Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Στο νότιο άκρο της Αμερικής, βρίσκεται μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, πυκνά δάση, επιβλητικά βουνά, μαγευτικές λίμνες, κανάλια, φιόρδ αλλά και παγετώνες.
Η Παταγονία, η Γη του Πυρός, η Γη των αντιθέσεων, καταλαμβάνει τις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής και εκπλήσσει με τα υπέροχα τοπία της.
Στην περιοχή η οποία ανήκει στη Χιλή, βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο Queulat με έκταση 339.004 στρέμματα. Ένα Εθνικό Πάρκο που είναι γνωστό για τη φυσική ομορφιά του και για τα εντυπωσιακά αξιοθέατά του.
Ανάμεσα σε αυτά (και ίσως το πιο σημαντικό) ο Ventisquero Colgante, ένας παγετώνας που κρέμεται πάνω από ένα βραχώδες φαράγγι το οποίο δεσπόζει σε μία κοιλάδα που σχηματίζεται από τα βουνά. Λιώνοντας ο παγετώνας αυτός τροφοδοτεί ένα ποτάμι που υπάρχει στο κάτω μέρος της κοιλάδας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.
Δύο πανύψηλοι καταρράκτες “γεννιούνται” από την τήξη του νερού του παγετώνα, που πέφτουν με ορμή από ύψος 600 μέτρων σχηματίζοντας στη βάση τους την μικρή λίμνη Laguna Témpanos. Το ταξίδι του νερού συνεχίζεται για άλλα 6 χιλιόμετρα για να καταλήξει στο Canal de Puyuhuapi.
Ο κρεμαστός παγετώνας ανακαλύφθηκε το 1875 κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, από τον λοχαγό Enrique Simpson. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι το χιόνι του παγετώνα ήταν μόλις 100 μέτρα από την όχθη του Canal de Puyuhuapi. Εάν αυτό αληθεύει τότε ο παγετώνας έχει υποχωρήσει 8 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 140 χρόνων.
echoes.gr
Σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Μάρελ, ο οποίος θεωρείται ο «βασιλιάς» των σοφέρ των διασήμων, ο αποκαλούμενος και «νονός της σόουλ», Τζέιμς Μπράουν, αν και έχει πεθάνει από το 2006 εντούτοις δεν έχει ακόμα ταφεί!

«Είναι στο σπίτι της κόρης του. Τον έκαναν σαν μούμια ώστε να μην σαπίσει δίνοντας 140.000 δολάρια. Γιατί; Όταν έχεις περίπου 20 παιδιά και έξι συζύγους είναι δύσκολο να βρεθείς κάτω από το χώμα» υποστηρίζει ο άνθρωπος που για 15 χρόνια μετέφερε τον Μπράουν παντού.

Ο Μάρελ, η ζωή του οποίου πρόκειται να γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ, δεν έκανε μόνο αυτή την αποκάλυψη ενόψει της έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο "365 Things That Make Ya Go Hmmm – Wisdom and Wit by William".

Ο σοφέρ θυμάται ότι τελικά ο Μπράουν δεν ήταν και τόσο «sex machine» καθώς πολλές από τις κυρίες που ο Μάρελ του έφερνε στο τέλος αποχωρούσαν θυμωμένες για το μέγεθός των προσόντων του. «Έλεγαν ότι ήταν περίπου στο μέγεθος ενός μολυβιού».

Στο βιβλίο χαρακτηρίζει τον Μάικλ Τζάκσον ως «άνθρωπο Φράνκεσταϊν» αναφερόμενος κυρίως στο χρώμα που είχε αποκτήσει το δέρμα του όταν τον μετέφερε στην κηδεία του Μπράουν. Θυμάται ότι τότε ο Τζάκσον είχε μείνει μια ολόκληρη ώρα με τη σορό του Μπράουν.

Ο Μάρελ έχει «ράμματα για τη γούνα» και του Πρινς για τον οποίο γράφει ότι του άρεσε να τον μεταφέρουν οι σωματοφύλακες σαν μωρό στην αγκαλιά τους. «Τον έπαιρναν στα χέρια από το αυτοκίνητο και τον πήγαιναν στα καμαρίνια».

Για τη Μέρι Τζέιμ Μπλάιτζ, ωστόσο, έχει να πεί τα καλύτερα. «Είναι μια γλυκιά νεαρή κοπέλα» που ήθελε μόνο γυναίκες σωματοφύλακες. Αντίθετα ο πιο αγενής ήταν ο σύντροφος της Γούιτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Μπράουν. «Με ενοχλούσε κυρίως ο τρόπος με τον οποίο απευθυνόταν στους άλλους, ήταν πολύ αγενής με τη Γουίτνεϊ» σημειώνει στο βιβλίο του.

http://www.thestival.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βέλγων επιστημόνων, η λύπη διαρκεί 240 φορές περισσότερο από κάθε άλλο συναίσθημα!
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Philip Vertouan και Saskia Lavrisen του Πανεπιστημίου της Leuven όπου έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Motivation and Emotion», μελέτησαν 233 εθελοντές οι οποίοι κλήθηκαν να αναφέρουν τη διάρκεια 27 διαφορετικών συναισθημάτων που βίωσαν στο παρελθόν, καθώς και τον τρόπο που τα αντιμετώπισαν.
Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι το συναίσθημα της λύπης, κυρίως επειδή προκαλείται από σοβαρές αιτίες διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλο.
Αντίθετα τα συναισθήματα που είναι σύντομα και εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα, είναι η ντροπή, η ανακούφιση, ο φόβος, η έκπληξη και η πλήξη.
Ειδικά για το συναίσθημα της πλήξης οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, ενώ ο χρόνος φαίνεται να περνά πολύ αργά, στην πραγματικότητα, συνήθως δεν διαρκεί πολύ χωρίς βέβαια να λείπουν και εκείνοι που πλήττουν από ανία καθημερινά στη ζωή τους.
Τα συναισθήματα που διαρκούν λίγο, συνήθως προκαλούνται από καταστάσεις που έχουν μικρή σημασία για κάποιον, ενώ όσο πιο τραυματικά επιδρά ένα γεγονός σε έναν άνθρωπο, τόσο περισσότερο διαρκεί και το αντίστοιχο συναίσθημα.
Τελικά το κλειδί για την διάρκεια ενός συναισθήματος ίσως να βρίσκεται βαθιά κρυμμένο στο μυαλό μας. Όταν συνέχεια φέρνουμε στην επιφάνεια γεγονότα που στιγμάτισαν την ζωή μας προκαλώντας λύπη και στεναχώρια, ανανεώνουμε στην πορεία του χρόνου και τα αρνητικά συναισθήματα.
Η κάθε μέρα που ζούμε έχει χαρά, απόλαυση, ευτυχία, αλλά δεν έχει μόνο αυτά. Έχει και άσχημες στιγμές και ίσως να είναι περισσότερες από τις χαρούμενες. Έχει προβλήματα, εμπόδια, συναισθηματικές απογοητεύσεις και απώλειες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται και τα αντίστοιχα αρνητικά συναισθήματα.
Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να τα αποδεχτούμε, να τα αξιοποιήσουμε και να προχωρήσουμε.
Η ζωή είναι ένα καρδιογράφημα που ανεβοκατεβαίνει με γοργό και απρόβλεπτο ρυθμό. Είναι ο ρυθμός που μας επιτρέπει να είμαστε ζωντανοί.
echoes.gr
Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα μια 45χρονη κατέγραψαν οι εισαγγελικές αρχές της Παραγουάης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αγκιλέιρα τα μέλη της φυλής Μπία Γκουαράνι έδεσαν την γυναίκα σε έναν ξύλινο στύλο, της έριξαν βέλη και τελικά την έκαψαν ζωντανή.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζε η γυναίκα ήταν ότι ήταν μάγισσα.

