Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016


Εξηγήσεις για την αγορά εκατοντάδων χαπιών στυτικής δυσλειτουργίας έδωσε την Τετάρτη το γραφείο της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν Χιε, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αποκαλύψεις βουλευτή της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή, η προεδρία της Νότιας Κορέας είχε αγοράσει περίπου 360 χάπια βιάγκρα, καθώς και αντίστοιχα γενόσημα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Με τις συγκεκριμένες αναφορές να έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, το γραφείο της κ. Παρκ ανέφερε πως τα χάπια αγοράστηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη δύσπνοια και οι ζαλάδες υπαλλήλων της προεδρίας, από την απότομη αλλαγή υψομέτρου.
Οι υπάλληλοι επρόκειτο να ταξιδέψουν σε Αιθιοπία, Ουγκάντα και Κένυα εκείνη την περίοδο, με τις πρωτεύουσες των τριών χωρών να βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 1.200 και 2.300 μέτρων.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι γιατροί στη Νότια Κορέα συχνά συνταγογραφούν χάπια τύπου βιάγκρα σε ορειβάτες, εκτιμώντας ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της «ασθένειας του υψομέτρου», παρόλο που κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί κλινικά.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της προέδρου, Γιούνγκ Γιουν Κουκ, διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα χάπια δεν χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.
Η Γερμανία βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparency International στην πέμπτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς διαφθοράς μαζί με την Μ. Βρετανία και το Λουξεμβούργο. Λιγότερο διαδεδομένη σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι στην Δανία, την Σουηδία, την Φινλανδία και την Ολλανδία. Πιο διαδεδομένη είναι στην Ουγγαρία, την Σλοβακία, την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία.
Πάντως, η εσωτερική έρευνα της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη γερμανική κρατική μηχανή, όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών. Έντεκα περιπτώσεις κατά 15 υπαλλήλων αφορούν σε υπαλλήλους του, ενώ δεν διευκρινίζεται στην έρευνα αν έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία υπάλληλοι για τους οποίους αποδείχτηκε ο χρηματισμός. Αναφέρεται, επίσης, περίπτωση δωροδοκίας 100.000 ευρώ για ανάληψη έργου στο εξωτερικό. Στον ένα εκ των ενεχομένων μειώθηκε πάντως ο μισθός, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι ζημιές- 850.000 ευρώ- για το δημόσιο στην περίπτωση υπαλλήλου του υπουργείου Δημοσίων Έργων, ο οποίος έδωσε εσωτερικές πληροφορίες προκειμένου να αναλάβει έργο συγκεκριμένη εταιρεία. Συνέπειες, πάντως, για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δωροδοκούνται έχουν και λιγότερο σημαντικές περιπτώσεις (όπως είναι π.χ. η αποδοχή δώρων), διότι απολύονται.
Περιπτώσεις διαφθοράς αναφέρονται, επίσης, και για το υπουργείο Άμυνας, όπως λ.χ. ενός στρατιωτικού, ο οποίος προτιμούσε συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα για στρατιωτικό νοσοκομείο- επι χρήμασι βέβαια- και ο οποίος καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση. Περιπτώσεις διαφθοράς καταγράφηκαν και σε τελωνεία, είτε για συμμετοχή σε φοροδιαφυγή, είτε για λανθασμένο ποσό εκτελωνισμού εμπορευμάτων, με αντάλλαγμα ένα laptop και 1.000 ευρώ μετρητά, ακόμα και δωρεάν εισιτήρια για συναυλία…
Ούτε όμως και η αστυνομία αποτελεί εξαίρεση. Στην έρευνα αναφέρονται περιπτώσεις χρηματισμού για μεταβίβαση πληροφοριών από το σύστημα της αστυνομίας, αλλά και ξεπλύματος χρήματος. Κρούσματα διαφθοράς έχουν παρουσιαστεί ακόμα και στην υπηρεσία εξεύρεσης εργασίας, όπως επίσης και σε αεροδρόμιο, προκειμένου ο υπάλληλος να αξιολογήσει εταιρεία ασφάλειας αεροδρομίου θετικότερα από άλλες για να πάρει τη δουλειά. Το αντάλλαγμα ήταν ένα Notebook αξίας 1.029 ευρώ
Κίνα: Στα 488 εκατ. τα έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών το 2016
Τα έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών με κονσόλα στην κινεζική αγορά, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 488 εκατομμύρια δολάρια το 2016, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργού Πολιτισμού, σε διάσκεψη για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη.
Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με κονσόλα αναμένεται να αυξηθούν κατά 56,7% σε σύγκριση με το 2015, καθώς αποτελούν μία δυναμικά εξελισσόμενη αγορά, ενώ οι σχεδιαστές και οι παραγωγοί τους στην Κίνα, έχουν την ευκαιρία νέων συνεργασιών με ξένες εταιρίες.
Παράλληλα, οι κινεζικές εταιρίες επενδύουν στην ανάπτυξη νέων παιχνιδιών, σε μια προσπάθεια ν' ανταγωνιστούν εταιρίες κολοσσούς, όπως, η Microsoft και η Sony.

