Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Για τους καρδιολόγους, οι ώρες υψηλού κινδύνου για καρδιά και εγκέφαλο είναι οι πρωινές, καθώς αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει πως 9 με 10 το πρωί συμβαίνουν τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Πρωί έχει επίσης την τάση να εκδηλώνεται η ημικρανία, ενώ το μεσημέρι εμφανίζονται συνηθέστερα οι κρίσεις πανικού και το απόγευμα αρχίζουν να επιδεινώνονται πυρετός, καούρες και φαγούρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Γενικών Ιατρικών Επιστημών (NIGMS) των ΗΠΑ, όλ’ αυτά έχουν άμεση συνάρτηση με τους εσωτερικούς μας, βιολογικούς ρυθμούς. Οι ρυθμοί αυτοί, οι γνωστοί ως κιρκάδιοι, ουσιαστικά αντανακλούν τις σωματικές, νοητικές και συμπεριφορικές αλλαγές που μας συμβαίνουν σε έναν κύκλο διαρκείας σχεδόν 24 ωρών, ο οποίος με τη σειρά του ανταποκρίνεται κυρίως στο φως και στο σκοτάδι του περιβάλλοντός μας.

Τους κιρκάδιους ρυθμούς ρυθμίζουν τα βιολογικά μας ρολόγια – ναι, δεν έχουμε ένα, αλλά πολλά, δεδομένου πως κάθε κύτταρο του σώματος έχει και τα δικά του!

Τα «ρολόγια» αυτά είναι ουσιαστικά ομάδες διαδραστικών μορίων, ενώ όλα μαζί ελέγχονται από ένα «κεντρικό ρολόι» στον εγκέφαλο, που φροντίζει ώστε να λειτουργούν συγχρονισμένα.

Αυτό το κεντρικό ρολόι βρίσκεται στον επονομαζόμενο υπερχιασματικό πυρήνα του εγκεφάλου και, σε αντίθεση με τα άλλα, αποτελείται από νευρικά κύτταρα.

Αναλόγως, λοιπόν, με τις αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό, αυξομειώνεται ο κίνδυνος να εκδηλώσουμε διάφορα συμπτώματα, διαταραχές ή νοσήματα, κατά τον καθηγητή Ράσελ Φόστερ, κιρκάδιο νευροεπιστήμονα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Να μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:

* Εμφράγματα και εγκεφαλικά. Από τις 6 έως τις 10 το πρωί (κυρίως το διάστημα 9-10), ο κίνδυνος εκδηλώσεως κάποιου σοβαρού καρδιαγγειακού προβλήματος είναι αυξημένος κατά περίπου 45%, επειδή σημειώνεται απότομη αύξηση της πίεσης και των σφυγμών κατά την αφύπνιση, υπάρχει αύξηση της ορμόνης κορτιζόλη στο αίμα (είναι η κύρια ορμόνη του στρες), παρατηρείται σπασμός των αρτηριών και εμφανίζεται αυξημένη τάση για συγκόλληση των αιμοπεταλίων (η συγκόλληση αυτή είναι η αιτία της θρόμβωσης του αίματος).

Τις ίδιες ώρες παρατηρούνται και τα πιο σοβαρά επεισόδια, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακής Έρευνας (CNIC) της Ισπανίας. Όπως έδειξε, τα επεισόδια που συμβαίνουν το πρωί είναι κατά 21% πιο σοβαρά από εκείνα που συμβαίνουν άλλες ώρες της ημέρας.

* Ουρική αρθρίτιδα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «ChronobiologyInternational» έδειξε ότι στις 7 το πρωί οι συγκεντρώσεις ουρικού οξέος στο αίμα βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους, ενώ στις 11 το βράδυ βρίσκονται στο χαμηλότερο. Το εύρημα μπορεί να εξηγεί γιατί ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας (της γνωστής και ως ποδάγρας) είναι συχνά αφόρητος το πρωί.

Η ουρική αρθρίτιδα οφείλεται στο αυξημένο ουρικό οξύ και χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία μικρών κρυστάλλων στις αρθρώσεις (κυρίως των ποδιών) που προκαλούν έντονο πόνο.