Το έγκλημα σημειώθηκε σε ένα χωριό σε απόσταση 290 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας Ασουνσιόν.

Ήδη για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος εννέα ατόμων που έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους.

Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό στην ιστορία της Παραγουάης καθώς οι περίπου 20 φυλές ιθαγενών που ζουν στη χώρα δεν συνηθίζουν τέτοιες αγριότητες όπως εξηγεί στο Associated Press ο Ιταλός ανθρωπολόγος Χοσέ Ζαναρντίνι.

http://www.thestival.gr 
Όλοι μας θέλουμε να έχουμε θέα από τα παράθυρα του σπιτιού μας. Να “ταξιδεύει” το βλέμμα μας στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, στο χαλαρωτικό πράσινο του βουνού ή σε εντυπωσιακά κτήρια της πόλης.
Πως θα ήταν αλήθεια αν η θέα ήταν λίγο...διαφορετική; Αν βλέπαμε εικόνες...υποβρύχιες;
Η αμερικανική εταιρεία Submarine Structures, μας φέρνει εικόνες από ένα κοντινό μέλλον, παρουσιάζοντάς μας το H2OME. Πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο σπίτι στον κόσμο το οποίο υπόσχεται μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής για όσους το επιλέξουν.
Το H2OME φιλοδοξεί να είναι το πρώτο σύγχρονο σπίτι κάτω από την επιφάνεια του νερού, που θα προσφέρει στον ιδιοκτήτη του όλες τις ανέσεις. Θα αποτελείται από δύο επίπεδα, όπου στο πρώτο θα υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και ένα σαλόνι με απεριόριστη θέα στο νερό. Το δεύτερο επίπεδο θα διαθέτει ένα κεντρικό υπνοδωμάτιο με μπάνιο, κουζίνα με κάβα, βιβλιοθήκη, σαλόνι, τραπεζαρία, ένα χώρο γραφείου και ένα μπαρ.
Σε όλους του χώρους του κάτω επιπέδου που αντιμετωπίζει και μεγαλύτερη θαλάσσια πίεση, θα χρησιμοποιηθούν ακρυλικά πάνελ για τους τοίχους τα οποία ταυτόχρονα θα επιτρέπουν στους κατοίκους του να έχουν πανοραμική θέα του υποθαλάσσιου κόσμου.
Όσο για την διακόσμηση; Θα δημιουργείται ανάλογα με το γούστο του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Να σημειωθεί ότι την επίπλωση έχει αναλάβει μία εταιρεία με έδρα το Dubai η οποία εξειδικεύεται στον εξοπλισμό ξενοδοχείων 5 αστέρων.
Το υποβρύχιο σπίτι είναι κατάλληλο για ρηχά ζεστά νερά, λιμνοθάλασσες ή ορεινές λίμνες και οικοδομείται σε βάθος 20 μέτρων. Ολόκληρη η δομή είναι βιδωμένη σε αντηρίδες στον πυθμένα ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητά του, ενώ για να μπει κανείς σε αυτό περνάει μέσα από μία μεταλλική φυσούνα που συνδέει το σπίτι με μία προβλήτα.
Το H2OME είναι ιδικά εξοπλισμένο με με εξωτερικά φώτα και τροφοδότες για ψάρια  προκειμένου να προσελκύει την θαλάσσια ζωή γύρω του.
echoes.gr
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να το κάνει από το πρώτο ραντεβού. Το πρόβλημα είναι ότι ο τύπος είναι πρωτάρης, οπότε η γκόμενα για να τον ενθαρρύνει του λέει να μην ανησυχεί, δεν είναι τίποτα και όλα θα πάνε καλά αν κάνει ότι κάνει κι αυτή.
Στην κρεβατοκάμαρα πλέον η γκόμενα αρχίζει να βγάζει την.....
μπλούζα της.
Βγάζει κι αυτός το πουκάμισό του.
Αυτή βγάζει τη φούστα της.
Αυτός το παντελόνι του.
Αυτή βγάζει τα εσώρουχά της.
Αυτός το σώβρακό του.
Εκείνη ξαπλώνει ανάσκελα στο κρεβάτι.
Το ίδιο κι εκείνος ακριβώς δίπλα της.
Εκείνη ανοίγει τα πόδια της.
Ανοίγει κι εκείνος τα πόδια του!
Και η γκόμενα:
- "Καλά, ρε μαλάκα, τι περιμένεις τώρα; Να φωνάξω κανέναν απέξω να μας γαμήσει και τους δύο;"

http://simantra.blogspot.gr 
ενήλικες; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Όχι μόνο εσύ, αλλά και ο αγαπητικός σου.
Συγκεκριμένα, το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου. "Ενήλικες με καρκίνο, πεπτικές διαταραχές αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να καταναλώνουν αρκετά γραμμάρια μητρικού γάλατος καθημερινά ή εβδομαδιαία καθώς μειώνει τα συμπτώματα της χημειοθεραπείας, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην πέψη", δήλωσε η Pauline Sakamoto από την τράπεζα μητρικού γάλακτος του San Jose.
Παράλληλα, το γάλα προστατεύει και θεραπεύει μια σειρά από παθήσεις όπως επιπεφυκίτιδα, εγκαύματα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο, βλάβες του εγκεφάλου, διαβήτης, Πάρκινσον, ακμή και διάρροια.
Επίσης, το μητρικό γάλα μειώνει τον πόνο από πεπτικές διαταραχές. Περιέχει προβιοτικά που περιορίζει τις επώδυνες συσπάσεις του εντέρου. "Η αύξηση της λήψης αυτού του βακτήριου μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα που προέρχονται από διαταραχές του εντέρου όπως είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,  λειτουργικές διαταραχές του εντέρου και δυσκοιλιότητα", αναφέρθηκε σε άρθρο των Times India.
Ακόμη, βοηθά στη μείωση των όγκων της ουροδούχου κύστης. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία σε ασθενείς, που ήπιαν μητρικό γάλα, παρατηρήθηκε μείωση των όγκων.
Οπότε κορίτσια, μιλήστε στους συζύγους σας για να δουν με καλό μάτι το στήθος και το γάλα σας!
ladylike.gr
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανθρώπινα οστά που φέρεται ότι ανήκουν στον μεγάλο αιγυπτιακό στρατό που πνίγηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν...
ο Μωυσής έδωσε εντολή να κλείσουν τα νερά για να σώσει τον λαό του.

