Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μία επαναστατική μέθοδος, που ανέπτυξε μία διεθνής επιστημονική ομάδα, αποτελεί ένα είδος γενετικού GPS, αφού, αναλύοντας το DNA, επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό του χωριού που ζούσαν οι πρόγονοι κάποιου, ακόμη και πριν από 1.000 χρόνια.

Τα προηγούμενα παρεμφερή «εργαλεία» -που κάνουν χρήση των λεγόμενων «βιογεωγραφικών αλγόριθμων»- είχαν πολύ λιγότερη ακρίβεια, κάνοντας εντοπισμούς με περιθώριο λάθους μία τεράστια ακτίνα 700 χιλιομέτρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Εράν Ελχαϊκ του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία και τη δρα Τατιάνα Ταταρίνοβα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications» ονόμασαν το σύστημά τους Geographic Population Structure (ώστε, επίτηδες, τα αρχικά των λέξεων να σχηματίζουν το ακρωνύμιο GPS της φράσης Global Positioning System).

Η νέα τεχνική «δουλεύει» όπως το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, βοηθώντας κάποιον όχι να βρει το τωρινό σπίτι του στον χάρτη, αλλά να ανατρέξει στο παρελθόν και να βρει το σπίτι των μακρινών προγόνων του.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες μπορούσαν να βρουν πού δημιουργήθηκε το DNA κάποιου, με ακρίβεια μικρότερη από 2% ή σε μία ακτίνα 700 χιλιομέτρων (για την Ευρώπη αυτή η απόσταση μπορεί να αφορά τη διπλανή ή και την παραδιπλανή χώρα). Η νέα μέθοδος είναι κατά 98% πιο ακριβής, ανιχνεύοντας την καταγωγή κάποιου σε επίπεδο χωριού ή νησιού.

Η βελτίωση στην ακρίβεια, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην άσκηση πιο εξατομικευμένης ιατρικής, στην εγκληματολογική έρευνα και στη μελέτη της καταγωγής αμφισβητούμενων πληθυσμών, όπως οι Ρομά και οι ευρωπαίοι Εβραίοι.

Η ανάμειξη των γονιδίων -που αποτυπώνεται στο DNA- συμβαίνει όταν οι άνθρωποι από δύο ή περισσότερους έως τότε χωριστούς πληθυσμούς προχωρούν σε επιμειξίες. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ συχνή στην ιστορία, κυρίως ως αποτέλεσμα μεταναστεύσεων και επιδρομών.

«Αυτό που ανακαλύψαμε, είναι ένας τρόπος να βρίσκουμε όχι πού γεννηθήκατε -αυτή η πληροφορία υπάρχει στο διαβατήριό σας- αλλά πού σχηματίστηκε το DNA σας έως και πριν από 1.000 χρόνια.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε, πλέον, με τόση ακρίβεια, ώστε να εντοπίζουμε το χωριό που ζούσαν οι πρόγονοί σας πριν από πολλές εκατοντάδες χρόνια -κάτι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί εφικτό» δήλωσε ο κ. Ελχαϊκ.

Κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνικής, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 10 χωριά στην ιταλική Σαρδηνία και 20 νησιά στην Ωκεανία.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να «τοποθετήσουν» το ένα τέταρτο των κατοίκων της Σαρδηνίας ακριβώς στο χωριό τους και τους υπόλοιπους σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από τον τόπο καταγωγής τους.

Για τους κατοίκους της Ωκεανίας, η ακρίβεια ήταν σχεδόν 90%, όσον αφορά το ακριβές νησί της προέλευσής τους.

Γενικότερα, το γενετικό GPS τοποθετεί σωστά το 83% του κατοίκων του πλανήτη στη χώρα καταγωγής τους. Με τις προηγούμενες βιογεωγραφικές μεθόδους, η ακρίβεια ήταν της τάξης του 40% έως 45% για τους Ευρωπαίους και ακόμη μικρότερη για τους μη Ευρωπαίους.

Η ανίχνευση της γενεαλογίας κάποιου αποτελεί ανερχόμενο χόμπι σε πολλές χώρες. Τα νέα γενετικά«εργαλεία» αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση σε αυτήν τη μόδα. Ήδη, οι ερευνητές δημιούργησαν μία ιστοσελίδα, όπου το γενετικό GPS είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.

Πρέπει, όμως, κανείς να έχει προηγουμένως δώσει δείγμα σάλιου για να αναλυθεί το DNA του και στη συνέχεια να «φορτώσει» το γενετικό προφίλ του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (http://chcb.saban-chla.usc.edu/gps).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το "φάτε μάτια ψάρια" δεν ισχύει για τo ψάρι της φωτογραφίας που είναι ξάδερφος του καρχαρία και κολυμπούσε αμέριμνος στα νερά του Ευβοϊκού.

Δεν ήξερε ότι από εκεί θα βρισκόντουσαν ψαράδες και θα το αλίευαν. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Σωτήρη Γεωργίου.
Δύο μέτρα είναι το μήκος του, και προκαλεί φόβο αν τον δείτε να κολυμπάει δίπλα σας. Βέβαια όσο το φοβάσαι άλλο τόσο είναι νοστιμότατο. Μάλιστα ο Σωτήρης Γεωργίου δήλωσε στο evianews, ότι θα το μαγειρέψει μετά τις εκλογές. Το μόνο που ευχόμαστε εμείς είναι καλά τσιμπούσια!





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Η NASA και η DARPA (η Yπηρεσία Προηγμένων Τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού των ΗΠΑ) έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί με ιδιωτικές εταιρείες, ερευνητικά ιδρύματα και ακαδημαϊκούς φορείς σε ένα φιλόδοξο project που έχει λάβει την ονομασία «Περσεφόνη».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή ενός διαστημικού σκάφους ικανού να μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα τον άνθρωπο.

Το σκάφος αυτό θα μπορεί να μεταφέρει ατρόμητους εξερευνητές που θέλουν να ανακαλύψουν μακρινούς κόσμους και θα τους επιστρέφει μετά στη Γη για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Θα μπορεί φυσικά να μεταφέρει αποίκους σε μακρινούς πλανήτες ή, σε περίπτωση που η Γη για οποιονδήποτε λόγο γίνει αφιλόξενη για τη ζωή, να αποτελέσει το μέσο διάσωσης του ανθρώπινου είδους.