* Ημικρανίες. Μεταξύ 8 και 10 το πρωί αρχίζουν οι περισσότερες ημικρανικές κρίσεις, σύμφωνα με ερευνητές από την Κλινική Κλήβελαντ. Αντιθέτως, μετά 8 το βράδυ και 4 τα ξημερώματα, παρατηρείται κατακόρυφη μείωση στη συχνότητα του πόνου – ίσως διότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται όταν κοιμόμαστε, για να αυξηθεί απότομα μόλις ξυπνήσουμε.

* Δυσκαμψία. Η δυσκαμψία των αρθρώσεων είναι πολύ πιο έντονη το πρωί, ίσως εξαιτίας της ακινησίας της νύχτας αλλά και των φυσιολογικών διακυμάνσεων στα επίπεδα της κορτιζόνης και άλλων ορμονών που παράγει το σώμα.

* Άγχος και κρίσεις πανικού. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα είναι υψηλότερος ο κίνδυνος εκδηλώσεως μιας κρίσης άγχους ή πανικού, ενώ μόλις το 10% των κρίσεων εκδηλώνεται πριν από τις 10 το πρωί. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι μεσημέρι και απόγευμα οι κιρκάδιοι ρυθμοί κάνουν το νευρικό σύστημα να είναι πιο ενεργό, ενώ έως το απόγευμα συνήθως έχουν συσσωρευτεί τα περισσότερα στρεσογόνα γεγονότα της ημέρας.

* Μπούκωμα και βήχας. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ, στον Καναδά, από τις 4 το απόγευμα και μετά αρχίζουν να εντείνονται τα συμπτώματα του κρυολογήματος και των άλλων ιώσεων του αναπνευστικού – ίσως διότι είναι λιγότερο ενεργές οι ορμόνες που παίζουν ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

* Πόνος της οστεοαρθρίτιδας. Μελέτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε πως ο πόνος και τα άλλα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας αρχίζουν να εντείνονται από τις 5 το απόγευμα.

* Πεπτικό έλκος. Τα συμπτώματα του έλκους κορυφώνονται γύρω στις 9 το βράδυ, ίσως διότι αυτή είναι η ώρα που το σώμα έχει πέψει το μεγαλύτερο τμήμα της ημερήσιας τροφής και ετοιμάζεται για τη νυχτερινή αφαγία. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας, εξάλλου, έδειξε πως το 71% των ασθενών που παίρνουν τα φάρμακα για τις καούρες γύρω στις 7 το απόγευμα, παρουσιάζουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους, έναντι του 42% όσων τα παίρνουν το πρωί.

* Φαγούρα. Οι επτά στους δέκα πάσχοντες από δερματοπάθειες όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η αλλεργική δερματίτιδα, εκδηλώνουν γύρω στις 10 το βράδυ κρίση κνησμού, όπως λέγεται επιστημονικά η φαγούρα. Μελέτη του Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ, στη Βόρειο Καρολίνα, έδειξε πως αυτό πιθανώς οφείλεται στην φυσιολογική αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος, που παρατηρείται το βράδυ.

* Συριγμός. Πολλοί πάσχοντες από άσθμα παθαίνουν κρίση συριγμού μέσα στη νύχτα – συχνά στις 4 το πρωί. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ διαπίστωσαν πως αυτή την ώρα οι δείκτες φλεγμονής του οργανισμού βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους – και το άσθμα οφείλεται κατ’ εξοχήν στην φλεγμονή των αεραγωγών.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Το τμήμα Microsoft Garage είναι ένα μέρος όπου ο κάθε υπάλληλος της εταιρίας μπορεί να πειραματιστεί και να αναπτύξει τα δικά του projects, τα οποία μπορεί να είναι διαθέσιμα σε όλους.

Στο Microsoft Microsoft Garage υπάρχουν 16 δωρεάν εφαρμογές για Android, iOS, Windows Phone, Android Wear, Windows και Xbox One.