Υπολογίζεται ότι ανήκουν στον 14ο αιώνα π.Χ., και βρέθηκαν στον βυθό του κόλπου του Σουέζ, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τη σύγχρονη πόλη του Ras Gharib, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι αναζητούσαν απομεινάρια αρχαίων πλοίων και αντικειμένων που σχετίζονται με την Εποχή του Λίθου και την Εποχή του Χαλκού στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όταν βρέθηκαν μπροστά από μια γιγαντιαία μάζα ανθρώπινων οστών.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Αμπντέλ Μωάμεθ Γκάντερ σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, έχουν ήδη ανακτήσει περισσότερους από 400 διαφορετικούς σκελετούς, καθώς και εκατοντάδες όπλα και κομμάτια της πανοπλίας, τα ερείπια των δύο πολεμικών αρμάτων τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων. Οι αρχές εκτιμούν ότι στην περιοχή βρίσκοταν τα λείψανα περισσότερων από 5.000 ανθρώπων, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα στρατού, που έχασε τη ζωή του στην περιοχή.

Έτσι λοιπόν οι περισσότερες ενδείξεις οδήγησαν τον καθηγητή Γκάντερ στο συμπέρασμα ότι τα λείψανα θα μπορούσαν να συνδεθούν με το περίφημο επεισόδιο της Βιβλικής Εξόδου.

Πρώτα απ 'όλα, οι στρατιώτες φαίνεται να έχουν πεθάνει σε στεγνό έδαφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ίχνη σκαφών ή πλοίων που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Οι θέσεις που βρέθηκαν τα λείψανα και το γεγονός ότι ήταν κολλημένα σε μια τεράστια μάζα από πηλό και πέτρα, υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει από κατολίσθηση ή παλιρροϊκό κύμα.

Ο αριθμός των πτωμάτων υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο αρχαίο στράτευμα έχασε τη ζωή του στην περιοχή και ο δραματικός τρόπος με τον οποίο πέθαναν, φαίνεται να επιβεβαιώνει τη βιβλική εκδοχή του περάσματος της Ερυθράς Θάλασσας, όταν ενώθηκαν τα νερά που άνοιξε ο Μωυσής για να περάσει ο λαός του με αποτέλεσμα ο στρατός του Φαραώ της Αιγύπτου να βρει τραγικό θάνατο.

Αυτό το νέο εύρημα αποδεικνύει ότι υπήρξε πράγματι αιγυπτιακός στρατός μεγάλου μεγέθους που έχασε τη ζωή του στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Akhenaten.

Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη φέρεται να αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιστημονική απόδειξη, ότι ένα από τα πιο διάσημα επεισόδια της Παλαιάς Διαθήκης είναι πραγματικό και βασίζεται σε ιστορικό γεγονός. Φέρνει μια νέα προοπτική μιας ιστορίας που πολλοί ιστορικοί εξετάζουν επί πολλά χρόνια ως έργο της φαντασίας και υποδηλώνει ότι και άλλα θέματα, όπως οι «πληγές της Αιγύπτου» θα μπορούσαν να έχουν πράγματι ιστορική βάση.

Ο καθηγητής Γκάντερ συνεχίζει την προσπάθεια ανάσυρσης όλων των λειψάνων και αντικειμένων από τον βυθό της θάλασσας, που όπως αποδεικνύεται είναι μία από τις πλουσιότερες αρχαιολογικές υποβρύχιες τοποθεσίες που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας περιβαλλοντολόγος δημιούργησε ένα ειδικό κοστούμι, που θα του επιτρέψει να φαγωθεί από έναν ανακόντα για να μεταδώσει το πείραμα μέσω της τηλεόρασης. Στην εκπομπή "Eaten Alive", που αναμένεται να μεταδοθεί απο το Discovery Channel, στις 7 Δεκεμβρίου, ο κινηματογραφιστής Πόλ Ροζόλι σκοπεύει να φορέσει τη στολή και να φαγωθεί από το τεραστίων διαστάσεων ερπετό.
 
Παρά, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εκπομπή, έχουν γίνει πολλές κριτικές από φιλοζωικές οργανώσεις για την κακοποίηση ζώων, με τον Ροζόλι να απαντάει, μέσω τουιτερ πως " Άν με γνωρίζατε θα ξέρατε πως δεν θα μπορούσα ποτέ να βλάψω έναν ζωντανό οργανισμό. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε για να δείτε πως ακριβώς θα γίνει."
Ο περιβαλλοντολόγος που γνωρίζει πολύ καλά τον Αμαζόνιο, δηλώνει έτοιμος να προβεί σε αυτό το πείραμα, τονίζοντας πως δεν θα βλάψει σε καμία περίπτωση το ζώο, μετά από τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει.
 
 Μάλιστα, ο οργανισμός change.org έχει οργανώσει καμπάνια για να συγκεντρωθούν οι 500 υπογραφές, που θα οδηγήσουν στην απαγόρευση του πειράματος, δημοσιεύοντας" Αυτή η κακοποίηση ζώου είναι από τις χειρότερες, είναι απολύτως αηδιαστική και θα μπορούσε να σκοτώσει το ζώο."
Τα ανακόντα τρέφονται με αγριογούρουνα, ελάφια, υδρόχοιρους και άλλα. Ερπετά σαν το ανακόντα και το πύθωνα συνθλίβουν την τροφή τους πρίν την καταπιούν και οι ειδικοί ερπετολόγοι υποιστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να φαγωθεί ολόκληρος ένας ενήλικας άνθρωπος. Ακόμη, προσθέτουν ότι παρά την ειδική στολή που θα φοράει ο Ροζόλι δεν θα μπορεί να αναπνεύσει μέσα από την κοιλιά του ερπετού.
 