Το σκάφος αυτό θα διαθέτει ενεργειακή αυτονομία και ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα «ζωντανό οικοσύστημα» που θα λειτουργεί έτσι ώστε να συντηρούνται οι επιβάτες του για όσο διάστημα χρειαστεί.

Το πλάνο

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η κατασκευή της διαστημικής κιβωτού μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 100 έτη.

Ως τότε οι υπεύθυνοι του προγράμματος ευελπιστούν ότι η επιστημονική πρόοδος θα έχει επιλύσει μια σειρά από τεχνικά ζητήματα - ορισμένα από τα οποία είναι αλήθεια ότι φαίνεται δύσκολο να έχουν επιλυθεί -, αλλά, από την άλλη πλευρά, αν κάποιος που ζούσε στις αρχές του 20ού αιώνα έμπαινε σε μια χρονομηχανή και έβγαινε σήμερα είναι βέβαιο ότι θα «τρελαινόταν» με όσα θα έβλεπε σε επίπεδο τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης.

Συνεπώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα οι τεχνολογίες που απαιτούνται για τη διαστημική κιβωτό να έχουν αναπτυχθεί σε 100 χρόνια από σήμερα.

Η πρώτη και βασικότερη δυνατότητα που θα πρέπει, σύμφωνα με το σχέδιο, να διαθέτει η κιβωτός είναι κάτι ανάλογο με την περίφημη «ταχύτητα δίνης» του διαστημοπλοίου Enterprise στο «Star Trek».

Με απλά λόγια, μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στο σκάφος να... διπλώνει τον χωροχρόνο και να καλύπτει τεράστιες αποστάσεις σε χρόνο dt.

Το δεύτερο κρίσιμο χαρακτηριστικό του σκάφους θα είναι το «ζωντανό οικοσύστημα» που θα βρίσκεται στο εσωτερικό του, το οποίο οι επιτελείς του project ονόμασαν «Περσεφόνη».

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε εκατό χρόνια θα έχουμε καταφέρει να κατασκευάσουμε σκάφη που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μακρινά διαστημικά ταξίδια.

Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο ώστε το εσωτερικό του σκάφους να αποτελεί μια μίνι Γη. Να διαθέτει τις καιρικές, κλιματικές και άλλες συνθήκες που στηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση του ανθρώπου.

Πρέπει οι επιβάτες του σκάφους να ακολουθούν τους ίδιους φυσικούς και χημικούς ρυθμούς που βιώνει ο άνθρωπος στη Γη, και παράλληλα να έχει προβλεφθεί η ύπαρξη συνθηκών που θα επιτρέπουν εκτός από τη βιολογική και την ομαλή κοινωνική συμβίωση των επιβατών» ανέφερε η Ρέιτσελ Αρμστρονγκ, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Γκρίνουιτς που είναι η επικεφαλής του προγράμματος «Περσεφόνη».

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Πάει ένας Λαρισαίος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Ο πωλητής:

-Τι θα θέλατε κύριε;

-Ένα αυτουκίνητου… λέει ο Λαρισαίος

-4 χ 4; ρωτάει ο πωλητής

-Τι να του καν κύριεμ, 3 χ 3 ίνι του γκαράζ μου, που να του βαλ 4 χ4;

-Να πάρετε ένα Almera του προτείνει ο πωλητής

-Ααα κοίταξι να δεις, ιγώ σήμιρα του θέλου, όχι άλλ ? μέρα! λέει ο Λαρισαίος
Τέλος πάντων παίρνει ένα αυτοκίνητο ολοκαίνουργιο. Σταματάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα και ξεχνάει αναμμένο το φλας. Ένας περαστικός του λέει:
-Το φλας…

Ο Λαρισαίος γυρνάει:
-Και βεβαίως το φλάω άνθρωπε μου, σήμιρα του πήρα!

Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 51 χώρες, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στη χώρα, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με το συγκεκριμένο βραβείο για το 2014.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με 571 βραβευμένες ακτές, την τρίτη η Τουρκία με 387 ακτές, την τέταρτη η Γαλλία με 379 και την πέμπτη η Πορτογαλία με 298.

Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Η "Γαλάζια Σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας και θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια Σημαία" όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.
newsit.gr
Χρυσές δουλειές έκανε ένας 43χρονος ο οποίος βάζοντας ένα ράσο και προσποιούμενος τον ιερέα, είχε καταφέρει να προβεί σε... σωρεία κλοπών –κυρίως από το εσωτερικό αυτοκινήτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 43χρονος συλληφθείς, από τις αρχές Φεβρουαρίου έως αρχές τις Μαΐου του τρέχοντος έτους, ντυμένος με ράσα και προσποιούμενος τον ιερέα, μετέβαινε στον χώρο στάθμευσης σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Ευκαρπίας και παρακολουθούσε την… κίνηση.

Ακολούθως, με το πρόσχημα ότι πωλεί κομποσκοίνια, πλησίαζε και παρατηρούσε τα αυτοκίνητα που στάθμευαν στο πάρκινγκ και σε περίπτωση απουσίας οδηγών και επιβατών, προχωρούσε σε διάρρηξη των οχημάτων.