Μία από αυτές τις εφαρμογές είναι μία lock screen για Android, με ονομασία Next Lock Screen, που έχει θέλει να βάλει σε τάξη, ειδοποιήσεις, ενημερώσεις για μηνύματα, email και αναπάντητες κλήσεις και είναι διαθέσιμη ήδη στο Google Play.

Μία άλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το Journeys & Notes, που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να γράφει σημειώσεις και να τα μοιράζει με άτομα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, όπως για παράδειγμα που μπορούν αν βρουν καλό φαγητό.

Τέλος, η εφαρμογή Torque είναι μια εφαρμογή φωνητικών εντολών για να αντικαταστήσει το Google Now, χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης Bing.

Πηγή: e-pcmag.gr
Με μια νέα ενδιαφέρουσα έκδοση, προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα, εμπλουτίζεται η γκάμα της Mercedes GLA.

Το δημοφιλές γερμανικό crossover εξοπλίζεται πλέον και με τον οικονομικό κινητήρα ντίζελ 1.5 Euro 6, ισχύος 109 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. Ροπή 26 χλγμ. από τις 1.750-2.500 σ.α.λ.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Mercedes GLA 180 CDI είναι το μοναδικό crossover της premium κατηγορίας με κινητήρα ντίζελ 1.5, με άμεσα οφέλη τόσο στην τιμή πώλησης όσο και στο κόστος χρήσης. Να τονίσω ότι αυτό το μοτέρ είναι ένα δοκιμασμένο σύνολο. Εχει αποδείξει την αξία και την αξιοπιστία του.

Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε αρκετά μοντέλα της γνωστής φίρμας. Καταναλώνει μικρή ποσότητα ντίζελ και έχει υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, απόρροια των νέων τεχνολογικών διατάξεων που φέρει.

Το υπερυψωμένο αυτοκίνητο με την επιτυχημένη σχεδίαση, που προέκυψε από την καινοτόμα A Class, απαιτεί πλέον μόλις 4 λίτρα για 100 χλμ. στον μεικτό κύκλο. Οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 105 γρ./χλμ., οπότε η ετήσια δαπάνη για τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχεται στο ποσό των 98 ευρώ.

Η πετρελαιοκίνητη μονάδα προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 12’’ και τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα. Ο βασικός εξοπλισμός είναι πλούσιος, όπως αξίζει σε κάθε αυθεντική Mercedes. Η τιμή της βασικής έκδοσης καθορίστηκε στα 29.620 ευρώ.

real.gr
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η κούρσα του Διαστήματος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ενωση κορυφώθηκε με τις δύο υπερδυνάμεις να προσπαθούν να κερδίσουν το στοίχημα της πρώτης επανδρωμένης πτήσης έξω από τα σύνορα της Γης.

Τελικά νικήτρια ήταν η Σοβιετική Ενωση που τον Απρίλιο του 1961 έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στο Διάστημα - τον Γιούρι Γκαγκάριν.

Ομως τον Φεβρουάριο του 1960 το αμερικανικό περιοδικό «Look» είχε κάνει μια επαναστατική για την εποχή πρόταση αναφέροντας σε πρωτοσέλιδό του «Μήπως ο πρώτος άνθρωπος στο Διάστημα πρέπει να είναι γυναίκα;».
Οι Ρώσοι ανταποκρίθηκαν γρήγορα σε αυτή την πρόκληση και έστειλαν τη Βαλεντίνα Τερέσκοβα στο Διάστημα το 1963. Από την άλλη πλευρά, η NASA εμπιστεύθηκε μια διαστημική στολή σε γυναίκα, στη Σάλι Ράιντ, μόλις το 1983.

Η δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων Κέιτ Γκριν αποφάσισε να... ζήσει αυτά που γράφει και έτσι εντάχθηκε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα της NASA, το HI-SEAS.

Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της ζωής στον Αρη. Η Γκριν μαζί με άλλες δύο γυναίκες και τρεις άνδρες έζησαν για διάστημα τεσσάρων μηνών σε μια μικρή βάση που είχε τοποθετηθεί στην πλαγιά ενός ηφαιστείου στη Χαβάη, σε ένα περιβάλλον που έμοιαζε με αυτό που θα συναντήσουν οι αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στον Κόκκινο Πλανήτη.