Ωστόσο, ο Πόλ δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει το εγχείρημά του, για να αποδείξει και στην πράξη αν το γιγαντιαίο ερπετό μπορεί να καταπιεί ολόκληρο άνθρωπο.
Πηγή: Dailymail
Κλειστή για έξι ώρες, από τις 11.00 έως τις 17.00, θα παραμείνει η Λεωφόρος Νίκης, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών θα αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού Δημοσθένους μεταξύ της Μητροπόλεως και της Λεωφόρου Νίκης.
Με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
Η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίνεται με αυτή την πρωτοβουλία στην επιθυμία των πολιτών για ανάκτηση του δημόσιου χώρου, την προώθηση της πεζής μετακίνησης, την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας, αλλά και την απόλαυση μιας βόλτας στο κέντρο.

http://www.thestival.gr 
Τον τίτλο της νέας ταινίας του «Πολέμου των Αστρων» (Star Wars) αποκάλυψε την Πέμπτη η Disney στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η έβδομη ταινία του δημοφιλούς sci-fi έπους θα λέγεται «The Force Awakens» («Η Δύναμη Αφυπνίζει»).

Η πλοκή της εκτυλίσσεται περίπου 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που περιγράφονται στην ταινία «Ο Πόλεμος των Αστρων: Επεισόδιο 6 - Η Επιστροφή των Τζεντάι» που κυκλοφόρησε το 1983.

Στο καστ της ταινίας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2015, συμπεριλαμβάνονται οι Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέκα, Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Κάρι Φίσερ.

Η ανακοίνωση του τίτλου της ταινίας έγινε την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων στα Pinewood Studios, λίγο έξω από το Λονδίνο.

Σκηνοθέτης του «The Force Awakens» είναι ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, ο οποίος το 2009 αναζωογόνησε με επιτυχία το franchise της ταινίας Star Trek.

Η σειρά των Star Wars, κινηματογραφικό παιδί του Λούκας, ανήκει στη Disney, η οποία, μετά την εξαγορά της Lucas Film πέρυσι, έβαλε αμέσως μπροστά τη δημιουργία της επόμενης ταινίας.
tanea.gr
Την τελευταία φορά που τσακώθηκα με τη γυναίκα μου έφταιγα εγώ...

Με ρώτησε τι έχει στην τηλεόραση και της είπα "σκόνη"!












http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τελικά ο Christian Bale δε θα ενσαρκώσει το Steve Jobs στην επερχόμενη ταινία του Aaron Sorkin, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘The Hollywood Reporter’ ο διάσημος ηθοποίος αποφάσισε πως δεν ήταν κατάλληλος για το ρόλο.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Aaron Sorkin ανακοίνωσε ότι στην ταινία βιογραφίας του Steve Jobs θα πρωταγωνιστούσε ο Christian Bale, δηλώνοντας ότι είναι ο καλύτερος ηθοποιός αυτή τη στιγμή στο εύρος της ηλικίας του και ότι δε χρειάστηκε να περάσει καν από audition για την επιλογή.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Danny Boyle (σκηνοθέτης του βραβευμένου με Oscar Slumdog Millionaire) και θα παρουσιάζει τρεις 30λεπτες σκηνές από κυκλοφορίες προϊόντων της Apple. Μετά την άρνηση του Christian Bale (και πιο πριν του Leonardo Di Caprio) αυτή τη στιγμή δεν ακούγεται κάποιο άλλο υποψήφιο όνομα για να ενσαρκώσει το Steve Jobs.