«Φοβάμαι τι θα πουν οι άλλοι», «φοβάμαι να το διακινδυνέψω», «φοβάμαι ότι δεν θα αρέσω». Ο καθένας έχει τους δικούς του φόβους, αλλά όλοι οι εφιάλτες έχουν κοινά συστατικά: μοναξιά, αρρώστια, απόρριψη, αποτυχία (ή ακόμη και επιτυχία λόγω των ευθυνών που συνεπάγεται).

Ναι, ο φόβος προστατεύει από επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά πολλές φορές νιώθουμε άγχος και ανησυχία για ανύπαρκτες απειλές ή αυθαίρετα συμπεράσματα.

Δύσκολο έτσι να κάνουμε αλλαγές, να πάρουμε ρίσκα, να καταργήσουμε συνήθειες, να κυνηγήσουμε όνειρα. Δεν είναι εύκολη δουλειά να τα βάζεις με ένα φόβο που έχει θεριέψει. Ίσως όμως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια απλούς καθημερινούς φόβους που μας πάνε πίσω.

Έχουμε επίγνωση ποια είναι η επίδρασή τους στη ζωή μας; Μήπως έχουμε συνηθίσει κάποιο φόβο τόσο πολύ ώστε δεν βλέπουμε τον παραλογισμό του;

Οι επίμονες σκέψεις γίνονται εύκολα χιονοστιβάδα. Όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε ό,τι μας φοβίζει ο φόβος μεγαλώνει. Μπορούμε να παρατηρήσουμε τον φόβο «απ’ έξω»; Να τον περιγράψουμε συγκεκριμένα; Παρατηρώντας τον, θυμόμαστε ευκολότερα ότι δεν είμαστε ο φόβος, αλλά αυτός που τον βιώνει.

Ποιες μικρές αλλαγές στη σκέψη μπορούν να αποκλιμακώσουν την ανησυχία μας; «Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια άκρη». «Ίσως να υπάρχει κάτι να κάνω». «Τα έχω καταφέρει σε χειρότερα». Μερικές φορές χρειάζεται απλά να εστιάσουμε στα καλά της ζωής, σε ό,τι αγαπάμε, στις θετικές πλευρές των προβλημάτων.

Συνήθως περιμένουμε να περάσει τελείως ένας φόβος για να δράσουμε, αλλά πολλοί φόβοι δεν φεύγουν ποτέ. Τι μικρό βήμα να κάνουμε σήμερα που μας τρομάζει λιγότερο; Να μιλήσουμε στον προϊστάμενο; Να πάρουμε εκείνη την πρωτοβουλία;

Σίγουρα μπορούν να μας σώσουν σοφές επιλογές και λογικές αποφάσεις αλλά ποιος μπορεί να τα ελέγξει όλα στη ζωή; Είναι ανακούφιση κάποτε να σκεπτόμαστε ότι δεν είναι όλα στο χέρι μας.