Τα μέλη του HI-SEAS ζούσαν κυρίως μέσα στη βάση με περιορισμένες προμήθειες και έβγαιναν έξω φορώντας υποχρεωτικά τις διαστημικές τους στολές για να εκτελέσουν κάποια εργασία.

Μετά από αυτή την εμπειρία και αναλύοντας διάφορες σχετικές μελέτες η Γκριν υποστηρίζει ότι θα πρέπει τα στελέχη των διαστημικών υπηρεσιών να σκεφτούν το ενδεχόμενο το πλήρωμα της (πολυαναμενόμενης) πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Αρη να αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Η προσαρμογή και το κόστος
Σύμφωνα με την Γκριν οι τρεις γυναίκες του προγράμματος είχαν μεταβολισμό «καταλληλότερο» για το Διάστημα από τους άνδρες αφού όπως διαπιστώθηκε, αν και ακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα σωματικής άσκησης έκαιγαν πολύ λιγότερες θερμίδες από αυτούς και άρα χρειάζονταν λιγότερη τροφή.

Επιπλέον, οι γυναίκες προσαρμόστηκαν καλύτερα από τους άνδρες και σε διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από τη μακρόχρονη παραμονή σε ένα μικρό απομονωμένο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα, τα προβλήματα ύπνου.

Αν λοιπόν ένα πλήρωμα διαστημικής αποστολής αποτελείται μόνο από γυναίκες θα χρειάζονται λιγότερες ποσότητες προμηθειών διατροφής, κάτι που σημαίνει λιγότερο βάρος για το σκάφος που με τη σειρά του σημαίνει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, άρα και λιγότερα καύσιμα.

Με δεδομένο επίσης το συνολικά μικρότερο βάρος ενός γυναικείου πληρώματος από εκείνο στο οποίο θα υπάρχουν και άνδρες (ή μόνο άνδρες) γίνεται επιπλέον εξοικονόμηση βάρους για το σκάφος και άρα επιπλέον εξοικονόμηση καυσίμων. Ετσι θα μπορεί να κατασκευαστεί ένα μικρότερο σκάφος και θα χρειαστεί ένας μικρότερος πύραυλος εκτόξευσης, κάτι που επιτυγχάνει σημαντικό περιορισμό του κόστους της αποστολής.

Πιο ανθεκτικές;
Μελέτες που έγιναν στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 έχουν δείξει ότι το σώμα και τα ζωτικά όργανα (π.χ. καρδιά) των γυναικών έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από εκείνη των ανδρών στις δονήσεις αλλά και στην έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία. Ψυχολογικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι γυναίκες προσαρμόζονται καλύτερα σε συνθήκες απομόνωσης από τους άνδρες.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ιατρικές και ψυχολογικές μελέτες ήταν μικρού εύρους. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν νέες, πιο καλά σχεδιασμένες σχετικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διαστημική ανθεκτικότητα.

Ορισμένοι ειδικοί αλλά και στελέχη της διαστημικής βιομηχανίας, όπως ο Αντριου Ρέιντερ της ιδιωτικής αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX, βρίσκουν ελκυστική την ιδέα μιας αποστολής αποκλειστικά με γυναικείο πλήρωμα «Οτιδήποτε μπορεί να μειώσει το βάρος και να οδηγήσει σε κατασκευή μικρότερων σε όγκο σκαφών θα είναι σπουδαίο.