Πηγή: macuser.gr
Η 34χρονη Sarah Broadfield, μετά από μία δεκαετία αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και δύο αποβολές, είχε αποκλείσει το γεγονός πως θα γίνει μια μέρα μητέρα. Όμως, το θαύμα έγινε: Έμεινε -ξανά- έγκυος. Έπαιρνε κάθε μέρα μια ασπιρίνη της εγκυμοσύνης της. Και μετά από εννέα μήνες αντίκρυσε το γιο της!
Η 34χρονη ξόδεψε περισσότερα από 19.000 ευρώ για τη θεραπεία γονιμότητας στην οποία υποβλήθηκε, ενώ οι δύο αποβολές την άφησαν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αλλά όταν έμεινε έγκυος και πάλι το Νοέμβριο του περασμένου έτους, άρχισε τη λήψη δύο δισκιών ασπιρίνης σε καθημερινή βάση, επειδή οι γιατροί της είπαν πως στο παρελθόν απέβαλε επειδή το αίμα της ήταν πολύ «κολλώδες».
Στο παρελθόν είχε διαγνωστεί με κάποιο σύνδρομο, που προκαλούσε αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και αποβολή. Ωστόσο, η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση του αίματος.
Η 34χρονη είχε παντρυτεί τον 36χρονο σύζυγό της, στην Αγγλία, το 2006, με την ελπίδα να αποκτήσουν παιδιά. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια προσπάθειες, δεν τα κατέφεραν. Μετά από δύο αποβολές, είδαν τα χρήματά τους -ακόμα και αυτά που είχαν δανειστεί από τους γονείς τους- να τελειώνουν και την απελπισία να αντικαθιστά τις ελπίδες τους.
Όταν διαγνώστηκε με το σύνδρομο που κόστιζε στην ίδια και το σύντροφό της την απόκτηση ενός παιδιού, οι γιατροί τη συμβούλευσαν να λαμβάνει δύο δισκία ασπιρίνης την ημέρα, ώστε να αραιώνει το αίμα της και να αποκλείεται το ενδεχόμενο θρόμβωσης. Έτσι, προχώρησαν σε μια τρίτη εξωσωματική γονιμοποίηση, με ωάρια που είχαν καταψύξει στο παρελθόν.
Η προσπάθεια πέτυχε, με την Sarah να κυοφορεί δίδυμα. Έξι εβδομάδες μετά, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το ένα μωρό δεν αναπτυσσόταν σωστά, σε αντίθεση με το δεύτερο, που τελικά κατάφερε να γεννηθεί υγιέστατο.
Τελικά, ο γιος της Alfie, είδε το φως του κόσμου τον Αύγουστο του 2014, ζυγίζοντας μάλιστα 3,5 κιλά!
«Για εμάς, η ασπιρίνη ήταν μια… σύγχρονη μαγεία και κρατάμε πάντα ένα κουτί στο ντουλάπι μας» δηλώνει η ευτυχισμένη μητέρα…
bab3
Τα φαντάσματα και οι αόρατες παρουσίες μυστηριωδών όντων «κυνηγούν» τους ανθρώπους από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, αλλά μάλλον είναι πλάσματα της φαντασίας μας. Επιστήμονες στην Ελβετία έδειξαν με εργαστηριακά πειράματα ότι οι «παρουσίες» που καμία φορά νιώθουμε γύρω μας, πιθανότατα δεν είναι παρά ψευδαισθήσεις που δημιουργεί ο νους, όταν στιγμιαία χάνει την επαφή του στον χώρο με το ίδιο του το σώμα, εξαιτίας υπερβολικής κόπωσης, ασθένειας ή έντονου ψυχολογικού στρες.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια ιδιόμορφη διάσταση και σύγχυση ανάμεσα στο σώμα και στο νου, με συνέπεια ο τελευταίος να μην ερμηνεύει σωστά τα σήματα που δέχεται και να νομίζει ότι ένα άλλο σώμα υπάρχει κοντά του – ενώ στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για το δικό του.
Πέρα από τους μύθους και τις ιστορίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, μέχρι σήμερα οι ασθενείς με ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις αναφέρουν παράξενες «παρουσίες» γύρω τους – για να μην αναφέρουμε τις ουκ ολίγες αναφορές ερευνητών στο πεδίο της παραψυχολογίας, των μέντιουμ κ.α.
Οι επιστήμονες ανέκαθεν υποψιάζονταν ότι αυτά τα «φαντάσματα» ήσαν δημιουργήματα του μυαλού και αυτή τη φορά φαίνεται ότι το απέδειξαν, «δημιουργώντας» τη σχετική ψευδαίσθηση στο εργαστήριο. Η αίσθηση της αόρατης ″παρουσίας″ ήταν τόσο έντονη, που δύο από τους εθελοντές στο πείραμα εκλιπαρούσαν να σταματήσει.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστήμης Όλαφ Μπλάνκε της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης (EFPL) και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Current Biology”, σύμφωνα με το BBC, το “Science”, το “Nature” και το “New Scientist”, πειραματίστηκαν με 48 εθελοντές, πετυχαίνοντας -με τη βοήθεια και ενός ρομπότ- να «χειραγωγήσουν» το νευρολογικό σύστημα των συμμετεχόντων και να δημιουργήσουν γύρω τους την ψευδαίσθηση της ύπαρξης τεσσάρων φαντασμάτων, τα οποία μάλιστα άγγιζαν τις πλάτες τους με αόρατα δάχτυλα.
Το πείραμα έδωσε την εντύπωση στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήσαν πλήρως υγιείς σωματικά και νοητικά, ότι αόρατοι άνθρωποι (δύο έως τέσσερις) ήσαν κοντά τους. «Το πείραμά μας προκάλεσε την αίσθηση μιας ξένης παρουσίας στο εργαστήριο για πρώτη φορά. Αυτό δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό να προκληθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες, απλώς μέσω συγκρουόμενων αισθητηριακών και κινητικών σημάτων, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται παρά για μια αλλοιωμένη αντίληψη του σώματός μας από τον εγκέφαλό μας», δήλωσε ο Όλαφ Μπλάνκε.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, κανονικά ο άνθρωπος σχηματίζει στο νου του μια ενοποιημένη αντίληψη του εαυτού του μέσα στο χώρο. Όμως, μερικές φορές, π.χ. λόγω ασθένειας -ή στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη βοήθεια του ρομπότ- ο ανθρώπινος νους σχηματίζει μια δεύτερη εικόνα του σώματός του, την οποία δεν αντιλαμβάνεται ως «εγώ», αλλά ως κάποιον τρίτο, μια ξένη «παρουσία». Αυτή η παρουσία, στη συνέχεια, μπορεί να ερμηνευτεί ως άγγελος, δαίμονας, πνεύμα νεκρού ή κάποιο άλλο φάντασμα.
Δεν είναι τυχαίο, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, ότι συχνά άνθρωποι, όπως οι ορειβάτες (συνήθως σε υψόμετρο άνω των 6.000 μέτρων) και οι εξερευνητές, οι οποίοι νιώθουν μεγάλη σωματική και νοητική πίεση, έχουν αναφέρει την εμπειρία τέτοιων παρουσιών – φαντασμάτων. Τυπική είναι η περίπτωση του ορειβάτη Ράιχολντ Μέσμερ, ο οποίος το 1970 κατέβαινε από μια κορυφή των Ιμαλαΐων, μαζί με τον επίσης ορειβάτη αδελφό του, παγωμένος, εξαντλημένος και στερημένος από επαρκές οξυγόνο. Όπως ανέφερε αργότερα, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε το φάντασμα ενός τρίτου ορειβάτη να κατεβαίνει μαζί τους σε απόσταση λίγων βημάτων από αυτούς.
Κάτι ανάλογο κατά καιρούς συμβαίνει με ανθρώπους που βιώνουν μια τραυματική συναισθηματική κατάσταση, π.χ. λόγω απώλειας κάποιου δικού τους ανθρώπου, οπότε πάλι έχουν αναφέρει ότι ένοιωσαν -ή είδαν- τέτοιες «παρουσίες». Επιληπτικοί, σχιζοφρενείς, άτομα που υποφέρουν από σοβαρές ημικρανίες ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό, καρκινοπαθείς που πονάνε και άλλοι ασθενείς είναι επίσης επιρρεπείς σε τέτοιες εμπειρίες.
Οι ελβετοί ερευνητές, πριν το πρωτότυπο πείραμά τους, πραγματοποίησαν εγκεφαλική απεικόνιση σε 12 ασθενείς με νευρολογικές διαταραχές, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αναφέρει ότι ένιωσαν «παρουσίες» γύρω τους. Οι επιστήμονες εντόπισαν ανωμαλίες σε τρεις περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες εμπλέκονται στην επίγνωση του εαυτού, στην κίνηση και στην αντίληψη του χώρου.
Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι το αίσθημα της «παρουσίας» είναι διαφορετικό από το αίσθημα της εξωσωματικής εμπειρίας (όπως αυτής στις επιθανάτιες εμπειρίες) και πηγάζει από διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές. Επίσης τόνισαν ότι, παρά τα νέα ευρήματα, είναι μάλλον απίθανο οι άνθρωποι να σταματήσουν να πιστεύουν στα φαντάσματα…
Η 23χρονη Sylwia Rajchel, φοιτήτρια της Ιατρικής ήταν μάλλον… απρόσεκτη, όταν σε ένα ταξίδι της στην Ισπανία, προσπάθησε να ισορροπήσει στο περβάζι του «Puente de Triana» στη Σεβίλλη για να τραβήξει μία selfie φωτογραφία. Γλίστρησε, έπεσε και… σκοτώθηκε.
Η όμορφη φοιτήτρια της Ιατρικής, πολωνικής καταγωγής, έπεσε από μία γέφυρα, από τα 4,5 μέτρα, ενώ ήταν σε διακοπές στην Ισπανία. Η αστυνομία είπε ότι το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ η άτυχη φοιτήτρια προσπαθούσε να ισορροπήσει πάνω στο περβάζι της γέφυρας για να τραβήξει μία selfie.
aftodioikisi.gr
Το στρες, οι διατροφικές μας συνήθειες και η φυσική μας κατάσταση είναι τρεις από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του μεταβολισμού μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας και να αποφύγουμε τη συσσώρευση λίπους στο σώμα;
Ο ρόλος του στρες στο μεταβολισμό.....