Η διαχείριση κάνει τον φόβο ακόμη και χρήσιμο. Χωρίς φόβο άλλωστε είμαστε γενναίοι ή απλώς αποφεύγουμε κάθε πρόκληση;

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κινέζος αγρότης Λι Γουενχούα δεν πίστευε στα μάτια του με το εύρημά του, μέσα στο χωράφι με πορτοκάλια που κατέχει.

Ένα σπάνιο και «αρχαίο» είδος αράχνης έκανε βόλτες μέσα στον πορτοκαλεώνα.

Η αράχνη «κλεψύδρα» όπως λέγεται το συγκεκριμένο αραχνοειδές λόγω του περίεργου σχήματος που βρίσκεται στο κάτω μέρος του σώματός της, εκτός από ιδιαιτέρως σπάνια, έχει και πολύ υψηλή τιμή. Κάτι που ο αγρότης προτίθεται να εκμεταλλευτεί καθώς θέλει να την πουλήσει στο μουσείο εντόμων της Δυτικής Κίνας.

Η αράχνη «κλεψύδρα» χρονολογείται από τον 5ο αιώνα προ χριστού ενώ γίνει ορατή μόλις 6 φορές μέχρι το 2000 που ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη. Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο τυχερός στάθηκε ο αγρότης με το εύρημα του λοιπόν.



ΠΗΓΗ: perierga.gr

Το 80% των γυναικών στην Ελλάδα (δηλαδή τέσσερις στις πέντε) βρίσκει πιο εύκολα ερωτικό σύντροφο μέσω των social media, ενώ τρεις στους πέντε άνδρες ακολουθούν αυτή την «οδό», σύμφωνα με έρευνα για την απιστία.
Τη μελέτη διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, οι άνδρες είναι «εκπαιδευμένοι στο να βρίσκουν παράνομες σχέσεις μέσω των οίκων ανοχής, των μπαρ κ.λπ..
Οι γυναίκες ωστόσο, από παλιά ήθελαν να είναι άπιστες όμως δεν είχαν την ευκολία των ανδρών, επισημαίνει ο γιατρός. Και τώρα η χρήση του διαδικτύου τους έχει δώσει αυτή την ευκολία.
Όπως έδειξε η μελέτη, η οικειότητα που δημιουργούν τα κοινωνικά δίκτυα επισπεύδει καταστάσεις, αφού, πολύ συχνά, καταργεί τα πρώτα ραντεβού και οι επίδοξοι άπιστοι «πέφτουν» αμέσως στο κυρίως «μενού» της σχέσης.
Μάλιστα το 38% των γυναικών και το 46,7% των ανδρών ομολόγησαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με το αντικείμενο του πόθου τους πολύ νωρίτερα, λόγω οικειότητας που είχαν ήδη αποκτήσει μέσω του Facebook.
Σχεδόν 1 στους 2 χρήστες του Facebook, δηλαδή ένα ποσοστό 45,6%, παραδέχεται ότι φλερτάρει στο Facebook, με απώτερο σκοπό το σεξ. Η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, από ό,τι λένε οι συμμετέχοντες στη μελέτη καθώς, η ανωνυμία δίνει εκτός από την απαραίτητη νότα μυστηρίου σε ένα φλερτ και την αίσθηση της ασφάλειας του «αγνώστου».
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, τα social media κατέρριψαν χρόνων καταπίεση και ηθικολογική μειοδοσία των γυναικών και ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά μιας «επανάστασης» όχι μόνο πολιτιστικής αλλά και σεξουαλικής. Για τις Ελληνίδες το internet λειτούργησε ως ένα «προσφιλές» όχημα προς τη απιστία, τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook μετρά ένα 1.128.000.000 χρήστες παγκοσμίως, Στην Ελλάδα φτάνουν τους 5.163.000. Στο twitter οι χρήστες παγκοσμίως φτάνουν τα 262.000.000 και από αυτούς οι Έλληνες είναι 401.000.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο, επιδιώκοντας να υποστηρίξει τη βιομηχανία της με μια πλατφόρμα για έρευνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε τομείς όπως τα αυτόνομα οχήματα, η ρομποτική και οι ιατρικές διαγνώσεις.