Η αποστολή γυναικείου πληρώματος είναι νομίζω μια λογική πρόταση» υποστηρίζει ο Ρέιντερ. Βέβαια, όπως ομολογεί η Γκριν, υπάρχουν πολλά εμπόδια που σχετίζονται με πολιτικά, κοινωνικά και στερεοτυπικά κριτήρια τα οποία σε αυτή τουλάχιστον τη φάση δεν θα έκαναν τα στελέχη μιας διαστημικής υπηρεσίας όπως η NASA να αποφασίσει μια επανδρωμένη διαστημική αποστολή με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Σίγουρα ο τίτλος του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία ταιριάζει «γάντι» στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο χωρίς σπουδές και πρότερη περιουσία, ο οποίος κατάφερε από το μηδέν να στήσει το δικό του εργοστάσιο και να κάνει ξακουστό το όνομά του στο εξωτερικό. Ο Διονύσης Μακρής είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της Cyclon Fans, στο εργοστάσιο της οποίας παράγονται συστήματα εξαερισμού που διατίθενται στην Αυστραλία, αλλά και στις αγορές της Ασίας.
Η σχέση του με τον κόσμο του επιχειρείν θα λέγαμε ότι ήταν καρμική καθώς μέχρι και την ηλικία των 14 ετών, όταν και έφυγε από την γενέτειρά του την Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας για να βρει την τύχη του στην Αυστραλία, η μόνη δουλειά που ήξερε να κάνει ήταν να βοσκάει πρόβατα. Ήταν ένα νεαρό άτομο που δεν είχε φύγει ποτέ πριν από τον τόπο του και που τίποτα δεν προμήνυε την επαγγελματική του εξέλιξη. Οι κακουχίες που είχε γνωρίσει στη ζωή του ήταν τέτοιες που του επέτρεψαν να φορέσει για πρώτη φορά παπούτσια μόλις έγινε 12 ετών!
Όταν ο κ. Μακρής έφτασε στο λιμάνι της Μελβούρνης δεν είχε καθόλου χρήματα και βρέθηκε χρεωμένος με τα ναύλα του, το ύψος των οποίων άγγιζε τις 200 λίρες. Δούλεψε σε ένα θείο του για να εξοφλήσει το ποσό και μερικά χρόνια αργότερα, σε ηλικία 17 ετών αγόρασε ένα μαγαζί χάμπουργκερ, όπου εργαζόταν επτά μέρες την εβδομάδα, από τις 5 το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί.
Ήταν μια επένδυση που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά αυτό δεν τον πτόησε από το να συνεχίσει να πειραματίζεται και με άλλους κλάδους της αυστραλιανής οικονομίας. Μετά την πώληση της επιχείρησής του αρχίζει να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης των οικονομικών του.
Αρχικώς, ένας αγρότης του ζήτησε να πουλά τις πατάτες του στα ψαράδικα. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκε να αγοράσει δύο φορτηγά για να μπορέσει να την καλύψει. Παράλληλα, από την καθημερινή του επαφή με τα ψαράδικα έμαθε να διορθώνει τις μηχανές, που καθάριζαν και έκοβαν πατάτες. Το επόμενο βήμα ήταν να ανοίξει το Richmond Food Machinery στο Bridge., όπου αγόραζε, πουλούσε, επιδιόρθωνε, νοίκιαζε και κατασκεύαζε εξοπλισμό κουζίνας εστιατορίων, καφέ σάντουιτς μπαρ κ.λπ.
Χρονιά σταθμός στην πορεία του ήταν το 1997, έτος ίδρυσης της Cyclon Fans, στο τιμόνι της οποίας σήμερα βρίσκονται δύο από τα παιδιά του, ο Νίκος και η Αλεξάνδρα.
Μπορεί ο κ. Διονύσης να έχει πλέον αποσυρθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα, ωστόσο, η μανία του να συλλέγει παλιά εργαλεία και μηχανές, μεταξύ των οποίων και εκείνες αυτοκινήτων , του επιτρέπει να περνάει ώρες ατελείωτες για την επισκευή τους. Μεταξύ δε των μηχανών που έχει φτιάξει με τα χέρια του, η αγαπημένη του είναι ένα αποστακτήριο, που φτιάχνει θεσπέσιο τσίπουρο.
Πηγή: fortunegreece.com
Το εργασιακό περιβάλλον είναι ίσως από τα πιο σημαντικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά κάθε εργαζόμενος. Πλέον πολλές εταιρείες και ειδικά οι πολυεθνικές δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο περιβάλλον που προσφέρουν στους εργαζομένους τους, αφού με αυτόν τον τρόπο τους δίνουν τη δυνατότητα να εργαστούν καλύτερα.
Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Great Place to Work® ανακοίνωσε την 4η ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Multinational Workplaces, των πολευθνικών εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Στην πρώτη τριάδα βρίσκονται η Google, η SAS Institute και η NetApp, ανώ ανάμεσα στις 25 που βραβεύτηκαν είναι και οι Microsoft, Diageo, MARS, κάτι που οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα.
Η Λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές «World’s Best Multinational Workplaces» στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces που έγινε για τις επιμέρους εθνικές λίστες που συντάσσει το Great Place to Work®. Σημειώνεται ότι η SAS Institute στην Ελλάδα διακρίθηκε πρώτη στην Κατηγορία Μεγέθους 20-49 Εργαζομένων της Λίστας Best Workplaces Greece, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια λίστα καθότι σε τοπικό επίπεδο απασχολεί λιγότερα από 50 άτομα.
Η λίστα των 25 World’s Best Multinational Workplaces

