Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ένας Ινδός πήρε τον τίτλο του Μr. World 2016 από τον Ηλία Κόζα
Ο Ηρακλής Κόζας - το γνωστό μοντέλο με τη διεθνή καριέρα και αδερφός του frontman του συγκροτήματος Koza Mostra - ήταν σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, το φαβορί για τον τίτλο του Mr World 2016.
Τελικά όμως, από φαβορί έγινε αουτσάιντερ, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την διαδικασία.
Τον τίτλο του «Mr. World» πήρε ο 26χρονος Ροχίτ Χαντελγουάλ, από την Ινδία- o πρώτος Ασιάτης που κερδίζει τον τίτλο.  Δεύτερος πιο ωραίος άντρας στον πλανήτη ανακηρύχθηκε ο Φερνάντο Αλβάρεζ, 21 ετών, από το Πουέρτο Ρίκοκαι τρίτος ο Άλντο Ραμίρεζ, 26 ετών, από το Μεξικό.
Ο Έλληνας υποψήφιος - αν και το όνομά του "ακουγόταν συχνά" όπως έγραψε στο Facebook, δεν κατάφερε να προκριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς καθώς "Παίχτηκαν πολλά μέχρι την τελευταία στιγμή".
Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί την πίκρα και τα συναισθήματά του μετά την ήττα του, μέσω Facebook:
Δυνατος ανθρωπος ειναι αυτος που μπορει και παραδεχεται την ηττα του, ακομη κι αν αυτο πληγωνει και αφηνει μια πικρη γευση στο τελος.Παρολο που ημουν μεσα σε ολα τα προγνωστικα απο τα φαβορι ,ποτε δεν εδωσα σημασια.Συγχαρητηρια στον Ινδο για τον τιτλο του Μιστερ Κοσμος,αξιολογο ατομο το αξιζε.Παιχτηκανε πολλα μεχρι την τελευταια στιγμη ,οι ισορροπιες ηταν λεπτες αλλα μπραβο του που τον αξιωσε ο θεος να ζησει μια τετοια στιγμη..Δεν θα μπω στην διαδικασια να σχολιασω το τι εγινε και τι παιζοταν παρασκηνιακα, προς το παρον ειμαι μια χαρα και εχω δύο πτησεις για να επιστρεψω επιτελους και παλι Ελλαδα! Χθες η πικρια ηταν μεγαλη.Εδωσα ολον μου τον εαυτο και η λεξη "Greece" ακουστηκε πολλες φορες και με περηφανεια.Ετσι ειναι η ζωη ,δυναμη και προχωραμε μπροστα..Ειμαι περηφανος για την χωρα μου και το ιδιο αισθανονται ολοι αυτοι για την Ελλαδα και αυτο ειναι το σημαντικοτερο.. έγραψε στην ανάρτησή του. 
news.gr

O 50άχρονος σκηνοθέτης Antoine Fuqua οραματίζεται μια φρέσκια ανάγνωση πάνω στην κλασσική ιστορία της Metro - Goldwyn - Mayer και της Columbia Pictures, «The magnificent seven» («Και οι 7 ήταν υπέροχοι»).
Με την πόλη του Rose Creek κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο του Bartholomew Boge (Peter Sarsgaard), οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες: τον Sam Chisolm (Denzel Washington), τον Josh Farraday (Chris Pratt), τον Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), τον Jack Horne (Vincent D’Onofrio), τον Billy Rocks (Byung - HunLee), τον Vasquez (Manuel Garcia - Rulfo) και τον Red Harvest (Martin Sensmeier).


Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα. Πρόκειται για ένα καινούριο γουέστερν φιλμ σε σκηνοθεσία του Αμερικανού δημιουργού Antoine Fuqua, που αποτελεί ριμέικ του φιλμ του 1960, το οποίο, με τη σειρά του, είχε βασιστεί στη δημιουργία του Ακίρα Κουροσάβα, του 1954, «Seven Samurai» («Οι 7 Σαμουράι»).
SAM EMERSON
Στο φιλμ του 1960, που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, έπαιζαν οι Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, Charles Bronson, Robert Vaughn, Horst Buchholz και James Coburn.
SAM EMERSON
Τα γυρίσματα του νέου φιλμ ξεκίνησαν στις 18 Μαΐου 2015, στην πολιτεία της Λουϊζιάνα. Αναμένεται να βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους, σε διανομή από την εταιρεία Feelgood. naftemporiki.gr

Οι κωμικές ταινίες που μας κάνουν να γελάμε μέχρι δακρύων, κάνουν καλό στην καρδιαγγειακή υγεία, ενώ αντιθέτως τα θρίλερ αρρωσταίνουν την καρδιά, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.