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, διέρρηξε συνολικά 18 αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε:

• φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
• χρηματικά ποσά,
• ηλεκτρονικές συσκευές,
• τιμαλφή
• συσκευή οξυγόνου και φάρμακα
• προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 



Το παρθενικό γκολ του Θανάση Καραγκούνη στην Ολλανδία, το νέο γκολ-βαθμός του Γκέκα στην Τουρκία και η ανανέωση του συμβολαίου του Κωνσταντόπουλου με τη Middlesbrough ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα για τους «Έλληνες της διασποράς» σε μια αγωνιστική με περιορισμένες συμμετοχές. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Μπορεί να βρέθηκε στον πάγκο για το παιχνίδι με τη Yeovil που έληξε με νίκη της Boro 1-4, αλλά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις το τελευταίο δίμηνο επιβραβεύτηκαν με την ανανέωση του συμβολαίου του για ένα ακόμη χρόνο στο Rockliffe Park . Σε δηλώσεις του στο επίσημο site του συλλόγου είπε χαρακτηριστικά  «αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί  αν δουλεύεις σκληρά. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία ειδικά σε αυτή την ομάδα που ο ανταγωνισμός των τερματοφυλάκων είναι πολύ μεγάλος». Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Dimi πήγε στη Boro ως τρίτη επιλογή για την εστία αλλά με τη δουλειά  κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του Aitor Karanka και πλέον ελπίζει να κερδίσει και αυτή του Santos για το επερχόμενο Μουντιάλ.
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στη νέα νίκη σωτηρίας επί της ManUnited με 0-1..
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Μήτρογλου ,μετά από μακρά περίοδο αποθεραπείας, για το τελευταίο ημίωρο περίπου του αγώνα με τη Stoke City και την ήττα με 4-1 που σήμανε οριστικά και τον υποβιβασμό της Fulham. Ο Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός στη νέα νίκη 3-2 επί της Hoffenheim.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στη νίκη 0-2 επί της Freiburg. Δυστυχώς για τον νεαρό αμυντικό ο νέος αυτός τραυματισμός, του στοίχισε και μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στη νίκη 0-2 επί της Eintracht.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στη νίκη  4-0 επί της Dresden. Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Λογικά μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα υπάρξουν εξελίξεις .
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Ξανά και οι δυο στην αποστολή αλλά και πάλι δεν χρησιμοποιήθηκαν στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Karlsruhe.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Βασικός και με εξαιρετική απόδοση ο Βύντρα στη μεγάλη νίκη της Levante με 2-0 επί της Atletico, που έβαλε φωτιά στην κορυφή της Primera. Ο Καράμπελας ήταν στην αποστολή αλλά έμεινε στον πάγκο.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Βασικός στην πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Sociedad.Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε.

ΙΤΑΛΙΑ-

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Ξεκίνησαν βασικοί και οι δυο στην εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Genoa . Ο Κονέ δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 25’ ενώ ο Λάζαρος έγινε αλλαγή στο 72’.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις της εκτός έδρας νίκης 0-1 επί της ChievoVerona.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην ισοπαλία 0-0 με τη Bologna.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Ήταν και πάλι βασικός στη χορταστική εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με τη Lazio.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Ήταν στον πάγκο στην αναπάντεχη συντριβή με 4-1 από την ουραγό Catania.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής στην ήττα 3-0 από τη Napoli.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Εκτός αποστολής λόγω καρτών στη νίκη 2-1 επί της Reggina.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Εκτός αποστολής στη νίκη 5-2 επί της Aberdeen.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Δεν αγωνίστηκε στη νίκη 1-0 επί της Hibernian.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Ξεκίνησε ως βασικός και στο 27ο λεπτό του αγώνα απέναντι στην Twente εκμεταλλεύτηκε μια ασυνεννοησία των αμυντικών της γηπεδούχου και με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Έγινε αλλαγή στο 65’ σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο 2-2. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του νεαρού μέσου στο Ολλανδικό πρωτάθλημα

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Εκτός αποστολής στη νίκη 1-2 επί της Genk,  για τα JPL Play off 1.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Βασικός για 90 λεπτά στη ήττα 2-1 από την Kortrijk,  για τα JPL play off 2B.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : ξεκίνησε βασικός, παραλίγο να αποβεί μοιραίος χάνοντας πέναλτι κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 εις βάρος της ομάδας του αλλά στο 86’ εξιλεώθηκε πετυχαίνοντας το 12ο φετινό του γκολ και ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Karabuekspor. Με το βαθμό αυτό η Konya παρέμεινε 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Μεγάλη νίκη, χωρίς αντίκρυσμα,  με 1-4 επί της Eskisehirspor και τον Τζιώλη να αγωνίζεται για όλο το 90λεπτο.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Δεν χρησιμοποιήθηκε στη νίκη 1-0 επί της Gaz Metan ούτε και στην ισοπαλία 1-1 με τη CFR Cluj.

ΠΟΛΩΝΙΑ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (CRACOVIA) : Εκτός αποστολής στην ήττα 2-0 από τη Widzew Lodz
Μοιάζει με παράδεισο και όσοι έχουν βρεθεί εκεί, μιλούν για μία εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ!
Το Blue Lagoon βρίσκεται στην Ισλανδία, 13χλμ από το αεροδρόμιο Keflavik και 39χλμ από το Reykjavík. Θεωρείται από τα top αξιοθέατα, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο που καταφθάνουν εκεί για να θαυμάσουν το τοπίο αλλά και να… το γευτούν.
Πρόκειται στην ουσία για ένα καταπληκτικό γεωθερμικό spa, με τεχνητές λίμνες σε βαθύ μπλε χρώμα, με ζεστό νερό που προέρχεται από διάφορες φυσικές θερμές πηγές οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας των νερών είναι 37-39 βαθμοί Κελσίου.
Το συγκεκριμένο θέρετρο προσφέρει γεωθερμικό χαμάμ, σάουνα, καταρράκτη, χώρους χαλάρωσης και μασάζ και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις, όπως bar. Στο Blue Lagoon συναντά κανείς δύο ατμόλουτρα. Το πρώτο είναι μια σπηλαιώδης δομή που έχει διαμορφωθεί από βράχια λάβας, ενώ το δεύτερο έχει λευκούς τοίχους που μοιάζουν με λευκή λάσπη από διοξείδιο του πυριτίου και προσφέρει θέα στη λιμνοθάλασσα.
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τον παράδεισο αυτό της Ισλανδίας, είναι το καλοκαίρι όπου η φύση «οργιάζει». Τα λουλούδια ανθίζουν και κατακλύζουν την περιοχή δίνοντας μια πολύχρωμη πινελιά στο τοπίο. Όσοι όμως αντέχουν το κρύο του χειμώνα, θα βρεθούν σε ένα μέρος που μοιάζει απόκοσμο, γεμάτο χιόνι και πάγο!
Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία μιας γυναίκας ηλικίας 25 με 30 ετών στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα, το τραγικό συμβάν, συνέβη λίγο έξω από τη Φλωρεντία. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε κάτω από οδογέφυρα που πηγαίνουν οι ιερόδουλες, νεκρή χωρίς ρούχα με τα χέρια ανοιχτά κολλημένα σε μεταλλική μπάρα, ουσιαστικά σταυρωμένη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα ίσως υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση με σαδιστικά ένστικτα.
Ένας ηλικιωμένος που ζει σε κοντινή αγροικία είδε το πτώμα και φώναξε την αστυνομία.
Οι Ιταλοί φοβούνται ότι μπορεί να πρόκειται για τον ίδιο ψυχοπαθή ο οποίος πέρυσι είχε προσπαθήσει να σταυρώσει στο ίδιο σημείο ιερόδουλη αλλά η γυναίκα τότε φώναξε βοήθεια και σώθηκε.
Ο ιταλικός τύπος κάνει λόγο για κατά συρροή δολοφόνο.