Το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό αποτελούν μέρη του νευρικού μας συστήματος. Τα δύο επιμέρους συστήματα συνθέτουν ένα «διακόπτη» στον οργανισμό μας: όταν το ένα είναι ενεργοποιημένο, το άλλο είναι απενεργοποιημένο. Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα σχετίζεται άμεσα με την απελευθέρωση βλαβερών ορμονών, την αργή πέψη, την ταχεία αναπνοή, τον αυξημένο καρδιακό παλμό και κατ' επέκταση την επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού. Πρόκειται για το μηχανισμό αντίδρασης του οργανισμού μας στο στρες.

Μυϊκό σύστημα και μεταβολισμός
Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και η αποχή από τη σωματική άσκηση είναι δύο βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια μυϊκής μάζας. Η απώλεια αυτή συνοδεύεται από επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού. Οι «ανενεργοί» μύες καταναλώνουν κατά 30% λιγότερες θερμίδες.

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο: Χαλάρωση
Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και το επακόλουθο στρες έχουν σαν αποτέλεσμα την υπερδιέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Βρείτε χρόνο για ευχάριστες δραστηριότητες που θα «θωρακίσουν» το σώμα σας ενάντια στο στρες και επανεξετάστε τις προτεραιότητές σας ώστε να μην φορτώνεστε περισσότερες υποχρεώσεις απ' όσες αντέχετε.

Βήμα 2ο: Μυϊκή ενδυνάμωση
Ήπιες μορφές άσκησης, όπως το περπάτημα, μας βοηθούν να εξουδετερώσουμε την αρνητική επίδραση της καθιστικής ζωής, δε συμβάλουν όμως στην αύξηση της μυϊκής μάζας του σώματος. Προτιμήστε τις ασκήσεις με βάρη ή πιο έντονες μορφές άσκησης, όπως η κολύμβηση και το τρέξιμο.

Βήμα 3ο: Απόλαυση χωρίς ενοχές
Όταν τρώμε υπό την επήρεια της συναισθηματικής ή της σωματικής καταπόνησης, το σώμα μας δε λαμβάνει τα απαραίτητα σήματα για να εκκινήσει τη διαδικασία μεταβολισμού των τροφών. Κατά συνέπεια, η διαδικασία της πέψης δεν εκτυλίσσεται ομαλά και ταυτόχρονα ο οργανισμός δεν απορροφά επαρκώς τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

http://simantra.blogspot.gr 
Τα επιστημονικά ευρήματα είναι πειστικά και συγκλίνουν σε ένα πράγμα: όσοι κοιμούνται συντροφιά με έναν άνθρωπο που αγαπάνε, έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερο.

«Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο και σχετίζεται με την καρδιαγγειακή και ψυχική υγεία», λέει στην εφημερίδα «Wall Street Journal» η δρ Γουέντι Μ. Τροξέλ, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής & Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, η οποία έχει μελετήσει επισταμένα τον ύπνο και τις επιδράσεις του στην υγεία.

«Υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι παντρεμένοι, ιδίως όσοι είναι ευτυχισμένοι στον γάμο τους, ζουν περισσότερο και πιο υγιείς απ’ ό,τι οι ανύπαντροι ή όσοι είναι δυστυχισμένοι στον γάμο τους».

Σε μία από τις μελέτες της, η οποία δημοσιεύθηκε το 2009, η δρ Τροξέλ ανακάλυψε ότι οι γυναίκες με μακροχρόνια, σταθερή σχέση αποκοιμούνταν πιο εύκολα και ξυπνούσαν λιγότερο στη διάρκεια της νύχτας απ’ ό,τι οι ανύπαντρες γυναίκες οι οποίες έχασαν ή απέκτησαν σύντροφο στη διάρκεια των οκτώ ετών της μελέτης.

Επίδραση στις ορμόνες

Αν και η όλη έρευνα για το θέμα βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κοινός ύπνος ωφελεί τα αγαπημένα ζευγάρια, επειδή ελαττώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης – μίας από τις κύριες ορμόνες του στρες. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και ηρεμίας που χαρίζει ο κοινός ύπνος.

Οι παρατεταμένοι περίοδοι αυξημένης κορτιζόλης έχουν σχετισθεί με αύξηση των κυττταροκινών – μιας ομάδας πρωτεϊνών που παίζουν ρόλο στην φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της αποτελεί γενεσιουργό αιτία της καρδιοπάθειας, ενώ παίζει ρόλο στην κατάθλιψη και στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Το μοίρασμα του κρεβατιού πιστεύεται επίσης ότι αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης, της θεωρούμενης ως ορμόνης της αγκαλιάς και της αγάπης, η οποία είναι γνωστό ότι κρύβεται πίσω από το ψυχικό «δέσιμο» που αναπτύσσουμε με όσους αγαπάμε.

Η οξυτοκίνη είναι γνωστό ότι απαλύνει επίσης το άγχος και ότι παράγεται από το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον κύκλο ύπνου-αγρυπνίας. Τα επίπεδά της αυξάνονται επίσης στη διάρκεια του σεξ.

Επιπλέον, μελέτες του δρος Ντέιβιντ Χάμιλτον, ενός επιστήμονα που εξετάζει τους ρόλους της οξυτοκίνης στην υγεία στο βιβλίο του «Why Kindness Is Good For You» (εκδ. Hay House UK) έχουν δείξει πως σχετίζεται επίσης με το αγκάλιασμα του ζευγαριού στο κρεβάτι και τις ήρεμες συζητήσεις που κάνουμε με τον/την σύντροφό μας όταν είμαστε ξαπλωμένοι.

Κλειδί η ευτυχία

«Ο κοινός ύπνος αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης, υπό την προϋπόθεση ότι το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο στη σχέση του», αναφέρει στην εφημερίδα «Daily Mail». «Το ίδιο και το σεξ ή το να κάθεται το ζευγάρι αγκαλιασμένο στο κρεβάτι και να μιλάει. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερη σωματική επαφή έχει το ζευγάρι, τόσο περισσότερη οξυτοκίνη παράγει».