Πηγή: iefimerida
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ένα μαθηματικό και άκρως διασκεδαστικό τεστ με προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς που ξεκινά από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου καταλήγει να δείχνει την… ηλικία του κατόχου του.
Το τεστ:
1) Γράψε το τελευταίο ψηφίο του κινητού τηλεφώνου σου.
2) Πολλαπλασιασέ τον επί 2.
3) Μετά πρόσθεσε το 5.
4) Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα επι 50.
5) Στο γινόμενο προσθέστε το 1764.
6) Από το αποτέλεσμα αφαιρέστε το έτος της γέννησής σας.
Τώρα έχετε βρεί ένα 3ψήφιο αριθμό.
Το πρώτο ψηφίο είναι το τελεταίο ψηφίο του κινητού σας. Τα άλλα δυο ψηφία δείχνουν την πραγματική σας ηλικία
Πηγή: Healthpro.gr
Είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί στο να πάρουμε στα σοβαρά νέες εταιρίες, που έχουν πολύ λίγα πράγματα να δείξουν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι φιλοδοξίες μπορεί να φαντάζουν αστείες, μέχρι βέβαια να δείξουν κάτι, το οποίο θα αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη ιδέα τους μπορεί να υλοποιηθεί.
 
Πραγματικά, ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την νεοσύστατη αμερικάνικη εταιρία “Trion Supercars” , πολύ θα θέλαμε να αποδειχθεί λάθος.
Η νεοσύστατη εταιρία “Trion Supercars” ισχυρίζεται ότι θέλει να κατασκευάσει ένα super car με ιπποδύναμη 2.000 αλόγων αλλά και διάφορες άλλες παραλλαγές, οι οποίες θα είναι ηλεκτρικές εκδόσεις και θα αποδίδουν περίπου στα 1.000 άλογα.
 
Όσον αφορά το μοντέλο των 2.000 αλόγων, θα ονομάζεται Nemesis RR. Λογικά η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 50 μοντέλα και η δύναμη του θα αντλείται από έναν 9λιτρο twin turbo V8 κινητήρα. Προφανώς το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο.
 
Τα πρωτότυπα μοντέλα θα κατασκευασθούν από την N2A Motors της Καλιφόρνια και θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2016. Το Nemesis RR θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε 2.8 δευτερόλεπτα αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα πάνω από 450 χλμ./ώρα, όπως υποστηρίζει η εταιρία.  
 
 news247.gr
Στον σοβαρό τραυματισμό ενός 42χρονου άνδρα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο πρόσωπο και... το στήθος κατέληξε ο καύγας με την σύντροφό του για ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά.

Ο Κάρλος Ορτίθ φέρεται να πέταξε στα σκουπίδια το φαγητό που του σέρβιρε η Μελίσα Ντον Σέλερς με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καυγάς.

Αστυνομικοί πιστεύουν ότι και οι δύο είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ.

Την συνέχεια περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας: Άρχισε να βάζει φωτιά σε μικρά πράγματα και ξαφνικά άδιασε πάνω του ένα μπουκάλι ασετόν και του έβαλε φωτιά.

