοινότητα LGBTQ+ ευκαιρίες - ας μιλήσουμε για αυτή την απώλεια για όλους μας στην τέχνη. Ας μιλήσουμε γι αυτό το τεράστιο κενό στον πολιτισμό μας. Δεν θέλω να μιλήσω για το "Δεν είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος που έκανε 500 ταινίες δεν μπορεί πλέον να κάνει ταινίες;". Δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω. Και δεν είμαι εγώ που θα αναστατωθώ» εκτίμησε.

Η Πόρτμαν αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή της στο δράμα του 1996 «Beautiful Girls» παραγωγής της Miramax, την οποία διηύθυνε τότε ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν τώρα κατηγορούμενος για αμέτρητες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βιασμούς.

Η ηθοποιός, σύμφωνα με το Page Six αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συμπρωταγωνίστησε με συναδέλφους της, φερόμενα θύματα επίθεσης και παρενόχλησης από τον Γουάινστιν, τις Ούμα Θέρμαν, Λόρεν Χόλι και Μίρα Σορβίνο.

Στην ταινία, η Πόρτμαν, τότε 14 ετών, υποδύθηκε ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο ερωτεύτηκε ο πρωταγωνιστής, Τιμόθι Χάτον.

«Εκ των υστέρων, είναι παράξενο, επειδή πολλές από τις ιστορίες γύρω από την υπόθεση Γουάινστιν περιλαμβάνουν ανθρώπους από την ταινία "Beautiful Girls"» δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα ότι όλες οι ενήλικες γυναίκες, με τις οποίες συνεργαζόμουν, τις οποίες θαύμαζα τόσο πολύ και αισθανόμουν τόσο ωραία που ήμουν σε μια ταινία μαζί τους, παρενοχλούνταν ταυτόχρονα. Ήμουν, όπως, το χαριτωμένο μικρό παιδί, το οποίο καθένας αντιμετωπίζει με σεβασμό και ευγένεια... αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν γοητευτικό τότε [στις ταινίες] είναι τώρα πολύ προβληματικό».

To Twitter ξεκίνησε την εκκαθάριση κακόβουλων και προπαγανδιστικών λογαριασμών από αυτόνομα προγράμματα λογισμικού (bots) που προσποιούνται τους χρήστες και χειραγωγούν το δημόσιο διάλογο. Όμως, ορισμένοι πραγματικοί χρήστες, ιδίως δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων, που θεωρούν πως πέφτουν θύμα της «εκστρατείας», ξεσηκώθηκαν ότι γίνεται κυνήγι μαγισσών εναντίον τους.

Τα hashtags #TwitterLockout και #TwitterPurge έγιναν δημοφιλή, καθώς δεκάδες χρήστες ανέφεραν ότι μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί τους, εωσότου απέδειξαν -δίνοντας και μετά επαληθεύοντας έναν αριθμό τηλεφώνου- ότι δεν ήσαν bots.

Ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι έχασαν πολλούς «ακολούθους» και ότι το Twitter κάνει διακρίσεις εναντίον των συντηρητικών πολιτικών απόψεων. 'Αλλοι πάλι τους κορόϊδεψαν και αρνήθηκαν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Το ίδιο το Twitter δήλωσε, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, ότι «τα εργαλεία μας είναι απολίτικα και εφαρμόζουμε τους κανόνες μας χωρίς πολιτική μεροληψία».

Διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει σε καθημερινή βάση να αναζητά και να εξουδετερώνει λογαριασμούς με ύποπτες συμπεριφορές, που υποδηλώνουν ότι ανήκουν σε αυτοματοποιημένα bots ή που παραβιάζουν τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας κακόβουλους ή άδηλους στόχους.

Το Twitter δεν θα απαγορεύσει τελείως τη χρήση τέτοιων αυτόνομων προγραμμάτων λογισμικού που μπορεί να είναι χρήσιμα, για παράδειγμα οι αυτοματοποιημένες προειδοποιήσεις για σεισμό, για τον καιρό ή για άλλες δημόσιες και κοινωνικά ωέλιμες υπηρεσίες. Προσπαθεί όμως να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, μετά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί -όπως και το Facebook- ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε κατευθυνόμενους λογαριασμούς για να εξαπολύσει πόλεμο παραπληροφόρησης εναντίον των ΗΠΑ.

Το Twitter έκανε γνωστό ότι πλέον δεν θα επιτρέπει να αναρτώνται, ούτε από ανθρώπους χρήστες ούτε από bots, πανομοιότυπα μηνύματα από πολλαπλούς λογαριασμούς του, μία τακτική που θεωρείται ότι χρησιμοποιούν ρώσοι πράκτορες για να δημιουργούν στοχευμένα μηνύματα (tweets), τα οποία εξαπλώνονται σαν ιός στο διαδίκτυο (γίνονται δηλαδή viral).

Επίσης, το Twitter απαγόρευσε πια τη χρήση bots που επιτρέπουν σε χρήστες να εκτελούν ταυτόχρονες δραστηριότητες σε μαζική κλίμακα από πολλαπλούς λογαριασμούς, όπως τα απανωτά likes και retweets.

Στόχος αυτών των αλλαγών, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να υπάρξει «ποιότητα στη διάχυση των πληροφοριών» και περιορισμός «της κακόβουλης δραστηριότητας που στοχεύει σε κρίσιμες συνομιλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Twitter, όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο».

Το Twitter ανακοίνωσε ότι δίνει περιθώριο στους χρήστες, έως τις 23 Μαρτίου, για να συμμορφωθούν και μετά θα διαγράφει τους λογαριασμούς που «κάνουν του κεφαλιού τους».
Δεν ξεκίνησε το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, αφού λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής των Πειραιωτών Οσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε στο κεφάλι ρολό χαρτιού και αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσουν οι ερυθρόλευκοι στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Αμέσως μετά αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Σαράντα λεπτά από την καθορισμένη έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, μεταφέρθηκε με μικρό βαν λεωφορείο.

Συνοδευόμενος από τους παράγοντες της ομάδας του διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Filathlos.gr ο Γκαρθία στους γιατρούς είπε από την πρώτη στιγμή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο ότι ζαλίζεται.

Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο και δεν πήρε εξιτήριο και θα παραμείνει στο νοσοκομείο έως το πρωί της Δευτέρας.


Φίλαθλοι του Δικεφάλου του Βορρά είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια, για να αποδοκιμάσουν τους Πειραιώτες.

Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ που έξω από την Τούμπα είχαν αποκλείσει την κεντρική θύρα.

Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.

Λίγο μετά τις 23:30, τέσσερις ώρες, μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας.

Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Τρικάλων έκλεισε, έπειτα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων, το φύλλο αγώνα, το οποίο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Λίγκα, ενώ οι δύο ομάδες θα ενημερωθούν αναλυτικά σήμερα Δευτέρα για το περιεχόμενό του.

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Δικέφαλος του Βορρά.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 3 ε, αν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, όπως συνέβη στην περίπτωση του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα πριν από το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και ο αγώνας διακοπεί, προβλέπεται μέχρι αφαίρεση τριών βαθμών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!