Όπως έδειξε, οι κωμωδίες ασκούν θετική επίδραση στην λειτουργία των αγγείων, ενώ αντιθέτως τα θρίλερ και οι πολεμικές ταινίες προκαλούν ψυχική καταπόνηση και τελικά πλήττουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Στη σχετική μελέτη, ομάδα εθελοντών είδαν μία μέρα αποσπάσματα από κωμωδίες, όπως το «Κάτι τρέχει με την Μαίρη» και την επομένη το πρώτο 15λεπτο από την πολεμική ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», που αναπαριστά σκληρές σκηνές από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, το 1944.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάικλ Μίλερ, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ, όταν οι εθελοντές έβλεπαν τον στρατιώτη Ράιαν, παρουσίασαν αγγειοσυστολή του εσωτερικού τοιχώματος (ενδοθηλίου) των αιμοφόρων αγγείων τους, με συνέπεια να μειωθεί η ροή αίματος στα ζωτικά όργανά τους.

Αντιθέτως, όταν έβλεπαν την κωμωδία, εκδήλωσαν αγγειοδιαστολή, με συνέπεια να αυξηθεί η ροή αίματος.

Οι διαφορές στα αγγεία διήρκησαν επί μία ώρα, ενώ προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως αναλόγως με την ένταση του στρεσογόνου ερεθίσματος μπορεί να διαρκέσουν έως 24 ώρες.

Συνολικά, οι ερευνητές πραγματοποίησαν 300 μετρήσεις στους εθελοντές τους και κατέγραψαν διαφορές στην διάμετρο των αγγείων τους κατά 30-50% ανάμεσα στις φάσεις του γέλιου και της στεναχώριας.

«Το μήνυμα αυτής της μελέτης είναι πως το γέλιο κάνει καλό στην καρδιά εφάμιλλο με αυτό της συστηματικής, αεροβικής άσκησης ή της χρήσης στατινών (σ.σ. είναι τα φάρμακα που ρίχνουν την χοληστερόλη)», τόνισε ο δρ Μίλερ.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC), που διεξήχθη στο Παρίσι.

Πηγή: tanea.gr

Μόλις το υφιστάμενο παγκόσμιο εμπάργκο στις πωλήσεις ελεφαντόδοντου λήξει το 2017, οι ελέφαντες δύσκολα θα αποφύγουν την εξαφάνιση, σύμφωνα με κοινή δήλωση από αξιωματούχους 29 αφρικανικών κρατών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε στις αρχές του μήνα ένα επίσημο έγγραφο, που περιγράφει την αντίθεσή της στην προτεινόμενη παγκόσμια απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντοστού, προτιμώντας αντ' αυτού να επιτραπεί στα κράτη να διαχειρίζονται ξεχωριστά τους πληθυσμούς ελεφάντων τους.

Λόγω του πολύπλοκου διεθνούς δικτύου διακίνησης ελεφαντόδοντου, οι ιθύνοντες άγριας ζωής υποστηρίζουν ότι οι πληθυσμοί ελεφάντων θα υποφέρουν αν δεν υπάρχει μιας συνολική, ενιαία απαγόρευση.

Ο Αφρικανικός Συνασπισμός Ελεφάντων (AEC), μία ένωση 29 αφρικανικών κρατών, προβλέπει μαζική εξαφάνιση των απειλούμενων ζώων μέσα σε 25 χρόνια, λόγω της απουσίας μίας ισχυρής παγκόσμιας προστασίας απέναντι στους λαθροκυνηγούς ελεφαντόδοντου.

Ο συνασπισμός ζητά να χαρακτηριστούν παράνομες όλες οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές ελεφαντοστού. Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στο Συνέδριο για το Διεθνές Εμπόριο Ειδών (CITES) στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Σεπτέμβριο και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ψηφίσει κατά αυτής της πρότασης, θέτει σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες το χρόνο, σύμφωνα με το συνασπισμό.

Παρά το εμπάργκο που είναι σε ισχύ σήμερα, οι ελέφαντες εξακολουθούν να βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο στην αφρικανική ήπειρο. Υπολογίζεται ότι 20.000 ελέφαντες σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς το 2014, με την Τανζανία και τη Μοζαμβίκη να χάνουν περισσότερο από το 50% του πληθυσμού ελεφάντων τους μεταξύ 2009 και 2015. Ο πληθυσμός ελεφάντων στην Ανατολική και Κεντρική Αφρική έχει υποστεί παρόμοιες απώλειες.

Η Κομισιόν επίσης είναι αντίθετη στον χαρακτηρισμό του πληθυσμού ελεφάντων στην Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε ως «απειλούμενο», γεγονός που πρακτικά θα απαγόρευε το εμπόριο σε όλη την ήπειρο, καθώς ο αριθμός των ζώων σημείωσε μικρή άνοδο τα τελευταία χρόνια.
Η Ε.Ε., ο μεγαλύτερος εξαγωγέας νόμιμου ελεφαντοστού στον κόσμο, αποτελεί πλειοψηφία στο συνέδριο CITES, με 28 έδρες, επομένως η θέση της είναι ζωτικής σημασίας για την έκβαση της προτεινόμενης παγκόσμιας απαγόρευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σλοβακία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σταματήσει να εκδίδουν άδειες εξαγωγής ελεφαντοστού εντός των εθνικών συνόρων τους.

Πηγή: naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!