Ο μάρτυρας του περιστατικού που είναι και γείτονας του ζευγαριού έριξε νερό πάνω στον Ορτίθ μέχρι να έρθουν οι τραυματιοφορείς προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Σαουθάμπτον ανακάλυψαν πως τα φτερά των πτηνών είναι κατασκευασμένα από υλικό εξίσου δυνατό με ανθρακονήματα, το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αεροπλάνων.
Το φυσικό υλικό είναι ισχυρότερο και ελαφρύτερο από το ατσάλι, ενώ επιτρέπει στο λοφίο και τις φτερούγες του πτηνού να λυγίζουν και να στρέφονται ώστε να αντιμετωπίζουν τις πιέσεις που αναπτύσσονται κατά την πτήση, σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές.
Η εξέλιξη αυτή των φτερών πραγματοποιήθηκε σταδιακά από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελούν κάποιες από τις πιο ισχυρές και ελαφριές φυσικές δομές.
Η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε πειράματα σκληρότητας σε μικροσκοπική κλίμακα, γνωστά ως νανο-οδόντωση, ώστε να δείξουν πως τα φτερά αποτελούνται από πολλαπλά στρώματα κερατίνης, ένα ινώδες υλικό παρόμοιο σε κατασκευή με τα ανθρακονήματα.
Τα ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτοκινήτων, ποδηλάτων και αεροπλάνων, καθώς είναι πέντε φορές πιο δυνατά από το ατσάλι, όμως είναι ελαφρύτερα κατά δύο τρίτα.
Η ανακάλυψη του φυσικού τους ισοδυνάμου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών οχημάτων και προπελών, υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για τα πειράματά τους φτερά από κύκνους, φαλακρούς αετούς και πέρδικες, δηλαδή τρία είδη με πολύ διαφορετικά στυλ πτήσης.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως ο αριθμός και το σχετικό πάχος των στρωμάτων γύρω από την περιφέρεια της ράχης και κατά μήκος των φτερών δεν είναι σταθερός, και μπορεί να μεταβληθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της πτήσης συγκεκριμένα για το κάθε πτηνό ή για την γενετική γραμμή στην οποία αυτό ανήκει», δήλωσε ο Κριστιάν Λωρέν, επικεφαλής της μελέτης.
naaftemporiki.gr
Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και απαραίτητες βιταμίνες.

Δεκάδες μελέτες έχουν εστιάσει στην πιθανή συμβολή συγκεκριμένων ξηρών καρπών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο και τα καρδιαγγειακά. Μία ακόμη έρχεται να προστεθεί στην πλούσια διεθνή βιβλιογραφία που αφορά στο θέμα αυτό, αυτή τη φορά με επίκεντρο τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Alzheimer's Disease και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Αναπτυξιακών Διαταραχών (IBR) της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τα καρύδια αποτελούν σημαντικό διατροφικό όπλο που καθυστερεί την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός ενισχύει την ικανότητα απομνημόνευσης, βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες και καταπραΰνει τις βιολογικές εκδηλώσεις του στρες.

Η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα στις δοκιμές αντιστοιχεί σε 30-45 γραμμάρια για τον άνθρωπο (ημερήσια κατανάλωση).

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Abha Chauhan, η οποία ηγήθηκε της επιστημονικής ομάδας, τα ευρήματα της νέας μελέτης συμπληρώνουν τα αποτελέσματα παλαιότερων δοκιμών, οι οποίες είχαν καταδείξει ότι το εκχύλισμα από το καρύδι έχει προστατευτική δράση από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλεί το βήτα αμυλοειδές, πρωτεΐνη που εμπλέκεται στην εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον εγκέφαλο, όπως τα Ω-3 λιπαρά οξέα. Παράλληλα, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες εξουδετερώνουν την επίδραση της φλεγμονής και του στρες στο σώμα. Σύμφωνα με την Chauhan, τα καρύδια κατέχουν τη δεύτερη θέση –μετά τα βατόμουρα– στη λίστα των 1.100 τροφίμων με την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!