http://www.thestival.gr 
Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, πρόκειται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο.
Τα νέα προγράμματα είναι συνολικού κόστους 100.000.000 ευρώ, απευθύνονται σε 35.000 ωφελούμενους και αφορούν:
- Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών. Απευθύνεται σε 12.000 και η επιδότηση είναι 18,00 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.
- Πρόγραμμα δημιουργίας Νέων Θέσεων Εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Απευθύνεται σε 1.000 ωφελούμενους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ” ανώτατο όριο.
- Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Απευθύνεται σε 12.000 ωφελούμενους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι αντίστοιχη της δράσης που θα επιλεγεί.
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας -ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18,00 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15,00 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.
Ακόμη την τρέχουσα περίοδο ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει επτά προγράμματα απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει μέσω κατάρτισης και απασχόλησης 230.000 ανέργους.
Το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο,.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ που προωθεί την εξοικείωση των ανέργων με υποψήφιους εργοδότες, με στόχο την στήριξη, την προώθηση και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ.
Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού
www.oaed.gr.
Η πέτρα της λίμνης Winnipesaukee παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο, κατέχοντας τον τίτλο του ανεξήγητου ευρήματος από την επιστημονική κοινότητα.
Ήρθε στο φώς το 1872 από εργάτες στην περιοχή του New Hampshire και προκάλεσε μεγάλη αμηχανία για την εποχή και τον σκοπό που κατασκευάστηκε.
Η επιφάνεια της μαύρης πέτρας είναι διάτρητη και επιδέξια γυαλισμένη, με σύμβολα και σκαλιστά γλυπτά, όπως το παράξενο «teepee» και ο αινιγματικός φαύλος κύκλος.
Το νόημα πού έχουν τα σύμβολα δεν είναι γνωστό, ωστόσο δόθηκαν πολλές ερμηνείες για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη της πέτρας.
Η ιστοσελίδα του New Hampshire History την ανάφερε σαν «αξιοσημείωτο ινδικό λείψανο», ενώ το περιοδικό American Naturalist σαν «αντικείμενο ειρήνης ανάμεσα σε δύο φυλές».
Η τοποθεσία που βρέθηκε το αντικείμενο σε συνάρτηση με την φύση του, δημιουργεί ερωτηματικά και προσθέτει την θεωρία, η πέτρα να είχε χρησιμοποιηθεί από κάποιο άγνωστο πολιτισμό. Ο γρίφος παραμένει άλυτος με την παραδοχή των επιστημόνων, ότι παρά τις αναλύσεις διαμετρήματος, η ηλικία και η ιστορία της πέτρας θα παραμείνει τελικά άγνωστη.
Σύμφωνα με τον Wesley Balla, η έλλειψη τεχνολογικής γνώσης είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην αποκρυπτογράφηση της πέτρας. Ο διευθυντής του New Hampshire Historical Society, υποστηρίζει ότι τον 19ο αιώνα, την προσοχή αποσπούσαν μόνο τα αρχαιολογικά ευρήματα και όχι η περιοχή ανακάλυψης που θα αποκάλυπτε επιπλέον σημαντικές πληροφορίες.
Σήμερα, το τεχνούργημα εκτίθεται στο Μουσείο του New Hampshire History και αποτελεί δωρεά της Ladd Coe, κόρης του πρώτου «ιδιοκτήτη» της πέτρας.
Το περίτεχνο αυτό πέτρινο αβγό, περιβάλλεται από καθρέπτες για να μπορεί ο επισκέπτης να παρατηρεί όλα τα σύμβολα και γοητεύει με το άγνωστο που το συνοδεύει.
echoes.gr
Τον συμψηφισμό των αποδοχών όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν απολυθεί λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης, στο... πλαίσιο του μέτρου της διαθεσιμότητας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το σύνολο της αποζημίωσης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι «η παρούσα αντικατάσταση θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση στο θέμα των αποζημιώσεων απόλυσης και με τις περιπτώσεις άλλων υπαλλήλων όπως αυτών που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, οι οποίοι συμψήφισαν τις αποδοχές του χρόνου εργασιακής εφεδρείας με την αποζημίωση απόλυσης…».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τροπολογία εφαρμόζεται σε όσους διαθέσιμους έχουν ήδη απολυθεί λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Απολαύστε το κοκτέιλ σας σε μέρη που δεν φημίζονται για την ποιότητα των ποτών τους, αλλά για το μοναδικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο είναι φτιαγμένα. Τι θα λέγατε για ένα ποτό στο βυθό της θάλασσας, μέσα σε έναν κορμό δέντρου ή σε μια παγωμένη σπηλιά;

Κάτω από τη θάλασσα

Red Sea Star Bar, Eilat, Ισραήλ


Αγκυροβολημένο περίπου πέντε μέτρα κάτω από το νερό, αυτό το θεαματικό μπαρ θα σας κάνει να αναθεωρήσετε την έννοια του "dive bar". Η εκκεντρική διακόσμηση περιλαμβάνει φωτιστικά σε σχήμα μέδουσας και φύκια φτιαγμένα από σίδερο, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η θέα γύρω από το μπαρ.

Βρείτε θέση δίπλα σε ένα από τα 62 παράθυρα και θαυμάστε από απόσταση αναπνοής τον θαλάσσιο πλούτο της Ερυθράς θάλασσας, όπως οι σμέρνες και οι θαλάσσιες χελώνες.

