Σάββατο 11 Απριλίου 2020


Η Google και η Apple ανακοίνωσαν σήμερα την κοινή προσπάθειά τους προκειμένου να θέσουν τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth στην υπηρεσία κυβερνήσεων και οργανισμών υγείας, για να τους βοηθήσουν να μειώσουν τη διάδοση του ιού, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των χρηστών.
Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) και τεχνολογία λειτουργικών συστημάτων για να βοηθήσουν την ενεργοποίηση του εντοπισμού επαφών. Η λύση αυτή θα εφαρμοστεί σε δύο στάδια:
Πρώτον, τον Μάιο, και οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν API που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές δημόσιων οργανισμών υγείας. Οι επίσημες αυτές εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες για λήψη μέσω των αντίστοιχων App Stores.
Δεύτερον, τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα δημιουργήσουν μια ευρύτερη πλατφόρμα ιχνηλάτησης επαφών μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, χρησιμοποιώντας ως βάση της λειτουργία αυτής, τις υποκείμενες πλατφόρμες.
Η Google και η Apple δεν θα αναπτύξουν οι ίδιες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών. Αντίθετα, θα δημιουργήσουν την υποκείμενη τεχνολογία, που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να φτιάξουν καλύτερες εφαρμογές σε σχέση με την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 11 Απριλίου όμως εμείς παραμένουμε σπίτι για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός αύριο θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και στο Θρακικό θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε επεισόδιο με τους λιμενικούς κατέληξε το πασχαλινό ταξίδι του γραμματέα του «ΜΕΡΑ 25» Γιάνη Βαρουφάκη στο εξοχικό τους στην Αίγινα το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το prototheme.gr, οι άνδρες του Λιμενικού ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη το Ε1 ή κάποιο άλλο αποδεικτικό έγγραφο προκειμένου να δικαιολογήσει την μετακίνηση του, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε επικαλούμενος την βουλευτική του ιδιότητα. Αποτέλεσμα, ήδη να σχηματίζεται σχετική δικογραφία από το Λιμεναρχείο της Αίγινας.
Μάλιστα, παρόν στο επεισόδιο ήταν και ο δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος  ζήτησε εξηγήσεις από τον Βαρουφάκη. Ωστόσο, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 αρνήθηκε να απαντήσεις γιατί δεν τήρησε την απαγόρευση και αποχώρησε.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 8 Απριλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει ότι «μέχρι τις 27 Απριλίου, αναστέλλεται η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο αεροπορικώς, όσιο και ακτοπλοϊκώς, με εξαίρεση:
α) τη μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους και
β) των κατοίκων των μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα εντός του ίδιου Δήμου και για λόγους που καλύπτονται αποκλειστικά από τις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση μετακίνησης Β1, Β2 και Β3».

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online. 
 
Το επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να βρεθεί παντού στο Διαδίκτυο, ακόμη και ως διαφήμιση σε κάποια εφαρμογή. Το επιβλαβές και ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο αυξάνεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τα παιδιά τους να συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το 28% των γονέων προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που τα παιδιά δαπανούν online. Περίπου οι μισοί (58%) αισθάνονται ότι πρέπει να ελέγχουν ή να επιβλέπουν την online περιήγηση των παιδιών τους και τη χρήση του Διαδικτύου. Τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τέτοιο περιεχόμενο κατά λάθος και το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους εμφάνισης επιβλαβούς περιεχομένου. 
 
Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κάθε λύση γονικού ελέγχου αποδίδει διαφορετικά και δεν είναι εύκολο για τους γονείς να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς. Η επιλογή της σωστής εφαρμογής γονικού ελέγχου για τους γονείς δεν είναι ένα απλό έργο και είναι ακόμη πιο δύσκολο να εξηγήσουμε στα παιδιά γιατί ένα τέτοιο λογισμικό είναι απαραίτητο.
 
Η Kaspersky συνιστά τα παρακάτω:
 
    • Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε λογισμικό γονικού ελέγχου που επιλέγετε να εγκαταστήσετε αναπτύσσεται από μια αξιόπιστη εταιρεία, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας θα παραμείνει ασφαλές online. 
    • Ελέγξτε εάν το λογισμικό γονικού ελέγχου έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της εφαρμογής. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    • Ελέγξτε ότι η εφαρμογή διαθέτει διάφορες επιλογές για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του παιδιού σας στο διαδίκτυο - όπως μπλοκάρισμα, προειδοποίηση ή απλή συλλογή δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή επιλογή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τα παιδιά σας.
    • Ελέγξτε την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει το λογισμικό γονικού ελέγχου. Για παράδειγμα, είναι καλή πρακτική η προστασία των παιδιών σας όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει με την παρακολούθηση της θέσης τους μέσω GPS, καθώς και με τον καθορισμό της περιοχής και της ώρας που το παιδί σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος (για παράδειγμα, σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λπ.).
    • Πριν εγκαταστήσετε το λογισμικό γονικού ελέγχου στη συσκευή του παιδιού, μην αποκρύψετε το γεγονός ότι θα μπορείτε να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του. Προσπαθήστε να καταλήξετε σε συμφωνία για την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού στη συσκευή του παιδιού σας
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!