Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020


Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Δανός σχεδιαστής Jens Nygaard Knudsen, δημιουργός του Lego Minifigure.
Ο Jens Nygaard Knudsen ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κλασικής φιγούρας των Lego προτού πριν διατεθεί στο κοινό το 1978. «Λυπηθήκαμε πολύ στο άκουσμα του θανάτου του Jens Nygaard Knudsen, δημιουργού του LEGO Minifigure», ανέφερε η Lego. Σε ευχαριστούμε Jens, για τις ιδέες σου, τη φαντασία σου, και την έμπνευση που προσέφερες σε γενιές «χτιστών».
Ο Nygaard Knudsen έπασχε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου στη Δυτική Δανία, ανέφερε ο πρώην συνάδελφος του Niels Milan Pedersen στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Ο ίδιος, αναφερόμενος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με τεράστια φαντασία. Ο Nygaard Knudsen εργάστηκε στην Lego από το 1968 ως το 2000 αναπτύσσοντας παράλληλα τα παιχνίδια με τα κάστρα και τα διαστημόπλοια. Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της εταιρείας, Matthew Ashton, έκανε λόγο για έναν καταπληκτικό άνθρωπο που άφησε πίσω του μία απίστευτη κληρονομία αναφερόμενος στον σχεδιασμό του LEGO Minifigure αλλά και στη σειρά Classic Space που σημάδεψε τον Ashton κατά τα παιδικά του χρόνια.
«Ήταν πραγματικά ένας από τους αφανείς ήρωες της παιχνιδοβιομηχανίας», είπε προσθέτοντας ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε εμπνευστεί να κάνει τα πράγματα που κάνει, και χωρίς αυτόν, σήμερα, δεν θα είχε καν τη δουλεία του. Η σύζυγος του σχεδιαστή, Marianne Nygaard Knudsen, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ιδέες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Προβλήματα λόγω κορωνοϊού αντιμετωπίζει ο Τομ Κρουζ, καθώς αναβλήθηκαν τα γυρίσματα της νέα του ταινίας, «Επικίνδυνες Αποστολές», στην Ιταλία. Τα γυρίσματα θα διαρκούσαν τρεις εβδομάδας και θα ξεκινούσαν την Δευτέρα στη Βενετία.

«Για την ασφάλεια και την υγεία των συντελεστών και μετά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών της Βενετίας να ανασταλούν οι δημόσιες συναθροίσεις, τροποποιούμε το σχέδιο παραγωγής για τις τρεις εβδομάδες των γυρισμάτων στη Βενετία – το προγραμματισμένο πρώτο σκέλος μια μεγάλης παραγωγής για τις ‘Επικίνδυνες Αποστολές 7», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Paramount Pictures, που ανήκει στην εταιρεία ViacomCBS.
Ο σταρ του Χόλιγουντ έφτασε στη Βενετία στις 20 Φεβρουαρίου για τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού βρέθηκε κλεισμένος σε πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους συντελεστές της ταινίας να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο δεν πραγματοποιούνται τα γυρίσματα και ότι θα «εξακολουθήσει να παρακολουθεί την κατάσταση» στην Ιταλία. Δεν διευκρίνισε ωστόσο πότε αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή.
Η έβδομη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς ταινιών Επικίνδυνες Αποστολές αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται τον Ιούλιο του 2021, ενώ είναι προγραμματισμένη και μια όγδοη για το 2022. Ο Κρουζ θα υποδύεται και πάλι τον μυστικό πράκτορα Ίθαν Χαντ και στις δύο ταινίες που θα σκηνοθετήσει ο Κρίστοφερ Μακουάρι.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη για πρώτη φορά, ένας ασθενής αποδεδειγμένα πάσχει από τον κορονοϊό.
Πρόκειται για έναν άνδρα 25 ετών από την περιοχή Γκέπινγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Στουτγάρδη.
Πιθανόν να μολύνθηκε με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία.

Μετά από μάχη 19 ημερών στην Εντατική του Αττικόν, ο Κώστας Βουτσάς άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή. Ήταν 88 ετών.
Ο “αιώνιος έφηβος” του ελληνικού κινηματογράφου, ο άνθρωπος που με το γάργαρο γέλιο του, με την αγάπη του για τη ζωή και τον έρωτα δεν “γέρασε” ποτέ, ο Κώστας Βουτσάς, δεν είναι πια εδώ.
Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε στις 04:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2020) την τελευταία του πνοή μετά από πολυήμερη μάχη που έδινε στην Εντατική του νοσοκομείου Αττικόν.
Επί 19 μέρες ο Κώστας Βουτσάς έδινε τη μεγάλη μάχη, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να βγεί κι από αυτή νικητής.
Η είδηση πως ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο με τις ατάκες του, όπως το “Κατίνα, σαλαμάκι” και το “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”, άρχισε να γίνεται γνωστή τα ξημερώματα.
Η ηθοποιός και φίλη του Κώστα Βουτσά, Χριστίνα Αλεξανιάν, ήταν από τους πρώτους που τον αποχαιρέτισαν μέσα από ανάρτηση στο Facebook.
“Έφυγες λατρεμένε… πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το θέατρο και τους ανθρώπους, θα σε κρατούν στην μνήμη όλων μας! Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε κοντά σου και μοιραστήκαμε την σκηνή μαζί σου! Κρατώ τον τελευταίο μας χορό στην σκηνή-εκείνο το βαλς-που αδημονούσα κάθε βράδυ να έρθει! Στην υπόκλιση σου, ένα ολόκληρο θέατρο σε αποθέωνε! Μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή! Μοναδικέ έφηβε καλό ταξίδι… Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Πολύτιμο φυλαχτό στην ψυχή μου η απλότητα, η καλοσύνη, ο σεβασμός, οι συμβουλές σου, η διακριτικότητα και το μεγαλείο σου!”, έγραψε η Χριστίνα Αλεξανιάν.
Έφυγες λατρεμένε.. πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το…
Gepostet von Christina Alexanian am Dienstag, 25. Februar 2020
Δεν ήταν η μόνη. Όσοι λάτρεψαν τον Κώστα Βουτσά μέσα από τις ταινίες του, μέσα από τις ατάκες του, μέσα από τη φιλοσοφία ζωής που είχε, πενθούν για τη μεγάλη απώλεια.
Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή μόλις μερικές εβδομάδες μετά το θάνατο της πρώην συζύγου του, Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία είχε αποκτήσει την κόρη του Σάντρα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!