Σε ένα παγωμένο κάστρο

Icebar, Jukkasjärvi, Σουηδία


Φορέστε τα πιο ζεστά σας ρούχα και παπούτσια και απολαύστε ένα κοκτέιλ σε ένα μπαρ φτιαγμένο από πάγο, διάσημο για τα πιο παγωμένα ποτά στον κόσμο!

Το Icebar, όπως και το ξενοδοχείο που το φιλοξενεί κατασκευάζεται κάθε χρόνο από την αρχή και διαθέτει έπιπλα σκαλισμένα στον πάγο και τις απαραίτητες γούνινες κουβέρτες για τη θαλπωρή των επισκεπτών του.

Σε έναν κορμό δένδρου

Sunland Baobab, Modjadjiskloof, Limpopo Province, Νότια Αφρική


Ακούγοντας τη λέξη treebar ίσως σας έρχεται στο μυαλό μια σκηνή από παραμύθια, όπου μια ξύλινη κατασκευή είναι σκαρφαλωμένη ανάμεσα στα κλαδιά ενός μεγάλου δέντρου. Το μπαρ Sunland Baobab αντίθετα είναι φτιαγμένο στην πραγματικότητα μέσα σε ένα τεράστιο, 6.000 ετών δέντρο Baobab.

Κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών, ο κορμός του δέντρου έχει αποκτήσει φυσικά μια μεγάλη τρύπα, ικανή να φιλοξενήσει 15 άτομα. Οι ιδιοκτήτες του εκμεταλλεύτηκαν το φυσικό φαινόμενο για να δημιουργήσουν έναν χώρο διασκέδασης φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από ξύλο.

Στη μέση του Ωκεανού

Floyd Pelican Bar, Τζαμάικα


Μπορεί να μοιάζει ετοιμόρροπη, αλλά αυτή η καλύβα από ξύλα φοίνικα, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο του κόλπου Parottee, στη νότια ακτή της Τζαμάικα, έχει καταφέρει να “επιβιώσει” για πάνω από μια δεκαετία.

Οι θαμώνες της που έρχονται και φεύγουν με βάρκες απολαμβάνουν κρύες μπύρες και δυνατό ρούμι πάνω από τα κρυστάλλινα νερά της Καραϊβικής.

Σε μια παλιά φυλακή

Alibi, Βοστόνη, Μασαχουσέτη


Στο χώρο μιας παλιάς φυλακής, το μπαρ Alibi (άλλοθι) διατηρεί πινελιές από το παρελθόν του, όπως οι τοίχοι από το τούβλο και τα κάγκελα στα παράθυρα, ενώ οι πελάτες του ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν ένα από τα κοκτέιλ του.

Δερμάτινοι καναπέδες και αναμμένα κεριά συνθέτουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, που απομακρύνει την αίσθηση της φυλακής.
news.gr
Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας, οι περίπου 1.000.000 άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι. Η αλλαγή αυτή έρχεται με τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.
Η τροπολογία προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, σύστημα το οποίο επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού.
Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσκόμιση δικαιολογητικών.
Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο, η κατάργηση της αποστολής βεβαιώσεων συντάξιμων αποδοχών που έβγαλε από την αναμονή, στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων, 2,8 εκατ. συνταξιούχους.
«Η προτεινόμενη διάταξη αποτελεί ένα ακόμη βήμα οργανωτικού εκσυγχρονισμού, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στη νέα ψηφιακή εποχή για το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους» σημειώνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει: «Η καινοτόμος αυτή αλλαγή, αποτελεί πραγματική επανάσταση, κινείται στο πρότυπο των πλέον προηγμένων ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης. Τα οφέλη που προκύπτουν για όλους τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα τους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, είναι άμεσα και απτά, εφόσον καταργούνται οι ουρές και η ταλαιπωρία.
Ταυτόχρονα όμως, περιορίζεται η γραφειοκρατία, ενισχύεται η διαφάνεια και η παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας, και διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον».
Η αξιοποίηση του διαδικτύου για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που κατέστη τεχνικά εφικτή, έπειτα από πολύμηνη εργασία με την επίβλεψη του διοικητή του Οργανισμού, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αναμένεται να επιτύχει τη μείωση των επισκέψεων των ανέργων και άλλων συναλλασσόμενων με τον ΟΑΕΔ, σε αριθμό μέχρι και 4.250.000 ετησίως.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους.
Εξάλλου, η διασταύρωση των στοιχείων των συναλλασσομένων με τα πληροφοριακά συστήματα των συναρμοδίων φορέων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό καταχρηστικής λήψης επιδομάτων ανεργίας, ή άλλες παραβατικές συμπεριφορές των συναλλασσομένων με τον ΟΑΕΔ.