Το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα δαπανήσει 19,5 δισ. γιεν (173 εκατ. δολάρια) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υπάγεται σε μια ευρύτερη πολιτική από πλευράς της ιαπωνικής κυβέρνησης για να αποκτήσει η Ιαπωνία ξανά την πρωτοκαθεδρία στον κόσμο της τεχνολογίας.

Η χώρα, που ακόμα και σήμερα θεωρείται συνώνυμο της τεχνολογικής εξέλιξης, έχει αρχίσει να υστερεί σε διάφορους τομείς, αντιμέτωπη με σκληρό ανταγωνισμό από νοτιοκορεατικές και κινεζικές εταιρείες (ας σημειωθεί ότι στην Κίνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής).

Με στόχο να βρεθεί η Ιαπωνία στην κορυφή της κατάταξης των υπερυπολογιστών, Ιάπωνες μηχανικοί αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα το οποίο θα μπορεί να κάνει 130 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο (130 petaflops), ίσως ακόμα και μέσα στο επόμενο έτος, δήλωσαν στο Reuters πηγές που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Με ταχύτητες τέτοιου επιπέδου, ο ιαπωνικός υπολογιστής θα καταφέρει να ξεπεράσει τον κινεζικό Sunway Taihulight, ο οποίος βρίσκεται στα 93 petaflops. «Από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που να είναι τόσο γρήγορο» είπε ο Σατόσι Σεκιγκούτσι, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, όπου θα κατασκευαστεί ο υπερυπολογιστής.

Η συγκεκριμένη κίνηση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρείται μια ιδιαίτερη «νοσταλγία» για την εποχή που η Ιαπωνία βρισκόταν στην αιχμή της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η χώρα άρχισε να μένει πίσω από τη στιγμή που η Κίνα την ξεπέρασε ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει καλέσει εταιρείες, γραφειοκράτες και πολιτικούς να συνεργαστούν πιο στενά, έτσι ώστε η Ιαπωνία να αποκτήσει προβάδισμα στη ρομποτική, τις μπαταρίες, την ανανεώσιμη ενέργεια και άλλες νέες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι στόχοι της Ιαπωνίας στον χώρο των υπερυπολογιστών περιλαμβάνουν κυρίως έρευνες πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη (και ειδικότερα στο deep learning) και τον ιατρικό τομέα.

Ο υπερυπολογιστής θα τεθεί, αντί χρηματικού αντιτίμου, στη διάθεση των ιαπωνικών εταιρειών, οι οοίες σήμερα απευθύνονται σε ξένες εταιρείες, όπως η Google και η Microsoft, για την επεξεργασία μεγάλων όγκων δεδομένων.

Όσον αφορά στο όνομά του, προς το παρόν αποκαλείται ABCI (AI Bridging Cloud Infrastructure). Η διαδικασία υποβολής προσφορών έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr



Τι θα γίνει φέτος με τις Κυριακές
Περί τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο 2016 ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης.

Φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πέφτουν Κυριακή.

Η πρόταση που εξετάζεται φαίνεται να θέλει τα καταστήματα ανοιχτά στις 11 και στις 18 Δεκεμβρίου, αφού η τελευταία Κυριακή του χρόνου κατά την οποία παραδοσιακά είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, είναι ανήμερα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 ν. 4177/2013, όπως ισχύει σήμερα: «Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές: α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου (σημείωση: τακτικών εκπτώσεων και ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων).
Διαβάστε επίσης: Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Δείτε όλες τις ημερομηνίες

Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή. β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. γ) Την Κυριακή των Βαΐων. δ) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.» Όπως παρατηρούμε, η δυνατότητα μετάθεσης μίας Κυριακής λειτουργίας των καταστημάτων, σε περίπτωση σύμπτωσής της με αργία, επιφυλάσσεται μόνο στις πρώτες Κυριακές των εκπτώσεων, τακτικών και ενδιάμεσων και σε καμία άλλη περίπτωση.