Η οξυτοκίνη διαδραματίζει πολύ σημαντικούς ρόλους στην υγεία. Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάλμο στη Σουηδία, λ.χ., έχουν διαπιστώσει πως επηρεάζει την πέψη, ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να ελαττώσει το στρες και πως όταν είναι μειωμένη, αυξάνεται η φλεγμονή στο σώμα.

Υπάρχουν επίσης πρόσφατα ευρήματα πως μπορεί να επηρεάσει και την υγεία της καρδιάς. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας, λ.χ., ανακάλυψαν ότι γυναίκες που ήταν αγαπημένες με τους συντρόφους τους και αγκαλιάζονταν συχνά, είχαν τα υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης στο αίμα τους και την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό παλμό.

Έγκαιρη διάγνωση

Ο κοινός ύπνος μπορεί επίσης να ωφελήσει την υγεία και με έναν ακόμα τρόπο, κατά την δρα Τροξέλ: ο παρακοιμώμενος μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην διάγνωση κάποιου προβλήματος υγείας, όπως η αποφρακτική υπνική άπνοια.

Κατ’ αυτήν, η αναπνοή του ασθενούς διακόπτεται πολλές φορές την ώρα που κοιμάται, με συνέπεια να μισοξυπνάει πασχίζοντας να πάρει ανάσα. Η διαταραχή αυτή θεωρείται παράγοντας κινδύνου για πολλά και σοβαρά νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ ένα από τα κύρια συμπτώματά της είναι το πολύ δυνατό ροχαλητό.

Ο κοινός ύπνος μπορεί επίσης να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήριος, κατά τον δρα Πωλ Ρόζενμπλατ, καθηγητή Οικογενειακής Κοινωνικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Έχω μιλήσει με ζευγάρια στα οποία ο ένας σύντροφος έπαθε διαβητικό σοκ και ο άλλος το αντελήφθη εγκαίρως, καθώς και με ζευγάρια στα οποία ο ένας παθαίνει επιληπτική κρίση και ο άλλος αμέσως ξυπνάει και τον βοηθάει», λέει.

Η αλήθεια είναι πως όλ’ αυτά μπορεί να μοιάζουν «ψιλά γράμματα» για όσους δεινοπαθούν επειδή λ.χ. ο/η σύντροφός τους ροχαλίζει πολύ δυνατά ή στριφογυρίζει όλη τη νύχτα και τους ξεσκεπάζει. Ωστόσο, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως πολλά ζευγάρια αυτής της κατηγορίας ενώ λένε πως θα προτιμούσαν να κοιμούνται χώρια, όταν τελικά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναξιά του ύπνου, κάνουν πιο ανήσυχο ύπνο απ’ ό,τι νομίζουν.

Και πάλι, τα ευρήματα αυτά αφορούν πραγματικά αγαπημένα ζευγάρια, που είναι ευτυχισμένα στη σχέση τους.

Πολλή αγάπη, λίγη ενόχληση

Για τους ειδικούς, αυτού του είδους τα ευρήματα υποδηλώνουν πως όταν αγαπάμε στ’ αλήθεια, μπορούμε να αντέξουμε κάποιες μικροενοχλήσεις, επειδή το όφελος που αποκομίζουμε από την αγκαλιά του αγαπημένου μας προσώπου είναι πολλαπλάσιο.

«Αυτό που ξέρουμε μετά βεβαιότητος είναι πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα ύπνου απ’ ό,τι τα δυστυχισμένα – κάτι που ισχύει πρωτίστως για τις γυναίκες, οι οποίες είναι αυτές που ενοχλούνται συνηθέστερα από τις συνήθειες ύπνου του συντρόφου τους», λέει η δρ Τροξέλ.

«Αν το ζευγάρι δεν ταιριάζει στα θέματα ύπνου (λ.χ. θέλουν να κοιμούνται διαφορετικές ώρες) ή αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του (λ.χ. περισσότεροι καυγάδες, λιγότερη οικειότητα, λιγότερη στήριξη), ασφαλώς δεν θα αποκομίσει τόσα οφέλη».

real.gr
Δωρεάν γεύμα σε 5.000 άτομα, φτιαγμένο από φρούτα και λαχανικά που δεν θα καταναλώνονταν λόγω άσχημης εμφάνισης ή...
περισσεύματος, θα προσφερθεί την

Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.
Πατάτες, καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πολλά άλλα υλικά "στραβά" σε εμφάνιση, μικρά ή χτυπημένα θα συνδυαστούν στις κατσαρόλες και θα φτιάξουν ένα ωραιότατο μπριάμ. Πρόκειται για μια εκδήλωση με θέμα "Με-Νου για 5.000 άτομα: Δωρεάν γεύμα κατά της σπατάλης τροφίμων" που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση Feedback, στο πλαίσιο παγκόσμιας εκστρατείας.

Συνδιοργανωτές είναι η "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014", η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το "Μπορούμε", το WWF Ελλάς, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ, η ΧΑΝΘ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Βρετανικό Συμβούλιο, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

"Δεν είναι ένα συσσίτιο για ανθρώπους που έχουν ανάγκη"
"Η νοοτροπία να αγοράζουμε μόνο τα όμορφα φρούτα και λαχανικά, έτσι όπως μας τα προβάλλει η μόδα των σούπερ - μάρκετ, δεν είναι σωστή. Όλα τα προϊόντα, άσχετα αν κάποια είναι μικρά ή λίγο στραβά είναι καλά", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

"Δεν είναι ένα συσσίτιο για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αξιοπρεπώς κάποιοι άνθρωποι αντί να ψάχνουν στα σκουπίδια, γιατί άλλοι τα πετάνε, μπορούν να μαγειρεύουν μ' αυτά τα υλικά", είπε η πρόεδρος του "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014", Μαρία Πασχαλίδου.

Για τις ανάγκες του "Με-Νου" θα απαιτηθεί ένας τόνος λαχανικών και φρούτων που θα προμηθευτούν οι διοργανωτές από την Κεντρική Λαχαναγορά, ενώ το γεύμα θα ετοιμαστεί από την Ένωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια περίπου 100 εθελοντών.

"Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι η απαράδεκτη σπατάλη τροφίμων όταν μεγάλη μερίδα ανθρώπων βρίσκεται σε διατροφική ανασφάλεια", πρόσθεσε η διευθύντρια της οργάνωσης Feedback, Νίκη Χαραλαμποπούλου.