http://www.seleo.gr 
Την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε στο υπουργείο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό.
Ο  οριζόντιος έλεγχος εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, ενώ για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Όλοι οι φορείς του Δημοσίου είναι, πλέον, υποχρεωμένοι να πιστοποιηθούν στο εν λόγω σύστημα και να καταχωρούν στη συνέχεια τις ενέργειες που έχουν κάνει για να ελέγξουν την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από τους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, η διοίκηση της ΟΣΥ εντόπισε και απομάκρυνε 124 υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων. Επίσης, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στη δημοτική αστυνομία από όπου απομακρύνθηκαν 76 δημοτικοί αστυνομικοί, λόγω σχετικού παραπτώματος.
aftodioikisi.gr
Τον Ιανουάριο του 2012 διαγνώστηκα με καρκίνο και αμέσως μόλις μου το ανακοίνωσε ο γιατρός, πήγα στο σπίτι, ζήτησα διαζύγιο από τον αλκοολικό συζυγό μου και αμέσως την επόμενη μέρα μετακόμισα σε άλλη περιοχή. Η ζωή που ήξερα κάποτε, διαλύθηκε μέσα σε μια στιγμή. Πρίν τη διάγνωση, όλες μου οι προτεραιότητες στη ζωή ήταν λάθος.
Περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κάνοντας εντελώς ασήμαντα πράγματα και είναι εκπληκτικό πώς άλλαξε αυτό, αμέσως μόλις, μου βρήκαν καρκίνο.
Καταρχάς, σταμάτησα να φοβάμαι. Εκτός από τον καρκίνο φυσικά, σταμάτησα να φοβάμαι οτιδήποτε άλλο. Μέσα στις χημειοθεραπείες και στα ψυχολογικά μου λόγω της ασθένειας, περνούσα ένα φρικτό διαζύγιο.
Παρ' όλο που έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε, τα «δράματα» του πρώην άντρα μου δεν σταμάτησε.
Η διαφορά είναι ότι πλέον, δεν δίνω δεκάρα!
Κατά δεύτερον, περνάω τη μέρα μου με ανθρώπους που πραγματικά θέλω. Εάν με καλέσουν και δεν θέλω να πάω κάπου, απλά δεν πάω.
Δεν χρειάζεται να πιέζω τον εαυτό μου να βλέπει ανθρώπους που δεν θέλει και να χαμογελάει σε άτομα που επίσης δεν θέλει, επειδή το θέλει ο σύζυγος, ο Χ ή ο Ψ.
Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά μου, ύστερα εγώ και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα.
Μετά τη διάγνωση και το διαζύγιο, έμαθα να συγχωρώ. Πρώτα τα πεθερικά μου, που μόλις χώρισα με τον γιό τους, είπαν για μένα τα ακατανόμαστα. Και έπρεπε να τους συγχωρήσω διότι εμένα έχουν πάψει να είναι τα πεθερικά μου, παραμένουν όμως οι παππούδες των κοριτσιών και δεν θέλω να τις στερήσω τη παρουσία τους.
Επίσης, δεν νιώθω πια την ανάγκη να είμαι τέλεια. Κοιτάζοντας πίσω βλέπω έναν υστερικό εαυτό που πάσχιζε να είναι η τέλεια μαμά, η τέλεια υπάλληλος και η τέλεια σύζυγος. Δεν άφηνα κανέναν να δεί πόσο πονούσα που ο άντρας μου ήταν αλκοολικός, αντιθέτως το έκρυβα και βοηθούσα και εκείνον να το κρύβει. Σήμερα ζω τη ζωή μου με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια.
Έχασα όλα μου τα μαλλιά απ ‘ τις χημειοθεραπείες και αυτό άλλαξε τελείως τον κόσμο μου.
Τα μαλλιά μου επανήλθαν αλλά εγώ δεν επανήλθα ποτέ.
Ο άνθρωπος που προσπαθούσε να είναι κάτι άλλο για να αρέσει στους γύρω του, αυτός ο ίδιος που δικαιολογούσε την ενδοοικογενειακή βία, πέθανε για να ξαναγεννηθεί.
Έμαθα να αγαπώ διαφορετικά, να αγαπώ χωρίς να περιμένω από τους άλλους.
Έμαθα να είμαι ευγνώμων για τις μικρές στιγμές, για μια βόλτα στο πάρκο με τα παιδιά μου, για μια γιορτή με φίλους, για έναν καφέ με φίλες, για τη δουλειά μου, για το γεγονός ότι ξυπνάω κάθε πρωί και είμαι εκεί για τα παιδιά μου.
Έφτασα στο θάνατο και γύρισα πίσω.
Κι όταν γύρισα πίσω κατάλαβα πως δεν είναι ο καρκίνος που προκαλεί τον θάνατο στους ανθρώπους, αλλά ο “θάνατος” των ανθρώπων που προκαλεί τον καρκίνο.
Εγώ τον έβγαλα από τη ζωή μου. Εσύ;

Στις 7 Μαΐου 1832 η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος με ανώτατο άρχοντα τον Όθωνα.

558 - Ο θόλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη καταρρέει από σεισμό και ο Ιουστινιανός Α' διατάσσει την άμεση ανακατασκευή του.

1274 - Συνέρχεται η Δεύτερη Σύνοδος της Λυών.

1821 - Η Ελληνική Επανάσταση εξαπλώνεται στις Μηλιές Μαγνησίας, στον Βόλο και στο Βελεστίνο.

1824 - Παγκόσμια πρεμιέρα της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν στη Βιέννη.

1832 - Η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος με ανώτατο άρχοντα τον Όθωνα.

1895 - Ο Αλέξανδρος Ποπόφ παρουσιάζει στην Αγία Πετρούπολη τον πρώτο ραδιοφωνικό δέκτη.

1915 - Γερμανικό υποβρύχιο τορπιλίζει το ατμόπλοιο Λουζιτανία, παρασύροντας στο θάνατο 1.198 ανθρώπους.

1927 - Ο Άγγελος Σικελιανός διοργανώνει τις πρώτες δελφικές εορτές στους Δελφούς.

1946 - Ιδρύεται στο Τόκιο η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sony.

1947 - Παραλαβή του ελληνικού αρματαγωγού Αλφειός στην Αγγλία.

1974 - Παραιτείται ο καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Βίλι Μπραντ.

1977 - Στον 22ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που διεξήχθη στο Λονδίνο, το "Μάθημα σολφέζ" του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού, από τους: Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη τερματίζει στην 5η θέση με 92 βαθμούς.

1999 - Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ στοχεύει κατά λάθος την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 υπάλληλοι και να τραυματιστούν 20.

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)

http://www.enikos.gr 
Την Παρασκευή ψηφίστηκε άλλος ένα νόμος που αλλάζει συνήθειες και πρακτικές ετών. Αυτή τη φορά, είναι ο τρόπος ασφάλισης των αυτοκινήτων μας που τροποποιείται. Πώς;

Της Έφης Καραγεώργου

Καταργείται το σήμα ασφάλισης, όπως και η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου.Το νέο  νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου, είναι πιο ξεκάθαρο και λειτουργικό.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή 2 Μαΐου ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος  «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις» και μεταξύ των άλλων φέρνει τις οι εξής σημαντικές αλλαγές :
  • η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης. Με τον τρόπο αυτό δεν θα απαιτείται πλέον ακύρωση / καταγγελία της ασφάλισης από τον ασφαλιστή κατά το χρόνο λήξης της ασφαλιστικής σύμβασης,
  • η κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης και του σήματος προσωρινής ασφάλισης
  • η θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή,  ασφαλισμένου & δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (π.χ. σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κ.λπ.).
«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει και διασφαλίζει τον ασφαλισμένο αλλά και τον τρίτο ζημιωθέντα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενώ παράλληλα οι νέες ρυθμίσεις προστατεύουν και θωρακίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Α. Σαρρηγεωργίου.