Άρα, η Κυριακή που συμπίπτει με την 25η Δεκεμβρίου (επίσημη αργία του κράτους σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 ΒΔ 748/1966) δεν μετατίθεται, ούτε μεταφέρεται, ενώ κατά σύμπτωση, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί και την τελευταία Κυριακή του έτους, η οποία επίσης δεν μετατίθεται. Δεδομένων αυτών, τα καταστήματα κατά τις φετινές γιορτές θα λειτουργήσουν μόνο κατά τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων, ήτοι στις 11 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η επόμενη Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2017 είναι -ούτως ή άλλως- εκτός των ρυθμίσεων του νόμου και ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την ημέρα αυτή.

Επίσης, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, στις 2 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι κλειστά. Σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε άμεσα την παρούσα στα μέλη σας. Η ΕΣΕΕ βρίσκεται στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση.
tilegrafima.gr

Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.
Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου και θα σημειώσει πτώση το βράδυ.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές και στα ανατολικά παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου και στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση το βράδυ.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά, και πιθανόν πρόσκαιρα την Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ στα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 29-11-2016
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, καθώς και την Πελοπόννησο.
Ανεμοι: στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Η κατάθεση του άρθρου 20 του νομοσχεδίου του ΟΤΑ που, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται να αποσυρθεί με την μορφή που κατατέθηκε, θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Πρόκειται για τη ρύθμιση η οποία ανοίγει το δρόμο για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων. Πέραν της πολιτικής βούλησης προς αυτή την κατεύθυνση του νέου υπουργού Εσωτερικών, η επίσπευση της συγκεκριμένης ρύθμισης αναμένεται και λόγω του ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληρφορίες της aftodioikisi.gr, εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, αντίστοιχη ρύθμιση για τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτή από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Η ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για τους συμβασιούχους
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 20 με το τίτλο «Ένδικα μέσα Ο.Τ.Α», του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις διατάσσεται η παραμονή ή επάνοδος εργαζομένων στην Εργασία.
Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, να παραιτηθούν από ένδικα μέσα – παρά τα όσα προβλέπει ο “Καλλικράτης” – που χρησιμοποιούσαν κατά προσφυγών συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.
Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι προσφεύγοντας στα δικαστήρια πετύχαιναν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο, οι Δήμοι υποχρεωμένοι από το νόμο του “Καλλικράτη” προχωρούσαν σε εφέσεις με αποτέλεσμα αρκετοί συμβασιούχοι να έχαναν στον Άρειο Πάγο την αρχική ευνοϊκή απόφαση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ρύθμιση, εφόσον ψηφιστεί στη Βουλή θα επιφέρει πιθανές ευνοϊκές εξελίξεις για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι μπορεί να παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους. Επιπρόσθετα, περίπου 2.000 συμβασιούχοι, μπορεί να δουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.
Δείτε τι προβλέπει το άρθρο 20:
  1. Οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στην εργασία τους, εφόσον οι ως άνω εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί από οποιαδήποτε χρηματική αξίωση κατά των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου τους και κατά παρέκκλιση των άρθρων 72 και 176 του ν. 3852/2010. Στην περίπτωση αυτή, η απόφαση περί της παραίτησης από τα ένδικα μέσα, η οποία πρέπει να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του φορέα για την κάλυψη της δαπάνης που προκύπτει από την άμεση συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση, λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου και του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του φορέα.
  1. Αποφάσεις περί μη άσκησης ή περί παραίτησης από ένδικο μέσο στις περιπτώσεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου, που εκδόθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται ως προς όλες τις συνέπειές τους, νόμιμες.
  1. Αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των πάσης φύσεως νομικών προσώπων αυτών περί υποβολής προσφυγών σε διοικητικές αρχές, άσκηση, μη άσκηση ή παραίτηση από οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή μέσο, δικαστικό ή εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης δεν εμπίπτουν στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας του άρθρου 225 παρ. 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87).
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!