Ταυτόχρονα, σεφ θα δείχνουν προτάσεις για την αξιοποίηση του φαγητού που περίσσεψε
Η Feedback έχει οργανώσει αντίστοιχες δράσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Νέα Υόρκη, Όκλαντ, Ναϊρόμπι και Βαρσοβία. Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μέρος του EU FUSIONS, ενός τετραετούς προγράμματος κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ευρώπη.

Επίσης, την Κυριακή επώνυμοι σεφ θα παρουσιάσουν προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού,
ενώ το κοινό μπορεί να βοηθήσει κόβοντας φρούτα και λαχανικά στο ρυθμό της μουσικής των DJ για να φτιαχτεί μια γιγάντια φρουτοσαλάτα.

Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, στο Θέατρο Κήπου θα οργανωθεί ένα άλλο Disco Soup, όπου οι εθελοντές θα προετοιμάσουν και θα καθαρίσουν τα λαχανικά για θα φτιαχτεί το μπριάμ.

Όποια ποσότητα τροφίμων δεν χρησιμοποιηθεί θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα μέσω του "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη,  υπογραμμίζει πως «η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας στέρησε από τους Δήμους της χώρας και, κατά συνέπεια, από το Δήμο Καλαμάτας, ένα βασικό και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη λειτουργία των πόλεων και των περιαστικών περιοχών, τη Δημοτική Αστυνομία». Προσθέτει πως, «δυστυχώς, η μεταφορά του προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία ουδέν έχει αποδώσει, καθώς ακόμη δεν τους έχουν δοθεί καθήκοντα ανάλογα με εκείνα που είχαν».

Χωρίς τη δημοτική αστυνομία όπως αναφέρει, είναι εξαιρετικά δύσκολη η λειτουργία της πόλης, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς παρουσιάζονται δυσεπίλυτες καταστάσεις, όπως άναρχη στάθμευση και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, αλλά και κάθε άλλου είδους βανδαλισμοί.

Επιπλέον, σημειώνει ότι λόγω μη υπάρξεως της δημοτικής αστυνομίας καταγράφεται σοβαρή απώλεια εσόδων, από την ελεγχόμενη στάθμευση και τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας καταλήγει τονίζοντας την «αδήριτη και άμεση ανάγκη» για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, «διότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η επίλυση ζητημάτων που παραλύουν τη λειτουργία της πόλης και των υπολοίπων περιοχών του Δήμου μας».

Θεωρείται ξεπερασμένης τεχνολογίας καθώς ήδη είναι στους δρόμους για περισσότερα από 27 χρόνια. Εν τούτοις ο «σκαραβαίος» του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μπουχίκα δίχως να είναι αυτοκίνητο πολυτελείας αξίζει σχεδόν μια μικρή περιουσία.
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ένας άραβας σεΐχης προσφέρει στον 79χρονο Ουρουγουανό πρόεδρο ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίου για να αγοράσει το μπλε Volkswagen του Χοσέ Μουχίκα.
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης σκέφτεται σοβαρά την προσφορά του άραβα πολυεκατομμυριούχου καθώς θέλει να δωρίσει το ποσό από την πώληση του αυτοκινήτου του σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή σπιτιών για να στεγαστούν άπορες και φτωχές οικογένειες.
Ο αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης έχει δηλώσει ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για το αυτοκίνητο, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με την προσφορά του σεΐχη.
Ο πρόεδρος Μουχίκα του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις αρχές του επομένου δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής καθώς κάτι τέτοιο υπαγορεύει το Σύνταγμα της χώρας. Ο διάδοχός του θα εκλεγεί στις 30 Νοεμβρίου.
aftodioikisi.gr
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ανέβασε το τρέιλερ της ταινίας με τίτλο "Χόμπιτ: Η μάχη των πέντε στρατών", η οποία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου. 
 
Απολαύστε το...
 
news.gr
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η Τρόικα ζητά απογραφή όλων των προσλήψεων που έχουν γίνει στη διάρκεια του 2014 για να ελεγχθεί εάν έχει τηρηθεί ο κανόνας 1 προς 5, μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις, και 1 προς 1, όταν πρόκειται για απολύσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών εκφράζουν ανησυχίες ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα και ζητούν αναλυτική ενημέρωση για όσους διορισμούς έχουν γίνει. Τους ενδιαφέρει ο αριθμός, τους ενδιαφέρει και η διαδικασία, αν δηλαδή έχουν γίνει μέσω ΑΣΕΠ ή με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα με συμβάσεις έργου. Επίσης, θέλουν να έχουν εικόνα όχι μόνο για τον στενό δημόσιο τομέα αλλά και για τον ευρύτερο.
Ο ΠΑΟΚ στάθηκε «όρθιος» στο «Αρτέμιο Φράνκι» και με το 1-1 που απέσπασε κόντρα στην Φιορεντίνα, στην 4η αγωνιστική του 11ου ομίλου, έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Μάρτενς στο 81΄ έβαλε μπροστά τους Θεσσαλονικείς, αλλά στο 88΄ ο Πασκουάλ απέτρεψε την ήττα για τους «βιόλα» με απευθείας φάουλ.
Δύο τυχερά δελτία βρέθηκαν στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ, τα οποία κερδίσουν από 9.199.462 το καθένα. Τα μαγικά νούμερα ήταν : 24, 14, 20, 9, 30 και αριθμός Τζόκερ το 16.

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της Πέμπτης

Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί κερδισμένο δελτίο στο Τζόκερ ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ένας νικητής είχε κερδίσει 603.000 ευρώ.
Πολλοί θεωρούν ότι ο χυμός φρούτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Appetite φέρνει στο φως την αθέατη πλευρά της διατροφικής αξίας των χυμών.

Οι μεγάλες ποσότητες σακχάρων που περιέχουν οι χυμοί έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, τονίζουν οι ερευνητές.

«Παρά την κοινή πεποίθηση ότι ο χυμός φρούτων είναι υγιεινός, περιέχει μεγάλες ποσότητες φυσικών σακχάρων χωρίς όμως να παρέχει τις φυτικές ίνες που περιέχει το ίδιο το φρούτο», αναφέρει η σχετική μελέτη σύμφωνα με το ΤΙΜΕ. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες ώστε τα σάκχαρα να απορροφηθούν με αργό ρυθμό από τον οργανισμό μας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης χυμών και αρτηριακής πίεσης σε 160 ενήλικες. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά χυμό φρούτων ήταν πιο πιθανό να παρουσιάζουν αυξημένους δείκτες αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι πρέπει να προτιμούμε τα φρούτα ολόκληρα και όχι σε μορφή χυμού, προκειμένου να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό από τη διατροφική τους αξία.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!