Με την ψήφιση του Νόμου ο Πρόεδρος Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς σχολίασε : «Με τις νέες διατάξεις ανοίγει μία νέα εποχή στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου. Δυσλειτουργίες του παρελθόντος που έβλαπταν τους συνεπείς ασφαλισμένους, τους ζημιωθέντες αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις όπως π.χ. η αυτόματη ανάληψη κινδύνου από την ασφαλιστική επιχείρηση χωρίς την προηγούμενη είσπραξη του ασφαλίστρου, αντιμετωπίζονται πλέον από ένα αποτελεσματικό και σαφές σύστημα έναρξης/ λήξης/ ακύρωσης της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Επιπλέον με την αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας περιορίζεται η γραφειοκρατία και διευκολύνονται οι διαδικασίες σε όλα τα στάδια της συνδιαλλαγής ασφαλιστή – ασφαλισμένου. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι έτοιμες για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς και  ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους για τις αλλαγές».

http://www.fpress.gr
Στις 21:45 της Τετάρτης διεξάγεται το πιο κρίσιμο παιχνίδι της φετινής Premier League μέχρι το επόμενο.

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει τον αναβληθέντα αγώνα της με αντίπαλο την Άστον Βίλα στο Ιτιχάντ και έχει όλα τα φόντα να περάσει πρώτη στη βαθμολογία, με δύο βαθμούς διαφορά από τη Λίβερπουλ (83 έναντι 81 βαθμών).

Οι Πολίτες υποδέχονται τους Χωριάτες στο Μάντσεστερ και στην τελευταία αγωνιστική τα Σφυριά της Γουέστ Χαμ και φαντάζουν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Είναι όμως τόσο εύκολα τα πράγματα;

Κατ' αρχήν, θα έχουν επάνω τους όλη την... αρνητική ενέργεια των φιλάθλων και υποστηρικτών της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού... Όμως οι μεγάλες ομάδες δεν καταλαβαίνουν και δεν πρέπει να καταλαβαίνουν από τέτοια αν είναι μεγάλες...

Άλλωστε, όπως είπε και μια ψυχή, ο Λουίς Σουάρες δεν κλαίει ποτέ πριν το τέλος, άρα ήρθε το τέλος...

Είναι όμως το τέλος. Η Σίτι έχει αρκετό άγχος στις πλάτες της, αν και η "αυτοκτονία" της Λίβερπουλ στο 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας και ο μόλις ένας βαθμός "αέρα" που έχουν οι Κόκκινοι απαλύνει κάπως την αναγκαιότητα νίκης των Πολιτών.

Από τον αγώνα θα λείπει ο τραυματίας Σέρχιο Αγουέρο, όμως στην ενδεκάδα θα βρίσκονται ο Γιάγια Τουρέ και ο Εντίν Τζέκο, οι οποίοι "καθάρισαν" τα προηγούμενα ματς. Γυρίζει και ο αποθεραπευθέντες Χεσούς Νάβας, αλλά πιθανότατα όχι στη βασική ενδεκάδα, αν και αποτελεί αδυναμία του Πελεγκρίνι.

Η Άστον Βίλα κέρδισε με 3-2 τη Σίτι στο Μπέρμιγχαμ τη φετινή περίοδο και έχει ακόμη επικρατήσει και των Τσέλσι και Άρσεναλ, οπότε ο αγώνας δεν είναι όσο εύκολος φαίνεται, αν και οι Χωριάτες δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον Αγκμπολανχόρ.

Βέβαια, για να πάρει το πρωτάθλημα η Σίτι, θέλει να κάνει δύο νίκες και άρα, να κάνει πέντε σερί, κάτι που έχει καταφέρει μόνο μια φορά φέτος.

Μαθηματικά, όμως, το πρωτάθλημα το κατακτά και με τέσσερις βαθμούς στους δύο εναπομείναντες αγώνες -αμφότεροι στην έδρα της- οπότε έχει και το περιθώριο μιας ισοπαλίας.
news.gr
Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ισλανδία είναι οι χώρες που πήραν απόψε το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο 8 Μαΐου, στην Κοπεγχάγη.  
Στη μάχη της πρόκρισης στα πλαίσια του πρώτου ημιτελικού, ρίχτηκαν συνολικά  16 χώρες. Οι συμμετοχές που δεν πέρασαν στον τελικό είναι οι Λετονία, Εσθονία, Αλβανία, Βέλγιο, Μολδαβία και Πορτογαλία. 

Η Ελλάδα με το "Rise Up" θα δώσει τη μάχη στον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη και θα εμφανιστεί μαζί με τις: Νορβηγία, Ισραήλ, Γεωργία, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Μάλτα, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία και Ελβετία.

Οι ιδρυτικές χώρες του θεσμού (ενισχύουν και οικονομικά τη διοργάνωση) δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία - γνωστές και ως "BIG 5"- έχουν περάσει κατευθείαν στον τελικό μαζί με την διοργανώτρια Δανία. 
Φωτογραφία: EBU
news.gr
Σε εφαρμογή τίθεται το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου, το οποίο, συγκεκριμένα, προβλέπει την υποχρεωτική κατάταξη των υπαλλήλων ως εξής: Ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι, ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι, ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων.

Τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων έχουν προειδοποιήσει πως οι συγκεκριμένες αλλαγές έρχονται να διευκολύνουν την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που αναφέρονται στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πλαίσιο ως μια «μηχανή αναζήτησης» υπαλλήλων προς απόλυση ή προς ένταξη στο πρόγραμμα «κινητικότητας». Ακόμα και ο νέος, μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας αν και δεν χαρακτηρίζεται από ποσοτικούς στόχους, δεν είναι πλήρως αποσυνδεδεμένος από απολύσεις

Στους υπαλλήλους δημιουργείται η αίσθηση πως το 15% των συναδέλφων τους που θα λάβουν χαμηλή βαθμολογία θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα – απόλυση, στην επόμενη «φάση» συρρίκνωσης του δημοσίου. Το συγκεκριμένο ποσοστό, μεταφράζεται σε 80.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το νέο πλαίσιο «αξιολόγησης» δημοσίων υπαλλήλων εξυπηρετεί δύο στόχους: Αφενός μεν, περιορίζει τον αριθμό των προαγωγών στο 25%, αφετέρου δε, δημιουργεί μια «δεξαμενή» υπαλλήλων προς απόλυση, στην οποία εντάσσεται το 15% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων εκτιμούν ότι η εν λόγω διαδικασία θα παρέχει στην κυβέρνηση, ακόμη ένα «πρόσχημα» για την κατάργηση ενός φορέα ή μιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο προϊστάμενος – αξιολογητής μιας γενικής διεύθυνσης δύναται να επιλέγει τις δομές από τις οποίες θα προέρχεται το προσωπικό που θα «συμπληρώνει» το 15% που θα λάβει χαμηλή βαθμολογία. Επομένως, μια δομή της οποίας μεγάλο μέρος του προσωπικού κρίνεται «χαμηλής αποδοτικότητας», τίθεται αυτομάτως «υποψήφια» προς κατάργηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών.

http://www.aftodioikisi.gr 
Τα προβλήματα στον θυρεοειδή είναι συχνό φαινόμενο, αλλά πολλές φορές δεν τα αντιλαμβανόμαστε πριν να είναι πολύ αργά. Μπορεί κάποιος να πάσχει είτε από υπερθυρεοειδισμό, είτε από υποθυρεοειδισμό και να μην το γνωρίζει.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, της θερμοκρασίας του σώματος, του μεταβολισμού και των χτύπων της καρδιάς, ενώ η δυσλειτουργία του αδένα αφορά είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη παραγωγή της σχετικής ορμόνης (TH).

Τώρα μπορείτε να το μάθετε εγκαίρως. Απαντήστε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στις παρακάτω ερωτήσεις και μάθετε αν διατρέχετε κίνδυνο να παρουσιάσετε προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα.
Υποθυρεοειδισμός:

Παίρνετε κιλά ανεξέλεγκτα;

Δεν μπορείτε να χάσετε κιλά ακόμα και με δίαιτα/άσκηση

Έχετε δυσκοιλιότητα;

Έχετε υποθερμία συχνά; (Νιώθετε κρύο όταν οι άλλοι ζεσταίνονται)

Αισθάνεστε συχνά κόπωση;

Αισθάνεστε συχνά λήθαργο;

Είναι τα μαλλιά σας πολύ ξηρά, σπάνε εύκολα οι τρίχες ή/και πέφτουν;

Τα μάτια σας είναι συχνά πρησμένα;

Έχετε πόνους στις αρθρώσεις σε πόδια και χέρια;

Είστε γυναίκα και έχετε ακανόνιστο κύκλο έμμηνης ρήσης;

Έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης;

Ξεχνάτε συχνά απλά πράγματα;

Έχετε μειωμένη σεξουαλική διάθεση;

Χασμουριέστε συχνά για να πάρετε περισσότερο οξυγόνο;

Ροχαλίζετε περισσότερο από ό,τι συνήθως;

Πάσχετε από υπνική άπνοια;

Έχετε συχνούς πονοκεφάλους;

Βουίζουν τα αυτιά σας;

Έχετε ιλίγγους;

Σε όσες περισσότερες ερωτήσεις απαντήσετε με “ΝΑΙ”, τόσο πιο αυξημένες είναι οι πιθανότητες να έχετε ή να αντιμετωπίσετε σε λίγο καιρό πρόβλημα υποθυρεοειδισμού. Αν απαντήσατε με πολλά “ΝΑΙ” επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.


Υπερθυρεοειδισμός
Αισθάνεστε ότι η καρδιά σας “χάνει” μερικούς χτύπους;

Έχετε συχνά ασυνήθιστα αυξημένους παλμούς;

Τρέμουν τα χέρια σας;

Αισθάνεστε ότι ζεσταίνεστε όταν οι άλλοι γύρω σας κρυώνουν;

Χάνετε βάρος ανεξέλεγκτα;

Χάνετε βάρος ακόμα και αν τρώτε περισσότερο από ό,τι συνήθως;

Έχετε συχνά διάρροια;

Είστε συχνά νευρικοί ή ευερέθιστοι;

Αισθάνεστε ότι το δέρμα σας είναι “πιο λεπτό”;

Έχετε πρόβλημα να αποκοιμηθείτε;

Τα μαλλιά σας είναι ξηρά και σπάνε ή/και πέφτουν;

Έχετε πόνους στις αρθρώσεις σε χέρια και πόδια;

Είστε γυναίκα και έχετε ακανόνιστο κύκλο έμμηνης ρήσης;

Είστε γυναίκα και έχετε πρόβλημα να συλλάβετε παιδί;

Αισθάνεστε κατάθλιψη;

Αισθάνεστε κόπωση/εξουθένωση συχνά;

Είχατε στο παρελθόν “επιθέσεις πανικού”;

Είναι τα μάτια σας συχνά πρησμένα ή έχετε “σακούλες” γύρω από τα μάτια;

Έχετε απότομες μεταπτώσεις στην διάθεσή σας;

Έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης;

Ξεχνάτε περισσότερο συχνά τον τελευταίο καιρό;

Έχετε μειωμένη σεξουαλική διάθεση;

Παθαίνετε πιο συχνά από ό,τι συνήθως μολύνσεις, οι οποίες διαρκούν και περισσότερο καιρό;

Έχετε πρόβλημα στην αναπνοή; (Νιώθετε ότι δεν παίρνετε αρκετό αέρα;)

Σε όσες περισσότερες ερωτήσεις απαντήσετε με “ΝΑΙ”, τόσο πιο αυξημένες είναι οι πιθανότητες να έχετε ή να αντιμετωπίσετε σε λίγο καιρό πρόβλημα υπερθυρεοειδισμού. Αν απαντήσατε με πολλά “ΝΑΙ” επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!