Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020


Άμεση αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΤ και των υπηρεσιών του
Την άμεση αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΤ και των υπηρεσιών του, εντός και εκτός Ελλάδας, προκάλεσε η ένταξη φωτογραφίας από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο τουριστικού πράκτορα της Γερμανίας, που διαφήμιζε ταξίδι στην Τουρκία, υπό τον τίτλο «Blau Reise» (μτφ. Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία).
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός έγινε αντιληπτό ύστερα από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στον ΕΟΤ και αμέσως επιλήφθηκε του θέματος ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του.
Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκάκης έστειλε επιστολή (ήδη από τις 12/02/2020) στον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πράκτορα ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων. H εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα. Προηγήθηκε η συγγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Η κόρη του Steven Spielberg αποφάσισε να ασχοληθεί και εκείνη με την οθόνη, μόνο από διαφορετική… σκοπιά σε σχέση με τον πατέρα της.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια, εργάζεται πλέον ως πορνοστάρ και μάλιστα οι γονείς της στηρίζουν την επιλογή της.
Η Mikaela Spielberg είναι η υιοθετημένη κόρη του διάσημου σκηνοθέτη και της συζύγου του, ηθοποιού Kate Capshaw.
Η 23χρονη φτιάχνει η ίδια τα βίντεό της, στα οποία πρωταγωνιστεί, χωρίς παρτενέρ. Μάλιστα, σκοπεύει να εργαστεί και ως στρίπερ, μόλις εγκριθεί η αίτησή της να εργαστεί ως sex worker.
Η νεαρή είπε σε συνέντευξή της στη «Sun» ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν μικρή και είχε μπλέξει στα δίχτυα του αλκοολισμού και της ανορεξίας.
spi01
000_1OV2X4

Ο εφευρέτης μιας από τις πιο δημοφιλείς εντολές της πληροφορικής, της «αντιγραφής και επικόλλησης», ή «copy-paste», πέθανε στα 74 του χρόνια, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η εταιρεία Xerox μέσω Twitter. Ο Λόρενς «Λάρι» Τέσλερ, γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1945, πέρασε στην κατασκευάστρια εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων μέρος της καριέρας του. «Ο άλλοτε ερευνητής της Xerox είχε εφεύρει την [εντολή] ‘αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση’, την [εντολή] ‘εύρεση και αντικατάσταση’ καθώς και πολλές άλλες», ανέφερε η εταιρεία.
«Η εργάσιμη μέρα σας έγινε πολύ πιο εύκολη χάρη σε αυτές τις επαναστατικές ιδέες του. Ο Λάρι εξέπνευσε τη Δευτέρα, σας παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας για να τιμήσουμε τη μνήμη του», πρόσθεσε η Ζίροξ. Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, ο Λόρενς Τέσλερ ήταν ειδικευμένος στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων. Δούλεψε κυρίως για την Apple, την Amazon, τη Yahoo! και στο κέντρο έρευνας της Ζίροξ στο Πάλο Άλτο. Τη δυνατότητα της «αποκοπής» και της «επικόλλησης» οποιουδήποτε αποσπάσματος κειμένου, χωρίς να χρειάζονται πολλά και περίπλοκα βήματα, την εμπνεύστηκε από μια τεχνική πολύ αρχαιότερη από την εποχή της πληροφορικής, δηλαδή το να κόβει κανείς τμήματα τυπωμένων φράσεων και να τα τοποθετεί σε άλλη σειρά χρησιμοποιώντας κόλλα ή σελοτέιπ.
Η εντολή έγινε συνήθεια χάρη στην Apple, που την ενέταξε στον υπολογιστή Lisa το 1983 και στον Macintosh την επόμενη χρονιά. Ο συνιδρυτής της Apple, ο Στιβ Τζομπς, κατάφερε να αρπάξει τον Τέσλερ από τη Ζίροξ το 1980. Ο μηχανικός πέρασε στην κατασκευάστρια υπολογιστών και smartphones 17 χρόνια, φθάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας της. Αργότερα, δημιούργησε μια start-up στον κλάδο της εκπαίδευσης και ανέλαβε έργα που επικεντρώνονταν στην εμπειρία του χρήστη στην Άμαζον και στη Γιαχού. Ο Λάρι Τέσλερ «συνδύασε την εκπαίδευση στην επιστήμη της πληροφορικής με μια αντικουλτούρα κατά την οποία οι υπολογιστές έπρεπε να είναι για τους πάντες», σημείωσε το Computer History Museum.

Οι αρχές του Άμστερνταμ εξετάζουν την κατασκευή ενός «ερωτικού συγκροτήματος» που θα περιλαμβάνει λέσχες, θέατρα και άλλες παροχές υπηρεσιών αφιερωμένες στο σεξ ή ακόμη ένα ξενοδοχείο για εκδιδόμενες γυναίκες ώστε να μετατρέψει την περιβόητη «κόκκινη συνοικία» της ολλανδικής πρωτεύουσας και τις βιτρίνες της που φωτίζονται με λάμπες νέον.
«Ένα ξενοδοχείο (για την πορνεία) με κλειστά παράθυρα ή ένα ερωτικό κέντρο είναι οι πιο προφανείς επιλογές», σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του ‘Άμστερνταμ, το οποίο παρουσίασε σήμερα τα σχέδιά του.
«Οι επιλογές αυτές έχουν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμα δεσμεύτηκε να καθαρίσει τη δύσκολη «κόκκινη συνοικία» όπου σύμφωνα με τον δήμο, ορδές τουριστών, συχνά μεθυσμένων «στερούνται σεβασμού απέναντι στις εκδιδόμενες γυναίκες και απέναντι στους κατοίκους».
Η Χάλσεμα δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχη από την αύξηση της «παράνομης και μη επιτρεπόμενης πορνείας» περιμετρικά της συνοικίας.
Τους τελευταίους μήνες η πόλη οργάνωσε διαβουλεύσεις με τις εργαζόμενες στο σεξ, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων και άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στην πορνεία για να ζητήσει τη γνώμη τους.
«Διάφορα σενάρια εξετάστηκαν. Περιλαμβάνουν τον εντοπισμό των χώρων άσκησης εργασίας στο σεξ μέσα στην πόλη μας», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο.
Για παράδειγμα, «αν μια θέση είναι πολύ απομακρυσμένη, ο κίνδυνος για την ασφάλεια είναι μεγαλύτερος καθώς καθίσταται δυσκολότερο να ελέγχεται. Το μέρος πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο στα δημόσια μέσα μεταφοράς».
«Η εργασία στο σεξ είναι μια κανονική εργασία και ο στόχος δεν είναι να εκδιώξουμε την πορνεία από την πόλη», υπογράμμισε ο δήμος.
Οι δύο επιλογές που εξετάστηκαν είναι ένα ξενοδοχείο για την πορνεία ή ένα «ερωτικό κέντρο» που θα είναι ένα σούπερ ξενοδοχείο του σεξ το οποίο θα διαθέτει επίσης υπηρεσίες όπως ένα κέντρο αισθητικής, κομμωτήριο, σολάριουμ.
Το δημοτικό συμβούλιο ελπίζει να οριστικοποιήσει το σχέδιο κατασκευής του οικιστικού έργου πριν από το καλοκαίρι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!